- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
GAbre #144302 üzenetére
Ha a Windows 10 leállítása előtt nem lett kikapcsolva a Fast Startup, vagy nem Shift + leállítás módszerrel lett leállítva, akkor annyira nem meglepő, ha hardvermódosítás után gondok vannak a bootolásnál.
"Az f8 bill-re meg a biosz választókép jön be."
Miért, minek kellene bejönnie?
Ha a csökkentett módba célzol, akkor abba a belépés F8-cal Windows 7-nél volt utoljára alapértelmezetten, Windows 8 óta eleve nem úgy működik. Modern Windowsoknál a Legacy F8 Advanced Boot Options külön előzetes beállítással oldható meg, vagy más módon is elérhető a csökkentett mód. -
Zoz
őstag
válasz
GAbre #144302 üzenetére
1) procicsere előtt kikapcsoltad a gyorsindítást? Ha nem, akkor nem meglepő, ha összedőlt.
2) Arra gondolsz, hogy F8 boot menü, és onnan Csökkentett mód választás?
Alapértelmezésben nincs, Microsoftnak az a elképzelése, hogy tudjad előre, hogy mikor fog összeomlani a Windows-od, és előtte SHIFT gombot nyomvatartva állítsd le.(Aki nem így gondolja, az visszakapcsolhatja a régi módit. Célszerű telepítés után egyből, mert kitudja mikor lesz szükség rá...)
Most nyomogasd töltődés közben szorgalmasan a resetet, jó esetben egy idő után észreveszi, hogy gebasz van, és belép a hibakeresési módban, ahonnan már választható az indítási beállítások.
-
sz.j
nagyúr
válasz
GAbre #140638 üzenetére
Ha esetleg mégsem boldogulnál a Macrium Reflectel, akkor még pár napig ingyenesen letölthető az AOMEI Backupper Pro
-
King Unique
titán
válasz
GAbre #140638 üzenetére
Ha rákeresel a klónozás / klónozni kifejezésre, akkor láthatod hogy pl. Macrium Reflect + a hogyant is, sőt ezt a webes kereső is megmondja.
Mit?
Ha a topikban és a webes keresésre, valamint a klónozásra célzol az említett és egyéb programmal, akkor azokat értelemszerűen igen. Meg a Macrium Reflect is nyilván jól működik, max. akkor nem szokott, ha a kedves user pl. túl régi programverziót használ, vagy adatkapcsolati hiba / lemezhiba van - amihez nyilván semmi köze a programnak és nem annak a kibája - , lásd mások eseteit. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
GAbre #139514 üzenetére
Szia. Tippem:
3 dolog okozhatja...
Egy hiba miatt letiltódott a LAN vezérlő(nekem a T730-as laptopomnál volt hasonló hiba) vagy hurok szakadás van valahol. Esetleg driver hiba, de ennek lehet kicsi az esélyeAz eszközt látja a gép?
Ha igen és nem érzékel csatlakoztott hàlózatot, akkor érdemes kimérni a csatlakozó után lévő trafó sort, lehet megszakadt valamelyik kör.
Ha a bemenet jót, akkor a trafó túloldalán is meg kell mérni ami a chip felé megy. Ha ott sincs szakadás, akkor elvileg már csak a LAN chip van, amit így nem lehet kimérni, mert ha belső hiba van, akkor nagy valószínűséggel cserés lesz, ami nem biztos hogy gazdaságos. -
Cs1csó
titán
válasz
GAbre #133921 üzenetére
Az öregeknek gyakorlatilag semmilyen extra tudás nem kell a használatához, csak el kell nekik magyarázni, hogy a "kék" ikon helyett, hogy egy "piros" ikon lesz.
Neked sem kell extra tudás: tálcaikonjára kattintasz kétszer ekkor feljön a program ablaka ott látható a felvett vagy a hálózaton látható gépek rákattintasz a képre/névre majd CSATLAKOZÁS opcióra és ennyi.
Sok panasz van a TV-re nekem akkor lett elegem mikor a SAJÁT hálózatomon lévő 2db saját PC-re telepített TV-ről nem tudtam egymást elérni (tehát más, külső gép elérésére nem is használtam) és folyton dobta a "üzleti felhasználást érzékelt" vagy valami hasonló dumát, ekkor feljöttem ide az egyik fórumba és kérdeztem mi van helyette és megnéztem az AlternativeTo oldalt is és így esett a választás az AnyDesk-re. -
-
Cs1csó
titán
válasz
GAbre #133917 üzenetére
Én már váltottam rég AnyDesk-re. Ugyanazt tudja reklám nélkül. Vagy pl. UltraVNC.
Amúgy HA:
- csak Windows 10-es eszközt kell távolról elérni
- ha van a túloldalon is valaki, aki a felkérést a távoli vezérlésre el tudja fogadniakkor az említett Gyors segítség is jó. (de úgy tudom ez nem automata tehát a másik gépen el kell fogadni a távoli vezérlésre felkérést, de pl. ismerősnél - aki gondolom ott volt közben a saját gépénél - ez megoldható.
-
-
King Unique
titán
válasz
GAbre #130071 üzenetére
Az ismert volt eddig is, hogy UEFI-s telepítés a fő rendszer, de az előző válaszban említett egyéb dolgok nem, illetve hogy most hogyan vannak beállítva a bootolási opciók, Legacy/UEFI téren mi van ha már egyik ilyen másik olyan telepítés, stb. Az pedig továbbra sem világos, hogy a régió átállításának mégis mi köze van az előbbihez.
Akkor kipróbálod, hogy eltávolítod azt a másik HDD/SSD-t és megnézed úgy bootol a "fő" Windows. Van több megoldás is a rendszerindítás javításához mint említve volt, az előzőleg linkelt válaszban megtalálhatók. -
King Unique
titán
válasz
GAbre #130069 üzenetére
A linkelt válaszban a jelen esetnél elsődlegesen értelemszerűen a rendszerindítás javítására - ott is több opció van említve, nem csak ebből áll - vonatkozó részt kipróbálása értendő, nem feltétlen az, hogy minden ott említett egyéb megoldást végig kell próbálgatni.
"Van 1 uefis fő rendszer mellette 1 nem uefis is."
Na és az UEFI-ben a bootolási opciók megfelelően vannak beállítva, az UEFI-s Windowsnál a Windows Boot Manager bejegyzés van az 1. helyen / az van indításnál kiválasztva, valamint kettős Legacy/CSM + UEFI, vagy külön Legacy/CSM és külön UEFI bootolási lehetőség van, indításnál pl. F12-vel kell választani egyik-másik lemez / Windows közül?
"Azóta nem akar a főrendszer bebootolni."
Pontosan mit is csináltál, csak mert a régió megváltoztatásától normál esetben még nem kellene megborulni a rendszerindításnak?
+ Ha W10 - W10 dual boot van, akkor javasolt kikapcsolni a gyorsindítást, vagy másik indítása előtt újraindítást csinálni / Shift + leállítás módszert használni a leállításhoz. -
King Unique
titán
válasz
GAbre #130066 üzenetére
Ahhoz először nem ártana leírni, hogy pontosan milyen bootolási probléma van, milyen telepítés, stb. Azt viszont nem világos, hogy a régió átállításának mi köze van ehhez, már ha esetedben a linkelt beállításról van szó egyáltalán .
Ha sikerült megborítani a rendszerindítást, akkor egy másik válaszban le vannak írva a javítási, helyreállítási lehetőségek. -
-
-
King Unique
titán
válasz
GAbre #127359 üzenetére
A partíciók alapján ez UEFI-s telepítésnék néz ki, viszont GPT alaplemez helyett dinamikus lemez van, ami esetlegesen bezavarhat... Miért dinamikus, netán tükrözést, RAID megoldást használsz?
Ha UEFI szerinti a telepítés, akkor nyilván az UEFI-ben is azt kell beállítani, + a megfelelő boot eszközt/opciót, nem pedig kikapcsolni, ahogyan normál esetben a Secure Boot is maradhat bekapcsolva. -
King Unique
titán
válasz
GAbre #127351 üzenetére
Az evidens, hogy teljes partíciót "húz át", magyarul klónoz a Macrium Reflect is a többi ilyen programhoz hasonlóan, de itt az lett volna a lényeg, hogy a Windows 10 működéséhez szükséges minden partíció át legyen klónozva, ne csak a C.
Nem kell ide másik program, nyilván megoldható a Macrium Reflect által is, ami amúgy is az egyik legjobb ilyen célra, nemrég más is említette. Persze azzal nehéz mit kezdeni és nyilván nem a program hibája, ha a user esetlegesen nem megfelelőn, nem minden szükséges partíciót klónoz, nem stimmelnek a BIOS/UEFI bootolási beállításai, stb... -
King Unique
titán
válasz
GAbre #127336 üzenetére
Pedig az előző válaszban világosan le vannak írva a lehetőségek, konkrét leírások linkelve, linkelve más esete részletesen kifejtve kérdések-válaszok formájában hogyan is kellene Windows 10-et klónozni... Elolvastad?
Meg mi az, hogy "Ráraktam pendrive-ra a boot menüt"?
Arról max. a klónozóprogram live, WinPE változatát szokás, lehet futtatni. Valamint inkább a BIOS-ban kellene megnézni a bootolási beállításokat, opciókat és szükség esetén az új SSD-t beállítani elsődleges boot eszközként, illetve ha UEFI szerinti telepítés - ez sem derült ki - akkor a Windows Boot Manager opciót. + Ha Macrium Reflect programmal történt a telepítés, akkor annak pendrive-ról bootlható WinPE/WinRE változatában van szükség estére "Fix Boot Problems" opció. + Ez a "Clónoztam particiókat" remélhetőleg azt jelenti, hogy a Windows működéshez szükséges összes partíciót (C + kicsik), mert ha csak a C lett átklónozva, akkor nem meglepő, ha utána nem bootol a rendszer.
-
King Unique
titán
válasz
GAbre #127288 üzenetére
1. Melyik Windows, illetve Windows 10 alatt, ha már a verzió sincsen megadva?
De amúgy nem, én legalábbis nem 1909, 2004, 20H2 esetén sem. Viszont egyesek már említettek itt pl. az aktuális 20H2-es verziónál különféle problémákat (példa), ahol ha az ismert hibák közül érint valamelyik, illetve az illesztőprogramok (driverek) nem megfelelőek, akkor annyira nem meglepő.
2. Ez a "Windows mozgatása/másolása másik meghajtója" pontosan mit akar jelenteni, rendszer biztonsági mentését, vagy klónozását, vagy fájlszintű mentést, vagy fájlkezelővel szimpla másolást?
Ha biztonsági mentést, akkor ahhoz adott a beépített eszköz + külső programok (pl. Macrium Reflect, AOMEI Backupper), klónozáshoz külső programok (pl. Macrium Reflect) + n+1-edig alkalommal nemrég újra részletezve volt itt a téma, fájlszintű mentéshoz ott van a beépített biztonsági mentés illetve fájlelőzmények szolgáltatás + külső programok, fájlkezelős másoláshoz a beépített fájlkezelő + külső programok, stb.
-
CirrMee
addikt
Szerintetek jobb lenne 1 win 7-el kicsit jobb teljesítményt nyújtana?
Ha jól értem, az az elvárás, hogy egy tetű lassú gépnek egy zabálósabb oprendszer feltelepítése után még gyorsabbnak is kellene lenni? Sok sikert...
Az a gép leginkább HTPC célokra alkalmas FullHD felbontásig, még a netezés sem mondható pattogósnak rajta. Mondhatni: Trabanttal a holdra tipikus esete.
-
King Unique
titán
Nálad szintén lemaradt...
Szintén nem derült ki, hogy mivel és hogyan lett elkészítve a telepítési adathordozó (pendrive), a megfelelő boot opciók vannak-e beállítva a BIOS-ban, a BIOS boot device menüben, illetve bootolásnál pl. az F12 funkcióbillentyűvel előhívható gyors menüben megjelenik-e a pendrive stb.
-
Cr00py
senior tag
Ez már velem is előfordult már párszor, de nekem magátol helyrejött, nem hiszem hogyvan erre valami beállítás. Valami beakadhat ilyenkor, mert a teljes képernyős alkalmazások nem a tálca tetejéig méreteznek, hanem a monitorhoz,így becsúszik a tálca alá. Esetleg egy ms troubleshooter, hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged