Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- pechman8: 300B vs. GU50: a Herceg és a Koldus
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz
IstvánLászló #63302 üzenetére
Hidd el, megvan az oka. És Gondolom a 2 legfőbb az a felhasználók védelme. (Azért kettő mert a saját, és a mások védelme ha hálón van a gép) Én spec sosem szerettem ha vki élből kapcsolta ki a frissítéseket. Win szinten szóba sem álltam vele utána. Ha mégis akart vmit, először frissítés.
A 2 legutóbbi "nagy támadás" is azokat "szivatta" akik nem voltak naprakészek OS szinten.
És nem, nincs olyan hogy épp játszol/dolgozol és egyszercsak lecsó mert frissít. Ez max akkor lesz így, ha valaki cseszik rá és nem indít újra a figyelmeztetések után sem sohasem.
Kezdetektől használom több gépen is, és - oké, szerencsés vagyok valszeg - , de nekem kb semmi gondom nem volt, soha nem cseszett szét semmit frissítés sem. (egyszer egyik laposon kellett visszatennem másik drivert ujjlenyomathoz, illetve legutóbb az asztalim ébredt éjjelente alvóból. Mindkettő megoldva. Ennyi volt 3 saját gép problémája 2 év alatt. És számos nem sajátot is úgymond én tartok karban - hébe-hóba szólnak hogy nézzek rá - vagy eleve nézem ha arra járok, mint pl. anyumékét..., de gond semmi. kopp-kopp)
-
King Unique
titán
válasz
IstvánLászló #63302 üzenetére
Eleve jelzi a rendszer, ha restart kell és amúgy a CU óta már 18 órás aktív időszak van. Valamint akár egyéni újraindítási időpontot is meg lehet adni. Sőt, pl. ezzel a megoldással akár konfigurálni is lehet a frissítések telepítését. Ahogyan az automatikus drivertelepítésre is van hasonló. Tehát nem, nem fog minden csak úgy hirtelen menni a levesbe...
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #63295 üzenetére
1. Valamilyen szinten minden Win10 használó bétatesztelő, olyan szinten változik a rendszer fő frissítések során. Új funkciók kerülnek be, régiek tűnnek el, felhasználói felület változik (csak start menü variácóknál már harmadik félénél tartunk). A következő őszi frissítéskor is ez lesz.
2. Új áruházi appok még nem túl kiforrottak, pl. a képnéző sebességben sehol nincs a 7-es képnézőhöz képest. Ablakkezelési gondok. Alapból előtelepít több vackot, játékot, több beállítást át kell nézni ne zaklasson a rendszer. Néhány cucc csak mókolással távolítható el. (Mixed Reality Portal, Xbox) Rendszerfrissítésnél szorosabbra fogta a pórázt a Microsoft, nincs már olyan csak értesítsen mikor töltse le. Vezérlőpultot folyamatosan költöztetik át az új beállítások appba, pech ha közben valami funkciót elfelejtenek mint tavasszal az ablakok címsorának testreszabási lehetősége. Legközelebb a rendszer képfáj backup tűnik el.
5. Problémák olvasása ne bizonytalanítson el, ide mindenki problémákat ír azért van a fórum. Lehet ami másnak bosszantó, neked fel se tűnik. Motorháztető alatt azért biztonságosabb, gyorsabb a rendszer és sok új funkció pl. virtuális asztalok, esti fény, a Defender is okosodik, az áruházi appok egy klikkes telepítése szemetelés nélkül. Próbáld ki, aktiválás nélkül is megy egy darabig, ellenőrizd a hardvereddel minden driver működik, nézegesd a beállításokat. Az tény teljes áron megfontolandó, hiszen a 7 is még évekig támogatott marad. A legtöbben gondolom géppel vásárolt előtelepített licence-t frissítettek fel ingyen.
-
vlevi
nagyúr
válasz
IstvánLászló #63295 üzenetére
"Tesztelni a pénzemért nem is szeretnék."
Töltsd le a Microsofttól, telepítsd fel kulcs nélkül.
Pár napig használhatod így is, addig el lehet dönteni, hogy megfelel-e, vagy sem. -
törölt tag
válasz
IstvánLászló #62536 üzenetére
Tekintve a Home OEM-ért is elkérnek 30K-t, mindenképpen a 40K retail, gépfüggetlen verzióval jársz jobban. Gépépítőknek, gamereknek az kényelmesebb. Átlagember pedig vesz egy laptopot facebookozik rajta pár évig amíg megadja magát, aztán a következő laptop árában megint lesz OEM op. rendszer.
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #62531 üzenetére
Többségnek elég a Home.
Választható persze.TRob1: hát mondasz valamit, anno a 8 idején nagy akcióban vettem MS-től kulcsot, azzal frissítgetek azóta. Csak még jobban szidnám a 10-et ha teljes 40K áron használnám.
-
TRob1
veterán
válasz
IstvánLászló #62525 üzenetére
Nincs olyan sok gond vele. Leginkább a rá írt driverekkel és szoftverekkel. Hisz pl. mostanság folyton panaszkodnak az összes böngészőre... nem csak win10 alatt. Vagy pl. sok-sok gond megoldódott már a topik életében egy-egy drivercserével (nem mindig a legújabb a legjobb)
persze ahogy az összes MS termékkel, ezzel is akadnak néha-néha problémák. (de 80ezret egyik win sem ér)
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #62522 üzenetére
"Kérdésem ha alaplapcsere és más hardvert is cserélek, akkor is új kulcsot kell vennem a gépfüggetlen változathoz is?"
Nem, a gépfüggetlen kulcsot egyszer veszed, benne van a nevében, olyan hardverre telepíted amire akarod.
Az olcsóbb alaplaphoz kötődő OEM kulcsok csak az alaplaphoz kötődnek, tök mindegy neki ha közben videókártyát vagy mást cserélsz, és köztudottan nem szigorúak még alaplapcsere esetén is engedi tovább használni a kulcsot az ügyfélszolgálat. Az MS az igazi bevételét a vállalati piacon szerzi, nem szaroznak magánszeméllyel ha éppen elfüstölt az alaplap.
Ha a Home és Pro között nem látod a különbséget, akkor valószínűleg nincs szükséged a Pro verzióra. Abban olyan pluszok vannak mint csoportházirend, Bitlocker, HyperV... általános célokra elég a Home is.
-
Apucy01
őstag
válasz
IstvánLászló #62519 üzenetére
Annyira azért nincs vele sok gond4 Ami van az nagyrészt orvosolható, a másik fele user error.
sokan nekiálnak mindennel szétbarmolni a redszert és a máig istenitett win 7 et akarnak belőlle csinálni csak tudnám miért?
Nekem ez az eddigi legsabilabb redszerem több mint 1 éve csak frissül nem tudom mi az a kékhalál és hogy minek van a reset gomb!
álj neki nyugodtan és keress meg ha tudok segitek szivesen!
-
törölt tag
válasz
IstvánLászló #62519 üzenetére
Gépfüggetlen, retail: amikor bármilyen gépre telepítheted és aktiválhatod (nyilván egyszerre csak egy gépre)
Függő, OEM: amikor az alaplaphoz kapcsolódik a kulcs, elvileg ha alaplapcsere új kulcsot kell venni, gyakorlatilag a telefonos ügyfélszolgálat udvariassági kör után aktiválja a régi kulcsot az új alaplaphoz is.40-ért Home verzió, 80-ért Pro. különbségek itt
Egyébként ha Win 7 vagy 8 a gépeden, ingyen frissíthetsz 10-re, illetve apróhirdetéseknél vannak az 5-10 ezer forintos "szürke" kulcsok is.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest