- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SamSem58
aktív tag
Hali,
A legújabb Windows 10-et használom, és Motorola SM56 fax driverre lenne szükségem, mert Win 7-alatt működött, ám most kompatibilitási gondok miatt nem tudom használni. Már néztem a Microsoftnál is, és jó párszor végig nyálaztam a Googlet is, de csak Win 7-hez van driver, esetleg tud valaki segíteni?
-
jeni
félisten
Üdv!
Az új 1703 verzióban valakinek működik-e a monitor lekapcsolás az energiagazdálkodásban?
Akár mire állítom nem kapcsol le. -
Zola01
tag
Sziasztok!
Processzor váltásnál újra kell aktiválni a Win 10-et? Kinek mi a tapasztalata?
Köszi!
-
tlac
nagyúr
Frissítettem a Creators update-re és az a problémám, hogy Edge-ben nem működik az internet, ha visszajövök készenléti állapotból. Pedig egyébként van net, ha újraindítom a böngészőt, utána jó lesz.
Találkozzatok ezzel a hibával? Van rá megoldás? -
saelin
veterán
válasz
junior11 #58189 üzenetére
A windows 7hez képest sokkal gyorsabban végez a töredezettségmentesítéssel, mert a háttérben is csinálja néha. Nekem egy durván használt 500 GB-os vinyóm van és eddig ha manuálisan elindítottam mindig végzett egy 15 percen belül.
A defragger sokkal tovább molyol, de nem hiszem hogy megéri-e a plusz időt rászánni.
Szerk:
Ups, my bad. Lemez karbantartó =/= töredezettségmentesítés.
Megyek vissza aludni! -
-
junior11
veterán
A lemezkarbantartót milyen gyakran ajánlott lefuttatni? Van értelme mellette CCleanert ezen a rendszeren még használni? Ti hogy szoktátok?
-
válasz
#86564352 #58159 üzenetére
Ezt sajnos én is meg tudom erősíteni, hogy a hangrendszerek tekintetében piszokul belenyúlt az új Win, és nem épp szerencsésen. Nálam konkrétan a TEAC UD-301-es külső, USB-s DAC-omból csinált majdnem porfogót, esetleg levélnehezéket
, mert egész egyszerűen a TEAC gyári ASIO driverével használhatatlan a cucc. Azóta az MS által automatikusan felrakott USB-s driverrel működik csak, így meg a TEAC saját zenelejátszó programját, a TEAC HR Audio Playert nem tudom használni, mert az meg kizárólag a saját ASIO driverükre van kihegyezve. Ráadásul hangminőség szempontjából is jobb, ha a lejátszó saját driverével üzemel, és nem az MS által gányoltal.
A Foobar2000-el is vannak gondok, mert egy-két beállítás, ami korábban működött most nem. Pl. mivel ugye nem működik az ASIO driver, így csak Wasapi módban használhatom, vagy a Foobar kinézetét egyáltalán nem lehet állítani, csak az alap van, de nem működik a lejátszó sáv se, ahol látni lehetett, hogy az adott zeneszám lejátszása épp hol tart, mennyi idő van még hátra. A Foobart is már vagy ötször újratelepítettem az elmúlt 3-4 napban, mondom hátha, de nem jött össze a dolog. -
-
OkosTibi
csendes tag
válasz
Sztlaci #58183 üzenetére
Próbáld ki, hogy ide bemásolod a parancs ikonját: C:\Users\xyz\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
Viszont nekem a Creators Update-vel van gondom
Sajnos 1 játéknál a win gomb + g re kifagyott többször is írtam a játék fejlesztőinek (LoL). más is tapasztalta-e?
Tegnap este telepítettem a microsoft honlapjáról. -
Sztlaci
aktív tag
Hali!
Újra telepített Winfos alatt a Sype nem indul automatikusan.
Előző telepítésnél ment. Már kivettem a pipát, meg újra be is jelöltem. Miért kell inden szarra a mikrofosnak rátehénkednie? Amihez hozzányúlnak böhöm méretű vacak lesz.
Az előzetes verziónál nem találok olyan funkciót, ahol induljon a op. rendszerrel választás lenne. -
-
csixy
addikt
Eleve kint van a tálcán jobb oldalon, de ahhoz a jobb oldali rejtett alkalmazásokat ki kell pakolni rendesen és ez is frissíthető mint a régi defender, a vírus-izé menüből.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
quailstorm #58167 üzenetére
#quailstorm / #Pokesz007
Köszi ,és tényleg bekapcsolva hagytam a fraps programot én hülye
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Az a kérdésem,hogy az új win 1703 as buildnál a defendert nem lehet kitenni valahogy a tálcára? És még az ,hogy ez most folyamatosan aktív és frissíti magát vagy ezt is kézzel kell majd frissítgetni?
-
-
törölt tag
-
-
Nem tudjatok a menu elemek,comsor es egyebek betu meretenek beallitasi lehetoseget hova dugtak el a CU alatt , AU alatt meg elerheto volt , most csak a skalazas lehetoseget talaltam meg . Nem lelem a vezerlopultban sem .
-
-
Raga
senior tag
válasz
Grafirka #58150 üzenetére
Teljesen normális ami történt ugyanis a dolog úgy működik, hogy minden hardverhez a Microsoft ad egy tanúsítványt, és a legfrissebb tanúsítvány kerül a Windows Update rendszerbe.
Ez nyílván nem halad olyan gyorsan, mint ahogy a gyártó dobálja ki a friss drivert, mivel azt a Microsoft bevizsgálja, jóváhagyja, teszteli stb.
Nem baj, hogy feltelepítette, töltsd le a nvidia.com oldalról a Geforce Experience programot és mindig jelzi ha új driver érhető el és letöltöd telepíted. -
-
Pityu.
nagyúr
Jobb egér gombbal kattintok bárhol hogy elő jöjjön a menü és az a kis sárga benne egy fekete vonallal meg jelenik aztán mikor rá mutatnék az egérrel,el tűnik.Mi lehet az?
-
-
Skynet258
veterán
válasz
csacsa01 #58146 üzenetére
Ha visszaolvasol, két napja nagyjából, hogy beírtam ide ugyanezen problémámat, az azóta eltelt időt azzal töltöttem, hogy megoldást találjak, aztán a sok próbálkozással sikeresen instabilra vertem a rendszert, és ma újrahúztam inkább az egészet - ez a legtisztább működő variáns, inkább rakom vissza a dolgaimat pár óra befektetéssel.
-
válasz
Nálam vmi oknál fogva a #58156 nem volt elég, adtam a p@fájának egyet a szívlapáttal:
1 CMD-adminként
2 gpedit
3 Administrative Templates/Win Components/Windows update/Do not include drivers -> enable (Ez elvileg uaz, mint a #58156)
4 Administrative Templates/System/Device Installation/Dev. inst. Restrictions/Prevent installation of devices not described by other policy -> enable (mellékhatás: ezzel végképp kinyírja az ember a M$ szerverről történő eszközfrissítést, hacsak az adott cucc HardwareID-je nincs fehérlistázva). A szomszédságban vannak finomabb lehetőségek, pl konkrét HwID-t is lehet mentesíteni a "M$ áldás alól", nem muszáj atommal menni a verébre.#58158: "mit csinálok rosszul?" - Rossz ISO pl? Enterprise kulcshoz enterprise ISO kell (vagy ha win10-nél még megy az "EI.cfg" buherálás, akkor nem muszáj újratölteni), ezenkívül nem N-es kulccsal nem fog menni az N-es telepítő, ill fordítva se.
-
törölt tag
Új funkciók miatt érdemes a 10, viszont a 8.1 kicsit azért stabilabb még szerintem driver és más szempontból.
Elég a Defender is ha ésszel netezel, flash-t állítsd click-to-play-re és reklámszűrőt ne felejts el feltenni. Manapság az az első védelmi vonal. Ublock origin, Adguard ajánlottak. (van sima ingyenes kiegészítő is, meg fizetős rendes program ami rendszerszinten szűr) Ha Edge-t használnál Ublock még nincs rá, csak béta még bugos kicsit. Nagyon lassan halad a kiegészítők támogatása. -
törölt tag
Sajnos a CU elront olyat ami AU esetén még jó volt. Ez a DTS is ilyen.
Ha jól emlékszem az AU megjelenése után is gyorsan szórták az összegző frissítéseket, mert rájöttek mégse volt kész a build. Az MS túlígérő és alulteljesítő cég. Ha driver reinstall sem oldja meg, akkor muszáj lesz várni míg észreveszik és megoldják ami egyszer már megvolt oldva.
De még az új dolgok is bugosak, például a night light bekapcsolva marad reggelre. Én is tapasztaltam ma, más is.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek egy picit, ha tudtok, mert én ilyen Enterprise win-t még nem aktiváltam. És nem jön össze.
Van egy egyesület, ahol azzal bíztak meg, hogy a frissen vásárolt számítógépre a nekik kiosztott kulccsal telepítsek egy Windows Enterprise-t.
No, én fogtam magam, és töltöttem le egy Windows 10 N x64 hun verziót.
Aztán a licensing service center felületről szépen kinyomtattak nekem egy kulcsot, amin tényleg látom, hogy az ő nevükre van kiállítva, és hogy MAK-típusú a kulcs.
Igen ám, de a telepítés után a kulcsmódosítás során (cmd> slui.exe 3) nem fogadja el, mondván:
0xC004F050 A szoftvervédelmi szolgáltatás azt jelentette, hogy a termékkulcs érvénytelen.
Nem vágom, mit csinálok rosszul?
Az a baj, hogy N verziót töltöttem le?
Vagy még telepítés előtt kéne belegyógyítanom a kulcsot a telepítő médiába?Köszi minden segítséget!
-
quailstorm
félisten
Király, nekem anno nem lett meg, de elmentem.
(#58150) Grafirka: Éppen ma küldtem már el egy embernek.
Azért rakja fel, hogy ne üresen menjen. Én se szeretem, vagy kihúzod a netet amíg nincs fenn a gyári, vagy ezzel letiltod. -
Cr00py
senior tag
-
NYPD
aktív tag
Jóestét.
Alaplap+proci csere lesz, ez ugyebár magával vonzza az OS újratelepítését is. Jelenleg Windows 8.1 van, érdemes Windows 10-et feltenni?
Régebben kipróbálás szintjén felraktam, de as istenért sem akart a GTAV se elindulni rajta, valamint a Creative X-fi Xtremegamer Fatality Pro hangkártyából se jött hang, pedig megfelelő driver volt fenn...
Frissült már annyira ez a rendszer, hogy megérje feltenni?
Illetve még egy kérdés: Ha tudja az ember, mire lehet kattintgatni és mire nem az interneton, akkor elég-e a beépített windows defender, vagy mindképp kell valami más védelem?
Köszi.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Szia. Csinálj tiszta telepítést net nélkül
Nálam is ugyanez volt mint neked,igaz nekem egy régi gt720 volt,de szerintem itt az a lényeg hogy Nvidia. WU-n még valamiért egy régi driver van fenn. Tegyél fel minden drivert net nélkül és azután kapcsold vissza a netedet,ezután nálam már nem tett fel semmi drivert WU
Örülök ha tudtam segíteni.
-
gduck
addikt
válasz
quailstorm #58143 üzenetére
Van magyar is
KATT IDE!
-
Grafirka
őstag
Sziasztok,
Frissen telepitett eredeti win10 Pro az 1060GTX kartyamhoz egy tobb honapos meghajtot pakolt fel (376.52 ).El nem tudom kepzleni milyen megfontolasbol tette ezt. Nem update volt win7 rol hanem formatC
Megprobaltam feltelepitni a legfrissebb drivert, ugy, hogy elozoleg eltavolitottam a regi drivert , majd restart es probaltam telepiteni az ujat de itt kezdodtek a gondok. Meg mielott barmit is tehettem volna a gep ismet makacsul feltelepitette a 376.52 majd mikor az ujat probaltam a legkulonfelebb hibauzenteket kuldte.
- inkompatibilis hardver (VGA )
- a software telepitese sikertelen
- masik telepites fut a hatterben , stba vga topikban azt a valaszt kaptam , hogy ne toroljem a regi drivert csak inditsam el a friss meghajto setupjat.
Kerdesem az lenne , hogy ezentul tenyleg igy mukodik? Az osszes szemet megmarad es minden alkalommal csak folulir egy adag ujat ? Nem letezik tobbe lehetoseg a regi teljes kipucolasare es egy szuz telepitesre? DDU /stop automatic driver install / friss meghajto telepitese... ez mind nem letezik tobbe ?
Mondjatok valami biztatot...a hajra Sari neni-n kivul ...
-
utomi
senior tag
Biztos volt már de itt is rákérdezek! Feltettem a CU-t ami egyébként szerintem sokkal jobb lett mint volt és stabil is. A Realtek HD esetében a DTS és Dolby Digital eltűnt. Egyrészt a driver reinstall semmit sem old meg, másrészt meg még fagy is. Na most ugye én optikán szeretném kiküldeni a DTS vagy DD jelet de ugye ezt nem lehet mert valamilyen oknál fogva a CU szerint a hangkártyám nem kompatibilis ezekkel. Természetesen Google keresés megvolt és leginkább csak panaszok látszanak ez ügyben megoldás sehol. Valakinek van hasonló tapasztalata esetleg megoldása a dologra? Köszönöm.
-
Ringman
félisten
feltettem a win10 frissítést - buildszám 15063.13
a színekkel mi történt? miért van az, hogy a beállított szürke színhez fekete betűket rendel a rendszer: [link]
konkrétan olvashatatlan.
szerk:
átváltottam kontrasztos megjelenítésre, aztán vissza -> megjavult, fehérek a betűk megint. -
válasz
quailstorm #58135 üzenetére
Köszönöm!
-
quailstorm
félisten
válasz
Picturemaker #58142 üzenetére
megszűnt a támogatása
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
A Live Mail 2012-őt le lehet még tölteni valahonnan?
Ebből lettek a levelek, fiókok exportálva és ezt is kéne visszatenni, de az MS-nél már nem találom.
Köszi.
-
raidx
őstag
válasz
csgabee #58130 üzenetére
Amennyiben portable módba tudod telepíteni akkor megmaradnak a beállításai, stb. Akkor nem kell újra telepíteni csak visszamásolni. Én Operát használok. Annak van beépített lehetősége a portable telepítésre de ha nyitok egy fiókot az Opera erre fenttartott szerverén. Odamentődik és visszaállítható majdnem minden akár másik gépre is.
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
A következő a gond: a noti a bekapcs gombbal nem kapcsol ki. Kicsit majdnem olyan mintha aludna. A status ledek égnek, a képernyő fekete, de semmire se reagál. Pedig az energiabeállításoknál ez van neki beállítva. Telepítés után jó ideig ment is így. Ha a start menü leállításra megyek akkor rendesen kikapcsol. Én valami frissítésre gyanakszok.
Problémát megoldotta egy rendszer visszaállítás.
Remélem így is marad. -
válasz
#86564352 #58114 üzenetére
Jöhet a keksz, de csak csokis!
Basszus én kérek ünnepélyesen Tőled, és a topictársaktól elnézést, ha valakinek ENNYI humorérzéke sincs, akkor szánom-bánom minden bűnöm, bocsánat!!!!!
Múltkor engem lamocskosállatozott egy kedves fórumtárs, azonnal levettem,
rögtön beugrott a Reszkessetek betörők, meg is néztem, és nem kekszet akartam neki dobálni.Amúgy otthon Milleniumot használok, a másod tartalék op.rendszerem W98.
Nem teszek smileyt, úgyse esik le...A "tapasztalat megosztása" kifejezés számomra nem azt jelenti, AHOGY Te leírtad az észrevételeidet.
Befejeztem, mégegyszer elnézést.
-
quailstorm
félisten
válasz
labeda #58133 üzenetére
Elvileg a BIOS-ban tárolt termékazonosítóhoz van kötve az online aktiváció, tehát egy másik Home-ot gond nélkül kell aktiválnia. Meghajtóbetűjel ritkán keveredik el, de ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor telepítés idejére vedd ki a HDD-t és csak az SSD legyen benn.
-
törölt tag
válasz
Viktor77 #58122 üzenetére
Az a vicc most jönnek azzal én szarom el a rendszert. Mikor azzal kezdtem direkt clean install után nézegettem milyen, alapértelmezetten mit ad a Microsoft. De azért megmagyarázzák egy meg sem nyíló, eltávolíthatatlan app, a nem működő lock screen, start lag, a beragadó night light, az ütemezhetetlen quiet hours, a bugos Cortana, kiakadó UWP appok, Edge címsor bug többek közt, összevissza design és egyebek nem is hiba. Mintha a gyereküket szidnám olyan sértve érzik magukat. Kötekedni tudnak, de konkrét felvetésemre nem válaszolnak, annyi a szakmai hozzászólásuk hogy nekik jó. Gondolom nekik még a Candy Crush is virít a start menüben mert hát "a rendszer része".
-
-
törölt tag
Nem is tudom kettőnk közül ki rinyál. Valós bugokat írtam, redditet is linkeltem jelezve nem én találom ki a problémát, hogy az Edge hiába gyorsabb picit ha instabilabb, a Mixed Reality Portal tényleg semmit nem csinál a start menüben se elindítani, se eltávolítani nem lehet. 3D appokat is csak powershellből.
De azért én böfögök? Képzeld nem voltam tiltva régen, csak meguntam az ilyen offoló személyeskedőket mint ti. Gondoltam most a CU miatt újra írok ide is. Baszki bocsánat Win10 topikban a Win10-ről mertem beszélni.
"Szerintem meg eddig is jó volt, most meg még jobb lett a rendszer."
"Nekem jó" Hát ez egy óriási szakmai hozzászólás, tényszerű konkrétumokkal. Egy szakértő vagy!
-
csgabee
tag
Egyszer már kérdeztem,de megismétlem.
Létezik olyan lépés,hogy a rendszer beállításokat(crome,stb) D partícióra mentsem?És új rendszer feltételekor úgy induljon,mintha csak újra indítottam volna?Az összes jelszót -mindent elég rossz visszaírni örökké.
Valakitől hallottam,hogy van ,gondoltam Ti döbbet tudtok róla...... -
TRob1
veterán
válasz
Viktor77 #58122 üzenetére
Tudod mit? Aki a rendszerből bármit is eltávolít/letilt/mókol, meg mindent leszemetez, az meg is érdemli hogy szar legyen a rendszere. De ilyenkor tényleg nem értem miért kell x alkalommal leszarozni, miért nem elég egyszer elsírni a panaszát, aztán ráállni arra a rendszerre ami megfelel az igényeinek, elvárásainak?
(#58124) Viktor77 :
Csak épp addig még van pár éved/évetek, addig is mindek kínlódni? 2 év múlva újra rá kell próbálni, hátha addigra kellemes meglepetés ér. -
wwenigma
Jómunkásember
-
TRob1
veterán
válasz
Viktor77 #58116 üzenetére
Kibaszottul nincs igaza, mert csak rinyál a 2 hetes "másod? vagy előzőleg tiltott? mert tuti nem újarc) regjével, ráadásul nem is valós dolgokról. Nagyon sokaknál még jobb lett minden. Másoknál meg kb. maradt amilyen volt... de hogy rosszabb, lett, az nem kicsit túlzás. Max nála... meg még 1-2 "mindent eltávolítok ami nekem nem tetszik" emberkénél. Azért mert folyamat teleböfögi a topikot ahelyett hogy visszaállna egy neki tetsző rendszerre?
Szerintem meg eddig is jó volt, most meg még jobb lett a rendszer. Ennyi. Na bumm.Start menü laggol... Edge instabil... Még jó hogy fixen használom 2 gépen is, és semmi ilyesmit nem tapasztalok. Az hogy mi a szemét és mi nem, meg mi kell a rendszernek és mi nem, azt meg nehogy egy ilyen folyamatosan siránkozó kislány döntse el. Maximum magának, a saját gépén, szépen csendben. És elég ha egyszer elsírja a nyilvánsosságnak is, akkor is "felfogjuk".
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Viktor77 #58116 üzenetére
Ha a #58104-et nem irta volna le, egyet is ertenek vele.
Hol itt a szemét? (a hianyzo dolgok adatvédelmi okokbol lettek kivagva) Meg pl. egy szakmai hozzaallas szamomra azt jelentené hogy kulon tudja valasztani azt hogy szamara mia a hulladék és más számára mi lehet, uj funkciokat lehuzni ami neki nem tetszik, az szép dolog.
A masik amin rohogok napok ota a memoriahasznalat, sokan remegnek mert jajj, 150 process 2G ram ot eszik. Ezeknek az embereknek mennyi memoria van a gépében? Az ures ram pazarlás, aztan meg majd sirnak hogy kattintanak és 3 sec amig megnyit valamit...
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #58110 üzenetére
Nagyon poénos vagy, mit vársz dobjak kekszet? Win10 szakmai topikban a legfrissebb valós CU bugokról beszélünk, tapasztalatok megosztása, te meg itt kárörvendesz ebben a gagyi modoros stílusban. A te logikáddal miért nem Win7-en maradtál, az még az AU verziónál is kiforrottabb. Képzeld, ha akarnám 20-30 perc alatt visszaállhatnék az előző buildre, de akármilyen hihetetlennek tűnik számodra, vannak akik kíváncsiak az új funkciókra.
-
junior11
veterán
válasz
quailstorm #58112 üzenetére
Driver reinstall megvolt, bár nem csökkentett módban, mert elfelejtettem, remélem, ez nem lett gond. Ha továbbra is fennáll a probléma, gondolkodom, hogy egy kis időre ne rakjam-e vissza a Win8.1-et, hogy jelentkezik-e a probléma vagy sem, aztán végül tiszta telepítéssel visszaraknám a Win10et, remélem ilyenkor automatikusan fog ismét aktiválódni a rendszer és nem kér kulcsot, itt a fórumon írták, hogy nem gond.
-
junior11
veterán
válasz
quailstorm #58109 üzenetére
Szerintem vmi driverhiba lehet a Win10 alatt, mert korábban a Win7 és 8.1 során egyszer sem volt ilyen jellegű hibám, de ha lehet, megtartanám a Win10-et, mert nagyon jól megy amúgy még ezen a régi gépen is. Hát az update pár perc után magától felrakja a drivert én már magamtól megint csak utánna tudtam elvégezni, most hagyom, mi lesz, ha még mindig kékhalálozik letiltom a WU-n és ismét felrakom én, hátha bejön, köszi.
Amúgy a neten ezt a cikket találtam még [link] - mit gondolsz, segíthet?
-
válasz
#86564352 #58104 üzenetére
Kedves twofatcat, jöjjön dőljön le ide... Kényelmes a kanapé? Lazítson és beszélje ki magából azt a csúnya windows updatet. Utána higyje el könnyebb lesz
Idézném magam egy korábbi hsz-ból,
"Morfondir
A topik kb. 80%-a a frissitesekrol szol, ennek a kb. szinten 80%-a arrol, hogy az updatek szarok, szetcseszik a jo rendszert etc.
Ennek ellenere mindenki ugy varja a frissiteseket mint szaharai szomjazo a szentkiralyi lajtoskocsit."Tartom..
És marad amivel vettem a gépet egyelőre az AU. Majd kicsit később talán.
-
quailstorm
félisten
-
junior11
veterán
válasz
quailstorm #58100 üzenetére
A Creators update tiszta telepítése után a Windows először telepítette magától a drivereket automatikusan, én felraktam a Geforce experience progit az Nvidia oldaláról és a legújabb drivert is vele, de továbbra is Video TDR Failure BSOD van néha (amúgy ez a dolog a Win10 kezdete óta megvan ezen a gépen). Most az eszközkezelőn keresztül eltávolítottam és az Nvidia oldaláról ismét felraktam tiszta telepítéssel a legújabb drivert (de amíg én ezt csináltam, addig a Windows a WU-n keresztül megint felrakta a drivert, nem tudom, ez bekavarhatott-e most).
Ezt a Legacy driver dolgot nem ismerem. Mit rakjak még fel?
-
undercover
őstag
Lehet én is a ritka kivételek egyike vagyok, de semmi gondom nincs az új updatel.
Nincs kifagyás, bugok semmi. Nem telepített fel plusz programokat sem a start menüben és nem eszik több erőforrást sem. Abban egyetértek, hogy a game mode nem igazán jó semmire (sőt még néha gépigényesebb is mert csak a game dvd-el együtt lehet használni) de amugy minden okés.
-
edari
őstag
válasz
#86564352 #58104 üzenetére
Nekem laptopon (8460p) szerintem jobb a creators, mint az előző build. Eddig ha lezártam a gépet ctr+l-el, akkor elkezdte maxon pörgetni a procit. Most csönd van. Úgy összességében kevesebb hardvert eszik. Edge nálam jó.
Gaming mode-ot nem tudom milyen, laposon nem játszok, asztalin meg eszembe sincs használni, mivel nincs rá szükség.
Nem tiszta telepítés volt, hanem update.
-
törölt tag
Akinek nem megy fel a Creators örüljön. Egy rakás hulladék ez a build! Csak újabb eltávolíthatatlan szemetek kerülnek a start menübe, még powershell trükkökkel sem lehet mindet kiirtani.
Start menü laggol és az Edge is instabilabb. Háromból kétszer garantáltan kifagy, ha megnyitsz egy inkognitó ablakot majd bezárod és a normál ablak ott marad kifagyva.
A gaming mode csak parasztvakítás. Night light funkció jó lenne, kiderült ez is bugos: altatni szoktam a gépet éjjelre, tegnap kivételesen leállításra mentem, erre reggel 9-kor is az esti sárgás képernyővel fogadott pedig be volt állítva az ütemezés. Tippem szerint az esti leállításkor a fast boot miatt ahogy hibernálta a kernelt az esti színnel együtt és reggel ahogy folytatta maradt ugyanúgy.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Arpee78 #58097 üzenetére
Tegnap én is bele futottam egy vagy 10 perces blokkolásba a c meghajtó százon pörgött de az istenért sem találtam meg mi a tököm ha valamire rá nyomtam vagy nem érzékelte vagy csak időkéséssel nyitott meg a windows bármi dolgot,aztán ez le ment.Aztán jött a következő anomália firefox alatt meg nyitottam jó pár lapot mint eddig is és el kezdett pörögni a proci lehet hibásan megírt oldalak vagy nem tudom és a memória használat fel ment 4,3gb ig amúgy 16gb van a gépben a végén meg kiírta,hogy el fogyott a memória.Ma meg minden rendben,nem értem én sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Revolut
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged