Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10227) Dalai Láma válasza euchi (#10226) üzenetére


Dalai Láma
őstag

A bűn az előzményektől függetlenül bűn.

"Ha nem kerül kapcsolatba a keresztény vallással, akkor törvényszerű, hogy nem fog megtérni Istenhez." Természetesen nem, és természetesen nem fog ettől a pokolra kerülni sem.

"Miből gondolod, hogy a szabad akaratodra nincs hatással a környezeted. Ha valamit akarsz, miért azt akarod? Ha egy helyzetben döntesz, miért úgy döntesz? Ha egy picit megpróbálod végiggondolni, elég hamar rájössz, hogy itt is külső tényezőkről van szó: tanult dolgok, tapasztalat, rendelkezésre álló lehetőségek, stb."

Van hatása, de mégis van szabad akarat. A bíróságon sem takarózhatsz azzal, hogy ilyen és olyan környezet hatott rád. Felelős vagy a döntéseidért. A környezeted pedig hatással van a döntéseidre. Szerintem ezt kitárgyaltuk. Mert nem látok köztünk ellentmondást.

"De ha isten alkotta a világot és benne minden törvényt, miért ítélne el bármit, amit a teremtett világában folyik?"

Hidd el, Isten igazságosan, és végtelen szeretetével bírál.

"Rendben, tehát nem látsz benne Isteni beavatkozást." azt hiszem, nagyon messziről kellene kezdenem a sztorit. Mert látom, minden mondatomnál megállítasz. Megint csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki :P

De ha isten alkotta a világot és benne minden törvényt, miért ítélne el bármit, amit a teremtett világában folyik?

A bűnt elítéli. Szabad akarat és a választás szabadsága nélküli világnak pontosan mi értelme lenne? De egyébként kezdünk a határok felé menni. Megkérdezhetnéd rögtön azt is, hogy mi az élet értelme? Miért van földi élet az öröklétet megelőzően? Miért van egyáltalán a világegyetem?

passz

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.