Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Új telepítésnél nem indulnak el a frissítések, már többször volt újraindítva a rendszer. Ezt leszámítva minden szépen működik, csak "befagyott" a frissítés.
Ezeket végigpróbáltam a Microsoft Community tanácsát követvén, de nem oldotta meg a helyzetet.
Volna valami jó ötletetek?
-
Dhampir
félisten
Nem is tudtam, hogy egy csomó Linuxos itt nyomja.
Az a helyzet, hogy mióta frissült a Realtek wifi driver, a virtualrouter 3.3 program már nem működik (ezzel tudtam wifin elosztani a netet).
Ha lehet, kihagynám a parancssori bűvészkedést. Tudtok ajánlani valamilyen megoldást?[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
time 87 cikke volt már?
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #38642 üzenetére
Nekem jó a szimpla bejelentkezési képernyő, úgyhogy ki is lőttem a zárolásit a csudába.
A jelszó természetesen marad, ez csak a "felesleges" plusz képernyőzárolót távolította el. -
Dhampir
félisten
válasz King Unique #38646 üzenetére
Nem látom ezt nagy problémának, inkább lehetőségnek. Aki nem akar változtatni, az ne tegye.
-
Dhampir
félisten
válasz Leonardo91 #39186 üzenetére
Lehet, hogy megrémültek az avatarodtól.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
32-bites Windows 7 Home-ról át lehet váltani 64-bites Windows 10 Home-ra?
-
Dhampir
félisten
Popes, westlake, lev258: sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Milyen programot javasolnátok a Windows 10 operációs rendszer komplett lementéséhez, hogy kényszervisszaállás esetén ne kelljen elölről kezdeni mindent?
Egy külső merevlemezre másolnám, de azon vannak más állományok is, tehát olyan megoldás kellene, ami nem írja felül a többi fájlt.
A Clonezilla jó erre, vagy tudtok más szoftvert ajánlani?
-
Dhampir
félisten
Viszont azóta a Crimson sem működik rendesen.
Az nem jó. Nálam is Crimson van.
(#39715) d.rokus
Még annál régebbi konfigurációkra is vígan telepíthető. ThinkPad T510-re is telepítettem, és hónapok óta gond nélkül üzemel.
(#39719) MaCS_70
Én is a CloneZillán töprengtem, bár eddig még sosem kellett használnom. Rá lehet úgy másolni vele a rendszert egy külső meghajtóra, hogy azon a meghajtón lévő egyéb állományok ne sérüljenek meg?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz ForRedGlory #39804 üzenetére
Nálam a Fényképek alkalmazás omlott össze.
Visszaállítottam a régi Fényképnézegetőt, ami szerintem sokkal jobb.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan problémával, hogy a Számológépet indítanátok, de folyton elszáll, rendszerújraindítás után is?
A régi Számológép még előkotorható valahogyan, netán oldjam meg külső programmal?
Közben a fórum keresőjével ráleltem MaCS_70 hozzászólására; Get Calculator from Windows 8 and Windows 7 in Windows 10.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #40209 üzenetére
Az Unchecky megelőzi a kéretlenül besunnyogó hozadék progik feltelepülését.
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #40217 üzenetére
Elsőnek mindig az Uncheckyt rakom fel. Gyorsan települ, semmi cicó, utána gond letudva. Habár nem sok programot használok, de már egy Java install is telenyomná "lózungokkal" a gépet.
-
Dhampir
félisten
Erről a jó öreg XP-AntiSpy ugrott be.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A termékkulcsot hogyan lehet érvénytelenné tenni, eltávolítani?
Azt szeretném elérni, hogy egy új telepítés során automatikusan ne aktiválja be az operációs rendszert az adott gépre.
Lehetséges ez?
Ezzel próbálkoztam, de visszaaktiválta.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Taifa Díaz #42286 üzenetére
uTorrent nem javallott, nálam is tekert rendesen, érdemes helyette például qBittorentet használni.
-
Dhampir
félisten
válasz Downsampling #58730 üzenetére
lényegében már semmi sem maradt a régi vezérlőpultos rendszerből
Dehogynem. Beírod a keresőbe: "vezérlőpult",és ott amikor megjelenik, utána tetszés szerint kitűzheted csempeként a Start menübe vagy akár a tálcára.
-
Dhampir
félisten
válasz Downsampling #58768 üzenetére
Én a tálcára is kiraktam (az előző hozzászólásban is leírtam, hogy akár oda is kirakható), onnan csak egy kattintás.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Eddig tökéletesen elégedett voltam a Windows 10 Pro 64-bites kiadással egy HP ProBook 6570b notebookon, de az őszi frissítés után felfigyeltem egy érdekes jelenségre, ugyanis a Mozilla Firefox böngésző néha felfalja az erőforrásokat.
Megpróbáltam rájönni az okára, de amikor bekukkantottam a Vezérlőpultba észrevettem, hogy az Energiagazdálkodási lehetőségekben csupán a Kiegyensúlyozott séma látható, semmi egyéb, pedig minden szükséges driver fel van telepítve a gépre.
Mivel a frissítés előtt még minden rendben volt, valószínűleg érdemesebb lesz inkább újratelepíteni az őszi kiadást?
-
Dhampir
félisten
válasz MikeWazowski #67237 üzenetére
Használatban van, sokszor fut az Edge és a Chrome is hibátlanul. A Firefoxszal semmi bajom nem volt még, többéves használat során, habár korábban csak 32-bites verziót futtattam.
Lényegében nem is a Firefox hibájának gondolom, hanem annak szokatlan viselkedése vezetett oda, hogy felfedeztem; eltűntek az energiasémák, de majd újrahúzom a Windows-t, ha időm engedi.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
(#67248) MikeWazowski
(#67252) Pityu.
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #67236 üzenetére
Teljes újratelepítés után ugyanaz a helyzet a Fall Creators Update kiadással, egyedül a Kiegyensúlyozott mód található meg az Energiagazdálkodási sémákon belül (HP ProBook 6570b).
Windows 7 alatt is ellenőriztem, az energiasémák megvannak és konfigurálhatóak, nem áll fenn túlzott terhelés Firefox alatt sem.
Ubuntu Linux 16.04 alatt is rendesen működik a gép, szintén nem jelentkezik túlzott terhelés a Firefox böngésző futtatásával.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz adika4444 #67336 üzenetére
Köszönöm!
Viszont a sémáknak a helyükön kellene lennie.
Jelenleg még Ubuntu alatt maradtam, de majd újra installálom a Windowst, ha eljön az ideje.
A neten többen is panaszkodnak "rejtélyes" hibákra.
Egyébként némely HP gépeknek a legutóbbi szeptemberi patch-kedd is adott egy pofont, még a Fall Creators Update megjelenése előtt.
-
Dhampir
félisten
válasz Pityu. #67252 üzenetére
Windows 7 alatt a legfrissebb Firefox kiadástól sem halt be a gép.
A Firefox 56.0 Ubuntu 16.04 alatt tegnap óta jól fut, mellette még Google Chrome 62.0.3202.75-1 és Opera 48.0 böngészők is futnak.
Csupán az összehasonlítás miatt osztom meg ezt a tapasztalatot.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez a kérdés belefér-e a topikba, ha nem, akkor kérném a törlését.
Készít-e még valaki rendszeresen olyan tiszta gyári, de a legutóbbi frissítésekkel integrált telepítőlemezt, mint korábban Séf Bácsi tette?
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #69606 üzenetére
Köszönöm, a Microsoftos eredeti lenne a legjobb, de Linux alól valószínűleg nem tudom futtatni a MediaCreationTool.exe programot.
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #69615 üzenetére
+ (#69611) fecsu
Köszönöm ismét, a böngésző egyik kiterjesztéseként hozzáadott User-Agent Switcher volt a bűnös.
Átváltás után már kiválasztható az ISO a Microsoft honlapján.
(#69619) King Unique
Havonta a patch-keddet követően lehet letölteni az aktuálisan legfrissebb lemezképet?
Havi rendszerességgel melyik napon érdemes felkeresni a Microsoft honlapját a legfrissebb verzió letöltése érdekében?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #69622 üzenetére
Köszönöm szépen az instrukciókat.
(#69621) Geth
Értem, akkor tudomásul veszem, hogy ennyi lehetőség adott a Microsoft részéről. Egyébként pendrive-on szükség esetére szoktam készenlétben tartani, ha valamelyik kliens gépen hamar újra kellene telepíteni a rendszert, hogy ne kelljen hónapok frissítéseinek letöltődésére várni, főleg gyengébb Internet-kapcsolaton keresztül. Lényegében "Séf Bácsi" integrált frissítései erre a készenléti megoldásra beváltak, jólesett kézügyben tudni a gyors beavatkozási lehetőséget.
-
Dhampir
félisten
Eddig csak "biztonsági célra" és próbatelepítésre kellett, egyéb esetben nagyon ritkán kellett alkalmazni, annyira stabilan futott a W10 még W7-ről történő frissítés után is, kivéve az egyik gépen a szeptemberi patch-kedd után, ami pár HP notebooknál problémát okozott, valamint a Fall Creators Update kiadása után, amit betetőzött egy lassan halódó winchester elpusztulása.
Más:
A HP által fejlesztett windowsos telemetriai szolgáltatást (HP Touchpoint Analytics Client névre hallgat) bírálják állítólagos processzorpörgetése miatt:
Súlyos vádak: processzorpörgető kémprogramot telepített számítógépeire a HP?
Amennyiben valaki HP géppel rendelkezik és hasonló túlterheléses jelenséget tapasztal, érdemes lehet utánanézni.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Rendben frissült az őszi kiadás, a Windows 10 October 2018 Update.
Biztonsági okból, pendrájvon mindig készenlétben tartom a legutóbbi kiadást, hogy probléma esetén a tiszta újratelepítés lehetősége mihamarabb rendelkezésre álljon. Amiről kérdeznék, az a külön letöltött lemezképfájlokkal kapcsolatos.
(A Microsoft honlapjáról letöltött Media Creation Tool egy 3,47 GB-os ISO-t hozott le, ami alapból "Windows" néven látható.
Egy másik alkalmazás, a Microsoft Windows and Office ISO Download Tool, amit a gyorsabb letöltés miatt indítottam el és valóban sokkal hamarabb végzett a feladattal, viszont egy 4,35 GB-os lemezképet töltött le, ami "Win10_1809_Hungarian_x64" néven látható.
Az utóbbi letöltő egy Home/Pro variánst töltött le, ami megmagyarázná a kövérebb méretet, de kissé aggasztó, hogy vajon honnan szedte le az ISO-t, a forrás nem tiszta előttem, ezért tartok a kiírásától is.Szerintetek érdemesebb inkább a Media Creation Tool által letöltött lemezképmásfájlt kiírni?
-
Dhampir
félisten
csicso82, Doky586, King Unique
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
W10 tavaszi frissítése után hol lehet beállítani azt, hogy a Letöltések mappában ne időpontokra tagolva mutassa a fájlokat (Ma, Tegnap, Múlt héten, Ebben a hónapban korábban, Múlt hónapban...), hanem tagolás nélkül egymás mellé sorakoztatva, mint régen?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest