Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#13842) kymco válasza Ujjlenyomat (#13837) üzenetére


kymco
veterán

Bosszú: Többször elhangzott, de vsz nem ugyanazt értjük a fogalom alatt. Az önvédelem, honvédelem, igazságszolgáltatás nálam nem tartozik a bosszú kategóriájába.
Szelídség: És hasonlóan a szelídség nekem mást jelent, mint amit te gondolsz róla (nem a zsoltárossal vitatkozom). Kifejtenéd a szelídség és a bosszú értelmezésedet?

Más... örülök, hogy Dávid zsoltárát hoztad érvnek. Dávid az általad sugalltak ellenére a zsoltárától látszólag függetlenül megölte Góliátot, harcolt a filiszteusokkal (1Sám. 18,7
"A táncoló asszonyok így énekeltek: Megölt Saul ezer embert, Dávid meg tízezer embert!"), küzdött ellenségeivel, mindezt Isten támogatásával. És Isten nem ezért a tízezerért bűntette, hanem csak a hettita Úriásért, mert az volt a parancsolatokba ütköző gyilkosság, még ha nem is a saját kezével ölte meg szerencsétlen katonáját.
Tehát ha a 37. zsoltárra hivatkozol, kérlek oldjad fel a látszólagos ellentmondást... de nem ér Jézussal jönni, ószövetségi volt az érvelésed, magyarázd meg, hogy Dávid zsoltára ellenére hogyan ölhette és ölethette a filiszteusokat Isten haragja nélkül stb...

Amiről írtam, hogy képmutatás, most még inkább annak tartom.
Bűnnek tartjátok a fegyveres szolgálatot, amiért az esetleges fegyverhasználat miatt ember halhat meg. Nyugodt a lelkiismeretetek, mert adóztok, és ezzel megfizetitek a szolgáltatást.

De ezzel azt a "piszkos munkát" fizetitek meg, amit másokkal végeztettek el.
Kicsit felerősítve: Bűn ha lopok, de nem bűn, ha mást bízok meg hogy lopjon...
Hogy is volt ez Úriással és Dáviddal?

ui: Használok Bibliát, de nem arra, hogy az elgondolásaimat megtámogassam vele, és főleg nem itt a fórumon, mert nem itt van a helye a szó szerinti idézeteknek....

De kérdezem, hogy nem ismertél-e fel bibiliai igeverseket a hozzászólásom mondataiban? Mert sok esetben a bibliai gondolatok nem copy-paste módon kerülnek a hozzászólásaimba.
Ha nem, akkor nagyon sajnálom... máskor idézőjelek közé teszem.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.