Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#24762) Miklós315 válasza MageRG (#24761) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Ja, de itt is különbség, hogy elfogadom a történészek módszerét, Te viszont bizalmatlanabb vagy (legalábbis úgy jött le).
Bár más a módszertan, de ugyanannyira tartom ezeket az eredményeket, mint pl. a természettudományok (csillagászat, fizika, stb.) eredményeit (vagy megfordítva: ugyanúgy kétes lehet mindkettő - emberi tényező, érdekek, stb.).

"Helyes, vagyis elvárásaink szerinti eredményt hoz."
És ez mennyiben jobb, mint a "milyen leleteket kellene találni" hozzáállás? (Bizalmatlansági faktor/emberi tényező mint torzító hatás)
Ráadásul ez eléggé, khm., önkényes kritérium (ti. a különböző kérdésekre különböző módszerekkel keressük a választ - ld. történelem/csillagászat - tehát ezeket egy mércével megítélni/összehasonlítani…)

'Igazság' alatt per pillanat (alapvetően) a 'létezők valóságát' (a mindenséget) értettem (nem specifikusan valamely igazságot, mint ami következne annak megismeréséből, pl. erkölcsi igazság, stb. - az már következmény).
Azért az 'igazság' szót használom erre (a 'valóságra') önkényesen, hogy hangsúlyozzam a tőlünk, velünk, általunk is független, önmagában való ténylegesen igaz voltát (ti. amit vagy megragadunk vagy nem részben vagy egészében).

A gender kapcsán: csak az álláspontod érdekel, ezért kötetlenül, tét nélkül kérdeztem, hogy hogyan vélekedsz róla. Szerintem egy ideológiai alapú eszköz-bullshit, áltudomány. Azt hámozom ki a válaszodból, hogy Te sem tartod sokra…(?)

"Szerintem."

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.