- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zufo
tag
Sziasztok egyik ismerősöm megkért hogy rakjam újra az operációs rendszert a laptopján és telepítettem rá Win 10 et és ugyan úgy előjön az eddigi hibája a gépnek, lehet hogy ez hardveres hiba lenne :/ Amúgy egy Dell alienware gépe van hdd/sdd háttértárakkal az oprendszert az ssd-re telepítettem.
A hibaképet linkelem:
Köszönöm szépen előre a segítséget !
-
Zoz
őstag
válasz
Mr-Pamacs #62188 üzenetére
Én SATA vezérlő körüli gondra tippelnék.
a) döglődik az alaplap, nem lenne meglepő, már vagy háromszor túlélte a tervezett élettartalmát...
b) kontaktos SATA kábelek. Ilyen régi gépeknél előfordul, hogy miután meg lett bolygatva a belseje (jelen esetben SSD berakása) utána el kezd szarakodni.
c) SATA driver hiba. Amikor még nem raktad át AHCI-re akkor is csinálta? Az XP-s telepítés meg van még? Ha azt indítod el, akkor rendben van? Ha nincs akkor felrakni újra próbából, vagy esetleg egy Win7-et. Így ki lehetne zárni a hardver hibát. Találkoztam már olyan géppel, ami a 10-es által alapból feltett SATA driverrel rendszeresen kék halálozott, külön felrakott chipset driver oldotta meg a dolgot. Mondjuk azt nem tudom, hogy te alaplapodhoz lehetne-e 10-es drivert találni, Gigabyte oldalán 7-es a legutolsó. -
raidx
őstag
válasz
Mr-Pamacs #62195 üzenetére
Eseménynaplóba mi szerepel hibaoknak?
Jobb klikk a startmenűn, eseménynapló, Windos naplók, Rendszer. Ott lessz sárga és piros hibajelzés. Sárga csak figyelmeztetés. Dupla klikk és feljön egy ablak ahol leírja a hibakodot és okát. Igaz elég szűkszavú de a semmitől több. A betöltés közbeni hiba nem lessz benne. azt legtöbbször driver, lemez, hiba okozza. De lehet lemerült elem is az oka. Az elem egyszerű mérése nem jó! Terhelléses mérés kell. De gyorsabb egy csere.Legtöbb esetben CR2032 3 voltos lithium szokott lenni. Tégebbiekbe más is lehet. Meg kell nézni.
Igen! A gyengélkedő táp is okozhatja. Kiszáradnak a kondik és nincs meg a kellő tápfesz. A powergood jel megjön de ahogy indulnak a HDD-k nagyobb kraft kellene, ami nincs.
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
qqcqqc #62190 üzenetére
Igen volt cserélve táp. FSP 400 W táp van jelenleg (kb 5-6 éves), a régi Chieftech helyett. Valamint ezt kizárnám, mert a windows csere előttig nem volt gond a géppel (igaz akkor nem volt benne még SSD csak az 5 vinyó). XP hónapokig ment leállítás nélkül. Esetleg tudom ezt valahogy tesztelni?
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok.
Olyan gondom lenne hogy a win 10 gyakran fagy. Sokszor rendszerindulás után nem ismeri fel a vinyókat.
Jelenleg 6 vinyó van benne, 5 HDD 1 SSD. Utóbbin van a rendszer. Sajnos a win telepítésekor a BIOS-ban elfelejtettem átállítani a SATA módot AHCI-ra, amit azóta pótoltam. Érdekesség még hogy sokszor nehézkesen vagy el sem indul a gép, és hogy bootoláskor mind a 6 vinyót felismeri a rendszer hibátlanul.Vinyóhibákat kizárnám, 10 évig ment a gép XP-n, és azóta van ez hogy win 10 lett felrakva.
Az AS SSD Benchmark azt írja hogy minden rendben, a vezérlő típusa storachi.
Alaplap: Gigabyte MA790FX- DQ6
SSD: Samsung Evo 850
Vinyók: 4 Samsung, 1 WD.Van valami ötletetek?
-
tibike8
őstag
válasz
Karcsi1001 #62184 üzenetére
Sablon szöveg. Nekem is ezt írja meg azon is ezt írtam amire megjött már és azon sem hamar jött meg.
-
válasz
Karcsi1001 #62169 üzenetére
"Jó hír! Már úton van a Windows 10 alkotói frissítés. Szeretne az elsők között lenni, akik megszerzik?"
Szerintem erről már lekéstél..
-
totyino77
tag
Ugyan ez a drivert raktam fel a win 7 re nyilván a win7 verziót és ott jo
-
totyino77
tag
Nem melegszenek vga 56fok
Proci is ennyi max -
MK VII
veterán
válasz
totyino77 #62174 üzenetére
Én ezt értem, de a hardvereid ismerete nélkül ez nulla...
Milyen alaplap, milyen processzor, milyen VGA, milyen tápegység, milyen driver, windows melyik frissítése, hőfokok rendben?
Rengeteg kérdés van amikre nem válaszolsz, amiből egyáltalán el lehetne indulni valamerre... -
-
tibike8
őstag
válasz
Karcsi1001 #62169 üzenetére
Nekem pl csak az ultrabookomon jött még meg, az asztalin nem.
-
Karcsi1001
tag
Üdv Mindenkinek.
Hozzánemértőként kérdezem:
Létezik, hogy laptopon még mindég nem frissül automatikusan a legális Win 10 Home? Nekem ezt írja ki:
"Jó hír! Már úton van a Windows 10 alkotói frissítés. Szeretne az elsők között lenni, akik megszerzik?"
Ráklikkeltem a "mutassa meg, hogyanra", letöltötte, de valami nem tetszett neki-vagy mit tudom én miért, de hibára hivatkozva visszaállította a rendszert (hál' Istennek). Egyéb frissítések azóta is jönnek (próbálok képet mellékelni róla).
Mivel nem értek hozzá, nem merem mégegyszer elindítani, várom, hogy automatikusan frissüljön. De fog frissülni, csak várjak türelemmel?
Ha Valaki tud tanácsot adni, azt előre is köszönöm!
-
Ádám16
addikt
.
-
MK VII
veterán
válasz
totyino77 #62161 üzenetére
Szia...
Kicsit bővebben?
Ez így amit leírtál gyakorlatilag semmi infó.
Géped alkatrészei, pontosan mikor csinálja, milyenek a hőfokok, driverek mik vannak a gépen?
Szerintem egyáltalán nem ebbe a topikba való a kérdésed. Hardveres gondod lesz. Vagy VGA vagy tápegység... Esetleg még talán VGA driver... -
MrSealRD
veterán
-
totyino77
tag
Hello játék inditásnál illetve játék közben fekete képernyőt kapok és csak a gépen lévő ujrainditás gomb segit ez miért van?
Win10 64 pro -
Sancza
tag
Sziasztok!
Win10 Pro-t használok, és van jópár virtuális gépem (VirtualBox). kb2 hete használtam utoljára őket.
Most viszont egyiket se tudom elindítani, olyan hibával, hogy nincs engedélyezve a virtualizáció, ami nagyon furcsa, mivel eddig ment (van win10, win8.1, és jópár linuxos VM-em)Megnéztem a bios-ban, és engedélyezve volt a virtualizáció. Windows újraindítás után megint működött a virtualbox, aztán egy idő után (kb 10perc), megint ugyanezzel a hibával már nem indulnak el a VM-ek.
Van az AMD-nek egy tool-ja (AMD-VwithRVI_Hyper-V_CompatibilityUtility), amivel lehet ellenőrizni, hogy az AMD-V engedélyezve van-e. Ez azt írja, hogy nem, kapcsoljam be a bios-ban.
Újra megnézem a bios-ban, és be van kapcsolva. Ezután a Windows elindítva bootolás után az AMD tool-ja azt mondja, hogy engedélyezve van az AMD-V,
aztán megint egy kis idő után (kb 10perc)vagy valamilyen folyamat elindulása után (kitudja melyik) megint azt írja, hogy nincs engedélye az AMD-V kapcsoljam be a bios-ban.Addig, amíg azt írja az AMD tool hogy van virtualizáció támogatás, addig a VirtualBox-ban elindulnak a VM-ek, viszont a LinuxMint-es VM-em belefagy a bootolásba (az X indításakor),
ubuntu serverem elindul működőképesnek tűnik. A win10es VM is elindul, de egy idő után a gazda gépem kék halállal meghal (KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED , VMMR0.r0)
Aztán amikor már az AMD tool aztmondja, hogy nincs engedélyezve a virtualizáció, akkor már nem lehet a VM-eket már elindítani.Túrtam a netet, de semmi használhatót nem találtam, a találatok 80%-a aztmondja kapcsolja be a bios-ban a virtualizáció támogatást (be van), egy része azt mondja, hogy állítsam le a Hyper-V feature-t (ezzel össze szokott akadni a VirtualBox) le van állítva
Windows System tool-ja ezt mondja:
Hyper-V Requirements: VM Monitor Mode Extensions: Yes
Virtualization Enabled In Firmware: Yes
Second Level Address Translation: Yes
Data Execution Prevention Available: Yesproci: AMD FX-8370E, Alaplap: MSI 970 Gaming
Erősen gyanús, hogy valami win10 update szívat, mert volt frissítés, de nem tudom hogy lehetne leszedni06.24-én jött
Windows Update KB3186568 (le tudtam szedni, nem segített)
06.14-én jött
Security Update KB4022715 06.14 (le tudtam szedni, nem segített)
Winddows update KB4023834 06.14 (ezt nem tudtam leszedni)
Virtual Box-ot is frissítettem, szintén nem segített
Van bárkinek ötlete, hogy mitől tűnik el a Win10ben az AMD-V támogatás a windows elindulása után kis idővel? Rendkívül bosszantó
-
kzoli89
tag
Sziasztok,A "kedvenc" command line tool-lal van egy kis probléma. Az alap jelenség, hogy az egyikből látszik a bash parancs, a másikból nem (A linux subsystem fel van rakva).
Jelenleg két módon próbálom elindítani:
Start Gomb -> bepötyög, hogy cmd -> Enter -> bash.exe működik
Pl. Total Commander megnyit -> az alsó sávban beírom, hogy cmd -> bash.exe nem találhatóA második esetben a command line beállítások is különböznek a többitől, pl. a betűszínek, méretek, stb. Az utóbbi állapot akkor állt elő, amikor az Oracle 11g Express szervert telepítettem, és ott a stop db parancsikont használtam. Az valamit elállított vagy a path-on, vagy nem tudom. Találkozott már valaki valami hasonlóval?Elvileg a Linux subsystem x64-es. Ez lehet a cmd baja?Köszi,
ZoliRejtély megoldva: Csak x64-es cmd-ből futtatható a bash.exe, és mivel a Total Commander x86-os volt, ezért nem tudta futtatni. Most már csak az x64-es IntelliJ-t kell rávennem, hogy az x64 cmd.exe-t használja.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Pokesz007 #62139 üzenetére
Nálam SSD van és elég hektikusan fordul elő a jelenség. Van, hogy napokig/hetekig semmi. Aztán hirtelen a lehető legrosszabbkor bevágja a CPU-t maxra...
Köszi a videót. Megcsináltam a lépéseket. Az egyik troubleshooting írt pár dolgot bár most volt is frissítést arra feszült rá. Most kíváncsian várom, hogyan alakul a TiWorker működése. -
Koga777
tag
Sziasztok! Letöltöttem az áruházból témákat, de egyiket sem lehet kiválasztani. Mi a trükk?
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Win10 oem esetében alaplap, és proszesszor csere esetén tudom újra aktiválni a licencet?
-
Köszönöm Kollégák!
-
Sziasztok!
El meg az az ingyenes frissitesi kiskapu amivel a latasserult vagy valami ilyesmi volt win10-re meg lehet upgrade-elni?Koszi
-
quailstorm
félisten
válasz
macilaci78 #62140 üzenetére
-
lacos001
senior tag
Hi
Lehet rávenném magam, hogy W7-ről W10-re pattintsam a gépet.
Letölteni nem fogok virágboltba, (Németországban élek) megvenném, de fogalmam sincsen ezzel kapcsolatban....Ez mi lehet, felvilágositanátok okos agyamat?!
MS OutletHa érdemes, akkor lecsapok rá...22.95 ojroért....Persze, ha teljes értékű...
thx -
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #62140 üzenetére
Lehúztam a gigás offline telepítőt, de erre is kiírta, hogy sikertelen... Olyan ez, mint a végbélkúp, tudom, hogy használna neki, de nem lehet erőltetni...
-
Gabesz87
veterán
Csinálok egy tiszta telepítést a napokban, mert már nagyon ráfér a gépemre. Mióta frissítettem a 8.1-ről, nem volt még újrahúzva, de mostanában elég sok az anomália, különösen az Anniversary Update óta. Kérdésem, hogy tiszta telepítésénél kell kulcsot megadni (mert olvastam, hogy elvileg hardver ID alapján aktiválja magát)? És ha igen, az AIDA által kiírt kulcs az, ami elvileg telepítéshez szükséges? Csak mert nem vagyok benne már biztos, hogy melyik kulcs kell nekem, vettem korábban kettőt is. Asztalira, meg a laptopra.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
quailstorm #62098 üzenetére
Nem lenne rossz, gondolom, ezért futott neki 7-szer is. Azt nem értem, miért nem sikerült?
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
svgyula #62135 üzenetére
USB1.0-ás port lenne az X79-es alaplapomon?
A laptopon 2db USB2 és 1db USB3 van. A pendriveot az USB2-be dugtam 2.0-ás pendrive lévén. Így kaptam a képen látható sebességet. Kíváncsiságból kipróbáltam ugyan azt átmásolni az USB3-as porton keresztül is és így talán 1MB/s-al volt gyorsabb ha jól láttam. A lényeg, hogy laptopon bármelyik USB portra is dugom meg van a folyamatos 20MB/s körüli sebesség. Hogy az asztali gépemen mi okozza a lassulást arról fogalmam sincs. Driverekkel látszólag minden rendben. -
-
rup1u5
nagyúr
válasz
istvankeresz #62131 üzenetére
Hátlapin még rosszabb a helyzet.
Csak 10MB/s volt a max egy rövid ideig az elején aztán meg belassult, volt hogy 1Mb alá is:
-
rup1u5
nagyúr
válasz
istvankeresz #62129 üzenetére
Akkor a laptopomon (szintén Win10) miért megy végig 20MB/s-al ugyan az a fájl?
-
rup1u5
nagyúr
Az miért van, hogy pendrivera másolás elindul ~20MB/s körül aztán 5-10mp múlva leesik 3-5MB/s közé és ott marad? USB2.0-s pendrivera másolok előlapi usb csatin keresztül (már ha ez utóbbi számít egyáltalán).
-
philipe
tag
válasz
this is life #62116 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
D@niel
addikt
üdv,
felment a creators update, ami után legalább 20 giga "lefoglalódott" az ssd-n.
a windows old mappát töröltem, de még mindig gyanúsan kevés a szabad hely.
mit kellene még átnéznem? -
Mart10000
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám van az Edgevel kapcsolatban, hogy a böngészőben nem tudok webcímet beírni. Olyan mintha nem lenne billentyűzet csatlakoztatva éppen ott, de ha bemásolom a címet egy másik böngészőből az ott lévő tartalmat már gond nélkül használhatom. A probléma az 1703-as verzió óta van. Más is tapasztalt hasonlót?
-
atszila
csendes tag
válasz
this is life #62119 üzenetére
Nincs túlhúzva, most vásároltam a laptopot hétfőn. Semmihez se nyúltam, csak felraktam rá a Microsoft oldaláról letöltött windows 10 Home-t. Bár még nincs aktiválva, mert nem vettem hozzá meg a szoftvert. Az illesztőprogramokat a windows update húzta le és telepítette. Szóval nem tudom hogy most vigyem vissza a gépet és kérjem vissza a pénzemet, vagy érdemes próbálkozni, hátha jó lesz
-
kisza25
félisten
Sziasztok!
Láma kérdés, eredeti w10 oem, alaplap maradna, de CPU-t VGA-t cserélnék, sírni fog miatta? -
-
svgyula
addikt
válasz
atszila #62108 üzenetére
Szia! Egy lehtőség a kiolvasásra.
-
-
philipe
tag
válasz
this is life #62114 üzenetére
Ez szuper! Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget!
.. Akkor holnap már csak egy ssd t kell vennem..
-
philipe
tag
válasz
this is life #62111 üzenetére
Én is ezért kérdeztem, mert megnéztem a bolti árakat..
Az általad írt módszerről van esetleg valami összefoglaló? Van itthon egy W7 Home jogtiszta dobozos verzióm.. -
válasz
philipe #62102 üzenetére
Ismered a mondast , ha valami tul szep ahoz hogy igaz legyen akkor az hamis,valotlan. Szerinted realis w10 kulcsot venni 4 szamjegyu osszegert ? Amugy inkabb vegyel egy w7,w8.1 kulcsot telepitsd az adott oprendszert hozza , majd frissitsd az akadalymentesitett win10-re , ugy legalabb tenyleg hivatalos lesz(win COA matrica es egyebek is legyenek a kulcshoz)
-
lazajnd
tag
Sziasztok!
Szeretném megváltoztatni az alapértelmezett mappanézetet a csatlakoztatott MTP eszközökhöz. Jelenleg az alapértelmezett a "mozaik" megjelenítés, ezt szeretném a "részletek" megjelenítésre átállítani. Azok a mappák, amikben manuálisan már átállítottam (mert gyakran használom) részletes módban jelennek meg (ezt egyébként hova menti el a Windows?), de jó lenne ha ezentúl az összes MTP eszköz összes mappája így jelenne meg mindenféle állítgatás nélkül.
-
svgyula
addikt
válasz
atszila #62105 üzenetére
Szia! Szerintem először aktiváld a win10-t (megvásárlás) utána talán a szoftverek sem fognak szívatni. Amit a "boltban" felraktak azt én kapásból lecserélném a helyedbe egy hivatalosan megvásárolt verzióra, akkor tudnál bárhol reklamálni addig "az ajándék lónak ne nézd a fogát"
-
MrSealRD
veterán
Időről-időre meggyűlik a bajom a Windows Update-el, ehhez kapcsolódva a TiWorker-el is. Hiába van beállítva, rengetegszer fut hosszú percekig olyankor amikor nem kéne... Szeretném ha valahogy úgy működne, hogy értesítés van az update-ről de a telepítést és egyéb mókuskodást én mondom meg neki, hogy akkor most elkezdheti... Mindig a lehető legrosszabbkor terhelte le a gépet feleslegesen... Jelenleg fent van a Creators Update de nem javult a helyzet. Van valami megoldás ennek a beszabályozására?
Azon kívül a telemetria adatokat is szeretném minimalizálni. Láttam néhány szoftver erre a célra nem bízok abban, hogy mást nem csinálnak a gépen... Így ha van valami beállításgyűjtemény amit kézzel el lehet végezni, akkor az is érdekelne.
-
atszila
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Hétfőn vásároltam egy ACER Swift 3 notebookot, operációs rendszer nélkül. A boltban feltelepítették rá nekem a Win10 Home-ot, ami most aktiválásra vár. Viszont normálisan nem tudom használni a gépemet, mivel meghatározatlan időközönként a következő hibaüzenetekkel újraindul, vagy teljesen le is áll a gép. (kép mellékelve)
Page FAult in Nonpaged Area vagy
System service exceptionAz utóbbi 2 napban 3x történt ez meg. Mivel garanciális már visszavittem, újraraktam én is a windows oldaláról letöltött Home-ot de az új gépen is ezeket a hibaüzeneteket kapom. A legfrissebb drivereket telepítettem, volt hogy csak a windowsra bíztam az új frissítések letöltését, de valahogy csak nem kerek az egész. Szerintetek vigyem vissza és kérjem vissza a pénzemet, vagy valahogy meg lehet ezt oldani. Volt már valakinek hasonló problémája és hogyan tudta orvosolni ?
Köszönön előre is,
Attila -
-
Pá
addikt
KB4022725 update nem megy fel sehogysem a gépemre. (ez a júniusi nagy comulative biztonsági update)
Korábban sosem volt update probléma. Első ránézésre ezt is feltelepíti, szól, hogy újra kéne indítani a gépet, de újraindításkor nem csinálja a szokásos %-os számolást, ahogy kéne. 1-2mp-ig előkészít, utána meg simán csak újraindul a gép és kiírja, hogy nem sikerült az update.
Elég idegesítő, mert emiatt folyton újra akar indulni, viszont sosem sikeres az update.
Próbáltam offline verziót is telepíteni az updateből. Töröltem a cache-t stb Más ötletem nem nagyon van.
Jelenleg nincs semmi 3rd party vírusírtó a gépen, csak windows defender. (az uptodate)Valakinek volt hasonló problémája, bármilyen megoldási ötletetnek örülök. Amiket google kidobott már végigpróbáltam, egyelőre siker nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest