Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10151) N0rthF4c3 válasza BigBlackDog (#10150) üzenetére


N0rthF4c3
tag

Szerintem ez korrekt, semmi rendkívülit nem hallok... Mindenképpen hangos lesz a motor egy ideig már csak a hideg olaj miatt is...

(#10152) Johnny_vT válasza BigBlackDog (#10150) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Szépen rotyog :)

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#10153) k.krisz03


k.krisz03
tag

Sziasztok!
Így újoncként lenne egy olajos kérdésem. Tudom, hogy kényes téma, ezért nem akarok vitát generálni, csak kicsit zavart vagyok. Nos, szóval egy 2006-os S40 újdonsült tulajdonosa vagyok. 2.0d, 100kW, D4204T motorkód, 6-os kézi váltó. Gyári ajánlás szerint (és több más helyen is ez van feltüntetve) WSS-M2C913-B jóváhagyású 5W30 viszkozitású olaj való bele. Ez ugye ACEA A5/B5 besorolásnak felel meg. Viszont mivel részecskeszűrős (DPF) ezért C3 vagy talán C2 kellene bele. És ugye B5-öt és C3-at felcserélni DPF esetén nem illik. Akkor hol is van az igazság?

(#10154) Peti78 válasza k.krisz03 (#10153) üzenetére


Peti78
őstag

Látom sok PH-s facebook-ozik is D

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#10155) aero. válasza k.krisz03 (#10153) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Akkor hol is van az igazság?

A kézikönyvben.

(#10156) k.krisz03 válasza Peti78 (#10154) üzenetére


k.krisz03
tag

Bizony. ;)

(#10157) k.krisz03 válasza aero. (#10155) üzenetére


k.krisz03
tag

Sokáig én is így voltam mindenféle járművel kapcsolatban, de most elbizonytalanodtam. Akkor mi az ellentmondás oka?

(#10158) molnarpeter válasza k.krisz03 (#10153) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

DPF-nek a -D végű szabvány a legjobb, az lett alacsony hamutartalomra tervezve, korábbiak nem voltak felkészítve. Ez viszont csak egy irányadó jellemző halmaz, nem történik bevizsgálás, érdemes olyat nézni, ami másik, ellenőrizhető minősítést is tud, pl. Merci vagy VW hasonló (DPF common rail motorhoz való) előírásai. Maguknak a WSS... előírásoknak az egymáshoz viszonyított, elsősorban visszafelé való kompatibilitását meg kell nézni, fejből nem vágom hirtelen a B és D közti átjárást, C helyett biztosan mehet a D...

(#10159) aero. válasza k.krisz03 (#10157) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Ne már. :N
Ez a baj, hogy minden jöttment jóskapista mond mindent. Hallottam én már olyat, hogy az ürge benzinkutas kamionba való olajjal járatta, mert a színe annak is jó, az autó meg megy vele ... Kinek hinnél, ha nem a gyárnak?? Nagyon szépen levan írva, hogy mi való bele, és sosem veszti érvényét.

(#10160) N0rthF4c3


N0rthF4c3
tag

Jó reggelt! Vagyis jobbat...

Épp egy szakira várok, aki remélhetőleg tudja kezelni a ma reggeli helyzetet. Az történt ugyanis, hogy lementem az autóhoz, kinyitottam a távirányítóval, felnyitottam a csomagtartót, bepakoltam, aztán az utas oldali ajtót is kinyitottam és onnan indítottam be az autót. Ajtó bezár, elszívtam egy cigit, ülnék be, de MINDEN zár zárva. Felszaladt a pótkulcsért, de semmi reakció, kicseréltem benne az elemet, de szintén semmi.

A zárba fizikailag sem tudom bedugni a kulcsot, ilyenkor lereteszelné magát?

Hívtam egy formát, aki azt mondta, hogy megoldja a problémát, laza 30 ezerért... Agyrém, komolyan...

(#10161) BigBlackDog válasza N0rthF4c3 (#10160) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Csomagtérajtó zárjába sem tudod bedugni a kulcsot? Mintha lenne azon is egy zárnyílás, ami alapból egy műanyag lapkával van letakarva. Milyen kocsi ez?

Asszem, hogy van kétlépcsős reteszelés a Volvóknál...

[ Szerkesztve ]

(#10162) N0rthF4c3 válasza BigBlackDog (#10161) üzenetére


N0rthF4c3
tag

Közben kiderült, hogy nincs reteszelés, be volt fagyva a külső zár. A csomagtérajtón amúgy nincs zár, szóval az bukó. Úgyhogy nagy nehezen bele tudtam erőltetni a pótkulcsot - gondolom az is segített a dolgon, hogy másfél órán át járt a motor, valamennyire átmelegedett. Úgyhogy felhívtam a szakit, hogy sikerült, de mivel már elindult, korrekt módon felajánlottam, hogy küldjön egy számlaszámot, elutalom neki az üzemanyagköltségét. Nekem esett, hogy miért nem próbáltam meg mindent, meg hogy képzelem ezt, stb. Mondom ember, fél órán át szenvedtem kint az autóval, hidd el megpróbáltam mindent, már rég dolgoznom kéne, de konkrétan téged hívtalak először a főnököm helyett, te meg most komolyan lebaszol? Meg volt sértődve, hogy nem kell neki az útiköltség. Oké, ha nem hát nem, én megpróbáltam. Valószínűleg morci lettem volna, ha elkér 30 ezret a kiszállásért, meg a 2 fújásnyi jégoldóért.

(#10163) BigBlackDog válasza N0rthF4c3 (#10162) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Na, akkor csak vidám lett a vége a történetnek (amennyire a lehetőségek engedték). :)

"A csomagtérajtón amúgy nincs zár" > Milyen Volver ez pontosan?

Most nézem, hogy második gen V70/XC70 esetén tényleg nem ír a manual erről az opcióról. S60-nál van a csomagtérajtón is egy műanyag lapkával lefedett kulcslyuk.

[ Szerkesztve ]

(#10164) N0rthF4c3 válasza BigBlackDog (#10163) üzenetére


N0rthF4c3
tag

xc70 2006

(#10165) k.krisz03 válasza aero. (#10159) üzenetére


k.krisz03
tag

Volt motorkerékpár szerelőként viszont nem hiszek minden jöttmentnek. :D Ezért is járom körbe a témát, hogy miért van az, hogy egyik oldal (nagyon sok helyről) a gyári ajánlást javasolja, másik oldal pedig a DPF-re hivatkozik. Pl ott van a Vezess TV Youtube csatornáján Gajdán "tanár úr" oktató videója.

(#10166) FeRRaR1


FeRRaR1
őstag

Megjött az S80 karácsonyi ajándéka.

Gyári szál csiszolt alumínium sport pedál szett.
(Amit a Sport felszereltséghez alapból adtak, többiben opcionális extra volt)

(#10167) k.krisz03 válasza k.krisz03 (#10165) üzenetére


k.krisz03
tag

Lezártnak tekintem az olajtémát, a gyári ajánlás szerinti, illetve a Castrol olajválasztója szerinti olaj kerül a motorba.

(#10168) BigBlackDog válasza FeRRaR1 (#10166) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Jól néz ki. :D Felszerelése mennyire bonyolult? Csak fel kell pattintani?

(#10169) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Pár sort írnék az elmúlt hét történéseivel kapcsolatban, mivel remélhetőleg sikerült a végére érni ennek a nyűgnek.

Szóval volt az úgy pár héttel ezelőtt, hogy jöttek a durvább fagyok. Néhány hidegebb nap után, az egyik reggel elkezdtem kiállni Volvókával az udvaron. Mivel mostanában csak hétvégente van általában használva, így kb. egy hét állás után volt a vas. Ahogy indultam kifelé, volt egy kicsit furcsább hangja, mint mikor a féktárcsa és fékbetét összeáll nedvesebb időben. Mivel 5-6 méter után sem hallgatott el, csak csillapodott, így megálltam és benéztem előre a kerékdobba. A sötétben (a telefon vakufénye mellett) nem láttam semmi furcsát, nem is volt alacsonyabban az eleje, mint szokott. Szóval kiálltam a kapuhoz és alaposabban szemügyrevettem, mivel a furcsa hang még mindig megmaradt. Akkor láttam meg, hogy a bal első rugó eltört és a hegyes rugóvég a gumi tetején támaszkodik. Szóval álhattam vissza a helyére. "Szerencsére" a rugó hegyes vége felhasította a gumi mintáját és kicsit az oldalát is. És "szerencsére" pont egy héttel korábban lettek előretéve a hátsó, jobb állapotú gumik is. Így megvolt a következő hétvégi program. Mivel relatív nehézkes lett volna autószállítóra kirángatni az udvarról, így otthon estünk neki, kb. 4-6 óra alatt meg is voltunk mindennel. A gumi nem lyukadt ki, a nyomást megtartotta így gumishoz is el tudtam gurulni és mehetett fel két új pacsker előre.

Nem mondom, hogy a költségek váratlanul értek, tavaszra terveztem a gátló + rugó cserét. Nagy melegben már elég lágy volt a csillapítás és a bal oldalon is lejjebb volt 3-4 miliméterrel az eleje a jobb oldalához képest. Viszont váratlanul ért, hogy ilyen sunyi módon produkálta magát. ;]

Laciék szerint nem túl gyakori a rugótörés, ők nem is találkoztak vele (mármint ilyen formában). Viszont olvastam, hogy az egyik topiktárs is küzdött ezzel problémával V70-nél. Esetleg újabb lehetséges típushiba lenne S60/V70 esetén? Vagy nem annyira gyakori a topiklakók körében?

Mondjuk valószínűleg nem segített az sem, hogy az előző tulajnál volt egy lengéscsillapító csere 5-6 évesen, de csak jobb oldalon. Innentől a bal oldala gondolom jobban terhelődött, illetve a jobban elhasznált gátló is gyilkolta a rugót. Viszont megnézve a törött darabot, nem mondanám, hogy szét volt rohadva. Sőt, úgy tűnt, hogy a törés egy repedésnél keletkezett, ami körül valószínűleg sérült lehetett a rugó bevonata. Felmerült, hogy némi víz és a beköszöntő fagyok adták meg neki a végső rugást, ami miatt eltört. Ez mennyire lehet esélyes?

(#10170) FeRRaR1 válasza BigBlackDog (#10168) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Nem volt nehéz, azért a fékkel játszani kellett, azt sokkal erősebben tartja. Kb 10 perc, egy egyszerű gumi csere rajtuk lett volna 2-3.

Na de most + 10 lóerő, fél centivel tovább lehet nyomni a pedált :DDD

Szerk:

Szinte 100% hogy nem típus hiba. Vannak olyanok hogy rengetegszer törik pl Megane 2, főleg a kombi. De Volvón kb 2 esetről tudok a tiedet is beleszámítva, pedig nem csekély mennyiségű Volvo volt nekem és a családban (kb 20 db), illetve ismerősöknél, márka szervizbe is sokat jártam, hozzám is járnak onnan, illetve Magyarban ugyan ez, volt Volvo márkaszerviz szerelő jár faterékhoz szerelni ha kell.

Mindenhol lehet anyag hiba, furcsa körülmények...

[ Szerkesztve ]

(#10171) BigBlackDog válasza FeRRaR1 (#10170) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Aham. Akkor egyedi eset jó eséllyel. Igen, azzal tisztában vagyok, hogy kicsit nagyobb a Volvós előéleted, jobban belelátsz a dolgokba. :R

(#10172) Tomti


Tomti
újonc

Sziasztok

Olyan problémám volna, hogy Volvó v70 215 lovas-nál (2012-évjárat) manuális váltó 6. fokozatnál időnként kidobja a sebességet.

Esetleg tudja valaki, mi lehet a baja ?

Köszönöm a válaszokat.

Tomti

(#10173) BigBlackDog válasza Tomti (#10172) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Elképzelhetőnek tartom, hogy a hatodik szinkrongyűrűje kezdi megadni magát. Csak érdekességképpen kérdezném, hogy mennyi méter után jött ez elő?

[ Szerkesztve ]

(#10174) Tomti válasza BigBlackDog (#10173) üzenetére


Tomti
újonc

Hali

270000km

Vajon mennyibe kerül a javítás ?
Gondolom motor ki, stb.

Köszönöm a választ

Tomti

(#10175) BigBlackDog válasza Tomti (#10174) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Passz, mivel nem vagyok szerelő, nem tudok mit mondani rá, csak tippeltem (más típusnál volt már ugyanilyan hiba szinkrongyűrű kopás miatt). :N

Viszont eléggé furcsállom, hogy ilyen -relatív- alacsony futásteljesítmény mellett ez lenne már a gond (igaz, 440 nm a maximális nyomaték már a 215 lovas dízelnél, ha jól tudom).

(#10176) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Ha már így megindul az ünnepi hangulat a másik topikban, itt is kívánok mindenkinek kellemes karácsonyi időtöltést! :)

(#10177) molnarpeter válasza Tomti (#10174) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Van egy váltós talán Nyíregyházán, ő 150-ért nyúl vele bármibe. Szerintem érdemes javíttatni illetve felújíttatni :K

(#10178) Tomti válasza molnarpeter (#10177) üzenetére


Tomti
újonc

Hali

Esetleg tudsz elérhetőséget ?

Köszönöm

Tomti

(#10179) molnarpeter válasza Tomti (#10178) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Jófogás hirdetést láttam, akkor épp Citroen Jumper váltót kerestem. Van más is, pl. 2wdvalto.hu aki szintén ezzel foglalkozik, érdemes körbetelefonálni őket :)

Merre vagy helyileg?

[ Szerkesztve ]

(#10180) N0rthF4c3


N0rthF4c3
tag

Mindenkinek Boldog Karácsonyt!

(#10181) N0rthF4c3


N0rthF4c3
tag

Ugyanitt elfekvőben lévő hátsó kerékcsapágy kerestetik 2005-ös XC70-hez, amit le tudok adni 27-én autóval együtt a szerelőnek... Mert hogy két ünnep között az alkatrészese nem dolgozik...

(#10182) N0rthF4c3 válasza N0rthF4c3 (#10181) üzenetére


N0rthF4c3
tag

2006, de ez végül is nem változtat semmin:D

(#10183) Tomti válasza molnarpeter (#10179) üzenetére


Tomti
újonc

Hali

Nyíregyházán, ezért is kérdeztem.

köszi

Tomti

(#10184) molnarpeter válasza Tomti (#10183) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

(#10185) kelekyle válasza Tomti (#10174) üzenetére


kelekyle
őstag

Boldog karácsonyt minden Volvo és Saab tulajnak és fannak :)

Nekem hasonló problémám volt, a 4. sebességet kidobta és másodikból harmadikba nagy fordulaton reccsent... azt hittem, hogy szar a szinkrongyűrű, de csak nem volt megfelelő kenése mert egy váltó olaj csere megoldotta minden problémámat. (Csere után kb. 10-20km elteltével hibátlan lett)
Még gyári olaj volt benne.

Egy próbát megér ;)

[ Szerkesztve ]

Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe

(#10186) Johnny_vT válasza BigBlackDog (#10169) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Valld be, hogy csak ültetni akartad ;]

ALL
Boldog karácsonyt itt is mindenkinek!

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#10187) Tomti válasza kelekyle (#10185) üzenetére


Tomti
újonc

Hali

A tiéd is manuális váltós , mert automatánál sokan írták az olajcserét, de manuálisnál váltónál még senki.

Köszi a választ

Tomti

(#10188) BigBlackDog válasza Tomti (#10187) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Manuálisnál is illik azért 8-10 évente megejteni tudomásom szerint. (Bár nálam nagy változást nem hozott -igaz 200e km alatt volt mindig-, de megcsináltattam eddig többnyire az autóimnál).

[ Szerkesztve ]

(#10189) haxxika válasza BigBlackDog (#10188) üzenetére


haxxika
senior tag

Nálam 16 év alatt még sose volt cserélve, nem ugrik ki sose váltásból, viszont mostanában érzem hogy mintha egy ponton megakadva mikor 2-3 valamint 3-4 között váltok, beleütközik mindig valamibe. Egy olajcserére gondoltam én is, hátha segít a gondon.

OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika

(#10190) kelekyle válasza Tomti (#10187) üzenetére


kelekyle
őstag

Manuális :)

Xbox: MarkokaZj33 █ Steam: kLe

(#10191) Johnny_vT válasza haxxika (#10189) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Jaja, nálam is hasonló a váltási érzet bizonyos körülmények között.
Nagypapa-wagen volt az autó, a próbaúton mondtam ő vezessen, kapásból melléváltott és darálta a 2-es fogaskerekeit, aztán fel ötbe a három helyett, majd megpróbálta egyesben folytatni az útját. Azt mondta elszokott tőle, mert az új kocsija automata, meg amúgy is kettesből mindig négyesbe szokott váltani bla bla bla. Szóval igen, januárban a folyadékok és szűrők cseréjéhez az is fel van írva :D

[ Szerkesztve ]

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#10192) N0rthF4c3


N0rthF4c3
tag

Közvéleménykutatás: pestiek/környékiek, ki, hol szokott futóművet állíttatni?

Azért kérdezem, mert eddig 2 helyen állították, mindkét helyen full más értékekre. Nem igazán értem a dolgot. Az első körben nyár elején lett beállítva,úgy tolotem végig a nyarat. Ősszel, kerékcserekor vettem észre, hogy a hátul a zsír új contik belső fele fullra elkopott, elöl semmi gáz. Ésszerű magyarázat nem lett rá, csak az, hogy valószínűleg a hátsó lengőkar szilenteket kell cserélni - de mindkét oldalon gatyák lennének? Aztán ugye felkerültek a télik, elvittem egy másik helyre, ahova a V70-et is hordtam. Rátették a gépre, semmilyen érték nem stimmelt se elöl, se hátul, csóválták a fejüket - átállították. Cserébe úgy látom kb 4 ezer kilométer után, hogy most a külső fele kopik jobban a hátsóknak. Azért ez agyrém...

Gondolkodtam, hogy szakszervíz, de ott alsó hangon kb 20 ropi egy futóműállítás. Alapból azt nem értem, hogy lehetnek különböző helyeken eltérő értékek adott típushoz?

(#10193) Tomti válasza N0rthF4c3 (#10192) üzenetére


Tomti
újonc

Hali

Ha a kerékfelni nem megfelelő ET számú, akkor kijjebb vagy beljebb lehet a kereked nyomvonala és nem a megfelelő helyen fut a kereked.
Ez is okozhatja a változást kerékcserekor.
Az új kerékhez, gumihoz kell futóművet állítani.
A guminyomás is okozhatja.
Ha nyáron fújtad utoljára, az most kevés lehet.
A télen fújtatott gumi nyáron sok.

Ajánlatos a B oszlopon, vagy az üzemanyagfedél belsején feltüntetett gyári guminyomást használni.
A gumiszerelő mindig 2-2,2-re fújtatná a kerekeimet, mikor a gyári adat 5 főnél 2,6-3,2. (első-hátsó)

Üdv

Tomti

(#10194) BigBlackDog válasza N0rthF4c3 (#10192) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Én tavaly januárban voltam állítani a Kinizsi utcai AKH-ban. Ott elől hátul beállították, utánna nem tapasztaltam problémát a mostanig lejárt 17e km alatt (nem húzott semerre, nem koptak a gumik félre). Viszont hozzájuk új felnit biztos nem vinnék, illetve a mostaninál is sikerült nagyon "igényesen" megoldaniuk a centrírozást.

Pár hete voltam Diósdon, mivel az első gólyaláb csere után is kellett még futóművet állítani. Ott annyit mondott a srác (gondolom új lehetett, ősszel még nem láttam), aki csinálta, hogy elől kellett állítani és kicsit hátul is kellett korrigálni rajta. Eddig nem vettem észre semmi különöset, bár kb. 500 kilométert mentem azóta. Szóval remélem, hogy jól csinálták meg. :D Árban egyébként náluk asszem 8-10e Huf körül volt csak az állítás.

[ Szerkesztve ]

(#10195) Tomti


Tomti
újonc

Sziasztok

Érdeklődnék, hogy kellett-e valakinek kettős tömegű lendkereket, vagy kuplung szettet cserélnie manuális váltónál V70-ben.
Egyáltalán mennyi kilométert bírnak ezek ?
Vagy a kettőt egyszerre, ill. csak kuplung szettet érdemes-e.
A kettős tömegű lendkerék javítható vajon ?

Köszönöm a válaszokat

Tomti

(#10196) BigBlackDog válasza Tomti (#10195) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Én eddig 400e kilométer környéki előrejelzéseket hallottam (átlagos használat esetén). Van valami tünet, ami miatt gondolkozol ezen? Vagy csak vétel előtt állsz?

[ Szerkesztve ]

(#10197) N0rthF4c3 válasza Tomti (#10193) üzenetére


N0rthF4c3
tag

Hello,

ezeken a körökön túl vagyok. Egyrészt csak gyári felnit teszek az autóra, csak gyári gumimérettel. Nyári 17es, téli 16os, volvo xc felni mindkettő. A keréknyomást 2 hetente ellenőrzöm, fixen 2.5-re fújom. Nyáron pl 2 bringa + tetőbox kombóval 2.8-ra korrigáltam.

[ Szerkesztve ]

(#10198) aneda válasza Tomti (#10195) üzenetére


aneda
aktív tag

Nekem kellett a régi V70-en (2002 D5), 320k-nál elkezdett csúszni a kuplung, ez miatt komplett csere volt kinyomócsapágy, lendkerék, tárcsa.
A lendkeréknek ekkor még csak annyi baja volt, hogy zakatolt alapjáraton kb. 20mp után.
Nem találtam senkit aki felújította volna, de utólag nem is bánom.
Talán az angol ebay-en a legolcsóbb.

Az oroszok már a spájzban vannak!

(#10199) N0rthF4c3 válasza BigBlackDog (#10194) üzenetére


N0rthF4c3
tag

Hát figyelj, kb 5 ezer kilométer múlva majd látod, hogy jól lett-e beállítva:D Nekem sem húzott egyébként semerre, csak nem értem az okát annak, hogy egyik helyen így állítják, másik helyen máshogy.

Jah, imádom a gumisokat. Ha van perem a felnin, akkor képesek rá súlyt ütni, mert hát az arra van. Én mindig mondom előre, hogy max a belső felére, amúgy ragasztott súlyt kérek. Úgy látszik ez csak nekünk logikus, hogy egy alura ne kalapáljanak semmit...

(#10200) N0rthF4c3 válasza BigBlackDog (#10194) üzenetére


N0rthF4c3
tag

Azt nem tudom amúgy, hogy más értékei vannak-e egy ugyanolyan évjáratú v70 és xc70 futóművének? Vagy pl máshogy kell-e állítani egy V70 fwd-t, vagy egy V70 awd-t?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.