Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#12651) Psych0 válasza morhange (#12648) üzenetére


Psych0
őstag

Igazad van. Többezer lelet van, ami igazolja az evolúciót, de egyértelműen csak végtelen számú lelet bizonyítaná, másrészről viszont van egy könyv, ami állítja többek közt az ellentétét.

[ Szerkesztve ]

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#12652) morhange válasza cucka (#12649) üzenetére


morhange
tag

Na éppen ez az, ha nem tudod mérni, akkor hogy bizonyítod? Ott van, vagy inkább volt Einsteint elmélete a fénysebességről, az is megdőlt állítólag és ennél a témánál a kérdés még mindig nyitott, mihez képest nem lehet a fénynél gyorsabb valami? Fénysebességet mihez képest mérünk? Földhöz képest? A föld is halad adott sebességgel a Nap körül, a Nap is halad.

A Nap sebessége:
Sebesség 217 km/s a Tejútrendszer középpontjához képest, 20 km/s a szomszédos csillagokhoz képest. Akkor a fénysebesség mihez képest fénysebesség? A Föld körül keringett a Nap egészen Galileiig, aki új viszonyítási alapot adott. Lehet, hogy egy bolygóhoz képest a Föld fénysebességgel távolodik, akkor tessék, máris elértük a fénysebességet, lehet meg is haladtuk azt.

Nem a linket kell kommentálni, hanem a tartalmat, persze ha az origora vagy indexre mutatna, biztos jobban mutatna ;)

(#12651) Psych0 Ha van egy edényem ami 5 éves és azt mondom, hogy nincs más, régebbi edényem, akkor ez egy állítás, de ha találok egy régebbi edényt, akkor állítást, nyer, hogy van régebbi edényem, és amit eddig állítottam, hogy nincs, az innentől kezdve hamisnak bizonyul. Az időskálát használó kutatások érdekesek.

[ Szerkesztve ]

(#12653) Psych0 válasza morhange (#12652) üzenetére


Psych0
őstag

"Sebesség 217 km/s a Tejútrendszer középpontjához képest, 20 km/s a szomszédos csillagokhoz képest. Akkor a fénysebesség mihez képest fénysebesség? A Föld körül keringett a Nap egészen Galileiig, aki új viszonyítási alapot adott. Lehet, hogy egy bolygóhoz képest a Föld fénysebességgel távolodik, akkor tessék, máris elértük a fénysebességet, lehet meg is haladtuk azt."

LoooooL!
Ülj le, egyes!

"Einsteint elmélete a fénysebességről, az is megdőlt állítólag"

Ezt meg milyen alapon?

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#12654) cucka válasza Noddy (#12650) üzenetére


cucka
addikt

Az a baj, hogy a természetes szelekciót keveritek az evolúcióval, kár hogy ezt magyarázni kell.
Nem keverem, a természetes szelekció az evolúció egyik mozgatórugója, nincs köztük egyenlőségjel.

Egyébként a diplomám már megvan, a doktorimon dolgozok éppen.
Kicsit olyan érzés ez, mint ha ateistaként elvégeztem volna egy teológia egyetemet :D

(#12652) morhange
Ott van, vagy inkább volt Einsteint elmélete a fénysebességről, az is megdőlt állítólag
Nem, nem dőlt meg, annyi történt, hogy vannak mérési eredmények, amelyek "érdekesek".

Akkor a fénysebesség mihez képest /../
Csak ismételni tudom az előttem szóló megállapítását: ülj le, 1-es :)

(#12655) Noddy válasza cucka (#12654) üzenetére


Noddy
senior tag

Örülök, hogy látod, hogy nincs egyenlőségjel a természetes szelekció és az evolúció között.
A biológus társadalomban van egy alap amire építkezni kell ez az evolúció, csak az a gond az egésszel, hogy az evolúció biológián kívül az összes többi terület megáll enélkül az alap nélkül, nem szükséges hozzá, nincs következménye (de az utóbbi időben ezt is inkább rendszerbiológiának hívják, nem teljes az átfedés, de kb. hasonló problémákon dolgoznak). Tehát ennyire fontos dolog az evolúció és ekkora a jelentősége... mint szakmabeli nem tudom megrendíthetetlen tényként kezelni azt ami nem az.

Nem is gondolnád hány ember elvégzi a teológiát úgy hogy nem hisz se a Bibliában, se Istenben és még képes prédikálni is róla...

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#12656) D1Rect válasza Psych0 (#12647) üzenetére


D1Rect
félisten

Ha kvantummechanika: measurement problem ;]

(#12657) lao ce válasza Noddy (#12645) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Akkor ha az evolúció tényleg létező dolog, az ateisták ki fognak szelektálódni? "
nem hiszem, de nem azert mert az ember leallitotta volna az evoluciot, hanem mert a deviancianak is megvan az evolucios szerepe es haszna a tarsadalomban.

nicht kompot

(#12658) doc válasza lao ce (#12657) üzenetére


doc
nagyúr

tehat ateizmus == deviancia szerinted? :F
ez mondjuk parszaz eve meg siman igaz is lehetett, ma mar lassan az ellenkezoje a helyzet...

(#12659) hallari válasza doc (#12658) üzenetére


hallari
tag

Szerintem nincs így. A Biblia EREDETI üzeneténél még senki nem talált ki jobbat. Ha a Tízparancsolat és a Hegyi Beszéd alapján rendeznék be az életüket az emberek, akkor a világ legtöbb problémáját el lehetne simán felejteni.

(#12660) lao ce válasza doc (#12658) üzenetére


lao ce
aktív tag

ateizmus == isten nelkuliseg != hitetlenseg
ezek csak szavak egy pongyola megfogalmazashoz. elnezest.

mondhattam volna ugy, hogy egy olyan csoport aki nem hisz semmifele termeszetfeletti dologban, az a kisebbseget kepviseli (ilyen dolgokban mint: agykontrol, homeopatia, fekete macska, ufok, kiszorodo so, feng shui, es persze az istenek etc). hasonloan mint a homoszexualitas. ha megfordulna a relacio valaha, akkor a heteroszexualitas meg az hitetlenseg lesz a deviancia, de akkor sem hiszem hogy kihalnanak ezek. kellenek az oldalak az egeszseges korforgashoz.

hogy ki van tobbsegben? en ugy erzem a hit oldal elnyomo tobbsegben van volt es valoszinuleg lesz is. azt hiszem a hit valamiben ami megmagyarazhatatlan fontos resze a fejlodesnek.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#12661) doc válasza hallari (#12659) üzenetére


doc
nagyúr

azert ezzel nem ertek egyet, a vallasok nagy reszerol elmondhato, hogy ha mindenki betartana a tanitasaikat, akkor pont olyan problemamentes vilag lenne, mint amilyet leirtal (eleg ha a mostanaban olyan divatos keleti vallasokat/filozofiakat nezzuk)

lao ce:
igen, ertem mire gondolsz, de szerintem akkor is egyre tobben lesznek az abszolut materialistak, bar azert vannak olyan idoszakok, mikor divat mindenfele misztikus dologban hinni

(#12662) Peethy válasza morhange (#12652) üzenetére


Peethy
őstag

Fénysebességet mihez képest mérünk? Földhöz képest?

Talán érdemes lenne elolvasnod az általános relativitáselméletet, ugyanis ott pont az inerciarendszerekről szól. Ha 100ezer km/s-el haladok egy vonaton, és ég a lámpa, a fény nem 200ezer és 4000ezer km/s-el halad 1-1 irányba, hanem ugyanúgy fénysebességgel. Tekintve, hogy leírásod alapján nem igazán hallottál még erről, szerintem ne nagyon menj bele fizikai elméletekbe...

(#12661) doc: az emberiség egyre inkább kezd kijönni abból a helyzetből, amikor az ateizmus volt a divatos. Ez mondjuk a 19. századra igaz, a nagy "felvilágosodásra". Manapság az emberek kezdenek visszatérni... valamihez. A világ szerintem ettől nem lesz jobb, legfeljebb más lesz az aktuális "trend"... mindenesetre érdekesen veszem, mikor 1-2 ismerősöm kinevet, hogy miben hiszek, mikor ők mindenféle buddhista leírás alapján pakolgatják a tárgyaikat a szobában, meg medálokat hordanak, hogy a rezgésekkel kiegyensúlyozottabbak legyenek.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#12663) doc válasza Peethy (#12662) üzenetére


doc
nagyúr

hm, ebben teljesen igazad van, a mai kor divatvallasai a Feng Shui es egyebek (a TV-s gyogyitokrol meg josokrol mar nem is beszelve, egyszeruen nem akarom elhinni, hogy olyat emberek tenyleg neznek...)

arrol amit irtal eszembe jutott Neil Gaimantol az American Gods c. konyv, es lassan tenyleg vallas jelleget kezd olteni a marketing (ld. pl. Apple-hype, stb)

(es meg mielott nekem ugranatok az OFF temaban: en szeretem az Apple cuccait, de nem tartom oket masnak, mint jo minosegu muszaki cikkeknek)

(azt azert megnezem ahogy morhange-nak elmeseled a hiperbolikus geometriat :DDD bar az mar erosen masik topic)

[ Szerkesztve ]

(#12664) Peethy válasza doc (#12663) üzenetére


Peethy
őstag

Na igen, az a másik része. Sok ember ateistának vallja magát, de ahogyan beszél egyes sztárjairól ("jobb esetben" csak 1-1 sportoló, rosszabb esetben meg igénytelen celebek a Való Világból, vagy más hasonló színvonalú műsorból), körülbelül olyan érzést feltételez, mintha valami felsőbbrendű kaszt lenne. Vagy a termékek, vagy a pénz, vagy sok más egyéb. Jó az, ha az embernek vannak példaképei, de eléggé homályos az átmenet a példakép/kedvelt kütyü és a "modern bálvány" között.

Én nem vagyok fizikus, de az alapján, amit leírt, szerintem egyelőre az alapoknak nézzen utána és ne próbáljon filozofálni valami felett, amit kutatni kéne. :D Mélyreható elemzéseket mástól várjon.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#12665) lao ce válasza doc (#12663) üzenetére


lao ce
aktív tag

a feng shui nem divatvallas hanem 3000+ eves, es a taoizmussal kozos gyokerekbol ered.

nicht kompot

(#12666) doc válasza lao ce (#12665) üzenetére


doc
nagyúr

felreerthetoen fogalmaztam, elnezest

arra gondoltam hogy a nyugati vilagban (Europa, Amerika) par eve jott divatba, addig nem is tudtak rola hogy letezik ilyen, most meg boldog-boldogtalan azzal van elfoglalva hogy hova rakja az apropenzes talat, meg hany elefant merrefele nezzen...

(#12667) D1Rect válasza Peethy (#12664) üzenetére


D1Rect
félisten

Az utóbbi időben nagyon erős a bálványimádás.
Persze ez nem mindenkinek tűnik fel.

Ha a bálvány megszerezhető javak és másik személy képében van, akkor az teljesen "normális".
Ki ne szeretné a 2012-es legújabb luxusautót és a 3 dögös szőkét mellé?

Ezt hajtják a "normális" emberek, aztán amikor rájönnek, hogy nem jött össze, leülnek, nyitnak 1-2 sört és torkukszakadtából üvöltenek az ellenfél csapatára a TV előtt.

(#12668) Peethy válasza D1Rect (#12667) üzenetére


Peethy
őstag

Igen, ezzel egyetértek. Nyilván elengedhetetlen része ennek a világnak a pénz, és ameddig világ a világ, ez így lesz. Ezzel talán nincs is baj... de mikor ezek átveszik az első helyet, annak csúnya vége van. Akkor jön egyrészt a lenézés, másrészt meg azok a bátor fickók, akik 80éves néniket vernek meg 20-30ezer forintért.

Anno csináltak egy olyan tesztet az amerikai munkahelyeken, hogy mit szeretnének: több pénzt vagy több szabadidőt? Az emberek nagy része a több szabadidőt választotta, de mikor a túlórát kellett volna lemondani, hogy a családdal lehessen (nem, ez nem Mo., hogy ezért már elküldenek...), akkor mégis bennmaradt. Tehát nagy a különbség a kívánandó és a valójában kívánt között.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#12669) lao ce válasza Peethy (#12668) üzenetére


lao ce
aktív tag

azert ebbol a tesztbol eleg rossz kovetkeztetest vontak le.

a tesztet ugy tettek fel hogy: tobb penzt akarsz vagy tobb szabadidot?
a tesztet ugy hajtottak vegre hogy: akarod megtartani a munkahelyedet vagy akarsz szabadidot a csaladoddal?

a tulora nincs szabalyozva amerikaban, az kotelezo jellegu ha a munkaado elvarja (kiveve talan ket allamot ahol van valamifele korlatozas). persze le lehet mondani - ki lehet konyorogni egyes esetekben, esetleg at lehet szervezni az orakat.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#12670) Peethy válasza lao ce (#12669) üzenetére


Peethy
őstag

Nyilván én laikus, aki egy kommunikáció-órán hallottam az eredményeket úgy 1 éve, nem fogom pontosan leírni a teszt lefolyását, egyetemi kutatók már elég sokat publikáltak ezzel kapcsolatban, tehát nem volt célom 2 mondatban összefoglalni, a teljességre törekedve. Értem ezalatt, hogy fenntartom a kifejezésbeli tévedések jogát (pl. nem túlóra, hanem mittudomén...), de a lényege, tehát hogy a kívánandó és a valóban kívánt, nem megfogalmazott célok között sokszor hatalmas a szakadék. Ennek az áthidalása pedig csak nagyon tudatosan lehetséges.

Szerk: arra egyébként tisztán emlékszem, hogy a kérdés feltevése nem olyan helyzetekre vonatkozott, ahol kötelező lenne még tovább dolgozni, hanem arra, amikor önkéntesen eldöntheted, hogy benn maradsz-e vagy sem.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#12671) degu válasza Peethy (#12668) üzenetére


degu
senior tag

Igen! A jenkik nagy kepmutatok!
Minden filmben tobbszor biztositjak egymast a csaladtagok,hogy mindennel jobban szeretik egymast,de ott eppen ugy bomlanak fel csaladok a karrier,a hutlenseg,a munkamania,stb. miatt,mint barhol masutt!
Minden filmben /ami errol a temarol szol/ benne van,hogy a csalad fontosabb,mint a karrier,hogy a sok penznel tobbet er a szeretet,a penz nem boldogit...stb.
Ezt en ugy szoktam nyugtazni,hogy-Na! megint beetetnek a Nagy Amerikai Alommal!
De sajnos ez egyre inkabb altalanossa valik!
A penz atvette a hatalmat az emberiseg felett!
A penz iranyitja az emberek sorsat,es nem sajat maguk... :W

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#12672) CYBERIA válasza D1Rect (#12667) üzenetére


CYBERIA
őstag

„Ki ne szeretné a 2012-es legújabb luxusautót és a 3 dögös szőkét mellé?”

Én. Egy családi autóval meg EGY svéddel boldogabb lennék. ;)

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#12673) lao ce válasza Peethy (#12670) üzenetére


lao ce
aktív tag

csak ugy mondom mert van kis idom:

miert marad valaki tulorazni ha nem muszaj? esetleg var hogy kisebb legyen a forgalom az utakon, rossz hazassag, anyos latogatasa, randevu munka utan egy oraval a sarkon, project befejezese a vakacio elott, a szemkozti haz ablakaban fel nyolckor egy marha csinos no jogazik es meg masik kilencezer ok.

jaaa, tobb penz. mar ahol fizetik. amerikaban a legtobb irodai poziciora nem fizetnek tulorat, mert az "elvarhato". ahol fizetnek tulorat azok legtobbszor a rosszul fizetett melok, vagy fizikai munka, vagy ahol eros szakszervezet van. de ha kb atlagbernel egy kicsit kevesebbet keresel vagy azon felul akkor mar nem fizetnek tudtommal (en egy foglalkozast sem tudok). szoval kb arrol a retegrol van szo akik masfel lepessel vannak a nagyon szegenyek felett, mert csak azok kapnak tulorapenzt (a nagyon szegenyek SEM kapnak, csak ez a szuk urbanus sav).

szoval a munkahelyi cselekedetek azok inkabb kovetkeznek kenyszerbol, kondicionalasbol es a korulmenyek nyomasabol mint szabad valasztasbol. hacsak nem maganyos milliomosok voltak a kutatas alanyai, ismerd el ez az egesz felmeres egy OKORSEG. :) menjd be es jol mondd meg a kommunikacio orat vezeto fickonak!

hogy ne csak hulyesegrol irjak:
de a vegeredmeny rendben van. sok ember onellentmondasban van, az egoja beszel viszont amit cselekszik az a valot mutatja.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

(#12674) D1Rect válasza CYBERIA (#12672) üzenetére


D1Rect
félisten

Én is szeretnék, mert ezek tök jó dolgok.
De nem ez a legeslegfontosabb amiért bárkit megölünk/kirabolunk stb.
Ezek megszerezhetőek tisztességes úton is.

(#12675) Peethy válasza lao ce (#12673) üzenetére


Peethy
őstag

menjd be es jol mondd meg a kommunikacio orat vezeto fickonak!

Az a fickó 10 évig dolgozott a HVG-nél és ma is külön rovata van ott, tehát szerintem általában meggondolja, hogy mit mond. És pontosan ez a kérdés: miert marad valaki tulorazni ha nem muszaj?

1, Mert nem érzi jól magát otthon, ezért a munkába temetkezik.
2, Mert mindig kell a "több". Pl. ha a Madoff-ügyet nézzük, miért volt értelme +70milliárd dollárért 70akárhány évesen lecsukatnia magát? Így is volt pár milliárdja. De nem, ez nem elég. És itt nem csupán pénzről van szó... vannak emberek, akiket nagyon jól megfizetnek, de kiüresednek benne, például politikusok, neves újságírók, riporterek. Ezek az emberek két dolgot tudnak tenni: vagy beletemetkeznek még jobban a karrierépítésbe és végül csalódnak, hiszen mindig a "több"-et keresik, vagy egyszerűen keresnek valami más célt. Például megtalálják a küldetésüket, a családban, vagy a magánéletben, a vallásban. Én úgy gondolom, hogy pont ez lehetett az oka, hogy pl. Steve Jobs buddhista volt, vagy sok más személy, aki látszólag mindent elért, olyan dolgot választott, amiben valóban kiteljesedhetett.

Épp ezen oknál fogva nem tartom hülyeségnek a felmérést, főleg annak a tekintetében, hogy aki nem fogalmazza meg tudatosan, hogy az én életem küldetése nem csak a munka/karrier/pénz, az előbb vagy utóbb zsákutcába jut. De hogy ne szaporítsam a offot: végeredményben a lényeg az, hogy mi magunk önvizsgálatot tartsunk és rendszerezzük a dolgainkat, szánjunk időt önmagunkra. Ez utóbbiban pl. kifejezetten előnyös, ha az embernek napi rendszerességű imaélete van... tehát a vallás nem csupán "mese", hanem nagyon gyakorlati haszna is van.

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#12677) Psych0 válasza Peethy (#12675) üzenetére


Psych0
őstag

elfordult felőlük a zisten mert túl sok pénzük van

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#12679) degu válasza Peethy (#12675) üzenetére


degu
senior tag

a lényeg az, hogy mi magunk önvizsgálatot tartsunk és rendszerezzük a dolgainkat, szánjunk időt önmagunkra. Ez utóbbiban pl. kifejezetten előnyös, ha az embernek napi rendszerességű imaélete van... tehát a vallás nem csupán "mese", hanem nagyon gyakorlati haszna is van.

Ez bizony nem egy elfogadhato erv!
Pl.aki napi rendszeresseggel medital,vagy autogen treninget ,vagy agykontrollt gyakorol,az *imaido* es vallas nelkul is rendszerezi,atgondolja a dolgait,es tart onvizsgalatot!

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#12680) Peethy válasza degu (#12679) üzenetére


Peethy
őstag

Nem említettem, hogy ez kizárólag a vallásra igaz, és hogy ez volna a vallás legnagyobb előnye és hogy ezért higgyen valaki. Egyszerűen csak azt, hogy az imaélet hittől elvonatkoztatva is nagyon hasznos, de mielőtt félreértitek, anélkül nincs értelme, csak jeleztem.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#12681) degu válasza Peethy (#12680) üzenetére


degu
senior tag

A lenyeg az,hogy akinek szuksege van ra,az tart onvizsgalatot,es rendszerezi a dolgait,akinek nincs,az meg csak ugy el,mint a zuzmo.
Szerintem kicsit eroltetett ezt a metodust,eletvezetest osszekapcsolni a vallassal.

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#12682) CYBERIA válasza degu (#12681) üzenetére


CYBERIA
őstag

Kicsit erőltetett, de annyira azért nem.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#12683) doc válasza degu (#12671) üzenetére


doc
nagyúr

na megint kezdodik a 'hulye amerikaiak' szoveg... :U
semmivel nem hulyebbek mint masok (sot, a sajat tapasztalataim alapjan megdobbentoek jolinformaltak, boven ravernek a magyar atlagra), az meg hogy a filmek nem a valosagrol szolnak, nem szabadna hogy ujdonsag legyen...

(#12684) lao ce válasza degu (#12681) üzenetére


lao ce
aktív tag

"Szerintem kicsit eroltetett ezt a metodust,eletvezetest osszekapcsolni a vallassal."
a meditaciot (vagy az imat) osszekapcsolni a vallassal nem eroltetett hanem epp ellenkezoleg, a forditottja eroltetett. nem haszontalan, annyira azert nem mennek messzire, de azert eroltetett.

pl: ha valaki tai chi chuan-t gyakorol akkor veszithet a sulyabol (most persze kicsit nevetnem kell) es sokan igy reklamozzak nyugaton az iskolajukat, hogy "hasznos" dolog leckeket venni, mert onvedelem meg fogyas stb.

ez mind igaz is, es rendben van, de annyira... feluletes es szanalmas azert... hogy is mondjam... a tao te ching oldalaibol meg fantasztikus papirrepuloket lehet hajtogatni raadasul fele annyira dorzsol mint a biblia.

nicht kompot

(#12685) Hell Knight


Hell Knight
csendes tag

Mi értelme van vitatkozni ha,

1. Aki elhiszi az akármit mondasz el fogja
2. Aki nem hiszi, annak akármit mondasz nem fogja
3. egymás kérdéseire nem válaszoltok
4. a vallásos nem veszi figyelembe, hogy nem csak az ő vallása van a földön

???

Ezen kívül kérdem én.. Miért kellene hinni és tisztelni egy természet felettit ha elméletileg ő a saját képére formált minket és ő ruházott fel azzal is hogyha úgy tetszik akkor utálhassuk. Ezen felül ő mindenható, akkor miért kell templomba járni? Ő tudja mi a jövő és mi a múlt. Tudja azt is amit te még el sem gondoltál de majd el fogod, hiszen ő a mindenható.

[ Szerkesztve ]

(#12686) CYBERIA válasza Hell Knight (#12685) üzenetére


CYBERIA
őstag

„4. a vallásos nem veszi figyelembe, hogy nem csak az ő vallása van a földön”

Dehogynem.

„Miért kellene hinni és tisztelni egy természet felettit ha elméletileg ő a saját képére formált minket és ő ruházott fel azzal is hogyha úgy tetszik akkor utálhassuk. Ezen felül ő mindenható, akkor miért kell templomba járni?”

Nem kell. De lehet.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#12687) Hell Knight válasza CYBERIA (#12686) üzenetére


Hell Knight
csendes tag

Bocs, igazad van rosszul fogalmaztam.

Miért vannak templomok meg ilyesmik, ha ő tudja ezek nélkül is elfogadod vagy sem?

Nem szeretnék itt most harcot indítani, csak 1-2 ilyen dologra mindig kíváncsi voltam

(#12688) D1Rect válasza Hell Knight (#12685) üzenetére


D1Rect
félisten

Ahogy nézem neked a dogmatikus vallásokkal van problémád.
Erre tessék:[link] :)

(#12689) Hell Knight válasza D1Rect (#12688) üzenetére


Hell Knight
csendes tag

Nekem nincs semmivel problémám, csak nem értem miért nem látják a hívők az ütközéseket a hitükben.
:B

[ Szerkesztve ]

(#12690) kymco válasza Hell Knight (#12685) üzenetére


kymco
veterán

Én hiszek Jézus Krisztusban, és figyelembe veszem, hogy számos más hitvilág létezik.
Nem kell tisztelni a Mindenhatót. A "kell" tisztelet, nem tisztelet. Ha valaki megmenti az életed, akkor a te tiszteleted felé nem "kell" tisztelet... hanem jön magától...

Az Ő képére teremtettségünk az Isten képviseletét jelenti a teremtett világban. A képviselő pedig döntési hatalommal van felruházva, mint a mi parlamenti képviselőink. Felhatalmaztuk őket arra, hogy minket képviseljenek, de nem programozott robotként. Hozhatnak más döntéseket is, mint amikre mi felhatalmaztuk őket... és te is hozhatsz... nem az ellenkezés van beléd kódolva, hanem a döntés képessége... és persze hagyatkozhatsz Istenre is... erre is megvan a lehetőséged. Igazán akkor látható az Isten képe az életedben, ha ráhagyatkozol...

Templomba sem kell járni. Az embernek fontos, hogy közösségben legyen másokkal. Nem Istennek teszel vele szívességet, ha templomba mész... sőt, ha ez a indíttatás, akkor semmit sem ér... sőt...

Az Istennel való kapcsolat nem szerződés... (én templomba járok, imádkozom, adományt adok, böjtölök, Te pedig cserébe áldj, meg, segítsd az életem és űzd el a gonoszt)

www.refujvaros.hu

(#12691) Hell Knight válasza kymco (#12690) üzenetére


Hell Knight
csendes tag

Értelek, de ki vagy mi a gonosz? Hogyan lehet hogy jelen van a gonosz ha az isten mindenható? Ha valóban mindenható akkor a gonoszt is ő teremtette azért, hogy legyen viszonyítási alap, mert ha nem lenne "gonosz" akkor ő sem lenne "jó" ->Nem lenne értelme az ő "létének" vagy micsodájának.

[ Szerkesztve ]

(#12692) Peethy válasza Hell Knight (#12691) üzenetére


Peethy
őstag

A te fogalomrendszereddel "gonosz" és "jó", az Isten fogalomrendszerével pedig "velem" vagy "nem velem". Isten megadta a szabad akaratot, hogy eldönthesd, szereted-e vagy sem. Hogy miért? Mert nem rabszolgákat teremtett, és ameddig nem lehet nem szeretni, addig nem lehet igazán szeretni sem.

Egyébként igazán sajnálom, hogy:
1, Nem így kezdted itt a társalgást
2, Most megint megszegted a szabályokat és újraregisztráltál, és nem tudtad kivárni azt a pár napot, amit kaptál. Így - az előző figyelmeztetés alapján - sanszos, hogy az értelmes társalgást sem tudod majd folytatni, mert ennek lehetőségét illegálisan állítottad fel.

[ Szerkesztve ]

http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

(#12693) kymco válasza Hell Knight (#12691) üzenetére


kymco
veterán

Az egyik olyan kérdést tetted fel, amire nincs igazából válasz... Leírhatom, hogy szerintem hogy van, de ez az én elképzelésem. A Biblia nem ír erről... de majd később, ha érdekel, én most nem érek sajnos rá... vendégek jöttek hozzánk.

www.refujvaros.hu

(#12694) Hell Knight válasza kymco (#12693) üzenetére


Hell Knight
csendes tag

Jó! Engem érdekel, kb mikorra tudnád bővebben kifejteni? Ha gondolod privátba is jöhet, mert engem érdekel az ilyen "okfejtés"

Előre is kösz, de most nekem is mennem kell

[ Szerkesztve ]

(#12695) D1Rect válasza Hell Knight (#12689) üzenetére


D1Rect
félisten

Ezért linkeltem a Szcientológiát, mert ott nincsenek ütközések. :)

(#12696) CYBERIA válasza Hell Knight (#12687) üzenetére


CYBERIA
őstag

Ez sem egy kötelező dolog, a templomok az emberek akaratából épülnek, mert van igény arra, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Egy templomban többnyire más a közeg, mint otthon, vagy bárhol máshol.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#12697) CYBERIA válasza Hell Knight (#12689) üzenetére


CYBERIA
őstag

„nem értem miért nem látják a hívők az ütközéseket a hitükben”

Én sem értem, milyen ütközésre gondolsz?

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#12698) doc válasza D1Rect (#12695) üzenetére


doc
nagyúr

:DDD :W

(#12699) fordfairlane válasza D1Rect (#12695) üzenetére


fordfairlane
veterán

De ha mégis, annak elrendezésére van a saját szervezetük, a, Sonder... izé, Sea Org. :DDD

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#12700) D1Rect válasza fordfairlane (#12699) üzenetére


D1Rect
félisten

Az egyház tételeit L. Ron Hubbard művei alkotják, semmi köze a Sea Orghoz.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.