Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13801) perempe válasza reelc (#13800) üzenetére


perempe
addikt

én utoljára költenék hangkártyára.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#13802) Visormail válasza reelc (#13800) üzenetére


Visormail
addikt

Hagyjuk már a "vájt fül/nagyon drága/csúcsmodell" kifejezéseket az újan 10-20ezres kategóriában. Hogy jönnek ide? Attól próbálnak megóvni azokkal amiket ajánlottak, hogy ennyiért leginkább egy nagy rakás szart lehet kapni sajnos (a pénzünk nem ér semmit). Ennek is örülhetünk hogy 1-2 van ami elfogadható, én is hallottam a geniust egészen hallgatható komolyabb rendszerek után is és nem egyből úúúú de rossz, mint a sok egyéb társa. 2.1-et kerüld ilyen árban, gyakorlatilag teljesen hiányzik a középtartomány, egyszerűen nincs és kész.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#13803) Fecogame


Fecogame
veterán

Tudnátok valami 2.1-es hangrendszert ajánlani, ami használható TV-hez ( jack dugós ) és PC-hez is? Azért kérdezem a TV-t, mert ha a fülhallgatóm beledugom, akkor szól rendesen, viszont ha az 5.1-esem ( SBS570 ), azzal meg nem, és nem értem miért. Csak búg, de semmi hang nem jön ki belőle.

Tudtok olyant ajánlani, amelyik mindkettővel működik? Milyent keressek?

Olyan 20e a keret.

:R

[ Szerkesztve ]

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#13804) reelc


reelc
veterán

(#13801) perempe: integrált, notebook hangkártyáról van szó.

(#13802) Visormail: azért írtam, mert gondoltam, ha nem írok árat, akkor drágább ajánlatok jönnek. Az, meg hogy mit szeretne az ember, és mire van kerete, sajnos nem mindig passzol egymással. Ha megtehetném, akkor sem vennék 30e Ft-os hangfalat, mert nekem felesleges. Ha alapkövetelmény lenne a lehető legjobb minőség 30e-ért, akkor így kérdezem meg.
Meg is köszöntem a 2 ajánlatot, amint tudok utánanézek.
Írtam, is hogy gondolom nem kapok csúcsmodellt ennyiért. Akkor mi a probléma?
Fej/fülhallgatót nem akarok. Nem vagyok otthon a témában, azért érdeklődöm hozzáértőktől.

(#13805) Visormail válasza reelc (#13804) üzenetére


Visormail
addikt

Csak zavaróak ezek a kifejezések, a 30ezres se lenne csúcsmodell az is még belépőszint alsókategória, ilyenek.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#13806) reelc válasza Visormail (#13805) üzenetére


reelc
veterán

Akkor elnézést kérek a kifejezésekért. Mint írtam nem értek hozzá. Ehhez ti értetek.
Az én szememben a 30e-es már nagyon elit, elsősorban az ára miatt. Sok évvel ezelőtt volt egy 2.0-ás aktív 3e Ft-osom, maga a Mennyország volt a 2.0 walkmanes :) hangszórók után. Ezért gondoltam, hogy talán 10e körül lehet normális (nekem megfelelő) 2.1-es. Lehet nézegetni árlistákat, de abból nem derül ki, jó-e az adott árucikk, vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#13807) PuMbA válasza Fecogame (#13803) üzenetére


PuMbA
titán

2.1-ből nincs jó ennyiért, ezért Genius 1255A vagy Modecom MC-HF 32 illetve 40 :)

[ Szerkesztve ]

(#13808) harry válasza reelc (#13800) üzenetére


harry
veterán

Nem is arról van szó, hogy csúcs hangzás, hanem adott áron azért a lehető legjobbat válasszuk, ha lehet, és azok az említett típusok.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#13809) Bodz válasza toshiba300 (#13795) üzenetére


Bodz
nagyúr

Mire vagy kivancsi a HF40-el kapcsolatban?

(#13810) reelc válasza harry (#13808) üzenetére


reelc
veterán

Nekem is ez a célom.
Utánuk nézek.
Köszönöm.

(#13811) ZewaDeluxe


ZewaDeluxe
tag

Tiszteletem Mindenkinek!

Különösen a topik nyitásának idején, illetve az után még egy darabig gyakran merült fel a CREATIVE GIGAWORKS T20-as 2.0-ás, illetve annak SERIES II-es verziója. Nagyon sokáig szemezgettem vele, mígnem pár hete e szemezgetésből arra riadtam, hogy sok helyen jóval 20.000.- Forint felett árulják - ha egyáltalán lehet kapni. Hál' Istennek találtam egy Webshopot, ahol még a "régi", 15.000.- környéki áron megvásárolható volt.

Korábban szinte kizárólag fadobozos Genius-aim voltak - 5.1-esek, illetve együtt éltem egy 1250X-el is egy darabig... Hangkártya mindig volt a gépben, az XP-s korszakban SB Audigy Live! majd egy X-Fi Titanium.

Tegnap megjött a CREATIVE T20 SERIES II. Tudom, éveken át hallgattuk/hallgattátok, hogy milyen szép, milyen jó, milyen patent az összeszerelési minősége, stb. Azoknak, akik most gondolkodnak 2.0-ás vagy 2.1-es rendszeren: ha minőségi zenehallgatás, filmnézés a "cél" és ~15.000.- Forintotok van rá: ne keressetek tovább. :N Egyszerűen döbbenetes, hogy mit produkálnak ezek a pici hangszórók. Egy éjszakán át tartó, nyugodt bejáratást követően ma reggel egy kis Diana Krall-lal kezdtem: a Love Scenes albumról. Hallottam már ezt-azt, de minden túlzás nélkül állíthatom, hogy nem akartam hinni a fülemnek. Talán a középtartomány egy egész kicsit háttérbe szorul, de ezt egy minimális hangszínszabályozással korrigálva lenyűgöző a hangkép minősége, nyíltsága és tisztasága. ...És a mélyek? Többen azt írták itt, hogy az talán egy kicsit kevés. Nem vagyunk egyformák, és lehet, hogy ebben a tekintetben nagyon is jól sikerült elhelyezni a hangszórókat, a szobámban, de nekem nemhogy nem kevés, hanem egy kicsit talán még sok is, ellenben olyan pontos, hogy a korábbi 5.1-es szett cirka 10kilós ládája egy dörmögő köcsögduda ehhez képest.

Tényleg: aki 15.000.- környékén keres minőséget, mindenképpen vegye számításba ezeket a hangszórókat. Én sokmindent kipróbáltam már az elmúlt kb. 10 évben, de ebben az árkategóriában (és még talán azon túl is) toronymagas befutó a két kis Creative. :K

(#13812) asuspc96


asuspc96
senior tag

Szervusztok!

Tudtok mondani olyan mélynyomót, ami "belül megrezgett" ? ez az igazi bulizós hangfal kellene, (emberi méretekben).

előre is köszi! :R

(#13813) toshiba300 válasza Bodz (#13809) üzenetére


toshiba300
tag

Szia! Tudom, hogy ebben a árkategóriában nem várhatok csodákat, de sajnos most csak ennyit tudok rászánni (16k), majd egy év múlva talán össze tudok gyűjteni 30-40 ezret egy jobb studio-monitorra. Most kezdtem el zenélgetni (főleg deep,tech/house,minimal stílusban), és otthoni zeneválogatáshoz szeretnék az íróasztalomra egy hangrendszert, ami minőségibb az eddiginél (Logitech x-230). Szerinted erre elég lenne ez a hangfalpár? A gyári kábelek milyen minőségiek, érdemes lecserélni jobbra? Egy Traktor audio 2-es hangkártyáról hajtanám meg a rendszert. Előre is köszi a válaszodat! :R

(#13814) harry


harry
veterán

Megjött otthon a Behringer MS40, sokat nem hallottam még, de az tetszett :D Sajnos nem tartott túl sokáig az öröm, mivel a jobb oldali fallal valami gáz van, kissé izmosabb mélyeknél érezni, hogy valami zörög a membrán körül (?), ami fura, mert a ballal ilyet nem tapasztaltunk (nem kábel, nem forrás eszköz / hang, marad tényleg a fal). Szóval hétfőn megy cserére, de amúgy tetszetős darab, majd öcsém bejáratja, aztán pár hét múlva (immáron a másikat) majd próbálgatom :)

Ja, meg nem volt hozzá audio kábel (jack-jack) :F Csak a táp és a hangfalátvezető. Ez normális? Nem néztem 'doboz tartalmát' neten, nem is én vettem meg a falat, csak meglepődnék, hogy egy méteres gagyi kábelt sem adnak hozzá, holott ez minden hangfalhoz gyári tartozék jóformán.
Most valahol rákerestem, és tényleg nincs. Nem akkora gond, amúgy is van valami egyszerűbb, és amúgy sem ártana egy komolyabb, no de akkor is...

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#13815) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Sziasztok!

Csak most találtam meg a topicot(dudika blogján keresztül, véletlenül :D ), eddig a házimozisokat zaklattam - nagyon segítőkészek voltak, még ha nem is célplatform volt. Illetve az eredeti kérdésem az volt ott, hogy megvehetem-e az ócsógagyi rca-jack kábelt 10 méterre, mert az 5 méteres kicsi. Innen jutottam el az aktív 2.0 rendszerhez :D

Szóval pár kérdést intéznék Hozzátok is, ha nem gond :B

Jelenleg van egy ilyenem, 5 méteres jack-rcaval van rákötve a PC alaplapi analóg kivezetésére. Szeretnék előrelépni, és nekiálltam 2.0 rendszereket nézegetni.

Felhasználás:

- napi szinten több óra zene, elég széles skálán, bár jó része elektronyos. (példák: Daft Punk, TV on the Radio, Chase and Status, illetve az új tüci slágerek, dubstep számok, minden vacak) 320-as mp3( :B ) és néha flac albumok
- heti több alkalommal mozi, zömmel dts sávos filmekkel

Ami korlátozó tényező, az a helyhiány. Ennek kapcsán jutottam el az aktív hangfalakhoz. Többen ajánlották ennyi pénzért inkább a passzív rendszert, de nem menjünk bele, szeretnék az aktívnál maradni. Ebben az árkategóriában a Behringer MS40 jött velem szembe a legtöbb helyen, mint jó alternatíva - itt is rákerestem, azt látom, hogy általában ajánljátok.

Megkérdezném, hogy van-e alternatíva még esetleg? Bár olyat nem nagyon hiszem, hogy tudtok mondani, amin van optikai bemenet ennyiért - márpedig ez fontos, azon menne a hang a PC-ről. Szóval ezzel nem nagyon lövök mellé? Mert akkor lassan-lassan megpróbálom beszerezni.

Amitől kicsit félek, hogy ez egy stúdió monitor hangfal. Fogom én szeretni ennek a hangzását, jó lehet ez nekem a felsorolt felhasználásra? Amúgy is szeretem a meleg hangzást, emiatt kicsit tanácstalan vagyok.

Előre is köszönöm a válaszokat! :R

ui.: Van lehetőség valahol a meghallgatására esetleg?

mod:

Most nézem, hogy a bbstudioban(ahol venném) van lehetőség kipróbálásra? Ez mondjuk jó hír :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13816) hoffman_ válasza hoffman_ (#13815) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Ja igen, kimaradt. A legnagyobb baj, hogy kb 10m út kéne a kábelnek. Ezért is esett a választás az MS40-re, mert optikai kábelnél nem lenne igazán probléma, míg egy sima RCA kábelnél kéne átalakító is, meg 10 méteren nem olcsó mulatság lenne, zajtenger közepette...

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13817) Bodz válasza toshiba300 (#13813) üzenetére


Bodz
nagyúr

Szerintem megéri az árát. A mélyei is rendben vannak, nem hinném hogy csalódnál benne. A gyári kábelekre a minőség erős szó, nem árt cserélni őket.

(#13818) harry válasza Bodz (#13817) üzenetére


harry
veterán

Igazából, ha jól tudom, gyárilag csak a hangfal-átvezető kábel, vagy mi, van hozzá :D Szóval amúgy is illene hozzá valami értelmesebb kábel, amivel a kimenetre köti az ember.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#13819) Bodz válasza harry (#13818) üzenetére


Bodz
nagyúr

Van még egy borzalmas jack-rca kábel is hozzá. :)

[ Szerkesztve ]

(#13820) hoffman_ válasza hoffman_ (#13815) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Senki.többet harmadszor? :(

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13821) Slownz válasza hoffman_ (#13820) üzenetére


Slownz
senior tag

Az a probléma, hogy a kategóriáján belül nincs is nagyon más versenyző. Volt még régebben a Swans D1080MKII, az hangzásilag lehet közelebb állt volna hozzád, viszont nem lehet nagyon kapni már.
Továbbá előny lehet, hogy az MS40-ben van beépített DAC, így ki lehet küszöbölni a gyenge forrásból származó szűk keresztmetszetet.

(#13822) harry válasza hoffman_ (#13820) üzenetére


harry
veterán

Vagy esetleg 2.1, ennyi pénzért már lehet kapni azokból is egész jót, és ehhez a zenei stílushoz talán jobban is menne. Edifier-ek közül valamelyik.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#13823) hoffman_ válasza harry (#13822) üzenetére


hoffman_
nagyúr

2.1 sajnos nem opció, mert nincs hely a nagy doboznak, a két hangfalnak van, a TV mellett a falon, de itt kifújt, a mély sajna kiesik. Meg igazából szerintem nincs is rá szükségem, nem vagyok bass-megszállott. Az Edifier ilyen kategóriájának az alját hallottam, egész tűrhető 2.1 volt, ahhoz képest, hogy 22 ropi volt - de így sem opció.

Slownz:

Az baj, hogy a beépített dac nagyot dob a dolgon. Ha találok másik hangfalat ilyen áron - de dac nélkül, az megdobja legalább 10-15 ezerrel a dolgot, ami meg nem fér bele.

Azért köszi a válaszokat.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13824) Tamoo válasza hoffman_ (#13823) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Itt is van pár, de hogy melyik milyen azt passzolom:
[link] [link]

vagy esetleg még az Edifier-ek közül valami?

[ Szerkesztve ]

(#13825) attila666


attila666
tag

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyre írom-e vagy inkább a Hi-Fi topicba kellett volna.
Szeretnék összehozni egy olcsó, de jó hangrendszert a számítógépemhez. Jelenleg alaplapi hangkártya, öreg Tesla erősítő, 2x16cm-es tesla hangfal van a hátam mögött, sarokban és 2db pici 5.1-ből kiszedett hangszóró van rákötve előttem az asztalon, hogy egyáltalán halljak valami középhangot. A hangját el lehet képzelni, borzalmas.
A keret maximum 30-50k lehet, de jobb lenne minél olcsóbban összehozni. Először gondolkodtam valamilyen 2 aktív 13cm-es hangfalban, de most külön erősítő és hangfalban gondolkodok.

Erősítőket ebay-en néztem, Sure electronics TK2050 2x100W T osztályú erősítőt, vagy Muse M20 TA2020-as IC-vel, az első 40 euró lenne tápegységgel, a második úgy 25 lenne táppal.
[link]
[link]

Ebay-en néztem DAC-eket, ezek közül valamilyet:
[link]
[link]
[link]

Hangfalaknak most láttam használtan Pioneer S-HM50-et 45 euróért, vagy esetleg meghagyom a mostani teslákat (leírom a típusát, de most nem tudom megnézni). Sajnos az asztalon minimális hely van, maximum 13cm-es mélyekkel férnének be hangfalak.

A tanácsokat, véleményeket nagyon szívesen várom.

[ Szerkesztve ]

(#13826) hoffman_ válasza Tamoo (#13824) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Köszi a tipped. A második linket már végigböngésztem. Oda lyukadok ki állandóan, hogy az MS40 bestbuy(elvileg), ebben az árban nincs saját dac-os 2.0, de még fölötte se nagyon, már pedig én ahhoz jelenleg ragaszkodom. Edifierekből ezt néztem, tetszik is, csak ehhez is kéne valami dac-ot kerítenem.

Akkor ebből az lesz, hogy megpróbálom meghallgatni, aztán annak alapján kiderül, hogy pályázok-e rá, vagy agyalni kényszerülök még egy kicsit.

Köszi :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13827) Tamoo válasza attila666 (#13825) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

A muse nem szállítás és táp nélkül annyi véletlenül? Mert nekem bőven 10 fölött jött ki (14-15e-re). Van itthon egy öcsémnek eladósorban, bár még lusta voltam meghirdetni. Valós képek róla: [link] Ebayről olyan szar tápot küldtek hozzá, hogy kb. fél óra után elpukkant... kaptam még egyet az 1napot bírt. :(

+ez egy jó kis dac panel. Kell neki egy 9V-os táp, meg valami ház. [link]
Hangra valszeg lazán veri az általad linkelteket.

Nálam így fest! Nem fikázni, 0Ft-ból épült. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13828) attila666 válasza Tamoo (#13827) üzenetére


attila666
tag

Amiket linkeltem, mindkettő árában benne van a szállítás, de a tápegység az nincs. Az alapján, amit írtál, jobban járok ha keresek otthon egy tápegységet hozzájuk, van néhány megbízható régebbi nyomtatóról levett tápom, stb.
Azért néztem főleg azokat, amiket küldtem, mert be vannak dobozolva és van bennük optikai bemenet, de jobban érdekel a hangja (az sem számít ha nem lesz rá doboz).

Megnézem, amit küldtél, vagy esetleg ezeket találtam:
[link]
[link]
[link]
[link]

Erősítő és hangfalat tudnátok ajánlani?

(#13829) attila666 válasza attila666 (#13828) üzenetére


attila666
tag

Sorry, összekevertem a DAC-ekkel az erősítőt. A Muse szállítással 35 dollár, táp nélkül.

(#13830) Tamoo válasza attila666 (#13828) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ezeket nem ismerem amiket linkeltél, amit én raktam be azt is csak azért mertem mert ismerem, van egy olyanom és rendben van hangügyileg az árához mérten.

Nézz át a hifi topikba szerintem! [link]

(#13826) hoffman_: Ja, az lesz a legtisztább ha meghallgatod! Ettől jobb tanács nem is lenne.

[ Szerkesztve ]

(#13831) hoffman_ válasza Tamoo (#13830) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Ma délután megjött a válasz a bbstudioból, 8 hónapig volt kint egy MS40, a múlt héten vitté el, most csak rendelni tudnak. Hozom a formám :D A vételt ez nem akadályozza, csak hát hol hallgatom meg...

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13832) Visormail válasza attila666 (#13829) üzenetére


Visormail
addikt

avx.hu-n körülnéztél már? Ott is érdemes.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#13833) perempe válasza attila666 (#13825) üzenetére


perempe
addikt

a Sure tk2050 nálam jól teljesít, bár én inkább a hifimediy.com-ról vennék. hangfalat is építenék, mert pl. 1200Ft-ért még valószínűleg lehet pl. új HiVi K1-et kapni.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#13834) chros


chros
őstag

Nos, megjott a Microlab Solo 6C.
(Edifier R2000T-t akartam venni, de csak 1 helyen talaltam, s oda pedig nem tudtam kartyaval fizetni. Lehet, jobb is.)

2x vettem meg: eloszor az Amazon Warehouse-tol egy visszavitt peldannyal probalkoztam (igy olcsobb lett volna valamelyest), de ennek az erosito oldali tweetere be volt nyomva egy kicsit kozepen, s finoman szolva maskepp szolt, mint a masik (tobb mely volt benne, s kevesebb magas).

Ezutan vettem egyet ujan: ezen kulserelmi hiba nincs, de ez is hasonloan szol, mint az elozo! Ertem en, hogy a ket dobozon belul mas a levego mozgas, de azert ez igen nagy kulonbseg! Studio hangfalnak nem lehetne eladni! :)

Egyebkent szep es jo! frame>24 tarsunk ezt irta rola: "A bejáratás után (2-4 hét) a basszus sokkal teltebb lesz." Ez most sem rossz, kivancsi leszek kesobb milyen lesz.

Ami meg erdekes mas dobozban es mas taviranyitoval jott a ket darab: a warehouse-os serult peldany ilyen [link] , az uj pedig ezen a kepen talalhato taviranyitoval jott [link] . Ezutan elgondolkodtato, hogy melyik az ujabb, regebbi, de errol semmit sem talaltam.

Ui: koszi frame>24-nek es greenmeister-nek a tanacsokat!

[ Szerkesztve ]

(#13835) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Közben szembe jött velem is a Microlab Solo 6C, ami a dac hiánya és a beszerzés nehézsége ellenére is szimpatikus. Van valakinek tapasztalata - akár olvasott is, mert én nem találtam - Solo 6C vs MS40 témában?

chros:

Újonnan Te honnan és mennyiért szerezted be pontosan, ha lehet tudni? :R

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13836) chros válasza hoffman_ (#13835) üzenetére


chros
őstag

En az Amazon-rol : [link] Az ara is ennyi volt: 72,19 font. De Magyarorszagon is forgalmazza valaki, ha jol emlekszem 38.000-ert ... Most latom, hogy itt olcsobb: [link]

(#13837) hoffman_ válasza chros (#13836) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Értem, köszi. Ezt már megtaláltam, de nem volt túl szimpi a bolt. Szállítással amazonról is ~36k, úgy már nem fér bele egy jobb dac mellé sajna.

köz:

Még azon gondolkodom, hogy MS40 kontra R1600T Plus + dac, de nem tudom... Az MS40 talán olcsóbban állna meg, és egyszerűbb, de az Edifier nagyon szééép.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13838) JoinR válasza hoffman_ (#13837) üzenetére


JoinR
senior tag

Ez a beépített DAC miért olyan fontos neked? Nem nagyon értem (nem értek hozzá annyira :DDD ).

(#13839) hoffman_ válasza JoinR (#13838) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Azért, mert elég nagy távot kell áthidalnom sajnos, majdnem 10 métert. Analóg átvitelnél(jellemzően RCA) a jel ronggyá-fossá zajosodik ezen a 10 méteren. Digitális átvitelnél nincs ilyen probléma, ehhez leginkább a PC optikai kimenetét használnám. Feltétele, hogy a digitális jelet valami újra analóggá tegye, ehhez szükséges a dac(digital-to-analog-converter). Ez az MS40-ben benne van, de amúgy vagy keresnem kéne ebayen, vagy pedig építetteni a cimborával. Ez amellett, hogy olyan 10k körüli pénz, még plusz kábel, tápegység, dugalj amire rohadtul nem vagyok kíváncsi :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13840) PLackó16


PLackó16
csendes tag

Üdv!
Beléptem én is az Edi HCS2330-asok táborába.
Lenne egy kérdésem.
Nem nagy szobában van, kb 12m2. A problémám az, hogy bárhová helyezem a mélyládát, mikor ülök,bárhol a szobában, holt térben ülök. Állva, tehát magasabb hallgatási pozicióbol szép mélyek vannak. A baj viszont az, hogy ülés mellett használnám.
Fix kábele miatt fázist ugyebár nem tudok forditani.
Valami általános ötletetek lenne?

(#13841) hoffman_ válasza PLackó16 (#13840) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Mi balcsin ezzel nyomtuk idén nyáron az apartmanban, meglepődtem, hogy milyet virított ez a "kis vacak", rendesen rá tudott pörgetni a partira :D

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13842) harry válasza hoffman_ (#13837) üzenetére


harry
veterán

Szép? Ez meg miféle szempont :-P
Azért az MS40 nem egy r1600+dac, minden bizonnyal komolyabban is szól... Illetve nem árt figyelembe venni azt, hogy az edifier régebben 22k körüli áron mozgott, csak felment az ára némileg, én nem szívesen adnék érte 27.5k-t ennek tudatában. Meg azon nincs digitális/optikai bemenet, ha ez számít. Én maradnék az MS40nél, de persze ahogy gondolod. Megkérdem majd, mi honnan szereztük, szerintem nem volt 45k...

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#13843) hoffman_ válasza harry (#13842) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Meg azon nincs digitális/optikai bemenet, ha ez számít.

Persze, hogy számít, már 4x leírtam, ezen lovagolok :DDD A "szép" szerintem igenis fontos :) Nekem egy eszköznél az esetek döntő többségében az esztétika is számít, az hozzá tartozik az egészéhez. Nyilván sz*r-szépet nem veszek a csúnya-jó, ellenében, inkább fizetek többet, keresek tovább és veszek egyet, ami kielégít mindkét téren, de figyelembe veszek mindkét tényezőt. Az MS40 is tetszik mondjuk, ezzel nincs baj, de az Edi az pont olyan, ahogy egy gyönyörű hangfalat én elképzelek :)

Most egyébként úgy áll, hogy tudnának nekem hozni Microlab Solo 6C-t 32 ezerért szlovákból, csak ahhoz még mindig nincs dacom, és attól idegenkedem a plusz zsinór-táptenger miatt :(

Mindenesetre megköszönném, ha néznél egy helyet az MS40-re, én a bbstudioban találtam legolcsóbban, mint megbízható hely, ott 43k.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13844) Sir81 válasza harry (#13842) üzenetére


Sir81
aktív tag

"...nem árt figyelembe venni azt, hogy az edifier régebben 22k körüli áron mozgott, csak felment az ára némileg..."

Itthon minek nem viszik fel az árát?
A kérdés költői volt...

(#13845) Sir81


Sir81
aktív tag

Egy olyan kérdésem lenne, hogy miképp tudom a legjobb hangzást kihozni ha Edifier HCS2330 vagy sima C2-ből ha van egy Asus Xonar DG hangkártyám és a gépem (Ati HD4850) HDMI kábellel van rákötve a HD tévémre?

(#13846) dokee78


dokee78
félisten

40 - 50ezer között ajanljatok már hangos 2.1 vagy 2.0 hangrendszert ami az udvaron is hangosan szól.

(#13847) Visormail válasza dokee78 (#13846) üzenetére


Visormail
addikt

[link] :D

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#13848) dokee78 válasza Visormail (#13847) üzenetére


dokee78
félisten

Csak új kell és zenehallgatásra.

(#13849) hoffman_ válasza dokee78 (#13848) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Amin én is gondolkozom:

Behringer MS40. Ebben van saját digital-analog converter, elég egy optikai kábel a PC-ből, és királyság van.

Ezzel egyetemben még a Microlab Solo 6C is jó, szintén aktív, de ehhez kell egy jóféle hangkártya is, és sajnos itthon nem lehet beszerezni. Vagy ismerős Romániából/Szlovákiából, vagy amazon.

Esetleg még Swans 1800 MKII, ugyanaz a helyzet, mint a Microlabnál hangkártya téren, sajnos már nem nagyon lehet beszerezni, de ha találsz, jó vétel.

Mindegyik belefér az 50-be, még hangkártyával is.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#13850) Sir81 válasza Sir81 (#13845) üzenetére


Sir81
aktív tag

Senki többet... Akkor viszont aki tudja az említett terméknél a kábelek pontos hosszát, ossza meg velem. Jó lenne tudnom mit merre tudok majd pakolni. Köszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.