Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#12551) cucka válasza kymco (#12548) üzenetére


cucka
addikt

A kereszténységről sokat mond a mártírság, mert van más út. /../
Igen, de ugyanúgy üldöztek/üldöznek írókat, újságírókat vagy akár politikusokat is a saját nézeteik miatt, mint ahogy a keresztényeket is üldözik a hitük miatt.
Ha a mártírhalál sokat mond a kereszténységről, akkor vajon az újságírói szakmáról is ugyanazt mondja?
A fentiekkel azt szeretném érzékeltetni, hogy véleményem szerint az a tény, hogy üldöznek egy eszméért sokat elmond az üldöző, elnyomó hatalomról, meg sokat elmond arról a személyről, akit üldöznek és esetleg hajlandó az életét is feláldozni az eszméért, viszont nem mond semmit magáról az eszméről, nem támasztja alá és nem teszi igazzá.
Feltételezem, számodra sem teszi igazzá/követendővé a buddhizmus tanításait az a tény, hogy üldözi őket a kínai állam, miért lenne ez másképp a kereszténységgel?

Amiért ez előkerült, az nem öncélú. Egy vitából nem szabad kiragadni egy momentumot.
Túl sokszor előjön ebben a topikban a mártírok kérdése. Ez a fentiek miatt számomra egy kicsit zavaró, mivel ez egy olyan gondolat, ami azon túl, hogy valóban igaz történelmi tény, lényegében semmit nem támaszt alá. Ez pedig független attól, hogy önmagában vagy más gondolatok társaságában nézzük.

[ Szerkesztve ]

(#12552) kymco válasza Psych0 (#12549) üzenetére


kymco
veterán

Tévedsz. Sok esetben egyéni döntés volt. Bonhoeffer vígan ellett volna, ha nem nyilatkozik meg a nácizmus istentelenségéről. Tudta mit várhat, és mégis megtette, mert bűn volt, amit a nácik tettek, és Isten emberének nem lehet csöndben maradni, mert az cinkossá tesz...
És tudnék még sok más embert felhozni, aki behódolhatott volna de mégsem tette meg. De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy ezek megtörténtek. Ezért említettem.

www.refujvaros.hu

(#12553) kymco válasza doc (#12550) üzenetére


kymco
veterán

A sztálinista vezetés szisztematikusan igyekezett összetörni a neki engedelmeskedő, és vele szemben álló keresztényeket is. Jó példa erre, hogy Kárpátalján hatalmas transzparenseket tettek ki a vetések mellé. hogy Isten nélkül, de műtrágyával... Ezt nem tudom másként értelmezni... és ez még csak egy szelíd, verbális támadás volt. Más kérdés, hogy szépen mutatott a tábla, a jégeső utáni elvert vetés látványa mellett.

www.refujvaros.hu

(#12554) kymco válasza cucka (#12551) üzenetére


kymco
veterán

Én, és szvsz a társaim is igyekeztek nem meglovagolni azt a gondolatot, hogyha az ember annyira értékesnek tart valamit, hogy képes az életét is feláldozni érte, akkor legalább érdemes megvizsgálni. Sehol nem önigazolásként esett szó erről, sokkal inkább "száraz" tényként, hogy a múlt rendszer nagyon is kemény volt... persze nem csak a keresztényekkel. A mártírság mindig erőteljes üzenet. Anno kemény római katonák lettek hívőkké a keresztények mártírhalálát látva. A keresztények vére magvetés, hangzott anno a mondás.

De még egyszer, nem az a cél vezérelt, hogy ezzel igazoljak bármit is... illetve egy dolgot igen, hogy anno üldöztek embereket, közösségeket csak azért, mert keresztények voltak...
és üldöznek ma is. És ezek sokat elárulnak az elnyomó rezsimről, a néma ajkakról a fejlett világban, de leginkább azokról, akik mindezt felvállalják. Tiszteletem az életüket kockáztató oknyomozó újságíróké, a háborús övezetben munkálkodó humanitárius munkásoké, a Tibet függetlenségéért harcolóké... és a hitüket felvállaló keresztényekért is...Tény, hogy hitéért ma sok keresztény (közösség) van egzisztenciális vagy esetenként életveszélyben... A magyarázkodást itt befejezem.
Ha találsz más igazolást, akkor kérlek linkeld be.. és megkövetlek...

www.refujvaros.hu

(#12555) Peethy válasza doc (#12550) üzenetére


Peethy
őstag

nem kimondottan a vallas volt a nagy ellenseg, hanem a 'nem azt csinalod amit mondok' felfogas

Csak egy apró pontosítás, bár ez nem változtat a lényegen: a kommunisták úgy gondolták, hogy ez a tökéletes társadalom, egyfajta földi mennyország, amely gyakorlatilag ateista világnézetre épül. Éppen amiatt, mert a kereszténység egy teljesen másik "tökéletes világ"-ot hirdetett (Isten Királysága), nem fért meg a kommunista eszmékkel, hiszen ez egyfajta riválisa volt a kommunista ideológiának. De ebből nem csinálunk vitát, csak gondoltam megjegyzem :)

(#12547) cucka: a dolog szvsz nem innen indult ki, hanem néhányan elkezdték szajkózni, hogy a keresztények bizony mindig hataloméhesek, meghunyászkodóak, álságosak és gonoszak voltak. Nekem az a véleményem, hogy akinek a kereszténységről azonnal a keresztes háborúk, a boszorkányüldözések, a pedofil ügyek és a pápa jut eszébe, az már jópár éve nem találkozott egyetlen keresztény közösséggel sem... mert rendben, én elismerem, hogy ezek léteznek/tek, de ezért én nem vagyok felelős. Sem senki más innen, ebből a fórumból. Én mondjuk azért vagyok felelős, hogy 17 éves létemre 2-3 éve csinálom az itteni tinédzsercsoport vezetését, ahova olyan személyek is járnak, akikkel nem bírnak sem otthon, sem az iskolában, egy skizofrén, idegbeteg srác is van, akivel sokszor nem könnyű, én pénzt nem kapok ezért, mégis zongorázni tanítom, stb. Nem kell ezt tényezőnek venni a vitában, csak ha valakinek tényleg a boszorkány az, ami elsőre eszébe jut a kereszténységről, akkor úgy gondolom, nem sok fogalma van a jelenről.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#12556) doc válasza Peethy (#12555) üzenetére


doc
nagyúr

igen, tudom hogy a kommunizmus nagy ellensege volt a vallas (meg pont az a korosztaly vagyok, akik anno szemelyesen ateltek a 'regi rendszert')
igy par evtized utan ugy tunik, a kommunizmus iteltetett pusztulasra :D

(#12557) zacsibá'


zacsibá'
csendes tag

Figyeljetek már ide.. Itt nem a keresztény hittel van a baj, hanem azzal hogy egy hitcsoport leöl egy másik hitcsoportot azért mert szerintük az ő meséjük hitelesebb. Ebben a keresztények élen járnak!

Ateista sosem ölt meg azért embert mert más mesében hisz, mivel nem hisz a mesékben. Sztálin és a többi diktátor pedig azért akarta eltüntetni a vallásokat az országukban, mivel az a politikának a konkurenciája és így nem tudna kialakulni a személyi kultusz rendesen.

Itt ez a gond, hogy egyik vallás öli a másik vallási tagot mert más a mese amit ő igaznak vél.

Mellesleg rakat ember Hitlert hozza fel... kérem szépen... Mi is volt a német katonát övén? "Gott mit uns!" Azaz "Isten velünk van!"...

Ezen kívül Hitlert felhozni vicc... Attól hogy ő(k) vesztették el a háborút nem kell ám bekajálni minden mocskos róla(uk). Érdekes, hogy a 2 atombomba from U S A nem ilyen hangsúlyos pedig ott nem pár száz ezer ember halt meg (2 tömött civil város) illetve még a közelmúltban is születtek torz gyerekek a sugárdózis miatt..Nem tudok arról, hogy mostanában torz zsidó gyerek született volna a táborok miatt (arról nem is beszélve, hogy javarészt nem csak zsidókat végeztek ki, de mint tudjuk aki nem zsidó nem érdemel említést [tudom tudom, most azt hiszitek antiszemita állat vagyok, pedig nem..])

[ Szerkesztve ]

(#12558) zacsibá' válasza kymco (#12554) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Ebből a nézőpontból egy öngyilkos merénylő is mártír hős, csak éppen a másik oldalról...

Kettős mérce rulz. Ezért nincs olyan, hogy "jó" és "rossz", mivel a rossznak önmaga a jó és a "jó" a rossz..

Peethy: Nincs olyan, hogy "ateista világnézet" ... Mivel az Ateista az azt hiszi el amit a tudomány bebizonyít... Ezért nincs világnézete, ő a valós dolgokat fogadja el semmi mást.

[ Szerkesztve ]

(#12559) kymco válasza zacsibá' (#12558) üzenetére


kymco
veterán

Remélem te is érzed a különbséget, mikor valakit megölnek azért, mert beszélni mer a nácizmus rémtetteiről, vagy pedig egy zsúfolt piactéren felrobbantja magát és még 100 másik ártatlan embert. Ha ennek a megkülönböztetését kettős mércének tartod, akkor bocs, de nagyon hülye vagy... ha pedig nem, akkor nem értem a hozzászólásod...

www.refujvaros.hu

(#12560) zacsibá' válasza kymco (#12559) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Most írtam le, hogy a nácizmus NEM vallás. Az egy ideológia. Még jó hogy megölik azt aki nem ért egyet az adott ország diktatúrájával, mivel ha nem tennék ezt akkor nem lenne diktatúra.

Értelek mit akarsz, de ez elég gyenge próbálkozás volt bocs... Érdekes, hogy most az fog jönni, hogy akkor az ateizmus mégis csak hit .. ugye?

(#12561) kymco válasza zacsibá' (#12557) üzenetére


kymco
veterán

Volt olyan ateista, aki a hitért ölt... A kijelentésed kizárólagos megfogalmazása enyhén szólva nem igaz. Nem tudhatod, hogy egy-egy rezsimben a halálos ítéletet hozó miért hozta meg az ítéletet... Minden ember gondolataiba te sem látsz bele... mindenkor.

A keresztényvallás nevében ölés általában a hatalom részéről a kapzsiság, és a hatalomvágy elfedezését szolgálta a népek előtt... köze nincs a kereszténységhez... És ez már az inkvizíciónál is így volt
A te érvedet felhasználva, a pápák sem a hitetleneket ölték meg, hanem azokat, akik politikailag útjukban voltak.... Erre te miért nem érvényesíted az érveidet? Ja, mert keresztények.... Nos ez a kettős mérce szvsz :DDD

www.refujvaros.hu

(#12562) D1Rect válasza zacsibá' (#12557) üzenetére


D1Rect
félisten

A kereszténységgel az a baj, hogy nem emel szót amikor Jézus nevében valakik elkezdenek öldökölni. Ez a valós hiba.

Tudhatnád, hogy azért dobtak atomot Japánra, mert így megmentettek egy csomó embert!
Nem figyeltél történelem órán?

Afganisztánban a gonosz tálibokat döntötték meg!
Irakban pedig az elnyomó rezsim alól szabadítják fel a szegény lakosságot!

Az USA a "fényespáncélú" nemzetközi lovag!
Akik ezzel nem értenek egyet azok terroristák és börtönbe velük, majd később megmondjuk mit is követtek el...

(#12563) kymco válasza zacsibá' (#12560) üzenetére


kymco
veterán

Nem értem, hogy miért kell mindenre ráhúzni, hogy ez a vallás miatt, ez nem a vallás miatt...

Jézus nem buzdított emberölésre, Jézus nem szállt szembe agresszíven még az elnyomókkal szemben sem, sőt tanítványai sem erről voltak híresek, miután megtértek és Jézus követőkké lettek.
Az igazi keresztény Jézus követő... nem fog másokat a hitük miatt megölni, megverni, felnégyelni, karóba húzni... aki ezt teszi bármennyire is bizonygatja, hogy keresztény (Krisztus követője), nem az...

www.refujvaros.hu

(#12564) zacsibá' válasza kymco (#12561) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Igaza van Direct-nek. Gumiszerűen alkalmazod / alkalmazzátok a keresztény szót. Ha jó akkor 100% hogy keresztény (még a Buddhistába is képesek lennétek belemagyarázni, hogy ő valójában keri) ha rossz akkor 100%, hogy nem annak ellenére hogy a hite miatt ölt más vallásút.

Kérem azt az ateista példádat, aki konkrétan azért ölt le egy más vallásút mert az a mese szerinte nem igaz és az ő meséje az igazabb... Csak az a gáz, ha ez így van akkor már nem ateista, mivel az ateista NEM hisz felsőbb erőben... Ergo ki van zárva, a vallási indítatású ölés lehetősége...

Hmmm, várom a magyarázatod, hogy az ateista is hisz istenben ;)

!!! Az tartozik bele az adott vallásba, aki azt állítja hogy annak a vallásnak a tagja! NEM más dönti el, hogy a tagja-e vagy sem, csakis az egyén. És ha ő erre hivatkozva öl, akkor bizony a VALLÁS miatt ölt, ha elfogadod ezt a tényt ha nem. !!!

(#12562) D1Rect: +1 :)

[ Szerkesztve ]

(#12565) fordfairlane válasza zacsibá' (#12557) üzenetére


fordfairlane
veterán

Ezen kívül Hitlert felhozni vicc...

Miért lenne vicc? Ha valamit tanulni lehet a 20. századból az az, hogy szinte bármilyen eszme nevében le lehet gyilkolni tömegeket.

x gon' give it to ya

(#12566) kymco válasza D1Rect (#12562) üzenetére


kymco
veterán

Ez nem igaz... Hol öldökölnek most Jézus nevében? Bármilyen hívő keresztény közösséget kérdezel, egységesen nem vállal közösséget egyetlen keresztes gyilkolászással, amit a hit nevében tettek, egyetlen inkvizíciós ítélettel sem... Nem tudom, hogy mit tudnánk még tenni.
Ne ess abba a hibába, hogy a kereszténységet azonosítod a katolicizmussal... mert nem azonos. van átfedés, és ezek az átfedések nagyon izgalmasak, már-már protestáns szellemiségűek, de az átfedés még nem azonosság.

www.refujvaros.hu

(#12567) zacsibá' válasza fordfairlane (#12565) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Azért mert nem a vallás miatt ölt. Zsidókat sem azért írtotta mert izraeliták hanem azért mert zsidók... Ezen felül írtotta a lengyeleket és a cigányokat is elég rendesen

(#12568) kymco válasza zacsibá' (#12564) üzenetére


kymco
veterán

Ha én azt vallom, hogy hozzád tartozom, és ezért ölök, akkor felelős vagy te is? A logikád szerint igen.
Nem látod, hogy az a hiba benned, hogy kategorizálsz... Te mondod meg, hogy mi a kereszténység definíciója, nem hagyod, hogy ezt a keresztények tegyék. Kategorikusan kijelented, hogy nem volt olyan ateista, aki mást a hitéért ölt meg, majd magyarázni kezded, hogyha mégis, akkor sem azért tette...
Ki az, aki gumiszerűen, kettős mércével alkalmaz dolgokat, hát nem én!
A keresztény hitnek éppen ezért vannak alaptételei, alaptanításai, ha tetszik dogmái, hogy amolyan kívülről beledumálók , akiknek kummantásuk sincsen a dolgokról, ezeket megismerve megérthessék, hogy mi a kereszténység, ki a keresztény... de a legegyszerűbb: keresztény, aki Jézust követi... ez a szó jelentése... ez az alap. Aki nem Jézust követ, lehet bármilyen kereszttel teli, nem keresztény. És ezt nem én találtam ki, ez nem gumi paragrafus, ez bibliai alap, ami több ezer éve le van írva....

www.refujvaros.hu

(#12569) hallari válasza zacsibá' (#12557) üzenetére


hallari
tag

"Itt nem a keresztény hittel van a baj, hanem azzal hogy egy hitcsoport leöl egy másik hitcsoportot azért mert szerintük az ő meséjük hitelesebb. Ebben a keresztények élen járnak!"

Mondj már légyszíves példát, hogy ez ma hol történik...

Ha meg több évszázaddal ezelőtt, akkor felejtsük már el, mert ez tényleg "erősen zöld" stílusa volt, hogy semmit nem volt hajlandó megérteni, viszont minden kommentjében újra ugyanazokkal a fárasztó klisékkel rukkolt elő.

"Mellesleg rakat ember Hitlert hozza fel... kérem szépen... Mi is volt a német katonát övén? "Gott mit uns!" Azaz "Isten velünk van!"..."[/OFF

Ez nem H. ötlete volt, hanem Németország protestáns múltjából fakadt.

(#12570) fordfairlane válasza zacsibá' (#12567) üzenetére


fordfairlane
veterán

A történelmet elnézve én úgy látom a dolgot, hogy a hatalom hatalompolitikai okok miatt öl. Ehhez felhasználja az uralkodó eszmeirányzatokat. Másképp nem tudom megmagyarázni azt, hogy valaki a keresztény egyház/német élettér/szovjet típusú anyámkínja/demokrácia/"a tuszik csótányemberek" nevében öli az embereket.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#12571) zacsibá' válasza kymco (#12568) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Azt tudod, hogy aki a Korán tanításait hiszi el annak is tilos ölnie? Korán egyik alaptétele, hogy nem szabad megölni egy másik embert... És ha tudod miért találták ki a Koránt akkor tudod miért van ez benne...

Az megint más dolog, hogy ki hogyan értelmezi ezt. Ez igaz a kereszténységre is, mert a te logikád szerint akkor aki a hírek szerint azért öl mert muzulmán akkor az sem azért öl, mert nem tartozhat bele mert a Korán nem ezt mondja....

Kérlek ne gyere most nekem itt a fake idézet linkelgetésekkel... Csak a Koránból fogadom el pontos oldal és bekezdés számmal (nem fogsz találni olyat hogy ölj.)

(#12569) hallari: Akármikor fel lehet azt hozni, mert már minden a múltban történt.. Ha 1 órája történt az pontosan olyan mintha 500 éve történt volna.. Nem lehet rajt változtatni. És mivel több millió ember halt meg az inkvizíció és a keresztes háború miatt ezt bármikor fel lehet hozni érvként. Akkor nem lehetne ha meghalt volna mittom én 1000 ember.

[ Szerkesztve ]

(#12572) kymco válasza hallari (#12569) üzenetére


kymco
veterán

És kiegészítem annyival, hogy Hitler annyira volt vallásos, hogy saját szája íze szerinti bibliát gyártott. Kihagyta a zsidó utalásokat, és azokat a könyveket, amik neki nem tetszettek... hát ennyire volt keresztény...

www.refujvaros.hu

(#12573) kymco válasza zacsibá' (#12571) üzenetére


kymco
veterán

Örülök erősen zöld, hogy egy kissé visszafogottabb lettél...
Engem nem érdekel a korán, ha valaki akar, majd idéz neked belőle. Egy szót sem mondtam a muzulmánokról a jelenleg folyó vitánkban, és vsz nem is fogok.
A kereszténységet a Biblia határozza meg, sőt hangsúlyozottan Jézus személye. Így innen fog kiindulni az én érvelésem, gondolatmenetem. Ha Jézus tanításában találsz ölésre értelmezhető passzusokat, gyere elő vele, ha nem, akkor ne replikálj, hogy a keresztény a hite miatt gyilkol...
Ha pedig nem Jézus alapján hozod meg, még félreérthető módon sem, akkor nincs miről beszélnünk. Keresztény szó jelentése: Krisztus követő... aki nem követi őt, nem keresztény. Ilyen hihetetlen egyszerű a definíció... még egy kisgyermek is megérti.
Ja, hogy ekkor már nem lehet köpködni azoknak a rémtettei miatt, akik a keresztény szót a saját gyarlóságuk leplezésére használták fel, de Jézust nem ismerték? Hát igen, akkor sok muníciót elvesztesz... de van haszna is megismered azt, amit ismeretlenül indulatosan kritizálsz....

www.refujvaros.hu

(#12574) zacsibá' válasza kymco (#12573) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Nem erősen vagyok, de teljesen mind1. Mint mondottam biztos skizó lettem.

Érdekes... Úgy tűnik mintha az egész kereszténységet önmagadnak formáltad volna... Te szerinted akkor nem létezik egy egyház sem mert azok hát mégsem keresztények, mert a te nézeteiddel ütközik..

Ha tudsz rendesen érvelni, és nem ugyan azokat ismételni csak akkor reagálj légyszíves.

(#12575) kymco válasza zacsibá' (#12574) üzenetére


kymco
veterán

A kereszténység definíciója nem az én találmányom. Kétezer éves. A 16. században a magát kereszténynek mondók odajutottak (római egyház), hogy Bibliákat égettek, mert veszélyes, ha Isten igéjét nem latinul hallja az ember, sőt még meg is érti.. Nos ekkor már érett volt az idő a reformációra. És ha nem lett volna, akkor még érteném a kétkedésed, de már Luther sem volt az erőszak híve, ő sem állt a felkelő, gyilkolászó parasztok élére, még ha a követeléseik nagy részét jogosnak is tartotta, meg is kapta a magáét a szocialista ideológiában.....
Nem értelek, komolyan mondom. Az én kereszténységem nem új, kétezer éves. Vonulata, Márk, János, Lukács, Máté evangélisták, Pál apostol, Justin Martyr, Tertullianus, Augustinus, Assziszi Ferenc, Luther, Kálvin, Szegedi Kis István, Károli Gáspár, Bethlen Gábor, John Wesley, Spurgeon, Ravasz László, Joó Sándor, Cseri Kálmán, Gyökössy Endre.. Ez az egész történelmen végigvonul Jézustól indulva. Nem magányos történelemhamisító, vallás faragó vagyok :)

www.refujvaros.hu

(#12576) zacsibá' válasza kymco (#12575) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Akkor másképp megyek neki a témának.

Mitől lenne jobb a te hited a muzulmán vagya buddhista hitvilágnál? És miért létezik egyáltalán több ezer vallás? :)

Mert a te logikád szerint lehet te isten tagadó, hamis vallást követő ember vagy. (Igen áttérek erre mert a másikat nem érted).

[ Szerkesztve ]

(#12577) kymco válasza zacsibá' (#12576) üzenetére


kymco
veterán

Nem tudom, hogy mit lehetne erre mondanom. A hitem nem választás volta részemről. Nem méregettem, hogy melyik a jobb vallás. Nem nem mérlegeltem a hasznot és a veszteséget. Pontosabban tizenévesen pont ezeket tettem, sőt, még saját vallást is kreáltam egy barátommal, egy olyat, ami nekünk a legjobb...
Aztán évtizedek után a materialista hétköznapjaimban Isten megjelent az életemben. Először szembesített bűneimmel, majd megmutatta, hogy mi a kivezető út. Nem én választottam Őt, Ő választott engem... innen kezdve nem mérlegelem, hogy milyen a másik, mikor rátaláltam az igazira :)

www.refujvaros.hu

(#12578) hallari válasza zacsibá' (#12571) üzenetére


hallari
tag

"Akármikor fel lehet azt hozni, mert már minden a múltban történt.."

Ez igaz, csak te a JELENBEN ÉLŐ KERESZTÉNYEK BUNKÓZÁSÁRA használod fel érvanyagként, ami viszont erős csúsztatás, hiszen ezen az alapon téged is felelőssé lehetne tenni, mint ateistát Sztálin vallásellenes indíttatású tömeggyilkosságaiért. Ezen is gondolkodj el, mielőtt kettős mércéről beszélsz (mint tetted egy korábbi kommentedben).

Az állításomat pedig fenntartom: ugyanazzal az érvanyaggal dolgozol, mint "erősen zöld", kettős a mércéd, nem vagy hajlandó SEMMILYEN ellenérvet elfogadni, sőt, megfontolás tárgyává tenni, egyfolytában HIBÁZTATOD az oldalon kommentelő keresztényeket olyasmikért, amikhez semmi közük, ELSŐ kommentedben Marxot idézed, aki szinte "kedvence" a kitiltottnak, úgyhogy megismétlem:

TE "ERŐSEN ZÖLD" VAGY ÚJRAREGELVE.

[ Szerkesztve ]

(#12579) zacsibá' válasza kymco (#12577) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Ezeken az "isten megjelent előttem" dolgokon röhögni tudok bocs...

Több ezer évvel régebbi vallások vannak mint a kereszténység... Akkor hol volt az istened?
Hogy néz ki isten? Szakással, botos bácsi mint gandalf ?
Mit mondott, milyen a hangja?
Ezen felül ha valóban létezik, engem miért nem büntet meg a tízparancsolata szerint? A 10 ből leglaább 7-et elkövettem.

Ha Isten szól hozzád; skizofrén vagy

Nem gecizésből mondom, de a helyedben nagyon sürgőssen felkeresnék egy Pszichológust és feliratnék pár bogyót, mert ebből később még gondjaid lesznek.

(#12578) hallari: Nem fogom sokadszorra kifejteni, hogy az ateista nem öl a vallása miatt mivel nincs vallása. Ő maximum valamilyen politikai vagy hirtelen felindulásból vagy vagyoni okok miatt ölhet.

Ezen felül természetesen én vagyok Erősen Zöld, mivel nem szeretem az elbutító vallásokat és ismerem Marxot mint ő. Ezen felül olvasok még vilagnézet blogot, de váárj akkor lehet én vagyok a világnézet szerkesztője is nem?

Régebbi kommentre, a mártírságosra:

"Az, hogy egy mártír meghal, bizonyítja, hogy nem volt gyáva, de nem jelenti, hogy nem volt őrült. "
Charles Caleb Colton

[ Szerkesztve ]

(#12580) fordfairlane válasza zacsibá' (#12579) üzenetére


fordfairlane
veterán

Ezen felül ha valóban létezik, engem miért nem büntet meg a tízparancsolata szerint?

Dehogynem büntet. Moderátor képében. :))

x gon' give it to ya

(#12581) degu válasza D1Rect (#12525) üzenetére


degu
senior tag

Ezzel csak azt akarom mondani,hogy nem ertekelheto teljesen negativan a keresztenyseg,meg atheista nezopontbol sem,mert voltak kivalo jezsuita tudosok,es voltak jezsuita inkvizitorok is.Az egyhazi iskolak a hit terjesztesen kivul tudast is terjesztettek,a szocialis segitseg pedig jelentos volt.
A keresztenysegnek,a kozepkorban fontos szerepe volt az allam,es a kozponti hatalom megszilarditasaban,mivel egy egyseges eszmerendszer volt a feudalis kiralysagokban.
Voltak termeszetesen negativ hatasai is,de nem itelheto teljesseggel,es mindenkor-rossznak!
/Ezzel persze nem akarom radtukmalni a velemenyemet,mert mindenki ugy iteli meg,ahogyan akarja! :R /

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#12582) kymco válasza zacsibá' (#12579) üzenetére


kymco
veterán

Hála Istennek rendben van az életem, köszönöm az aggódásodat. Olyan munkahelyen dolgozom, ahol rendszeresen tesztelnek, mert a munkavégzésemhez szükséges az ép elme... és még megvan a munkám... és mindez gyógyszer, alkohol és drog nélkül...

Tehát ez a erősen zöld által is többször hangoztatott skizofrénség nem áll fenn, bármennyire is szeretné erőltetni több ember.

A tízparancsolat pedig védelmed érdekében hangzott el, amennyiben nem tartod magad ezekhez, nem fog megvédeni... ennyi... és majd a hatását te is meglátod előbb-utóbb...

www.refujvaros.hu

(#12583) kymco válasza fordfairlane (#12580) üzenetére


kymco
veterán

:D

www.refujvaros.hu

(#12584) zacsibá' válasza degu (#12581) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Ez pontosan így van ahogy mondod. De a vallás többet ártott összeségében mint segített. Kultúrákat pusztított el, népeket írtott ki, milliókat kínzott meg egy vagy több mese nevében.

Egyetlen igazán jó dolog köszönhető a papoknak, az pedig a Sör :DDD

(#12582) kymco: Milyen hatását? George Carlin hatalmas vallás ellenes ember volt, és láss csodát 71 éves korában halt meg. Persze tudom, biztosan a pokol mélyen szenved és közben pitét süt a nagyival sütő nélkül...

Arra nem is gondoltál, hogy a pokol tele van ismerős arcokkal, ráadásul az összes Metal / Rock N Roll banda is ott van vagy ott lesz? Eléggé meggondolandó, hogy hova is szeretnék kerülni a 2 mesebeli hely közül.

"A vallás egy baromság! by George Carlin" (cc gombbal ott a magyar felirat)

[ Szerkesztve ]

(#12585) hallari válasza fordfairlane (#12580) üzenetére


hallari
tag

Ez most kifejezetten stílusos volt. ;) ;) :D

(#12586) kymco válasza zacsibá' (#12584) üzenetére


kymco
veterán

Szörnyű, de a "szabadság, egyenlőség, testvériség" nevében sok embert fejeztek le... akkor ez az eszme befürdött... legalábbis szerinted.

www.refujvaros.hu

(#12587) zacsibá' válasza kymco (#12586) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

Tereled a szót, és nem válaszolsz a kérdésekre mert nem tudsz válaszolni.

Most már megint, hogyan jön ide egy politikai dolog? A demokrácia is királyság amibe senki nem halhatna meg... papíron... A kommunizmus is királyság, mert itt a legegyenlőbb mindenki.... papíron.....

Érdekes ember vagy szerintem... De miért várok el ész érveket egy olyan embertől aki előtt "megjelent isten"?!

(#12588) kymco válasza zacsibá' (#12587) üzenetére


kymco
veterán

Milyen kérdésre nem válaszolok? A hülyeségre... már elnézést nem fogok... nem beszélek a kaporszakálluról, főleg mert hülyének nézel..... Az Istennel való kapcsolatom intim dolog... nem szeretném hülye kérdések és hülye sztereotípiák kereszttüzében legyen...

www.refujvaros.hu

(#12589) CYBERIA válasza zacsibá' (#12579) üzenetére


CYBERIA
őstag

„Ezen felül ha valóban létezik, engem miért nem büntet meg a tízparancsolata szerint? A 10 ből leglaább 7-et elkövettem.”
Isten nem ver bottal, azt mondják.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#12590) zacsibá' válasza kymco (#12588) üzenetére


zacsibá'
csendes tag

"Minden szektában vannak bolondok, és szélhámosok; miért higyjek rejtélyekben, amit senki nem ért, csak azért, mert olyan emberek írták, akik az őrületet választották inspirációként, és Evangélistáknak mondták magukat? f"

George Gordon Noel Byron

(#12591) kymco válasza zacsibá' (#12584) üzenetére


kymco
veterán

Figyelj, az amit látsz, az nem azonos azzal, ami a szívben van. Vagy úgy gondolod, hogy az összes celeb a világ legboldogabb embere, mert ilyennek látod a kamerán keresztül?
Nekem nem tisztem senkit sem ítélni... én a környezetemben látom, hogy van értelme figyelni a tízparancsolatra...

www.refujvaros.hu

(#12592) kymco válasza zacsibá' (#12590) üzenetére


kymco
veterán

Nem kell hinned benne... senki sem kényszerít rá...

www.refujvaros.hu

(#12593) hallari válasza kymco (#12586) üzenetére


hallari
tag

Ez az "eszme nevében való gyilkosság miatti felelősségrevonás"-gondolatkör meg különösen vicces, hiszen míg pl. Marx és Engels senkit nem öltek meg és nem is törekedtek semmilyen terror bevezetésére, addig ezt Lenin és Sztálin simán megtették. Mégsem gondolja azt senki, hogy ezeket az embereket egy kalap alá kéne venni. Pedig Marx egyértelműen beszélt proletárdiktatúráról, de érdekes módon mindenki külön tudja az elméletet választani a gyakorlattól.

A kereszténység esetében ráadásul még ez a párhuzam sem merül fel, hiszen Jézus SOHA nem buzdított gyilkosságra, sőt, amikor Péter levágta a templomszolga fülét, amikor elfogták, akkor meg is gyógyította. És ő mondta, hogy azért jött, hogy az emberek lelkét MEGTARTSA, NEM HOGY ELVESZÍTSE. Ennek ismeretében egy kalap alá venni Őt, vagy hívő követőit vakbuzgó, a kereszténység alapelveinek ellentmondó, sötét középkori, vallásos fanatikus vezetőkkel, ez több, mint merész gondolat.

EZ MÁR FANATIKUS, BIGOTT ATEIZMUS. :K

(#12594) fordfairlane válasza hallari (#12593) üzenetére


fordfairlane
veterán

Ez nem ateizmus, én is ateista vagyok. Ez vallásellenesség.

x gon' give it to ya

(#12595) hallari válasza zacsibá' (#12590) üzenetére


hallari
tag

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Antoine de Saint-Exupery

(#12596) hallari válasza fordfairlane (#12594) üzenetére


hallari
tag

Így van. Az ateizmus bigott, fanatikus formája a vallásellenesség.

(#12597) degu válasza zacsibá' (#12584) üzenetére


degu
senior tag

Most en vagyok az *ordog ugyvedje*! :DDD
Igazat adok Neked!
De!
Tagadhatatlanul szerepe volt az emberiseg sorsanak alakulasaban
Mi lett volna helyette?A tortenelem nem ismeri az *urt* Valaminek be kellett volna toltenie a helyet.
Es mi lett-lehetett volna az?

Azert vitatkozunk egyertelmuen -eredmenytelenul,mert a hit,es a hit tagadasa kozott NINCS atjaro!
Mind a ketto vindikalja a jogot maganak,hogy az O vilaga az igazi- a masik...hamis!
Ez ket kulonbozo dimenzio!
Es /egyenlore/ a kulonbozo dimenziok kozott nincs semmilyen kapcsolat!
/Es a *foldbedongoles* sem vita-erv! :P /

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#12598) Psych0


Psych0
őstag

Ez a topic jobb, mint a Jósi barát.

Azért figyelmeztetek, mindenkit, hogy az internetes fórumokon van egy szokás, melyszerint, ha valaki érvként megemlíti Hitlert, vagy a nácikat, akkor törvényszerűen elvesztette a vitát. ;)

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#12599) D1Rect válasza kymco (#12566) üzenetére


D1Rect
félisten

Ha "Jézus követői" megégetik a boszorkányokat, akkor ott valami nem kerek.

zacsibá': Igazából, ha megnézed a jelentősebb vallások közt találsz közös pontot.
Az egyik ilyen a "legfelsőbb lény, aki jóságos".

Múltkor láttam egy jó (talán) kabbalista videót YT-on, ahol egész érthetően magyarázza az előadó "Istent" bárki számára.

(#12598) Psych0: Igen, ezen magamban mosolyogtam is. :)
Azért emlegettem "Németeket" nem konkrétan személyt. :D

[ Szerkesztve ]

(#12600) fordfairlane válasza Psych0 (#12598) üzenetére


fordfairlane
veterán

Azért figyelmeztetek, mindenkit, hogy az internetes fórumokon van egy szokás, melyszerint, ha valaki érvként megemlíti Hitlert, vagy a nácikat, akkor törvényszerűen elvesztette a vitát. ;)

Hitlerrel mindent és mindennek az ellenkezőjét is igazolni lehet, azonban a téma alapján, miszerint a keresztény egyház a vallás nevében hány embert ölt meg, Hitler és rendszere pont jó példa arra, hogy nem a vallás a lényeg ebben a kérdésben. Akármelyik huszadik századi totalitárius diktatúrát lehetne felhozni, de európai nemzet révén nyilván Hitler jut eszébe a legtöbbeknek.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.