Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#9807) Dalai Láma válasza Noddy (#9806) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ezek a tudományoskodó elméletek kihoznak a sodromból. miért akarjuk tudományosan megmagyarázni Noé bárkájának történetét? Kitalálnak egyesek kitekert elméleteket, miközben a tengernyi bizonyítékot nem hajlandók elfogadni.

Esetleg meg lehetne próbálni egy szinttel az írott szöveg mögé látni. Valóban az lenne számunkra a fontos információ, hogy hány könyök hosszú a bárka? És azon kéne filozofálgatnunk, hogy miként vihetett fel Noé pontosan 2 db papucsállatkát, esetleg poratkát a bárkára? Lehet, hogy akkoriban a poratkák akkorák voltak, mint egy nyúl, és az elefántok is akkorák voltak.

Valóban nem akarjuk meghallani, hogy Isten hozzánk szól? Özönvíz nyilván volt, nagy területeket érintett, és biztosan sokan meg is haltak. De inkább azt kéne nézni, hogy mit tudunk meg a Biblia ezen részéből Istenről? És magunkra nézve ennek milyen következményei kell, hogy legyenek?

Az sem lehetetlen, hogy meglesz a bárka, bár valószínűbb, hogy már nincs meg, hiszen több ezer év alatt általában eltűnnek, még a maradványaik is.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.