- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Azt én sem találtam (SmartScreen), de vagy a szolgáltatásokból, vagy registry-ből biztosan ki lehet lőni (egyelőre nem foglalkoztam vele).
A gépházban, vezérlőpultban lévő kapcsolókkal én nem is foglalkozom, mert nem hiszek nekik. Amit ki akarsz kapcsolni, azt vagy a szolgáltatásokból lődd ki, vagy registry-ben írd át, vagy group policy editorban állítsd be (mi a neve ennek magyarul? Csoportházirend-szerkesztő? Nem tudom fejből).
-
mexel
veterán
Ezt nézem, köszi!
Nézegetem a rendszer beállításokat és mintha eltűnt volna a SmartScrren kikapcsolásának a lehetősége, eddig mintha lett volna ilyen funkció is. Ez a biztonság és karbantartás menüben volt ( nem a gépházban, illetve nem tudom ott is megvolt-e)
Azt látom hogy most fut szépen, eddig tiltva volt.Én azért ilyesmit rögtön beállítok így, ez egy reg fájlban van elmentve ( és sok más is):
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DiagTrack]
"Start"=dword:00000004[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WSearch]
"Start"=dword:00000004Plusz még vagy 20 tétel, az üzenetek és személyes adatok, a névjegyek stb tiltása, asztalin nekem az úgysem kell.
SZERK: megvan a Smartsreen, átkerült a defender appba, ott lehet kapcsolgatni. Érdekes, azt írja ki van kapcsolva, de azért fut.
-
King Unique
titán
Azon nem értem mit csodálkozik bárki is, hogy ha erővel kiszór a rendszerből bizonyos beépített alkalmazásokat, akkor azok egy ilyen komplett build upgrade után újra megjelennek...? Az MCT-vel leszedett ISO-ban is nyilván ugyanúgy benne vannak. Na ezért sem szoktam én az ilyeneket erővel piszkálni.
-
Petya25
őstag
Valakinek valamilyen ötlet arra, hogy miért kergeti időnként percekig 100%-on a vinyót a rendszer?
Alig van rajta tényleges forgalom de közben folyton teker.
Válaszidő meg 2000msec! Minden akad, használhatatlan.
Aztán egyszercsak visszaesik a vinyó használat és működik.
Viszonylag új telepítés, alig van rajta plusz progi, minden naprakész. -
Pala
veterán
Persze, nem teljeskörű, de elég sokmindent megcsinál neked.
Melléírod még azt, amit manuálisan kell beállítani, és kész is.
Ami még lényeges lehet, az ez:
Registry Editor -> HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / ContentDeliveryManager, és itt a SilentInstalledAppsEnabled nevű bejegyzést 0-ra állítani (ez kiiktatja az automatikusan települő appokat, amik teleszemetelik a Start menüt). -
zoltan6
addikt
Nekem még nem találta meg a nagy frissítést,azt írja naprakész,bár van még a 11.-éből 3 és fél óra
-
movax
őstag
Leszedtem az appokat, az áruházat, a defendert, megöltem a Cortanát, a telemetriát - ezeket ugye nem pakolja vissza a CU? Csak hogy szúrjam-e tökön magam már most, vagy várjak az ápdétig...
-
mexel
veterán
válasz
#93794560 #58377 üzenetére
De behozta, de az azért nem tilt mindent
Annál szigorúbban is lehet ha mélyebbre ásunk.
Pala: azt a progit már néztem, de annál több kell, megpróbálom egy csokorba, egy részét scriptbe szedni hoygy miket tiltsak, állítsak be registrybe, stb. Anno Xp-hez gyönyörűen megcsináltam egy-két automata telepítő fájllal, évekig csiszolgattam, javítgattam és mire elkészült már semmit sem érek vele
-
válasz
#56474624 #58367 üzenetére
Az nem a CU, hanem csak egy anniversary összegző frissítés.
btw, nálam a CU nem ment fel. Újraindítás után 20-on x százaléknál csinált még egy restartot, aztán eleinte még mintha jó lett volna, de nem, mert semmit sem csinált, csak forogtak a pöttyök. Egy óra után elfogyott a türelmem, rollback a régire. Pedig nem egy vacak a gépem, szóval m$ most mehet a sunyiba.
-
Pala
veterán
Használd ezt a kis progit, beállíthatod vele, miket szeretnél kiiktatni (Tavaly augusztusi release, de működik a Creator's Update-tel is.)
-
mexel
veterán
Frissítettem a segéddel, de "csak" 15063.0 az eredmény, de már van is új frissítés
Ami viszont klassz: szinte mindent, illetve igen sok dolgot visszatett alapra, amiért már megküzdöttem, kikapcsoltam. Újra megy az Onedrive, amit letiltottam, visszarakta a cortanát, és egy csomó letiltott, számomra nem szükséges összetevőt visszaállított automatikus indulásra, stb. másnál is így van? ( pl diagnosztika és minden egyéb kis küldözgetések tiltása) Már nem is emlékszem miket tiltottam ( pedig megfogadtam hogy egyszer csinálok listát hogy tudjam könnyen ellenőrizni illetve új rendszer telepítésekor ne felejtsem el.)Most kb 2x annyi minden fut a feladatkezelőben mint eddig, és mintha pakolt volna az alkalmazásokhoz is. A defender is szép app lett
-
törölt tag
Én a Windows 10 frissítési segédet töltöttem le, és azzal frissítettem a rendszert Creators Update-re.
Ez lett belőle:
-
TRob1
veterán
Megjelent az ikon, az tény. De mivel nekem nincs kikapcsolva (csak ezt használom, a többiben nem bízom
), ezért nem tudom hogy más mellett mit kell(ene) produkálnia.
Vezérlőpult elérhető még a keresőből, ikont kiteheted akár tálcára is. És ott még megtalálod a régi programok eltávolítását is. -
törölt tag
Jön le a KB4015217. Ugye ez nem a Creators Update? Google-ben semmit nem találok róla.
-
VGYke
addikt
TRob1
Egyenlőre a céges gépemen telepítettem a CU frissítést. Amit 1 perc vizsgálódás alatt észrevettem (lejárt a munkaidőm):
Óra mellett (rejtett ikonok) megjelent a Defender ikonja, pedig ki volt kapcsolva az Eset miatt. Frissítés után is ki van kapcsolva, de az ikon ott van. Másnál is így van?
Start, jobb egérgomb-lista: eltűnt a Vezérlőpult, a Programok és szolgáltatásokra meg valami szokatlan felület jön elő. -
Sziasztok!
Az eredeti Windows 10 Home pendrive-ot lehet "upgrade"-elni?
Csak gondoltam megcsinálnám olyanra, hogy közvetlen a Creators verziót lehessen róla telepíteni.Vagy ezt csak külsős pendrive-al lehet megoldani és az eredeti pendrive-hoz nem szokás nyúlni?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #58360 üzenetére
Igen, de a segéddel már 1 hete hozzájuthattál volna.
Töltsd le a MCT-t, és azzal mehet a frissítés.
Azonban nem kell annyira sietni. Ez már a harmadik ilyen frissítés (1511, 1607, 1703), de olyan egetverően hatalmas dolgot azért egyik sem hozott.
Volt egy cikk a PH lapcsaládon belül is (talán tegnap) a legújabb újdonságokról, de nem találom a cikket.Egy érdekes dolgot olvastam valahol.
Sokan panaszolták, hogy a bejelentkező képernyőn nem kapcsol be a numlock, (pedig bootoláskor be van kapcsolva, csak a windows indulása kapcsolja ki) így azt be kell kapcsolni a PIN kód megadásához.
Nos, erre érkezett egy amolyan Microsoftos megoldás. A Numlock továbbra sem kapcsol be, de már lehet pötyögni a PIN kódot a numerikus billentyűzeten, mert elfogadja, kikapcsolt Numlockkal is. Hülyeség, de gondoltam kipróbálom. Nos, az lett, hogy hiába nyomom meg a számot, nem vált át a PIN bekérő mezőre, csak libben egy kicsit a bejelentkező képernő. Szóval, meg kell nyomni egy "rendes" gombot, hogy előtűnjön a PIN bekérő mező. És tényleg elfogadja a kódot, kikapcsolt Numlockkal. De itt jön a Microsoftos megoldás, mert emiatt bejelentkezés után is kikapcsolva marad a Numlock.
Szóval, jobban járok, ha a PIN beírásához bekapcsolom a Numlockot, mert arra is előjön a PIN bekérő mező, és utána már bekapcsolva marad.
Köszönjük Microsoft -
junior11
veterán
Na nekem már jött frissítés a meglévő CU-ra, most tölti éppen, Windows malicious software és KB4015583.
Csak az a fura, hogy a Windows malicious software mellett ott van hogy for insider preview, pedig hivatalos verzió van a gépen, nem Insider build...
-
TRob1
veterán
válasz
csacsa01 #58354 üzenetére
Pl. De akármi más is (pendrive, dvd író...stb.) Húzd le, és úgy próba.
De mint említette, már várd meg az Updatet, hisz mától küldik. Talán már most is rápróbálhatsz, de ha nem, egy 10 perc múlva újra... Ha netán hozzád mégsem jut el ma, akkor meg marad úgy a próba ahogy eddig.(#58355) Bogyó bá':
"Soron kívül", vagyis kézileg már ápr 5-e óta elérhető, Win Update-en keresztül meg ma kezdik küldeni. -
Bogyó bá'
nagyúr
Ez az izé már a CU lenne?
Jövöget lefelé:
"Összegző frissítés x64-alapú Windows 10 Version 1607 rendszerekhez (KB4015438)"
-
törölt tag
válasz
Heisenberg69 #58340 üzenetére
Powershell admin ablakba ez a parancs és enter:
Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage
-
csacsa01
tag
Na még1x megpróbálom, hátha valaki..
Továbbra sem tudom frissíteni HP Pavilonomat, a Creators-ra,
Az eseménynaplóban az alábbiakat írja:A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{
8F4F833594-4F07-8369-FC3AE4919}
, APPID:
{F72671A9-02C-47259D2F-2A32D169}
, felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM, SID: S-1-5-18, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.A következő boot- vagy rendszerindító illesztőprogram(ok) nem indult(ak) el:
dam
EhStorClassValaki?
-
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #58342 üzenetére
Első felére már ott a válasz a köv. hsz-ben, másodikra meg: Aktivált lesz (ha eddig is az volt), és nem kell tiszta telepítés (előző winről sem feltétlen kellett - Én pl. nem is tettem meg), csak ha valami olyan problémád akad, ami esetleg nem megoldható könnyedén (pl. egy-két drivercsere miatt felesleges)
(#58343) anorche1 :
Már 1 hete is benne volt. (5-e óta) -
anorche1
őstag
Ha most szedek le egy win10 -et a media creation toollal, akkor abban már benne lesz az alkotói frissítés?
-
Ga3rieL
senior tag
Valaki erre valamit ? (#58338)
-
Pala
veterán
válasz
Heisenberg69 #58340 üzenetére
Futtatás -> services.msc, és itt a lista alján minden Xbox-szal kapcsolatos szolgáltatást le tudsz tiltani. Ez egy lehetséges módszer.
-
Heisenberg69
senior tag
Üdv!
Valahogy ki lehet iktatni, törölni, vagy letiltani az xbox alkalmazást?
-
TRob1
veterán
Nálam egyik gépen 14GB üres hely volt összesen ssd-n, és a frissítési segéddel simán lefrissítette.
(#58338) Géb89:
A 1703 az a 15063. Az első a verzió, a második a buildszám (15063.13 perpill).Ha jönnek rá a frissítések, a build változik, verzió marad. Ha jön valami nagyobb (mint most a CU vagy majd a köv. a Neon, akkor verzió is változik)
-
Ga3rieL
senior tag
Hali, aki már frissített,annak melyik verzió van? 15063 amit a frissítési segéd ír,hogy az a legújabb, vagy amit az iso download managerrel szedtem le a 1703-as? És ha a jelenlegi verzióra telepitem tisztán ezt az új updatet,akkor ugyanúgy aktivált lesz,vagy először frissítsek rá, ahogy 7esről 10re és aztán csinaljak tiszta telepítést?
-
mexel
veterán
válasz
karl_fischer #58335 üzenetére
Az baj. És ugyanúgy frissíthető iso-ból is? Vagy jobb ha a beépített frissítés funkciót használom?
-
mexel
veterán
Köszönöm, akkor én is letöltöm. Így ugyanúgy frissíthető a fent lévő isoval mintha frissítéssel csinálnám? Mert nincs elég hely az ssd-n, ráadásul egyik gépen egy 32gb-os ssd-n van ideiglenesen a 10, ott szerintem nem is engedné a frissítést. Iso-ból így megoldható lenne?
-
törölt tag
Én is külön töltöttem le, már az van a gépen.
-
Picturemaker
őstag
válasz
quailstorm #58143 üzenetére
Köszönöm!
-
vlevi
nagyúr
Én április 5-n töltöttem le a Media Creation toolt, és az már az újabb, 15063 (1703, vagy CU, nevezzük akárhogyan) win10 verziót töltötte le.
A kommunikáció is erről szólt. A Windows Update-n keresztül április 11-n kezdődik a terjesztése, de aki bele akar vágni a kézi frisstíésbe, az már április 5-n feltelepíthette kézi módban, MCT-vel. -
mexel
veterán
Az új CU-s iso-t mikortól lehet letölteni a creations toollal? Éppen telepítenem kell majd egy iso-t, és jó lenne már az újat rakni, ne kelljen frissítgetni.
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz
kovaszoskeny #58323 üzenetére
Bocs mindenki a helyesírásért.egy android 3.0-ás tabról tolom csőben.Ezen már még a bill.alkalmazás is akad
-
King Unique
titán
válasz
#03412736 #58294 üzenetére
Ja, megint a virtuális gép, meg ezek a tákolt verziók, az említett program egy régebbi kiadása stb. Jön majd az 1 másodperces boot is ugyancsak hasonló alapokon...
Egyébként, ha valaki normálisan akarta használni a rendszert, akkor szokás volt már régebben is 20 - 30 GB-os partíciót adni neki. Mert azért még pl. a régebbi 80 GB-os IDE HDD-knél is futotta erre. A második videónál meg azért tegyük hozzá, hogy Vista óta volt egy nagyobb ugrás a rendszerkövetelményeket illetően + a virtuális gép megint más. Egy mai hardveren, főleg SSD-vel már nem mintha egy Win10 telepítése olyan hú de sokáig tartana, sőt. Na meg utóbbi legalább normálisan tudja kezelni az SSD-ket, fullosan támogatja az UEFI boot módot stb., ellentétben a kedvenceddel... Továbbá egy olyan OS-t talán nem kellene manapság annyira sztárolni, amelynek már 3 éve megszűnt a támogatása. És itt nem a PR féle nem hivatalos tákolásból kell megint kiindulni. A maga idejében lehet viszonylag szép és jó volt, de manapság már nem kicsit számít elavultnak.
-
kovaszoskeny
aktív tag
válasz
kovaszoskeny #58321 üzenetére
rra tudok gondolni,hogy esetleg ehez frisebb verzió kell a "ficsőr"packból csak ITTmég nem jelent meg
HA ez így lesz ez a gond akkor rothadjon rá az egész belterjes micros családra a lakhelyük,,,Ekkora blama amatrörizmus nem hiszem,hogy lehetséges... -
Nem csak AZ az egyetlen ISO jó, amit a szervezet kap (tudtommal), hanem a termék, ami WindowsXY, zk-altípus, lmno szubtípus, Volume edisön. Ezt használja a kuncsaftod, 3 dél-afrikai szénbánya és egy chilei hajótársaság, ezekkel szabadon csereberélhetitek az ISO-kat, ill bármelyik cég IT-se felcuppanthatja torrentre az iso-ját, ami nálad is működni fog.
-
mckay
aktív tag
-
-
pvt.peter
őstag
válasz
ph2012 #58312 üzenetére
Ha a patch keddet vesszük alapul, akkor 17:00 UTC.
Ami pedig helyi időre konvertálva 19:00, ha minden igaz. -
stfx
aktív tag
Dátum és időformátummal senki nem futott még próblémába a creators update után?
Már az eredeti windows 10-en is változtattak a dátumformátumon, és pár program nem kezelte jól, át kellett állítani a dátumformátumot a windowsba "éééé. HH. nn."-ről "éééé.HH.nn."-ra. Most a creators update után az időformátum nem jó pár speciális programnál, és megnéztem ugyanaz van beállítva időformátumnak mint a creators update elött. Valakinek ötlete lenne?
-
ph2012
senior tag
Április 11.-e van. Nálam még nem töltődik le a frissítés. Magyarországon mikor várható?
-
-
-
nap
addikt
Van már infó, mikor jön a következő windows?
-
jokeph
nagyúr
válasz
#03412736 #58286 üzenetére
Nem fogják. Amit ott írnak, az csak az adott OS minimális igénye, csupaszon.
Azért az meg gondolom egyértelművé teszi a "mennyi legyen az annyi-t", hogy mit tesz/kíván a kliens még az OS mellé....Aki(k) ezzel nincsen(ek) tisztában, annak, azoknak meg jobb nem nekiállni OS-t telepíteni.
-
vigyori78
őstag
válasz
kovaszoskeny #58280 üzenetére
Így már tiszta
Még megpróbálhatod :
C:\Windows\INF mappában ha van wpdmtp.inf akkor erre jobb klikk és telepítés.
Vagy ezt is megpróbálhatod már ha települ.Ha valamelyik sikerrel jár akkor legalább MTP-d lesz.
-
TRob1
veterán
válasz
t72killer #58297 üzenetére
Bocs, de ott melyik a CU? Mert info szerint 1507 (10240) és 1607-ről van szó.
A CU után tuti nem "tűnt" el 6GB. (Laposon kb ugyanannyi az üres hely nálam mint előtte... de nem számolgatom a bájtokat, csak kb.)(#58303) Warpig :
Mármint hogy nincs összevonva? Jobbklikk, Tálcabeállítások, Soha nincs összevonás. (Vagy hogy több megnyitott lap előnézetét mutassa? Mert az szerintem nincs) -
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném elérni, hogy a tálcán a futó programok úgy jelenjenek meg, mint a Win7ben, [így]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged