- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
válasz
King Unique #58796 üzenetére
Lehet, csak macerás
-
-FLY->
őstag
CU után másnál is lassabb a bekapcsolás-leállítás folyamata az előzőekhez képest?
-
King Unique
titán
válasz
wwenigma #58795 üzenetére
Nem tudom milyen programra gondolsz, mert pl. a wdidle3-ban csak a fejparkolást lehet állítani. Bár az egyes típusoknál akár a tányér forgásának működésére is hatással volt. Illetve egyes USB-s kütyüknél a WDidleDisable volt még opció, de azt nem próbáltam.
Igen, a külső ház valóban szétszedhető. Csak egyrészt, ha gyári kiszerelésű az eszköz, akkor a szétszedés eleve garanciavesztéssel jár. Másrészt, ha hardveres titkosítás van, vagy eltérő a logikai / fizikai szektorméret-kezelés USB - SATA között, akkor azok is okozhatnak gondokat. Harmadrészt pl. a 2,5"-os típusoknál előfordulhatnak ilyen megoldások is, amelyeket eleve nem lehet SATA-ra csatlakoztatni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
King Unique #58794 üzenetére
WD utility-ben lehetett allitani a leallast is e mellett. A külső ház meg szétszedhető, SATA winyó van benne.
-
-
King Unique
titán
válasz
Joker88 #58780 üzenetére
A sok indulás / leállás terheli meg leginkább a mechanikát, de azért nem feltétlen kell túldramatizálni sem a dolgot a fejparkoláshoz hasonlóan. Attól még nem fog tönkremenni csak mert naponta indult / leállt, meg parkolt párat.
Nem említetted pontosan milyen HDD-ről van szó, de ezen gyártó egyes 2,5"-os modelljei gyakorta csinálják ezt. Ha ilyen intenzíven műveli, akkor viszont már érdemes korlátozni / tiltani. Lehet a Windows helyi beállítása is elég, de biztosabb módszer a HDS-ben az alábbi opció. Egyébként a notebook merevlemezek eleve sokat kibírnak és vannak elég extrém példák is a sok felpörgésre.
(#58790) _ ĐanieL™:
A fentebb említett megoldás külsőkhöz is jó. De, ha a regisztrált verzióban az APM-et maxra állítod, elvileg akkor sem fog leállni. Illetve, ha gyári külső modell, akkor egyes típusokhoz mellékelnek ehhez külön programot. -
Syl
nagyúr
válasz
quailstorm #58785 üzenetére
Nem véletlen mennek a szerverekben 10-15 évig a vinyók.
Azt kellene tarkón b*szni, aki kitalálta ezt a desktop hdd leállítgatósdit...
-
tomp
félisten
válasz
tordaitibi #58783 üzenetére
A hdd gyártók szerint 24órás üzemre csak a drágább modellek valóak. A valóságban a merevlemeznek az a legjobb ha folyamatosan megy, ahogyan írják is megfelelő hőmérsékleten parkolás nélkül. Indításnál ugye álló helyzetből maximális áramfelvétellel pörög fel a motor és a fej is beáll a lemez fölé a parkoló rámpáról. A fej és a rámpa kopik, a motor az induláskor kapja meg a legnagyobb terhelést.
5külső vinyóm van amelyeknek a legkisebb folyamatos üzemük 2 nap a legnagyobb 2hét. -
quailstorm
félisten
válasz
Gyakorlati síkú válasz: a folyamatos működés jó neki kontrollált hőmérsékleten, páratartalmon, fejparkolás nélkül.
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
Hát ezt nem tudom, mert ha én azt nézem, nekem nem 20-30x indul újra és áll meg naponta, hanem 5 percenként. És mivel beteges hangja van indulásnál és megállásnál, arról nem is beszélve hogy idegesít, lehet jobb neki a folyamatos pörgés. (Legalábbis az én esetemben)
A másik, hogy ha filmet nézek, akkor megáll a film is, míg el nem indulnak, majd pár mp múlva folytatódik minden.. Igaz ez nem csak a filmmel van így, hanem addig a komplett gép megáll arra a 3mp-re.. -
válasz
fRooStzzZ #58781 üzenetére
Egy elvi siku kerdes, mi art tobbet a hdd-nak, ha naponta 10-20-30x indul, vagy a 24 oras uzem?
A kapcsolouzemu tapok teren volt ilyen vita masik topicban, ott ket taborra szakdtunk. Nekem speciel az a velemenyem, inkabb induljon tobbszor kis idore, mint a nonstop uzem. De hdd uzemeben nem tudok velemenyt alkotni.
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
Joker88 #58780 üzenetére
Ezt folyamatosan csinálta nekem a korábbi verziónál is, ami roppant mód idegesít, mert az egyik vinyó d9glődik, és kicsit furcsa hangokat ad indulásnál meg megállásnál..
Igaz 7-8 éve is beteg volt már, de bírja csórikám.
És 5 percenként elindulnak, megállnak a vinyók.. Pedig se torrent, semmi nincs rajta.
Most a defendert vagy mit néztem, hogy a kihagyási listába ne legyen benne a 2 adot vinyó, de még nem is figyeltem elindulnak e vagy sem. -
Joker88
őstag
egy amatőr kérdésem lenne..
Win10-et használok,totál frissen, az "Alkotói frissítés" is fenn van.
De a rendszer SSD-re van telepítve (120Gb , [link]) , de az adatok, letöltések,zenék,stb , egy 500 GB-os Western Digitalon vannak.
Használat közben,ha netezek, és nem dolgozik a hagyományos HDD , leáll,majd bekapcsol egy kisebb kapcsolási hang következtében..
Nem árt neki ez a folyamatos ki/bekapcsolás ?
Vagy ha rossz,akkor hol lehet kikapcsolni ? -
ph2012
senior tag
Skype-re a Windows 10 appját használom és nem a telepített Skype-ot. A hanggal gond volt a legutóbbi használatkor. Nem lehet, hogy a 1703-as frissítés miatt van? Eddig nem volt probléma és akkor is a Skype előzetes verzióját használtam.
Nálatok minden rendben a Skype app hangjával a Windows 10 frissítése után? -
Syl
nagyúr
válasz
s7evcsenko #58777 üzenetére
Azt nem is fogod tudni átnevezni
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
s7evcsenko #58775 üzenetére
Ha próbáltad és újat hozott létre (nekem is azt tette
) akkor csak a fenti megoldás van. Local fiokot letrehozni telepiteskor es kesobb hozzakapcsolni az MS accountot.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
vigyori78 #58773 üzenetére
Itt csináltam én is az első képet.
Ha itt átnevezem, akkor gyakorlatilag nem átnevezi a fióknevet, hanem létrehoz egy új fiókot, ezt próbáltam.(#58774) wwenigma:
Oké, hogy a mail címből szedte, de át tudom nevezni vagy sem?Eddig szerintem mindig utólag csatlakoztattam a fiókomat, de azzal meg az volt a baj, hogy nem hozta a felhőből a dolgaimat.
Most, hogy előre csatlakoztattam, mindent visszaállított, ahogy szerettem is volna.
Kivéve azt a nevet. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
s7evcsenko #58772 üzenetére
A helyi név az az email cimedbol lesz ha jol tudom amennyiben MS fiokot megadsz telepitesnel. Úgy lehet kikerulni hogy local fiokot csinalsz amikor telepited majd kesobb csatlakoztatod az MS accountodat.
vigyori78: igen, pont ezt irtam. Esetleg megnézheti a kollega amit most irtal, de ugy emlekszem ott valami gebasz volt amikor azt probaltam. Most ki van kapcsolva a jelszokeres nekem, mint mindig, igy a jo, 1useres gép.
-
vigyori78
őstag
válasz
s7evcsenko #58769 üzenetére
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
s7evcsenko #58769 üzenetére
Mert ez helyi fiók.
-
Dhampir
félisten
válasz
Downsampling #58768 üzenetére
Én a tálcára is kiraktam (az előző hozzászólásban is leírtam, hogy akár oda is kirakható), onnan csak egy kattintás.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
vigyori78 #58765 üzenetére
És ha nálam nincs ilyen?
Pedig rendszergazda vagyok. -
vigyori78
őstag
válasz
s7evcsenko #58758 üzenetére
-
donatel
tag
Hali!
A Win10 Creator Updattel mire fog változni a Windows 10 Pro:
-Verzió (most 1607)
-Operációs rendszer buildszáma (most 14393.1066).Ez a Creator Update sima frissítésekkel fog lejönni vagy külön kell letölteni (a frissítésekknél megjelent hogy úton van)?
-
mexel
veterán
Egy nem régen új win1-et kapott gépet próbálok frissíteni CU-re. A frissítések között nem jelent meg, afrissítési segéddel próbálkozo, de sajno újraindulás után megállt 12%-nál és már órák óta ott figyel. Mi lehet a gondja?
Próbáltam frissíteni pendrive-ra kiírt legújabb CreationToollal letöltött verzióval is, de azt megszakítottam mert az simán újra akarná telepíteni a win 10-et a fájlok megtartásával. Félek ez nem ugyanaz mint egy frissítés. -
fRooStzzZ
senior tag
Akkor már én is kérdeznék még valamit ha ide tévedtem ismét.
Van egy Logi G9x-em, amin nem működnek a gombok megfelelően.
Fel van téve a Logi programja, a dpi beállítások is be vannak állítva, az egér gombkiosztások is mind ki vannak adva, de nem működnek.
Ez a w10-nek a hibája lehet, vagy máshol keressem a bajt?
Eddig w7-en működött minden. -
semetka
őstag
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Tudnátok abban segíteni, hogy ezt a felhasználónevet hol tudom módisítani?
Lehetséges egyáltalán? -
dunc
nagyúr
Üdv. Nem jött be az uj update, azóta bekapcsolgat a gépem magától, ha visszarakom az előző verzió akkor ezt nem muszáj felrakni? Az egyéb frissitéseket megkapom azért?
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok!
Kalibrált monitorom van, minap újra raktam a gépet de nem engedi beállítani a színprofilt "A paraméter nem megfelelő" hibát dob ki. Profi Eizo kalibrálás szóval azzal nem lehet baj. Amd szoftver települt, de le is töröltem, hogy csak a driver maradjon és ne kavarjon be. Találkozott már valaki ezzel a hibával?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Rimuru
veterán
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Hogy lehet beallitani, hogy a talcara tuzott intezo a This PC-t nyissa meg alapbol?
-
semetka
őstag
Win frissítés óta megjelent valami leválasztható eszköz. Hogy tudom eltünteni?[link]
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Most álltam át Windows 10 64 bitesre...Az asztalon a parancsikon nyilainak eltávolításakor éltűnek az ikonok is csak a nevük marad meg...
(((Több "megoldást" kipróbáltam.. visszaállítani csak a Windows újra telepítésével tudtam..)))
Egy bevált (egyszerű) megoldásért hálás lennék..
Köszönöm:
-
papi77
addikt
válasz
ScomComputer #58726 üzenetére
Keress itt rá a defender uninstaler re.
-
raidx
őstag
válasz
Dhampir #58732 üzenetére
A régen megjelent GoodMod most is műküdik: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
"Az operációs rendszerüket a lehető leghatékonyabban testre szabni, optimalizálni kívánó felhasználók kiváló eszköze a Windows 10 titkos szolgáltatása, a GodMode mappa, amely funkció szerinti csoportosításban, egy helyen tárja elénk a szoftver összes beállítási lehetőségét. A fejlesztők által elrejtett szolgáltatás előhívásához hozzunk létre egy új mappát. Ehhez kattintsunk a jobb egérgombbal az Asztalon vagy a Fájlkezelőben, a menüben válasszuk az Új/Mappa utasításokat, és a mappának adjuk a
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
nevet. Nyissuk meg az ily módon létrehozott mappát, és máris elénk tárul az összes konfigurálási lehetőség. A GodMode mappát ugyanúgy áthelyezhetjük máshová, mint a kevésbé különleges tartalmú többi mappát, és a GodMode részt ízlésünk szerint átnevezhetjük."
-
Dhampir
félisten
válasz
Downsampling #58730 üzenetére
lényegében már semmi sem maradt a régi vezérlőpultos rendszerből
Dehogynem. Beírod a keresőbe: "vezérlőpult",és ott amikor megjelenik, utána tetszés szerint kitűzheted csempeként a Start menübe vagy akár a tálcára.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Tudom, hogy ez elsősorban Sony topicba illő kérdés, de az a topic döglött. Adott egy SVE1512E1EW Sony Vaio noti, aminél a win 10 nem talált automatikusan drivert. A hardver azonosítók:
ACPI\VEN_SNY&DEV_5001
ACPI\SNYA008\4&47DBAD4&0
Annyit sikerült kiderítenem, hogy energia gazdákodási driver kellene, de hiába teszem fel az Intel drivert, illetve egy Sony Power management drivert, a két eszköz nem tűnik el. Van valami ötletetek, hogy hol kutassak?
Köszönöm! -
Downsampling
senior tag
válasz
Partyface007 #58707 üzenetére
Köszi a választ!
Nekünk, a családnak nagyon betett ez a frissítés, mind a PC-ken, laptopokon, mind a három telón. Lényegében semmi sem működik, legalábbis nem úgy, hogy ne tépjük a hajunkat...Az már csak hab a tortán, hogy közben az én telóm még el is tört...
Az igazság az, hogy nem csak a Defender borított ki, hanem a teljes Gépház, lényegében már semmi sem maradt a régi vezérlőpultos rendszerből. Ami még rendben lenne, de a gépház eleve egy csomó mindent már nem enged állítani. Az is nagyon szuper, hogy engem, mint egyetlen felhasználót, és rendszergazdát nem enged törölni egyszerű mappákat...
A Defender törlést lehet, hogy megteszem (köszi, hogy leírtad, hogyan kell), de a Feladatkezelő szerint semmi sem használja a procit, meg a memóriát, ellenben a gép ezerrel dolgozik, ez jól hallható. És ez megy minden bekapcsolás után minimum másfél óráig. Utána viszont az idő múlásával, egyre több rendszermemóriát használ a gép, még akkor is, ha órákig hozzá sem nyúlok. Amikor egyszerre meg van nyitva Photoshop pl. a Lightroommal, akkor időnként egyszerűen lefagy, mert elfogy a memória, ami korábban sosem fordult elő. Alapból kb. 0,8-1,0 GB-tal több memóriát használ a gép alapjáraton... De a Feladatkezelőben semmi kirívót nem látni...Azért köszi... (már sajnálom, hogy tavaly ismét windowsos gépre fejlesztettem, és a telómat is olyanra cseréltem. Most minden egyszerre szart be. Ha ezt tudom, akkor tavaly almára beruháztam volna...én lényegében fotós, videós munkára használom a gépet - néha zeneszerkesztésre - semmi játék, ez nagy hiba volt...)
-
Downsampling
senior tag
válasz
VoidXs #58702 üzenetére
Köszi a választ, a Media Encoder is köztük van...de nekem ez a hiba most jött csak elő, a win10 mstani frissítésekor. A CC2017 verziók vannak fent, ezek közül elég sok mindent használok, néha egyszerre, tavaly frissítettem a 2015-ről. Azóta semmilyen hiba nem volt, most kezdődött. Amúgy lehet tudni, melyik ez a fájl? Köszi!
-
paulkaresz
aktív tag
válasz
paulkaresz #58648 üzenetére
tud valaki segíteni?
-
papi77
addikt
válasz
ScomComputer #58723 üzenetére
Mi a gond?
Nálam minden rendben.Igaz defendert "legyalultam" ! -
-
ScomComputer
veterán
Nod32-t használ valaki....nekem bekavar a 1703-ba....
-
szepsy
senior tag
válasz
Hardver Arc #58682 üzenetére
Nekem ugyanez:S
-
DS39
nagyúr
válasz
Heisenberg69 #58717 üzenetére
szívesen.
-
r92king
tag
válasz
zsizsef #58681 üzenetére
Ha intézőből nyitom meg a lemezképet nincs semmi baj egyből megnyitja, de ha Total Commander-en keresztül, akkor kikapcsolt Defender/SmartScreen mellett is neki áll darálni a vinyót és végig vizsgálja a fájlt, akármekkora is az. Ez nagyobb ISO-knál akár 1-2 perc is lehet.
-
junior11
veterán
válasz
karldergroße #58715 üzenetére
Megesik, hogy az élőcsempék be szoktak ragadni, nem frissítenek, aztán van, hogy maguktól megjavulnak. Esetleg próbáld a fényképek csempét eltávolítani aztán újra kitűzni, méretén változtatni hátha segít, nekem szokott néha.
-
DS39
nagyúr
válasz
Heisenberg69 #58711 üzenetére
hardver+driver függő lehet a dolog, láttam már olyat ahol nem lehetett, de pl. újabb fajta dell gépen volt a windows 10-ben ilyen opció.
Olvasnivaló erről: [link] -
karldergroße
senior tag
Nincs erőm elolvasni 58714 hozzászólást. Valaki egy mondatban le tudná írni, hogy lehet működésre bírni a startmenü "fényképek"-csempéjét? Mármint, hogy mutassa is a képeket?
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #58713 üzenetére
On Windows 10, the $WINDOWS.~BT folder contains your previous Windows installation. These files are used to downgrade to a previous version of Windows, or a previous build of Windows 10.
-
-
k-adi
nagyúr
Na nálam is letöltötte az updatetet a win10 és a kis sunyi nem kérdezett rá semmire, az ikonokat elállította, a hátteret is, stb... elég köcsögség, hogy rá se kérdez semmire, mindent visszarak defaultra.
Mi van ebben a CU ban amiért ennyire fontos volt telepítenie? Már pár napja baszogatott hogy nemsokára jön jön jön az update....
-
DS39
nagyúr
válasz
Heisenberg69 #58708 üzenetére
van ilyen lehetőség a windowsban, érintőpárna kikapcsolása, ha egér van csatlakoztatva.
-
Polllen
nagyúr
-
Heisenberg69
senior tag
válasz
Heisenberg69 #58649 üzenetére
Erre senki??? Pls.
Vagy esetleg windowsba is ki lehet kapcsolni a laptop érintőjét, ha usb-s egér van csatlakoztatva?
-
Partyface007
őstag
válasz
Downsampling #58679 üzenetére
ha a beépített defenderről van szó kapcsold ki:
gpedit.msc
Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender Antivirus
Turn off Windows Defender Antivirus enabledrestart
helyette használj akár egy ingyenes avira-t...
lehet hogy a 3-as hibád is eltűnik ezzel de ha nem akkor task Managerben néz meg mi használja leginkább a gépet...
-
Én az 1 árva adatvinyómmal kínlódtam így kb. 1 hétig, megszüntettem a megosztást, újra létrehoztam, otthoni nyilvános jelszavas nemjelszavas stb.
És egyszercsak , habár már le is tettem róla,sőt el is felejtettem, az androidos tabletemen TotalCommanderben véletlenül rányomtam, és pillanatok alatt bedarálta az egész meghajtót. Azóta is jó, dacára hogy az ikonon nincs ott a megosztott jel, csak a tulajdonságokra nyomva látszik hogy megosztott.
Úgylátszik, a vin10 türelem kell... nem logika. -
csixy
addikt
Minél okosabb a vas , annál tovább tart a frissítés? A fiam sony wayojával 8 giga rammal délelőtt kb min másfél órát küzdött. Már azt hittem , hogy ott letojok! Százalékonként haladt, A kisbaltámat majdnem kiástam.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Downsampling #58700 üzenetére
Attól függ, melyik Adobe termék. A Media Encoderben például máig van egy durva bug, hogy minden indítás előtt törölni kell egy látszólag random nevű, de azonos fájlt.
-
Köszi az infókat srácok!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro