Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6901) 용 Bob


용 Bob
senior tag

Sziasztok!

A következő problémában kérném a segítségeteket. Régi samsung és WD merevlemezekről szeretném leszedni, archiválni a családi fotóinkat. Egy sima USB-IDE átalakítóval kötöttem rá a HDD-t a notebookomra, amit a gép egyből fel is ismert. A gond csak az, hogy nem látom a partíciókat és a könyvtár struktúrát, így a fotókat sem találom. Milyen programmal, vagy trükkel lehetne láthatóvá tenni? Esetleg a fájlrendszer NTFS-FAT miatt nem látom a könyvtárakat?

Ötleteket előre is köszönöm!

MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m

(#6902) liksoft válasza 용 Bob (#6901) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Lehet jogosultság, titkosítás, stb.... Esetleg master/slave beállítási gondok....

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6903) raskolnikoff válasza liksoft (#6899) üzenetére


raskolnikoff
őstag

Hát, a lényeg mindössze annyi, hogy nem ajánlatos használni ezután sem...köszi a véleményeket.

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#6904) looser


looser
addikt

Helló, használ valaki Acronis True Image 2015-öt? Készítettem boot lemezt belőle, ezzel hat szervert mentettem sbs, visszaállításnál (másik gépre, tesztként) pedig a meglévő lemezstruktúrát ajánlja fel, amelynek még a törlésére sincs lehetőség. Ez elég nagy probléma. Azt gondoltam, hogy ha sbs a mentés és visszaállítás is, akkor ez nem kérdés. Abban bízom, hogy csak én nem találom ezt az opciót (mármint hogy darálja le, vagy ne kérdezze, hova akarom visszaállítani az egyes partíciókat) :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6905) Hegasus


Hegasus
senior tag

üdv!
van egy régi seagate hdd-m, ami úgy tűnik megadta magát, nagy baj nincs, mert úgy is használtam, h fontos adatokat nem tároltam rajta, de azért még is lementenék ezt-azt, szóval egyszercsak nem ismerte fel a windows, aztán külső tárolóként usb-n rádugtam a gépre, és már látja de ha meg akarom nyitni, azt mondja formázni kell, amit még el akarnék kerülni, és a hdd sentinel is látja, mondja is h 9%on van, majd néhány perc után eltűnik és kérdőjeleket mutat a kondicióra...
szóval még formázás előtt valahogy le tudok menteni néhány megát, vagy csak formázás után valami visszaállító programmal (és melyik lenne a legjobb erre a célra)

Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.

(#6906) Panthera


Panthera
őstag

Sziasztok!

Hiren's boot cd-ről mennyire használhatóak a DOS-os lemeztörlő programok? Pl. az active killdisk?

(#6907) Panthera válasza Hegasus (#6905) üzenetére


Panthera
őstag

Milyen a csatolófelülete alapból? Mert ha nem usb-s (nekem úgy jön le, hogy csak arra csatlakoztattad - gondolom valamilyen konverterrel), én a helyedben "rendesen" próbálnám meg.

Ja és nem formáznám le. Pl. egy GetDataBack nem fog ezzel foglalkozni, hogy nem tudod csak úgy simán megnyitni. (Tapasztalat, én is jártam már ebben a cipőben).

De azért várd meg a tapasztaltabbak válaszát.

[ Szerkesztve ]

(#6908) Hegasus válasza Panthera (#6907) üzenetére


Hegasus
senior tag

jah igen, alapból a gépben volt satával csatlakoztatva, aztán nem ismerte fel a win, majd fogtam és beletettem egy usb-s hordozóba, és abból mondja, h formázni kéne. teszek majd egy próbát ezzel a getdataback-el később, köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.

(#6909) liksoft válasza Hegasus (#6908) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor az USB eszközt akarja formázni, nem a drive-ot. Azt ott sem látja. Ez már nagy valószínűséggel a HW adatmentés kategória.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6910) liksoft válasza Panthera (#6906) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A legjobb, ha a HDD gyártó tesztprogramját használod a teljes felület írási tesztjével. Ami felül lett írva, az tiszta utána.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6911) liksoft válasza looser (#6904) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Sajnos lövésem sincs, nem használom. (A témát én indítottam, ezért írtam, hiába nem tudok segíteni.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6912) looser válasza liksoft (#6911) üzenetére


looser
addikt

Köszi! Rákerestem az adatmentés szóra és többek között ezta topicot dobta be (meg egy Acronisost, amelybe évek óta nem írtak :-)
Még kutatok, de nagyon kéne egy jó megoldás, akár ingyenes is :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6913) Panthera válasza liksoft (#6910) üzenetére


Panthera
őstag

Szia!

És mi a legegyszerűbb megoldás arra, hogy - tesztképpen - megpróbáljak visszaolvasni egy 1x felülírt hdd-ről?
A GDB-t próbáltam, az nem tudott mit kezdeni vele (végigolvasta a felületét is, nem talált semmit). Ezek szerint jól kellene dolgozni a programnak, hacsak nincs ennél jobb módszer.

(#6914) liksoft válasza Panthera (#6913) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha nem érzed eléggé biztosnak, írd át még egyszer. Ellenőrizni szemre is lehet. Vannak hex editorok melyek megmutatják a HDD tartalmát. De a GDB eléggé jól megmondja.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6915) Panthera válasza liksoft (#6914) üzenetére


Panthera
őstag

Köszönöm!

A programnak a "one to zero" vagy milyen módját használtam (ez az egy elérhető a cd-től, mert fizetős a program). Ránézésre jó, mert eddig ilyen nulla eredményt még nem mutatott a GDB.

Meg igazából a merevlemezeken, amiket törölni szeretnék, az adat nagy része az az OS (XP), levelezés, a tényleges adat az ennél jóval kisebb méretű és jellemzően nem itt vannak az érzékeny adatok.

[ Szerkesztve ]

(#6916) Panthera


Panthera
őstag

Csak kíváncsi vagyok...
Egy blogon olvastam, hogy a hdd szétszedésével menthetetlenül azonnal elvesznek az adatok, mert por kerül bele. Ez valóban így van? Mert szerintem attól még egy profi laborban megolható lehet, hacsak nem mágnesezem le a tányérokat. :)

(#6917) liksoft válasza Panthera (#6916) üzenetére


liksoft
Topikgazda

1 mm-be 60-80 ezerszer fér bele a légpárna. Ez kisebb mint bármilyen porszemcse. A levegőben pedig nem csak por van, hanem lebegő zsíros szennyeződés is. Ahogy ezek a felülettel érintkeznek, ott megtapadnak. A por kevésbé, de a többi szennyeződés nehezen eltávolítható. Vannak módszerek, hogy ezek is leszedhetőek, de ehhez a lemezt ki kell venni. Mivel hőtágulás miatt a lemezek a motortönkön "lötyögnek", így a mechanikai középpont nem azonos a mágnesessel. Ha egyszer ez elmozdul, akkor a tűréshatáron belülre hozni, horror munka. Minél több lemez van a drive-ban, annál inkább lehetetlen. Vagyis elvileg megoldható, gyakorlatilag olyan technikai hátteret kíván, mely a világon összesen csak pár laborban van meg, az ára miatt. Egy ilyen mentés (ahol mindenképpen le kell az anyagnak jönnie de bontották a több lemezes drive-ot) ára 8-10 szerese a hagyományosénak. Nincs aki megfizesse, így csak kevesen vannak az egész világon akik ilyenre külön rendszert tartanak fent. Vannak egyszerűbb megoldások, de vagy sikerül, vagy nem kategóriában futnak. Az első hatékonysága 90% feletti de iszonyú drága, a második ára ennek töredéke, de 60% alá teszem a sikerességét. Nagyon nem mindegy. Egy példa: a vakbélműtét halálozási rátája ezrelékes, de senki sem szeretne abba kerülni. Az adatmentéses cégeken kívül az "ügyes szomszéd gyereke" is tud mentést végezni, de itt is a sikerességi százalék a lényeges különbség. A profi 90% fölött dolgozik, az ifjú szomszéd a fordítottjával legtöbbször (nem a GDB-s mentésekre gondolok). Mindkettő tud sikeres lenni, de micsoda különbség van közöttük?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6918) Panthera válasza liksoft (#6917) üzenetére


Panthera
őstag

Köszönöm a kimerítő választ!

(#6919) hadde


hadde
tag

Sziasztok!
Olyan bajom van, hogy a képen látható merevlemez kűlső gépházban volt TV-n használva majd ki lett kapcsolva, visszakapcsolás után nem működött!
Biosban látszik, leszedtem a HDD Sentinelt de előtte megpróbáltam inicializálni de Adta Hiba (CRC) hiba ablak ugrik fel!
Hdd sentinel mutatja hogy él és virul csak a rajta lévő adatokat nem tudom elérni amik életbevágóan fontosak eszméletlenül!
Mi erre a problémára a megoldás?
( a házból ki lett szedve a képek direkt sata porton üzemelve készültek)

[ Szerkesztve ]

(¯`·._)H@®ÐÇ()®€_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸

(#6920) looser


looser
addikt

A Kürt Infostrázsa kiadványaiban szórakoztató(?!) történeteket találni a topic témájában :-)

Az egyik legszórakoztatóbb:

"Történt, hogy a barátom, aki régóta szeretne érteni a számítógépekhez, gépet kezdett építeni, természetesen olcsó alkatrészekből. Vett is egy kiselejtezett 200 MB-os winchestert, de azt formázni nem tudta, mivel hogy a 0. track, 0. szektor hibás volt. Emberünk próbálta formázni alacsony szinten is, de a hiba többedszeri próbálkozásra sem szűnt meg. Intelmem ellenére szétszedte a wincsit, hátha meglát (?!)benne valamit. Mivel látni nem látott semmit, gondolta, mélyebbre nyúl. Imbuszkulcsot ragadott, majd leszedte a lemezeket is, és összeforgatva, átrendezve visszatette azokat az íróasztalán. A nagy matatás után néhány ujjlenyomatot is fölfedezett a lemezek felületén, sőt hamudarabkákat is, mivel idegességében erősen dohányozott, ezért szarvasbőrrel mindent letörölgetett. Gondolván arra, hogy így megbolygatva az eszközt nem lesz minden rendben, a low level format előtt tápot adott, majd egy jókora hangszórómágnessel végigpásztázta a lemez felületét. Ez lehet a „deep level format", vagy „very low level format". Ezek után összekötötte a gépet az eszközzel, és majdnem teljes sikerrel megformázta azt! A formázás közbeni üzenetekből azonban arra következtetett, hogy valamelyik oldal eleje túl sok hibát tartalmaz. Ezért — természetesen az eszközt leállítva — értelemszerűen, csipesszel, a megfelelőoldal fejét beljebb görbítette. Újabb formázás, most már teljesen hibamentesen. Barátom azóta egyszerűen winchesterdoktornak tituláltatja magát, és fontolgatja a szegedi Trombita Kft. megalapítását."

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6921) Panthera válasza hadde (#6919) üzenetére


Panthera
őstag

Szia!

Szerintem megvannak az adatok, csak a partíciós tábla sérülhetett meg. Ha eddig nem volt semmilyen látványos baja a hdd-nek, akkor meg főleg. Rövid öntesztet csináltál-e? Ha az lefutott hiba nélkül, az jó hír.

Ha az enyém lenne a hdd, meg merném próbálni egy GetDataBack-el, de ha nincs tapasztalatod, egyedül inkább ne vágj bele, ha ilyen fontosak az adatok.

(#6922) liksoft válasza hadde (#6919) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A Get Data Back megfelelő változatát próbáld ki. FONTOS! Mentendő drive-ra nem írunk, nem partícionáljuk, nem formázzuk. Az adatmentő program megpróbálja a hiányzó adatokat pótolni. Nem helyreállítást, hanem másolást kell ilyenkor végezni fizikailag is másik drive-ra!

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6923) hadde válasza liksoft (#6922) üzenetére


hadde
tag

Köszönöm,!
És mi erre a megfelelő verziója mert sajnos fizetős ahogy olvastam.

(¯`·._)H@®ÐÇ()®€_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸

(#6924) liksoft válasza hadde (#6923) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, viszont a kategóriájában a legjobb ár/érték arányú. A megfelelő verzió alatt gondolom a FAT vagy NTFS érdekel. Nem tudom, mert nem írtad, mire volt formázva. Annak megfelelőt kell választani. Ha nem tudod, a hivatalos oldalról letöltött demo változattal ki tudod deríteni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6925) hadde válasza liksoft (#6924) üzenetére


hadde
tag

:R

(¯`·._)H@®ÐÇ()®€_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸

(#6926) Kroni1


Kroni1
veterán

Ismerős laptopjában a Sata HDD hibája miatt a windows betöltése közben kékhalál után ujraindul. Azt hittem a BIOS-ban az AHCI mód átállítódhatott, és ez lehet a gond, de próbáltam az ahci és az ata opciót is, és nem segitett. Win lemezzel próbáltam frissiteni a windowst, de a telepítés inicialázálásánál leáll a dolog. Asztali gépre kötöttem a winyót, ugyan látja a bios, de amíg rá van kötve addig egyszerűen nem tölt be a rendszer..

Vajon ezzel lehet még valamit kezdeni? Természetesen az ismerős a doksijairól nem készitett biztonsági másolatot, ezért most fő a feje rendesen.. :U

[ Szerkesztve ]

(#6927) liksoft válasza Kroni1 (#6926) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Igen, adatmentéses céghez beadja.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6928) szacsee


szacsee
nagyúr

Hali!
Egy ismerős gépében lehalt a hdd. Indulásnál kattog erősen.
Nem vagyok guru, de valószínű leszakadt a fej vagy hasonló.
10-20Gb fénykép lehet rajta. Mennyiért lehet kb. lementeni az adatokat nagyjából? Kit, vagy melyik céget ajánljátok?
Kösz a választ előre is!

(#6929) liksoft válasza szacsee (#6928) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha a fej leszakadt, akkor az már nem menthető. Ne nézzétek meg, mert attól nem lesz jobb, de nem is nagyon marad menthető. A kattogás akkor van, ha nincs kiolvasott jel a vezérlés számára. Okozhatja a felület, fej, belső erősítő, de akár a külső jelformáló áramkör hibája is. Az ilyen hiba legtöbbször csak adatmentéses cégnél orvosolható. - :B

[ Módosította: föccer ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6930) föccer válasza szacsee (#6928) üzenetére


föccer
nagyúr

Ők ha minden igaz ingyenes bevizsgálást is csinálnak, egy próbát megér. :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#6931) maxika2004


maxika2004
őstag

Sziasztok !

Egy olyan kérdésem lenne a mesterekhez, hogy egy sdhc memóriakártyát
hogy lehet ugy letörölni, formázni, stb,
hogy ne lehessen az adatokat (fotókat ) visszahozni róla . :F

(#6932) liksoft válasza maxika2004 (#6931) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Egyszer teleírod.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6933) maxika2004 válasza liksoft (#6932) üzenetére


maxika2004
őstag

Köszi !

. ööö.......... formázás után, és akkor az a lényeg hogy ne maradjon szabad hely ?

(#6934) Panthera válasza maxika2004 (#6933) üzenetére


Panthera
őstag

A formázással nem sokra mész, egyszer (esetleg kétszer) írd tele és kész!

(#6935) Kal-El


Kal-El
senior tag

Hello!
Úgy tűnik meg fog halni a winymóm hamarosan.

Kb 3 napja vettem észre, mert szaggatottan hajtotta végre a feladatokat másolás közben. Augusztusban még 100%-os volt. De legújabban már másolni sem tudok mindent, mert lefagy a gép tőle. Érdeklődnék, hogy mit lehet tenni ilyenkor, hogy ne fagyjon le másolás közben? Vagy, hogy azokat a fájlokat különítse el, amik nem másolhatóak. A fontosat és lényeget már kimentettem, de még van mit, és gondoltam hátha meg lehet könnyíteni valahogy a dolgot.

(#6936) liksoft válasza Kal-El (#6935) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Elszomorítalak. Mivel a hiba csak akkor derül ki ha ráolvasol (drive nem mondja meg kifelé a hibás területet - de sokszor nem is tudja, hiszen most próbálja először olvasni), így nincs egyszerűbb megoldás. Maximum USB-n keresztül, ahol a gép nem fagy le, csak újra kell indítani a csatornát (leválasztás - újra csatlakoztatás).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6937) mufi


mufi
senior tag

Acronis true image 2015 progival backupoltam a teljes rendszer particiot, ez most hogyan tudom visszaallitani, tehat hogy ugyanazok a programok legyenek a friss windowson, mint a formazas elott?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#6938) liksoft válasza mufi (#6937) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ezt a progit nem használom, de a leírásod alapján sehogy. Mivel az egész lett mentve, az egész fog visszajönni. Nem az alkalmazások, hanem az OS és az alkalmazások.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6939) mufi válasza liksoft (#6938) üzenetére


mufi
senior tag

Hat igen,. ugyanazt kaptam, mint ami volt...total lassu a rendszer ismet... :W

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#6940) Josi válasza mufi (#6939) üzenetére


Josi
aktív tag

Hát a full backup már csak ilyen.
Telepíts fel egy új windowst, frissítsd le, tegyél fel mindent ami kell.
És akkor csinálj backupot.
Így egy normálisan működő mentésed lesz.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#6941) Kal-El


Kal-El
senior tag

Hello!
Nem tudom jó helyre írok-e? Érdeklődnék, hogy azt miként lehetne megoldani, hogy ha van egy merevlemez partíciónk, mondjuk: "D" és egy másik merevlemezen egy másik partíció, mondjuk "E", akkor az egyik partícióra felkerülő adatok automatikusan átkerüljenek a másik kijelölt partícióra is. Tehát valami program kéne, ami az adatokat összeszinkronizálja, vagy nem is tudom mi a helyes kifejezés erre.

(#6942) liksoft válasza Kal-El (#6941) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Két megoldást tudok.

1. Program időszakosan szinkronizálja (menti) az adatokat a másik partícióra. Az adatbiztonságot kis mértékben növeli.
2. Dinamikus partíciók tükrözhetőek. Ebben az esetben a rendszer egy betűjel alatt, de mindkét drive-on azonosan tárolja az adatokat. "Szétszedve" mindkettő teljes értékűen használható, csak "pampog" a rendszer, hogy valami nincs rendben. Ez a működési biztonságot növeli.

Mindkét módszer mellett a fontos adatok mentése nélkülözhetetlen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6943) Kal-El válasza liksoft (#6942) üzenetére


Kal-El
senior tag

És ennek a dinamikus partíciónak létrehozásának + tükrözésének mi a menete?
Csak olyat találtam, hogy dinamikus lemez létrehozása, Microsoft-os leírással. Akkor gondolom, külön partíciót nem, hanem csak egész lemezt lehet dinamikusra állítani. Ha a Microsoftos leírás szerinted jó, akkor már csak a tükrözés menete érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#6944) liksoft válasza Kal-El (#6943) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha a tükrözendő drive dinamikus, akkor a partícióra jobb gombbal kattintva feljövő menüből a tükör létrehozását választod a lemezkezelőben. Persze a másik drive ilyenkor még "szűz". Szerintem szépen elnavigál, eléggé egyértelmű.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6945) Kal-El válasza liksoft (#6944) üzenetére


Kal-El
senior tag

Köszi!
Már csak a megmaradt adatokat kell kimenteni, lassan megjön az új winyó, meg beállítani a fejparkolást, mert még azt sem tettem meg.

(#6946) swoody


swoody
senior tag

Szia(sztok),

Szeretnék visszaállítást végezni egy HDD-n de közben kiderült, hogy elég gyér a kondiciója, jobb lenne ha létezne egy tükörmásolat és akkor nem romlana tovább a vinyó állapota amikor próbálkozok a visszaállítással.

Ezért keresnék olyan programot ami úgy menti le a HDD-t, hogy azután a "clonozott HDD"-ról kisérelje meg a törölt fájlok visszaállíást.
Ez lehetséges? Van ilyen "sector by sector" mentő vagy adattábla mentő program? Illetve az adat visszaállító programok tudják egyátalán ezt, hogy image "gondolom IMG-be rakná a program a tükörmásolatott" fájlból csinálnak recovery-t?

Köszi a segítséget.

(#6947) liksoft válasza swoody (#6946) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Igen, az ötlet jó, van ilyen. Leginkább adatmentéses cégek használnak ilyeneket. Klónozás kulcsszó alatt keress programot.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6948) swoody válasza liksoft (#6947) üzenetére


swoody
senior tag

Tehát akkor létezik ilyen program.

Köszi szépen.

(#6949) anonymus89


anonymus89
addikt

Üdv!

Van egy notim, ami egyik napról a másikra nem lép be xp-be mert Unmountable Volume Drive kékhalállal kidob. Linux alól sem tudom megnyitni ott hibát ír nem tudom megnyitni a meghajtót. Tovább xp telepítő cd-ről is azt írja, hogy a 19GB-ból 19GB szabad van még esély az adatokra itthon környezetben?
Esetleg még valami kiskapu?
Nem tudom rádugni a winyót a gépre mert nincs ilyen ultra dma 100-as csatlakozóm (ha jól fogalmaztam)
Compaq presario 2100-ról van szó.

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#6950) liksoft válasza anonymus89 (#6949) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Pedig nem látok más megoldást. Asztali gépbe kéne betenni, és a Get Data Back regisztrált (okosítottal vigyázni !!!) változatával másik drive-ra átmásolni a fontos adatokat. Helyreállítani, vagy a mentendőre írni szigorúan tilos! Ha felületsérült, vagyis olvasási hibája van, akkor elgondolkodni érdemes, esetleg inkább szakember végezze a mentést. Ugyanis ha a felület sérült, az csak tovább romlik, ilyen esetben a GDB NEM használható!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.