Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aDamker #6997 üzenetére
Szerintem semmilyen adatvesztés nem történt addig amíg nem próbáltad felülírni a lemez eggyes részeit (="Probaltam a Volume headert visszallitani") sajnos ez már adatvesztéssel járhat. A Truecriptet ennyire nem ismerem, de az biztos hogy figyelmeztetés nélkül nem töröl. viszont titkosított adatot nem lehet csak úgy a hagyományos módszerekkel (GDB) visszaállítani. aztokat először ki kel venni a titkosításból azon progival amivel titkosítva volt. Erre utal a csatolt képertnyőmentésed is. De mivel összetúrtad a filerendszert nem tudom mit lép rá a Truecrypt...
liksoft: itt a formázás alatt nem a hagyományos formázást kell érteni (még így harmadkézből átadott infó szerint se) hanem a Truecript rendes működését ami titkosítja az adatokat (adatvesztés nélkül).
-
aDamker
aktív tag
Amugy ha jol ertelmezem akkor erdemes mentest csinalni errol a volume headerrol, es csinalni egy rescue disket? Ha azok meglennenek akkor szinte garantaltan menne a cucc?
-
aDamker
aktív tag
Probalok en itt mindent semmi eredmeny. Azt nem tudom felfogni hogy a windows telepito miert onkenyeskedett, es formazta meg? Ha ezt tudom akkor telepites elott lehuzom a winyot, 1 perc lett volna...
-
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
aDamker #6991 üzenetére
Szia!
Ha a TrueCrypt nem tudja helyesen megnyitni (a felületet jól dekódolni), akkor annyi. A formázással felülírt terület még nem lenne gond, ha a belső kulcs nem sérül. Nem fejtettem vissza a programot, így annak helyét nem ismerem. Mentéskor a mount-olt drive-ra kell ereszteni a mentő progit.
-
aDamker
aktív tag
Szia liksoft,
En azzal a kerdessel fordulok feled hogy milyen tapasztalataid vannak Truecrypt-el rejtett, titkositott particiok menteserol? Nekem tortenetesen egy 2 TB-os winyora gondolta ugy a win7 telepito hogy megformazza, holott mas SSD-re lett kijelolve, es lett arra telepitve.Kerdes nem volt, csak csinalta barmifele engedely nelkul... Probaltam a Volume headert visszallitani, ez allitolag sikerult, tudom mountolni a meghajtot, de a fajlrendszer kriksz-krasz karaktereket mutat, nyilvan a key serult, es semmi se nyithato meg.
Probaltam raereszteni Getdatabackfat/ntfs-t de azt mondta nincs fajlrendszer mogotte.
A win telepitesekor nem latszodott, hogy ujrairna az egesz winyot, ha volt formazas akkor max gyorsformazas lehetett, ezert biztam abban hogy a getdataback segit. Mit tudok tenni? Truecrypt tudna vmit tenni?Koszi, Adam
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Core2duo6600 #6989 üzenetére
Ha mindet külön állítanám vissza azzal 500Gb-nál sokkal több adat jönne vissza, és nekem erre nincs tárhelyem. Végül hagytam a getdataback-et, és egy R-Studio nevű programmal állítottam vissza a fájlokat. Látszólag mindent visszakaptam, a fontosabb dokumentumok és képek épen megmaradtak. A többi pótolható, de például a játékok is épnek tűnnek és elindulnak.
Szerintem ez sem rossz program, nekem jobban tetszett és átláthatóbb volt mint a getdataback.Köszönöm a segítséget
-
Core2duo6600
veterán
válasz
AeSDé Team #6987 üzenetére
Valszeg az egyik zöld lesz a tied, a pirosból én még semmit nem tudtam visszahozni.
Ha több ször van ugyanez, akkor mindet célszerű visszaszedni, küöm nevekkel.
-
liksoft
nagyúr
válasz
AeSDé Team #6987 üzenetére
Nincs két egyforma mentés. Itt csak a "küszöbre" tud tenni bárki, de a munka a Tiéd. Vagy ---- adatmentéses cég.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
liksoft #6985 üzenetére
Köszönöm, és milyen programmal ajánlott csinálni? A GetDataBack ezt adja ki szkennelés után, ezzel mit tegyek? Hármat már visszaállítottam egy másik merevlemezre, de vannak ismétlődő fájlok ahol muszáj felülírnom egyikkel a másikat, és vannak olyanok amik ezeken nem voltak rajta de szükségem van rájuk. Talán az összeset vissza kellene állítani? Neten kerestem tutorial videókat, és általában nincs ennyi fájlrendszer, csak néhány.
Képernyőmentés: [link]
-
liksoft
nagyúr
Nálam amikor meghalt az egyik drive, azonnal mentést készítettem mindenről. Folyamatos üzemben használtam a gépet, így nem állt le. A két drive cseréje után rendszert újra raktam, majd mentésből visszatöltöttem.
Másik gépen nekem is volt gondom egyszer egy kiesett lemezzel, pótoltam, majd szinkronizáltattam. Az egyetlen "eredmény" az volt, hogy az indító menüben 3 lemezt választhattam, mikor csak kettő volt. Kikapcsoltam az indító menüt. Tudom, nem a legjobb, de nem volt időm letesztelni a "mi van ha" állapotot.
Ami biztos, ha tükörben fut a rendszer, akkor a hibátlan drive-ról még ha nem is indul a rendszer, menthetőek az adatok. Ez már nagy előny. Persze ha az adatok titkosítottak, akkor a kulcs is kell hozzá. Ilyen vagy külső program, vagy Bitlocker, vagy saját tulajdonba vétel esetén állhat fenn.
-
liksoft
nagyúr
válasz
AeSDé Team #6983 üzenetére
Szia!
Mindenképpen kell másik drive, amire mented az adatokat. Ha lemezképet is csinálsz, az plusz biztonság, de hibátlan drive esetén nem mindig szükséges. A gondolataid jók, így valószínűleg vissza fogod hozni amit lehet. A legfontosabb, hogy nem írunk a mentendőre. Sok sikert!
-
Kal-El
senior tag
válasz
liksoft #6980 üzenetére
Tegyük fel: ha meghal az egyik winyóm, akkor az után mit kell tenni, hogy elérhető legyen a másikon lévő adat? Nálam Tükör eltávolítása, vagy Kötet újraaktiválása lehetőség elérhető, ha leválasztom az egyiket, vagy valami mást kell? Esetleg törölni a "meghalt" winyó köteteit? Mondjuk az alaplapról a SATA kábel sincs levéve, ha esetleg az probléma ilyen esetben.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Windows telepítéskor sikerült leformáznom egy 500Gb-os HDD-t tele adatokkal, 2 partíció volt és ezek most egy nagy, formázatlan partíciót alkotnak.
Ilyenkormi a teendő, szükségem lesz egy 1TB-os HDD-re az adatmentéshez?
(466GB a lemezkép + a kimentett fájlok) -
Core2duo6600
veterán
válasz
liksoft #6981 üzenetére
No ezt kipróbálom.
Ez egy usb3 as házban lakott gyárilag volt benne, de szétszedthető, és normál sata hdd volt benne egy kék Wd Scorpio, azt hittem elösször, hogy a kerettel van a baj, de nem.
Kipróbálom az fat féle változatot, hátha kezeli.Nem létfontosságúak az adatok, azok szalagon, ill. a NAS on vannak, bár nem ártana ha meglenne, játékok és filmek vannak rajta javarészt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #6977 üzenetére
Szia!
Van FAT verzió is. Gondolom a legújabb már tudja. De ha a drive haldoklik, akkor nem nyúzni kéne, hanem fizikai másolatot készíteni. Ennek is meg van a rendszere. Legtöbbször normál PC-n már nem megy.
-
Kal-El
senior tag
válasz
liksoft #6942 üzenetére
Hello!
Megcsináltam a tükrözést, de eszembe jutott, hogy kipróbálom, mi van ha leveszem az egyik winyót, mintha tönkrement volna. És látom, hogy ilyenkor az adat egyik winyóról sem elérhető. Ezért érdekelne, hogy ilynekor miképp lehet hozzáférni az adatokhoz, mert látom, hogy van 2 opció ebben az esetben: tükör eltávolítása, és kötet újraaktiválása. Melyiket érdemes használni ilyenkor? -
Core2duo6600
veterán
Hello
ExFat file rendszerről hogy tudnám vissza szedni a file okat,
a winyo valszeg a végét járja, de valahogy rá kéne venni, hogy olvassa le a file-t róla.
Hasonló helyzetben, ntfs file rendszer esetében a Get Data Back segített. -
liksoft
nagyúr
Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
maestro_z
tag
válasz
liksoft #6972 üzenetére
Hello.
Az egyik ismerősöm 2,5 ös mobil vinyója bekrepált. Gyári Samsung házban van egy 320-as szintén Samsung lemez. Amikor usb-n csatlakoztatom, csak halk búgó hangot ad szaggatottan, kb. fél másodpercenként 5-6-szor. A rajta lévő led 3 rövidet villan, majd 1 hosszú szünet után ismétli ezt. A lemezek nem pörögnek fel és a gép nem látja a meghajtót. Szétkaptam a mobilházat, gondoltam, dokkolóban sata csatin keresztül több sikerem lesz - hátha a benne lévő elektronika halt meg - de sajnos gyári usb csatoló felület van a lemezen.
Egy adatmentéssel foglalkozó cégnél már járt a vinyó, ahol kb 600.000 forintot mondtak a mentésre. Családi fényképek vannak rajta, fontos volna, de sajnos ennyit nem tud áldozni rá. Ami furcsa, a cégnél úgy nyilatkoztak, hogy látszanak rajta az adatok, viszont nem szedték szét, még a házat sem. Ezt komolyabb programmal deríthették ki?
A kérdésem az volna, esetleg tudnál e ajánlani olcsóbb alternatívát az adatmentésre?
Előre is köszi! -
liksoft
nagyúr
Szia!
Ami 1* felül lett írva, az nem menthető. Így a többszöri formázás nem gond, de tudni célszerű, mennyire lett teleírva a mentendő adatok írása óta, és akkor mennyire volt tele. Vagyis ha csurig volt régen, és azóta csak 30%-ig lett megtömve de akár 4*, akkor is 50-60% adat még megmaradhatott. Ha viszont 20% lett felülírva 40%-al, akkor esélytelen. Ha 50-50% két partíció volt, és egybe lett formázva 25% adattal teleírva, a második partíció akár 95% fölött is visszajöhet.
Az "életétől" függ sok.
-
do3om
addikt
Hi
Egy 80Gb-os IDE HDD-n amit már töbször formáztam (3-4x) lehet még visszahozni valamit a régi adatokból?
Tehát több formálással előttiből. A vinyó nem volt telepakolva a formázások után, ha ezt számít a felülírás miatt.Vagy ne is akarjak vele próbálkozni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#03319296 #6966 üzenetére
Sajnálom, ha "beletenyereltem" valamibe. Mivel újonc vagy, leányzó képpel, így nem a HDD guru ugrik be róla először az embernek.
Valamint egy nem elhanyagolható "apróság". Te még nem találkoztál olyan emberkével aki bármilyen Általad nem ajánlott megoldásból csak azt hallotta meg, hogy ilyen is van, így meg is csinálta? Mert én sajnos sokszor. Hiszen az "így is lehet de nagyon nem ajánlott a kockázatok miatt" mindig az olcsóbb, gyorsabb út. Vagyis sokan ezért ezt megpróbálják. Régebben, most és a későbbiekben is az általam indított témában az ilyen ötleteknek még a csíráját is el fogom fojtani. Ugyanis ha valaki megtette, onnan nincs visszaút. Ennek a témának a szakmaiságáért én felelek, nem óhajtom ezt a felelősséget a moderátorokra hárítani.
Még egyszer elnézést ha megbántottalak, de a fenti okok miatt volt az írásom.
További szép napot!
-
liksoft
nagyúr
válasz
#03319296 #6964 üzenetére
Persze. Csak le kell húzni. Mint a hitelkártyát.
.....
A fej egy méz szerű gélbe tapad bele, mely többször erősebb mint a karra való rögzítés. A fejet hajszálnál alig vastagabb rugók tartják, melyek deformálódnak "húzogatás" hatására. A fej és felület közötti légrés akkora, hogy ennél a drive-nál közel 50.000 fér el belőle 1mm-ben! Vagyis, a legkisebb mechanikai deformáció a fej rossz repülését eredményezi, majd a felület karistolását. "Csak le kell húzni...."
Ha az otthoni módszert választod, én itt kiszálltam, mert ez nem otthoni feladat. 1 a 40-hez, hogy otthon szétszedéssel bármi is kijön belőle.
-
liksoft
nagyúr
válasz
#03319296 #6962 üzenetére
Szervusz!
Ne nyúzd, le van tapadva! Vagyis a fejek nem a parkoló rámpán vannak, hanem a mágneslemezen. A drive ütögetése, hirtelen rángatása, forgatása az olvasó karok deformációját okozhatják, így a lemez karistolásához vezethetnek. Mostantól "hímes tojás" a drive! Megtapadhatott a lemezen, de a rámpa alá is beszorulhatott a fej. Egyik sem jó, ha az adatok valóban fontosak, akkor csak adatmentéses szakembernek célszerű odaadni.
Ez nem otthoni tuning kategória.
-
liksoft
nagyúr
válasz
kovacsroli #6959 üzenetére
Szia!
Az a drive valószínűleg a halálán lehet, ha nem tápellátási hibád van. Lehet csatlakozó, tápegység. Ha nem, akkor adatmentéses szakembert tudok javasolni.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
gyengélkedett a rendszer ezért újratelepítettem a napokban.
Windows 7 32 bitről van szó.
Két HDD van a gépben, egy újabb SATA és egy régi IDE csatlakozású.
A rendszer mindig az IDE-s vinyón szokott lenni, de most a telepítő vagy nem látta,
vagy össze-vissza keverte a rajta lévő partíciókat ahogy frissítettem a listát.Nem mertem ilyen módon az IDE-sre telepíteni hátha leformáz mindent, elég fontos adatokat tároltam rajta,
ezért feltelepítettem a SATA-sra és rendben is megy a dolog, de:Telepítés után vagy látom az IDE-s HDD-n lévő partíciókat, vagy nem, de inkább nem. Amikor láttam pár másodpercre, akkor rá tudtam menni, a mappastruktúra is visszaköszönt, majd vagy eltűnt vagy kékhalállal vetett véget a próbálkozásnak.
Minden rendszerindításkor megvizsgálja a windows a rajta lévő 3 partíciót és szól, hogy meg kéne formázni, illetve eleinte működés közben is feljött az ablak, hogy formázzam meg. Ezt azonban nem tettem meg.
Mégpedig azért, mert szeretném megkérdezni tőletek, van-e valamilyen mód arra, hogy az adatokat átmentsem a SATA-s merevlemezre?
Köszönöm ha valaki megpróbál segíteni!
-
-
Josi
aktív tag
válasz
anonymus89 #6949 üzenetére
De sokszor van, hogy nem fizikailag sérült a merevlemez, hanem csak logikailag.
Ilyenkor egy bootlemezről elindított live windows alól egy checkdisk segít rendbetenni a lemezt.
persze csak saját felelősségre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Sandisk 1TB SD kártya
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- WD Gold 8TB új (WD8004FRYZ)
- Eladó 240GB SSD-k
- 500 GB-os 500GB 750 GB-os 750GB Western Digital Saegate Toshiba Samsung SATA HDD barátságos áron
- 320GB 250GB 200GB 160GB 80GB SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST Samsung SATA HDD
- 320GB 250GB 160GB 120GB 80GB Western Digital Samsung Saegate SATA HDD-k barátságos áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest