Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
Ahogy nézem, az sem nagyságrendekkel olcsóbb, kérdés hogy van-e/lesz-e olyan. Anno én is néztem, hogy hogy lehet házilag összehozni, de nem vettem még rá magam, nincs ehhez annyira nagy érzékem vagy tudásom, és időm sem.
Felmentem az oldalra, és az alapcsomagok egész jó áron vannak, de az apróságok elég gyorsan feltornásszák az árat hozzá.
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Szerintetek Dynamic Perception motoros slide/dolly-nak van valamilyen olcsóbb alternatívája kínai fronton? Eszméletlen, hogy miket ki tudnak hozni vele, mind timelapse, mind videók terén.
-
Peethy
őstag
Nyilván attól függ, hogy amit be akarsz mutatni, az milyen gyorsan mozog. Egy napfelkeltéhez elég ritkábban, ha egy sugárutat fényképezel, akkor pedig gyakrabban. Az 1 másodpercet kicsit gyorsnak találom, főleg úgy, hogy kb 1/2-vel kell fényképezni, kis rekesszel, hogy legyen egy kis elmosódás a képen.
-
Peethy
őstag
Ha sikerül szereznem, akkor lesz egy 50 1.8vagy 1.4, de mivel nem sajátom a gép, és nincs olyan Canonos ismerősöm, aki komolyabban fotózna, ezért korlátozottak a lehetőségeim.
Cancer: az első tetszik, jó az elképzelés, és a cél, meg a megvalósítás is. A második-harmadik nem igazán tetszik, szerintem nagyon unalmas helyeket mutatott, és azokat túl sokáig.. szerintem ez olyan egyéjszakás kaland volt neki
Nyár elején lehetne csinálni egy olyat, hogy megadunk egy hetet a vállalkozó kedvű fotósoknak itt PH-n, hogy az általuk bevállalt helyszínről készítsenek egy timelapse-et, amit aztán egy nagy közös videóba bele lehetne rakni. Utána levonnánk a tanulságokat, esetleg újra csinálnánk, vagy ha már jó így is, akkor mehetne fel valahova..
[ Szerkesztve ]
-
-
Peethy
őstag
Köszi szépen!
Az az írás engem is érdekelne! Én is a DIY mellett állok, de leginkább anyagi okokból. A Kesslert nevezhetjük piacvezetőnek, igazából olyan árakat mond, amilyeneket akar (bár nyilván a motor, bordásszíj, felépítés sem olcsó).Nekem nagy álmom, hogy egyszer csináljak Budapestről egy timelapse videót. Vimeon van egy Cities In Minutes nevű csoport, ahova ilyen videókat lehet felrakni. Nagyon szép a többi város is, de egy idő után már elég unalmas volt folyton a felhőkarcolókat nézni.. Budapest szerintem gyönyörű város - persze megfelelően bemutatva. Budai vár, Parlament, Lágymányosi környéke, vagy ha kicsit távolodunk, akkor Visegrád, Dunakanyar... tökéletes nyersanyag.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Bocsi, lejárt a szerkesztési idő. Nekem a kedvenc timelapse-em ez és ez. Mind Kessler Crane-el dolgozik, ha egyszer lesz sok pénzem, én is befektetek egybe, ahogy láttam 150-200ezerből már ki is jönne egy szett. Decemberben édesapámmal összetákoltunk egy DIY dolly-t (leginkább az ő érdeme), itt láthatjátok:
Egész jól működik, ha valakit érdekel, leírhatom, hogy hogy készült
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Ha az embernek jó kapcsolatai vannak, akkor minden lehetséges Sajnos csak 1-2 napra.
Egy pályázatra fogok filmet csinálni, a migráció, az emberi sokszínűség és elfogadás jegyében. Olyan 3-4 perces rövidfilm lesz, jelenleg is írom a forgatókönyvet. Egy hasonlat köré építem majd, amit nemrég hallottam: a szeretet úgy változtatja meg az ember életét, mint mikor kap egy csokor virágot, és mikor bele akarja rakni a vázába, eltöri. Vesz egy újat, belerakja, de utána látja, hogy milyen csúnya a terítő, amire helyezné, ezért elmegy és vesz egy szebbet. Utána ugyanígy az asztallal és a szőnyeggel, meg az egész szobával.. végül pedig minden megváltozik. Szerintem nagyon jól megjeleníthető, remélem sikerülni is fog..
Nem tudom, mennyire tartozik a DSLR-videózáshoz, de nemrég készítettem két filmet is a stop motion technikával, ha gondoljátok, lessétek meg: [link] [link]
Nagyon megtetszett a technika, és - bár az enyémek nagyon amatőr próbálkozások lettek - nagyon élveztem.magnum15: pontosan mire rögzítetted? Ha jól látom, az a kamera miniDV-t és SD-t is tud. Gondolom ha át akartad venni, akkor miniDV volt, ebben az esetben USB-vel vagy Firewire-el próbáltad bedigitalizálni? Az USB-vel szokott probléma lenni, én a helyedben kipróbálnám Firewire-el is.
Ha eredetileg is firewire-el próbáltad, akkor nem tudom, mi lehet a probléma, én Adobe Premiere-t használok (az 5.1-től kezdve már majdnem az összes verzióval volt dolgom), abban sosem találkoztam ilyen problémával.[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Június elején lesz szerencsém 2-3 napot egy 5d mk2-vel meg egy 24-105 f4-el leforgatni. Eléggé várom már, gyönyörű képe van, a mélységélesség meg össze sem hasonlítható egy kis kézikameráéval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból