Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyicucu
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy telepítve van a win10 prof.Frissített ma a rendszer de olyan volt a frissítés mint amikor win 7-röl frissített a 10-re.Normális ez a frissítés vagy én nem állítottam be valamit?Keletkezett ugyan úgy egy windows old mappám. -
B.Ricsike
őstag
válasz
üzenetére
Közben egy BIOS frissítés megoldotta a problémát.
Egyelőre a tapasztalat az, hogy a nyomtatót normálisan felismerte, működik minden funkciója. Ez már pozitív.A többi dologról még nem beszélek 1 nap elteltével, de remélem, azok a problémáim is megszűnnek.
A wifi stabil, és akadozások sincsenek.Viszont ami nem szűnt meg, az a nyomtató Offline módba váltása, szóval ezt valószínűleg csak Fix IP megadásával lehet kiküszöbölni.
-
King Unique
titán
válasz
pendre54
üzenetére
Azért arra figyelni kell nyilván, hogy nem ész nélkül mindenhova berakni a pipát, hanem csak azt törölni, ami szükséges. Illetve írja is szövegesen, hogy egyik-másik törlésekor mire lehet számítani, ajánlott-e törölni, vagy sem. Elvileg akkora nagy problémát nem okozhat ez a lemezkarbantartó, de kisebb kellemetlenségek vsz előfordulhat, ha valami olyasmit is lepucol, amit nem kéne. Az említett jelenségbe én még nem futottam bele, így nem is tudok rá mit mondai, ha nincs hozzá Win10-es driver. A Win7-est nem lehet feltenni?
-
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, valóban ez a lépés kimaradt, de lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatosan. Elindítottam a lemezkarbantartót, és az általad leírtak szerint beraktam a pipákat, többek között a régi Windows telepítés elé is. Miután leokéztam, elkezdte lepucolni a cuccokat, és közben észrevettem, hogy a tálcán a hangrendszer ikonjánál, a külső USB-s DAC-om felírata eltűnt, mintha be se lenne kapcsolva, de bevolt. Tehát nekem úgy tűnt, mintha a DAC driverét is lepucolta volna a takarítás során. Gyorsan leállítottam az egészet a mégse gombbal, és utána egyből megjelent újra a DAC.
Létezhet az, hogy egy ilyen lemezkarbantartós művelet esetén, a régi Windows telepítés bejelölésénél, lepucolja egy aktív eszköz driverét? A gondom az, hogy ennek a DAC-nak nincs Win 10-es drivere, a tavaly augusztusi Win 7-ről 10-esre történő frissítés során is, lényegében átemelte a Win 7-ből a DAC driver teljes telepítési mappáját, mert az összes ezzel kapcsolatos dátum, még a 2014-es DAC driver telepítési dátumára utalt. Most attól tartok, ha leszedetem a lemezkarbantartóval a teljes korábbi telepítést, nem fogom tudni használni a DAC-ot, mert mint írtam, nincs hozzá Win 10-es driver. Tehát a korábbi 10240-es, meg a mostani is lényegében egy Win 7-ről frissített rendszer, tiszta telepítés még nem volt. -
törölt tag
válasz
B.Ricsike
üzenetére
Mondtam, hogy előbb a 10-et állítsd alaphelyzetbe
Ha a 8 topikjában kérdezed, akkor talán többet tudnak mondani, innentől nem 10-es probléma. Most hirtelen ezeket nézd meg:
Az eszközkezelőben van-e hibaüzenet, a szolgáltatások között a WLAN Autoconfig fusson, a gépházban a hálózatok menüben a vezeték nélküli adapter legyen bekapcsolva, illetve futtasd a hálózati hibaelhárítót (a kábelt húzd ki addig). Utóbbi valószínűleg írja, hogy az eszköz nincs bekapcsolva, és megteszi. Ha azt kéri, hogy a gépen lévő gombbal kapcsold be, akkor vagy a driver nem jó, vagy hiányzik egy Dell-féle program hozzá, ami kezelné. Ha pedig már telepítettél ilyen programot, akkor nézd meg benne, hogy a funkciógomb mit csinál, hátha át lehet állítani.
Ha meggondolod magad, a 10-hez telepítőt ezzel tudsz készíteni. -
King Unique
titán
válasz
pendre54
üzenetére
"bejelölve a "Rendszerfájlok törlése" opciót is, ennek ellenére nem törölte se a Windowsold mappát, se a WindowsBT mappát, ezek meg több gigányi helyet foglalnak."
Ilyenkor ugye lefuttatja még egyszer a keresést, de az ablakban manuálisan is be kell ám jelölni, hogy pontosan miket akarsz eltávolítani és utána leokézni, azaz törölni. Nálam simán működött és a 10586-ra való frissítés után több mint 20 GB tárhely szabadult fel és a $Windows.~BT | Windows.old mappa is eltűnt.
-
-
King Unique
titán
válasz
TeebyKay
üzenetére
Csak azt tudom mondani, amiket korábban is linkeltem. Azokat kell végigzongorázni, eszközillesztőt újratelepíteni stb. Ha az említett program érzékeli, de nem tudja eltávolítani, akkor egy olyannal kéne megpróbálni, ami utóbbira is képes [link]. Ha ezzel sem megy, akkor komoly bugok vannak a rendszerben... + ezt erősíti, hogy a pendrive-ok is ezek szerint maguktól álltak helyre, csak úgy egyik pillanatról a másikra.

-
ROBERTOH
őstag
-
válasz
UnSkilleD
üzenetére
Örüljél neki, én se váltottam volna magamtól, ha a ma reggeli indításnál kérdezés nélkül nem kezdte volna el a frissítést, a TH2-re.
Szóval, túl vagyok a procedúrán, azt gondolom nem kell ecsetelni, hogy gond az van bőven, de erre azért felkészültem lelkileg.
Az újraindítás után azt rögtön észrevettem, hogy a monitorom színe nem a megszokott volt, mert az EIZO monitorom vásárlásakor elvégzett kalibráció színprofilját, az istennek se volt hajlandó felismerni, pedig mindent végig csináltam újra, ahogy a nagy könyvben le van írva.
A nyomtatómat se volt hajlandó felismerni, igaz egy 8 éves cucc, na de akkor is.
Azután egyes weboldalak megnyitásakor folyamatosan ilyen hibaüzeneteket dobál, ezekkel se tudom még egyelőre, hogy mit kezdjek:
Amiben viszont segítséget kérnék Tőled, vagy bárkitől, az az lenne, hogy csak 60 gigás SSD-m van, minden helyre szükségem van. A frissítés után lefuttattam többször a lemezkarbantartót, bejelölve a "Rendszerfájlok törlése" opciót is, ennek ellenére nem törölte se a Windowsold mappát, se a WindowsBT mappát, ezek meg több gigányi helyet foglalnak.
Kérdésem, manuálisan hozzámerjek-e nyúlni, hogy legyaluljam ezeket anélkül, hogy nagyobb gubanc lenne utána?
A Windowsold mappában pl. ennyi minden szirszar van:
Előre is köszi a segítséget.
-
Archanon
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Na jó, de minden mappában?...
-
GIJoe
addikt
Bár win10es a kérdésem, de offba teszem. Adott egy kis Win10 masina, home van rajta, tudok e én erre Win7home prémiumot tenni? (van egy rakat régi hardverem nem akar menni rajta, a forced driver sing off után sem...) Intel Z8300 Chipsetes vas...

-
ksanc
őstag
Jaja, gondoltam, hogy ilyesmiről van szó, köszi. Csak furcsa volt így elsőnek.
Viszont annak baromira örülök, hogy úgy tűnik, sikerült végre megoldani rendesen, hogy ha egy vinyót átteszek egy másik gépbe, akkor a rendszer azon is elindul legalább annyira, hogy az új hardverelemeket telepíteni lehessen. Eddig vagy mák volt, vagy varázsolni kellett, vagy újratelepíteni.
Az egyik vinyón ott figyel a Win7 is, azzal indítva simán folyamatos reboot van, a Win10 gond nélkül ment a másik hardveren is. -
B.Ricsike
őstag
válasz
üzenetére
Szia.
Közben már a 8.1-en vagyok, persze, nem kis idegeskedés árán, ugyanis ez nem ismerte fel az eszközeimet, és így elég nehéz volt munkához látni. Éppen nem volt kéznél UTP kábel, szóval vennem kellett, és még így sem tökéletes, mert szinte csak Win10-es driverei vannak, aztán a Wireless adaptert nehezen ismerte fel.
Ami a nagyobb baj, hogy felismeri a wifi-met, de nem tudom bekapcsolni. Hardveres gomb nincs a gépen, a billentyű kombóval pedig csak a repülési üzemmódot kapcsolja ki-be! Már mindent próbáltam, de nem akarja az igazságot. Hogy tudom így bekapcsolni a wifimet?
-
Popes
őstag
Semmi különös nincs ebben, amit kiolvasol kulcsot azzal amúgy nem tudsz új hardvere aktiválni.(minden 10-es kulcs ugyan az azért van hardver ID ,ott a hetes kulcsot kérte volna)
Annyi történt hogy mikor megadtad a kulcsokat újra ellenőrizte a hardver ID-t és az alapján látta hogy már valamikor aktivált rendszerről van szó és beaktiválta újra.
-
ksanc
őstag
Üdv!
Érdekes dolgot vettem észre, ha már kitárgyalt téma, bocs'.
Szóval a Win10-es kulcsnak úgy tűnik, nem sok köze van a hardverid-hez. Úgy alakult, hogy két, külön-külön eredeti Windows 7-re aktivált Windows 10-es rendszert tartalmazó vinyót meg kellett cserélnem a két gépben.
Természetesen indítás után már nem volt aktivált a rendszer, kulcsot kért.
És itt jön az érdekes dolog: még a csere előtt kiolvastam mindkét gépről a Win10-es kulcsot és mindkettő ugyanaz volt. Furcsállottam is.
Mindkét gépen a csere után rákattintva az aktiválásra kiírta, hogy másik kulcs szükséges és kiírta az addigi kulcs végét, amik ugyanazok voltak, mégsem aktiválta magától, kért új kulcsot. Viszont mindkét gépen megadva ugyanezt a kulcsot, gond nélkül elvégezte az aktiválásokat.
Még egyszer: a két gépen különböző, eredeti kulccsal aktivált Win7 volt. Az egyetlen közös a két gépben a Win10 telepítő volt, amit a Media Creation Tool-al húztam le még fél éve, akkor is lettek feltelepítve.
Lehetséges, hogy a telepítőkészletekhez tartozik egy licenszkulcs és minden, ugyanezzel telepített win10-nek ugyanaz lesz a licenszkulcsa?ROBERTOH: szedd ki a gépből a vinyót, tedd be egy működőbe másodlagos vinyónak és futtass rajta egy chkdsk-t. Ha nincs másik gép, akkor a az indítási beállításokban kellene egy parancssor, de az előbbi a tuti, Valószínűleg olyan módon sérült a fájlrendszer, hogy nem tud elindulni.
Nekem többször volt már ilyen problémám az évek alatt és ez általában megoldotta. -
Borisz76
nagyúr
válasz
ROBERTOH
üzenetére
Pont az áramszünet vághatja haza a gépet...illetve pontosan az a pillanat mikor visszajön az áramszolgáltatás !
Lehet 2 hetes a gép, 2 hónapos vagy 2 éves ...nem használ neki.
Milyen táp van a gépben ?
( és nem a watt a lényeg... )Mert könnyen lehet, hogy elszállt az alaplapon valami, s mikor odaér a win , hogy betöltse a driver-t....akkor megáll a tudomány. De ez csak tipp.
Szaglászd meg a cuccokat ! Nem vicc !
Ha füstös égett szagot érzel akkor keress szemmel pörkölődött alkatrészeket. -
ROBERTOH
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm gépével olyan probléma van, hogy egy áramszünet óta nem indul be a windows 10. Az esetek többségében csak a kör alakú betöltés jelzőt lehetett látni, néha a háttérképes ablakig is eljutott, de nem reagált se kattintásra se gomb nyomásra. Windows telepítő cd-ről az indítási javítás nem segített, rendszer visszaállítást nem lehet csinálni. Ez alapján csináltam egy manuális rendszer vissza állítást, most már eljut odáig, hogy a háttérkép bejön, rákattintva be lehet írni a bejelentkező jelszót, és meg áll az egész az "Üdvözöljük!" feliratnál. (mellesleg csak pár másodpercig reagál a billentyűzetre vagy a kattintásra, utána már csak a kurzort lehet mozgatni és semmire nem reagál)
A számítógép kb 2 hetes, ezért kicsi az esély a hardver hibára. Tudtok esetleg valamilyen megoldást, amivel életet lehet lehelni ebbe a windowsba, vagy csak az újratelepítés segíthet?Előre is köszi a segítséget!
-
válasz
dokee78
üzenetére
Még, hogy nem-e? Most kapcsoltam be a gépet, és mi fogad:

Ettől tartottam már hetek óta, hogy az MS véget vet a 10240-es kegyelmi állapotnak, ahol minden atomstabilan működött eddig, és ittentől jó eséllyel jön a torkosborz effektus.
Kb. jó fél óra múlva minden kiderül, lehet, hogy a mai nap sűrűn megfordulok itt a topikban. 
-
Воланд
titán
-
dokee78
félisten
Mostanában nem jön frissítés,már a nyári update pakkra koncentrálnak?
Van valami hivatalos hhír vagy lista miket terveznek benne?
Pl ebben jön az új intéző? -
TeebyKay
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Na mostanra jutott időm a tesztekre, a pendrivek időközben helyreálltak azokat normálisan látja a rendszer, egyedül a külső vinyót nem, a disk ejector látja, viszont nem tudja leállítani mert valami alkalmazás állítása szerint használja (teljesen üres a vinyó). Bármi egyéb ötlet, hogy miért gondolja a rendszer internal harddrivenak a külső vinyómat?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Új telepítésnél nem indulnak el a frissítések, már többször volt újraindítva a rendszer. Ezt leszámítva minden szépen működik, csak "befagyott" a frissítés.
Ezeket végigpróbáltam a Microsoft Community tanácsát követvén, de nem oldotta meg a helyzetet.
Volna valami jó ötletetek?

-
Archanon
őstag
Sziasztok,
Lenne egy kisebbfajta problémám, ami igazából elég nagy, mert kb. használhatatlan a rendszerem. Tudja-é valaki, mitől lehet 100%-os lemezhasználat, ahogy elindítom a Windows Intézőt és megnyitok egy olyan mappát, ahol mondjuk a nézet nem részletekben van, hanem nagy ikonokban? Ugye ilyenkor elkezdi betölteni a képeket, a gyorselérési sávon is elkezd szaladni a zöld... azazhát kezdene, vagy valami, mert sosem ér véget, befagy a rendszer, ha egyet kattintok bárhová is, míg nem tér magához (ami rendszerint perceket vesz igénybe), akkor a program nem válaszol, lefagy az egész explorer.exe, jó esetben újraindul magától, amúgy kínszenvedés, mire feladatkezelőből bármit is tudok intézni, annyira szétfagy a rendszer.
Feladatkezelő két dolgot mutat gyanúsnak.. egyik a Windos Intéző, aminél ilyenkor 40-70mb/s használtságot is ír, illetve valami Com Surrogate, ami szintén 25-30mb/s, mindeközben 100% lemezhasználat, és fagyás. Feladat befejezése mit sem számít, ha bezárom az intézőt, az explorer.exe újraindításig ugyanúgy halott marad. Mi lehet a gond? Egyik pillanatról a másikra kezdte el ezt csinálni, eddig sosem volt vele bajom...
Ezt megcsináltam már, de nem lett haszna, az intéző ugyanúgy halott.
-
vlevi
nagyúr
Múltkor írta valaki, hogy fejlődött a startmenü keresője, mert mostmár van egy gombsor, és lehet választani, hol keressen.
Hát, választani lehet, de kb 1 hónapja meglévő doksijaimat nem találja meg. Pedig ott van. De a majd 1 éveset, ami ugyanabban a könyvtárban van, azt felhozza.
Hulladék. Szerteszíjjelbarmolták, ami 6 éve már tökéletesen működött (W7 alatt). -
vlevi
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
Élőcsmepétmeg se néztem, de a korábbi tapasztalatok alapján inkább nem működik, minthogy igen. Marhavicces, amikor 3féleképpen néz ki a gmail.com-n megynitott webes felület, a posta app, és az előcsempe. Mert ilyen is van.
A naptár funkcióért is kár, mert én azt is sokat használom, de így, hogy jópár közös naotárat nem lát, így nem sokat ér.
Mivel csak egyetlen emil cimem van, ezért nekem marad az emclient. Thundernird valami miatt sose teccett, mailbird meg egyre pofatlanabbul reklámoz. -
netpeti98
addikt
Na igen, a csatolt állományok letöltése komoly probléma, ez is az egyik ok, hogy nem váltottam. Az Outlook fiókommal próbálgattam, ott viszonylag rendben volt a szinkronizáció és az értesítések is rögtön ugrottak az új leveleknél, szóval a GMail szinkronizáció lehet a problémás.
Viszont 2 Gmailes címem is van amit aktívan használok, szóval lehet, hogy majd a Thunderbird-re vetek inkább egy pillantást, csak jobb lett volna, ha van élőcsempém.
-
vlevi
nagyúr
-
gyugyo79
addikt
válasz
B.Ricsike
üzenetére
Szia, HP 8600 -al ugyan így jártam egy ismerősömnél a win 10 felismerte felrakta a drivert és ugyan így működött mint amiket írsz. A megoldás az volt hogy le kellet szedni a HP -tól a teljes telepítőt (Full Feature Software and Driver ) és azt felrakni a gépre. Utána minden jól működött. Ja és talán mivel a win 10 wsd -s nyomtatónak rakta be így + nyomtatóként jelent meg a HP -s driverel így azt kellet alapértelmezett nyomtatónak rakni.
-
vlevi
nagyúr
HVG-n olvastam, hogy megint frissült a pósta app.
Valóban. Az egyik újdonság, hogy végre nem erőlteti rá magát az emberre az outlook.com accountot, csak a gamil van fenn. Ez jó.
De a többi. Például csatolmány letöltése marhalassan, és csak néha sikerül...
Naptár még mindíg nem mutatja az összes google naptáramat. Érdekes, mert némelyik közös naptárat mutatja, de nem mindent.Ha törlök belőle egy levelet, azt még mindíg nem szinkronizálja vissza a google felé.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem ezt nem kell bemutatnod, a régebbi alaplapommal a 8.1 az alvásból nem tudott felébredni, plusz voltak ezek a szaggatásos-megállós dolgok, amikre néhányan a 10-zel kapcsolatban panaszkodnak. Csak a 7-hez volt chipset driver, amit a 8-ra telepítve teljes fagyásokat eredményezett. Ha nincs driver, akkor nincs nagyon mit tenni. Viszont ha a gépet/alkatrészeket a gyártó úgy árulja, hogy 10-kompatibilis, akkor az működjön is.
B.Ricsike: Ahogy gondolod. Én a helyedben azért megpróbálnám előtte az alaphelyzetbe állítást, kb. 15 perc, felrakod a szükséges programokat és drivereket (vírusirtó nélkül), és kiderülne, hogy program vagy driver zavart be. Könnyen lehet, hogy nem a rendszerrel volt gond, akkor pedig felesleges a 8.1.
Hálózati gondokkal kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, nekem az otthoni csoport sem működik soha, pedig semmi sem akadályozza. Hálózatról viszont gond nélkül telepítettem régebbi nyomtatót is.margithid: Mi a stick típusa? Sok TP-Linkes eszközhöz még nincs hivatalos 10-es driver.
hupee: Ha nem tiltottad le a lapozófájlt, akkor készült minidump, a BSOD View megmondja, hogy melyik fájl okozta a fagyást, onnan el lehet indulni. Esetleg nézz be az eseménynaplóba, hátha ír az is valami érdekeset.
-
hupee
csendes tag
Sziasztok!
Akad egy kisebb problémám a Win 10-el és már sok mindent próbáltam, de istenért se megy normálisan.
Windowsom random lefagy, de úgy, hogy csak kikapcsoló gombbal indul újra a gép. (nincs semmi hibakiírás, csak megáll minden)
Idáig csak játék közben találkoztam ezzel, mivel csak játékra használom gépet, Wow (lehet Windowsban is lefagyna, de még nem volt rá példa).
számitógépem perifériái, Sapphire R9 390 Nitro OC, Intel Xeon E3 1240 v2, Asus P8Z77-M,
Razer Naga egér, TP-Link TL-WN722N wifi, Hyperx Cloud IIValami ötletetek, vagy javaslatotok van, amit megpróbálhatnék?
(csak még eszembe jutott beírni egeret, meg headsetet hátha)
-
dokee78
félisten
Tudtok ajánlani valami profi file keresőt?
Ez a Windowsos egy kalap fos.
Amíg keres nem csinálhatok mást a gépen. -
enterlaci
senior tag
Display port nincs a videókártyámon, vga sem, csak két dvi és egy hdmi. Monitornak jobb a DVI mint a HDMI amennyire egyszer magyarázták, de hogy nem lenne a P2414H komplatibilis azt passz. Win10 driver volt hozzá a supporton.
Most azt szeretném csak megoldani, hogy ha kiterjesztett windows asztal a TV-n (nálam 1es) van akkor is maradjon a színkezelés a monitoron (2es kijelző). Na ezt hogy???
-
madgie
titán
válasz
György6
üzenetére
Nem frissítettem, OS X-ről jöttem "vissza" majd' 3 év után, én hülye azt hittem, hogy akkor járok a legjobban, ha a legfrissebb OS-t veszem meg. Hát jobban jártam volna a bevált Win7-tel, az tuti.
Pár perce azzal fogadott újraindítás után, hogy a helyi fiókom jelszava nem jó. Szerencsére a Microsoft fiókkal be tudtam jelentkezni és helyrerakni a dolgot, de au automata indítás programjait is leresetelte (iTunes-t meg hasonlókat letiltottam, ne menjenek maguktól, erre most mindet indított).
B.Ricsike: na igen. Megveszi az ember, aztán cumi...
-
margithid
veterán
Az asztali gépem egy tp link usb wifi adapterről kapja az internetet, viszont sokszor elmegy a net, ilyenkor le majd fel kell csatlakozni és jó lesz. Vajon ez mitől lehet?
-
B.Ricsike
őstag
válasz
üzenetére
Én értékelem egyébként, hogy próbálod megtalálni a probléma forrását.
Próbáltam annó én is ezeket az utakat végigjárni, több kevesebb, de inkább sajnos kevesebb sikerrel.
Talán tényleg igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy még nem kiforrott a W10, és sok gyártó nem jött még ki megfelelő driverrel hozzá.
Ami bosszant, hogy életemben először megvettem egy OP rendszert teljesen jogtisztán, nem kevés pénzért, és nem tudom úgy használni, ahogy elvárnám. Pedig valljuk be, a legalapvetőbb dolog lenne a nyomtatók és a hálózatok minél könnyebb elérése, támogatása.Sajnos esetemben a nyomtatót nem lehet telepíteni sem, mert nem találja a hálózaton. Először látja, aztán hibaüzenet és a telepítés sikertelen. Utána hiába próbálom IP cím alapján is kerestetni a nyomtatót, nem látja sajnos. WiFin keresztül szeretném telepíteni.
Valószínű teszek egy próbát a 8.1-el, hátha.
Majd megírom a tapasztalataimat.Persze, én sem azt látom állandóan megoldásnak, hogy tegyünk egy új OP-rendszert, de sokszor tényleg csak ez segít. És időben lehet nem tart sokkal tovább, mint egy hibakeresés. Meglátjuk.
-
King Unique
titán
válasz
György6
üzenetére
Nekem külön partíción van, külön rendszerként, mert mindenhol a 7/8.1-et én sem szívesen cserélném le. Talán majd egyszer, ha beérik... Illetve korábban külső SSD-re akartam feltolni, de instabil volt a WintoUSB és Windows To Go megoldással is kicsit. Illetve utóbbi eleve sokaknak felejtős, mert csak Enterprise OS és ISO párosnál működik. Tehát így végül kukáztam. Megpakoltam Linuxokkal, azok még ott is stabilabban mennek.

(#36945) karak_22: ha megoldható, mert ha egy rejtélyes bug okozza, akkor cseszheti, amíg ki nem javítják, nem jön rá frissítés. Addig meg nem mindenkinek van türelme várni. Nálam is volt olyan, hogy egy sima, összegző frissítés után megfeküdt a 10586, be sem hozta az asztalt, fekete képernyő...aztán hittem reinstall lesz a vége, de többszöri restart, csökkentett módban való matatás után megjavult. Tehát megoldottam, de nagyon hajszálon múlt, hogy ne kukázzam. Illetve az átlag user nem szenvedett volna vele az biztos.
Ezért jó a multiboot, akár egyszerre több eszközön is, mert legalább van hova nyúlni és van min dolgozni, ha egyik OS beadja a kulcsot.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Kivéve, ha az adott gondot megoldja egy program törlése vagy egy egyszerű művelet. Nem mondtam, hogy minden könnyen megoldható, vagy hogy egyáltalán van megoldás. De nem egyszerűbb törölni 1-2 programot, vagy letiltani a vírusirtót, mint azonnal formázni és felrakni egy korábbi rendszert, amihez kód sincs?
steele80: Így van, az a véleményem, hogy rendszertelepítés előtt rá kell szánni azt a kis időt a probléma forrásának megtalálására. Lehet, hogy egy olyan program zavar be, amit 8.1-en is használna, akkor mi lenne? Például írták Asus laptopokra a Wireless Console 3-at, hogy amiatt szakadozik a wifi. Leszedték, megoldódott.
-
György6
csendes tag
Nem értem ha majdnem mindenkinek gondja problémája van a W 10 -el akkor miért frissítettétek ?Én töröltem a W 10 a gépemről ,hogy nehogy frissítsen mert nekem jó és hibátlan a hetes !
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Csak egy példa: ha ugyanazt felrakja / beállítja és 8.1 alatt prímán működik, 10 alatt meg nem, akkor nem mindenkinek lesz ám kedve utóbbit tákolni. Az is köztudott, hogy a 10-es (még) bugosabb, mint a 8.1 és bizonyos hibákra nem nagyon van megoldást, max frissítés / build upgrade / új driver (ha van / lesz).
-
törölt tag
válasz
B.Ricsike
üzenetére
A nyomtatóra megoldás lehet, ha eltávolítod a drivert (teljes mértékben), az eszközkezelőből az eltávolításnál az illesztőprogramot is bejelölöd, majd telepíted a legfrissebbet. Előtte persze indítsd újra a gépet.
A scanneléses dologra írták, hogy a "ScanToPCActivationApp" nevű szolgáltatás nem futott (magyar nyelvű rendszeren lehet, hogy lefordították a nevét). A feladatkezelőben válts a szolgáltatások fülre, és keresd ki. Ha ott van, akkor engedélyezd, ez elvileg megoldja.A vírusirtót átmenetileg kapcsold ki teljesen, hátha minden dokumentumot átnéz megnyitáskor (illetve össze is akadhat a rendszerrel, ahogy némelyik ESS verzió is ilyen volt).
A hálózat beállításainál állítsd be magánhálózatnak, néhány ember szerint a rendszer a publikus hálózatokról magától lecsatlakozott egy idő után.
Ha van gyári program telepítve, ami kezelheti a hálózatokat (vagy akár a bluetooth-t is), akkor zárd be, tiltsd le, vagy töröld le átmenetileg.Ha semmi sem oldja meg a hibákat, akkor a fájljaid biztos helyre másolása után esetleg állítsd vissza alaphelyzetbe a rendszert a gépházból. Ez töröl minden telepített programot (és bizonyos drivereket), gyakorlatilag friss telepítésnek számít, de például aktiválni nem kell megint a Windowst.
steele80: Ne azért javasold a 8.1-et mindenkinek, mert a saját gépeden a saját problémáidat nem tudtad megoldani, csak a visszalépéssel. Igen sokan vannak, akinek semmi bajuk a rendszerrel, ahogy olyanok is vannak, akik nem csevegni járnak a 8 topikjába. Előbb pár alap dolgot kell ellenőrizni, mert könnyen meglehet, hogy a jelentkező hibák összefüggenek. Ha semmi sem segít, és még kód is van, akkor ezek után lehet korábbi rendszert telepíteni.
-
B.Ricsike
őstag
válasz
üzenetére
Szia.
Dell Inspiron 7559. I7, 8GB Ram, GeForce960GTX, 256SSD + 500GB HDD.
Nyomtatásnál csak 1 nyomtatót használok, ez is van kiválasztva. Sokszor van olyan, hogy hibát ír ki, és nem nyomtat, csak a listában tartja a dokumentumokat, és kb 1 óra múlva feleszmél, és kinyomtatja őket. Illetve azt sem értem, hogy miért teszi Offline módba magát sokszor. Az is eléggé buta dolog. Értelmetlen, bosszantó.
Egy all in one drivere van a HP Officejet 8600 nyomtatómnak, de csak a nyomtató részét telepíti. Scannelni csak úgy tudok, hogy egy programot letöltök az áruházból. (Ez is fura)
McAffe vírusírtó van rajta, jogtiszta, illetve sima Windows-os tűzfal.
-
steele80
senior tag
válasz
üzenetére
Persze lehet segíteni úgy is, hogy nyugodtan szopassa tovább magát a munkában. Munkára neki egy stabil rendszer kell, mert nem hobby tesztelő, hanem kenyérkereső. És valószínűleg nem rendszergazda, vagy informatikus, hogy barkácsolja, állítgassa, vagy optimalizálja a rendszerét. Ez a W10 több sebből vérzik és ez nem csak az Ms sara, de vérzik. Így ha egy stabil rendszert szeretne akkor a legutolsó a W8.1. Ezt tapasztalatból írom és a kezdetek óta használom a W10-et, de ahol időre, pénzre mérik a dolgokat ott még ezt nem annyira kellene használni. Ezért váltottam néhány napja vissza 8.1-re.
-
King Unique
titán
válasz
B.Ricsike
üzenetére
Pont fordítva, csak a 10-es fogadja el a 8.1 kulcsát, ahogy a fórumtárs is mondja. Amúgy nem a programok felrakása, hanem a rendszer lefrissítése a 0-ról tart baromi sokáig... pont minap telepítettem 8.1-et SSD-re, ahol maga a telepítés elég hamar megvolt, az általam használt programokat, drivereket is hamar felszórtam. Aztán következett a WU, ahol a frissítéseket is elég gyorsan megtalálta, nem úgy, mint a Win7...viszonylag hamar le is töltötte azt a 200+ db-ot, illetve volt még 31 db választható. De utána a frissítések telepítése az elég lassan ment, azzal elszórakozott pár órát...
Illetve a Win7/8.1 nyilván kiforrottabb és ezáltal általában stabilabb és problémamentesebb a működésük.(#36934) steele80: lehet van benne valami, mert hiába javítják ki az előző build bugjait, ha következő hoz újabbakat. Meg ez a teljes ISO letöltése, tetű lassú build upgrade is eléggé zavaró. Ennél még a tiszta telepítés is hamarabb megvan, hacsak a build upgrade idejével vetem össze.
Továbbá, ami még mindig zavar, hogy a skálázást nem tudják eltalálni egy 1366x768 laptop kijelzőnél...A 100% ok, csak kicsit apró minden, de nyilván használható úgy is. 125%-on kényelmesebb lenne, viszont eléggé böszme és túlontúl nagy lesz minden. Kipróbáltam a 14316-os RS1 buildot, de annál is ugyanilyen xar. Tehát én a következő nagy frissítéstől ilyen téren nem várok javulást. Win8.1 alatt viszont a 125% is pont jó és kényelmes. Nemcsak emiatt, de részben ezért is vsz maradni fog azon a notin fő oprendszernek a 8.1. -
törölt tag
válasz
B.Ricsike
üzenetére
Először is milyen laptopról van szó? Nem az ára számít.
Nyomtatásnál biztosan a jó nyomtató van kiválasztva? Ha esetleg többet is használsz, akkor a rendszer alapesetben a legutóbb használt nyomtatót állítja be alapértelmezettként (az akár lehet XPS vagy PDF "nyomtató" is).
A nyomtató driverét telepítetted? Ha igen, 10-hez valót?A repülős gomb időnként látszólag bekapcsolt állapotú lehet, ahogy a bluetooth ikonja is. Ezzel ne foglalkozz, a működést semmiben sem befolyásolja.
A wifi hibáját okozhatja hibás/inkompatibilis driver, egy vírusirtó vagy tűzfal is. Ezekből mit telepítettél?A lassúság kiderítéséhez nyisd meg a feladatkezelőt, állítsd mindig láthatóra, és használd a gépet. Mikor megakad betöltés közben, akkor nézd meg, hogy melyik folyamat használja a procit/SSD-t a legjobban. Ha nem derül ki, akkor az erőforrás-figyelőt nézd meg.
Megpróbálhatod újratelepíteni az Office-t (melyik verzió?), a pdf fájlokat meg átmenetileg az Edge-ben nyisd meg.Ha gyárilag 10 volt telepítve a laptopra, akkor nincs kódod a 8.1-hez, sőt, talán driver sincs.
steele80: Díjazom az ilyen segítséget, mint mikor valaki írja, hogy a Firefox időnként összeomlik, és az első válasz, hogy telepítsen Chrome-ot.
-
steele80
senior tag
válasz
B.Ricsike
üzenetére
A W10 csinálja döntő többségében a gubancot. Állítom, hogy jelenleg a két legstabilabb rendszer a W7 és a 8.1. Ez a W10 soha nem lesz kész, mert mire stabil lenne jön majd a redstone a maga baromságaival és minden kezdődik elölről. Ez a W10 jelenleg arra alkalmas, hogy netezzenek, meg játszanak rajta. Ezt viszonylag hiba nélkül teszi. Az üzleti, vagy hivatali szférában jönnek a gondok és az állandó hibák.
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok.
Pár keresztkérdéssel fordulnék hozzátok.Normális dolog egy 390.000Ft-os Dell notebook-tól, hogy állandóan szarakodik rajta valami?
A nyomtatás állandóan szórakozik, vagy Offline a nyomtató hibaüzenettel nem nyomtat, vagy egyszerűen csak megáll, és vár a nyomtatási listában minden dokumentum, és a hibakeresésnél semmit nem talál. Irodai használatnál ez borzasztóan feltolja a vérnyomásom! Az ügyfeleim-ről nem is beszélve, akik a nyomtatást várják.Másik dolog, hogy a Repülési üzemmód hiába van kikapcsolva, állandóan visszakapcsol, de úgy, hogy közben a WiFi meg megy, szóval nem is értem, lehet nincs bekapcsolva, csak a tálcán jelzi rosszul? (Az értesítéseknél jelzi kéken, azaz bekapcsolva)
Akkor a wifi néha ledobja a hálózatot (amire már csatlakoztam), és nem csatlakozik újra, csak nagy nehézségek árán. Sokszori ki-be kapcsolás után talál megint magára, de utána is random dobálja le a magát a hálózatról. Illetve a másik megjegyzett otthoni hálózatomra, mikor hazaérek, nem akar csatlakozni, simán csak ennyit ír, hogy nem lehet csatlakozni a hálózathoz. Aztán egyszer csak magától csatlakozik 10-15 perc után. Ilyenkor már túl vagyok 2 agyvérzésen!
És a legszebb, hogy sokszor csak egy wold dokumentumot nyitnék meg vagy egy pdf-et az asztalon, és 15-20mp-ig csak a töltés egérmutatóikon van, mintha megfagyott volna, és csak ezután nyitja meg. Sokszor a böngészőt is ilyen lassan nyitja meg, pedig a háttérben semmi nem fut! Jah, és SSD-ről beszélünk! Szóval ha 1000 dolog futna a háttérben, akkor is azonnal kellene megnyitnia mindent, nem így!
Öntsek rá benzint, és gyújtsam fel vagy a Win 10 Pro szórakozhat velem? Jogtiszta minden!
(A régi gépemnél, amin win7 volt, semmi ilyen nem volt tapasztalható, szóval nem a hálózatokban van a hiba!) -
zorzy4
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Asztali gép, hogy mi van benne nem tudom, kb 6 éves minimum konfig. Pentium, 2 giga ram. Szimpla frissítés, vezetékes net.
-
Воланд
titán
válasz
King Unique
üzenetére
jah, kina az igen mervado pelda. flash news: az exxon mobilnal (is) kulon fejlesztesu win van.
-
King Unique
titán
válasz
zorzy4
üzenetére
Ez így kicsit kevés infó... milyen gép, szimpla frissítés / build upgrade, netán első install ami során a WU tette fel a drivereket (miket), eszközkezelőben nincs-e valami ismeretlen, parancssorból lehet-e pingelni, tűzfal / antivírus nem blokkolt vmit, Wi-Fi / vezetékes net stb.? Illetve MS oldaláról néhány ötlet [link].
-
King Unique
titán
válasz
Воланд
üzenetére
Igen, biztos. Azért az érdekes, hogy Kínában már a Win8-nál is problémáztak rendesen, a Win10-ból meg nemrég inkább saját verziót készítettek, amit átalakíttattak és kivetettek belőle néhány dolgot [link]... gondolták, ha már vannak a rendszerben bizonyos lehetőségek, akkor inkább már az ő kezükben legyen a gyeplő, minthogy tőlük transzportálják a cuccokat amcsiföldre... Azon már meg sem lepődök, hogy akár a hulladék WD-t is inkább lecseréltetik a saját biztonsági megoldásaikra.
-
törölt tag
válasz
A.C.E.
üzenetére
Emlékeim szerint a 8/8.1 a motorháztető alatt megbízhatóbb volt. Elsiették a 10 kiadását tavaly nyáron, az őszi Thresholdig asztalin is voltak gondok, egy kevés még most is. A laptop marad is az utolsó pillanatig frissítés nélkül. Sok a driver panasz, elmegy a wifi, akad hang, videókártya, ez és az a process eszi a gépet.
-
törölt tag
válasz
Воланд
üzenetére
Elég unalmas szerintem is a siránkozás a szolgáltatásokhoz szükséges adatokról. Az agyam mindig lefordítja hétköznapi helyzetekre az ilyen panaszkodók vajon hogy élnek, úgy még viccesebb:
- Halló egy sonkás-gombás pizzát szeretnék rendelni
- Rendben, egy nevet, címet, telefonszámot kérnék
- Miért?!
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Nálam kezdte a memóriafelhasználást 1.5 gb-ról ami a nap végére 8!! gb-ra kúszott. Fórumokon tanácsolták hogy a microfosos drivereket cseréljem le mert azok közül valamelyik okozza a "Memory leak"-ot mivel valószerint nem kompatibilis a w10-el. Most úgy néz ki megoldódott, 3 gb-nál megáll.Egyébként ez a "kiforrott" w10 párszor már rámhozta az elmebajt.
-
madgie
titán
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
A windows 10-em chrome használata közben egyszercsak kék halált kapott, utána leállt, azóta pedig annyit csinál, hogy beindul, a vinyók búgnak egyet aztán leáll. 2 másodperc múlva ugyanez, aztán újra és újra amíg manuálisan le nem állítom. 1 hónapja egyszer már előfordult de akkor áramtalanítás helyrehozta, most nem. Ötletek?
-
Воланд
titán
válasz
King Unique
üzenetére
felreertesz, nem akarok meggyozni senkit sem, mert lathatoan olyan, mintha a falnak beszelnek. csupan nem szeretem, hogy ha valaki sokadjara ugyan azt a hulyeseget ismetelgeti.
-
Ghard
őstag
Sziasztok
uTorrent 2.2.1 és a legújabb is hibát okoz, mióta windows 10 van a gépen. Ha futtatom, akkor kb 20-30 percenként megakasztja a gépet egy másodpercre kb. Ezt úgy veszem észre, hogy filmnél megakad erre az időre és a hang is hangosan zizeg. Ha nem fut a torrent, akkor nincs ilyen hiba.
Az a vicces, hogy nem is arról a hdd-ről megy a film, mint amin a torrent fut.
Se win7, se win8/8.1nél ilyen nem fordult elő, pedig a gép ugyan az. Annyi változott csak, hogy most a win10 uefi biossal megy.
Más tapasztalt hasonlót?
Közben lecseréltem a progit qBittorrent-re, hátha ezzel jó lesz. -
Lajkó22
csendes tag
Sziasztok!
A gépemen Office 2007 van fent. Excelben hiperhivatkozást írtam, ami egy másik munkalapra mutat, de nem engedi végrehajtani, a "számítógépen érvényben lévő korlátozások miatt ez művelet nem hajtható végre" szöveg jelenik meg.

Ez a probléma a Wordben is jelentkezett.
Már végignéztem a beállításokat, de nem jöttem rá, hogy lehetne aktívvá tenni ismét ezt a funkciót. Azóta van korlátozódva a hiperhivatkozások, mióta az Alapértelmezett alkalmazásokat alaphelyzetbe állítottam a Gépházban.
Ebben kérnék segítséget, hátha a leírtak alapján van valakinek ötlete, mit kellene tennem, beállítanom, hogy ismét használni tudjam. Köszi előre is! -
King Unique
titán
-
Воланд
titán
válasz
King Unique
üzenetére
nem, ilyenkor az szokott jonni, hogy felrebeszelsz, plusz lathatoan nem tudod ertelmezni a szoveget es nem tudod, hogy mi vonatkozik a w10-re es mi a csatolt szolgaltatasokra. de tenyleg, olyan nevetseges dolgot felhozni, mint a kartyaadatok mentese azert eleg eros igy 2016-ban.

-
King Unique
titán
válasz
Воланд
üzenetére
Persze, mit is várjon az ember, ha a gazdit emlegetik, hisz ilyenkor egyfajta kötelesség mindent megmagyarázni, akármit is hoznak fel...+ nem csak a kártyáról volt szó, akad még bőven érdekes rész abban a szövegben. Bezzeg az elmúlt néhány ezen témával foglalkozó topikban nem ment annyira. Illetve ezzel van tele a net, lehet nem véletlenül. De ilyenkor szokott jönni ugye az olcsó, flegma konteózás...
-
Popes
őstag
-
törölt tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Kihasználatlan RAM elpazarolt RAM. Amúgy ez a Win10 újítása, ahogy figyeli a gépet mit használsz úgy pakolja tömörítve a memóriába hogy ne lemezről kelljen megint elővenni. Ha szükséges felszabadítja, azért látod az ingadozást, így nem baj ha addig foglalt. Threshold előtt emlékeim szerint elég rossz volt a memóriakezelés, új dolgok hátránya. Talán a Redstone még tovább javít ezen is. Nálam sokkal nagyobb probléma amikor egy vacak UWP app beragad és a hozzá kapcsolódó runtime broker megfojtja a CPU-t. Azt tényleg manuálisan kell kilőni, a compressed memory process-nél legalább tudom magától visszaáll ha úgy van.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Apple Watch Series 7 44mm, használt,Töltővel,12 hó garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bár a lehet a frissítés a 10-esnél is javított volna.
Ha a 8 topikjában kérdezed, akkor talán többet tudnak mondani, innentől nem 10-es probléma. Most hirtelen ezeket nézd meg:

Kb. jó fél óra múlva minden kiderül, lehet, hogy a mai nap sűrűn megfordulok itt a topikban.

2 Először win 7-ről frissítés után program kompatibilitás és memóriagondok, 1. tiszta telepítés után net problémák, 2.tiszta telepítés (auto frissítés kikapcs) eddig ok.