Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Diablo 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Diablo 3 topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101174) reelc válasza Edge (#101168) üzenetére


reelc
veterán

Szerintem inkább az ARPG stílus telített.
Rengeteg játék jelent meg belőle az elmúlt években, és még most is készül nem egy.
A D3 koros, öregedett, ez természetes, nem mai darab. Amik azóta jöttek ki tartalmaznak annyi újdonságot hozzá képest, hogy megtalálták a piacukat, sokaknak jobban bejön nem egy a Diablonál.
Azóta nem egy kijött konzolra is. De persze vannak bukások is.
Konkrétan ami a Diablot illeti, van egy réteg, ami nem fogja megvenni a 4-iket, mégha játszott is a 3-mal. Ha csalódásként könyvelte el a 3-at, akkor minek fizessen a 4-re? Főleg úgy, hogy sok játék van a műfajban?
Részemről még egy ideig kíváncsian várom, milyen lesz a Diablo 4, ha lesz. Biztosan nagy siker lesz, eladja a neve. A megvétele elsősorban attól függ majd, mernek-e eléggé különbözni a 3-ik résztől? Nem azért fogom megvenni, ha megveszem amiért a fanok (mert Diablo, mert Blizzard), és nem azért mert szebb lesz, hanem hogy játszhassak egy újabb színvonalas ARPGvel, A sztoritól nem várok sokat, a játékban legyenek újítások, akár az alapoktól. Legyenek újra merészek.
Örülök, hogy a Blizz még ennyi évvel a RoS után is csinál patcheket, foglalkozik a játékkal. Remélem így is marad, és mernek komolyabb dolgokat újítani (Pl. csinálnának valami értelmeset a Paragonokkal).
De elkanyarodott az E-sport és a többi játéka irányába a cég figyelme.
Pedig a 30+ millió vegyesen D3+RoS eladás igen szép eredmény. Ezt kellett volna valahogy kiaknázniuk. Amikor még itt volt a játékosok nagy része. Megfelelő politikával valószínűleg könnyebb lett volna megtartani, mint visszacsábítani (pl. a Nekroval).

(#101172) gjohnny: Szerintem inkább azért van hanyagolva a D3, mert évek óta nem hoz (folyamatosan) pénzt.
Ugye az alapjáték, és pár évvel később a kieg volt fizetős. Aki megvette utána már semmit sem fizetett. Aztán jött a Nekro kitudja mekkora sikerrel, ez sem fogja akár fél év múlva növelni a bevételeket. Már megvette az a réteg, akit érdekelt. Persze még ide tartozik, hogy valamivel a Nekro előtt volt konzolon generációváltás, szóval az újabb konzolokra is kihozta, ezt megtámogatta azzal, hogy patch és Season is jön rájuk egy ideje (+ a Nekro), így támogatva vannak mint a PC-sek. Ez szerintem így adja magát, hogy még vagy 2 évig toldozgassák a D3-at, esetleg új kari DLC.
Az általad említett többi Blizzes játékban tudsz pénzt költeni, vagyis folyamatos bevétel nekik. A Diablo 3 nem ilyen (kivéve Ázsiában, ott vannak mikrotranzakciók).
Ezzel ellentétben a többi játékuk más pályát írt le.

(#101173) Edge: Igen, van még benne potenciál, csak hozzák is ki belőle!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Diablo 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.