Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22201) Raymond válasza Dyingsoul (#22200) üzenetére


Raymond
félisten

Dev mode-ban ki lehet kapcsolni. Ha kimesz a hataron kivulre akkor a kamera nezetre valt. Picit szedito a kamera nezet mert nem sztereo korrekt mint az S-nel.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#22202) Ance válasza Dyingsoul (#22200) üzenetére


Ance
őstag

Ha az tényleg kérdés volt,mi van ha kimész a guardianen kívülre, akkor az, hogy miután átléptél a guardian hálón, onnantól látod a külvilágot. Egyetlen virtuális dolog kívül az ha kint van a kontroller, kert azt kiemeli a környezetből egy rámutató nyillal.

Szerk. Bocs, a kerek hozzászólás miatt nem vettem észre a korábbi választ.

[ Szerkesztve ]

(#22203) Dyingsoul válasza Ance (#22202) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Az volt, nincs Questem. :) Köszi neked is és Raymondnak is!
Azért amikor ilyen meredek produkciókat látunk, javarészt valami mókolásos dologról van szó. Sejtettem, hogy Questen is mókoltak valamit, hogy ezt megtehessék.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#22204) Gigi01 válasza a2d2 (#22198) üzenetére


Gigi01
őstag

Lone Echo-val játszottál?
Én ott egyből a csajra mentem,azóta keresem az ilyen szitukat. :DD
Amit írsz,lehet meglesem.Első játékaim között, első gépemmel Doom 3 volt,hajaz rá.
Én csak 38 vagyok amúgy.

W3-at párszor elindítottam,de delete lett mindig.Nem tudom van e értelme.
Én(HL2) fps-el,és collin-al kaptam kézbe haveromtól a gépet.És ezeket a műfajokat szeretem,játszom.
Most a vr más persze.

[ Szerkesztve ]

(#22205) a2d2 válasza Gigi01 (#22204) üzenetére


a2d2
addikt

Nem, ezek totál kimaradtak nekem.
Mivel én Steamen vettem az összes játékomat most a héten hallottam először itt erről a Lone Echo-ról is és az Arktikáról is. Ezt a Lucky's Tale-t próbáltam SteamVR alatt indítani, az nem sikerült úgyhogy fel sem néztem többet az Oculus Store-ba.
Ha a W3 a Witcher 3 akkor az nekem is kimaradt. Mikor bejött a nagy Witcher 3 hype akkor megvettem az első két részt hogy elkezdjem bepótolni a dolgot de az elsőt félbehagytam a kettest már fel sem telepítettem.

@kiskuplung: hogy tojt be a kontroller? Nekem néha nyikorog már a trigger gomb pedig aztán tényleg nincs sok játékidő benne.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22206) sheep


sheep
addikt

Néhány szó a Reverbről ahogy ígértem:

Lenovo Explorerem van, ahhoz tudom hasonlítani. Annak a felbontása 1440*1440, wmr az is.
Vannak a Reverbnek előnyei és hátrányai, és nekem is kb. az jött le mint a netes tesztekből. Jó pár órát használtam de nem jött elő sem a kép elsötétülés, sem a vibrálás, úgyhogy szerintem tényleg megoldották a problémákat.

Némi hátrány:
- kábel vastag és merev, nagyon érezni főleg hogy maga a hmd könnyű és kényelmes. A bal oldalamat húzza lefelé és ott nyomja az orrot egy idő után. Erre majd ki kell találni valamit mert elég zavaró tud lenni. Remélem a HP készít majd egy könnyebb, hajlékonyabb kábelt is.
-a periférikus látásoddal alul-felül, fent és lent látni egy vékony sötét csíkot a képernyőn. Ha mindkét szemeddel ránézel akkor nem látszik, de ha pl. a menüben babrálsz és előre fókuszálsz akkor picit látható. Játék közben nem látszik mert nem figyelsz rá. Nem tudom ez mitől van, többen írták a neten hogy a lencsék szélei látszódnak. Lehet hogy ez az.

-Amiben kb. ugyan olyan mint a Lenovo az a fov és a színek (bár itt talán a színek jobbak azért).

-Amiben mindenképp jobb az a sweet spot, sokkal nagyobb, persze ha csak a szememet mozgatom akkor látom hogy a szélein nem olyan éles, de elég egy picit mozdítani a fejed és akkor abszolút nem zavaró.
A másik meg ugye a felbontás ami szuper. Amikor először felvettem nem hittem el hogy milyen éles a kép. Ennyi tesztelés után azt mondom hogy ugyan még mindig nem éri el a fhd monitorét, de közel van. Próbaképp visszaraktam a Lenovot és nem értettem hogy ezzel hogyan tudtam egyáltalán játszani, olyan pixeles az egész. Screendoor még mindig van, de most már tényleg csak nagyon finoman látszódik. Godray is van, főleg a sötét menükben látszik, játékban nem vettem észre.

Autó szimulátorokkal sajnos nem tutam kipróbálni, a Project Cars demo nem indult el vr módban (Lenovoval működött), Assetto Corsa szintén nem működött, az autó felett voltam 2 méterrel és nem tudtam beállítani hogy a fülkében legyek. Biztos meg lehet oldani de nem volt időm rá, meg én repszimes vagyok, csak gondoltam hogy a fórumozók miatt kipróbálom, de sajnos nem jött össze.
Repszimek közül próbáltam a DCS-el és az Il2-vel.
A DCS-ben a gépekben a kijelzők, műszerek simán olvashatóak. Su25, Su27, Mig21 és Harrier gépeim vannak, meg a ww2.
HUD-on az összes szám, szimbólum közel hajolás nélkül olvasható, kristály tisztán. Harrier műszerfal kijelzőjén a hajtómű / navigációs adatok olvashatóak, látod ahogy az üzemanyag litert számolja vissza, zoomolás nélkül. Látható a fúvóka állásszöge a műszeren, stb. 7-8 km magasból is látszik az összes reptér a környéken, ez a Lenovonál már 2-3 km magasból is kihívás volt. 2km-ről rázoomolva megmondod hogy milyen gép áll a betonon.
Alapvetően a műszerek olvashatósága mindegyik gépre igaz, csak a kis címkék, hibavisszajelző műszerek nem olvashatóak csak ha közelebb hajolsz, de az a monitoron is így van. Próbaképp betöltöttem egy Su27-F18 harcot, szabad szemmel 1-1.2 nm-ről meg tudod mondani hogy milyen gépet látsz, zoomolva sokkal távolabbról is. Kötelékben közelebb repülve le lehet olvasni a Hornet azonosító számait zoom nélkül.
Leginkább Il2-vel próbáltam, ott is baromi jó. Teljesen jól olvashatóak a műszerek, egyszerűbben is mint a modern gépeknél mert csak néhány nagy műszer van. A Lenovónál ha pl. le akartam olvasni a hűtővíz hőmérsékletét, akkor inkább csak sejtettem a mutató állásából az értéket, itt viszont kristály tisztán látszik az egész műszer, a számok, értékek, mindegyik kivétel nélkül. A nagyon oldalt lévő vagy nagyon pici műszerekhez kell kicsit közelebb hajolni. A kép szép éles, a sweet spot miatt csak picit kell itt is a fejed mozdítani. Online voltak olyan lelövéseim hogy előbb észrevettem a másikat, légiharcban jól tudtam követni a másik gép mozgását (pedig ugye ahhoz eléggé ki kell csavarni a nyakad), egyáltalán nem volt olyan érzésem hogy nagy hátrányban vagyok a trackir/monitoron játszókhoz képest. Végre vállalható a vr is, legalábbis egy propelleres szimben mindenképp, és nekem ez volt a fő szempont.

A gépigény kb. ugyan olyan mint a Lenovónál, vagy egy kicsit nagyobb. Ott ugye játszani kellett a pd-vel, ss-el, itt nem mert olyan nagy a felbontás. A beüzemelés annyi volt hogy kihúztam a Lenovót ezt pedig bedugtam és kész. A Steam egyből felismert, beállította a felbontást, és már működött is. Il2 alatt fpsvr-rel mérve (high settings, 4xAA) 50-70 fps közötti értékek vannak, a mozgássimítás be van kapcsolva, így teljesen smooth minden, gyors mozgásnál van egy kis utánhúzás de simán játszható. Persze le tudom venni a grafikát annyira hogy meglegyen a 90 fps, de sokkal csúnyább a kép, és nekem sosem volt gondom azzal ha nem volt meg a 90 fps. A cpu fel van húzva 4.9-re (9700k), 1080ti, 16gb ram, ssd. Próbáltam a 60hz-s módot is de ott annyira rossz lett a kép minősége hogy visszaállítottam 90-re.

Összegzésként azt mondanám, hogy ha érzékeny vagy a kép minőségére (színek, sweet spot, fov), volt előtte Oculusod, és roomscale játékokkal is játszol, akkor semmiképp ne ezt vedd. A wmr hmd-hez jó fényviszonyok is kellenek, este már ha csak lámpafény van a 6 dof mozgás nem működik jól. Autószimhez jó lehet, de talán a Pimax a nagy fov miatt lehet hogy jobb választás ott is. Mérlegelni kell hogy a jobb felbontás és a nagyobb látótáv megéri-e a kisebb fov miatt.
Ha viszont csak szimulátorozol, ezen belül is repszimek, akkor szerintem ez a legjobb választás, mivel ott az a lényeg hogy minél előbb észrevedd a másikat és jól lásd a műszereket. Emiatt a fentebb írt negatívumok számomra bőven vállalhatóak.

Ha esetleg van vmi kérdés, teszteljek le valamit akkor nyugodtan írjatok, ha időm lesz megnézem.

[ Szerkesztve ]

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#22207) Jacek válasza sheep (#22206) üzenetére


Jacek
veterán

:R

(#22208) GalaHU válasza sheep (#22206) üzenetére


GalaHU
őstag

Köszi az infókat

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#22209) Dyingsoul válasza sheep (#22206) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Köszi a beszámolót, megy az összefoglalóba! :R

Assetto corsa-hoz:
Gondolom kormányal játszol. Én G27-tel a következő képpen beállítani a VR recentert:
Le kell tölteni az Assetto Corsa Content Managert.
Ez azért kell, mert csak ezzel tudod beállítani azt, hogy a beállításokban 2 különböző funkciót 1 gombra tegyél a sima játékon belüli beállításokban ha valami már van bindelve egy gombra és rábindelsz még valamit, az előző funkciót törli róla.
Szóval egy gombra állítsd be a jobbra és balra nézést (Glance Left - Glance Right). Pl kormányon egy gombra mindkettőt.
Miután elindítod a játékot VR módban, az betölt, látod VR-ban a menüt, addig hiába nyomkodod a beállított gombot!
Egérrel el kell szerencsétlenkedni a Drive gombra (kormánykerék gomb bal felül) és rá kell kattolni egérrel. Ez után ha gázt adsz indul az autó stb, tehát csak ekkor működik a recenter. Lehet nyomni a gombot és beállítja amerre nézel éppen a közepét.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#22210) kiskuplung


kiskuplung
őstag

Tök jó volt olvasni, főleg a felbontásos részt.

Azért érzitek, hogy mennyire az elején járunk ennek az egésznek? Egy kiforrott piaci terméknél, pl. mobiltelefonnál elég durva lenne, ha ilyenek jönnének elő, hogy hát, kicsit szorulnak a gombok, a Gmail néha nem indul, a kijelző szélén meg csíkok futnak? :)

@a2d2 : megpróbálom észben tartani és megkérdezem.

(#22211) sheep válasza Dyingsoul (#22209) üzenetére


sheep
addikt

Sajnos nincs kormányom, csak joystickom :) Autós szimekkel nem szoktam játszani, csak le akartam tesztelni, gondoltam billentyűzettel megyek egy kört vmi pályán, az is elég lesz a grafika miatt.
(nekem nincs meg az eredeti játék sem, ezt csak gyorsan letöltöttem a próba kedvéért, és ahhoz hogy vr-ban elinduljon beírtam a parancsikon után a -vr kiegészítést)
Az összes beállítást kipróbáltam, de még billentyűzet kiosztást sem találtam az AC-ban, szóval szerencsétlenkedtem vele vagy egy órát és feladtam.
A kamerát tudtam váltogatni de egyszer sem rakott be az autóba. Sima módban indítva egyből a cockpit-ba dobott.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#22212) Csakpeti válasza sheep (#22206) üzenetére


Csakpeti
lelkes újonc

Köszönöm a megerősítést, nekem is ugyan ezek voltak a tapasztalataim! Nem ajánlom olyanoknak ,akik kontrolleres álló vagy akár ülő játékra vágynak!

Más: öcsém, miután lezúzta a reverb kontrollerét. beszereztünk neki egy questet, mert a hp így is visszavette a szemüveget! A kérdésem pedig hogy ezt a steam vr használatot hogyan lehet élvezhető szintre hozni questen mert hiába követtem le a fenti modembeállításokat három routerrel is, az eredmény nem éppen szörnyű, csak úgymond játszhatatlan! Nem akarom elhinni hogy ez bárkinek működne úgy hogy élvezhető legyen!

(#22213) Dyingsoul válasza sheep (#22211) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Próbáld meg a conteent managerrel. Valamennyire átláthatóbb, de ez szimulátor így sok beállítás van benne (gondolom DCS-ből ismerős a helyzet). Az, hogy kormány gomb vagy nem az tökmindegy igazából, bill gombbal is meg tudod játszani a fent írtakat. ~10 perc a beállítása letöltéssel átnézéssel együtt mivel meg is írtam mely opciókat kell keresned a beállításokban.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#22214) sheep válasza Dyingsoul (#22213) üzenetére


sheep
addikt

Okés, ha hazamegyek este és lesz időm akkor kipróbálom mindenképp, remélem így sikerülni fog. Köszi a segítséget!

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#22215) Raymond válasza sheep (#22214) üzenetére


Raymond
félisten

Szep volt a bemutato! A fekete csikok fent es lent nem a lencsek szelei hanem a kijelzok szelei. Fizikailag kisebb kijelzok vannak benne mint az "atlag" es a vertikalis FoV ezert kisebb. De e legalabb nincsenek kabel es szin problemak nalad igy amire neked kell arra pont jo.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#22216) a2d2 válasza Csakpeti (#22212) üzenetére


a2d2
addikt

Szia!

Elég sok minden kell a működéshez, megpróbálom összeszedni, esetleg Raymond is megköpködhetné aztán esetleg a végén bemehetne az összefoglalóba.

1. A PC-d vezetékkel legyen összekötve egy 5GHz-es routerrel (2,4Ghz-en nem megy).
2. A lan adapternél az eszközkezelőben a tulajdonságok Speed and duplex fülén automatáról kapcsold át 1 Gbps full duplexre (ez fontos mert bármeddig levihettem a csúszkát, szar volt a kép és néha jött csak elő a hiba attól függően hogy épp mire állította be a windows indítás után. Amúgy ez más hálózati problémámat is megoldotta).
3. A routeren vedd vissza az 5GHz-es sávot 20/40 Mhz-re
4. Hozz létre külön SID-el egy új 5GHz-es kapcsolatot. Ha volt már akkor az összes többi eszköznél felejtesd el ezt a kapcsolatot - pl asszony mobilja használja csak a 2.4-est, elég az neki és észre sem fogja venni:)
5. Innen töltsd le a legfrissebb verziót (jelenleg v5). Ezt napi folyamatosan csiszolgatják, javítgatják.
6. Az apk-t telepítsd a Questre (SideQuest alatt be kell rántani).
7. Az asztali alkalmazást indítsd el és konfiguráld tetszés szerint (utolsó fülön telepíteni kell a drivert). Az én beállításaim: H.264 100Mbps, 100%, 2000kb buffer, stream audio on (kivéve ha gép előtt ülős a játék).
8. Lődd ki az összes felesleges appot, pornó letöltést meg hasonlókat.
9. Kapcsold be a Questet, állítsd be rajta az 5Ghz-es Wifi kapcsolatot
10. Az ismeretlen források alatt fogod megtalálni az ALVR klienst, indítsd el, nyomj egy trigger gombot és ott találod magad a SteamVR nyitó házikójában. Indulhat a játék :)

Ugye a 7-es pontig mindent csak egyszer kell megcsinálni, utána már csak fél perces procedúra elindítani egy PC-s játékot a Questen.

A fenti beállításokkal nekem 70ms a teljes késleltetés. Ha valami miatt nem megy akkor nézd meg hol akad el a dolog (decoding, encoding, transfer). Meg ugye fontos hogy egy szobában legyél a routerrel mert az 5G nehezen megy át falakon.

Ha AMD videokártyád van akkor az 5. ponttól eltér mert az AMD saját beépített megoldását kell használni (ReLive for VR) és H265-ös kódolást kell választani.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22217) Magyarfarkas válasza Csakpeti (#22212) üzenetére


Magyarfarkas
tag

Nem lehet összehasonlítani a questet steamvr-el a teljes mértékben pc-re készült vr-es headsetekkel! Már én is próbálkoztam mindenhogyan questel, mert vannak kábelgyilkos játékok,de az eredmény mindig lehangoló lett! .Azoknak akiknek még nem volt pc-s headsete azoknak persze istenkirály lehet ez is

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#22218) Márton válasza a2d2 (#22216) üzenetére


Márton
nagyúr

"Ugye a 7-es pontig mindent csak egyszer kell megcsinálni,"
Lol, a 8-ast minden nap? :DDD

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#22219) a2d2 válasza Magyarfarkas (#22217) üzenetére


a2d2
addikt

Persze, mert a Quesstel sokkal istenkirályabb a nappali közepén kábel nélkül forgolódni és tolni a PC-s játékokat :DDD

@Márton: persze, minden hálózatot/gépet megfogó felesleges alkalmazást ki kell lőni minden nap ha szreamelni akarok Questre.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22220) Csakpeti válasza a2d2 (#22216) üzenetére


Csakpeti
lelkes újonc

A probléma ott kezdődik hogy öcsém a pavloval és az onwardal játszik és az a 70ms annyi hogy már meghaltál mire lőni tudnál! Tehát akkor lövöldözős online játékok kilőve:(

(#22221) a2d2 válasza Csakpeti (#22220) üzenetére


a2d2
addikt

Azok szerintem igen, meg a ritmusjátékok is.
Ezeket vegye meg natívan Questre.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22222) barcalaci84 válasza sheep (#22211) üzenetére


barcalaci84
őstag

Ctrl +space alapértelmezetten a recenter az assettoban
Drive gombot persze kattints elotte

(#22223) a2d2 válasza a2d2 (#22221) üzenetére


a2d2
addikt

Tényleg ezzel a Questes Pavlovval mi van most?
Mert SideQuesten már nincs fent, de áruházban sincs.
Tölthető ebből most még valamilyen jól működő alfa verzió?
Augusztus végén a sidequestesben nekem nem működött a kézkövetés.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22224) Magyarfarkas válasza a2d2 (#22219) üzenetére


Magyarfarkas
tag

nekem kábelmenedzsment van a falon, úgyhogy igazság szerint a rift s kábelével nincs probléma! Egy iron wolf,ami igényelné a forgolódást jó lenne a qestre, de akkora a késés mozgás közben hogy egyszerűen idegesítő benne játszani steam vr-el! Próbáltam a beállításaidat, de ugyanaz a probléma, megszoktam már hogy megmozdul a kezem és ott van rögtön és nem kell várni rá xy ms-t

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#22225) Magyarfarkas válasza a2d2 (#22223) üzenetére


Magyarfarkas
tag

http://34.98.81.223/PavlovVR_OpenAlpha_BuildNum_8d.zip

néha vannak fent, működik minden rendesen, bár a fegyverkezeléssel vannak gondok

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/magyarvr/ Discord:https://discord.gg/qTQ8SC8DhQ Bigscreen magyar mozi: https://www.facebook.com/groups/385665283175091

(#22226) barcalaci84 válasza Dyingsoul (#22209) üzenetére


barcalaci84
őstag

Egyébként content managerben lehet már egy jó ideje állítani a recenter, a Back to pit, restart stb is kormanygombra...
Nem kell a nezetgombokkal szórakozni ahogy írod... .

(#22227) pRoject22 válasza sheep (#22206) üzenetére


pRoject22
őstag

Szia!

Assettoban úgy tudsz a kocsiba kerülni ,hogy nyomsz egy ctrl+space kombót és ezzel centerbe kerülsz a kocsiba.

Egyébként 15 perce rendeltem meg én is a linkröl amit adtál :) Nekem csak autószimhez kell, szóval én meg majd irok egy össze foglalót arról ,hogy autószimekkel, hogy működik

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯

(#22228) a2d2 válasza Magyarfarkas (#22225) üzenetére


a2d2
addikt

Köszi, este megnézem.
Hát igen, ez a 70ms a hátulütője az egésznek. De ha belegondolsz hogy az első LCD monitorok is 50ms körül tudtak már nem hangzik olyan vészesnek, azokkal is eljátszadoztunk. Multi FPS-t el kell rajta felejteni az igaz, de minden másra jó lehet. Én kalandjátékokat tolok rajta. Illetve 150 órát Eliteztem GearVR-ban minden probléma nélkül (igaz ott 60ms volt a késleltetésem).
Múltkor beteg voltam és kipróbáltam ágyban fekve a SteamLinket (Nappali PC vezetékkel összekötve a hálószobai Android boxxal) és rosszabb volt a kép is és a késleltetés is mint amit ALVR-ben tapasztalok.
Van olyan Snapdragon amibe be van építve a 60Ghz wifi, kiadtam volna simán 5-10e-el többet ha olyan lett volna beépítve. Bár akkor még ugye egy 60Ghz-es USB adapterbe is be kellett volna ruházni.

Nem tudom hogy néz ki nálatok a kábelmenedzsment de én múlt héten készítettem egy falra fúrható headset tartót és balga módon akkor próbáltam felfúrni mikor asszony is otthon volt. Na a végeredmény az lett hogy azóta inkább a fiókban tartom a HMD-t, ilyen kábelmenedzsmenthez nem tudom mit szólt volna :)

Közben eszembe jutott hogy a transfer lag az kb csak 10ms, ezen a 60GHz-es wifivel sem lehetne sokat hozni.
Viszont vettem múltkor Steamen valami szabadulószobás játékot. Szerencsére este játszottam vele és aludt már a család, de gondoltam mekkorát röhögnének ha látnák hogy négykézláb mászok a szőnyegen mert épp egy asztal alá kellett bemászni a játékban és ott kellett valamilyen kódot beütni, ott meg féloldalra feküdtem és kényelmesen pötyögtem a kódokat. Erre szerintem nincs működő kábelmenedzsment :D

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22229) sheep válasza pRoject22 (#22227) üzenetére


sheep
addikt

Zsír!
remélem nem fog csalódást okozni nálad sem a Reverb a Rift-S után!
(a hollandoktól meg lassan jutalékot kérek :) )

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#22230) Raymond válasza a2d2 (#22228) üzenetére


Raymond
félisten

Mit kabelmenedzselsz a Quest-nel?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#22231) pRoject22 válasza sheep (#22229) üzenetére


pRoject22
őstag

A fényviszonyokat a követéshez tudom biztositani, 95%-ban csak autószimezek vele, reménykedem ,hogy nem lesz nagyon kevés az fps-em, én az assettot pl tegnap is 20 fős szerveren max grafon 1.8-as pd-vel fix 80 fps-el tudtam használni a rift-s-el.

Szóval ha valóban úgy van ahogy mondod, hogy csak minimális fps-t bukok akkor befogom tudni úgy állitani ,hogy jó legyen :)

¯\_(ツ)_/¯

(#22232) Jacek válasza pRoject22 (#22231) üzenetére


Jacek
veterán

Rift S+1.5SS az a Rift felbontása de valami natívban mindig jobban néz ki mint SS-el. Annyi a különbség hogy 90FPS kell nem 80fps de nagy eltérés akkor lesz ha a Reverbre SS tolsz.

(#22233) a2d2 válasza Raymond (#22230) üzenetére


a2d2
addikt

Én szerencsére semmit :)
Magyarfarkasnak és a többi riftesnek szólt.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22234) Dyingsoul válasza a2d2 (#22233) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Semmi mágia nincs a kábel elrendezésben, simán megoldható. Ha bejönnél a szobámba azt sem látnád hol vannak a szenzorok, nemhogy a kábelek.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#22235) a2d2 válasza Dyingsoul (#22234) üzenetére


a2d2
addikt

Én ilyen falról kilógó teleszkópos, csuklós rudat képzeltem el lelki szemeim előtt amiből lefelé lóg a kábel :D

Most rákerestem neten: [link]
El is küldöm asszonynak hogy lássa tulajdonképpen milyen jól járt ezzel a szettel :)

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22236) pRoject22 válasza Jacek (#22232) üzenetére


pRoject22
őstag

2700x és 1080Ti van, ha ezek birják akkor tolok én mindent neki :D

¯\_(ツ)_/¯

(#22237) kiskuplung válasza a2d2 (#22228) üzenetére


kiskuplung
őstag

Szerintem ne hasonlítsd monitorokhoz, de nekem anno 2004-ben olyan monitorom volt akire 12ms response time-ot írt a gyártója, és még az is hullámzott amikor tekergettem rajta a hardwired.hu-t :)

70 ms rohadt sok, na. Hogy bírod ki hányás nélkül? Én megőrülnék tőle, anno azért vettem új gépet mert a Lone echo kb 3 percenként eldobott egy-két frame-et, és már az is tönkretette a játékot. Hozzáteszem, én meg az a fajta vagyok, aki inkább letekeri a grafikát, csak hasítson. Ez VR-ban határozottan igaz rám.

(#22238) a2d2 válasza kiskuplung (#22237) üzenetére


a2d2
addikt

Nálam csak akkor van gond ha nincs meg a kellő FPS.
Ez GearVR-nál 60 FPS volt és most a Questnél 72 FPS.
Ha ez nincs meg fixen akkor valóban gondok vannak, az egész szakadozik és a rosszullét kerülgeti az embert.
Úgy kell belőni a játékokat hogy fixen hozni tudja a 72 FPS-t mindig.

Ez a 70ms input lag rosszullétet viszont semmiképp sem okoz, legalábbis nálam. Még a The Lab és a Thalos principle alatt nézegettem a kézmozdulatokat hogy ahogy forgatom a kezem milyen gyorsan követi és teljesen elégedett voltam a látottakkal. Én azt mondom hogy mindenki próbálja ki akinek Questje van, ingyenes hozzá minden, max elmegy egy óra az életéből.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22239) Raymond válasza a2d2 (#22238) üzenetére


Raymond
félisten

Ahogy irtad te 100Mbit-re toldad a video minoseget, szerintem probald lejjebb venni hogy meddig jo meg a kepminoseg mert elmeletileg az se mindegy es az alacsonyabb bitrate lejjebb viszi a kesleltetest is.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#22240) a2d2 válasza Raymond (#22239) üzenetére


a2d2
addikt

Úgy vettem észre hogy alig van különbség 30 és 100Mbps között késleltetésben.
Hazamegyek feltolom 200-ra és 300-ra és megnézem úgy milyen számok jönnek ki.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22241) Raymond válasza a2d2 (#22240) üzenetére


Raymond
félisten

A beallitasok valtooztatasa utan inditsd ujra az ALVR-t es a SteamVR-t is.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#22242) a2d2 válasza Raymond (#22241) üzenetére


a2d2
addikt

Igen, mindig így csinálom az a biztos :)
Amúgy sok játékhoz elég lenne a 30 is, de pl Skyrimnek kell a 100 mert a sok növényzet szarul nézett ki ahogy mozogtam benne.

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22243) kiskuplung válasza a2d2 (#22238) üzenetére


kiskuplung
őstag

Pontosan mit is takar ez a 70ms?
Én a motion-to-photon kifejezéssel kapcsolatban érzem nagyon soknak. Elmozdítod a fejed és csak 70ms múlva frissül a kép, kvázi 70 ms-mal élsz a múltban?

Azt tudom, hogy az agyat sok mindenhez hozzá lehet szoktatni, de ez akkor is durvának hangzik, szerintem ezért mondják a többiek, hogy nem jó.

(#22244) Polllen válasza kiskuplung (#22237) üzenetére


Polllen
nagyúr

Engem egyelőre ez tart vissza a vásárlástól. A kábel zavarna, a stream pedig még nem tökéletes.

Mondjuk a quest-tel szemezek egy ideje, de nem tudom, az oda megjelenő játékok önmagukban mennyivel jobbak, mint a GO-nál.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#22245) Dyingsoul válasza Polllen (#22244) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

A kábel engem csak a kezdetek-kezdetén zavart. Párszor ráléptem az elején úgy, hogy meghúztam a riftet a fejemen, de persze nem annyira, hogy leesett volna. Ilyen csak az első hetekben volt, és bizony strapabíró az a kábel, nem kell vele hímes tojásként bánni. A Beat Saberben a Scooter jump all over the world számban ugrálni is szoktam, mintha ugróköteleznék, akkor sincs gond a kábellel arrébb dobom ha útban van. Simán megszokható szerintem. Ma már olyan nekem, mint a köldökzsinór. :DDD Még egy kis biztonság érzetet is ad, mert ha nem érzem azt, hogy a kábel a hátamra simul az azt jelenti, hogy elég messze vagyok a géptől és már lassan a Guardian határa jön, ne tegyek hirtelen mozdulatot mert képes vagyok a guardienen kívülre csapni úgy, hogy az nem figyelmeztet időben a szekrényre...

De ez az egész helyzet és setup függő. Nekem viszonylag kicsi, kb 2x2m-es helyem van rá. Nagyobb térben, hosszabbítással lehet, hogy engem is jobban zavarna de az sokkal jobban zavar, hogy ilyen kicsi a játékterem, mint a kábel jelenléte.
De ez a kábel dolog nem is értem miért tartja vissza az embereket. Van rá két év gari. Ütni-vágni használni kell a HMD-t. :DDD

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#22246) Raymond válasza Dyingsoul (#22245) üzenetére


Raymond
félisten

"és bizony strapabíró az a kábel, nem kell vele hímes tojásként bánni"

[link] [link] [link] [link]

Meg egy rakat masik thread, eleg nagy visszhangu tema volt az utobbi egy-ket hetben.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#22247) a2d2 válasza Raymond (#22246) üzenetére


a2d2
addikt

Engem nem is a strapabírósága zavar hanem a komplett jelenléte. Az a baj hogy GearVR+ALVR párossal csöppentem bele a vr-ba, ezek után nekem elképzelhetetlen a kábel, főleg 6dof játéknál.
Ha nem létezne a quest akkor sokkal inkább vettem volna egy nolo vezérlőt gearvr mellé mint egy vezetékes hmd-t.
Ezt csak az érti meg aki már kipróbálta ezt a szabadságot.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#22248) Dyingsoul válasza Raymond (#22246) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Jó, de a Rift már három éve a piacon volt. Ezért mondtam, hogy van rá két év gari. Aki meg mondjuk 5 évre tervez azt le is beszélném róla mert annyi idő alatt ha kellő képpen van használatban akkor szerintem nincs is olyan HMD a piacon ennyi időt kibírna. Talán még a vezetékmentesek között sem, mert ott meg az akksi fog megdögleni...
Másfelől a Rift az egyik legtöbb darabszámban elkelt VR headset biztosan ezért is van erről több téma de szerintem a füles érintkezési problémája sokkal több embernél (kb mindenkinél) előfordult, mint kábel gondok. De ha azt írom be pl, hogy Galaxy S10 freeze arra is kidob ~4 millió találatot a google, tehát ezzel a logikával meg S10-et sem szabad venni mert mindegyik fagy. :)

Számomra strapabírónak tűnik a kábele akkor is ha van rá találat, hogy nem az mert nem kímélem semmi speciális módon, gyakran használom már több, mint két éve és még sosem volt gondom. Aztán lehet a hétvégén tönkremegy nekem is és változik majd a véleményem, de egyelőre ezt gondolom. :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#22249) Raymond válasza Dyingsoul (#22248) üzenetére


Raymond
félisten

Ez egy friss problema es abbol adodik hogy keves kabel van mar csak raktaron az Oculus-nal. Regebben nem volt tema mert egyszeruen csereltek vagy vettek az emberek masikat. Aztan nem lehetett venni es a csere is problemas mert nem osztjak mar mint gyerekorvosnal a nyalokat. Es ez azert problema egy olyan eszkoznel amit 6 honapja meg meg lehetett venni ujonnan. Az igaz hogy ott meg van ra gari masfel evig, de ha azoknak akik mondjuk 2017 nyaran amikor a bundle-k megjelentek vettek a Rift-et es epp lejart a gari vagy most jar le azoknak ha valami gond van a kabellel akkor lottek az eszkoznek mert nem tudnak venni. Azert egy 400-450EUR termeknel ez nem az igazi es elvarna az ember hogy van hozza alkatresz es nem kell vagy kidobni az egeszet a kukaba vagy 250EUR-ert egy csere HMD-t venni.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#22250) Dyingsoul válasza Raymond (#22249) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Jó de ez a helyzet inkább a termék támogatást minősíti, mint a terméket. Ilyen helyzet igazából bármelyik gyártó bármelyik termékével előállhat, ami speciális kiegészítőket használ. Ugye most abból indultunk ki, hogy XY nem tudja megszokni a kábel jelenlétét függetlenül a HMD típusától.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.