Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#24666) Miklós315 válasza MageRG (#24664) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Demográfia:
a nyugati világrész (EU, USA) elöregedik, elkényelmesedett. Klasszikus - ismert - történelmi krízishelyzet.
Dekadencia, nihilizmus, önfeladás.

Szekularizáció:
az állam és Egyház (tehát a politikai és jogi közügyek, valamint a hit) elkülönítése ideológiai semlegességre, pártatlanságra hivatkozva.
Probléma, hogy nem létezik semlegesség. Emberek meggyőződéseikkel, érdekeikkel, szimpátiáikkal, stb. tesznek-vesznek, matatnak a világban.
Akárhogy is, hivatalosan is megtagadta az EU a kereszténységet, amikor kihagyta az "alkotmányból" (akár csak hivatkozás szintjén sem említik).
Viszont van gender, mert az ugye semleges…

Bevándorlás:
mivel kevés gyerek születik, "jó érvnek" tűnik a wilkommenskultur. Persze az sem hátrány, hogy egy átlag helyi lakosnál (európai honpolgár) olcsóbban, "jobban" lehet kizsákmányolni a "naiv újoncokat".
Persze, csak ha megjelennek bármely hivatalos jegyzékben, munkahelyen, iskolában, stb...

Iszlám:
a legtöbb bevándorló a volt gyarmatokról érkezik (Afrika, Közel-Kelet, esetleg India) Európába. A többség vallásos, mert e területeken nem divat a szekularizáció. És a legtöbb muzulmán, mert hát ezt hozza magával.
Na most, az iszlám totalitárius igényű (kizárólagos az igazsága), emellett viszont nem csak hit, de közjog is egyben.
Teljesen inkompatibilis az európai élettérrel egyrészt a szekularizált jogrend, másrészt a letagadni vágyott, de azért valós keresztény vallási dominancia miatt. Ez magában hordja egyrészt a súrlódásokat (jogi és hétköznapi értelemben is), másrészt a szeparációt, a számukra - mint akiknek a progresszív anti-törzsieskedés nem értelmezhető - természetes tömörülés és identitás-megőrzés miatt (enklávék létesülése, melyek állami szintű kihívást előlegeznek meg).
Zárójelben: szaporák, de nem a munkamorál vagy a fejlesztések fémjelzik kultúráikat, civilizációjukat. Mit várhatunk tőlük? Beözönlenek, tesznek ránk, túlszaporodnak és lelakják a romjainkat, amiket utánunk örökölnek. Addig néhány fej lehull (de nem az eu-fejesek számonkérése értelmében)...

Integráció:
mit vegyenek át? Mibe olvadjanak bele?
Németek (Eu vezérnemzete) non stop holokausztolnak, Merkel kancellári minőségében mérgesen kukába hajítja a német nemzeti zászlót egy hivatalos német eseményen, nyilvánosan!!
Franciák (kontinens másodikja) a 90-es években "ki se szolgáltak", ha nem beszéltél franciául, ma meg bűn 'fehér ex-gyarmatosító franciának' lenni. Minél inkább 'egyéb' vagy, annál jobb...
Britek a nagyvárosokat etnikailag elbukták, a hatalomban (politika, rendőri vezetés) fehér embert nagyítóval kell keresni, és fura módon az összes jöttment nagyfejű fehérellenes nyilatkozatokkal nyomul… A kontinensről (európai szövetség) lecsatlakoztak, azt se tudják, hogy egyben maradnak-e, mert ahány égtáj, annyi felé szakadnának a múltban összetákolt részek.
Az "északi vezércsillagok" (svédek, norvégok), a progresszív mintaállamok: jódolgukban már nem tudják hogyan kiüresíteni az identitásukat. Az az identitás, hogy "nyitottak vagyunk". Kupleráj.
Spanyolok, olaszok tipikus déli romhalmaz (hasonló "civilizáció" mint akik megszállják őket, pláne a keresztény rendteremtő erő híján, de van helyette Isztambuli Egyezmény, meg kötelező gender-nevelés, juhhuu), kisstílű politikai-gazdasági maffia, rohad az egész, és szakadnának többfelé is az egyes régiók.
Görögöket már szigetenként felvásárolták a németek meg a kínaiak, de amúgy déli kupi ez is (ezért tart ott, ahol).
Belgium, ínyencfalat: EU központja, de a főváros egy no go zóna, amúgy meg vallon-flamand szakadási törekvésekkel terhelt… Hmm, hmm.
Hová és minek akarna bárki is integrálódni??
A hollandok már korábban kezdték megjelentetni a tanulságokat levonó kiadványaikat (ők voltak anno az első "nyitott" mintapéldák), miszerint úgy nem lehet 'teljesen eltérő kultúrájú tömegeket' integrálni, hogy hagyják a szeparációt (akármilyen indokra hivatkozva is), és nincs nyomás a beolvasztás érdekében. Megbukott a kísérletük. Szokás szerint senki nem tanult belőle.

Ideológia (célszerű valláspótlék):
az identitás-kiüresítéssel kéz a kézben járva a zűrzavar, relativizmus, végül a közöny megteremtése (belefásulás az abszurd hülyeségbe, pl. gender-lobbi; fehérellenesség: mindenki lehet joggal pipa ránk a bolygón, de a fehér az rasszista minden körülmények között).
A felújított köntösbe bújtatott marx-i dialektika korra, nemre, meggyőződésre tekintet nélkül kötelező direktívaként nyomja le mindenki torkán a képtelen ellentmondást: kötelező tolerancia a szabadság zálogaként! Haladás (előre a szép, új kapito-kommunizmusba az aktuális 5 7 éves terv keretében)! Fejlődés (de előre vagy vissza?)! Semlegesség (mindenki egyenlő, de van, aki diktálja a tempót: kinek így, kinek úgy)!

Kereszténység:
van egy közismert narratíva, miszerint a "világelnyomó Vatikán rabigája fenyegeti a szabad, haladáspárti világot, és meg kell menteni ettől, mert különben a buta, fundamentalista hívők véres harcokat fognak vívni, minden kiskorút halálra erőszakolnak az apácák hátán a náci papok, és különben is, csak a pénzünket akarják, mert aranyból sosem elég nekik, és még az evolúciót is tagadják..."
Hmm, valamiért ez úgy a felvilágosodástól fogva ismétlődik, és ma ugyanolyan hevülettel kerül artikulálásra, mintha csak Diderot-ék írnák a megnyilvánulások szövegeit…
"Fundamentális szélsőjobbos keresztény alakulatok terrorizálják a békés ateistákat!" Ja, nem! A beimportált, inkompatibilis iszlám terrorizál mindenkit (sajátjaikat, és kívülállókat), mert ők még tartják magukat ahhoz, amit a könyvük ír. Ezzel szemben a pápa már majdnem minden bolygó minden szenvedőjéért mondott imát, de a keresztényüldözés (akár életellenes, akár politikai nyomásgyakorlás szintjén) pont nem fér a napirendjébe. De rettegni kell a szélsőséges keresztényektől, mert még kiállnak a magzatok élethez való jogáért…

Összefüggések:
Mi a közös pont a fentiekben?
A progresszívek!
Ők örülnek a fentieknek, hirdetik a -ságát, ösztönzik a fokozását, szeretik és éljenzik, és övék az összes média túlnyomó többsége globálisan, amelyben ennek hangot is adnak, szüntelen lelkesedéssel, ahogy az oktatás és az igazságszolgáltatás (bíróságok) többségét is "leuralták", egyszerűen a (persze "nemlétező") 'világszemléletű emberek' tömegeivel, évtizedek hosszú sora alatt.
Frankfurti iskola, Gramsci-növendékek, '68-as nemzedék, stb.

Mi volt a baj az MTVA-val???

"Szerintem."

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.