- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
2018-ban milyen nagy frissítések várható?Hirtelen keresgéltem,de én nem találtam még semmit.
Köszönöm! -
zsolt19900
őstag
megnéztem, valami kmspicot dobott ki hibának, hogy leállt, de megint megfigyeltem, hogy felélesztem és amikor a win szedi össze magát és ad áramot az egérnek, na akkor megint kékhalál.... ott láttam valami szöveget, azt nem jegyeztem fel, de legközelebb megteszem ha az esetleg segítség
-
lovi27
addikt
válasz
Tompie #65793 üzenetére
Elsőre is értettem, hogy ezek már uninstallt programok Külön misét megérne, hogy kinek kéne ezt törölnie, a Windowsnak vagy a program készítőjének (vagy kell-e egyáltalán). Nagyon ritkán nézem, így nem zavar. Sőt! Milyen jól jön amikor a haverok sumákolnak, hogy már megint nem jól működik ez a sz@r windows, pedig esküszöm nem csináltam vele semmit. Én meg megmutatom a listát, hogy akkor ez mi? Ja, csak azt a pár programocskát telepítettem, mivel meg vacakok voltak leszedtem. Persze, amikor megbeszéltük, hogy ez a windows halála.
-
zsoltip
őstag
Nos, igen, úgy fest. Felettébb kelletlen. Hogy a klasszikust idézzem: "Kár érte, kiváló ügynök volt."
Más: BSPlayer
Régóta használom a lejátszót Windows op.rendszeren. Sőt, mióta néhány éve visszatértem Androidra, azóta telefonon is. Azt hittem valami Windows 7 hóbort lehet, de most, hogy Windows 10 rendszert használok, ráadásul másik laptopot, furcsállva szemlélem a következőt.
Amennyiben nem rendszergazdaként telepítem, és feltelepítve nem "kompatibilitás, futtatás rendszergazdaként" beállítással indítom a nevezett lejátszót, akkor hibaüzenettel köszöni meg a megnyitás utáni kattintásaimat, pl. a beállításaiban.A kérdésem az, hogy ez mindenkinél ilyen, vagy én csinálok valamit rosszul éve óta?
-
törölt tag
válasz
Tompie #65793 üzenetére
Nem gondolt erre a Microsoft, sem a programok fejlesztői. Manuálisan kell registry-ben kitakarítani azt a listát, a bal oldalon navigálj ide:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify
Bal oldalt TrayNotify-ra kattints, ekkor a jobb oldalon mutatja a bejegyzéseket, onnan kell az IconStream bejegyzést jobb klikkel törölni. Registry bezár, restart és ekkor a Windows újjáépíti a tálca értesítés ikonok cache-t, a tálcaikonok lista is nullázódik ezzel, újragenerálja a registry-ben a vonatkozó bejegyzést mint amikor még friss telepítés után nincs semmi más program a gépen, olyan lesz. Aztán ahogy használod a tényleg fent lévő programokat újra belakják a listát. Hát így lehet a szeméttől megszabadulni.
(mivel registry piszkálás, csak figyelmesen elérési útvonalnál és kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét)
-
Tompie
őstag
válasz
lovi27 #65792 üzenetére
De ez a két program amit emlegettem nem, hogy nem fut és nem jelenik meg a system tray területen hanem fent sincsenek már, töröltem őket mégis szerepel a listában ahol ki/be kapcsolhatom az ikonját
Annyira nem zavar csak ha töröltem a programot miért hagyja ott "szemétnek" a listában? -
lovi27
addikt
válasz
Tompie #65787 üzenetére
Szerintem nincs értelme kitörölni a tray cache-t csak azért mert van benne olyan alkalmazás.ami épp nem fut. Ha betelik a cache először úgyis azokat írja felül a W10. Én be állapotba szoktam rakni ezeket (úgysincs minek megjelennie) és ha valamiért elindulna az egyik legalább azonnal látom.
De ha visszaakarod az éppen futó állapotba állítani töltsd le ezt a batch fájlt és futtasd. Kipróbáltam, működik!
-
sziasztok, van egy olyan nyűgöm, hogy a Win7-ről frissített 10-esem (nem tört/kalóz verzió) megmurdelt
egy 0xc0000428 hibával találtam szembe magam, ami úgy tűnik arra vezethető vissza, hogy egy külső merevlemez bootoláskor bedugva maradt, amin korábbi (német nyelvű) windows volt egyszer valamikor
és ez megzavarta a bootmgr-ttaláltam egy videót:
https://www.youtube.com/watch?v=CI1BadpG_c4
kérdés, hogy ez alapján neki essek-e a sajátomnak ezzel a módszerrel, vagy van egyéb módszer is?a Microsoft azt javasolja, hogy helyezzem be az eredeti telepítő lemezt, és csináljak rendszer helyreállítást. Remek, csinálnám is, ha meglenne az az eredeti Win7 telepítő, amit évekkel ezelőtt vettem... de lövésem sincs.
minden ötletet elfogadok
-
Tompie
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy van ez az opció, hogy ki/be kapcsolni lehet, hogy melyik alkalmazásnak az ikonja jelenjen meg a tálcán ez tiszta sor
De miért ajánlja fel olyan alkalmazásnak is a ki/be kapcsolási lehetőségét "A tálcán megjelenő ikonok kiválasztása" résznél ami már nincs is fent ?
Valahogy lehet ez törölni a listából?Köszönöm
-
movax
őstag
válasz
zsolt19900 #65783 üzenetére
Jobbklikk a startmenün és Eseménynapló (Event viewer), ott kellene nyoma legyen a történteknek.
-
zsolt19900
őstag
no "fejlődött" a kékhalálozásos probléma, most ha elteszem a gépet alukálni, felélesztem rögtön kék képernyővel fogad.... sőt, van olyan eset is amikor magától felébred és kék képernyővel maxon járatja a lapos ventijét és nem indul újra magától....
erre van esetleg valami magyarázat, vagy mit próbáljak ki? vagy megtudom valahol nézni az okát a jelenségnek?
-
raidx
őstag
"Jól el van dugva, de az is testreszabható, hogy hol mekkora lehet a virtuális memória
A virtuális memóriakezelést kétféleképpen lehet beállítani. Az egyik módszer (a hosszabbik): jobb klikk a Sajátgép -> Tulajdonságok -> (bal oldalt) Speciális rendszerbeállítások -> Teljesítmény (első) csoportban Beállítások gomb -> Speciális lap -> Módosítás gomb. A másik a korábban bemutatott God Mode-ból való elérés: csak keressünk benne rá a "virtuális memória" kifejezésre"
Alapesetben kikapcsolt, vagyis a rendszer kezeli. Pipa ki és máris beállítható.
Wingomb+Pause Break, Speciális rendszerbeállítások, Specioális, Teljasítménynél a Beállítások, Speciális, Módosítás. Pipa ki és beállítható.
-
Zoz
őstag
válasz
LantosBerry8 #65748 üzenetére
Milyen verziókkal próbálkoztál?
Én 1511-est próbálnék meg. -
Lacc
aktív tag
válasz
kisza25 #65775 üzenetére
És azt hol tudom megtenni? Hol tudom beállítani?
Anno régen Windows 7-en Controlpanelben rátaláltam, de itt most Win10 Prof-on nem.Bár a másik kérdés, hogy hol tudom látni a Virtuális memóriát? Resource Monitor-ban a Memory fül alatt én csak 60% Used Physical Memory értéket látok most.
Task Manager-ben látom, hogy inuse, availabe, commited ami 9.7Gb és nagyon mint a max 8Gb, cached, látok Paged-Poolt 550Mg, a Non-paged pool pedig 300Mb,
Itt a Paged lenne a virtuális?Köszi a választ, Az a bajom, hogy 95%-os memory fogyasztásnál előjön hogy a képernyő 10mp elsötétül, a hangszorók visítanak csutkán, de aztán lenyugszik. Ezért gondoltam arra, hogy a virt.memoriát növelem, vagy adnám neki.
-
Gtaati
őstag
válasz
karl_fischer #65737 üzenetére
Helló!
A korábban linkelt verzió változhat még? Ha igen akkor azokat a frissítés formájában ez is megkapja majd?
Köszönöm!
-
-
oszy
veterán
Milyen eszközt kell vennem, hogy egy pc-ről kitudjam küldeni az online rádiót egy autós fejegységre? Beleraktam most egy régebbi BT adaptert (USB-s). De a bt eszközök kezelésénél folyamtosan csak keres, viszont nem találja meg.
A gépen win 10 van és fel is telepítette beavatkozás nélkül az eszközt.
-
Lacc
aktív tag
Sziasztok!
Tudok Windows 10 virtuális memóriát létrehozni? Mint a Linux Swap file. Sajnos céges laptophoz kellene, amit én nem tudok bővíteni memóriával (vállalati előírás),viszont az SSD-n van szabadhely.
Neten keresgéltem, de szerintem rossul, mert lapozással, paging-gel kapcsolatos találatokat kapok, ami számomra nem releváns.
Arról van szó, hogy sokat kell emulálni néha, és emiatt a 8GB RAM, hamar 100%-ra ugrik, hiába van benne egy I7 6700HQ proci, Szeretnék hozzáadni még 4GB virtuális memóriát amit az SSD-ból elvehetne magának a Windows.
-
-
kisza25
félisten
Szoasztok!
Adott egy asztali gép win10-el.
Szeretném eladni a gépet alkatrészenként.
Kérdés a win 10 az alaplaphoz fog kötődni?
Vagy mit vesz figyelembe?
Egy új gépre átvihetem az oem win10-et?
És ha tegyükfel átviszem, amikor a tőlem megvett alaplapból összeraknak egy pc-t és telepítik, nem azt veszi majd a win10 etederi gépnek? Mert már volt CPU és VGA csere gond nélkül. -
Gtaati
őstag
válasz
Helló!
Köszi a linket! Az előző windows 10-re ráfrissítettem és szépen működik vele minden. Annyi kérdésem lenne, hogy most van egy windows és windows.old mappa, lehet az old-t törölni vagy használ belőle valamit, illetve van sok írásvédett fájl amit nem enged szerintem törölni.
Köszönöm!
-
Janusz001
őstag
Sziasztok. A hang megakadásra van már valami orvosság? Nem sűrűn csinálja,olyankor is 1-1 pillanatra, de valami akkor se kerek. Ahogy olvasom másnak is van ilyesmi problémája. Driverek a legújabbak mindenből.
Másik dolog. Win 8.1 -en gyönyörűen működött a feladatütemezőben beállított gép kikapcsolása este 11 kor. Itt működött 2-3 alkalommal, utána gyakorlatilag nem hajtja végre a parancsot, reggel ugyanúgy megy a gép, ilyenkor az állapot "kikapcsolva" érték van. Én ezt már jó párszor visszaállítottam engedélyzve -re, de ugyanúgy reggelre "kikapcsolva" állapotra áll vissza. Ötlet? -
pc360
addikt
Nem volt kérdéses, hogy neked mi kellemes. Ha neked az jó, hogy nincs fa-szerű fájl-kijelölés se, egészségedre. Mint írtam, ez a régi-uttorrentezés mint jelenség zavar, nem az, hogy te épp mit használsz. Elég sok hátrány származik az outdated szoftverek használtából. Ez a hozzáállás (ami működik, az jó lesz sok év múlva is, semmi szükség cserére) az IT-analfabetizmus következménye.
-
kezo0
addikt
Hadd döntsem már el én, hogy nekem mi a kellemes, és hadd legyek már „begyepesedett”, ha nekem az esik jól.
Az is egy kérdés volt, hogy megy-e rendesen a utorrent 2.2.1 a Win10 alatt – én erre valaszoltam: igen, megy rendesen, és a utorrentből szerintem ez a legjobb, még problémamentesen használható verzió (egyébként még jónéhány más „begyepesedett” felhasználó szerint is), de nem ajánlgatok én semmit, és téged sem akarlak semmiről meggyőzni. Legyél te nyugodtan haladó, naprakész felhasználó, de a lekezelő hangnemet – pusztán csak azért, mert kevésbé naprakész torrentkliens mellett teszem le a voksomat – tartsd már meg magadnak. Szerintem bőven kitárgyaltuk a témát. -
pc360
addikt
Ez teljesen uTorrent-szerű, nyílt forráskódú, gyorsan indítja a letöltéseket. Ez a továbblépési lehetőség. A netes cuccoknál nem illik outdated dolgokat használni (enyhén szólva), az erre való buzdítás meg egyenesen hülyeség. A begyepesedett, bizonyos programoknál leragadó userek meg nem túl mérvadóak.
Nem, valóban nem a Win 10 témája, csak az általános tájékozatlanság zavar, mintha nem létezne jó alternatíva, amiből nem kell régi verziót vadászni. Szerencsére felmerült legalább a qBittorrent, és a válasz az, hogy igen, jól fut. Nincs beragadó, meg nem nyíló system tray ikonja, telecseszett AppData mappája (összesen 2 db ini tartalmaz minden beállítását), nem előtérben felbukkandó hozzáadó-ablaka, meg egyéb bajai. Friss felpakolás után alig kell valamit állítani, mert egész értelmesen be van lőve defaultként, illetve már kezeli a mappázós kijelölést, szóval minden szempontból kellemesebb, mint az uTorrent bármelyik verziója.
-
kezo0
addikt
A 2.2.1 még full tiszta, és semmilyen hibát nem tapasztalok vele, szóval nekem ez a jó megoldás. Mondanám, hogy érdekelnek, melyek azok a bizonyos egyéb hibák, de az az igazság, hogy nem is igazán érdekelnek, amíg én nem tapasztalok semmi ilyesmit. Elhiszem, hogy neked más klienssel vannak jó tapasztalataid, de nem hagyom magam lebeszélni valami olyanról, ami nálam bevált és működik. És ez amúgy sem a Win 10 topik témája.
-
pc360
addikt
Normális klienst kell használni, amit fejlesztenek is, és full tiszta. A qBittorrent pl. ilyen. Nem az a megoldás, hogy egy biztonsági és egyéb hibáktól hemzsegő réginél maradsz.
-
TeeJay
félisten
lenne pár kérdésem
1x már használtam win 10-et de az másfél éve volt
utorrent 2.2.1 és legfrissebb qbittorrent jól fut rajta?
régebbi sandy bridge laptopon lehet rendesen használni?
8.1 tökéletesen fut a régebbi laptopomon de megnézem mit tud a win10 ha mindent el tudok rajta intézni
remélhetőleg egy 2010-2012-es laptophoz lesz minden cuccra driver nem kell majd szívni vele -
SP4C3
veterán
válasz
LantosBerry8 #65748 üzenetére
Letiltod az auto driverbohózkodását és manuálisan teszed fel a drivereket?
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok!
Merevlemezt cseréltem a laptopomban, mert a régi meghalt... Korábban win 8.1 -ről frissített a rendszer win 10 -re, ami tökéletesen működött.
Most akárhogy próbáltam rávarázsolni a win 10 -et (2 féle verziót is), tiszta telepítésnél valami történik, mert miután telepítette a rendszert, az első indításkor eszközök frissítése pontnál újraindul és ezt végtelenszer eljátszani....
Win 7-et sikerült felrakni, az működik is.
Viszont ha a win 7 -et akarom frissíteni win 10 -re, akkor elindul a rendszer, de a driverek problémája miatt nincs usb még sok egyéb más....Hogyan tudnék működő és használható win 10 -et varázsolni a gépre?
-
pc360
addikt
válasz
pendre54 #65744 üzenetére
A keresőszó: set process priority
Az alternativeto.net oldalon ezt találtam erre: Process Hacker
-
-
Üdv!
Tud valaki olyan külsős segéd progit, amivel egyes futó folyamatoknak magas prioritást lehet beállítani úgy, hogy azokat megjegyzi, és kiváltaná azt, hogy nem kellene a feladatkezelőben minden egyes alkalommal manuálisan belőni? Tehát olyasmire gondolok, hogy nálam pl. a Spotify Premium indításkor normál prioritású a feladatkezelőben, amit át tudok ugyan állítani valós idejűre, vagy magasra, viszont ezt a beállítást a Win, nem jegyzi meg a kilépéskor, hanem minden egyes indításkor újra be kell állítani. -
Polllen
nagyúr
válasz
SunMount3r #65740 üzenetére
Amikor megnyitották a topikot még win 9-re készült mindenki és a munkacíme threshold volt.
-
netpeti98
addikt
válasz
SunMount3r #65740 üzenetére
Amikor megnyílt a topik még Windows 9 néven emlegette mindenki, a Treshold pedig a kódneve volt. A hivatalos bejelentés után lett átnevezve Windows 10-re a topik, de a fórummotor nem írja át az URL-t csak a topik nevét.
-
SunMount3r
nagyúr
/windows_9_kodnev_threshold/->
Miért ez van a Topic címsorában? Addig OK, hogy elvileg a 10-es lenne a 9-es, de a többi mit jelent?!
(Sorry, de érdekel...
)
-
nicu71
addikt
válasz
szintén ,ugyanerről a linkről egyszerű frissitéssel,eddig nálam is minden ok.
viszont én nagyobb változásra számitottam ,kiváncsi voltam erre fluent design-ra ,ebből én nem sokat érzékeltem.
Valamint a Onedrive is teljesen változatlan,mintha anno a win8 -nál máshogy jelent volna meg. -
Hogy kell visszaállítani a lehetőséget hogy .vhd fileon jobbklikk és csatlakozást lehessen választani..?
Egy másik gépen ez így néz ki:
De az én gépemen nem jelenik meg (csak .vhdx filenál jelenik meg).
Amit még észrevettem hogy a .vhd társítva volt egy app-hoz amit már réges rég uninstalláltam:
gondolom ha ezt törölném akkor visszaállna (?) de nem törölhető ez a sor. Vagy a jobb-egérklikk menüt kellene szerkesztenem..? De hol és hogy? -
karl_fischer
aktív tag
Tegnap én is frissítettem az új rendszerre, eddig semmi hibát nem tapasztaltam.
Innen van: Windows 10 Őszi alkotói kiadás magyar telepítők (by oprend)
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Létezik olyan hivatalos Windows 10 ISO fájl amibe az eddigi összes frissítés integrálva van? Vagy ebből csak virágbolti verzió van?
-
bandi0000
nagyúr
Hogy lehet kikapcsolni, azt hogy magától telepít kisebb alkalmazásokat játékokat?
Ez a game mód ér valamit ?
-
pc360
addikt
válasz
Cr00py #65728 üzenetére
1. újraindítás
2. MiniBin, a szokásos kuka pedig eltüntethető
3. CCleaner a kuka ürítésre, az is ugyanoda épül be jobbklikkes menükéntPárszor én is beleakadtam, de akkor általában megoldotta egy újraindítás. Szerintem amúgy a 2. a legjobb megoldás. Sokkal kényelmesebb használni, végre látni MB-ra, hogy mennyi cuccot dobtál ki, és az asztal is felszabadul.
-
Geth
veterán
válasz
Lujo416 #65727 üzenetére
A lényeg lemaradt: milyen chipset driverről van szó?
Intel estén:
Teljesen felesleges. Nem valódi driverről van szó, csak .inf fileok, amik leírják a Windows számára az eszközt, kvázi "nevesítik". Nem jár hozzá .sys, .dll, semmi se.
Ennek fényében én nem szánnék rá túl sok időt, telepítsd fel a többi driveredet.
A végén ha maradt kérdőjellel jelölt eszköz, amihez nincs drivered, szedd le innen a II.b) -t, csomagold ki. Majd az eszközön Update driver, és add be neki a könyvtárat ahova kicsomagoltad. -
Cr00py
senior tag
Üdv. A lomtárral lenne egy kis gond. 16299.15-s verzió van.
Ha kitörlök valamit, bekerül a lomtárba, viszont maga az ikon marad egy üres kuka. Megnyitva viszont benne vannak az álltalam törölt dolgok.
Jobb klikkel a lomtárra szürke a "lomtár ürítése" lehetőség.
Belülről tudom törölni, de így nem túl praktikus, illetve nem is normális.
Mit lehet ezzel kezdeni? Másnál is ilyen? -
Lujo416
tag
Sziasztok
Windows 10re nem tudom felrakni a chipset drivert
Elindul a telepítés majd ahogy belekezdene minden előjel nélkül kilép
Tiszta telepítés semmi más nincs rajta ezt akartam elsőnek felrakni de nem engedi sehogy
Csökkentett mód sem segít
Rápróbáltam egy winrar telepítéssel azt engedte -
TRob1
veterán
válasz
Dan-szan #65724 üzenetére
Mivel épp előtted írták hogy mégsem jött be a dolog, lehet hogy eleve a rendszer rosszalkodik.
De egy próbát azért megérhet hogy pl. kilősz Feladatkezelőben minden appot ami alapból nem közvetlen a rendszer része, aztán próba. Ha így rendben, akkor lehet keresgélni hogy a kilőttek közül melyik is okozhatja. Jobb ötletem nincs ha az Eseménynaplóban sem ír semmit a lekapcsolás időpontjára. -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan tudom leellenőrizni, hogy hány windows 10 licence van a fiókomhoz rendelve és ebből melyik melyik eszközön van?
Elméletileg 2 licencem van, de most hogy feltelepítettem a notira a windows 10-t cd kulcs megadásával az aktiválásnál simán azt írja, hogy ms fiókhoz tartozó digitális licence-szel lett aktiválva.
Azért kérdezem, mert a fiókomban még a régi notimat is látom, amiről a windows-t áthoztam...
Plusz ehhez a notihoz is jár egy windows 7 gyárilag és fogalmam sincs, hogy a tulaj előtte frissítette win10-re vagy sem...
Szóval lehet már három van a fiókomhoz rendelve...
-
Geth
veterán
Ja, azokat én is kiszedtem az imageből, amit meg nem lehetett, nem indítom el. Kihekkelni nem akartam, annyit nem ér (Neked pl. a Store nem mászott vissza nagy update-nél?). Nincs több terrás SSD-m, sőt, elég kicsi, nem árt az a disk cleanup
A második bekezdésre van teljesen ellentétes tapasztalatom, de le se írom, mert nem számít, csepp a tengerben ez is, az is.
A többiben maximálisan egyetértek. -
movax
őstag
Soha nem használt appok - hát, nálam kb. a számológépen kívül az összes megy a levesbe a store-ral együtt (már nem emlékszem, hogy a a store-t a ccleaner-rel vagy powershell-ből szedtem le). Igen, a böngészőben is hozzáférsz a sütikhez, persze, az is megoldás. Disk cleanup tulajdonképpen fölösleges, amikor több terás hdd-k és ssd-k vannak a gépeinkben.
Amit mondani akartam, az az, hogy most, 2017-ben sem tartunk ott a számítógépekkel és az oprendszerekkel, hogy bárki teljesen szűz aggyal leül egy gép elé, használja és stabilan használja. Na jó, van pár linux-disztró, amit így lehet használni
de sajnos a win10 nem az. (nemrég szedtem le egy másfél éves 8.1-es windows-t egy gyengébbecske laptopról, mivel a használhatatlanságig lassult a gép, viszont a legfrissebb Linux Minttel szárnyal)
Ma is, akárcsak hajdanán, a dos-os, win95-ös időkben, kell egyfajta előképzettség egy oprendszer biztonságos és stabil működtetéséhez. Ez van, tetszik, nem tetszik. Kicsit érteni kell hozzá és ha az ember nem szerzi meg ezt a tudást, akkor bizony szív előbb-utóbb. Ilyen például annak ismerete, hogy a ccleaner-hez hasonló szoftverektől mit vár és mit kap az ember - ha ez a kettő közelít egymáshoz, akkor nincs baj. A win10 szerintem a legstabilabb windows evör, nekem egyetlen percig sem volt bajom vele, pedig még csak nem is tiszta telepítés, egy win7-re ment fel upgrade-ként, és kicsit megdöbbent, hogy mennyi ember szív vele, jelentős mértékben azért, mert nem tudja kezelni. Mert erről van szó, nagyobb mértékben, mint arról, hogy szar a rendszer stb.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #65713 üzenetére
Ja, szorri benéztem valamit. Multiboot lett volna, amihez jól jöhet, de most látom, hogy az EasyBCD-s szerkesztés volt a téma, meg hogy dobál valami üzenetet EFI módban.
WinPE mellett nekem így kényelmesebb volt pendrivera rakni kvázi a WinPE elé, hogy több dolog közül tudjak választani. Elég egyszerű a használata, van autodetect, de ha szerkeszteni akarja az ember, sima text alapú configja van, szemben pl egy BCD-vel. Én anno syslinux alternatívát kerestem EFI-re, arra bevált.
-
pc360
addikt
Milyen fóumokról és hibákról beszélsz, ami konkrétan köthető a CCleaner-hez? Merthogy ez így jól hangzik, csak épp semmi köze az aktuális problémához, főleg nem a recsegő zenelejátszáshoz. Ezért mondom, hogy fogd vissza az ilyen "felhívásaid", mert szükségtelenek, ugyanis ha megfigyelted, mi is kerüljük a fölös tisztítókat, nem tudom, ez leesett-e. Úgy írod, mintha mi most jöttünk volna le a falvédőről, miközben valójában semmi más nem történt, csak ideoffoltál úgy beállítva a CCleaner-t, mintha bármihez is köze lett volna.
-
Geth
veterán
Csak hát manapság ugye senki nem olvas dokumentációt, leírást...
Te írtad és megfelel az átlag user viselkedésének.
Ez nem riogatás, hanem felhívás, hogy aki használ ilyet, az használja ésszel.
Nem kell senkinek magára venni.Mik ezek a soha nem használt appok? FF-et nem használok, ahhoz nem tudok hozzászólni.
Startupra ott van az autoruns, sysinternals-osok csinálták, ha valaki ért hozzá, na azok ők. De ezt se szoktam rendszeresen használni, csak ott van kéznél.
Mi ez a süti törlés mánia? Ha valaki elmagyarázza, az jó lenne, sose töröltem még így tömegesen, 1 évbe, jó ha egyszer kellett egy bizonyos site sütijét törölnöm. Az megtörtént böngészőből.Nekem is összegyűlik szemétből, lusta vagyok, csak hetente fut le a disk cleanup
-
King Unique
titán
Azt tudom, hogy micsoda, de az már nem volt részletezve, hogy pontosan mire vonatkozóan írod. Szóval lehetett volna bővebben és világosabban is fogalmazni. Egyébként normál esetben egy PC-n a Windows 10 UEFI-s bootolásához nyilván nem kell külső rendszerbetöltő, jó a sajátja is. Ahogyan pl. egy pendrive-ról bebootolt WinPE megoldásnál sem létszükséglet ilyen környezetben a használata. Inkább speciális multiboot megoldásoknál, illetve Macen szokás használni.
-
movax
őstag
Rendesen beállítva nem töröl semmi fölöslegeset, nem kell azért riogatni. Csak tudni kell beállítani, mint mindent, főleg a windowsot. Csak hát manapság ugye senki nem olvas dokumentációt, leírást, szakfórumokat, csak nyomja egyből a gombot.
Csak két dolgot mondok, amiben hasznos a CCleaner: egyszeren lehet unistallálni vele a soha nem használt appokat és ki-be lehet kapcsolgatni a böngésző-kiegészítőkey (azokat is, amelyeket pl. a FF defaultból nem mutat). És rendesebben hozzáférsz a startuphoz vagy például a sütikhez.
Tény, hogy win10 alatt, nagy tárhellyel, esetleg ssd-vel már nincs jelentősége annak, hogy van 4-5 giga szemét a user könyvtárban, de régebbi rendszereknél igenis hasznos. Rendszert gyalulni vele talán egyetlen eszközével, a Duplicate finder-rel lehet, a többi része ártalmatlan.
-
Geth
veterán
Ez nem szoftver paranoia, ha Te csak kényelmi funkciónak telepíted (jelentsen ez bármit), hajrá.
Csak idegesítő, hogy Win fórumokon csupa olyan hibával jönnek elő emberek, ami azoknak nem jön, akik nem futtattak ilyen-olyan takarító, karbantartó és társai programokat.
Lehet, hogy Te akkurátusan kikapcsolod/nem használod a registry pucoló részét a proginak, de hidd el, gyakran látom, hogy Pistike feltelepíti, és gyalulja a rendszer azon részét, ami ezt amúgy nem igényelné.
Lehet nem is azonnal megy tönkre valami tőle, vagy nem tűnik fel azonnal, mert csak hónapokkal később navigál el a rendszer egy olyan részére, ami már sérült, vagy pl. nem megy fel valami update. Mert ki lett takarítva.
És ilyen szituációkban marha nehéz kinyomozni, mi okozta a hibát.Sajnos a szoftver paranoia nem elég divatos, ezen a téren lehetne divatosabb
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Angol build windows 10-et át lehet állítani magyarra? Illetve hogyan? És teljesen zökkenőmentes-e utána a használata?
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
Ki használja aktívan, régóta, velem együtt Here Maps-et?
Évek óta használom, még Nokia Symbian alatt kezdtem el gyűjteni a kedvenceket.
Windows 10 Pro rendszer van a laptopomon. Nem jelennek meg a Kedvencek listáim. Vajon miért? Telefonon (most Android) mind a mai napig remekel.
A Microsoft accountomba és a Here accountomba bejelntkezéskor ugyanazt az adatot állítottam be bejelentkezéshez. Ez lehet a zavar? Eddig más eszközön nem volt gebasz. Netes belépéskor sincs gond. Csak és kizárólag a számítógépes Windows alkalmazás használatánál.Tippek?
-
A Windows 10 Home edition tudtommal nem támogatja a dinamic volumet. Ez mit jelent?
(1) - nem tudja létrehozni de írja, olvassa..
(2) - nem tudja létrehozni de olvasni tudja..
(3) - nem tudja létrehozni, nem írja, nem olvassa..Igazából adatmentéshez kéne, hogy lementse róla baj esetén az adatokat egy másik gép hibája esetén.
Csak azért kérdem mert a Home mindazt tudja amit tagad a Microsoft, hogy kezeli (r/w) mind a külső mind a belső Bitlockert, csak a létrehozó felületet spórolták le róla, hátha ugyanígy van ez a dinamikus kötetekkel is..
-
pc360
addikt
Jó, azért a túlzásokat, és a megbélyegzést hagyjuk! A CCleaner-rel semmi gond nincs, ha csak a takarítás részét használod. Én pl. a sütik fehérlista alapú törlésére használom, ami igen hasznos. Az a malware egy szerencsétlen probléma, nem rajtuk múlt, és attól nem lesz maga a program megbízhatatlanabb. Teljesen jó takarítóprogram, és azóta a kulcsot is cserélték. Én a registry-részben vagyok szkeptikus, de mivel előnyt úgysem jelent, ha néhány nem használt kulcsot töröl, ezért azt egyszerűen nem kell futtatni, és ennyi.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #65703 üzenetére
Vagy csak nem, hogy ez okozta.
Te pontosan tudod mit "takarít" ki? Biztos jó, hogy nagytakarít, de ha egyszer kidob valamit amit nem kellett volna.
CCleaner, egyéb karbantartó, privacy, ilyen olyan killer témában nem kell válaszolnod -
Nálam a windows a saját feladatkezelőjét nem hajlandó a startup-ból indítani, ha valami, hát ez pedig tiszta, és asszem jogosultságprobláma sem állhat fenn.
(#65656) Tompie, az ablak ismerős, és teljesen random jön elő nekem, mindent lelövök, üres a tálca, vibert stb, és kiírja hogy 1 feladat fut. Azt persze véletlenül se arja, mi is az feladat...
És, van amikor 6-8 app fut, rányomok a kikapcsolásra és szépen leáll.
Fene se érti az érzékeny lelkivilágát. -
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #65698 üzenetére
CCleaner többet árt mint használ, de legutóbb még ajándék malware-t is adtak hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged