Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#17523) pocokxx válasza llll (#17520) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Ugye az említett értelmezést sem kötelező elfogadni, még katolikusként sem. Ami biztos, hogy úgy értelmezni nem lehet, hogy az ellene mondjon a Szentírás egyéb helyeinek. Az egész Jelenések könyve egy szimbólum sorozat, melyek teljes megértéséhez rendkívüli háttérismeretére van szükség. (Takács Gyula: Jelenések könyvét ajánlom, ha érdekel a téma)

A főbb mondanivalók:

- Krisztus eljön ismét, és Istenként ítéli meg a világot (érdekes, hogy ezeket a szavakat nem merik fundamentalistán értelmezni: "Ő szeret minket, vérével megváltott bűneinktől, s Atyjának, az Istennek országává és papjaivá tett bennünket. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké! Amen. Íme, közeledik a felhőkben, látni fogja minden szem, még azoké is, akik átszúrták! A föld minden népe veri majd a mellét. Igen. Amen. "Én vagyok az alfa és az ómega (a kezdet és a vég)” - mondja az Úr, az Isten, aki van, aki volt és aki eljő, a Mindenható."

- Akik Krisztusért üldözést szenvednek, nagy jutalomban részesülnek. Ő védelmezi és célhoz vezeti őket.

- Akik Krisztusiak lesznek, legyőzik a sátánt. Nem kell félniük az üldöztetésektől. (ez ugye különösen is aktuális János evangélista korában)

Összességében a Jelenések könyve a keresztény reménység nagy műve, az üldözött egyház hitvallása és diadaléneke.

ez viszont eléggé annak tűnik
A 144000 egyébként zsidó felfogás szerinti kerek szám: 12x12x1000. Tulajdonképp minden szám, ami a jelenések könyvében van jelentőséggel bír. (Feltűnő, hogy mindenből 7 van, ami Isteni, ellenben a fenevad száma 666).

hogy őszinte legyek ezt nem tudom, hogy mi alapján
Azért Szent Mihály, mert korábban is ő győzte le a sárkányt:
Ezután nagy harc támadt a mennyben. Mihály és angyalai megtámadták a sárkányt. A sárkány és angyalai védekeztek, de nem tudtak ellenállni, s nem maradt számukra hely a mennyben. Levetették a nagy sárkányt, az ősi kígyót, aki maga az ördög, a sátán, aki tévútra vezeti az egész világot. A földre vetették, s vele együtt letaszították angyalait is. Jel 12,7-9

"A sátán elvesztette hatalmát Jézus megtestesülésével..."
A sátánnak nincs meg a hatalma: Jézus Krisztussal legyőzhető. Persze vannak, akik nem fogadják el Jézust, rajtuk győzedelmeskedhet a sátán. A hit pajzsa és a Lélek kardja elég a győzelemhez, de nyilván használni kell.

"Az ezer év zsidó elgondolásból származhat: a hét napos teremtésnek megfelelően a világ 7000 évig marad fenn..."
A párhuzam a lényeg, nem a számok. Nem konkrétan 7000 év, hiszen elég bajos lenne kiszámolni... (honnan számoljuk....?)

stranger Milyen kínos kérdésre gondolsz?

[ Szerkesztve ]

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.