- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesporigo
aktív tag
Tapasztaltatok már olyan problémát, hogy a windows 10 képernyője "lefagy"? Az egeret lehet mozgatni, viszont a tálcán nem lehet a gombokra kattintani, sem a start menüre, sem az ikonokra az asztalon. Viszont Alt+Tab-bal lehet váltani. Pár napja tapasztaltam ezt, kb akkor, amikor az Avastot felraktam (Defendert kikapcsoltam), plusz még van mellette egy Malwarebytes is. Kikapcsoltam az Avastot, egyelőre semmi fagyás azóta, de még várok picit.
Másnál is volt ilyen gond?
-
Dilikutya
félisten
válasz
#83685760 #57696 üzenetére
Tele a gép több éves Windows-os msi fájlokkal, pl. lentebb, amikre rákérdeztem. Ilyeneket minek eltárolni? A Windows.old egy dolog, az legalább egy helyen van. Meg a telepített programokból is marad egy rakás msi, és ha az nincs meg, leszedni se lehet. Bár ami olyan, azt úgyse törlöm, a frissítés más kérdés, hogy az működik-e.
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #57695 üzenetére
Nem tökéletes, de szerintem megfelelő. A Windows.old-ot nem szokta teljesen törölni, csak idővel. Gondolom vannak még egyéb fájlok, amik a Microsoft szerint fontosak lehetnek egy hiba vagy visszaállítás esetén, azokat sem bántja. A programok maradékaihoz meg jobb is, ha nem nyúl, nehogy véletlenül valamibe beletöröljön.
-
törölt tag
Az ilyen üzeneteket pedig a Smartscreen szokta kiírni. Vagy figyelmeztet, vagy letiltja a futtatást. Volt olyan, akinek azt írta, hogy a rendszergazda tiltotta le, közben a Smartscreen volt az, a kikapcsolása után működött a program. Például itt írnak róla. Anno valamelyik régebbi DT-t sem engedte törölni azoknak, akik Win7-ről frissítettek.
Amúgy a Creators Update telepítésekor nem lehet kikapcsolni, erre érdemes odafigyelni.
-
dodopek
addikt
válasz
istvankeresz #57685 üzenetére
Ez a teljes lemez tisztítás, amit Te mondasz? Aminél mindent töröl.
-
törölt tag
válasz
dangerzone #57687 üzenetére
A lemezkarbantartó jó munkát tud végezni (a rendszerfájlok törlésével is), de ha az sem elég, akkor például ott a CCleaner. Mindent ezek sem fognak törölni, neked kell tudnod, hogy mi felesleges
Grafirka: Ideiglenes fiókba rakott, ott semmit sem fog elmenteni. Keress frissítést a rendszerhez, nemrég valakinek már az is megoldotta. Ha nem, akkor nézd meg ezt.
-
Grafirka
őstag
Win10/64/Pro ( legalis /megvasarolt peldany) ujrainditas utan egy "we cant sign out from your account ..." hibauzenettel fogadot
Az ikonjaim nagy resze eltunt. Mi ez a hiba , mit lehet lepni ? -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan program, amiről ki lehet pucolni a "szemetet" a rendszermeghajtóról? Nincs most időm újratelepíteni az egész gépet, viszont kell a hely az ssd-n.
Sok törölt program fájljai maradtak rajta szerintem.
-
Juditta_56
aktív tag
Hát ezt nagyon szépen köszönöm!
Ugyanaz a problémám volt, mint SkyLine3000 fórumtársnak, de ez a megoldás tökéletes! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ha telepítek egy bármilyen W10-et, és valamikor meghal, a gyári állapotba állítás törli az esetlegesen létrehozott D meghajtót is törli? vagy csak a C-ről törli az adatokat? Köszi! -
Üdv!
A következő hibába futottam: a tálcán lévő nagyító ikonra felugrik a kereső fül, és a "Keresés a Windowsban" mezőben a kurzor is megjelenik, de hiába gépelek mint az állat, egyetlen karakter sem jelenik meg, és így nem is tudok semmire keresni.
Ez mitől lehet?
-
TRob1
veterán
válasz
Pityu. #57674 üzenetére
(És még a lomtár meg az Ideiglenes fájlok is. Meg akár minden.
)
(#57675) Dilikutya:
Jóideje használom. (Mondjuk biztonsági okokból nem rögtön törlöm, hanem az ssd-ről egy hdd-re áthelyeztetem vele egy külön mappába)
Ahogy eddig észrevettem, itt az Office frissítés csinálja a legtöbb "szemetet". -
Ezek törölhetők?
-
TRob1
veterán
válasz
Dilikutya #57669 üzenetére
Csak úgy önkényesen ilyesmit ne törölj, használd a Lemezkarbantartó/Rendszerfájlok törlését, használj PatchCleaner-t az installok/updatek után maradt "elárvult fájlokra", használj DriverStore Explorer-t [RAPR] a régi megmaradt driverek törlésére... stb.
ui: Talán a Windows.edb-t törölheted manuálisan is, már ha tudod. Ez csak vmi adatbázis, - ha használod a Windows Search-t -, hogy gyorsabb legyen a keresés. (Mondjuk nem tudom miért van vagy 3 ekkora fájlod hozzá, nekem vagy 117 mega perpill. Igaz én nem is nagyon keresgetek vele.
)
-
Dilikutya
félisten
Mi van bennük, mi törölhető?
C:\Windows\Installer
C:\Windows\Installer\$PatchCache$
C:\Windows\WinSxS
C:\ProgramData\Package CacheÉs van legalább 3db Windows.edb fájl, egyenként 3,9GB méretűek. Van egy a .\ProgramData\Microsoft\Search-ben, egy az All Users-ben, meg egy az én profilomban.
-
movax
őstag
válasz
SkyLine3000 #57663 üzenetére
Fogd meg és húzd rá az ikont, ennél egyszerűbb módszer nem létezik.
Joblikk és a Lock the taskbar ne legyen aktív.
-
TRob1
veterán
válasz
SkyLine3000 #57663 üzenetére
Tehát van minden, csak nem csinálja amit kellene.
Akkor gondolom bszik a "megfogod az ikont és odahúzod a tálcára" műveletre is...
-
SkyLine3000
addikt
válasz
#83685760 #57638 üzenetére
Nem a TC-ből próbáltam én sem, hanem az explorerből, vagy az asztalról, start menüből, mindenhonnan. Mint írtam, előtte sem a 7-en, sem az Xp-n nem volt ilyen problémám soha, csak ezen a nyamvadt 10-en.
(#57639) TRob1: Hiába jobb klikk, menü, rögzítés a tálcán, akármi, akárhonnan, nem rögzíti... Bszódjon meg.
(#57640) kisapa: Nálam is van menü, ahol ott a lehetőség, de hiába klikkelek a "rögzítés a tálcán"-ra, nem törtöénik semmi. Ha bezárom a TC-t, eltűnik.
-
TRob1
veterán
válasz
#83685760 #57659 üzenetére
Jaaa, hogy ez valamikor működött benne? Na ezt nem tudtam, azt hittem a kezdetektől ilyen. Igazság szerint én használom a postát mióta megjelent a win10 (sőt, előtte már 8on is), de ez a része sosem érdekelt, nem is nézegettem. Mindig külön aláírom a levelet, ahogy mindig is. (Tehát nekem még ez sem volt gond vele, csak itt-ott olvastam néha hogy ez a része nem megy.
)
(#57660) DS39:
Nem csak nálad... win totyikokban többször is lehetett olvasni róla. -
törölt tag
Nem a kezdetektől volt ez ilyen, hanem valamelyik nagy frissítés óta.
Nekem csak ez az egy gondom volt az appal, így szépen működik.
Auriga!: Powershellbe írd be ezt: Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}
-
movax
őstag
válasz
junior11 #57652 üzenetére
Nem okoz semmi gázt. De be kell állítani rendesen, végig kell bolhászni, hogy mit töröljön, mit nem. Például a böngésző Historyt taccsra teheted egy klikkolásra, pedig az egy hasznos dolog: ha beugrik, hogy láttál valamit mondjuk a Vimeon novemberben, de nem emlékszel a címére, csak írod be, hogy Vimeo és máris jön elő az url barban. Na, ha ebből nem veszed ki a pipát, akkor szevasz History. És még egy csomó ilyen dolog van benne, végig kell menni rajta. Ja, és tudni kell, hogy mi mit jelent és angolul sem árt, ha tud az ember. De hát ez minden szoftverrel így van.
-
_ ĐanieL™
tag
-
junior11
veterán
Ha már szóba esett a CCleaner progi, megoszlanak a vélemények a használatáról Windows alatt. Ti mit gondoltok van értelme használni vagy okozhat vmi galibát is a törlései során? Néha le szoktam futtatni, feltepítése után nem állítottam rajta semmit, érdemes vagy maradhat úgy ahogy van? Köszi.
-
törölt tag
Az új Posta app végre elküldi a feladó beállított nevét, már nem a cím jelenik meg (17.8-as verzió).
raidx: Szerintem azt a Smartscreen írta ki.
-
raidx
őstag
Évek óta használta, a CClener portable verzióját. Pár napig a 1607 alatt is működött majd egyszerűen nem indult el. Ez a program nem futtatható ezen a gépen. Újraelepítettem a legfrissebb verziót és megy rendesen. A régi verzió vagy a portable nem tetszett neki?
-
allein
addikt
válasz
allein #57642 üzenetére
Urak, köszönöm szépen a válaszokat. SSD rendben van, HD sentinel, SSD Life szerint is. Korábban win 7 volt rajta, azzal nem volt gond. Upgradeltem 7-ről10-re. Nem sokkal rá csináltam egy tiszta win10 telepítést.
Amit még nem említettem, hétvégén felraktam a Samsung Magician programot ami jelezte, hogy SSD firmware version upgrade szükséges, hát elvégeztem. AHCI off volt, bekapcsoltam. Ezután dell comand update felrakott 3 drivert. Javasolták a memtestet, bármennyire is próbálkoztam sajnos nem tudtam tesztelni a memóriát. Bebootolt a pendriveról a memtest, menü megjelent és ezután sajnos nem találtam lehetőséget memtestre, kivéve read és write. Ezért a win memóriadiagnosztika mellett döntöttem, bővített teszt, 15 óra. Nem sokára hazaérek és kiderül van-e bármi gond a rammal.
Lehet visszarakom a win 7-et
nem érzem gyorsabbnak a gépet win 10 alatt.
-
TRob1
veterán
válasz
allein #57642 üzenetére
Legtöbb helyen 3 dolgot említenek:
- Unistalláld a víruskergetőd (ha van "külsős")
- Ellenőrizd a hdd-d (lehet haldoklik) pl: Crystal Disk Info, hdsentinel (smart)...
- driverek frissítése/cseréjeDe van még: Gyorsindítás kikapcsolása, Rendszergazdai parancssorba sfc /Scannow , ...
-
kisapa
senior tag
válasz
SkyLine3000 #57637 üzenetére
-
TRob1
veterán
válasz
Ha meg van nyitva a TC és a tálcán a TC-n jobbklikket nyomsz akkor nem jön fel menü (TC, Kitűzés, Ablak bezárás), vagy feljön csak nem látszik benne a kitűzés a tálcára? Vagy látszik csak nem reagál rá?
Illetve Start menün belül is ugyanez, tehát nincs jobbklikk menü/Egyebek? Vagy csak nem reagál rá?(#57636) vlevi:
Start menübe még nem próbáltam magamtól semmit rakni egyik win alatt sem, eszembe sem jutott hogy lehetne-e.(Maradjon az csak meg a telepített appoknak)
Viszont tálcára eddig mindent engedett amit akartam, ha telepítve volt, ha nem. Most is kitettem pl. a vezérlőpultot (is), mert új winben már nincs a jobbklikkes menüben. -
törölt tag
válasz
Ne a TC-ből próbáld a tálcára (és a Start menübe) tűzni az alkalmazásokat, hanem az Explorerből.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
kisapa #57633 üzenetére
Minden lehetőséget végigpróbáltam már... Most nem vagyok a gépnél, de asszem a firefoxot sikerült a tálcára raknom, de a Total Commandert az istenért sem tudom, sehogy sem. Win10 előtt sosem volt ilyen gondom...
Pedig hasznos, mert ha nyitva van egy rakat ablak a TC pont nem, akkor a legegyszerűbb a tálcán az ikonra bökni, (ha meg akarom nyitni) mint az ablakokat lerakni és úgy indítani asztalról, vagy startmenüzni és onnan...
Ha a gta5 elindult volna w7 alatt, föl sem teszem a 10-et. De az vmiért nálam 7 alatt az istenért nem indult el, 10 alatt meg simán, bármikor... De lehet, még megérem, h visszamegy a 7...
-
vlevi
nagyúr
válasz
kisapa #57633 üzenetére
Sajnos van sok dolog, amit nem lehet kitűzni
Nekem pl. vannak limlomok, amiket nem kell telepíteni, csak ott vannak a d:\egyebek könyvátban. Azt nem tudom a startmenübe rakni, mert nem lehet. Onnan asszem csak a tálcára tudom tenni.
Hetesen még ezzel nem volt gond, ott ugyanolyan parancsikonok kerültek a tállcára és a startmenübe is.
Most, amióta ez a nyócas metrós őrület van, azóta állandóan kavarnak rajta valamit, ami miatt már nem lehet 1-1 parancsikont rendesen kirakni valahova. -
assemble
addikt
Hali!
Ugy tunik az istenert sem akar jol mukodni a visual studio 2015/2017. Foleg a 2015-tel vannak a problemak ami mar kb semennyire nem mukodik, indulaskor hibauzenetekkel indit es semmire nem reagal, tobbszor teljesen ujra lett telepitve, manualisan kipucolva a komponeneseivel, mappaival, semmit nem javult a helyzet. A 2017 nagyjabol meg mukodik is, de ott is pl debug/64 bites program nem akar futni, mert x/y dll hianyzik - teljesen no comment a dolog. Annyit szoptam mar vele, hogy ugy erzem jobb elfogadni tenyt, hogy egyszeruen nem lehet rendesen lepucolni es ujrarakni ezeket a cuccokat minden komponenseikkel egyutt, biztos van meg nehany mappa ahol megtart dolgokat vagy a registry-t kutyulta ossze - fogalmam sincs de jobban jarok egy teljes OS.ujrahuzassal.
Probaltam media creation tool-lal csinalni egy ISO-t, de ugy lattam amit azzal csinalt, abban meg nem volt benne a creators update, most pedig mar azzal raknam ujra. Van valami modja, hogy csinaljak mar most egy ilyen pendrive-ot (akar media creation tool-lal, akar iso-bol), vagy mindenkepp varnom kell meg x/y napot?
-
kisapa
senior tag
válasz
SkyLine3000 #57620 üzenetére
Nekem ez úgy működött,hogy amikor fut a program a tálcán lévő ikonra jobb egér gomb és kitűzés a tálcára.
-
Bodor
veterán
válasz
SkyLine3000 #57620 üzenetére
Tálcán jobb egér klikk/Eszköztárak/Új eszköztár/ Felugró ablakban alul a mappa nevéhez beilleszted az alábbi sort:
%appdata%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
klikk a mappaválasztásra, és már kész is van a régi megszokott gyorsindítód, ahova biztosan behúzhatsz bármilyen parancsikont.
-
Rick3D
senior tag
Üdv !
A kérdésem az volna hogy a képen látható - Termék azonosítója utána lévő 20 karakter az én aktivációs kulcsom ?
Egész idáig egy szakemberre bíztam a gépemet és ezért volna fontos ugyanis azon a 20karakteres (azonosítón) kívül nincs más a kezemben. Amennyire utána tudtam járni elvileg jogtiszta a win10-em.
Az MCT-vel ahogy az összefoglalóban szerepel , megpróbáltam pendrivera egy 64bites win10 telepítőt készíteni de valamiért ezt a hibát kapom többszöri próbálkozás után is : ( Formáztam elötte a pendriveot 8gb-os)
Előre is köszönöm a válaszokat !
-
plejik
addikt
válasz
Döglött Róka #57621 üzenetére
Gondolom csak érdeklődött melyiket vegye meg..
-
SkyLine3000
addikt
válasz
tordaitibi #57613 üzenetére
Nem a gyorsindításról beszélek, hanem a start menü mellé kitenni pár ikont. Alapban ott van/volt xp-n, az asztalnak ikon, explorer, ez-az. Oda szoktam tenni az akármilyen böngető, total commander ikonját. Ez idáig mindegyiken ugyanígy volt, csak itt (W10) hol működik, hol meg nem.
(#57618) raskolnikoff : Most ugyan nem ülök a gép előtt, h kipróbálnám, de asszem már minden lehetőséget, közte ezt is próbáltam, de ugyanaz. Azért sem értem, mert ugyanezt a 10-et, ugyanarra a notira már telepítettem párszor és volt, h simán működött a dolog, és van (mint most) meg nem...
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Új SSD , illetve a Win 7-et lecserélése miatt felrakok két netezős családi gépre Win 10-et, csak nem tudom, mi a különbség, a Home, Pro illetve Enterprise között. Van valami lényeges különbség, illetve valamelyik preferáltabb 2magintel+4GBRAM párosításos netezős gépre? Van valamelyiknek hasznos/felesleges alkalmazásai, stb, vagy mindegy?
Előre is köszönöm a választ!
-
raskolnikoff
őstag
válasz
SkyLine3000 #57604 üzenetére
Próbáld meg úgy hogy az adott program nem fut (ne legyen az ikonja a tálcán ráhúzás előtt)
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom beállítani azt, hogy bizonyos idő után automatikusan zárolódjon a PC. Azaz 10 perc inaktivitás után kijelentkezne és jelszót kérne az újbóli felébredéskor. Alvó állapottal próbálkoztam de semmi...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Pityu. #57608 üzenetére
Ha nagyon kíváncsi vagy akkor ezzel ess neki: https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/processexplorer.aspx
Mellesleg friss telepítésnél a gép egy jó darabig dolgozik még, Index-el, frissíti az uwp appokat, sorolhatnánk. Nem kell megijedni.
-
Sziasztok!
Win10 már kinőtte azt a betegségét, vagy van rá megoldás, ha elindítom a totalcommandert akkor ne akarja rögzítnei azt?
mobal,
-
válasz
Az xp-n nem volt még ez a funkció, ott gyorsindítás volt, azért az kicsit más.
De ilyet tudsz a w10-be is, a quick launch sávba bármit úgymond "kitűzhetsz"., csak először létre kell hozni ezt a lehetőséget. -
seger
addikt
válasz
SkyLine3000 #57607 üzenetére
Csak egy ötlet volt...
-
Imco
őstag
válasz
SkyLine3000 #57607 üzenetére
Próbálj egy másik telepítőt.
Én is tálcázok, de még midig sikerült a rögzits - törlés. -
-
Üresjáratban mi használhatja a memóriát?windows 10 enterprise x64 sajnos az előző telepítéssel be kaptam egy vírust pedig pár napos volt a win,újra raktam és most néha akadozik a rendszer meg nyitom az intézőt megáll gondolkodik,vagy valami mást nyitnék meg gondolkodik,aztán meg megy rendesen.Az előző telepítés tökéletes volt ez meg hát pedig minden rendben ment fel
-
seger
addikt
válasz
Lehet zárolva van
-
SkyLine3000
addikt
A tálcára miért nem tudok programokat rögzíteni? Vagyis pl a Firefox, vagy az Opera rögzíthető, de nálam mindig ott szokott lenni a Total Commander is, amit viszont nem tudok rögzíteni. De az is érdekes, hogy párszor már telepítettem a 10-et és volt, amikor tudtam rögzíteni, volt, amikor nem. Látszólag tök random az egész.
Előtte 7-et használtam, de sem ott, sem előtte Xp-n nem volt ilyen gond. Amit akartam rögzítettem a tálcán és kész. Itt meg... -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #57598 üzenetére
Nos, úgy tűnik sikerült megoldani a problémámat. De hogy hogyan ? Őszintén ? - Fingom sincs ...
Elsőnek ott fogtam gyanút, hogy a Windows 10 Gépházban valamiért azt jelezte felém a Windows 10, hogy nincs aktiválva.
Mondom, azt hogy a fenébe ?
- Aztán kicsit gondolkodtam és arra jutottam, hogy lehet az volt a baja, hogy le volt tiltva a windows update service (nem szeretem az automatikus updateket .... - általában 2 naponta megcsinálom inkább magamnak) nos feloldottam megnéztem van-e update (nem volt) - és felraktam a linuxos alrendszert mert szükség van rá a munkámhoz néha. - Kért egy rebootot meg is adtam neki és utána jó volt és feltudtam telepíteni a fent említett programot a W10 store-ból .. - Úgyhogy
Problem solved !?
-
Érdekesség, hogy amikor elsőnek telepíteni próbáltam akkor is fennt volt minden DirectX amit várt tőlem + akkor még a wup service se volt tiltva- Szóval Windows things !?
Szerk.:
A problémám volt: #57575
-
-
rita7107
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design R5 FSP 850W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium 96%, 2025.12.02 Apple gari
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3451
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest