Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-10 12:03:59

LOGOUT.hu

Airsoft

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24751) Lacuss20 válasza macilaci78 (#24749) üzenetére


Lacuss20
senior tag

Örülök, hogy te is a MASZ 2010, már 5 éves sok generációkkal ezelőtti puskákra tervezett szabályrendszerével villogsz. Nálunk ahol én játszom soha nem volt eddig AS baleset, egy fogkilövés volt 6 év alatt azt se én vittem véghez, hanem egy újonc akire ráijesztettek hang gránáttal és az amúgy egész nap maszkot viselő ellenfélre kb 10 méterről rálőtt. Illetve még egy dolgot súgok a sniperek 99% ban itthon 500+-osak mindenki legalább 36-40-es BB használ. Valamint AEG-nél mivel mi igazán sokat játszunk fás-bokros helyeken nem árt, ha nem egy limlom 0.20-as BB vel próbál az ember egy ritkásabb cserjén átlőni. Nem fogom senki kedvéért a puska alap tudását,pontosságát, lő távját lebutítani, mert retteg néhány ember az FPS-től. Védőfelszerelés megléte mellett nem fog senkiben sem kár keletkezni se jobban se kevésbé.
Fejre nem lövök pláne nem 30 méteren. Nálunk is illetve mindenki másnál ha piros szalag volt márpedig mindig az volt a puskán a 400 határérték vagy picivel fölötte miatt, 20-30m rálövés volt amit be kellett tartsak.
Jah és még egy apróság a játékok 50%-án kb egyedi határértékek vannak és a MASZ módosításait ki írják a játék tervezetkor. Elvétve van, hogy a 400fps-határt szigorúan betartjuk. Akkor nem játszik az apuskám ennyi.
Végső soron a MASZ nem mondja ki sehol, hogy a 400Fps-es kezdősebességű puskámmal milyen tömegű BB-vel használom. Arról pedig nem is szólok egy szót se, hogy 420-ról tudtam a mi kronónk szerint. Máshol ez 440 volt megint máshol 400-405. Kb kronója válogatta. Abban egyeztek, hogy 4-5 Fps az ingás. :R

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#24752) sss válasza Lacuss20 (#24751) üzenetére


sss
senior tag

jajj

(#24753) macilaci78 válasza Lacuss20 (#24751) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A szabályzatban feltüntetett m/s (vagy fps) értékek kizárólag 0.2 gramm súlyú BB-vel érvényesek, a bemérést mindig ilyen lövedékkel végezzük! - idézet az összefoglalóban is linkelt MASZ 2010-ből. Igaz, hogy már öt éves, de ez a legújabb MASZ-ban is benne van.

Játssz, ahogy jól esik, én 4 éve nem voltam játékon az ilyenek miatt.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24754) Lacuss20 válasza macilaci78 (#24753) üzenetére


Lacuss20
senior tag

Ki mire fogja rá :).... Ilyen hozzá állással nem is érdemes játszani mert nincs is hova menni kb. Igen azzal van mérve, továbbra se értem a problémát. Chronon kívül semmibe se használnak 0.20-as BB-t. Pisztolyba is 25 kb mindenki. Nem mellesleg amennyi valóban játszó sniper van az országban nem igazán érinti a játékok nagy százalékát ez a "veszély". Én SU-val amit megkritizáltatok videón, azon is 0.25- 0.28-al lőttem. 75-80m. Csupán nem az érdemi dologról folyik a vita ez zavar. Nincs a híradásokba se fórumokon se facebookon fenn napi sőt semmilyen jelentés tragikus AS eseményekről, hogy a BB-k mit okoztak esetenként 1-2 pötty ilyesmi. Aki nem bírja vagy nem hajlandó normálisan felöltözni ne játsszon.
Szabályok betartása mellett vagyok és mástól is elvárom. Ennyi erővel aki DMR vagy Sniper kb csak veszélyforrás...

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#24755) Lacuss20


Lacuss20
senior tag

Pesti bolt tűzben bent égett puskák közül egy darab a kukából :D 18V akkus fúróra rádugtam a ráégett műanyag fröccs eltávolítása után és működik :D Nemsoká videó és belsejéről képek :D.

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#24757) Kobe


Kobe
veterán

mostanában több a cqb mint a terep.....gondolkoztam hogy érdemes lenne egy teljes arctakarós maszkot beújítani, viszont a rácsos szemvédő megoldásoknak nem vagyok a híve.....sajna párszor már robbant a szemembe miatta a BB....

viszont polikarbonát lencséset (neadjisten cserélhetőt) nem nagyon találtam (na jó devtac kevlár akad 3-500 dollárért :D ), így egy ilyesmin töröm a fejem. Ez még nem vészes árban, így gondoltam megpróbálnám, hogy egy régebbi szemüvegből (cserélhető búvárstílusú) kicsiszolni méretre hozzá a lencsét, és azzal helyettesíteni....valaki próbált már hasonlót? mennyire lehet működőképes az így kapott darab?

(#24758) gerenda110 válasza Kobe (#24757) üzenetére


gerenda110
aktív tag

ilyen maszknál számolj a párásodásra is ha kicseréled lencsére a rácsot. am tetszetős

[ Szerkesztve ]

Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!

(#24759) gerenda110


gerenda110
aktív tag

Akit érdekelnek a képek a mai játékról.

[ Szerkesztve ]

Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!

(#24760) Lacuss20


Lacuss20
senior tag

https://www.youtube.com/watch?v=q5J2agFDLuY

Az ígért csoda cucc :)

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#24761) Bannani


Bannani
tag

Sziasztok! Remélem jó helyen kérdezősködök -ahogy néztem a fegyver topic eléggé pang-.
Tudnátok segíteni abban, hogy milyen védőszemüveget lenne majd érdemes venni légpisztolyhoz (410fps/125m/s körül tud a fegyver, amit néztem)? :F

'Mind over matter'

(#24762) jaffa 2843


jaffa 2843
Ármester

M16-ból milyet gyártmányt érdemes venni?

(#24761) Bannani

Pontosan milyen fegyverről van szó? Mit lő ki? "légpisztoly" nem elég specifikus.

[ Szerkesztve ]

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#24763) Bannani válasza jaffa 2843 (#24762) üzenetére


Bannani
tag

Umarex Luger P08 (nem a blowbackes). 4.5mm-es bb-t lő ki. :)

'Mind over matter'

(#24764) macilaci78 válasza Bannani (#24763) üzenetére


macilaci78
nagyúr

ugye, nem? :U

BB-ből nincs 4,5 mm-es, a 4,5 mm fém gömblövedék kimondottan a klasszikus légfegyverek sajátja, szigorúan nem airsoft!
A védőszemüveg ebben az esetben nem az ellen véd, hogy a szemedbe menjen a BB, miközben egymásra lövöldöztök, hanem a visszapattanó bármi ellen. Erre elég bármilyen klasszikus védőszemüveg is.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24765) Bannani válasza macilaci78 (#24764) üzenetére


Bannani
tag

[link] Erre gondoltam.
Bocs, ha pontatlanul írtam valamit, de legjobb tudomásom szerint ezeket a golyókat steel bb-nek hívjuk, javíts ki, ha nem -laikus vagyok még fegyvertémában, de igyekszek tanulni-. Ami a védőszemüveget illeti: nyilván nem akarok másokat lőni légfegyverrel :) , csak azért érdekel a védőszemüveg, mert ahogy láttam elég sokféle erősségű, tulajdonságú van a piacon.

'Mind over matter'

(#24766) macilaci78 válasza Bannani (#24765) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A lényeg, hogy ez nem airsoft fegyver, de ugye ezt nem is írja a honlap.
Emberre nem lőhetsz vele, állatra meg amúgy sem. Innentől kezdve a szem védelmét a lövedék közvetlen, direkt módon a szembe jutás ellen nem kell védeni, csak a visszapattanó lövedékektől, repeszektől. Bármilyen airsoftra alkalmas védőszemüveg alkalmas erre, ami lencsét használ.

Még annyi, hogy a klasszikus értelemben vett BB a 4,5 mm-es (cal 0,177) acél gömblövedék, amit cinkkel, vagy rézzel futtatnak. Az airsoft BB ettől eltér anyagában és méretében egyaránt. Forrás.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24767) Bannani válasza macilaci78 (#24766) üzenetére


Bannani
tag

Köszi a segítséget. :R Azt tudom, hogy mi a különbség airsoft és bb gun között (ahogy írtam eszem ágában sincs élőlényeket lőni vele), csak azt hittem lehet másmilyen szemüveg kell, mert nem tudom milyen erővel csapódhat vissza a lövedék, de akkor a lényeg, hogy az airsoftos szemüveg megteszi. :)

[ Szerkesztve ]

'Mind over matter'

(#24768) Kobe


Kobe
veterán

Beszart a lipo toltom....hetvegere meg kellene jatekra. Pesten tud vki normalis toltot ertelmes aron honnan lehetne leakasztani raktarrol, holnap ?

(#24769) macilaci78 válasza Kobe (#24768) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha csak a hétvégi játék miatt sürgős, nem jó, ha valaki feltölti az akkud? Legalább nyersz egy kis időt, hogy olcsóbban hozzájuss.

Btw: Softair-en van most 2 db töltő is hálózati adapterrel.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24770) Kobe válasza macilaci78 (#24769) üzenetére


Kobe
veterán

A rovid ido miatt ugy voltam nem biztos hogy sikerul idore talalni embert.

Aztan tegnap ejjel utanaolvasgattam es forrasztgattam kicsit, es mukodokepesnek tunik a fix, sz egyik akksit sikerult feltoltenem vele.
Kerdes persze mennyire lesz tartos. Sztem majd hobbykingrol nezek egy turnigyt inkabb

(#24771) repvez


repvez
addikt

Tud valaki győrben vagy veszprémben olyan boltot ahol Molle rendszerü taktikai mellények viszontlag több fajtáját lehet megnézni és venni?
Mert
Ilyen tipusu mellényt szeretnék,de minden webshopban csak Mes méretig irják
[link]
ÉS egyszer felprobáltam,de addig nincs is gondvele amig csak álló helyben van rajtam, viszont nem tudok lenézni benne mert a torkomat nyomja a nyakkivágása a mellénynek, és gondolom ha egy leugrás után a lábammal felnyomnám a mellényt az nem tenne jót a nyelőcsővemnek.

Szóval valahol létezik nagyobb verzió ebből?
Mert a CIRAS az nagyobb viszont jóval drágább is, nekem max 10k-m lenne rá.

A másik kiszemelt ez lenne[link]
Ennél biztos nem lenne gond a nyakrész csak az oldal rész hiánya miatt hezitálok, mert oda is pakolnák dolgokat, mivel háton nehezebben elérni, elől meg zavarná a hasalást

Ezért szeretném elötte felprobálni a dolgokat , hogy milyen

(#24772) BaKeSZ87 válasza repvez (#24771) üzenetére


BaKeSZ87
senior tag

Szerintem chest riggel jobban jársz.

(#24773) macilaci78 válasza repvez (#24771) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha az zavar, hogy lábbal fel tudod nyomni a mellényt, akkor ne nagyobbat, hanem kisebbet keress. Egy S méretnél 1 molle csíkkal alacsonyabb a mellény.
Ha az M-es mellényben le tudsz guggolni anélkül, hogy jobban nyomja a nyakad, akkor az a méret megfelel. Ahogy látom, a mellény vállpántja állítható, ha kiengeded, akkor elöl és hátul is több helye lesz a nyakadnak. Próbáltad kiengedni?

Nem vagyok ismerős Győrben, sem Veszprémben, de Veszprémben tegnap is volt játék. Nyugodtan menj el egy ilyen eseményre és a mellények, felszerelések széles tárházával, személyes tapasztalatokkal találkozhatsz. Itt a következő kiírt veszprémi játék. Esetleg a játékszervező is tud segíteni akár ottani privát üzenetben is. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24774) repvez válasza BaKeSZ87 (#24772) üzenetére


repvez
addikt

azok nem tetszenek, meg camelbakot és táskát is akarok rögziteni hátra vagy seggzsákot

Maga a mellény nem volt hossz csak ha guggol az ember akkor a comb azért felér odáig is.
Az Mes mnéret teljesen ki volt engedve válban is és igy is magasan volt a nyak kivágása.
Ez az egy probléma kivételével teljesen jó volt az Mes,de igy nem mertem megvenni,mert akkor még kabár sem volt alatta ami még jobban akadályoz.
Amugy 195cm 95 kg vagyok. de nem az a pocakos fajta

[ Szerkesztve ]

(#24775) BaKeSZ87 válasza repvez (#24774) üzenetére


BaKeSZ87
senior tag

Biztos, hogy van olyan chest rig ami tetszene, csak nem 10.000-ért. Viszont az biztos nem zavarna a guggolásban.

(#24776) macilaci78 válasza repvez (#24774) üzenetére


macilaci78
nagyúr

195 centivel magas az M-es méret frontja? :F

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24777) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Akkor egy kis fizika

Mozgási energia [Joule] = 0,5 × tömeg [kg] × (sebesség [m/s])^2; E=0,5×m×v^2

400 fps legyen mondjuk 120 m/s a MASZ 2010 alapján.
(Egy láb hosszmértékegységnek sok értelmezése van, mi vegyük a közkedvelt 30,48 cm=1 láb arányt! Ez alapján a 400 fps = 131,23 m/s)

E=0,5×m×v^2, v=120 m/s
0,5×0,20×10^-3×120^2=1,44 J (MASZ 1,5 J-t ad meg ehhez.)
0,5×0,25×10^-3×120^2=1,80 J
0,5×0,30×10^-3×120^2=2,16 J
0,5×0,36×10^-3×120^2=2,59 J
0,5×0,40×10^-3×120^2=2,88 J
0,5×0,43×10^-3×120^2=3,10 J
Ugyanaz a csőtorkolati sebesség, különböző tömegű lövedékek, különböző nagyságú mozgási energia.

Fordítsuk meg a dolgot! Vajon azonos mozgási energiát különböző tömegű lövedékek használatával milyen csőtorkolati sebesség kellene?
v=(2×E/m)^0,5, E=1,44 J
0,20 => 120 m/s
0,25 => 107 m/s
0,30 => 98 m/s
0,36 => 89 m/s
0,40 => 85 m/s
0,43 => 82 m/s
v=(2×E/m)^0,5, E=1,5 J (MASZ 2010)
0,20 => 122 m/s
0,25 => 110 m/s
0,30 => 100 m/s
0,36 => 91 m/s
0,40 => 87 m/s
0,43 => 84 m/s
Különböző tömegű lövedékek, különböző csőtorkolati sebesség, azonos mozgási energia.

Csavarjunk rajta még egyet! Nézzük meg, a fenti mozgási energiákat 0,20 g tömegű lövedéket használva milyen csőtorkolati sebességgel érhetünk el!
v=(2×E/m)^0,5, m=0,20 g
1,44 J => 120 m/s
1,80 J => 134 m/s
2,16 J => 147 m/s
2,59 J => 161 m/s
2,88 J => 170 m/s
3,10 J => 176 m/s

Azért mérünk csak csőtorkolati sebességet, mert erre van elfogadott, a terepen is használható műszer.
Azért mérünk adott tömegű BB-vel, hogy az egyes eredmények összevethetőek legyenek, ne kelljen számolgatni.
Azért mérünk 0,20 g tömegű lövedékkel, mert elterjedt, olcsó, jó minőségben is beszerezhető (precíziós csövek).

Ha a lövedék tömegét lesajnáljuk a mérés során, akkor használhatnánk ólomlövedéket is. Egy 6 mm átmérőjű gömb ólomból 1,2825 g tömegű, ez majdnem 6,5-szer akkora, mint a mérésre használt BB.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24778) Bannani


Bannani
tag

Airsoft fegyverek, légfegyverek online rendelésére van valamilyen körmönfont jogszabály vagy nyugodtan lehet rendelni?

'Mind over matter'

(#24779) macilaci78 válasza Bannani (#24778) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Főszabály szerint szabad posta, vagy futárszolgálat útján szállítani és nem is igen van tudomásom olyan szállítmányozással foglalkozó cégről, ami vállalná.
Jogilag ezt a magyarországi árusító cégek úgy küszöbölik ki, hogy a futárrendelést a vásárlóra testálják jogilag, így ők mossák kezüket, a futárcég meg nem kérdezi, mi van benne.

Külföldről rendelésnél ugyanez van azzal a különbséggel, hogy ott az eladó is lesajnálja a magyar törvényeket. ;]

Btw: abból sem volt még semmi gond, ha egy airsoft-fegyvert tartalmazó csomag vámkezelésen esett át, minden különösebb herce-hurca nélkül folytatja útját MPL, GLS, TNT, vagy akármi csatornán keresztül.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24780) Lacuss20 válasza macilaci78 (#24777) üzenetére


Lacuss20
senior tag

ASG Calc 2.8 :) :R :R :R

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#24781) Lacuss20


Lacuss20
senior tag

Illetve azt hozzá tenném, hogy kronón kívül semmibe se használnak 0.20-at. Tehát, már rég nem elterjedt ,csakis valóban mérésre használják, mert az alap arra lett beállítva. Felénk sokszor 25-el kronóznak. Illetve amit mondtam 400fps-nél a 43-as BB nagyobbat üt. Ami utolsó de fontos szempont a lövésnél már részleteztem miért. ( Nem a másikban történő kártevés végett)

[ Szerkesztve ]

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#24782) repvez válasza macilaci78 (#24776) üzenetére


repvez
addikt

A kulccsontomnál volt a széle és ha elöre nyujtottam a nyakam akkor nyomta a nyelőcsövem meg az izmot.
A kommenteknél sem tiszta, hogy egyszer nem jó a méret a 183cmre, máskor meg megfelelő a 189cmhez

DE talán ez kiküszoboli a hibát
CSak z nem tudom, pontosan milyen fajta, mert ilyet, hogy RAV mellény máshol nem találok, ahol esetleg videot több képet leirást találnék róla.Mert ez látszatra csak anyniba különbözik, hogy vállnl van egy állitó pánt.

(#24783) macilaci78 válasza Lacuss20 (#24781) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Elfogadom, hogy nem az a cél, hogy a másikat bántsuk, ez csak egy hozadéka... :W
3 lövetű shotiba, gránátba, claymore-ba tökéletes a 0,20-as is. Én az AUG-ba is 0,20-at használtam 350 fps mellett, a Glock-ba pedig 0,25-öt. Én is meglepődtem, de ezekkel voltak a legszebb lőképek.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24784) macilaci78 válasza repvez (#24782) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az FSBE-n is ott az állítási lehetőség, csak hátul. De az tény, hogy a RAV elején csak 6 molle-csík van, így az ugye 5 centivel alacsonyabb. Erre mondtam, hogy neked nem nagyobbra van szükséged, hanem kisebbre.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24785) Kobe válasza repvez (#24782) üzenetére


Kobe
veterán

Airsoftcentrumot felejtsd el....inkompetens banda, osszevissza irnak meretekrol, es kizarolag a gagyi kinai van naluk.

Taiwangunon a legtobb mellenynel megadjak a front es hatlap meretet is, azzal mar tudsz kozelitoleg kalkulalni, de ha irsz nekik akkor meg pludzba megadnak bovebb mereteket is rola

(#24786) repvez válasza macilaci78 (#24784) üzenetére


repvez
addikt

Hát a josszával nem lenne bajom, mert mikor probáltam is csak a hasam közepéig ért a mellény, igy ha vállban lejebb tudtam volna még ereszteni, hogy a nyakamtől távolabb legyen akkor még lett volna helye.

Egyébként ha az airsoft cemtrumot nem ajánlod akkor , hol tudnám még máshol beszerezni viszonylag rövid határidővel és ennél nem drágábban ezt a RAV féle mellyényt vagy mi a pontosabb megnevezése, mert a guggli ezen a néven csak az airsoft centrumot adja.

(#24787) macilaci78 válasza repvez (#24786) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én semmilyen ajánlást nem tettem. :N

Ez egy Ciras mellény, hasonló a RAV-hoz és jól állítható. Te ugye ezt próbáltad fel.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24788) Kobe


Kobe
veterán

na, kicsit foglalkoztam msot így imax b6 javítás után a Lipok lelkivilágával - illetve az otthoni ápolgatásával.

Amim van - olcsó multiméter + filléres Lipo alarm + Imax B6 klón

tapasztalatok:

- a filléres Lipo beeper pontos. De nagyon. Százados pontosággal ugyanazokat a feszültségeket jelzi, mint a sokkal komolyabb multiméter. Mérete és pontossága miatt jó választás játékra cipeléshez, ha be van állítva a feszültség alsó limitje, akkor is megbízhatóan mér és hangoskodik - bár gyorsabban meríti az akksit, emrt fogyaszt ugye a kijelző, csippanó.

- az imax B6 pontatlan. A töltésnél kijelzett értékek általában 0.1-0.2 volttal tértek el a valóstól, ez a Lipo kritikus küszöböknél azért ciki lehet, károsíthatja az akksit. Pl a töltés vége felé nagyon hamar 2S akksiknál 8.40 V re ugrik a kijelzett érték, és onnan szépen 0.1A-rel csökkentve a töltés áramerősségét pl 1A tól lépked 0.1A ig, végig 8.40V feszültséget mutatva, töltőről lekapva viszont a tényleges feszültség 8.25V körül ingadozik. Nem mintha ez komolyabb gond lenne, hogy nincs túltöltve az akksi, de ha ugyanezt a pontatlanságot felülről művelné, akkor csúnyán túltöltené az akksit.

-a kisütés / discharge ugyanilyen pontatlan, az imax klón kb 0.2V-vel alájelez az aktuálisnak. Én pl 3.85V körül szoktam tárolni az akksikat, ez 7.7V 2S-nél, imaxel 7.40 ig le kell menni dischargenál, ekkor van kb a tényleges 3.85V körül. Sokaknál a discharge alapból bugos, én inkább a több fokozatban, kisebbeket merítve metódust javaslom, vagy közben multiméterrel folyamatosan nézed a tényleges értékeket.

Összességében: imax b6 klón nem ajánlott, lipo beeper igen.Én is tervezem, hogy az imaxet lecserélem egy normális, pl turnigy darabra majd.

(#24789) macilaci78 válasza Kobe (#24788) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mindezt 1-1 darab termékre alapozva az e-bay kínálatából. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24790) Kobe válasza macilaci78 (#24789) üzenetére


Kobe
veterán

gondolom mas is ugy van vele, hogy 2-3 db akksihoz (osszertek 4-5e HUF) rendel 8 darab 6ezer ftos toltot tesztelgetes okan :D csak mert van par ropogos 10ezres, aminek nincs jobb helye epp :)
beeperbol amugy van itthon par db (3), mindegyik megbizhatoan miert....

A bejegyzes az kimondottan az imax b6 _klonrol_ szolt, illetve annak pontossagarol....amit kb minden RC honlapon 1000 db hozzaszolassal gazdagitanak, nem tul jo velemennyel :) igy nem ereztem ingerenciat arra hogy 50e HUF elkoltesevel igazoljam allitasom :)

Nalam ebbol a szempontbol kicsit leszerepelt, mert bar epp szerencses vagyok hogy alultolt / felulmerit, masoknal pl sikerult 8.8V re tultoltenie storage modban az akksikat....

Ha valasztani kell, a jelenlegi arakat elnezve az imax b6 klon 17 EUR korul mozog, a turnigy 21....szerintem nem eri meg rizikozni, hogy elkoltesz mondjuk 3-4x17EUR-t mig kifogsz egy pontosat, vagy 1x21EURt.

[ Szerkesztve ]

(#24791) macilaci78 válasza Kobe (#24790) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem azt méltattam, hogy egy eszközre szántál pénzt, hanem hogy ebből az egyből vontál le általános következtetést.
Az megint csak nem az én bűnöm, hogy a sok ezer negatív minősítés ellenére mégis ezt vetted. ;)
És megint csak nem az én hiányosságom, ezt a sok ezer negatív minősítést is csak később említed meg. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24792) Kobe válasza macilaci78 (#24791) üzenetére


Kobe
veterán

Az en esetem annyiban specko hogy kicsit at lettem baszarintva a palankon az imaxel....ez csak szetszereleskor derult ki, amikor a javitasanal elkezdtem osszehasonlitani a nyákot a gyárival \ klónokkal, hogy gyakorlatilag a klonok kozul is a silanyabbik valtozatot fogtam ki. Nyilvan ekkor kezdtem nezegetni a hozzaszolasokst is reszletesebben :D

Csak okulasnak irtam le, hogy akinek hasonlo toltoje van, az nem art ha kez mellett tart egy kontroll merot, vagy ha epp ilyet tervezne venni akkor inkabb szanjon ra plusz egy ezrest es ne sajnalja a jobbat megvenni (vagy eredeti b6ot)

Az elektronikaban az a szep, hogy egzakt tudomany :) igy jobban lehet altalanositani mint mondjuk egy sportciponel, amit van aki naponta 2 orat irodaban vagy napi 12 orat terepen hasznal az ember :)
Mivel en nem talaltam fizikai hibat, csak egy kisebb csatlakozasi gondot a boxban, feltetelezem az alkatreszek - pl a fet - minosegebol fakadoan tud csak ennyit, pontatlanul....igy gyanitom (es kis netes kutakodassal megallapithato) hogy kb a teljes szeria ilyen

[ Szerkesztve ]

(#24793) repvez válasza macilaci78 (#24787) üzenetére


repvez
addikt

Még az a szerencse , hogy enyni fajta mellény van és mindegyik más névvel.Én eddig ugy tudtam, hogy ezt a tipust hivják CIRAS-nak:
[link]

ÉS igen ilyen mellyényt próbáltam, de amit linkeltem RAV nevű melléynt máshol sehol nem találom semmi hasonló néven, Mert az megfelelő lenne mert az hasonlit legjobban arra amit próbáltam,csak állithatóbb vállrészel.

(#24794) macilaci78 válasza repvez (#24793) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ó, hát mellényből annyi van, mint égen a csillag. Egy apró változtatás, és már más nevet kap. :))

Tudomásom szerint a CIRAS-nál a mellény mellkasi panelja alatt kapcsolsz össze egy gumírozott övet deréktámasz-szerűen, ráhajtod a mellkasi panelt, majd a mellkasi panel tépőzáras közepét hajtod fel és teszed alá egymás mellé a két oldalsó molle-s panel tépőzáras végeit, és ráhajtod a mellkasi panel elejét.

A RAV mellénynél a mellkasi panel eleje fix, a két oldalának elülső részei tépőzárasok és azok alá megy az oldalsó panel.

Olyan is van, ahol a mellkasi panel alja csak egy tépőzár, ezen zár össze a két oldalsó panel, amit egy cipzár fog össze.

És akkor még azzal lehet cifrázni, hogy hol és milyen milyen rejtett zsebek, tártartók, egyebek vannak. :))

Eagle Industries, Point Blank, Blackhawk például azok a gyártók, akik hivatalos beszállítói az USMC-nek. Az ő termékeit kiváló minőségben gyártja a Guarder, Pantac, stb. Nyilván ez már nem a 10k-s kategória, egy replika mintahűsége valahol itt kezdődik. Point Blank IBA mellényem van kiegészítve pár Eagle zsebbel. Ez olyan minőség, amit az unokámra is hagyhatok. :K

A gyors-leoldó mellényeknél rendszerint állítható a vállpánt, és nem csak a vállrészen lévő tépőzárral, hanem hátul a derékrésznél. Egyetlen acélsodrony fut körbe a mellényen, ami a ez elő és hátlapi panel közti rögzítési pontokat tudja oldani egy mozdulattal, hogy a katona sérülése esetén gyorsan és egyszerűen le lehessen dobni a mellényt a sérülés ellátásához. A derék részen futnak össze a ezek a pontok és itt rend szerint 5 db ringli van minden egyes elemhez, kb 15-25 centis intervallumon belül állíthatok ezek a ruhadarabok.
Menj vissza és próbáld fel újra azt a mellényt, csak nézd meg a derekánál, hogy ez az állítási lehetőség adott-e. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#24795) Kobe


Kobe
veterán

gunfire most kapott egy elég szép adagot theta optics aimpointokból. Az M2-esükön el is gondolkoztam, a problémám csupán annyi hogy elég vaskos ára van a GLS futárnak (konkrétan a cucc árának a fele), a másik, hogy ez tényleg ilyen böszme nagy a magasított szerelékkel ? :D
Lehet egy magasított t1 micro hasznosabb lenne, viszont thetaból elég húzós árban van + delivery....agyam eldobtam.

Kérdésem az lenne, hogy vannak "bejáratott" ebayes vagy aliexpresses eladók, akik ebből a 2 típusból értelmes áron ad elfogadható terméket? amit mondjuk már többen próbáltak is és télleg nem szar :)

(#24796) Lacuss20


Lacuss20
senior tag

Eléggé le laposodtunk hova lett mindenki :O? :Y :Y :Y :F :F
Én sajna nem ismerek bejáratott ebayes eladót optikát még nem vettem kintről, de egy nyílt dotot tervezek, majd írom, ha van tapasztalat!

[ Szerkesztve ]

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#24797) .45 válasza Kobe (#24795) üzenetére


.45
csendes tag

Ilyenem van, tokéletesen meg vagyok vele elégedve, jól látszik napfényben is, masszív.

(#24798) drzozo


drzozo
senior tag

Evike-vel van valakinek tapasztalata? :) Fórumok alapján eléggé vegyes... Erőteljesen gondolkozom, hogy a VSR mellé veszek egy AEG-et is: Predator vagy SPR

[ Szerkesztve ]

(#24799) Lacuss20 válasza drzozo (#24798) üzenetére


Lacuss20
senior tag

Mindenkeppen erdemes pisztolyt vagy kicsi kompakt aeg et venni mellé ha masodfegyvernek veszed. Uzi mp5 stb
A tengeren tult en kerulom. Max alkatresz ha nagyon kell. Lengyelek korrektul intezik a garanciat ha tenyleges hiany barmi van a postat utolag fizetik szamla elleneben. En mar jo par dolgot inteztem veluk. Perpill egy altaluk tortent eliras miatt vertem ki a balhet. 1100mahs aku helyett 800as van a fegyoba ezt orvosolva kuldenek masikat elvileg :)

[ Szerkesztve ]

Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.

(#24800) drzozo válasza Lacuss20 (#24799) üzenetére


drzozo
senior tag

Bocs, ha félreérthető voltam.

Pisztoly van a vsr mellé: G&G Xtreme 45. ;]

Tehát az aeg nem konkrétan játék alatt kellene a vsr mellé, hanem csak simán a vsr mellé, hogy ha éppen nem lenne kedvem sniperkedni.

Olvasgattam külföldi értékeléseket evike-ről, elég vegyes, kb. mint a redwolf. Nyilván eu lenne a cél, de predator nincs a közelben, spr meg van, viszont rohadt drága, olcsóbb a tengeren túlról.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.