Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 13:02:18

LOGOUT.hu

Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35751) Pttypang válasza TheZukker (#35750) üzenetére


Pttypang
veterán

L925

Melyik lenne a jobb?
Nézőpont kérdése. :U

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#35752) tomboy0013 válasza TheZukker (#35750) üzenetére


tomboy0013
veterán

L920

(#35753) Integrale válasza TheZukker (#35750) üzenetére


Integrale
veterán

Ha nem fontos neki a navigacio es a kamera sem annyira hangsulyos, akkor szerintem felesleges a dragabb 920

"Bad reklám is reklám too"

(#35754) gyurkikrisz válasza TheZukker (#35750) üzenetére


gyurkikrisz
őstag

L920, csomó nokia extra, hardver ugyanaz, szóval L920

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#35755) Lall válasza Jamby18 (#35734) üzenetére


Lall
veterán

Mivel nem a DKV megbízásából keszitette a srác, csak önszorgalomból, ezért valóban nem várható, hogy Ő megcsinálja. (megj. Az utobbi időben a 2-es villamos miatt is, nagyon sok helyen valtozott a menetren, buszjaratokat töröltek, indítottak, ez is tovább nehezíti a dolgot)

De! Mivel 130 éves a DKV, várható, hogy a DKV megbízásából készül majd app. Útvonaltervező pl. készül. Azt nem tudom, hogy WP-re is, de a feleségemen keresztül kampanyolok majd mellette. :K

[ Szerkesztve ]

Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

(#35756) Oppenheimer válasza Integrale (#35753) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Ha fontos neki a kamera, 8X-el jobban jár.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#35757) Blyan válasza Oppenheimer (#35756) üzenetére


Blyan
félisten

;]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#35758) Воланд


Воланд
titán

Build 2014- session list

hu, lesznek jo dolgok.

Multitasking and Triggered Background Tasks for Windows Phone Apps

Windows Phone 8.1 introduces new mechanisms to allow applications to execute while not in the foreground. A converged Triggers and Background Tasks implementation allows tasks to launch on time, location, push, Bluetooth and system events. Learn how new resource policies affect how and when your application runs in the background and how to use these new feature from Windows XAML and Silverlight 8.1 applications.

User Data Management in Windows Phone

User data is at the core of developing personal experiences on a smart phone. In this session, Tony will discuss new APIs to manage user data available in 8.1. He will address extended read access with Windows Runtime APIs, system UI tools to efficiently get tasks completed, and opportunities to integrate the data that your platform knows deep into the core Windows Phone experiences. The specific data types that fall into these themes are Contacts, Appointments, Email, and Online Media. Among other scenarios, the session will cover attaching arbitrary files to emails and writing appointments into the user’s calendar.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#35759) Blyan válasza Воланд (#35758) üzenetére


Blyan
félisten

blabla, mikor jelenik meg, minden más csak szófosás! . ;]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#35760) Воланд válasza Blyan (#35759) üzenetére


Воланд
titán

az ilyen negativ hangvetelu megnyilvanulasok miatt egyebkent sem fogod megkapni a frissitest. ;]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#35761) Pttypang válasza Воланд (#35760) üzenetére


Pttypang
veterán

Ha megis, tuti kekhalalig bugolja majd magat!! :D

Everybody lies.

(#35762) Dave™ válasza TheZukker (#35750) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem nagyon tudok olyat mondani, amiben a 8X jobb lenne a 920-nál, tehát eléggé egyértelmű a dolog. Főleg, hogy a 920 maximálisan támogatott eszköz, a 8X pedig kicsit mostohagyermek kategória...

(#35763) Blyan válasza Dave™ (#35762) üzenetére


Blyan
félisten

Mi az hogy mostohagyerek? Mihez képest? MS jobban szereti a 920-at. mint a 8x-et? Vagy nem értem :D
Mi az amiben WP szempontjából kevésbé támogatott a 8x, mint a 920 (most ne Nokia oldaláról közelítsük meg a dolgot, mert úgy jó hogy a 920 kap több támogatást, mint a HTC terméke :DDD )?

[ Szerkesztve ]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#35764) Dave™ válasza Blyan (#35763) üzenetére


Dave™
nagyúr

A Nokiához képest. Amennyi firmware és rendszerfrissítést (rendszeralkalmazások) kap a 920, ahhoz képest teljesen elhanyagolt a 8X. Nem az MS, hanem a gyártó szempontjából.

Egyébként hogy máshogy lehetne megközelíteni, ha ezt a két gyártót hasonlítod össze? Egyikük sokat fejleszt a termékéhez, a másik nem.

Rubbi: éreztem, hogy valaki megjegyzi a méretet/súlyt, de használat közben nem érzem semmi hátrányát, pedig nincs nagy kezem... Szerintem ez teljesen vállalható kompromisszum, cserében a másik 6-7 előnyért...

[ Szerkesztve ]

(#35765) SpongyaBob válasza Dave™ (#35762) üzenetére


SpongyaBob
veterán

Csak, hogy rögtön egyet mondjak nem mindenkinek kell féltégla :N

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#35766) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Ismerősöm most vett valami win phone-t és olyan kérdésem lenne, hogy a T9-et vagy írásjavítást vagy minek nevezik rajta, hogy / hol lehet kikapcsolni?

(#35767) Dave™


Dave™
nagyúr

WMpoweruser a 8.1-ről: "They do however also have some good news to report. Their sources claim the Developer Preview will hit handsets very soon, on the 8th April, and that the OS update will start rolling out to current Windows Phone 8 handsets in early May."

btudos: nyugtasd csak magad...

[ Szerkesztve ]

(#35768) Kbali válasza -secret- (#35766) üzenetére


Kbali
nagyúr

Beállítások, billentyűzet, az adott nyelvre bökni és kikapcsolni. Megjegyzem, eddig ezen a platformon a leghasználhatóbb

(#35769) btudos válasza -secret- (#35766) üzenetére


btudos
Topikgazda

Billentyűzet beállításainál.

Dave™: Szóval 8X-re jön az update május elején, és onnantól 1-2 hónap a Nokiákra. :P

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#35770) -secret- válasza Kbali (#35768) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

:R Köszi!

(#35771) Blyan válasza Dave™ (#35764) üzenetére


Blyan
félisten

Egyszerűen úgy lehet megközelíteni, hogy a futtatott rendszert nézed, nem pedig azt,hogy a gyártó önszorgalomból miket csinál hozzá.
Mert ha azt írod,hogy a HTC 8x kevésbé támogatott készülék mint a 920 akkor óhatatlanul az jut eszébe az embernek, hogy mié'? Nem kapja meg a rendszerfrissítéseket?
Pedig erről szó sincs.

Ezzel az erővel az 520 támogatottabb eszköz, mint a 8x pedig hát nem az előbbit ajánlanám, ha ebből a kettőből kellene választani (van 520-am is és nincs vele semmi bajom).
Ha a Nokia szolgáltatásokat nézzük akkor oké, de ez gyártóspecifikus, nem pedig a WP szempontjából jobb ez vagy az (sőt, ha ezt nézzük, akkor a 8x valszeg előbb kapja meg a 8.1-et, mint a 920).

[ Szerkesztve ]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#35772) Dave™ válasza Blyan (#35771) üzenetére


Dave™
nagyúr

Két oldalról lehet támogatni egy WP telefont: az MS, mint OS gyártó részéről, és a Nokia/HTC/egyéb részéről, mint hw/fw/sw gyártó részéről. Teljesen mindegy minek hívod a Nokia támogatását, az akkor is egy jelentős értéket ad a hardverhez, míg a HTC/Samsung nagy ívből tesz rá. Pontosabban megfogalmazva a gyártó részéről sokkal kevésbé támogatott. Remélem ezzel egyet tudsz érteni. Ha nem az sem gond, de attól még ez a valóság. Nem értem miért nem fair összehasonlítani a dolgokat, az egyik letudja a következő kört a hardver meg 1-2 alap sw elkészítésével, a másik pedig folyamatosan fejleszti. Az, hogy ez miért van így vagy a másik miért nem csinálja engem, mint vásárlót nem érdekel. Azt választom, amelyik többet/jobbat nyújt.

Igen, szerintem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az 520 támogatottabb, mint a 8X. Ettől még nem lesz jobb telefon és nyilván izomból le tudja nyomni a legtöbb területen az 520-at. Viszont a támogatottsága az 520-nak lesz jobb, mivel azt folyamatosan fejlesztik (szoftveresen, a gyártó részéről), szemben a 8X-szel.

[ Szerkesztve ]

(#35773) Blyan válasza Dave™ (#35772) üzenetére


Blyan
félisten

Világos, csak a megfogalmazás nem volt jó. Ha azt írod,hogy a gyártó szempontjából támogatottabb, az azért mindjárt másként hangzik.
Bár még ez sem igaz, mert a HTC 8x házon belül pont annyira támogatott, mint a 920 a saját házán belül (vagy van bármi a más WP készülék a HTC-n belül amely többet kap, mint a 8x?). Csak hát az egyik kicsit többet ad, mint a másik.

Emeld ki a Nokia szolgáltatásokat és akkor jól érthető a dolog, de ahogy írtad abból az jön le, 8x-et ne vegyél, mert az nem támogatott. Pedig francokat nem!

[ Szerkesztve ]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#35774) btudos válasza Dave™ (#35772) üzenetére


btudos
Topikgazda

Csak azt felejted el, hogy mi van, ha a Nokia exkluzív extrái valakit nem érdekelnek, inkább a rendszerfrissítések fontosak, ott meg 8X bizony földbe döngöli bármelyik Nokiát.

Nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy a 920 jobb telefon. A száraz adatok alapján talán, de más szempontok is játszanak. Én gondtalan másfél évet húztam le egy legelső szériás 8X-szel (3 nappal a hazai megjelenés után vettem), szoftveres vagy érdemi hardveres probléma nélkül (egyszer elszállt a jack csati, de az bárhol előfordulhat), és minden frissítést az elsők között kaptam meg. Ez az abszolút stabilitás nekem nagyobb érték, mint az, hogy kapok 15 féle kamerához kötődő extra szoftvert, a navigációt meg nem tekintem előnynek, mert 8X-re is elérhető a Transport, Maps, Drive+ hármas.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#35775) Dave™ válasza Blyan (#35773) üzenetére


Dave™
nagyúr

Még mindig nem értem miért kell másként kezelni a HTC-t, mint a Nokiát (saját házon belül...). A HTC-t mi akadályozza meg a folyamatos (szoftveres) fejlesztésben? Mármint azon kívül, hogy nem érdekli/nem akar rá erőforrásokat szentelni. Persze meg lehet fordítani is a dolgot, hogy a Nokiának csak a WP van (ami ugye már nem igaz, de az Asha miatt eddig sem volt), meg hogy részben megvette őket az MS, de hát előtte is így volt... és engem, mint vásárlót továbbra sem érdekel, hogy miért kínál az egyik többet önerőből, csak az, hogy többet ad. Nem véletlenül lettek a 8X-ek és az Ativ S-ek kiszórva aprópénzért, szemben a 920-al.

(#35776) Blyan válasza Dave™ (#35775) üzenetére


Blyan
félisten

De akkor is megfogalmazhatod rendesen a dolgot és ha nem érted meg, hogy mi volt a bajom, akkor nem tudok többet tenni ezügyben. Sorry!

És mindezt 920 tulajként mondtam... :P

[ Szerkesztve ]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#35777) Bogyó bá' válasza Воланд (#35758) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Nekem a fele fícsör is elég lenne, csak jönne már! A Black már olyan uncsi... :))

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#35778) kchris78 válasza Воланд (#35758) üzenetére


kchris78
veterán

hm... érdekes hogy első körben MINDEN normális (értsd !Android :D) mobil oprendszer alapkoncepciója az volt hogy _nincs_ háttérben user process futtatás orrba-szájba... aztán az IOS7-el ez is megváltozott és a WP is ebbe az irányba mozdul el a 8.1-el ez alaján... Bár ez a WP-s megvalósítás még elmegy, de ezek nem tesznek jót a standy időnek plusz elveszti az ember a kontrollt hogy mikor mi fut és mit csinál a háttérben. :U

(#35779) Dave™ válasza btudos (#35774) üzenetére


Dave™
nagyúr

A rendszerfrissítésekkel miért döngöli földbe? Mert esetleg előbb jön ki rá? A gyártóspecifikus rendszerfrissítésekkel pedig mi a helyzet? Ott is a "földbe döngöli"?

Előnye a 32GB, az indukciós töltés, a sokkal jobb kamera, a jobb mikrofon, jobb kijelző (clear black, nagyobb kontraszt, nagyobb érzékenység) és ehhez jönnek hozzá a szoftverek (a rendszert kiegészítők és az appok). Persze, van Drive+, 10k-ért... Lehet azt mondani, hogy nem érdekelnek a Nokia szoftverek, de ennél sokkal több előnyről van szó a 920 javára, a 8X mellett pedig maximum a kisebb méret/súly szólhat (kisebb kijelzővel párosítva), illetve hogy előbb kapja meg a frissítéseket valamennyivel (erről nincs információm, így elhiszem). Ettől mondjuk stabilabb nem feltétlen lesz a telefonod, mert már korábban is voltak gondok frissítésekkel (amit ugye elsőként kaptál meg ezek szerint), illetve voltak HTC specifikus szoftveres gondok is bőven egy éve, ha jól rémlik.

Blyan: szerintem semmi gond nem volt a megfogalmazással elsőre sem, támogatásnak támogatás a gyártói is, azt úgyis mindenki tudja, hogy a WP8 az MS szempontjából gyártófüggetlen, mindenki megkapja a frissítéseket.

[ Szerkesztve ]

(#35780) mukibuci válasza Dave™ (#35779) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

azért azt se felejtsd el, hogy csak a kétharmada az ára, úgy is mondhatom, hogy a 920 árából kapsz egy 8X-et és ajándék 520-at :D

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#35781) Bogyó bá' válasza mukibuci (#35780) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Az attól függ, mikor és hol vetted a 920-at. A novemberi sufnigsm-es 65 - 68 ezer forintokkal nemigen lehetett versenyezni szerintem... :B

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#35782) mukibuci válasza Bogyó bá' (#35781) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

sufniban a 8x és az 520 is olcsóbb, az arányok ugyanazok lesznek, vagy a 80 ropis hivatalos 8X árat akarod versenyeztetni a 65 ezeres sufni 920-szal, mert akkor valóban nem versenyképes :U

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#35783) Dave™ válasza mukibuci (#35780) üzenetére


Dave™
nagyúr

76500-ért vettem két év Nokia garanciával, a 8X lett volna talán 60-65. Amúgy ha már "másodvonalbeli" WP8-as telefonokat nézünk, az Ativ S szerintem sokkal jobb vétel a 8X-nél, annak ténylegesen is vannak előnyei.

(#35784) btudos válasza Dave™ (#35779) üzenetére


btudos
Topikgazda

Melyik frissítéssel voltak gondok? Nekem kimaradt, a GDR1 előtti, mindenkit érintő OS szintű újraindulási problémák óta nem volt szoftveres gond a telefonommal.

A többi meg szubjektív. Én nem mondom, hogy nem jobb öszességében a 920, csak azt, hogy nekem nem adna olyan felhasználói élményt, mint a 8X, és ez másnál is ugyanúgy igaz lehet, szóval nem mondanám, hogy a kettő közül mindenképp a 920-at kell választani.

Ativ S meg a GDR3-hoz tartozó fw update-tel bizonyította, hogy igazi Samsung modell lett (WP vonalon, természetesen, igazi utódja az Omnia 7-nek ;] ), egész odáig én is úgy gondoltam, hogy az is jó alternatíva lehet.

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#35785) mukibuci válasza Dave™ (#35783) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

expansys-on 52 volt a vége a 8Xnek, ha jól rémlik

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#35786) Alexios válasza Dave™ (#35783) üzenetére


Alexios
veterán

én most vettem ebayről független 8x-et 33-ért(szállítással, áfával), pár apró karc van a hátulján, és nemez az egyetlen ennyiért. :D nagyon lement a 8x-ek ára, és én személy szerint samsungot amúgy se vennék :DDD

[ Szerkesztve ]

(#35787) btudos válasza Alexios (#35786) üzenetére


btudos
Topikgazda

Egy lime 8X--et én is majdnem berendeltem hasonló áron, de végül nyuszi voltam hozzá :D

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#35788) Dave™ válasza mukibuci (#35785) üzenetére


Dave™
nagyúr

Plusz 4-5 ezer szállítási ktg. illetve nem tudom hogy van-e (kellene lennie), de elvileg 7% áfa különbözetet is fizetni kell(ene), mert nem a magyar Áfa szerepel az árak mellett. (közben megnéztem a leírásban, elvileg a 20%-kal számlázzák ki, ami nem éppen szabályos, de ez itt most szerencsés eset). Plusz emeljük ki, hogy volt egy rövid ideig ennyi, amíg lehetett kapni. Az ebayes találatokra pedig annyit, hogy a hardveraprón is van/szokott lenni 45-ért 920, szóval a különbség ugyanúgy megmarad.

Most néztem, még akkuban is 10%-kal kisebb a 8X, mindig tartogat valami meglepetést :DDD

[ Szerkesztve ]

(#35789) mukibuci válasza Dave™ (#35788) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

azt már nyilván ne emeljük ki, hogy 920 76ért egy rövid ideig volt, de inkább 90 körül volt a jellemző ára :U jó lenne, ha nem arra ferdítenél mindenképp, hogy neked legyen igazad :U

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#35790) Alexios válasza Dave™ (#35788) üzenetére


Alexios
veterán

Najó de engem spec nemérdekel se a kamerás extrák, se a navi, akkor meg jobban járok a 8x-el egy 10-essel olcsóbban. Persze, nem mindenki így gondolja, de azért szerintem érdemes mindkettőt átgondolni, mi a fontos.

(#35791) T.Peter


T.Peter
őstag

Szerintetek az mitol van, hogy mobilnetrol nem jelentkezik be a chat-re? Weboldalak siman bejonnek, de az uzeneteknel "can't connect to chat" felirattal fogad.

[ Szerkesztve ]

(#35792) Alexios válasza T.Peter (#35791) üzenetére


Alexios
veterán

üdv a wp8 táborában ;]

(#35793) Integrale válasza Dave™ (#35788) üzenetére


Integrale
veterán

Akkor legyen az is meglepetes, hogy rezeg cseng egyszerre, figyelmes telefon, erosito (ha mar a Nokia kameraja kilett emelve, hogy jobb, pedig sokszor olvasni itt, hogy annyira megsem, gyakorlatilag csak este es videoban) a 32GB teny, nekem is kicsi lenne a 16. Kepernyo teren viszont nem kell temetni a 8X-et.
Az slcd2 a legjobb kompromisszum, ha beszelhetunk ilyenrol egy megjelenitonel.

En mondjuk ujra az Ativot vennem, Titan utan kicsi volt a 8X, probaltam. Ha ez nem lenne szempont akkor HTC. Es ha neki fontosabb az, hogy olcsobban hozzajut egy olyan telefonhoz ami szamara nem tartalmaz felesleges funkciokat/appokat, akkor neki is 8X.

"Bad reklám is reklám too"

(#35794) no1r válasza Lall (#35707) üzenetére


no1r
őstag

köszi szépen!
nem telefonnal kapcsolatos dologról van szó :)

a Premiere CS6-os verziója sem ismeri az MKV formátumot -.- "profi" videóvágó mi? muhaha

a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/

(#35795) desolator


desolator
senior tag

Szerintetek nagyon nagy merészség lenne egy ilyen zsír új 820-at megrendelni 30 rongyért? :) Működne ez itt egyáltalán?

http://www.ebay.com/itm/171284597745

[ Szerkesztve ]

Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...

(#35796) Alexios válasza desolator (#35795) üzenetére


Alexios
veterán

működne mert független, de ez az életben nemlesz 30ért a tied mivel addig bőven túllicitálják

meg ebben még a 27% áfa sincs benne, amit vámnál szépen rátesznek.

[ Szerkesztve ]

(#35797) T.Peter válasza Alexios (#35792) üzenetére


T.Peter
őstag

A multkori beszelgeteseitek alapjan hasonlo valaszra szamitottam. :D

(#35798) desolator válasza Alexios (#35796) üzenetére


desolator
senior tag

Hülye vagyok. Azt hittem, hogy "buy it now". A másik meg ez a hozzászólás:
First of all, it is not Lumia 820 8 GB but is E7-00 16 GB with touch input as well as qwerty key board. Will like to have it as long as it is available in the market as Symbian can not be replaced by any other operating system.

Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...

(#35799) cellpeti


cellpeti
veterán

820ra is lesz WP 8.1?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#35800) Воланд válasza cellpeti (#35799) üzenetére


Воланд
titán

lesz.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.