Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
boborján2 #39163 üzenetére
Pfuuu, mennyire látszik, hogy ízlések és pofonok. Nekem az első dolgom volt a TV-n (és a korábbi Samsungokon is) kikapcsolni a simítást ("Tiszta kép"). Borzasztó az a folyékony, - ahogy írta valaki - szappanoperás hangulat, amit az kelt... nem bírom elviselni. Valahogy annyira műanyag, steril, túl művies lesz tőle az egész, hogy rettenet. A mozihangulathoz számomra hozzátartozik a nem tökéletesen folyékony kép. "Drámailag" is csak elvesz ez a túl tiszta, túl élethű simítás, valószínűleg nem véletlenül alkalmaznak sok filmben sok jelenetnél szándékosan állvány nélküli, direkt "remegős", bemozdulós felvételeket, mert az is megadja a jelenet hangulatát. Figyeljétek meg egyszer! Persze, van, akinek ez sem tetszik, nekem viszont abszolút. Ha viszont ezt csökkentjük ezzel a simítás izével, hát akkor az egésznek annyi.
Ismétlem, ízlések és pofonok, de engem rettenetes zavar, ha maximumra van állítva a simítás. Általában a legalacsonyabb értékre szoktam rakni (hogy azért ne is villódzon az egész kép a gyors jeleneteknél), de vannak filmek, amiknél abszolút kikapcsolok MINDEN csilivili utólagos javítást, amit tud a TV és direkt úgy nézem, ahogyan a rendező, operatőr és mindenki eltervezte és ahogyan láttatni szeretné a nézőkkel a filmet. Ezeknél lehet felőlem zaj, képhiba, "akadozó" gyors mozgás, bármi is.
Oké, én ilyen szempontból mókus vagyok, én még DVD-t, sőt, olykor még VHS magnót is használok
A teljes simítást maximum nagyon modern, nagyon ultramegagiga HD felbontással rendelkező természetfilmeknél tudom elképzelni és szoktam használni, de itt eleve a rendező is sok esetben nagyon folyékony hatást szeretne elérni mondjuk egy patak minél folyékonyabb bemutatásával. Azoknak jól áll, de "normál" filmeknél... hát nagyon elveszi a "drámát", a hangulatot. SZERINTEM!
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- SAMSUNG (QE65QN800A) 165CM 8K NEO-Q-LED AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65QN900DT) 165CM 8K NEO Q-LED 2025 CSUCS TV ! AKCIÓ
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest