Hirdetés

2020. október 21., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6351) liksoft válasza peter889 (#6350) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A GDB-nek több üzemmódja van. Biztos, hogy jót választottál közülük? Vagy biztonsági törlés volt, és akkor valóban nincs anyag.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6352) föccer válasza peter889 (#6350) üzenetére


föccer
nagyúr

Esetleg próbálj meg valamilyen, a használt fájlrendszernek megfelelő undeleter programot találni. Ntfs undeleter-re keresve könnyen találsz.

üdv, föccer

(#6353) peter889 válasza liksoft (#6351) üzenetére


peter889
senior tag

Szia!

Könnyen lehet, hogy nem választottam jót.
Így csináltam:
Bejelentkezést követően "Next" gombra klikkeltem, majd kiválasztottam a partíciót, majd újra "Next", és újra "Next", majd megjelent a HDD tartalma a látható fájlokkal, ami bármelyik fájlkezelővel megnézhető. A GDB progiban semmin nem állítottam.
Nem értek hozzá, hogyan kellene csinálni?

Csak simán törlök, azt sem tudom, hol kéne beállítani a biztonsági törlést.

(#6352) föccer
Köszi a tippet, de már feltelepítettem ezt a GDB-t, ha ezzel menne, jó lenne.

[ Szerkesztve ]

(#6354) liksoft válasza peter889 (#6353) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Én sem értek hozzá!

Ugyanis másik programot használok az adatmentésekhez. Viszont annyira ismerem, hogy több választási lehetőség van. Azok között keress. Tessék elolvasni mit ír ki, mit kérdez! Ez NEM enter, enter, enter típusú telepítés. Itt a kérdéseket értelmezni kell, végiggondolni a válasz lehetőségeit, és csak utána dönteni. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6355) peter889 válasza liksoft (#6354) üzenetére


peter889
senior tag

Köszi a tippet, most a "I want to recover deleted files"-t választottam, így már jelentek meg törölt fájlok, de az éppen előbb tesztként letörölt file nem.
Még ezt jobban át kell néznem... :U

(#6356) liksoft válasza peter889 (#6355) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Alakul ez! Hajrá!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6357) peter889 válasza liksoft (#6356) üzenetére


peter889
senior tag

Majd este jobban lesz időm, akkor folytatom a tanulmányozást... :)

(#6358) peter889 válasza liksoft (#6356) üzenetére


peter889
senior tag

Azt hiszem sikerült.
Így csináltam sorrendben:
"3 esasy step" kiválasztása, ott "I want to recover deleted files"-t választottam.
"Next" gomb.
Meghajtó partíció kiválasztása.
"Next" majd "Show all" gomb megnyomása, ismét "Next".
Aztán megjelent a fájlhierarchia.
Az esetlegesen visszaállítható fájlok legalul jelentek meg, olyan mappákban, amik neve GDB által létrehozott hexadecimális számrendszerű szám.

Több fájlt sikerült visszaállítanom. :R

Vajon mindent jól állítottam be?
Csak törölt fájlokat akarok visszahozni.

(#6359) liksoft válasza peter889 (#6358) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szerintem jó úton jársz. Azt nem tudom, hogy a legjobbat megtaláltad-e, hiszen nem használom évek óta ahogy írtam, az irány biztosan jó. További sok sikert!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6360) peter889 válasza liksoft (#6359) üzenetére


peter889
senior tag

Azért köszi. Megpróbálok még a GDB-nek utánaolvasni.

(#6361) Füge007


Füge007
senior tag

Telepítettem egy gépet, lementettem az adatokat róla egy ilyen HDD-re. Ma menteném vissza, de kattogó hangot ad, Seagate desktop drive with bad heads slowly clicks and beeps on spin up. Pontosan ezt a hangot adja ki mint a mellékelt oldalon, mit lehet ezzel tenni? Kábelcsere, vadi új táp mint megoldást kipróbáltam, sajnos az nem segített. van rajta kb. 40 Gb amire szükségem lenne, a többi lénytelen. Mit lehet ezzel csinálni, kb. mennyibe kerülne ez a mentés nekem, egy ilyen fejhibás HDD-ről?

[ Szerkesztve ]

Füge

(#6362) föccer válasza Füge007 (#6361) üzenetére


föccer
nagyúr

Első sorban ne nyúzd a meghajtót. Jó eséllyel belső elektronika, vagy olvasó fej meghalta magát. Külső elektronika vagy kábel csere nemfog segíteni. A meghajtót nagy valószínűséggel meg kell bontani, így nem lesz olcsóság a mentés. :(

üdv, föccer

(#6363) Füge007 válasza föccer (#6362) üzenetére


Füge007
senior tag

Az egészben az a legjobb, hogy előjel nélkül 100% HDD-vel történt az eset, csak mentésre használtam. Amit töröltem kapott egy új Win 7-et + programokat, esetleg próbáljam azt menteni GDB programmal?

Füge

(#6364) liksoft válasza föccer (#6362) üzenetére


liksoft
Topikgazda

:K

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6365) Füge007 válasza liksoft (#6364) üzenetére


Füge007
senior tag

Ez mibe fáj, kb.? Nem nyúltam hozzá, ez evidens!

Füge

(#6366) föccer válasza Füge007 (#6363) üzenetére


föccer
nagyúr

Nem fog rajta segíteni. Azért kattog, mert az olvasófej nemtalál korrekt jelet a felületen, amire pozícionálhatna, ezért a szélső álláok között seekel. A meghajtót szét kell szedni, megnézni,hogy melyik alkatrésze mondta be az unalmast, ha lehet akkor cserélni/javítani, majd elkezdeni a drive klóozását, amiről majdaz adatmentést el lehet végezni.

üdv,föccer

(#6367) liksoft válasza Füge007 (#6365) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Közel 6 éves darab. A hibától függően nettó 60e-320e közé várható. A haranggörbe csúcsa valahol a 100 körül mozoghat ha átlagos hibával rendelkezik. De adatmentéses cégenként is jócskán változik az ár. Van aki alatta, van aki felette vállal.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6368) Füge007 válasza föccer (#6366) üzenetére


Füge007
senior tag

Konkrétan a törölt, HDD-re gondoltam amire új rendszert raktam, az hibátlan, az adat kimentésre szolgáló HDD szált el.

Füge

(#6369) liksoft válasza Füge007 (#6368) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Időben sajnos nem lehet visszamenni a mágneses rétegen. Így ami felül lett írva, annak annyi. Az adminisztráció nagy rásze valószínűleg ugrott, így a töredezett file-ok nem lesznek meg. A többi is csak ömlesztve, ami nem lett felülírva. Képek, dokumentumok, stb.... W7 után 250GB vagy az alatti drive esetén siralmas szokott lenni az állapot. Kivétel, ha két partíció volt, a másodikon volt a fontos adat, és csak az első lett "újrarakva" akár a második törlésével is. Persze ehhez az kell, hogy a második érintetlen legyen, csak a partíciós adatok törlése történt meg. De ez speciális eset, ritkán van ilyen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6370) föccer válasza Füge007 (#6368) üzenetére


föccer
nagyúr

Meg lehet próbálni. A GDB próbaverziiójával meg tudod kerestetni a fájlokat és ha kielégítő eredményt ad, akkor megveszed és lemented az adatokat. De ha sokat írtál a drive-ra, akkor elég kicsi az esélye,hogy minden meg legyen.

üdv, föccer

(#6371) PAtr0n


PAtr0n
addikt

Újabb problémám adódott. Notebookomban lévő vinyóról kellene pár adat. Pár napja áramkimaradás után (sokszor aksi nélkül használom) nem bootolt be a gép. Következő induláskor a hibakereső is elindult, de nem nem talált hibát. Rendszer visszaállításom csak régi van, ezért nem is szórakoztam vele. Beletettem az asztali gépembe, ott látta a rajta lévő 2 partíciót a fájlokkal, de nem volt időm mentegetni, ki is szedtem. Aztán a laptop szétszedésre került, több baját is megcsináltam a napokban, de a vinyó visszarakásakor már nem indul el róla a rendszer sem, azt írja tegyek be bootolható eszközt. A BIOS látja (WD7500BPVT), de ennyi. Belettem ismét a gépembe, ott is látja a BIOS, de rohadt lassan indul a Win7 miatta (SDD-ről), 3-4 perc, aztán belépés után nem szerepelnek ott a meghajtók, csak az SSD mint C:/ . Eszközkezelőben látszik, felkiáltójel sincs mellette. Próbáltam más satába dugni a lapon, de az eredmény ugyanaz. Most megpróbálom, hogy a Win7 telepítő látja e.
Mi történhetett a vinyóval?

szerk:
Közben ráengedtem a GDB-t, úgy néz ki tele van rossz szektorral jelenleg itt tart, és folyamatosan számol:

[ Szerkesztve ]

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#6372) liksoft válasza PAtr0n (#6371) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ez nem túl biztató! Valaminek kellett történnie. Vagy ütésnek, vagy statikus kisülésnek. Komolyabb, feltehetőleg alkatrész cseréjét kérő mentésen kellene átesnie. Adatmentéses céget tudok javasolni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6373) PAtr0n válasza liksoft (#6372) üzenetére


PAtr0n
addikt

Igen, nem túl bíztató. De emlékszem, hogy miután ki lett véve a gépből, nem lett leejtve, megütve, most tettem vissza a laptop javítása után, hogy lementsek róla pár dolgot. Most eljöttem munkába, a GDB-t hagytam dolgozni rajta, reggel ránézek.
Adatmentő cég szóba se jöhet, annyit nem érnek a rajta levő dolgok. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy valami lemezkezelővel tudok e rajta partíciótörlést és egyesítést csinálni, hogy utána háttértárnak használhassam.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#6374) Vereor


Vereor
csendes tag

Hello!

Van egy jóóóó nagy problémám: adott egy 1.5 TB-os, usb 3.0-ás WD My Book 1130 3.5"-os külső vinyó. Ami úgy gondolta, hogy ő most elszáll. 2011 márciusa óta van meg, semmi gond nem volt vele, viszont mindig ment, indult a Winnel együtt.

A probléma: Sajátgép (Win7 Ultimate 64), HDSentinel stb nem látja, illetve csak pár mp erejéig, de akkor se lát rajta adatot, formázni akarja.
Közben a vinyó olyan, mintha újra és újra nekifutna az olvasásnak, de mintha mindig megakadna, aztán újra, és megint. Ezt csinálja, amíg ki nem húzom. Ha csak kikapcsolom, akkor - mivel be van dugva - rögtön megint be is kapcsolja magát.
Kaptam egy tanácsot: "HDD regenreratorból ha csinálsz egy bootable CD-t, azzal szerintem felismeri, és kezelni tudod, nagy az esélye, hogy a kezdő bitek hibásak".
Azóta a helyzet a következő: HDD regen elsőre felismerte Win alól is, de ugyanakkor az Intéző meg minden más is látta, szóval nem hiszem, hogy az ő érdeme lett volna. Mindegy, gyorsan elkezdtem áthúzni pár cuccot, pár dolgot sikerült is, aztán nézem, hogy az egyik mappa mennyi helyet foglal ("Tulajdonságok"), és kifagy az egész. Nem tudtam mit csinálni, le kellett lőni az egész gépet. Utána megint nem ismerte fel semmi, sehogy. Akkor csináltam boot CD-t a HDD regennel, de úgy se ismerte fel, 87 újraindítás meg ki-bekapcsolás után aztán egyszercsak mégis. Elkezdtem a check&repair módot, aztán az első, amit kiírt: [link]
És egyszer azt is kiírta, hogy a boot szektorok hibásak, amit mi is gondoltunk. Mindegy, később valahogy mégis el tudtam indítani újra, akkor gond nélkül ment, ment, mendegélt, 10%-nál, 6 órával később lefeküdtem aludni, ő meg ment magának. (Az egész időt 55 órára becsülte.:D) Felkeléskor meg a következő kép fogadott: [link]
Egyébként, mikor tudtam másolni, fél szemmel azt láttam, hogy a HD Sentinel is azt írja ki rá, hogy Kondíció: 100%... Szóval nem vágom. :S Ha a boot szektorok hibásak, akkor hogy lehet, hogy 100-ból 4-szer minden simán megy egy ideig, mikor is aztán megint behal a komplett történet?
Amúgy röhögni fogtok, de emlékeim szerint minden sikeres olvasásnál fejjel lefelé volt fordítva, szóval lehet, hogy ilyenkor valahogy a fej mégis át tudja rágni magát a boot szektorokon?
Akkor viszont azt nem érteném, hogy később mi baja van, akkor már elvileg nem a boot résznél jár, vagy nem? Szóval valami más sem tetszik neki, gondolom én... Most USBről ment, nem próbáltam még, hogy SATA-ra dugom rá.
Úgy 170 GB van amúgy a cuccon, ami pótolhatatlan, van valamilyen tippetek? Esetleg áramellátás-hiba?

Előre is nagyon köszönöm!

Ja, pillanatnyilag akárhogy rimánkodok, semmi, sehogy sem ismeri fel.

[ Szerkesztve ]

(#6375) liksoft válasza Vereor (#6374) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Jó a tipp, lehet tápellátás, de bármilyen érintkezési hiba vagy elektronika túlmelegedése miatti bizonytalanság. Viszont CHKDSK NE fusson rá, mert az adatgyilkos lesz! A drive így hibázik olvasás és írás közben is. Ha ilyenre írást végző "javítóprogram" fut, az végkép szétkuszál benne mindent.

Ha jól sejtem, SES device is települ mellé, ami titkosítást jelent a felületen (akár kéred, akár nem!). Így ki ne vedd a drive-ot az USB házból, mert csak annak elektronikájával együtt megy!

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6376) Vereor válasza liksoft (#6375) üzenetére


Vereor
csendes tag

Igen, köszönöm, én is épp most olvastam egy másik ph-s topickban, hogy a tag My Book 1140-ese titkosít, és az enyém ugyan 1130, de gondolom lényegileg ugyanaz. Tehát akkor átrakva másba nem is láttam volna rajta semmit, még jó, hogy tájékozódtam. :)
A túlmelegedésben nem vagyok biztos, ha hosszú órákat áll, mielőtt próbálkozom, akkor is ez van. A HDD regen pedig este min. 7 órát ment, mielőtt kiírta a 2. képen láthatót, én pedig, mikor tudtam róla másolni (azok az adatok legalább megvoltak hiánytalanul), pár perc után döglött be. Akkor az nem lehet, hogy egyrészt boot szektor hiba, és mikor másolás előtt megnéztem volna az egyik mappát, és hozzá kellett férnie, ott is van valami hiba, pl. bad sector?
A cucc már nem garanciális; az általad írt hibák esetén mit tanácsolsz? Egyáltalán hogy szűrjem ki, melyik? (Tápellátás alatt azt érted, hogy esetleg a gyári ACDC adapter ment szét, vagy a házban levő usb-sata tápchip?)

Hálás köszönetem!

(#6377) liksoft válasza Vereor (#6376) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Lehet a külső táp, de a belső átalakító is. Én adatmentéskor szétszedem miszlikbe, utána korrekciókkal szoktam összerakni, de ezt azért ilyen szinten otthon gyakorlat nélkül ne. Maximum a házat szétszedni, az érintkezőket tisztítani, és utána összerakni. A drive tiszta terét bontani TILOS!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6378) Vereor válasza liksoft (#6377) üzenetére


Vereor
csendes tag

Persze, a drivehoz nem is nyúltam volna. :)
Tehát megpróbálhatom, hogy:
1.: kicserélem azt a külső tápot, amit adtak hozzá (Ktec, input: 100-240V~50/60Hz, 0.6 A; output: 12V 1.5A). Ezt szétszedni nem tudom, teljesen egyben van, semmi csavar vagy bármi nincs. Gondolom cserélni szigorúan csak ugyanilyen értékekkel rendelkezőre szabad; van itthon egy állítható feszültségű adapterem, de annak a kimenő áramerőssége csak 0.5A. Ezt gondolom ne, attól még, hogy kevesebb. :)
2.: Szétszedem a házat, és ott tisztogatni, majd vissza. (Így sajna a belső átalakító hibáját nem tudom kizárni. :( )

A két tápos dolgot úgy ki tudnám zárni, hogy beraknám a gépbe SATA-s tápra, de akkor - mint mondtad is - meg a titkosítás miatt menne gallyra minden, tehát semmiképp ne. Jól értem? :)

[ Szerkesztve ]

(#6379) liksoft válasza Vereor (#6378) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az állítható táp NEM szabályozott szokott lenni, így egyből "kuncsaft" lennél. ;]

Igen, a szétszedés és alkohollal a csatlakozók tisztítása járható út. a házba nem is kell visszaszerelni, ha az USB panel csavarral rögzül a drive-hoz. Mindenképpen stabil legyen a rendszer, és zárlatmentes.

Sok sikert!

ÓVATOSAN!

Ha nem javul, akkor adatmentéses cég.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6380) Vereor válasza liksoft (#6379) üzenetére


Vereor
csendes tag

Egyelőre úgy tűnik, hogy tudok szerezni ugyanolyan külső tápot, legalábbis kipróbálásra, szétszedni csak utána fogom, ha ez nem hoz eredményt. :)
Köszönöm az eddigieket! :R

(#6381) headhunter válasza liksoft (#6379) üzenetére


headhunter
addikt

Szia!

Adott egy 2.5", külső 1 TByte-s HDD.

HD Playerről akartam filmet kimásolni és 31% után leállt, utána már nem lehetett a tartalmát megnézni.

Operációs rendszert nem tartalmaz, csak filmeket tároltak rajta.

Hiren's Boot CD-n található program (ActivePartitionRecovery) nagy nehezen felismerte és mutatta, mennyi a foglalt és szabad hely.

FAT tábla sérülhetett? (FAT tábla javító, ellenőrző program?) :F

Ezen a HDD-n a "Fixed MBR" parancs nem működik? (Rendszer lemeznél lehet újra írni az MBR-t?)

[ Szerkesztve ]

(#6382) liksoft válasza headhunter (#6381) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Én nem akarok beleszólni, de ha menet közben "leakad", akkor a drive nem inkább hibás? Tudod defektes kerekű teherautóval is lehet építkezni, de nem célszerű. :B Ha a drive hibás, akkor nem ott lesz gond ahol írod. A hiba fajtája inkább adatterülethez (felület vagy fej) köthető. Így adatmentéses módszer. Otthon a Get Data Back megfelelő fajtája, vagy ha olyan a tartalom, akkor adatmentéses cég.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6383) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Szia liksoft!

Tudnál nekem programot javasolni, ami oprendszer újrahúzás után is tud adatot visszaállítani? Nem tudom mennyi adatról van szó, vagy hogy egyáltalán volt-e ott valami, az egyik felhasználói profil Asztalát elfelejtettem menteni újratelepítés előtt (xp-ről win7), és valószínű voltak ott is mappák, dokumentumok.

GetDataBack-et ismerem, de az utóbbi időben nem voltam megelégedve vele, nem látta/nem tudta visszahozni az adatot, hátha van jobb is. :)

160-as winyó volt/van benne, felezve van a partíció, természetesen sajnos a C-n voltak a keresett adatok. :(

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#6384) liksoft válasza A_ScHuLcZ (#6383) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Jobbat nem tudok mondani.Sajnos ilyenkor az adminisztrációs terület felül lett írva. Vagyis név alapján nincs is mit visszaállítani. Jön a RAW recovery ha nagyon kell.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6385) A_ScHuLcZ válasza liksoft (#6384) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Vagyis? Ilyet még nem csináltam, most egy ellenőrzés fut GDB-vel, az "új oprendszer lett installálva" félét választottam.

word, excel, pdf fájlokra van esély?

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#6386) liksoft válasza A_ScHuLcZ (#6385) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha egyben vannak a felületen és nem lettek felülírva.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6387) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

Üdv,

szetvertem a laptopot (Lenovo Y560). Ez a hibaleiras. A kepernyöt kicsereltem (az ugye nem tema), sajna a hdd is kifingott. Pontosabban nem tölt be, hanem a (rendben lefuto) boot utan, Win elött kiirja, hogy olvasasi hiba es inditsam ujra. A Lenovo-fele One Key Recovery betölt az indito kepig, de felület mar nem jelenik meg, hanem pörög a hdd maxon es ugy latszik a LED-röl, hogy hurokban van. Gondolom szetment/beakadt a fej, nem ertek hozza.
1-hazilag lehet-e ezzel valamit kezdeni? Most ugye nem megy, tehat barmi barkacsolasra vevö vagyok, mert rosszabb nem lesz.
2-van valahol külsö vinyon telepites utani lemezkepem, amelyet a fentebb emlitett One Key Recoveryvel csinaltam. Ha veszek egy uj hdd-t (es remeljük nincs tovabbi zür a rendszerben) mivel lehetne ezt a lemezkepet ravarazsolni? Egyaltalaban jarhato-e ez az ut, vagy a holtak örzik?

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#6388) RetepNyaraB válasza RetepNyaraB (#6387) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Fejlemeny: az Ultimate Boot CD nem indul, de a nagy gepen igen, tehat a lemez jo. A GParted indul (ez van keznel hirtelen), tehat a laptop dvdrom müködik. Viszont mikor nekiall scannelni a hdd-t, az mar nem fejezödik be, csak keres, keres...

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#6389) PAtr0n válasza RetepNyaraB (#6387) üzenetére


PAtr0n
addikt

Üdv a klubban! Mármint ami a laptop ütlegelést illeti. :)
Kábé 3 hete, 1 komolyabb billentyűzetre csapás hozományaként nekem is taccs lett a HDD. A kijelzőt is cseréltem, de az más miatt repedt be (próbáltam a ragasztót lesúrolni róla, és végigrepedt) + kellett egy bill, mert a H gomb végérvényesen kitört a csapástól (ezt próbáltam visszaragasztani). Hiába, így jár az ember, ha vadálat, és meg is érdemli a kárt. Nekem először azt csinálta, hogy nem töltődött be a win, csak a hibakereső. Aztán rádugtam gépre, ott látta mind2 partíciót, aztán pár nappal később amikor adatot akartam menteni róla, már nem látta a partíciókat, csak magát az eszközt. A Get Data Back csak a win partíciót látta, de amikor elkezdtem csekkolni, hosszú időbe tartott amíg feltérképezte, és az adataim nagy része sérült volt. Gyanús, hogy komoly mechanikai baja lett, én már nem is kínlódok vele, sok ideget megettem miatta így is.
Valószínű a tied is hasonló cipőben jár, és ha megbontod akkor sincs garancia rá, hogy látni fogod magát a hibát, na meg a patyolat belső rögtön poros lesz.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#6390) liksoft válasza RetepNyaraB (#6388) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Valószínűleg fizikai hibás, jobb nem lesz, csak exponenciális sebességgel romlik. Vagyis először lassan, majd hirtelen semmit nem csinál. A legnehezebb mentések közé tartozik, nem otthoni munka. Vagy lemondasz róla, vagy beadod adatmentéses céghez.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6391) PAtr0n válasza liksoft (#6390) üzenetére


PAtr0n
addikt

"csak exponenciális sebességgel romlik. Vagyis először lassan, majd hirtelen semmit nem csinál."
Kábé mint az enyém....

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#6392) RetepNyaraB válasza liksoft (#6390) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Köszi a valaszokat :R
Radugtam a nagygepre (amely rögtön összedölt töle, de ha mar felallt Win mellett dugom össze, akkor tuleli, csak iszonyuan lelassul minden), ez latja a particiokat: a nagyobbik, amely a rendszert tartalmazza, se-kep-se-hang, a merete, tulajdonsagai sem latszanak. A kicsi, amely a drivereket, es rendszervisszaallito mentest örzi, megy. Legalabb is megnyithato. Ez kene nekem, hogy az orbitalis szivast a driverekkel (meg az uj win vasarlassal-telepitessel) megusszam. Megprobalom atmasolni masik meghajtora, hatha. Adatmentesre nekem nincs penzem, azon veszek egy uj laptopot :(
Csak ezt kar volna kidobni. Viszont ha veszek uj hdd-t es aztan kiderül, hogy esetleg mas is vegzetesen kipurcant, akkor adtam a sz*nak egy pofont szepen szolva.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#6393) RetepNyaraB válasza RetepNyaraB (#6392) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Addig varazsoltam, mig csak-csak lementettem a rejtett factory_reset particiot, plusz a recovery szoftver setupjat (forron remelem hibatlanul, nem ertek az ellenörzesehez). Ezzel igy mar lehet valamit kezdeni, remelem.
Jelenleg a Win mar nem hajlando latni a merevlemezt, de a linux igen, csak pirosan jelzi, hogy gaz van.
Tegnap ejjel sikerült meg rabirnom formazas utan egy recoveryre, de hibaba futott feluton es azota formazni se hagyja magat (linux alatt). Gondolom serült a fajlrendszer integritas, vagy hogy hivjak.
Van-e arra modszer, hogy ezt ellenöriztessem valamivel?
Jo volna ugyanis feltolni ra egy wint, hogy lassam a gep többi resze egyben van-e. A vinyot ugyis kidobom, csak addig kene birnia (esetleg), mig felall egy oprendszer.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#6394) liksoft válasza RetepNyaraB (#6393) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nincs. Ugyanis ha a fej hozzáér a felülethez (márpedig unszolás hatására meg szokott történni :B ), akkor ott fizikailag sérült lesz. Innen kezdve apránként, egyre újabb terület lesz hibás, ahogy a fej billeg elhaladáskor felette, és újra, meg újra belever a felületbe. Így szó szerint összeveri a felületet, ami egy idő után megadja magát, és a fej első élén leforgácsolva elválik a lemeztől. Ezt próbáltam előbb is finoman elmagyarázni. Vagyis nincs program mely a mágneses réteg nélküli HDD-t működésre bírná! Már az is csoda, amit eddig kibírt, és sikerült kinyerni belőle.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6395) RetepNyaraB válasza liksoft (#6394) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Aha. Köszi a kepeket, igy felfogtam azt hiszem :R
Akkor ennyiben maradunk, meguntam a kinlodast. Jöjjön az uj lemez :(( :K

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#6396) Peczek


Peczek
aktív tag

Tisztelt fórumtársak, nem tudom, hogy jó helyre írom-e a kérdésemet (biztos nem).

Olyan programot keresek (lehetőleg ingyeneset), amellyel a laptop adott mappáit biztonsági mentésként kiírja a külső HDD-re. Vagy időzitve (pl. mindennap este 6-kor) ráfrissít, vagy ha egy adott mappát kijelölök, és pl jobb egérgomb: frissités (általában tudom, melyik mappában dolgoztam egy adott napon). És lehetőleg hülyebiztos legyen, ha hajnalig dolgoztam, félálomban se tudjam a frissités irányát elrontani, és az új fájlt felülírni a régivel. tehát pl. a Total Commander ezért nem jó.

És nem valami képfálj kell a HDD-re, hanem normál fájlok, hogy onnan is tudjak elérni fáljokat, pl. ha a laptopot nem hoztam be az irodába.

Korábban vol a Samsung Station vinyónak egy ilyen (valami Samsung) programja, csak valami miatt egy ideje nem akar működni. Az azt is tudta, hogy beállíthatttad, hogy ha az anyagépen törölsz valamit, azt a duplikán helyen törölje-e, vagy ott ne (az utóbbi ugye biztosabb).

(#6397) liksoft válasza Peczek (#6396) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Hard Disk Sentinel PRO. Bár fizetős, de nem horror összeg, és még folyamatos felügyeletet is tud.

Felügyelet nélkül a Cobian Backup jöhet még szóba.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6398) Peczek válasza liksoft (#6397) üzenetére


Peczek
aktív tag

Köszi, a Cobian Backup-ot én is néztem

(#6399) mazsola48


mazsola48
csendes tag

Sziasztok!

Tönkrement a laptomomban a winchester, haldoklott 1 hetet és mostanra végleg megadta magát. Sajnos ez idő alatt nem tudtam lementeni az adatokat ezért most próbálnám valahogy visszaszerezni őket. Kérdésem az lenne hogy a fontosabb dokumentumaimat le tudom menteni külsőleg valamilyen program segítségével?
HDD Regeneratorral próbálkoztam de valahogy nem akart működni :
HITACHI 500GB 5400rpm

Segítséget előre is köszönöm!:)

(#6400) föccer válasza mazsola48 (#6399) üzenetére


föccer
nagyúr

Nagyon függ attól, hogy 1: mi a baja, 2: milyen kárt okoztál azzal az egy héttel és a próbálkozásokkal...

üdv, föccer

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.