Hirdetés

2020. február 23., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6401) mazsola48 válasza föccer (#6400) üzenetére


mazsola48
(csendes tag)

Abban az egy hétben sokszor lefagyott és újra kellett indítani, plusz még olyan hibája is volt ha egy ponton hosszabb ideig (2-3 sec)megnyomtam a winchester feletti részt akkor kikapcsolt a gép. Ez akkor is előfordult ha A-ból B-be át akartam csak rakni a laptopot.
Próbáltam HDD Sentimelt-t lefuttatni rajta amíg működött, de sok hibás szektort észlelt, és nem tudott teljesen lefutni a program. Majd másnap már be sem kapcsolt, próbálja elindítani a Windows-t de nem találja a fájlokat
és ezzel a hibaüzenettel üdvözöl: Nem várt I/O hiba történt. Állapot 0xc00000e9

A HDD Regenerator-t pedig az imént próbáltam ki, de már az elején nagyon sok rossz szektort észlelt és javított, majd egy kis idő elteltével abbahagyta és ajánlotta az újraindítást. Próbáltam folytatni onnan ahonnan abbahagyta de pá perc után ismételten kilépett.

(#6402) föccer válasza mazsola48 (#6401) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Jézusom mit csináltál ezzel a géppel. Földhöz vágtad? Komolyan kérdezem, mert nagyon úgy szaglik, hogy igen komoly fizikai baja van. Viszont ha fizikai baja van, akkor az 1 hét nyúzás alatt sikeresen haza is vágtad rajta a menthető adatterületet, amivel a rajta lévő (fontos?) adatokat halálra ítélted. :(

Ha bármi is fontos róla, akkor azonnal add le adatmentésre és ne is nyúlj a géphez sem. Gépen együtt add be. Talán, ha mázlid van, akkor nem minősítik kapásból menthetetlennek.

Üdv, föccer

(#6403) mazsola48 válasza föccer (#6402) üzenetére


mazsola48
(csendes tag)

Semmi ilyesmi nem történt, egyik nap visszaértem koleszba és ezt vettem rajta észre. 2 hetente 1x-er szoktam szállítani de akkor is laptop táskában szépen bebugyolálva. Esetleg néha buszon megnéztem rajta egy filmet. De fizikailag nem volt bántalmazva. :)

Tehát akkor én nem tudok semmit sem tenni az ügy érdekében? Fontos alatt képeket, régi zenéket illetve tanuláshoz fontos fájlokat értek. :)

(#6404) föccer válasza mazsola48 (#6403) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Adatmentés szempontjából a fontos adat a pótolhatatlan adat. Aludj egyet, találd ki, hogy mennyit érnek a rajta lévő adatok (forintban) Add be hozzájuk limites mentésre. Ha nem tudják az adott összehatáron belül megoldani, akkor nem kezdenek neki.

üdv, föccer

[ Szerkesztve ]

(#6405) mazsola48 válasza föccer (#6404) üzenetére


mazsola48
(csendes tag)

Köszönöm a gyors választ. :)

(#6406) RudiSteel


RudiSteel
(tag)

Szia!sztok

A köv problémám lenne:
egy haver anyukájának a laptopját felfrissítettük karácsonyra. azaz több memó+erősebb proci+xp helyett win7 lite! ez még szépnek is tűnhet, de az oprendszer feltevése elején leformáztuk a hddt! anyuka pedig most jelezte,h "ugye a fényképek megmaradtak"!!! röviden ez lenne a baj. szerintetek ilyen adatvisszanyerős profi cégnél próbálkozzak? vagy felejtő minden adat?

köszönet bárkinek,aki segíteni tud

(#6407) liksoft válasza RudiSteel (#6406) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

A laptopot tilos használni, mert felülírás lesz még pluszban. Valószínűleg logikai mentés (név alapján) nem túlzottan járható, de a képekre (gondolom jpg) rá lehet keresni RAW recovery programokkal, és átmásolni ami még nem lett felülírva. A felülírtaknak annyi.

Ha nincs ebben gyakorlat, akkor inkább cég, mert minden írás ront a helyzeten, OS alá téve meg az automatikusan "garázdálkodik" rajta.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6408) D_r_u


D_r_u
(tag)

Sziasztok!

Van egy jó pár éves IDE-s hdd-m. Az egyik napról a másikra HD Sentinelben megjelent a következő felirat:

Meghibásodás várható
Lemez: #1: WDC WD3200JB-00KFA0- Spin High Current

Ezzel együtt a teljesítménye 0%-ra zuhant. Tápkábelt, ide kábelt kihúztam belőle, előtte még pár gigányi adatot átmásoltam egy másik lemezre.
Természetesen maradt még rajta bőven adat, amit jó lenne biztonságba helyezni, milyen esélyeim vannak és hogyan érdemes belekezdeni (illetve milyen része sérülhetett a winchesternek)?

Köszi a választ!

Üdv

(#6409) föccer válasza D_r_u (#6408) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Ha fontosak, pótolhatatlan adatokról van szó, akkor mindenképpen szakemberhez érdemes leadni. Ha kevésbé fontos, pótolható adatokról van szó, akkor meg lehet próbálni otthon menteni. Úgy gondolom, hogy 3 lehetőség van. Vagy a megható motor kap kevés kakaót elektronika hibától ezért nehezen pörög fel a megfelelő fordulatra, (ez a jobbik eset) vagy a fej alá beszorult valami (ez a rosszabbik eset) vagy letapadt a fej és azért indult nehezen.

Az első eset nem annyira életveszélyes. Ha felpörgés után stabilan tudja tartani a fordulatot, akkor házilag menthető.

A második eset életveszélyes az adatokra nézve, mert ha a felpörgésnél nem repül ki a fej alól a porszem, amit megfog a szűrő, akkor jó eséllyel végig karistolja az adattároló felületet, ezzel fizikailag olvashatatlanná téve azt. Ezzel nem érdemes otthon kísérletezni, ha az ember fia még akarja azokat az adatokat.

A harmadik eset katasztrofális lehet az adatokra nézve, mert ha felszakad a letapad fej, akkor jó eséllyel deformálódik a fej végig karistolva az egész felületet, illetve a fej alá szorult forgács további károsodást okozhat. Ez esetben az adatmentő cég sem fogja tudni menteni, ha házilag van erőltetve a drive.

üdv, föccer

(#6410) liksoft válasza D_r_u (#6408) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Ez még parkoló pályás drive, egyedi mechanikával (nem csereszabatos, beszabályozás szükséges az alkatrészeknél). Valóban lehet öregedésből adódó letapadás is, de talán inkább az elektronika öregedésére tippelek. Meg lehet próbálni az otthoni mentést, remélhetőleg sikerül elindítani. Persze jó lenne tudni, a mentés során volt-e lassulás, valamilyen érezhető probléma, valamint nem csak egy ilyen "zanzásított" Sentinel értékelés. Amennyiben a mechanikához hozzá kell nyúlni, a típust ismerve az cég esetén esélyes csak, és a drága mentések közé tartozik. Ha próbálod menteni, akkor érdemes kivenni a gépből, és a hűtésére figyelni. a tápcsatlakozás kritikus, győződj meg annak és a tápegység hibátlanságáról. Ha nincs lehetőség új tápegység segítségével menteni, akkor DVD-t, egyéb felesleges elemeket célszerű lehúzni, ha van tuning, azt megszüntetni. Így a tápegység terhelése csökken.

Sok sikert!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6411) Vereor válasza liksoft (#6379) üzenetére


Vereor
(csendes tag)

Szia!

A gond óta nem nagyon foglalkoztam a dologgal, inkább tartogattam az agysejtjeim. :)
Viszont a helyzet a következő jelenleg: ugyanolyan kölcsöntáppal és kábellel sem csinált semmit a drive. :( Szóval nem nagyon volt más lehetőségem, kiszedtem a házból, tisztítgatás, de semmi. Szóval már nem volt veszítenivalóm, és leszereltem az elektronikát, hogy megnézzem a forrasztásokat. Azok is rendben voltak; visszaraktam. Erre most a drivere (WD Smartware) usb-meghajtóként már mindig, kivétel nélkül látja, viszont adat, partíció nincs. Linux alatt ugyanez. Winnél a driver szerint 0% van használva, és a titkosítós állapot "locked". Mint ahogy arra számítottunk is az elektronika leszedése kapcsán. Próbálom feloldani a titkosítást, erre kéri ugye a jelszót, amit én márpedig soha nem adtam meg. :D Próbáltam pár alapértelmezett jelszót, hátha van ilyen, meg mindenféle sorozatszámot/szám- és betűkeveréket, amik rajta vannak a lemezen, de - nem túl váratlanul - egyiket sem fogadja el. Nincs erre valamilyen lehetőség, ezt a vackot kiütni valahogy? Vagy esetleg ha leformázom, (és jobb esetben így a titkosítás is semmissé lesz), akkor utána vissza lehet állítani valamilyen programmal az adatokat? (ha még egyáltalán megvannak...)
Az elemző progik szerint a komplett drive badsectoros, de szerintem ez csak a titkosítás miatt van.

Van még valamilyen utolsó utáni lehetőségem, vagy marad a rituális elégetés?
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#6412) liksoft válasza Vereor (#6411) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Leadod mentésre. A kulcs nélkül NINCS esélyed! A sok próbálkozással lehet, hogy az utolsót is ellőtted! Ki mondta, hogy próbálkozz? A mostani állapotban a távsegítség és diagnózis NEM segít! Add oda olyannak, aki ilyent sikerrel megoldott már, mert tapasztalat nélkül esélytelen állapothoz jutottál.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6413) Vereor válasza liksoft (#6412) üzenetére


Vereor
(csendes tag)

Szia!

Mentésre sajnos nincs pénzem. :( Ezért is próbálkoztam, mert tisztában voltam vele, hogy valószínűleg csak rosszabb lesz, de választhattam, hogy vagy a polcon porosodik így, vagy még megpróbálok valamit, bármit. Szóval mérlegeltem előtte, nem csak nekilendültem, mint a srác, aki szétkapta az egészet megnézni, hogy mitől hangos. :) De akkor ez egy beteljesítetlen küldetés marad, 1:0 a gépnek. :D
Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget, minden jót! ;)

(#6414) föccer válasza Vereor (#6413) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Ha felteszed a polcra, akkor kisebb eséllyel romlik az állapota. Ha fontosak az adatok, akkor idővel lehet keríteni rá zsetont és megcsináltatni. Így most már lehet esélytelen. :(

üdv, föccer

(#6415) sting2


sting2
(őstag)

Sziasztok!
Ez van nekem :
[link

Ma reggel leejtettem Kb : 60 cm magasról - parketta.
és az illesztéseknél szétvált, amit vissza pattintottam. .
A gépre,Tv-re rádugva nem jelennek meg a rajta található adatok...
Próbál felpörögni, halk zizegéssel jelzi de nem sok sikerrel.
Az állapotjelző fény csak világít, nem villog..
Vége van szerintetek?

[ Szerkesztve ]

(#6416) liksoft válasza sting2 (#6415) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Igen. A mechanika elmozdult a parkoló állapotból, és ettől felületsérült is lett nagy valószínűséggel. Adatmentés elképzelhető, de javítása, további használata nem. Mivel mechanikailag sérült, így nem az olcsó mentések közé tartozik. Nagyságrendben a nettó 100-250 ezer (cégektől függő más és más ár) környékével lehet számolni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6417) sting2


sting2
(őstag)

Atyaúristen!!
Köszönöm.

(#6419) tajcsi


tajcsi
(senior tag)

Mit lehet olyan ide csatlakozos vinnyoval csinalni, ami nem indul el, csak olyan hangot ad ki, mint egy regi matrix nyomtato?

MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...

(#6420) föccer válasza tajcsi (#6419) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Hát, ha nem kellenek róla az adatok, akkor lehet vele focizni pl, bár eléggé nehezen gurul. Esetleg jó levélpapír nehezéknek, vagy polcot alátámasztani, ha billeg.

Ha kellenek róla az adatok, akkor a legfontosabb, hogy nem nyúzzátok és adjátok le adatmentős cégnek bevizsgálásra. Vannak olyanok, akik ingyenesen készítenek előzetes szakvéleményt, hogy érdemes-e vele foglalkozni, vagy esélytelen kategória.

Pontosan milyen hangot hallatt? Ütemes, ~1 másodpercenkénti kattanás, vagy búgó, erölkötő hangja van?

Ha letapadt a fej (erölködő búgás) és az felszakad, akkor egy menthető vinyót pár másodperc alatt véglel el tud intézni. :( Ha belső erősítő/olvasó fej adta meg magát (ütemes kattogás) akkor sem javítható házilag.

üdv, föccer

(#6421) tajcsi válasza föccer (#6420) üzenetére


tajcsi
(senior tag)

Utemes, 2-3 masodperces hang, majd 1 masodpercnyi kattanas. Aztan megint 2-3 masodperces nyuszites (matrixnyomtato szeru hang) majd ismet 1 masodpercnyi katt...

MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...

(#6422) föccer válasza tajcsi (#6421) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Ez nagyon rosszul hangzik. :(

Ha jön liksoft, mond valami okosságot, én nem merek semmit írni. Minden esetre ha kellenek róla adatok, akkor tegyétek félre a polcra egy biztonságos helyre.

üdv, föccer

(#6423) liksoft válasza tajcsi (#6421) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Jó lenne egy típus is. Azt is jó lenne tudni, mi történt vele előtte. Két ötletem van. Ha nem pörög fel, akkor letapadt. Ha viszont igen, akkor a felületet gyötri, akár kifordult fejjel.

Persze mindenki mást és máshogyan hall, így ennyi alapján lehetetlen pontosan megítélni. Egy biztos, ütni, mozgatni, forgatni nem szabad, ugyanúgy mint bekapcsolni sem, ha kellenek az adatok. Ez jobb nem lesz, és minden indítás, mechanikai sokk csökkenti a mentés esélyét.

U.i.: Ritkán leszek gép előtt a hétvégén.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6424) HeavyToys


HeavyToys
(senior tag)

Sziasztok!

Önkormányzatnál melózok, és rámbízták egy gép újratelepítését. Mentettem pendrive-ra a szükséges adatokat, amit tegnap eltulajdonítottak tőlem egy tömegközlekedési eszközön. Szóval nincs meg a mentett adat. A gépen a winyót már leformáztam és újra telepítettem a windows-t, egyenlőre ennyi történt. Van még esély valamilyen módon a korábban rajta lévő adatok lementésére?

Köszönöm előre is a segítséget!

(#6425) liksoft válasza HeavyToys (#6424) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Sajnos ha egy pendrive-ra elfért, akkor sok adat gondolom nem volt. Így eléggé kicsi az esély, de lehet szerencséd. Persze nem teljes körűen. Abban az esetben ha több partíció volt és a másodikon voltak az adatok, és egybe raktad, akkor jobbak az esélyek.

Ha nem titkosított eszköz volt, és nem titkosítottan voltak az adatok, akkor fokozottan igaz, feljelentést kell tenni. Ugyanis nem csak az történt, hogy ellopták az eszközt (ez a kisebbik), hanem a rajta lévő adatokkal visszaélhetnek! Ez viszont nagy baj!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6426) HeavyToys válasza liksoft (#6425) üzenetére


HeavyToys
(senior tag)

Az a baj, hogy csak simán az asztalra voltak kidobálva a dokumentumok.

(#6427) liksoft válasza HeavyToys (#6426) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ez fél válasznak is kevés! Attól még lehetett a második meghajtón, ha át lett irányítva.

A mennyiséget sem válaszoltad meg.

Ha jól feltételezem, és csak dokumentumok voltak, könyvtárak nem, akkor az kevés lehetett. Ilyen esetben kicsi az esély.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6428) rwin5


rwin5
(őstag)

Sziasztok van egy régi típusú HDD-m. Bekapcsoláskor kiírja a szöveget, hogy /ha először látja ezt a hibaüzenetet indítsa újra ha nem akkor ... kék háttérrel/ Vettem hozzá használtam egy mobil racket, de szinte ingyen volt, mert mondták lehet nem működik. Rá is dugtam a gépre de nem olvassa be. Tudna valaki nekem segíteni, hogy-hogyan tudnám kimenteni az adatokat? Vagy ez teljesen reménytelen? Megvennék hozzá minden eszközt csak nem tudom mit kellene tegyek. Az is lehet, hogy menthetetlen már nem értek sajnos hozzá. Mindent köszönök aki tud valamit hozzátenni.

(#6429) rwin5 válasza rwin5 (#6428) üzenetére


rwin5
(őstag)

Az kimaradt, hogy a gép már nincs már meg. (Már kb 2 éve hibás, de most jött az ötlet, hogy kimentsük) Szóval úgy kellene megoldani ha lehetne, hogy egy másik gépen keresztül..

(#6430) föccer válasza rwin5 (#6429) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Ha fizikálisan nincs baja a meghajtónak, akkor be kell kötni egy működő rendszerbe, és simán lemásolni róla az adatokat.

üdv, föccer

(#6431) rwin5 válasza föccer (#6430) üzenetére


rwin5
(őstag)

Az jó volna, csak az a baj, hogy ilyen régi konfig nincs amibe bele tudnám kötni, vagy, hogy értetted?

[ Szerkesztve ]

(#6432) föccer válasza rwin5 (#6431) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Egy típusszámot írjál már lényszíves, illetve azt, hogy milyen alaplapod van.

üdv, föccer

(#6433) rwin5 válasza föccer (#6432) üzenetére


rwin5
(őstag)

Kedd délután tudom leghamarabb megírni.

(#6434) Schatt válasza föccer (#6432) üzenetére


Schatt
(csendes tag)

Szia!
Tegnap este az ssd telepítés utáni takarítgatás közben sikerült a hdd partíció összevonásával sikerült mindent eltüntetni róla ( alapból op,op fent.100mb, +adat volt a 2tb wd-n) most a eszközkezelőn nem lefoglalt terület az egész egyben. az első kettő nem kéne de az adat partíción volt jó néhány gb még nem mentett családi cucc.
testdisk 6.14 et futtatva pont a két rendszerpartíció állítható vissza az adat nem. Érdemes ezt megcsinálni vagy csak ront a helyzeten? , Mihez kezdjek?
Köszi a tanácsokat előre is!
Ati

Üdvözlettel: Attila 70/4540330

(#6435) liksoft válasza Schatt (#6434) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Milyen családi cucc?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6436) Schatt válasza liksoft (#6435) üzenetére


Schatt
(csendes tag)

természetesen a képek és a videók mappák, ezek a legfontosabbak, e mellet a játékok, arhivált anyagok, backup nem oly fontos de a képek és videók közül van pár giga ami nem lett még máshova lementve és ugye ez pótolhatatlan még ha csak 6-7 hónap termése akkor is.
Köszönöm a segítséget előre is!

Üdvözlettel: Attila 70/4540330

(#6437) liksoft válasza Schatt (#6436) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Egy biztos. A drive-ra írni, azt formázni tilos. RAW recovery programokat kipróbálhatsz. Nem a visszaállítást, mert az nagy valószínűséggel nem lesz jó. Tartalom alapján a felületen a keresést és mentést.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6438) werszomjas


werszomjas
(őstag)

Sziasztok.

Van egy külső tárolóm, ami sajnos kezdi megadni magát, néhány mappát már nem tudok rajta megnyitni.

Elsőnek azt írja, hogy "A meghajtóban (G:) található lemezt használat előtt formázni kell" Formázza?

Rányomok a "Mégse"-re, gondolkodik picit és kiírja, hogy a mappa nem elérhető, Adathiba (CRC).

Furcsa, hogy összesen 7db mappa van rajta, és ebből csak 2db-nál csinálja ezt, a többit még :U meg tudja nyitni.

Van rá mód, hogy valahogy hozzáférjek az adathibás fájlokhoz :F

Sentinel képek itt, ha esetleg számít valamit.
:R

üdv

(#6439) bandiie


bandiie
(aktív tag)

Üdv!

Nem biztos hogy jó helyre írok, de az a helyzet hogy nincs egy órája hogy letöröltem egy mappát amit nem kellett volna. Pár mega az egész, csak képek voltak benne.

Hogy tudom a legegyszerűbben visszacsinálni?

(#6440) Jazz válasza bandiie (#6439) üzenetére


Jazz
(veterán)

Üdv!

Ez nem igazán adatmentés, inkább másolás.

Adott egy C: rendszer vinyó (egybe partíció). 1-2 sector hibás, de rendben működik.

Ennek teljes tartalmát kéne a jelenlegi üres G: meghajótra másolni-tükrözni egy az egyben, szőröstül-bőrüstül boot sectorostól. Azaz G-ből C-t csinálni, nem csak tartalomban, de majd betűjelben is.

Ez elég sok problémába ütközik. Ezért kérdezem a fenti műveletnek mi a legjobb módja? Az OS XP.

Köszi!

free your mind

(#6441) föccer válasza bandiie (#6439) üzenetére


föccer
(nagyúr)

ntfs undeleter. Ha mázlid van, akkor látja és helyre is tudja állítani a fájlokat.

üdv, föccer

(#6442) föccer válasza werszomjas (#6438) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Nagyon úgy néz ki, hogy fizikai probléma lesz. :(

Ha fontosak az adatok, akkor vedd ki a rendszerből és add le mentésre. Ha nem fontos, akkor a jelenlegi még olvasható állományokat próbáld meg lementeni és utána ívesen kukázni a meghajtót.

Azzal számolni kell, hogy minden egyes bekapcsolás illetve üzemben tartott perc rontja a meghajtó állapotát, így jól fontold meg, hogy mennyire is fontosak rajta az adatok. Ha elkezded róla lemásolni, akkor lehet, hogy végérvényesen tönkre vágod a meghatót és a rajta maradt adatokat.

üdv, föccer

(#6443) liksoft


liksoft
(Topikgazda)

BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6444) rwin5


rwin5
(őstag)

Boldog Karácsonyt mindenkinek.

Meglett a HDD-m. Ez van ráírva:

Barracuda 7200.7
HDD IDE 80 Gb Seagate

(#6445) föccer válasza rwin5 (#6444) üzenetére


föccer
(nagyúr)

És milyen alaplapod van? Mert az kimaradt. :)

üdv, föccer

(#6446) rwin5 válasza föccer (#6445) üzenetére


rwin5
(őstag)

Most nézem meg, de elég régi számítógép :B
Alaplap neve Gigabyte GA-8I865P(-G)

[ Szerkesztve ]

(#6447) rwin5


rwin5
(őstag)

Van itt egy másik számítógépem is ha ennek az alaplapja nem felel meg, mindjárt megnézem annak is a típusát, csak be kell kapcsoljam ahhoz, mert nem találok rajta feliratot.

(#6448) föccer válasza rwin5 (#6446) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Egy sima, 80 eres IDE kábellel rákötöd a gépre, úgy, hogy mellette legyen egy rendszerlemez. Az alaplapon van hozzá csatlakozó.

Mindez persze akkor igaz, ha hibátlan a meghajtó.

üdv, föccer

(#6449) rwin5 válasza föccer (#6448) üzenetére


rwin5
(őstag)

Rádírok privátban, mert itt telespammelném az amatőr kérdéseimmel a topicot :DDD

(#6450) erhas01


erhas01
(tag)

Szia!

Elérhetetlen lett a 2TB Hdd tevion felpörög, kézzel érezni, hogy jár. Az usb kapcsolat nem ismeri fel.
Lesz baja az adatnak, ha így - mivel leválasztani nem tudom - többször kihúzom ? ... majd leállítom a kapcsolóval. Próbálgattam.
USB - Hdd
sn 7110-7224- 6789
Artikelnr: 25522
09/2011 - talán még garis is még egy évet.
EF353.H911

Szétszedni nem lehet
Esetleg készíthettem, küldhettem valamikor HDSentinellel riportot, talán.

A gondom az, hogy ez a második számú archiválós Hdd és nincs minden meg. ... kb 1TB , a fele

Valami olyasmire emlékszem:
- három , négy hete használtam utoljára - kiírta egy darab fájl törlésekor, vagy áthelyezésekor- nem hozzáférhető zárolva. Viszont én sohasem korlátoztam a hozzáférést a saját Hdd-m-hez.
Ezt egy win7 korlátozott felhasználói joggal rendelkező csatlakozáskor írta ki.
Elvetettem a módosítást, kilépett a Commander. -Én általában XP-ken használom. -
Megpróbáltam az utolsónak használt w7 gépen is ugyanaz az eredmény.

Csatlakoztatáskor ezt írja ki:
Az Usb meghajtót nem lehet felismerni.
Működési hiba lépett fel és a winxp nem ismeri fel. Nincs meg a hub, vagy root.

Szállítás: Bebugyolálva 3 rongyba. Bekapcsolás fél óra melegedés után.

Ha elindulna, le sem állítanám, azonnal lementem lemezre! :)

Rendszeresen, naponta 8-10 - szer van áramkimaradás a belvárosban, de ez a Hdd nem működik egyfolytában csak végszükség esetén.

Ha csak az elektronika rossz az mennyibe fáj? Plusz posta.

Köszönettel : erhas01

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.