Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
válasz
molnarpeter #10299 üzenetére
Hehe, gondolkodtam rajta, de most még nem. Egyébként ezek nem nagy nyomású csövek, akkor ez valami visszafolyó ág lehet? A fölösleges nafta itt megy vissza a körbe?
Van otthon ilyen műanyag fogasléces kis gyorsfűző bilincsem vagy mim, azzal ne szorítsak majd rá az új csövekre?
Talán nem árthat... -
Mágus2
Közösségépítő
-
Weareus
addikt
válasz
BigBlackDog #10291 üzenetére
Köszi! Meg is van, leszedtem a burkolatot és csináltam egy hidegindítást. Most így nem füstöl, viszont úgy láttam, csöpög a gázolaj egy helyen a szelepfedélre vagy hova.
Levideóztam...Nem lehet, hogy egy idő után, mikor bemelegszik a blokk meg minden, akkor ez a kicsöpögött mennyiség kezd el füstölni?
-
Weareus
addikt
Megvan a V70 2.4 D kézi váltós Volvo.
Szám szerint a nyolcadik Volvo-m.
Van egy aprócska gond.
Füst jön a motorháztető alól. Felnyitva csak annyit látok, hogy kb. a műanyag motorburkolat alól jön.
Szagáról ítélve dízel üzemanyagfüst.
Az autónak gyönyörű hangja van és nagyon jó erőben van.Találkozott már valaki hasonló hibajelenséggel?
Mi lehet esélyesen a hiba oka?
EGR-szelep?Szerintem le kellene pattintani a műanyag burkolatot, akkor többet látnék. Szedett le már valaki ilyet? Csak hogy miként álljak neki...
-
volvoguy
addikt
nekem Volvo gyári szervó olajat töltöttek bele 414.000km-nél, most van benne 467.000
-
aero.
veterán
válasz
BigBlackDog #10283 üzenetére
A szervófolyadék automata váltó olaj, ergó rózsaszín, főleg, de mindenképpen rendben van.
-
válasz
BigBlackDog #10283 üzenetére
Lehet, hogy van belőle pirosas-vöröses is, ahogy a hűtőfolyadék sem csak egy féle van.
A lényeg, hogy ne barna legyen. -
BigBlackDog
veterán
válasz
xEon1337 #10282 üzenetére
Hmm... Elvileg tavaly áprilisban cseréltek Laciék az S60-ban szervólötyit. Azóta mentem vele kb. 15e kilométert. Most megnéztem, szemre pirosas, zsebkendőn rózsaszínes nyomot hagy. Szaga minimális van csak (nem égett).
Létezik, hogy más színű is lehet a friss? Emlékeim szerint közvetlenül csere után is pirosas (nem barnás) folyadék volt a szervóolaj tartályban, de kifejezetten tisztának tűnt. Most kicsit zavaros már, de színre inkább piros(-bordó), mint barna.
-
volvoguy
addikt
Sziasztok! Volvo s60-ban szervó olajat kell cserélni vagy "élettartam olaj" van benne? Ha kell, mi az előírt intervallum?
Iletőleg manuál 5-ös váltóhoz kapcsolódóan is ez lenne a kérdésem
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Mágus2 #10269 üzenetére
Szóval ma ismét sikerült előrébb lépnem az ügyben. Indulás után 3 kilométerrel megint rákezdett. Félreálltam és megmértem a féktárcsák hőmérsékletét. Körbe 20-25 fok volt, jobb hátul 110-150 fok. Itthon még be volt húzva egy napig a kézifék, szóval beleillik a képbe. Győrben már nem húztam be, csak sebességben hagytam a sík parkolóban, kiengedett kézifékkel. Hazafelé így nem volt semmi gond. Tehát nagyon gyanús, hogy a jobb hátsó rögzítőfékpofák valamiért nem akarnak kiengedni. Január végén meglátjuk.
-
haxxika
senior tag
válasz
haxxika #10204 üzenetére
Na közben volt alkalmam, felvettem egy videóra.
Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet?
-
Weareus
addikt
Annyi hogy kezdj el gyűjteni a kettőstömegűre.
Nemááá. Az kissé overkill.
Érdekeség: vízszintes, álló helyzetben nyisd fel a csomgatérajtót, ekkor szabad remegni az ajtónak.
És a remegés az nem lehet még motortartó bak?
Az S80-am is rezonált - még ahhoz képest is, hogy dízel - és - mint kiderült - az összes motortartó bak kb. le volt nullázva benne...
Azért köszi az infót.
-
aneda
senior tag
válasz
Weareus #10271 üzenetére
Jó az, ha nem a legjobb D5, nekem is ilyen volt.
Annyi hogy kezdj el gyűjteni a kettőstömegűre.
Érdekeség: vízszintes, álló helyzetben nyisd fel a csomgatérajtót, ekkor szabad remegni az ajtónak.
Ha remeg, kezdődő injektor vagy kettőstömegű gond, ezek kéz a kézben járnak. -
Weareus
addikt
válasz
haxxika #10274 üzenetére
Köszi.
Én 8-10 E km-ként cserélek olajat és mindig megnézem a gyári ajánlásokat. Ált. minőségit veszek, de nem feleslegesen drágát.
Autóim vásárlásakor - Ez lesz a hetedik Volvo-m - vezérlés, olaj, olajszűrő, légszűrő (benzinesnél gyertya) cseréje mindig két-három héten belül meg lett ejtve. -
haxxika
senior tag
válasz
Weareus #10271 üzenetére
16 éve van a családban a D5-ös S60-unk, nem problémás egyáltalán a motor. Kötelező kopó dolgokat cseréltük, valamint nagynyomású felújítás, porlasztó csere, turbócső, kettőstömegű, kuplung. Az egyik legmegbízhatóbb motor, csak kell neki a folyamatos törődés az olajcsere intervallumok betartásával és megfelelő olaj használatával.
-
Weareus
addikt
válasz
BigBlackDog #10272 üzenetére
Köszönöm.
A V70-es olasz autó, 2001-es, ha jól emlékszem.
Regadóval, eredetvizsgával, névre írva (az összes költség a kereskedőt terheli) 939000 Ft-ért volt fent. (Vagy mondhatjuk úgy is, hogy az árban benne van a teljes papírozási költség...).
400-ért számolta be az enyémet, ami így elsőre nem tűnik soknak, na de kb. ennyiért is vettem 9 hónapja és van benne némi (670 E) kilométer...
A V70 sokkal jobb bőrben van... -
BigBlackDog
veterán
válasz
Weareus #10271 üzenetére
Grat hozzá! Mikori évjárat. Én nagyon nem izgulnék, tudomásom szerint nem rossz az a D5-ös motor.
Nálam a 185 lovas változat van, aminek van néhány gyenge pontja a 163 lovashoz képest (pl. örvénykeltő csappantyúk mozgató mechanikája, bonyolultabb turbó). Sőt, most találtam egy régebbi cikket is, ahol a 163 lovas változatot szebb hangúnak írják.
Ha jól tudom, akkor a common rail tudomásom szerint a motor közös nyomócsöves mivoltát jelöli (egy magasnyomású szivattyú egy közös nyomócsövön keresztül juttatja a hengerekhez az üzemanyagot, jóval nagyobb nyomáson, mint a nem CR motoroknál).
-
Weareus
addikt
Becseréltem a 2002-es S80 D5, 2.5-ös (automata) Volvomat egy V70 2.4 D5-ös (kézi) Volvo-ra, némi ráfizetéssel.
Ez már nem adagolós, hanem "common rail", közös nyomócsöves. Az enyém 140 lovas volt, ez 163.
Milyen ez a motor, pontosabban a common rail?
Megbízható, jóféle?
Vagy nem? -
BigBlackDog
veterán
válasz
Mágus2 #10269 üzenetére
Jöttek új infók bőven, köszönöm szépen a választ!
Kezdek szerintem egy kerékcserével, kíváncsi leszek, hogy változik-e tőle a dolog. Jövő héten úgyis járok ugyanúgy arrafelé, ahol már kétszer előjött. Aztán, ha még mindig fent áll, akkor megyek tovább. Köszönöm még egyszer a választ (így legalábbis más is látja és tud tanulni belőle)!
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
BigBlackDog #10230 üzenetére
Érdekes gond. Több dolog is eszembe jutott, amivel közelebb lehet kerülni a probléma forrásához. Első a kerékcsere. Felcseréled az elsőket a hátsókkal. Ezzel ki lehet zárni a gumi, felni problémájt, ha marad a gond nem ott kell keresni.
Ami érdekes, hogy csak időszakos és megszűnik magától, ha lassítasz. Ez nagyon fura.
Láttam már olyat, hogy gumisnál a levágott szelep benne maradt a kerékben és amikor olyan helyre esett, ahol teljesen összekutyulta a centírt, akkor rázott és zúgott, de minden alkalommal csinálta adott sebesség tartományban, ez a tipikus centír probléma.
Csapágy ha egyszer zúgni kezd, nem hallgat el magától. ha difi vagy váltó gond lenne, az is állandóan csinálná, nem múlna el ha lassítasz.
Búgás és remegés lehet maga valamelyik első féknyereg, ha szorul és picit befog, ekkor elkezdi főzni a tárcsát, viszont azonnal megszűnne, amint a fékre lépsz, vagy nagyon megváltozna a jelenség.
Beslső féltengely csukló is tud ilyet, ha kiszárad belőle a zsír, de mindig remegne picit, ha padlógázon gyorsítasz. Ezt is ki lehet zárni, leszedni, megkenni és a másik oldalra felrakni, megcserélni a jobb és bal oldali váltóhoz közeli csuklót, hogy a másik irányba forogjon. Ez a leg valószínűbb eddig, ha az új gumik és a gumis munkájának hibalehetőésgét a kerékcserével kizárod. Kerékcsapágyat hagynám utoljára, aztán lehet mégis az lesz, de azoknak lehet mérni az ütését. Meg kell mérni, mennyit üt a féktrárcsa, utána a kerékagy, ha tolerancián kívül lesz, párba cserélni attól függetlenül, hogy zúg-e a csapágy vagy sem.
Remélem segítettem, vagy még jobban összezavartalak?
-
volvoguy
addikt
Hali! Srácok ha az én s60 D5-ömben sincs bent a kályha elől, mennyire macera kiépíteni? Csak kályha kell, előre be van már csövezve vagy mindent szerelni kell?
-
tarantawla
csendes tag
válasz
N0rthF4c3 #10251 üzenetére
BigBlackDog hozzászólását támogatnám meg a saját tapasztalataimmal. Fizikai elhelyezkedésről nem tudok nyilatkozni, de valóban, motorindítás után (nálam már 0-1 foknál is) automatán kapcsol a "melegedés-segítő" , ami ugyan úgy az állófűtést jelenti (tényleg az első keréknél eregeti a kis felhőit), csupán, ha be van állítva, nem tudod bypass-olni. A manual-ban én azt olvastam, a rásegítő fűtés addig megy, amíg a belső tér el nem éri azt a hőmérsékletet, ami a klímapanelen be van állítva.
Az állófűtést (ha van), az infocenteren (ahol az átlagfogyasztást, pillanatnyit, DSTC állapotot látod, stb.) tudod kapcsolgatni (kézi indítás, illetve két programozható időpont van benne, ahogy BigBlackDog mondta, ezeket akkor is eléred, ha nincs a kulcs az indítóban). És igen, időpont +5 perc múlva leáll a programozott, és igen, minden nap be kell kapcsolni.
-
N0rthF4c3
tag
válasz
Johnny_vT #10261 üzenetére
Én azt mondom neked egyébként, hogy várd meg vele a jó időt... Hidegben meglepően könnyen törik a műanyag, főleg a pici pöckök. Rendeltem aliexpressről műanyag burkolat szétszedő készletet - nem tudom a hivatalos nevét, pár dollárért, azzal csinálok minden ilyen műveletet, teljesen korrekt minőség.
-
N0rthF4c3
tag
válasz
Johnny_vT #10261 üzenetére
Én már szedtem szét az első és a hátsó ajtót is, nem nagy ördöngősség, de tény, hogy a facelift előttinél egyszerűbb volt. A bowdenre kell nagyon figyelni, hogy rendesen a helyére pattan-e, mert okozhat kellemetlenségeket, ha pár nyitás után kiugrik a helyéről
A hangszórókkal nekem is gondom van, de én a fejegységre tippelek, mert nekem az is fos. Magától halkul és hangosodik néha, random csatornát is vált alkalom adtán, a háttérvilágítása sem működik - utóbbi zavar a legjobban. Úgyhogy ha netán valakinek lenne elfekvőben jól működő HU-650, arra lecsapnék...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
BigBlackDog #10260 üzenetére
Eddig ez tűnik a legkorrektebb videónak a témában. Nem egy nagy ördöngősség, egyedül az ajtóbehúzó felsértésétől félek.
...meg attól, ha mégis cserés lesz a hangszóró és neki kell állni fúrkodni -
Johnny_vT
senior tag
A jobb első ajtóhangszóróm asszem haldoklik. Vagy kontakthibás. Remélem inkább utóbbi, mert néha jól megy, néha egyáltalán nem, néha meg csak a magas vagy mély szól belőle. Plusz kockakövön haladva az utóbbi időben valami rezonál, zörög éppen onnan.
Hétvégén leszedem az ajtó burkolatot és meglesem. A ti okulásotokra próbálom majd fotókkal is dokumentálni a dolgot
-
N0rthF4c3
tag
válasz
BigBlackDog #10256 üzenetére
Itthoniaknál volt. Ez viszont belga... Ott úgy néz ki nem olyan hidegek a telek...
Ha nem kerül túl sokba bontottan egy ilyen, lehet jövő télre berakatok egyet... De ahogy nézem 60-80 ezer bontottan... Plusz a szerelés, plusz a szoftver... Úgy már azért morci
-
N0rthF4c3
tag
válasz
N0rthF4c3 #10253 üzenetére
Megoldódott, szerintem nekem nincs... Nyáron leszedtem a lökhárítót, mert nem szólt a mély kürt, vettem egy bontottat. Aztán végül is nem a kürt volt szar, hanem valószínűleg a vezetékezés - még most is az. Akkor láttam, hogy a merevítő elöl tele volt dióval
Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy jobb elöl ránézésre nekem semmi nincs...
-
BigBlackDog
veterán
-
N0rthF4c3
tag
válasz
BigBlackDog #10252 üzenetére
Ja, nekem is az rémlett, hogy ez alapból benne volt mindegyikben...
Köszi, lecsekkolom... A vízhőfok mutató 10 kilométeren belül azért be szokott állni középre még a mínusz 8-10 fokos indulásnál is, de egyéb dolgokat még nem figyeltem, viszont a menüre rápórbálok délután - hátha... Egészen biztosan használnám a brutál hidegekben - főleg, hogy utálok télikabátban ülni az autóban...
Alsó motorvédőt le kell szedni, hogy lássam ezt a cuccot?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
N0rthF4c3 #10251 üzenetére
Én úgy tudom, hogy minden dízel első generációs S60-nál (és talán 2. gen. V70-nél) bent van egy olajkályha a bal első sarokban. Ha a lökös alá benézel, akkor kell látni egy kis csövet, ami ennek a kipuffja. Ennek -5 fok alatt, motorindítást követően be kell indulnia. Ilyenkor hallani szoktam a venti hangját bal elölről és az üzemanyagpumpa kattogását jobb oldalon, hátul, alul. Ha leállítod a motort, mielőtt felfűtené talán 70 fokra a vizet, akkor még a venti motorleállítás után is megy egy darabig, amíg kiszellőztet. Ezen kívül még érezni lehet a jellegzetes "dízelbüdös" szagot is indítás után (meg néha füstölni is szokott, de az enyém még nem csinált ilyet eddig). Így 5 fok alatt is, motorindítást követő 2. percben már meleg levegőt nyomott az utastérbe és a vízhőmérő is beáll középre 5-10 kilométeren belül. Ha Te nem tapasztalod ezeket a jelenségeket, akkor jó eséllyel a kályhád nem működik (mint ahogy nálam sem működött vételt követően, aztán csupán csak az izzítógyertya, a fúvóka és az égéstérventi cseréje után már jó lett).
Miután felprogramoztattam az állófűtés, ezeken kívül az alábbi funkció jött pluszba. Kihúzott kulcs mellett, ha csavargatod az irányjelzőkaron lévő gyűrűt, a jobb oldali kis kijelző bekapcsol és elérhetőek az állófűtéssel kapcsolatos menüpontok (azonnali bekapcsolás/időpont 1/időpont 2). Értelemszerűen gyújtásnál és járó motornál elérhető menüfunkcióknál is láthatod ezeket pluszba. Ha az azonnali bekapcsolást választod, akkor elindul a kályha, ha időpontra programozod, akkor a megadott időpontra felfűti a vizet és az utasteret. Ha nem kapcsolod ki, akkor a megadott időpont után 5 perccel később kikapcsol. Ha következő napon is szeretnéd indítani, akkor be kell ismételten kapcsolni (tehát véletlenül nem maradhat bekapcsolva, így elkerülhető, hogy minden nap elinduljon az állófűtés, ha elfelejtenéd kikapcsolni).
Most hirtelen ennyi jut eszembe, remélem sikerült mindent leírnom.
-
N0rthF4c3
tag
Abban segítsetek nekem lécci, hogy ha van állófűtés az autómban, azt hol találom? Ez nem volt alapból benne mindegyik D5-ben? Van aki használja a gyárit? Hogy kell ezt elképzelnem működés tekintetében? Időzített, hőmérséklettől függő cucc?
Új hozzászólás Aktív témák
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest