- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Imi1981 #151752 üzenetére
Ahogy mondták: sysprep.exe és leállítás. Onnan fog indulni. De te (ha nem licenszel akarod adni) akkor a fiókodban előbb tedd át másik aktiválatlan gépedre a licenszet, majd lépj ki a fiókodból. Illetve ne pro hanem home-ot javasolnák inkább. Arról könnyű pro-ra váltani pro kulcsal, de fordítva elvileg nehezebb.
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #151752 üzenetére
Ennek ugye akkor van értelme, ha egyrészt gyárilag Windowszal előtelepített a PC és az eleve jár hozzá, akkor alap, hogy eladni is olyan előtelepített állapotban kell. Másrészt akkor, ha a vevő ezt külön kéri, netán még fizet is érte pluszba, ellenkező esetben viszont szvsz teljesen felesleges, majd megoldja az új tulaj a telepítést.
Bár a potya licencet így is úgy is megkapja az új tulaj, ha egyszer már aktiválva lett azon a Mini PC-n digitális licenccel a Windows 10, ez esetben lehet még indokolt az előtelepített állapot és ennek megfelelően egy bizonyos felár.
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #151750 üzenetére
• Set Up Windows 10 Again with the Windows Out Of Box Experience (OOBE)
• How to Reset Windows 10—►
Restore factory settingsHa gyárilag Windows 10-zel előtelepített a mini PC és megvan még a gyártó recovery partíciója, akkor nem feltétlen újratelepíteni kell hagyományos módon, hanem visszaállítani a gyári alapállapotba. Ahol ilyenkor a lényeg, hogy a visszaállítás OOBE Setup állapotba történik, ahol majd a felhasználó maga megy végig a saját profilja beállításán, hozza létre a felhasználói fiókot és adja meg a saját jelszavát egy egyebek (videó). Sőt, ez akár utólag is beállítható, lásd az előbb már linkelt leírást.
De ez egyébként akkor reális, ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített a PC és eleve azzal együtt történik az eladás, mert ha nem, akkor felesleges rá előre Windows 10-et telepíteni, azt majd megoldja magának utólag az új tulaj, hacsak nem kéri külön, mert magától nem tudja feltelepíteni.
• Teendők a Windows 10-es eszköz vagy az Xbox One konzol eladása vagy elajándékozása előtt
• How to Reset Windows 10—►
Remove everything
• Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)Ha a személyes fájlok biztonsági törlése is cél az eladás előtt, akkor a linkelt útmutatókban annak menete, megvalósítási módjai is ismertetve vannak.
-
Nyíl
tag
válasz
Imi1981 #150995 üzenetére
Ha automatikusan indítani akarsz egy programot akkor először klikk a Start-ra kikeresed a programot, jobb klikk egyebek és a fájl helyének a megnyitása, ha nincs ilyen opció akkor nem tudod automatikusan indítani ha van, akkor win+r és beírod, hogy shell:startup és a megnyíló ablakba bemásolod az ikonját, és innen már bekerül az indítópultba és ott tudod manuálisan be/ki kapcsolni az indítását, de, hogy teljesképernyőn lehet-e tálca nélkül azt nem tudom..
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #149690 üzenetére
Ingyenes teljes mértékben, korlátozások nélkül (nekem a TV sem dobál reklámot csak a munkamenet végén köszöni meg a korrekrt használatot) hisz ez a lényege hogy a két nagyot (AD, TV) végre le lehessen váltani.
Ez is egy olyan projekt mint pl. a LibreOffice ami az MS Office, vagy a Qbittorrent ami az Utorrent leváltására lett kitalálva. -
-
-
-
-
-
movax
őstag
válasz
Imi1981 #149406 üzenetére
Alvó módból gyorsabban ébred, de valamivel hamarabb lemerül, mert áram alatt van a memória. Napi használat mellett elhanyagolható ez a gyorsabb merülés. Hibernálásból kicsit lassabban (mert a tejes memória-tartalmat kiteszi a háttértárra majd vissza), de ez a mai ssd-s környezetben alig érzékelhető. Szóval az altatás kényelmesebb, mert gyorsabb.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Imi1981 #148823 üzenetére
Most próbálom beállítani. [link] Ez alapján.
HTPC-n belőttem a dolgokat, meg is van, hogy milyen PC nevet kell megjegyezni, megnyitottam a notebookomon, hogy kapcsolódni szeretnék, beírom a HTPC nevét, kéri a hitelesítő adatokat, de nem fogadja el a jelszavam.
Pedig alatta írja is, hogy microsoft account\emailcímemEzzel az email címmel és jelszóval viszont a login.live.com oldalon viszont be tudok lépni. Itt viszont nem enged. Akkor most?
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #148651 üzenetére
Mégsem egészen úgy van ahogy írtam. Ha kikapcsol automatikusan a kijelző és hosszabb ideig (10-15 perc) hosszabb ideig nem ébresztem fel egérrel vagy billentyűzettel akkor már nem ébred fel a kijelző! Gép természetesen megy és ilyenkor tudok csatlakozni rá távoli asztallal és úgy használható. Miért nem ébred fel a kijelző? Ez Windows probléma vagy hardver probléma?
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #148626 üzenetére
"Ugyan ezt a telepítőt használtam kettő napja saját gépemen és ott lehetett offline fiókot választani"
vs.
"Itt ahogy a képen is látszik akár hová léptem csak Microsoft fiókkal lehetett tovább menni"
A Windows 10 telepítésénél a helyi (offline) fiók kiválasztásának lehetősége nyilván nem PC-től függő, hanem pl. Windows 10-kiadástól (pl. Home vs. Pro), vagyis nem igazán van szinkronban az a két állítás, meg ha 2 napja sikerült ugyanazt a telepítőt bootolva offline fiókkal telepíteni, akkor most is működnie kellene...
Nem derült ki a leírtakból, hogy Home vagy Pro kiadás telepítéséról van szó, maga a telepítő honnan lett letöltve, stb.
A telepítés után is megjelenhet a Microsoft-fiókra váltás ajánlása, de az kikapcsolható.
Utólag is lehet Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani. -
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #148624 üzenetére
• Egyszerű Win10 telepítés MCT-vel
• How to set up Windows 10 with local account
• No Microsoft Account Needed: How to Set Up Windows With a Local Account
• How to Switch to a Local Account from a Microsoft Account in Windows 10Mint a linkelt útmutatók szemléltetik, eleve van lehetőség a Windows 10-et helyi fiókkal telepíteni, Pro kiadástól aktív internetkapcsolat mellett is kiválasztható az offline fiók, utólag is lehet Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani, stb.
-
beef
őstag
válasz
Imi1981 #148246 üzenetére
Nem bonyolult: https://www.youtube.com/watch?v=vgygvDbHxSA
-
beef
őstag
válasz
Imi1981 #148204 üzenetére
Ezeket ne úgy képzeld el, hogy nem működik a vírusos telepítő. Ugyanazt a programot megkapod, csak mellé lesz csomagolva a vírus is.
Az adb control meg orosz fejlsztés, ott bármi elképzelhető
Persze a ramsomware bejöhetett korábban is valami más telepített programmal, csak altatta magát egy ideig. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #148191 üzenetére
Szia, esetleg kérdezd meg majd a Vírusirtó topikban is, ott lehet kapsz hasznos tanácsokat lehet van már feloldókulcs, vannak oldalak ahol ezeket rendszeresen posztolják.
Amúgy nincs más lehetőség csak ha megoldható és fontos esetleg kivenni a lemezt a gépből és eltenni hátha pár hónap múlva lesz hozzá feloldókulcs.Ha pótolhatóak az adatok akkor inkább gyaluld formázd és kész. A jövőben legyen a pótolhatatlan és/vagy a nehezen pótolható adataidról is rendszeres mentés a leggazdaságosabb egy külső HDD ami az idő nagy részében a fiókban pihenjen és csak a mentés idejére dugd a gépre.
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #148191 üzenetére
• Vírusirtó topic
• The No More Ransom ProjectEz inkább a linkelt topik témája, nem feltétlen ezé.
Ha találni a ransomware-hez dekódolót, akkor nyert ügy, ha nincsen, akkor viszont marad a fizetés vagy a teljes törlés. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Imi1981 #147562 üzenetére
Ha nem gond azért nem töröltetem a hozzászólást, jó? Hátha véletlenül valaki, valamikor még hasznát veszi vagy csak egyszerűen ötletet merít belőle
Tudom, hogy bonyolultabb, viszont SOKKAL biztonságosabb, mint amit választottál. De ugye ez mindenkinek a saját maga döntése
Egyszer kell vele megdolgozni, ami fél óra alatt megvan hozzá nem értőként is első alkalomra. Utána a szkript adott, a körítést kell csak hozzáigazítani.
Nálam az egész történet abból indult ki, hogy szerettem volna látni az aktuális processzorhasználatot az óra melletti taskbar-on és mondjuk extra program használata nélkül.
A Feladatkezelő adja is magát, de a kisméreti elrejtést normál esetben egér kattintással kell eszközölni. Na ennek a kattintásnak az automatizálását oldja meg egy PS szkript, ami indítja is a Feladatkezelőt és ha már úgyis használom, akkor mehet bele más egyéb program indítása is.
Olyan is ami nem kínál automatikus indítást és esetleg bármilyen indítása után ott lesz az arcodban az ablaka - mert nemkínál auto kis méretű indítást - , amire esetleg nincs szükséged. Na ezt megoldja a PS szkript. Ráadásul indítási sorrendiséget + bármennyi várakoztatást is lehet vele szabályozni, ha valamiért szükség lenne rá.Szóval ez nem a TE problémádra készült, csak ugye azt is megoldja, ha éppen arra lenne szükség.
Az más kérdés, hogy - igaz W11-en, de szerintem W10 esetén is ugyanígy működik - nálam MS fiók használata mellett, kötelező PIN megadásos bejelentkezésnél nincs is aktiválva a Futtatás akkor is, ha a felhasználó nincs bejelentkezve és így is auto lefut a szkript, elindulnak a programok
(bár lehet anélkül is ugyanúgy indulnának
)
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #147566 üzenetére
• Pedig kiadja a kereső, lásd pl. "automatikus bejelentkezés", "autologin" / "autologon", stb.
• A "ha nem jelentkezek be csak ott áll" kérdésre válaszként lásd a másik válaszban leírtakat.
• Kb. 2-5 másodperc megadni a bejelentkezési képernyőn a jelszót / PIN-kódot és utána bejelentkezik a Windows 10 a felhasználói fiókba, bejön asztal, betöltődnek az automatikusan induló programok, stb. Vagyis csak a programok automatikus indulása miatt nyilván nem feltétlen indokolt az autologin beállítása, annak akkor van értelme, ha eleve jelszó / PIN-kód nélküli automatikus bejelentkezés a cél.
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #147562 üzenetére
De, nyilván működnek a pl. ebben és pont nemrég ebben a válaszban lévő útmutatók helyi és Microsoft-fiók esetén egyaránt, meg nyilván nem kizárólag csak az Autologon programmal lehet megoldani. Akinél nem működött az előbbi, akkor vélhetően nem megfelelően alkalmazta, amire volt már itt számos példa.
Egyébként a Windows 10-be történő automatikus bejelentkezés ≠ automatikus programindítás, nem világos a kettő miért lett egy lapon említve, amikor eleve más, de mindegy.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Imi1981 #147558 üzenetére
Hú bakker, sikerült egy mondatban egymásnak ellentmondó elvárásokat leírnod:
ki lehet kapcsolni,hogy gép indulásakor automatikusan belépjen VS. és ne kelljen jelszót beírni
Szeretem, mikor konkrétan fogalmaz valaki
Jön majd King Unique és sokadszorra is bemásolja most épp neked, hogyan lehet az automatikus bejelentkezést BEkapcsolni (mert ezt szeretted volna Te írni csak valahogy nem sikerült a billentyűket megfelelő sorrendben leütögetned
) ha már a kereső használata részedről még nem rutin művelet [link]
Tipp az automatikus bejelentkezés nélküliség melletti automatikus programindítások megoldására.
Elsőként leírom, hogy ezzel DOLGOZNI KELL és alkalomadtán kiegészíteni, tehát a lustábbak nyugodtan ugorhatnak is a következő hozzászólásra
Egy powershell script fájl fogja indítani a kívánt programokat.
Ehhez engedélyezni kell a felhasználói szkriptek futtatását admin joggal indított powershell-ben ezzel a paranccsal:
Set-ExecutionPolicy unrestrictedLétre kell hozni megfelelő helyre egy normál szövegfájlt .ps1 kiterjesztéssel, ebbe fogjuk beleírni az indítandó programokat.
Ezen programok indítási paramétereit és útvonalukat kinyerhetjük a [sysinternals autoruns] programmal. Kikeresve a kérdéses programokat, azok kijelölésekor az ablak alsó részén lesz látható az indítási útvonal és a végén az indítási paraméter. Onnan kompletten kijelölhető és másolható.
A .ps1 fájlba pedig pl. egyszerű notepad-dal beleszerkesztjük a kimásolt útvonalat és a paramétert ilyen formába
Ez egy Realtek audio driver kezelőpanel elindítása
start-process "C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RAVCpl64.exe" -ArgumentList "-s"
Start-Sleep -s 1start-process
indítja el a mögé illesztett útvonalról a programot.
Ha az útvonal tartalmaz helyköz karaktert, akkor "" jelek közé kell tenni, ahogy az iménti példában is látható.
Az indítási paramétert-ArgumentList
szöveg után szintén "" jelek közé kell beilleszteniA
Start-Sleep -s 1
pedig 1 másodperces várakozást eredményez a program indítása után. Az érték tetszőlegesen módosíthatóNos az autoruns programból megkeressük az összes indítani kívánt programot és egyszerűen a .ps1 szkript fájlba az előbbi két sor egymás utáni elhelyezésével bemásolgatjuk az útvonalakat és az indítási paramétereket.
Ne felejtsük el az autoruns programban a programok előtti pipát kivenni, amivel kikapcsoljuk az automatikus indításukat, tehát innentől majd az elkészített .ps1 powershell szkript fogja indítani, ha elvégezzük a következő műveletet.
Indítsuk el a Feladatütemezőt pl. a Start gomba bal kattintás után kezdjük el begépelni: feladat
A megjelent ajánlásokból indítsuk el a Feladatütemezőt
Kattintsunk bal oldali részen a Feladatütemező könyvtár szövegre, majd utána jobb szélen az Alapfeladat létrehozása...ra
- adjunk valami nevet neki, amiről később egyértelműen felismerjük. Esetleg leírást is lehet hozzá készíteni, majd Tovább gomb
- Indítás-nál válasszuk a Bejelentkezéskor-t, majd Tovább gomb
- Művelet-nél válasszuk a Program indítása-t, majd Tovább gomb
- a program/parancsfájlhoz írjuk be: Powershell.exe
- Argumentumok hozzáadása-hoz pedig az elkészült .ps1 powershell szkript fájl útvonalát az alábbi formában -file paramétert követően-file "C:\Programok\Rendszer\programinditas.ps1"
"" jelek ne maradjanak le, útvonalat/nevet pedig egyénileg szerkessze mindenki a sajátjának megfelelőre.
Ezt követően ismét Tovább gomb, majd utána alul tegyünk pipát A feladat tulajdonságpaneljének megnyitása a Befejezés gombra kattintva szöveg elé és Befejezés gomb.
A megjelent panelen pedig alul
- pipa a Futtatás a legmagasabb szintű jogokkal elé
- jelöljük ki a megfelelő felhasználót a Felhasználó vagy csoport módosítása... gombbal
- mehet a pötty a Futtatás akkor is, ha a felhasználó nincs bejelentkezve eléHa ezekkel megvagyunk, akkor OK gomb és elvileg kész is lettünk
A .ps1 fájlt kézzel kell módosítani később újabb indítandó program esetén, esetleg, ha valamelyik korábbi programra már nincs szükségünk. No persze ez gondoskodást igényel
Remélem nem hagytam ki semmit
-
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #144908 üzenetére
Ez a probléma megoldódott! A helyi fiók jelszava kellett.
Most egy visszatérő probléma van amivel nem tudok mit kezdeni! A PC nevét átneveztem és azóta minden újraindításnál /bekapcsolásnál nem létező fiókba akar belépni képlink . Persze oda semmilyen jelszó nem jó és ilyenkor egérrel a rendes Microsoft fiókra kell lépjek és bepötyögni a jelszót! A netplwiz beállításokban beállítottam, hogy ne kérjen jelszót induláskor. Mit állítsak, hogy eltűnjön az amúgy nem létező fiók a bejelentkezési ablakról?
-
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #144904 üzenetére
Nem a legújabb, de a gépen lévőknél frissebb. A legújabbakat nem szereti engedélyezni az MS gondolom kevésbé kitesztelt.
Frissebbeket pl. driver frissítő programokkal lehet megtalálni, de minél frissebb annál nagyobb is a kockázat.Amúgy egyszerű: friss Windows telepítés után mindet engedélyezem amit opcionálisan felajánlj a Windows. Aztán belakom a gépet használom és kész. HA nem jelentkezik anomália akkor örülés.
Ha esetleg jön valami és nem találnám az okát akkor jöhet egy friss telepítés és ilyenkor már NEM telepíteném az opcionális frissítéseket. -
válasz
Imi1981 #144901 üzenetére
Nem indulhatott újra a géped mert ez nem az az újraindulós program..
De nemis záródik be magától.
A 0 nyomása előtt kiírja ha valami gondja volt, de az iso elkészítése az utolsó lépés, így szerintem végigfutott. De akár újra is futtathatod, csak idő kérdése.Az én torrentem meg hogy ünnepnapon épp nincs seedelve..? Elnézést érte. Lehet a dht sincs bekapcsolva mindenkinél ezért nem találod.
-
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #144893 üzenetére
• A Windows 10 aktivált állapotához semmi köze nincsen a PC-n belüli meghajtócserének, nyilván utána is aktivált marad. Ha alaplapcsere történne, vagy kompletten egy másik PC-re váltás, akkor lenne téma a jelentős hardvermódosítás miatt az újraaktiválás.
• A SSD cseréjénél nemcsak a mentés-visszaállítás, hanem a klónozás is opció lehet. Ahol eltérő tárolókapacitású forrás- és célmeghajtónál a Macrium Reflect 8-as verziója már automatikusan, 1 kattintással képes megcsinálni a partíciók átméretezését a rendelkezésre álló lemezterülethez igazítva, de akár új partíciót is létre lehet hozni a fennmaradó területen, ha az utóbbira van igény.
• A mentés / klónozás után, valamint ha megfelelően működik a Windows 10 az új SSD-n, akkor a régi SSD-t törölni és újraparticionálni + újraformázni célszerű pl. parancssorban, nem szimplán csak formázni a fájlkezelőben / lemezkezelőben. Ahol az utóbbi amúgy is max. a korábbi C meghajtónál oldható úgy meg, ellenben a rendszer számára létrehozott védett partícióknál nem.
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #144757 üzenetére
A már linkelt módon lehet full naprakész ISO-t kreálni. De ugye mióta kumulatív frissítések vannak és a legutóbbi kumulatív frissítést (LCU) tölti le és telepíti a Windows Update Windows 10-nél (is), pont hogy nem feltétlen annyira hosszadalmas a rendszer naprakészre frissítése. Hosszadalmasnak inkább Windows 7 és Windows 8.1 esetén mondható, bár már elvileg azoknál is kumulatív frissítések vannak.
-
qdak
addikt
válasz
Imi1981 #144678 üzenetére
[link] feltöltöttem neked.
Szöveg ként szerkeszd,felhasználó-név, jelszó-t,
cseréld a sajátodra, rendszergazdaként lefuttatod, kész.Nálam nem kell jelszó, szóval működik
Biztos van sima megoldás, de ha több gépet is kezelsz, így (szerintem) egyszerübb csak átírom a felhasználó/jelszó kombót aztán kész. -
qdak
addikt
válasz
Imi1981 #144674 üzenetére
Én így adom magam hozzá:
net localgroup Rendszergazdák felhasználó-név /add
net user felhasználó-név /active:yes
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\Userlist" /v felhasználó-név /t REG_DWORD /d 1 /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v AutoAdminLogon /t REG_SZ /d 1 /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v DefaultUserName /t REG_SZ /d "felhasználó-név" /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v DefaultPassword /t REG_SZ /d "jelszó" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v AutoLogonCount /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v ForceUnlockLogon /t REG_DWORD /d 1 /f
pauseEzt egy *.bat fileba elmented, természetesen felhasználó/jelszót kicserélned
-
Geth
veterán
válasz
Imi1981 #144446 üzenetére
Ha az adott szoftver nem jelzi az OSnek, hogy mit ne kapcsoljon ki, akkor nem sok.lehetőséged maradt.
Esetleg egy periodikusan futó script, ami lekérdezi a média szerverről, hogy van-e lejátszás (van rá API, http-n hívható, legtöbbször auth se kell, elég egy API key), és az alapján állítja az energia sémát. -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #144445 üzenetére
Kipróbáltam úgy hogy 1 percre állítottam és néztem külső lejátszóval emby szerverről filmet és azt sajnos nem veszi figyelembe és alvó módba kapcsol. Nem lehet ezt valahogy megcsinálni, hogy emby és vagy plex szerver ha streamel addig ne kapcsoljon alvó módba? Ha ez működne akkor már minden működne amit szerettem volna.
-
-
fradi81
veterán
-
kpityu2
addikt
válasz
Imi1981 #125428 üzenetére
Az autorunsban csak meg tudod nézni, hogy melyik esemény indítja a folyamatot, esetleg ki tudod kapcsolni, vagy törölni. Amúgy a regisztrációs adatbázisban van a bejegyzés, a képen lila színnel kiemelve mutatja is hol.
Ha alapból nem a Win betöltődése utánra jegyezte be magát a program, akkor a Feladatütemezőben kell létrehoznod új feladatként és ott beállítani.De amúgy a Win10-ben is be tudod állítani az automatikus bejelentkezést, a keresőbe beírod a netplwiz parancsot, és ott ki tudod kapcsolni a jelszavas bejelentkezést.
-
kpityu2
addikt
válasz
Imi1981 #125424 üzenetére
A füleken látod, hogy melyik indítás mihez van kötve. Ami a Logon fülön van az bejelentkezéskor indul. Ami a Boot fülön az a boot után. Win10 alatt érdemes benézni a Feladatütemezőbe, mert továbbfejlesztették az automatikus indítási lehetőségeket, egészen komplex feltételeket is elő lehet írni ott. Indítási késleltetést is pölö.
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #120402 üzenetére
Az EaseUS esetében a kiválasztási lehetőség függ attól is, hogy milyen mentést készítesz, lásd rendszer/partíció/lemez szintűt: [link], [link], [link]. De amúgy szvsz a Macrium Reflect felhasználói felülete egyértelműbb, átláthatóbb ilyen téren. A legacy SMBv1 support meg a Macrium Reflect WinPE/WinRE változatánál is beállítható a létrehozás előtt, vagyis csak emiatt nem létszükséglet az EaseUS. Aztán felőlem olyan programot használsz amilyet akarsz, de a lényeg továbbra is az, hogy a mentésben legyen benne minden szükséges partíció.
-
egykori
őstag
válasz
Imi1981 #120402 üzenetére
Üdv, már néhány napja telepíthetném a 2004-es funkciófrissítést. Kiírta, hogyha készen állok, akkor töltsem le és telepítsem. Csakhogy most kb. egy hónapig szeretném, ha gépem a legbiztonságosabban üzemelne a munkám miatt. A frissítés szüneteltetése, kitolása ez esetben is megoldást jelent, vagy nem kell foglalkoznom vele, majd ha befejeztem a fontos melót, akkor frissítek.
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #120387 üzenetére
A Windows 10 képfájlba mentésénél és visszaállításánál nyilván nem kizárólag csak a C partíciót, hanem a telepítésnél létrehozott kicsi partíciókat is menteni kell, ami egy másik topikban már el lett magyarázva. Az ilyen célra való programok pedig rendszerint alapértelmezetten így mentenek, vagy ha esetleg nem lenne default bejelölve minden szükséges partíció, akkor általában van lehetőség manuálisan is kiválasztani. Még mielőtt sikerülne elcseszni a mentést...
-
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #98435 üzenetére
Érdekes felvetés, nálam vannak bevált programok amiket használok, és mivel elég gyakran telepítem újra a Windows-t ezért ilyesmire gyakorlatilag nincs szükségem, mert ha én valamit feltelepítek azt nem fogom lecserélni.
Legutóbbi esetem: a legfrissebb 1903-assal akartam újratelepíteni ilyenkor a "régi" rendszeren még telepítés előtt szoktam gépészkedni. Kaspersky Free volt fent gondoltam újratelepítem mert kíváncsi voltam, hogy az E patch-et tiszta telepítésnél mikor fogja feltenni (legutóbb kb. 2 nap után telepítette miközben már pár napja kint volt) itt most egyből feltette gondoltam akkor megnézem az Avast Free-t. A KFAV-nak van eltávolítója de nem így távolítottam el hanem simán a programok és szolgáltatások közül. Majd telepíteni akartam az Avast Free-t a gép kék halállal elszállt utána felmászott az Avast Free de valami nem volt okés - a pillanatok alatt lefutó okos vizsgálat soha nem akart véget érni - úgyhogy fogtam és töröltem - az is alig akart menni. Ezután újratelepítettem a Windows-t a (már ekkor is a 1903-as volt fent de egy másik forrásból származó ISO-ból) 1903-as "hivatalosan" kész verzióval, és most az Avast Free-t tettem fel és azóta - 1 nap - hibátlan a gép.
Konklúzió:
- igenis számít az eltávolítás minősége, módja ha van a programnak valami saját eltávolítója érdemes azt használni vagy akár a REVO próbaverzióját vagy a free verzióját esetleg az itt sokat AJNÁROZOTT GeekUninstaller-t.- DE a legjobb, ha NEM IS KELL használni ilyen programot, mert egy "belakott" rendszeren nem cserégeted a programokat.
Megjegyezem vagy 2 éve nem volt kékhalálom, és ezt a mostanit s kvázi én csináltam, a KFAV valami maradványa tuti bezavart az Avast Free-ek és ez zavart be, mint írtam egy frissen telepített rendszeren nem okozott galibát.
-
TRob1
veterán
válasz
Imi1981 #98311 üzenetére
Nyugodtan használd amit leszedtél, annál "jobbat" sehol sem fogsz találni.
ui: Mondjuk nem tudom miért törölték folyamat ha pl. vmi kókányedit verzákat meg engednek az egyik júzertől, aki ráadásul még a tízen x éves office-okat is ontja, de az összes verzióját csak x86ban, vmi régi agymenés miatt.
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #98308 üzenetére
Ha már letöltötted torrentről, akkor minek kérdezed?
Ha nincsen MSDN hozzáférésed, akkor majd akkor lesz számodra hivatalos és aktuális a letöltése, amikor a szokásos weboldalon is elérhető lesz. Amúgy meg ott az UUP, az ott lévő parancssori eszközzel letölthető, elkészíthető már a 1903-as ISO is. Akik itt a topikban már előre felrakták, többen szintén innen, ezzel szedték le. Vagy másik opció esetleg az Insider programba való belépés és a megfelelő Insider Preview verzió telepítése, amit a másik válaszban említettek.Ha egyszer már telepítetted és aktiváltad azon a hardveren a Windows 10-et, akkor egy újratelepítésnél nem szükséges még egyszer megadni a termékkulcsot, amit a telepítő és a "Nincs termékkulcsom" opció az aktiválásnál világosan szemléltet. Feltéve, ha ugyanazt a Windows 10-kiadást (pl. Home / Pro) telepíted.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Imi1981 #98311 üzenetére
Belépsz az Insider programba, és feltelepíti neked a 1903-t. Illetve, hogy pontos legyek, mostmár a 1903-n is kicsit túl van az Insider program, mert belekezdett a 20H1-be
A telepítőjét pedig innen : [link]
Itt az ún. slow ring-et lehet letölteni, ami nem a legeslegújabb fejlesztéseket tartalmazza, hanem kicsit le van maradva az insider elejéről, ez kb hasonlít arra, ami vélhetően végleges változatnék ki szokott kerülni a végfelhasználókhoz.
Természetesen ehhez is be kell lépni előbb az Insider programba. -
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #96153 üzenetére
Lemezképfájlt akkor célszerű készíteni és abból visszaállítani, ha akarsz egy biztonsági mentést is a rendszerről. Ha ez nem cél, vagy már van mentés, akkor lehet egyből klónozni is. Ha eltérő a forrás- és a célmeghajtó tárolókapacitása, az nem feltétlen gond, pláne ha az utóbbié a nagyobb. Erről az előbbi válaszban lévő linkben is vannak infók, meg a Macrium Reflect programban is van lehetőség a művelet előtt változtatni a partíciók méretét, ahogyan a Windows lemezkezelőjével szintén megoldható a kiterjesztés utólag.
-
King Unique
titán
válasz
Imi1981 #96144 üzenetére
Nyilván igen, akár a mentésből (lemezképfájl) állítod vissza, akár klónozod. Jó az Acronis is ilyen célra, ahogyan a népszerű Macrium Reflect szintén. Egy másik válaszban le van írva néhány dolog, ami esetedben is aktuális lehet. A licenc és a Windows aktiválásának szempontjából pedig maga a hardver (géped) számít, nem a háttértár. Vagyis a HDD / SSD cseréje egy másikra nem befolyásolja, ellenben ha pl. alaplapot cserélsz, akkor az már igen. De akár még az utóbbi esetben is megoldható az újraaktiválás, meg ha OEM helyett retail kulcsod van, akkor az átvihető másik gépre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Trollok komolyan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- PlayStation 1 / 2
- Kés topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 256GB magyarbill. 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest