Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
És most ha már kiírta,hogy a telepítő ami vagy 8gb le van töltve az alkotó frissítésnek akkor azt merjem telepíteni vagy majd egyszer figyelmeztetés nélkül magától telepíti?Remélem nem törlődik semmim,mert van fent pár játék mentésekkel,meg egy két dolog az ssd n.

Képnézegető nem érdekel ha el tűnik,paint ot néha használom,meg a control panelt is jobban szeretem,de sok felesleg amit bele raktak frissítésbe az nem kéne.Törölgetni nem lehet utána belőle?
-
Abrion
senior tag
1 kérdés, kicsit utána néztem a pro és home premium közti különbséget.
És csak egy különbség tetszett, a bitlocker 9
Feltudom telepíteni a homera? gondolom a microsoft honlapról letölthető és használható home on -
törölt tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
1. Valamilyen szinten minden Win10 használó bétatesztelő, olyan szinten változik a rendszer fő frissítések során. Új funkciók kerülnek be, régiek tűnnek el, felhasználói felület változik (csak start menü variácóknál már harmadik félénél tartunk). A következő őszi frissítéskor is ez lesz.
2. Új áruházi appok még nem túl kiforrottak, pl. a képnéző sebességben sehol nincs a 7-es képnézőhöz képest. Ablakkezelési gondok. Alapból előtelepít több vackot, játékot, több beállítást át kell nézni ne zaklasson a rendszer. Néhány cucc csak mókolással távolítható el. (Mixed Reality Portal, Xbox) Rendszerfrissítésnél szorosabbra fogta a pórázt a Microsoft, nincs már olyan csak értesítsen mikor töltse le. Vezérlőpultot folyamatosan költöztetik át az új beállítások appba, pech ha közben valami funkciót elfelejtenek mint tavasszal az ablakok címsorának testreszabási lehetősége. Legközelebb a rendszer képfáj backup tűnik el.
5. Problémák olvasása ne bizonytalanítson el, ide mindenki problémákat ír azért van a fórum. Lehet ami másnak bosszantó, neked fel se tűnik. Motorháztető alatt azért biztonságosabb, gyorsabb a rendszer és sok új funkció pl. virtuális asztalok, esti fény, a Defender is okosodik, az áruházi appok egy klikkes telepítése szemetelés nélkül. Próbáld ki, aktiválás nélkül is megy egy darabig, ellenőrizd a hardvereddel minden driver működik, nézegesd a beállításokat. Az tény teljes áron megfontolandó, hiszen a 7 is még évekig támogatott marad. A legtöbben gondolom géppel vásárolt előtelepített licence-t frissítettek fel ingyen.
-
vlevi
nagyúr
válasz
IstvánLászló
üzenetére
"Tesztelni a pénzemért nem is szeretnék."
Töltsd le a Microsofttól, telepítsd fel kulcs nélkül.
Pár napig használhatod így is, addig el lehet dönteni, hogy megfelel-e, vagy sem. -
IstvánLászló
őstag
Sziasztok! Tiszteletem itt mindenkinek.
Olvasom hogy sok a gond az os el.
Segítségeteket kérném, mert 10-re is váltanék majd, de most elakadtam a problémák láttán és kérdeznék is ismét a vásárlás előtt.
1.) Mire is számíthatok, stabilitás a fontos a számomra is mert tesztelni a pénzemért nem is szeretnék.
2.) Milyen hátrányok is vannak?
3.) A lényeg ha van is ilyen, ez is érdekel hogy mi a véleményetek is most erről.
4.) Kiszemeltem ezt a verziót, Windows 10 (32/64bit) dobozos (gépfüggetlen) változat és magyar nyelvű.
5.) Az ára: 42.990,- ezt meg is venném majd később, de nincsen semmilyen tapasztalatom a 10-el, csak olvasom itt a problémákat és látom is hogy vannak is gondok sajnos és ez el is bizonytalanítót most a váltásban.Várom az építő hozászolásokat nagy nagy köszönettel.
-
Philips103
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
g50 van ügye a bal alsóba és billentyűbe van hogy e1amd vagy valami ilyesmi..
De az a baj , hogy nincsen 4 giga ram csak 2 és azért szeretnénk fejleszteni mert win10en lenne olyan játék amivel tudna játszani
Eléggé fura , hogy ezért ,de hát megakartam csinálni , de nem igazán sikerült..
Mind kettőt próbáltam frissiteni és tiszta telepítést , de nem igazán jött össze.
a win 7 is 32 bit és a win 10 is 32 bit lett volna , de nem igazán akarja bevenni..A hiba amit most ki ír , hogy
0xc1900101-0x30018
A telepítés az FIRST-BOOT fázisban meghiusult , a hiba egy SYSPREP művelet közben történt..
És így OK nem értem -
szabonagyur
félisten
válasz
Philips103
üzenetére
Intel-es kiadású G50? Ha igen abban BayTrail vagy valamelyik hasonló csoda van amire a 32 bit meg nem jó.
Mivel van benne 4GB RAM így mehet a 64 bites fel, a 32 bit sem lenne gyorsabb hidd el, nem ez a gond ha lassú.
Illetve most frissíteni akarod vagy tiszta telepítés?
64bit-ről nem tudsz frissíteni sehogy 32-re.
-
Philips103
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egy Lenovo g50es laptopra.. És nem tértjük , hogy mi is a probléma.. Igaz , hogy egyik se eredeti boltban vásárolt , de amit leszedtem ott minden fasza volt..
-
Kátai
senior tag
Nekem már rég lejött ez a frissítés(1703 15063.483),de a család másik két gépére még mindég nem kínálta fel magától ezt a lehetőséget.Vagyis egyszer az egyikre,de az szerintem fejlesztői volt..Másnak sem frissített még?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Philips103
üzenetére
Milyen gépről van szó?
-
Philips103
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám és nem tudom , hogy mti tudnék teni ez esetben..
Barátnőm gépén szeretném frissiteni a win10-et win 7ről , de nem igazán engedi..
MInden tök jól lefut fasza minden , erre az utolsó screen van és 20% vagy 30 % körül kiírja, hogy
"Nem sikerül konfigurálni az eszközt , most vissza állítjuk az előző mentésre" vagy valami hasonlót..
Azt hiszem win 7 64 bit van a gépén és egy win 32t szeretnék tenni a gépére, de nem és penddrivon próbálkoztam eddig és rá raktam bootolhatóan külön programmal az isot a pendrivera és nem igazán működik, Valaki tudna segíteni , mert nem igazán tudok vele mit kezdeni... -
vlevi
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, mert XP-n, hetesen tényleg javítások voltak a service pakkok. Mondjuk azt, hogy a hetesen bármit is javítani kellett volna, én nem vettem észre, mert nekem a legelső publikus bétától (kb 2009 május???) atomstabilan ment. Fogjuk rá, hogy a tizessel sincs nagyon működési gondom, de a hetes jobb volt.
Szóval, a tizesnél már tényleg, mintha kevesebb lenne a javítás, és több energiát pazarolnának el a mondvacsinált, de értelmét nem látom funkciók belepaszírozásába. pl. Paint3D, kórtana, istennyila, lófütty.
De, hogy az UWP appok hol elindulnak, hol nem, a kereső az ope beírására az Edge-t találja nem nem az operát, ésatöbbi százával vannak az apróságok, amiktől nem dől össze teljesen a rendszer, de bosszantóak. -
Cry0
őstag
TRob1 & quailstorm köszönöm

-
TRob1
veterán
Beállítások/Speciális/Kisegítő lehetőségek és Fogaskeréknél Az ön alkalmazásai. (Mondjuk ez az Áruház)
(#63283) quailstorm:
Igaz, inkább ez a megszokott (nem tudom meddig marad ez is
)
Tényleg, fentebb egyáltalán lehet eltávolítani/kikapcsolni vagy csak hozzáadni?
(Hu de rég nem krómoztam
) -
Cry0
őstag
aki a legfrissebb chrome-t használja az meg tudja mondani nekem hogy a bővítmények menüpontot hova dugták el ? sehol se találom

-
King Unique
titán
válasz
Citroware
üzenetére
Nemrég volt róla szó, hogy elvileg megoldható. A link jelenleg nem él, de találni pl. videót is erről.
Viszont ennél a megoldásnál eleve megjelenne a lemezek között a telepítőt tartalmazó SSD is, ami kissé zavaró. Illetve több háttértárnál akár ilyen probléma is előfordulhat, legalábbis a normál telepítésnél.
Egyébként célszerűbb lenne inkább pendrive-ról telepíteni a Win10-et! Azért manapság 2017-ben nem olyan extra dolog ez, illetve az sem, hogy valakinek legyen egy pendrive-ja ilyen célra... Az MCT-vel letöltött ISO-hoz meg elég akár egy 4 GB-os is.
-
Van két SSD-m. Ha az egyikre felrakom a Windows 10 telepítőfájlt kicsomagolva, és arról bootoltatom a telepítőt, akkor azzal úgy fel tudom telepíteni az oprendszert a másik SSD-re?
-
törölt tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Fő gépen 10 van, mert érdekel az újdonság és ezt fejlesztik új funkciókkal. Attól még lehetek elégedetlen vele. Régebbi laptop 8.1 a sallangok nélkül kvázi hetesként használva, mert 10 alatt kékhalálozott.
-
törölt tag
Az a szomorú pl. XP-nél, 7-nél második vagy harmadik Service Pack után már valóban normális, stabil rendszert kaptál. De még sima 8 után a 8.1 egy valódi hasznos frissítés volt. Az volt a legutolsó stabil rendszerem. Most meg Win10-hez ősszel jön már a 3-4. nagy build frissítés és még mindig alapvető bajok vannak.
-
törölt tag
válasz
John03
üzenetére
Rákeresve ez egy Creators Update hiba, registry-vel lehet kicsit javítani rajta, remélhetőleg az őszi CU2 javítja. Nekem nem tűnt fel, mert egyetlen ikon sincs az asztalomon.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Pityu.
üzenetére
"Azt mondod,hogy ez a frissítés még nem a végleges?"
Ez a Windows a végleges. A tizedes. Meg a többiek. De azok csak tákolások rá.
Vagyis, kicsit értelmesebben fogalmazva, korábban, a 95, Wista, XP, 7,8 esetén a rendszer alapvetően nem változott a kiadása után, csak javítások érkeztek hozzá, esetleg 1,2,3 service pacck, ami összegyűjtötte a korábbi frissítéseket egyben.
Még a Windows 8-ról 8.1-re történő átállás is egy új weziószámot kapott.A tizesnél azonban kijelentették, hogy többé nem verziószámozzák a különböző verziókat, hanem lecserélik a már meglévő rendszeredet, úgy, hogy mindened megmarad, de közben új funkciókkal bővül a rendszered.
Olyan új funkciókkal, amiknek a 99%-t sose fogod használni, ellenben olyan alapvető dolgok tűnnek el belőle, mint control panel, képnézegető, PAINT!!!!!
Saccperkábé olyan, mintha a win8-t cserégetnéd és lenne win 8.1, 8.2, 8.xxx satöbbi. Csak itt marad a 10, és csak a buildszámból (1511, 1607, 1703.363, ... ) lehet tudni, hogy pontosan melyiket is használod.
Gondolom a Microsoftnál azt látták, hogy aki egyszer felrakott egy windowst, az nagyon nehezen cseréli le, ezért látszólag nem változik a rendszer, csak frissítéseket kap.
Aztán persze jön néha a szívás, amikor pl. az Nvidia driverhez szükség van a legfrissebb win10 kiadásra, és aki nem kapta meg a tavalyi alkotóit, az nem tud videókártya drivert frisstíeni ... Aztán meg nem érti, hogy miért nem megy fel win10-re a win10-es driver...
-
John03
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy frissítés után(elég nagy volt) az asztalon az ikonok össze vissza jelennek meg, és nem is igazán tudom őket rendezni.Vagyis nem engedi bárhova rakni őket.Jellemzően legfőképpen a képernyő szélére nem tudom tenni.
Vhogy megoldottam, hogy indulásnál rendben legyenek , úgy ahogy előtte volt, de akkor is fenn állt az a probléma, hogy a tálca felett egy "sávba" nem enged rakni semmit.Ma meg ismét már keveredve jelennek meg az ikonok !
Valami megoldás lenne erre?
Köszönöm a segítségeteket!
ui.: Win10 jelenleg ez a verziót írja: 1703 15063.483
-
válasz
netpeti98
üzenetére
Azt mondod,hogy ez a frissítés még nem a végleges?Nem akarok feleslegesen telepítgetni az ssd re akkor inkább törlöm valahogy azt a bekészített 8gb s telepítőt amit mutat nekem.
#quailstorm
És azt is fel kell majd telepítenem,tehát nem elég ha ez a frissítés települ?De utálom az ilyen szarakodást. -
netpeti98
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Ebben az esetben én inkább már megvárnám a következő, a 1703-at pedig kihagynám.

-
TRob1
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Marad minden ahogy volt (max pár beállítás változik). Sőt, ha jól emlékszem az össz rendszer mérete még kisebb lett ezután, mint volt. Tehát nem foglal majd több helyet... Mondjuk én ráengedném a helyedben, max visszaállnék ha nem jön be, Hisz megteheted 30 (vagy 10?) napig. Illetve ha még biztosabbra akarsz menni, mentsd le a rendszert pl. Macrium Reflect Free-vel, és csak utána engedd rá CU-t.
(#63258) Géb89:
Szerintem neked egyszer már szépen leírtam hogy ennek a CU frissítésnek semmi köze az őszi CU-hoz. Két teljesen más "nagy" frissítésről van szó.(#63262) quailstorm:
Azt nem tudom 7es hogy áll frissítésügyileg, de azt hiszem itt is csak valamelyik utóbbi (talán CU?) óta van benne. Legalábbis én sem olyan nagyon rég fedeztem el.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Ok most még egyenlőre én határozhatom meg,hogy települjön e a frissítés,én a halasztást be állítottam ami állítólag fél év de még nem telt el fél év.És mi lesz a cuccaimmal amik a c meghajtón vannak,vagy a telepített játékokkal,azt mondod olyan mintha újra raknám a rendszert,de akkor nem törlődnek a feltelepített programok meg minden ami c meghajtón van,meg ha d meghajtón vannak a játékok azok indulni fognak?Nem értem a microsoftot a sok szarságával.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ga3rieL
üzenetére
Ez egy komplett új oprendszer build, ami mindent tartalmaz, az benne a nagy...
Ha nem tetszik, menjél vissza 8.1-re. A rolling release kényelmetlen és hibaforrás, ez tény.Értsd, ez ugyanaz mintha leszednéd a friss ISO-t, elindítanád a setup.exét és csinálnál egy in-place upgradet. Márpedig az ISO az nem kicsi. Frissítés után meg az előző build ott lesz a Windows.Old mappában.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Ez érdekes, most a funkciók olyan fontosak, és mi azokba 8 giga? Ez számomra értelmetlen, nemtudom hova tenni ezt a bullshit intézkedésüket.
-
quailstorm
félisten
válasz
Ga3rieL
üzenetére
Mechanizmusát tekintve ez olyan lesz, mintha Windows 7-ről frissítenél 10-re. In-place upgrade.
Lehúz egy teljes telepítőt és kicseréli a rendszert. Igen a telepítés sok helyet igényel, utána fel lehet takarítani lemezkarbantartóval.
Amúgy nyilván ez még a tavaszi CU, az őszi még egyáltalán nincs kész.(#63215) TRob1: Ma kiderült, hogy azért nem jutott eszembe ezt sose használni, mert Windows 7-en momentán ilyen nincs
Munkahelyen meg az van. Itthon meg gondolom ignoráltam. -
válasz
Ga3rieL
üzenetére
Állítólag updaten jön le,de azért furálom mert be állítottam a halasztást az azt mondják fél évig tolja el a frissítést.A cikkben meg azt írták már mióta először megjelent ki javították a hibákat.Bár nekem így sem akaródzik a frissítés,de azt is írják ,hogy az alap nem lesz támogatott vagy mi.
És tényleg a szaros alkotóit akarja telepíteni

Én félek ,hogy szétcseszi a rendszert,meg egy csomó helyet foglal majd a sok felesleges szar. -
i3odnar
tag
válasz
üzenetére
Kipróbálom.
Egyébként kimaradt a nagy terjedelmű írásomból, hogy a legutolsó alkalomnál amikor volt újra Wi-Fi, csináltam egy rendszer-visszaállítási pontot, majd miután szembesültem vele, hogy ismét nem működik a Wi-Fi, visszaállítottam a rendszert a még működőképes állapotba, de ugyan úgy nem volt Wi-Fi.

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
"ha a böngésző támogatja a HTML-t."
Melyik böngésző nem támogatja a HTML-t..?
ez az alapja a böngészésnek... -
x220i7
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm válaszaitokat!
-
quailstorm
félisten
-
x220i7
tag
Sziasztok!
Egy Lenovo G500-ra raktam jogtiszta Windows 10-et. Elméletileg minden drivert felrakott a Windows magától. Szükséges feltelepítenem ettől függetlenül a "AMD Driver Radeon Software Crimson Edition ReLive Graphics Driver Installer for Windows 10 64-Bit" az AMD Radeon HD8570M-hez? Azt megtaláltam, hogy az integrált HD2500-hoz rakott a Windows is drivert, de semmi AMD-s software nem található a telepítettek között, viszont a Device Manager szerint ennek is van driver-e.
Továbbá: Az igaz, hogy már nem kell telepíteni a Flash Playert ahhoz, hogy a YT videók fussanak?
Előre is köszi.
-
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
Frissítés után „megbolondult” a gépem! Először altatás utáni „ébredéskor" passwordot kért a rendszer ( win10/64 1703 ), majd pedig tegnap óta olyan mélyen alszik, hogy csak a HW reset tudja felébreszteni ?
Egy nagy klasszikust idézve, mi a teendő?

Köszönöm!
-
olivera88
veterán
Mi ez a nagy frissités ami most jött?
-
Ha Microsoft fiókkal használtad, akkor viszonylag egyszerűen.
Ha nem akkor három eset lehet:
-simán hajlandó újra aktiválni magát
-nem aktivál neten, telefonos aktiválást kér, ahol rákérdez a rendszer, hogy hány gépen használod, megadod, hogy 1, elfogadja, sikerül az aktiválás
-nem aktivál neten, telefonos aktiválást kér, ahol rákérdez a rendszer, hogy hány gépen használod, megadod, hogy 1, nem fogadja el, ekkor élő emberhez kapcsol az automata, ott elmondod, hogy mi történt, és az ügyintéző mond egy engedélyező kódot, amivel megy az aktiválás -
Thome
veterán
Sziasztok,
Windows 10 64bit oem + Gigabyte H170 alaplap.
Az alaplap 2 hét után lehalt, aztán 2 hónap garanciális tortúra után cserét kapok a bolttól, Asus H170 alaplap.Bármilyen hivatalos, legális mód a Windows újraaktiválásra, újraaktiváltatásra?
Microsoftnál lehet nyekeregni, vagy mit lehet tenni?
2 hétre vettem egy 30 ezres szoftvert, azért ez nem kicsit megborítana.Köszi!
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Ha vettem egy márkás gépet (Lenovo), rajta Win7 Pro matricával, de sosem indítottam el a rajta lévő előtelepített W7 Pro-t, hanem kicsomagolás után máris felhúztam a Win10 Pro-t, akkor azt be lehet aktiválni a matricán olvasható kulccsal?
Köszi!

-
i3odnar
tag
válasz
i3odnar
üzenetére
twofatcat és tordaitibi nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Windows 8.1 újratelepítése után sem bírtam életre kelteni a Wi-Fi-t és a Bluetooth-t. Hagyom az egészet, nem küszködök vele tovább.
Valami nagy prücök lehet a hardverrel, valószínű, hogy egy alaplap csere megoldaná a problémát, de kb. többe kerül bele egy alaplap, mint amennyit az egész laptop ér. :/ -
törölt tag
válasz
i3odnar
üzenetére
Hardverhiba gyanú adja magát a leejtés miatt, ugyanakkor egy próbát megérhet 8.1-gyel újratenni amivel gyárilag jött. Ezt csak azért mondom nálunk is volt egy régebbi mezei netezős laptop 8.1-en minden flottul, frissítés 10-re és képtelenség volt ráimádkozni a videókártya drivert. Vissza 8.1-re és működik rendben. Persze minden eset más.
-
i3odnar
tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
3 USB port közül (2x 2.0; 1x 3.0) csak a 3.0-ás működik, de az is nyögvenyelősen, szóval az USB-s megoldás is inkább csak tesztelésre lenne jó, hosszú távon nem tudom elképzelni :/
Szoftveres hibát teljes mértékben kizárod?

-
válasz
i3odnar
üzenetére
Véleményem szerint hardveres hiba. Hogy mi azt ne kérdezd, de a leejtésnek köze van hozzá ha előtte sose, utána random jelentkezik.
Meg kéne próbálni egy külső usb wifi sticket. Ha jó, maradjon, icipicikét is lehet már ezekből kapni, pár mm-t áll csak ki a gépből. Bluetooth dettó, bár pl. én sose használom a kékfogat pc-s környzetben.
Ha külső eszközzel is ugyanez, akkor végképp passz... -
válasz
üzenetére
Mindannyian wines érába mozogtunk eddig, én próbálkoztam linux alapú oprendszerekkel de nem állt kezemre,
a mini pc egy előtelepített tiszta w10-el érkezett, akkor használjuk is,
valamint eddig még nem jöttem rá hogyan lehet bármiféle külső eszközről bootoltatni, a biosa összvissz 4 sor.
Marad amíg működik Csak kissé önfejű az oprendszer. Nade mi is lenne az élet kihívások nélkül?
-
i3odnar
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Már egy ideje bajlódok ezzel a problémával...
Adott egy: Acer Aspire E1-532-29572G50Mnkk NX.MFVEU.023 [kép]
Amiben van egy Qualcomm Atheros QCWB335 wifi kártya.Előszó:
A barátnőmé a laptop, telepítettem már újra anno még Win 8.1-re, működött rajta minden, aztán jött a Win 10 és
úgy voltunk vele, hogy váltani kellene, ha a 8.1 elfutott rajta ez is elfog, ráadásul ingyen is van.
Újra is lett telepítve működött rajta minden, aztán le lett ejtve, illetve a kijelzője is összetört így egy általam nem ismert szerelőhöz is elvitték ezek javítására. A javítás megtörtént újra is telepítette az illető, de miután újra használatba került néha bekapcsoláskor nem volt Wi-Fi, aztán ha legközelebb újraindították, megoldódott a probléma, végül viszont már ez sem használt. Szólt, hogy ez így nem jó, próbáljam már meg megcsinálni. Rábólintottam. Ekkor szét is szedtem, leellenőriztem a Wi-Fi kártyát, kábeleket, mindent rendben találtam.Újratelepítettem neki, itthon teszteltem, nem volt vele semmi gond, Wi-Fi és Bluetooth is volt rajta, viszont miután hazavitte, nem működött rajta egyik sem, ugyan azt produkálta mint előtte, azzal a különbséggel, hogy egy-egy újraindításnál vissza-vissza jött és a következő kikapcsolásig/újraindításig működtek. Megígértem neki, hogy újratelepítem és most itt van nálam egy hete a laptop viszont nem tudok a hiba végére járni.A probléma a következő:
Amikor megkaptam a laptopot, már akkor sem volt rajta Wi-Fi, illetve Bluetooth. Gondoltam újratelepítem, az megoldás szokott lenni a legtöbb problémára. El is kezdtem a szokásos procedúrát, végig is futott a telepítés, leformáztam minden meghajtót, viszont a hálózat beállításnál még most sem volt elérhető a Wi-Fi. Megjelent a tálcán is a jele, viszont piros X volt mellette, mint újratelepítés előtt.
Gondoltam nem telepítettem még a drivereket és ez a baja. Le is töltöttem az összes drivert a HIVATALOS oldalról és telepítettem is azokat, nem volt semmi gond közben, újraindítás után meg is jelent a Bluetooth és a Wi-Fi jele, látta is a hálózatokat, viszont mielőtt csatlakoztam volna a hálózatra, letiltottam a Windows Update-n keresztül történő driver frissítést (ez alapján).[kép]
Ezután rácsatlakoztam a hálózatra és letiltottam az egyetlen olyan frissítést, aminek a nevében benne volt a Qualcomm illetve Atheros és Wi-Fi kifejezés. Minden rendben ment, viszont újraindítás után ismét elszállt a Wi-Fi és a Bluetooth is. Kezdtem az egészet elölről. Telepítéskor mindent ugyan úgy csináltam, még a drivereket is ugyan abban a sorrendben telepítettem fel, viszont legnagyobb meglepetésemre ezúttal hiába telepítettem már fel a dirvert, újraindítás után is "piros X"-el fogadott a Wi-Fi jel.
Újratelepítettem még 1x, szintén ugyan ez fogadott. Próbálgattam az eszközkezelőt bújni és törölni a drivert, törölni az eszközt, letiltani, törölni az összes adaptert (újraindítás után ismét az eszközök között találtam), néha újraindítással minden művelet után, néha anélkül... nem sikerült kijavítanom a hibát. (Talán egyszer eltűnt a
jel és ismét csatlakozásra várt, de újraindítás után ismét elszállt az egész.)Elkezdtem keresgélni másik driver után, meg is találtam a legfrissebbet a Driver Pack Solution jóvoltából, ahol a 10.0.0.352-es verziószámú drivert találtam. Letakarítottam az előző drivereket, majd feltelepítettem az újonnan talált drivert, ami meg is oldotta a problémát egyelőre.
Hálózatra csatlakozás nélkül újraindítottam a laptopot egy párszor, megmaradt a
jelecske.
Ismét letiltottam a Windows Updaten keresztül történő driver frissítést, de mivel ez előzőleg kevésnek bizonyult, bevetettem a frissítések automatikusról manuálisra állítását (ez alapján). Ezek után sikerült csatlakozni a hálózatra, sikerült elérnem több weboldalt is, újraindítás után is megmaradt a kapcsolat, Bluetooth is volt. Újraindítottam még egy párszor, minden rendben volt. Le is zártam (vagy kikapcsoltam), a sok küszködés után örültem, hogy végeztem, csináltam a dolgom. Hazaért barátnőm, meg akartam lepni vele, hogy sikerült megcsinálnom, izgatottan mondtam neki, hogy nézze meg a laptopját. Felhajtotta, megnyomta a gombot, viszont betöltéskor kék képernyő jelent meg fehér pöttyös töltő karikával [kép] és bejelentkezés után ismét a "piros X"-es Wi-Fi jel fogadott. Feladtam. (ez volt múlt hét vége fele)Tegnap előtt viszont nem hagyott nyugodni és ismét elővettem a laptopot.
Előtte egy Dell márkájú laptop volt nálam, annál telepítés után jött elő valami hiba, fekete képernyő fogadott, de ezt utána egy telepítőbe integrált VGA driverrel megoldottam.
Felmerült az ötlet, hogy esetleg megpróbálhatnám ugyan ezt a megoldást, csak a Wi-Fi driverrel. Meg is csináltam a legújabb driverrel, de a probléma ugyan úgy fent állt. Kicsit lelombozott, de még nem adtam fel, megpróbáltam azt, hogy beleintegráltam a hivatalos oldalról letöltött 10.0.0.321 verziószámú drivert, a Driver Pack Solution-ös 10.0.0.352-es drivert, a hivatalos oldalról letöltött Bluetooth drivert, illetve az ugyan innen beszerzett VGA drivert. Az így elkészült telepítővel újraraktam a laptopot, de szomorúan tapasztaltam, hogy ez sem segített rajtam... lezártam, félreraktam ismét.A mai nap viszont ismét elővettem, felhajtottam, megint előjött a kék töltőképernyő, bejelentkezés után pedig a hálózatért kuncsorgó Wi-Fi
és a csatlakozásra váró Bluetooth fogadott.Innentől már képeket is tudok mutatni az állapotokról:
--Ez fogadott, miután beléptem a laptopra:
[kép1]
[kép2]Az előző kudarcba fulladt óvintézkedéseket ismét elvégeztem, viszont kiegészítettem még egy hardverazonosítón alapuló driver frissítés tiltással is (ez alapján). Hálózatra csatlakozás nélkül, újraindítás után ismét elszállt a Wi-Fi és a Bluetooth is.
--Ez fogadott újraindítás után:
[kép1], [kép2], [kép3], [kép4]Most már egyáltalán nem értem mi történik..
Remélem tud valaki tanácsot adni, illetve megoldást nyújtani a problémára.Előre is köszönöm mindenkinek aki elolvasta és esetleg tud valamit hozzáfűzni.

-
törölt tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ha ez ennyire zavaró, ilyen alap használatra nem lenne elég valamelyik linux?
-
válasz
Doky586
üzenetére
Nem dehogy, nem úgy munkahelyi, egy őrházban hárman váltjuk egymást és össszedobtunk egy mini pc-re.
Egy közös admin fiók van, nincs titok a társaimmal, olyan unaloműzős yutubos böngészős gép.Grafirka, ez home, de már regedit buherákat is megpróbáltam, semmi hatás. Azt a csodás képeket bemutató visszatérő képernyőt úgy tudtam leölni hogy likvidáltam az exéjét, már nem tudom mi volt a neve, meg a képeket tartalmazó mappát.
Rohadt makacs egy oprendszer. És mire beállítgatjuk, jön egy update, és mindent visszaállít. Még a monitorprofilt is... Meg a tiltott cortanát, stb.
Ezenoknálfogva a gép a múlt évi cu-n marad, frissítés kikapcsolva. -
-
Grafirka
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Bocs ,szerkesztesi ido letelt
Elobbi hsz leirtam az utvonalat, probald meg azzal a modszerrel. Bar nalunk volt olyan hogy 2 honapig redben volt aztan egy nap ismet kezdte elolrol.
Angolul irtam mert mas nyelvu oprendszert nem hasznalunk. Ha nem talalod gondolom majd segit valaki aki magyar nyelvu win10 hasznal. -
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
"altatásból visszajövet nem tudtam kikapcsolni sehogy a jelszót"
Gondolom vállalati policy..
Ha még sokáig ott akarsz dolgozni akkor ne tégy nekik keresztbe.
-
válasz
Grafirka
üzenetére
Kb. múlt év októbere óta használok a melóhelyen w10 pc-t,
az altatásból visszajövet nem tudtam kikapcsolni sehogy a jelszót, meg a csodás splash screent, vagy mi a neve. Bombáztam a topikot vagy 1 hétig, de semmi nem segített.
Megkerültem, nem használom az altatást, de ez nem a megoldás, csak a probléma kikerülése. Úgyhogy ha nálad minden állítgatás ellenére kéri a jelszót, akkor kérni is fogja... -
Grafirka
őstag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Minden frissites naprakesz . Egyszeruen ennyit errol a 10 rol, miota hasznalom csak egyik hibabol a masikba.
-
-
Grafirka
őstag
Screensaver utan ( 5 percre van allitva ) "ebredeskor" passwordot ker a rendszer ( win10/64 1607 ) ?

A sleep utanni ebredeskor a password mar reg tiltva van ,. Valaki talalkozott mar ezzel?
Az "on resume display logon screen" nincs bepipalva -
TRob1
veterán
válasz
Cr00py
üzenetére
Szerintem az utolsó "áruház" frissítésnél csesződött el, nekem is ezt csinálja az asztalin pár napja.
(#63145) quailstorm:
Ilyesmikre gondolsz mint pl egy jobb klikk menü? Mert lehet ilyeneket is képmetszővel, nem kell vágólap meg Paint. Van egy olyan funkciója hogy késleltetés, azt beállítod pár mp-re, majd Új.
-
Pokesz007
senior tag
Nyugodtan cserélheted.
Arra figyelj,hogy ugyanazt a rendszert rakd fel /Home,Pro st/ Alaplap a lényeg. Automatikus felmegy a netre és aktivàlja. Amúgy microsoft fiokbol kilehetne törölni a gépet (Ha alaplap csere lenne) vagy telefonos segítség microsoft. A lényeg nem kell semmit tenned rakd fel a Win10et
Ui : Most latom,hogy vàlaszoltak. SORRY. -
Cr00py
senior tag
Üdv. Már napok óta ilyen a [Store], mármint jelez 1 frissítést, de nem mutatja, mi az. Ma is volt 3 ( !! ) frissítés. 2-t jelzett, felül 3-t mutatott, lefrissítettem, de mindig marad 1 ott, amit nem jelez. Ezzel mit tudok kezdeni? Hibaelhárítókat futtattam, nem jelzett hibát. Alkalmazok/store ujraregisztrálása is megtörtént.
-
-
válasz
asturel
üzenetére
Ezek azok a telefonok akik megpróbáltak csatlakozni a wifihez, de nem tudták az ssid-hez tartozó jelszót, így nem kaptak ip-t a kapcsolat lezárult, de előtte már a telefon bemutatkozott' (elküldte adatait mac stb)
Tipikusan ez azoknál jön elő akik nem használnak titkosított wifit (wpa2), hanem csak mac szürést használnak és a minden free wifire csatlakozó telefonok emiatt mindig automatikusan 'ostromolják' őket..
-
HI-FI
tag
válasz
haromegesz14
üzenetére
Köszi! Persze Win 7 pro kulcsom van és nyilván win 10 pro lesz rajta
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
(Hu de rég nem krómoztam

jelecske.