Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9851) rbalint88 válasza BigBlackDog (#9850) üzenetére


rbalint88
addikt

800ezerbol nem biztatnek senkit se volvo vasarlasra. Csak ha szereti ha faj...

(#9852) belaazallat válasza rbalint88 (#9851) üzenetére


belaazallat
addikt

Miért? 800eFt-ért nagyon korrekt első generációs S40/V40 kapható.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#9853) BigBlackDog válasza rbalint88 (#9851) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Hupsz, valamiért 1-1.5M Huf közötti összeg rémlett. :B Akkor jogos, 800e Hufért S60-at nem nagyon kockáztatnék. :B

[ Szerkesztve ]

(#9854) .Szaki. válasza BigBlackDog (#9853) üzenetére


.Szaki.
addikt

800 a max, munka mellett egyetemista vagyok önköltségen, és nem is mamahotel van, szóval nem tudok annyi pénzt összeszedni autóra. Most kezdtem el gyűjteni. :) Igazából annyi a szitu, hogy a város másik végén van az egyetem, tömegközlekedéssel egy örökkévalóság eljutni odáig, konkrétan majdnem 2 óra, ha minden jön, autóval pedig ez 20 percet venne igénybe. Mellette pedig a nagybevásárlásokat sem GreenGo-val intézném akkor, meg időnként leugrani Balatonra, stb jó lenne. Ezért is mondtam, hogy nyilván egy A2 a legreálisabb választás, de egy rendes, kényelmes autó egy jó automatával mindig megdobogtatja a szívem és eljátszottam a gondolattal, hogy hátha lehet egy megbízható típust találni, amire a koránál fogva értelemszerűen nyilván kell költeni, de nincs tele típushibával, meg nem kell attól rettegni, hogy alul szépen csendben másodpercek alatt szétporlad.

Az S40/V40-en is gondolkodtam egyébként, az nem Ford alapokon nyugszik? A svédekről tényleg nem tudok szinte semmit, szóval elnézést a sok kérdésért, de egy nagyon kedves közösség vagytok és öröm ilyen topicokat találni a fórumon. :)

(#9855) BigBlackDog válasza .Szaki. (#9854) üzenetére


BigBlackDog
veterán

S40/V40-nél a rozsdára figyelnék, különösen a küszöbök tájékán. Ha jól tudom, az első generáció még nem Ford Focus alapokon nyugszik, talán a Mitsubishivel volt valamiféle közösködés. Motorból 1.6-ról többször is olvastam, hogy kevés abba a dobozba, inkább az 1.8-2.0, ami már elégséges a tömeghez. Alkatrészárakban viszont kicsit talán magasabb, mint egy átlag kompakt.

[ Szerkesztve ]

(#9856) Johnny_vT válasza .Szaki. (#9854) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Budapestről beszélünk ugye? Mostanában is használod már a GreenGo-t? Nem halál a közlekedés?

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#9857) .Szaki. válasza Johnny_vT (#9856) üzenetére


.Szaki.
addikt

(Azt vedd figyelembe kérlek a hozzászólásommal kapcsolatban, hogy gyűlölök tömegközlekedni.)

A GreenGo-nál az egyedüli halál az applikáció hektikus működése. 1-1,5 éve veszem igénybe ezt a szolgáltatást, előfizettem a havidíjra, soha semmi probléma nem volt vele, egészen pár hónappal ezelőttig. Azóta volt olyan, hogy lefoglaltam egy autót, de kinyitni nem lehetett, volt olyan nap este 8-kor, hogy végeztem az egyetemen és az applikáció egyáltalán nem működött, másnap pedig már működött, használtam is az autót, de lezárni nem lehetett, magamnál kellett tartanom a slusszkulcsot, hogy valami sofőr jöjjön érte. Ezek a problémák pedig ahogy nézem a FB csoportot már lassan mindennaposak, szóval nem lehet rá alapozni akkor ha az ember időre menne, maximum ilyen kisebb bevásárlásokat lehet így intézni, amikor nem sietsz sehova.

Ha pedig magára a budapesti közlekedésre vonatkozott a kérdés, hogy halál-e, nem, számomra egyáltalán nem az. Nyilván vannak olyan távok, amikor a tömegközlekedés, vagy a bicikli jobb alternatíva tud lenni, az én helyzetem jelenleg viszont sajnos nem az.

BigBlackDog

Rendben, köszönöm! :R Szerintem az első generáció akkor Carisma lesz.

[ Szerkesztve ]

(#9858) Johnny_vT válasza .Szaki. (#9857) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Igen, a forgalomra gondoltam en bloc. A saját kocsinak megvannak a pozitívumai, de már a hibamentes fenntartás is nagyon sokba tud kerülni (lásd: kopóalkatrészek mint gumi, fék, folyadékok, biztosítás, adók, parkolás, benzin). Alaposan mérlegeld, aztán mehet a dolog, nem akarlak lebeszélni.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#9859) .Szaki. válasza Johnny_vT (#9858) üzenetére


.Szaki.
addikt

Köszönöm a tanácsot, és igazad is van. A Polo-val kapcsolatban van kalkulációm, A2-ről nincs, de kb ugyanannyi lehet, főleg, hogy az alumínium, így nem tud rohadni, illetve megkértem jóbarátomat, hogy az 5 éve nála lévő, ebbe az árkategóriába tartozó Chevy Aveojáról készítsen egy kalkulációt, hogy mikor mennyit kellett rá költeni, mi volt az ami tervezett költség volt, mi az ami váratlan (pl. váratlannak számít mondjuk egy vezérlés csere, tervezettnek pedig a gumi) és ezt be is tudom vállalni. Az más kérdés, hogy ahogy a kolléga is írta a 9-5 esetében már jóval nagyobbak a költségek, szóval kéne valahogy csinálnom egy kalkulációt a 9-5-re, na meg akár egy S40-re is.

A forgalommal kapcsolatban: Én itt nőttem fel, itt tanultam meg vezetni, szóval ehhez a forgalomhoz vagyok szokva. :)

(#9860) rbalint88 válasza belaazallat (#9852) üzenetére


rbalint88
addikt

Minimum 14 eves felig renault technikaju auto is tud trukkos lenni :)

(#9861) aero. válasza .Szaki. (#9848) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Tortenetesen van egy s60-am is, a 180 lovas 2.0 turbo. Aprilisban vettem, azota 17 ezret mentem vele hiba nelkul. Most lesz a 3. olajcsere. Ezt inkább ajánlanám, bár belső minőségben elmarad a 9-5-től sokkal, legalabbis az elso szeria. Faceliftben meg nem ultem. De itt megintcsak a magyar hasznaltauto kinalattol felnek.

Oszinte leszek, ha tudnam, hogy szorit a szij es tenyleg valami megbizhato kell, akkor szivobenzint neznek, akar s60-at. Ha beszarik valami a bonyolultabb autokon, es tudsz addig buszozni, vagy alternativ modszerekhez nyulni, es kozben van affinitasod javitgatni az autot, akkor johet a turbo is.

[ Szerkesztve ]

(#9862) belaazallat válasza BigBlackDog (#9855) üzenetére


belaazallat
addikt

2004-ig gyártották az első generációs S40/V40 párost, azok Mitsu Carisma rokonai. Az S40II és a V50 építkezik a Focus alvázra.

Nekem 99-es V40 1.6 benzinem van. Nem versenyautó tény, 2 felnőtt és egy 2 éves gyerek, telepakolt csomagtérrel normálisan lehet vele közlekedni. Tény, hogy az 1,8 sokkal jobban megy.

(#9860) rbalint88
Bármilyen elhanyagolt autó tud trükkös lenni. Sőt nem kell hozzá a technika, ha van egy "jó szerelőd" simán elintézi neked az extra költségeket, mint pl nálam. Nem cserélte le a fékolajat, lehetett tudni hogy sokáig állt az autó, 4 év alatt 1500km-t mentek vele. Majd csere után olyan alkatrészt is cserélt, amit nem kellett volna. Majd amikor kiderült, mi a hiba, nem volt hajlandó foglalkozni az autóval, végül másik szerelő megcsinálta, de addigra +200e Ft-ba került.

Facebook csoportban (S40-V40) elég sok rendbe rakott példányt hirdetnek 600e FT körül.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#9863) .Szaki. válasza aero. (#9861) üzenetére


.Szaki.
addikt

Igen, ezért írtam én is, hogy inkább szívó lenne az igazi. :K Alapvetően az egész autóvásárlásos téma úgy indult el bennem, hogy csak és kizárólag szívóbenzines játszik, csak hát a 9-5... :B

Végén kiderül, hogy egy teljes svéd flottád van. :D

Rendben, akkor felkerül az S40 és az S60 is a listára, ráérek még, mire összejön a pénz, csak addigra le akarom szűkíteni pontos típusokra, hogy miket is keressek majd.

(#9864) Johnny_vT válasza .Szaki. (#9863) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Infók erre: https://s60v70.blog.hu/

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#9865) .Szaki. válasza Johnny_vT (#9864) üzenetére


.Szaki.
addikt

Ez az írás egyszerűen remek!

(#9866) aneda válasza .Szaki. (#9865) üzenetére


aneda
aktív tag

Szerintem egyetemistaként nem megfelelő választás sem egy SAAB sem egy Volvo.
Olyan szintű meghibásodások, alkatrész árak vannak, amik legalább közepes szintű fizetést igényelnek.
Vagy ha elromlik nem használod és eladod, ahogy sokan teszik abban az ársávban, amiben keresgélsz.
Csak nézd meg mennyibe kerül egy kipufogódob, első lengéscsillapító, kerékcsapágy kombó egy VW-hez és egy Volvohoz...

Az oroszok már a spájzban vannak!

(#9867) TheMarci válasza aneda (#9866) üzenetére


TheMarci
addikt

Ezzel egyet tudok érteni, 10 éves a v70-em, én is azt javaslom mindenkinek, aki kérdezi, hogy akkor vegyen ilyen használt kocsit, hogy ha nem gond esetleg a havi 100k kiadás pár hónapon át. (szélsőséges eset, de volt rá példa, hogy időszakos szervíz szűrőkkel, meg tudom is én mivel 100k körül, elöl valamit cseréltek a futóműben 100k, és még valami volt szintén hasonló áron, talán fékek) Mindenesetre nem Skoda, Opel, vagy VW árak vannak.

Do You Dream?

(#9868) rbalint88 válasza TheMarci (#9867) üzenetére


rbalint88
addikt

Amellett, hogy aneda hozzaszolasara bazinagy pluszegy, inkabb a kategoria hatatozza meg a fenntartasi koltseget, semmint a marka. Egy pl passatra is boven lehet kolteni, pedig az “csak egy vw”

(#9869) .Szaki.


.Szaki.
addikt

Uraim!

Hálás köszönet mindenkinek aki segített nekem ebben a témában, higgyétek el, nagyon ritka az ilyen segítőkész tagokból álló topic, ráadásul hasznos tanácsokat is kaptam! Maximálisan egyetértek azzal is, hogy ezek az autók így ebben a formában még nem nekem valók anyagilag, de tudjuk, a szerelem nagy úr. :) Ezért a realitások talaján állva marad elsősorban az Audi A2 és a VW Polo, amiket keresni fogok, de időnként azért ránézek hátha mire összejön a pénz pont felkerül egy patika 9-5 2.0 automata, valamint felkerült a listára az első generációs, szívó, lehetőleg faceliftes Volvo S40 és a facelift előtti szintén első generációs S60 is.

Köszönöm még egyszer és további rengeteg hibamentes km-t kívánok mindenkinek! :R

(#9870) Markizmark


Markizmark
addikt

Sziasztok!

Volvok közt nézelődöm, és megtetszett egy S40-es.
Az éves futást nézve nem éri meg dízellel foglalkoznom, csak benzin jön szóba.
Amit kinéztem az egy 2435 köbcentis 170 lovas gép. Mit lehet tudni róla? Meg szabad venni? Pénznyelő lesz?
Úgy általánosan melyik benzinmotorokkal szabad megvenni a Volvokat?
Köszönöm!

Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.

(#9871) kelekyle válasza Markizmark (#9870) üzenetére


kelekyle
őstag

Szabad és nem lesz pénznyelő. Amit az előző kollégának írtak itt, hogy egyetemi élet mellett nehéz finanszírozni és etetni egy ilyen autót így erre a típusra is igaz, hogy prémium ársávban mennek hozzá az alkatrészek, hiába Focus. ;]
A motor megbízható, nagyon jó konstrukció, 170LE pedig kellően dinamikussá teszi. Ha kicsit jobban akarsz repeszteni, akkor T5 (Mondjuk S40 II-nél ritka a használtpiacon, de még a 2.4es is), csak nyilván a turbós mivoltából magasabb fogyasztás, több hibalehetőség.
Szóval, mint minden ilyen autónál a prémium karbantartásra kell felkészülni, de véleményem szerint egy szívó 2.4-es Volvot sokkal olcsóbb szervizelni és karbantartani, mint bármilyen Audit, ráadásul sokkal jobban öregszik, mint mondjuk a korabeli Audik.

Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe

(#9872) r.levente75


r.levente75
addikt

Sziasztok.
195/65 r15 téligumiból van ajánlott márka?
S40-re menne 2007 évjárat.
Most goodyear ug7 volt fennt azt cserélném.
Kiszemeltek: hankook, continental vagy maradna a goodyear.
Nem tudom...

(#9873) xEon1337 válasza r.levente75 (#9872) üzenetére


xEon1337
őstag

Én Michelin Alpin 6-ot vettem most a C30-ra ilyen méretben, a másik kiszemelt a Continental TS860 volt.
Ezekkel nem lőhetsz mellé, ahogy mondjuk egy Goodyear UltraGrip 9-cel sem.

"Less but better" - Dieter Rams

(#9874) rbalint88 válasza r.levente75 (#9872) üzenetére


rbalint88
addikt

Mindharom jo. Ha bevalt a goodyear, akkor vedd azt. Meg a dunlop wintersport5-ot is erdemes megnezni. Hankook picit alatta van tudasban a tobbinek, de joval olcsobb. Gondod nem lesz vele alapvetoen.

(#9875) Johnny_vT


Johnny_vT
senior tag

Ma felbukkant egy 180 ezret futott 2003-as V70 R Facebook-on. Kézi váltós, tuning- és törésmentes, 2 900 000 forintért kínálja a második tulaj.

Just for your information, hátha valaki ilyet keres :))

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#9876) xEon1337 válasza Johnny_vT (#9875) üzenetére


xEon1337
őstag

Oké, ritka meg minden, de 15 éves és fiatalabb már nem lesz, ennek tükrében sokallom érte azt a majd' 3 misit.

"Less but better" - Dieter Rams

(#9877) BigBlackDog válasza xEon1337 (#9876) üzenetére


BigBlackDog
veterán

De az ára felfelé fog menni, ha vigyáznak rá érzéseim alapján. Viszont az tény, hogy nem munkábajárós autó szvsz.

(#9878) r.levente75 válasza xEon1337 (#9873) üzenetére


r.levente75
addikt

rbalint88 köszönöm mindkettőtöknek.
Megrendelem úgy tűnik a Hankook-ot.

(#9879) aero. válasza xEon1337 (#9876) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Angliaban is hasonlo aron mennek, pedig itt sokkal olcsobbak az autok. Az 540i is hasonlo aron megy e39bol, e34bol meg mar 20£k+. Aztan ezzel lehet kupolni a 40i-ket:D

(#9880) Sanyi52


Sanyi52
tag

Sziasztok! Segítséget kérnék: V40 típus, 1596 cm3, 110 kW és B4164T3 motorkódú
lépcsős hátúban cserélni kell az akkumulátort.
A szervizet meg tudom-e kerülni?
Az akku leszorítófedelet hogyan tudom leemelni? A kétoldalt lévő csavart kihajtottam,
de nem akar a leszorító lejönni, kijönni, erősen nem mertem feszegetni, féltem, hogy valamit eltörök.
Van valami praktika ennek biztonságos levételében?
A kezelési utasítást is nézegettem, ott valami "segédakkumulátor"-t is jeleznek, de én nem találtam.
A segítséget előre köszönöm!

(#9881) csipszikutya


csipszikutya
senior tag

Sziasztok!

Most akadtam rá a topicra és meg is örültem nagyon, Volvo tulajként.
Bemutatkoznék:
Egy csodaszép 2006-os V70 tulaja vagyok, 185 lovas D5 és 6os automatás. Xenon, napfénytetö és az awd-nél kivül amit lehetett megkapott.
Egyszerüen imádom, nem birom megunni. Pedig nagyon nem akartam én autot venni de aug. 23-án elhoztam, pedig szept. 17én az elözö Alhambrám ment volna karosszériásokhoz okt. elején pedig karosszéria folliázásra, mert müszakilag patikára raktam, de csak megvettem a Volvot :D (logouton vezettem is egy Alhambra project nevezetü kis blogot a rendbe tételéröl).

Egyböl kérdéssel is fordulnék hozzátok, mert google nem a barátom, fb-s volvo csoport is tanácstalan és a vw buzi szerelöm is.
2 honap alatt 18 ezer km-t mentem az autoval. Az utolso 4ezer km alatt furcsa dolgot produkál. Megyek nyugisan majd egyszer elkezd zugni, remegni a kocsi mint az állat. A jelenséget legjobban ahhoz tudnám hasonlitani amikor egy még kettöstömegü nélküli kézi váltos autot eröltetsz mondjuk 5-be majdnem alapjárati fordulattartományba. Remeg, rázkodik. Hasonlot csinál amikor D-be állok mondjuk a lámpánál és taposom a féket, hogy ne induljon el, de ez sokkal eröteljesebb.
2 hete csinálta elöször. Mentem, üvölt a zene és érzem, hogy ráz. Lassitok mert hirtelen azt hittem, hogy defekt, félre is álltam. Semmit nem találtam, elindultam és megszünt.
Ugyan ez tegnap, kijövök egy 90es tempos kanyarbol és ráz. Most probálgattam. Lepadloztam és megindult a kocsi, vissza csapta magát 4-be és huzott, bár érzésre nem volt olyan erös mint szokott lenni (lehet csak bemeséltem magamnak). Megálltam: fék-P-fék fel-fék be-R- fék fel és mentem, megszünt. A motort le se állitottam.
Amiket kizárok: gumi/felni: csinálta a hibátlan nyárival és tegnap a hibátlan télivel (ma elvittem centiroztatni). Jobbos hosszu féltengelyemben van 300km. Váltot szépen sebességbe tudom huzni, max amikor a válto fogja meg a kocsit P-be egy emelkedön akkor picit nagyobb erö kell az R-ba rakáshoz de egyébként minden fokozatot szépen vesz, szépen kuszik. Fékekben 25ezer km van, bár ma hajnalban ukrajnábl haza benéztem az egyik körforgot a 4-esen és a körforgo figyelmeztetö tábla szerint 300 méterre voltam onnan szoval 170rol erösen fékeztem, na akkor éreztem hasonlot az auton mint remegés mint a problémám.
Futömü patika, egyedül a balos toronycsapágyam kezd logni picit. 1 hete vizsgán kenöpénz nélkül átment.
Remélem megfogalmaztam érthetöen :D
Ja igen és a legjobb az egészben, hogy szombaton reggel megyek vele németo.-ba, szal nagyon jo lesz vele megállni a leállon ha éppen kinja van...

És ime egy kép a szerelmeimröl:

Befogadás és segitséget köszi!

Volvot mindenkinek :))

(#9882) rbalint88 válasza csipszikutya (#9881) üzenetére


rbalint88
addikt

Udv itt! Tomor leszek: ez 99% valto lesz.

(#9883) csipszikutya válasza rbalint88 (#9882) üzenetére


csipszikutya
senior tag

Nagyon király, jol sejtettem. Elvileg 15ezer km-vel ezelött lett olaj cserélve benne, lehet megérne még egy cserét?
Mobil olaj van benne

(#9884) BigBlackDog válasza csipszikutya (#9883) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Szia!

Már vártalak a logoutos bejegyzés után, grat a szekérhez, szép darab! :K

Én megpróbálnám az ismételt olajcserét, hátha segít a gondon, de felkészülnék a váltófelújításra is lélekben. A problémát ott látom, hogy a gyártó szerint élettartam töltet van a váltóban, miközben az álmoskönyv szerint nem árt, ha 60e kilométerenként (vagy 4 évente) azért cserélve van a váltóolaj. Amennyiben jól sejtem, Neked már 6-os automatád van (185 lovashoz csak az járt emlékeim szerint), ami elvileg kevésbé problémás, mint a korábbi öt sebességes, ha rendesen volt cserélve benne az olaj új korától kezdve.
Mennyire látod a múltját az autónak, le volt dobva korábban már többször is a váltóolaj?

(#9885) csipszikutya válasza BigBlackDog (#9884) üzenetére


csipszikutya
senior tag

Csak ide találtam :D

Jelen pillanatban 298ezer van a kocsiba, 282vel vettem. 280nál tutira volt olaj cserélve de elötte 220nál is talán. A 280asban biztos vagyok.
Nekem 6os váltom van, jol tudod. Kb milyen árak vannak egy felujitásnak? 3-400 körül megvan vagy inkább joval több?
Mert akkor neki állok keresni a jogaimat, mert 2 honapja van nálam az auto és az adásvételibe semmi hiba nincs bele irva, hátha pereskedni kell :D

Mert finom a válto, csak ez a második 1000km-n belüli "bedarálásával" nem vagyok kibékülve,pláne ugy, hogy szombaton megyek németbe, aztán nem szeretném ha lerohadna a kocsi alattam a válto miatt...

(#9886) aero. válasza csipszikutya (#9885) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Lehet meg gyari a valto, mert ha igen akkor eppen ideje. Nem mai csirket vettel, sok merfoldel, es talan tekerve sincs, mar annyit beletettel, hogy a kapunal kirohognek vele. Javittasd meg es utana nyugi lesz megint. A motor meg most jarodik be.:)

(#9887) BigBlackDog válasza csipszikutya (#9885) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Hátő, az árak... Szóval személyes tapasztalatom nincs, ezt figyelembe kell venni. Viszont most érdekességképpen ránéztem Udvarinál az automata váltó felújítás áraira. Korábban volt egy szép táblázat kint, hogy melyik automatánál mettől-meddig tarthatnak a felújítási kötségek. Időközben már frissült az oldal és elég durva árakat írtak ki (talán ezek a korábbi árak felső határai voltak). Rendben, hogy az itthoni -nem márka- szervizek közül őket mondják a legjobbnak, meg tisztán, szépen csinálják, de kicsit most ütöttek ezek az árak.

Ami még talán hasznos lehet; mikor tavasszal voltam Diósdon a másik, Budapest környéki Volvo specifikus szervizben, akkor érkezett egy csóka egy harmadik generációs V70-el (tehát eggyel újabbal, mint a Tiéd). Abban is hatos automata volt és kezdett rosszalkodni (talán visszadobálta hatosból random, meg durván váltott). Neki azt mondták, ha jól rémlik, hogy ők helyben nem foglalkoznak váltófelújítással, de van rá emberük-szervizük és el tudják intézni a dolgot. Árban meg mintha valami 500-600e Huf rémlene, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos.

Én első körben csinálnék még egy váltóolajcserét. Ha ezután is produkálja magát, akkor elvinném egy Volvohoz (is) értő szervizbe, hogy megdiagnosztizálják Dice-Vida párossal, meg aztán ránézzenek, hogy biztos váltó hiba-e.

[ Szerkesztve ]

(#9888) BigBlackDog válasza aero. (#9886) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Jogos, hogy sok már a méter, meg nem mai darab, de a legendák szerint a hatos váltónak többet is kéne tudnia, ha korrektül rendben volt tartva. :D

Viszont, most jutott eszembe, hogy mintha a kolléga példánya okosított lenne már viszonylag fiatal kora óta és talán 450-460 nyúlmókus garázdálkodna a géptető alatt (a gyári 400 helyett). Szóval ekkora nyomaték mellett érthetőnek tartom, hogy "csak" eddig bírta esetleg a váltó.

[ Szerkesztve ]

(#9889) csipszikutya


csipszikutya
senior tag

Hát amint vasárnap hazaértem neki állok. Holnap fel is hivok egy váltost, mert inkább megelözném a bajt, mintsem költsek rá jo sokat...
A motort tudom, hogy még bejáratos :D

(#9890) BigBlackDog válasza csipszikutya (#9889) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Majd, ha úgy van, kérlek számolj be az "eredményről", kíváncsi lennék, hogy mekkora a baj (ha egyáltalán van). :R Egyelőre kicsit elment a kedvem, pedig erőteljesen tervezgettem beszerezni egy automata Volvert a mostani helyett a következő 1-1.5 évben. :O

[ Szerkesztve ]

(#9891) TheMarci


TheMarci
addikt

Nekem 529.770 Ft volt pár éve a váltó javítása (V70 III). Kiírt pirossal mindenféle hibát, nem lehetett sebességbe rakni, trailer - szervíz.

[ Szerkesztve ]

Do You Dream?

(#9892) molnarpeter válasza csipszikutya (#9889) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

V60service.hu is érdekes lehet, tudnak teljes olajcserét csinálni (nem csak pár liter, hanem öblítés). Egy kérdést megér, a sajátjuk hasonló futással csak kicsit rántott, elég volt az olajcsere.

(#9893) Weareus válasza csipszikutya (#9889) üzenetére


Weareus
addikt

Nekem egy S80 D5 automatám van, 2002-es, 630 000 km van benne. Április óta van nálam, én azóta kicsit több mint 30 ezret raktam bele. Igaz, ez alatt kétszer frissítettem automata váltó olajat, mondjuk én nem a horror árú olajak közül válogattam, Dexron 3-as ment bele.
Azért nem cserének írtam, mert ugye az automata váltó olajat nem lehet teljesen leengedni, még akkor sem, ha alul szétszeded a váltót, mert a citromban akkor is marad valami.
Az alul szétszedésnek ugyanakkor megvan az az előnye, hogy az olajszűrőt (amihez másképp nem igen férsz hozzá) ki lehet pucálni.
Nálam tökéletesen szuperál a váltó.

[ Szerkesztve ]

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#9894) csipszikutya


csipszikutya
senior tag

Köszi a válaszokat. 11 után körbe telefonálok, aztán remélem, hogy megjárom németotszágot hiba nélkül aztán olajcsere.
Le is szedetem az alját, hogy pucolják ki.
Bár ugye még nem temetem a váltot mert nem tudom mitöl csinálja. Lehet befog a fék valamiért :D
Amint tudok valamit irok rola :)

(#9895) aneda válasza Weareus (#9893) üzenetére


aneda
aktív tag

Úgy szokták csináli, hogy lekötik az olajhűtőre menő vezetéket, és ott ürül ki a régi olaj, közben meg folyamatosan töltik utána, kvázi át van mosva a váltó és a végén nagyrészt friss olaj lesz benne.
Nekem ezt a szerelő 12L olajjal csinálta meg.

Az oroszok már a spájzban vannak!

(#9896) molnarpeter válasza Weareus (#9893) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Írtam, külső géppel ki lehet nyomni az összes olajat :) plusz utána szoktak egy tisztító folyadékos kört csinálni, és végül feltöltés. ZF hazai képviselete is csinál teljes powerflush olajcserét, de Aisin váltóval úgy néz ki, nem foglalkoznak.

(#9897) csipszikutya


csipszikutya
senior tag

Na sikerült beszéljek 5 váltossal ebböl 2 csak volvo.
Szerintük nem válto de passzolják. másik kettö se váltora tippel egy mondta, hogy szelepvezérlö tömb.
Most felhivom a brit kutatokat, hogy ök 10/8 arányban mit mondanak.
Este ha idöben hazaérek még lehet? hogy átlogatjuk a motor/válto tartokat hátha annak van baja, mert az egyik váltos javasolta...

(#9898) aneda válasza csipszikutya (#9897) üzenetére


aneda
aktív tag

Találtam a "sufniban" a régi Volvomhoz (V70 D5 2002) egy új stabilizator pálcát (Trw JTS416) illetve használt turbót, magasnyomású szivattyút és 5db injektort.
Mit csináljak velük? :)

[ Szerkesztve ]

Az oroszok már a spájzban vannak!

(#9899) csipszikutya válasza aneda (#9898) üzenetére


csipszikutya
senior tag

Lehet megkereslek miattuk :D
Mert megjártam a németeket, de nem volt eseménytelen.
Kiértem a németekhez és 50 km mulva kb 2 ora 140es tempomat utan elkezdett rázni. Megálltam leállon, P-D és mentem tovább. További 1800km alatt hazáig nem rázott.
Erre hazafele Nürnberg elött azt vettem észre egy épitkezés után, hogy nem birt menni. Lepadloztam 80nál aztán vissza dobta magát 3ba és kb 5 perc padloval elérte a 130at. Kis dombon felfele lassultam :D
90km mulva megálltam tankolni aztán mintha mi sem történt volna ment tovább. Elötte persze azonnal megálltan, pihentettem 10 percet de semmi.
Most még erösebbnek is érzem mint volt.
Belém hozta az ideget, hogy csak sik uton volt hajlando gyorsulni ugy, hogy a kis városi 106os 50lovas peum legyorsulta volna és volt akkor még hátra 900km...
Holnap hivom a volvo központot, hogy adjanak idöpontot egy full átnézésre mert elegem van :D

(#9900) rbalint88 válasza csipszikutya (#9899) üzenetére


rbalint88
addikt

A nem menes reszen egy egr pucc is segithet. Erdemes lehet teljes szivosort is elpucolni. Azert kozel a 300 ezerhez biztos van mar ott trutymo akkor is, ha palyaztak vee foleg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.