Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exian

addikt

válasz boborján2 #39163 üzenetére

Pfuuu, mennyire látszik, hogy ízlések és pofonok. Nekem az első dolgom volt a TV-n (és a korábbi Samsungokon is) kikapcsolni a simítást ("Tiszta kép"). Borzasztó az a folyékony, - ahogy írta valaki - szappanoperás hangulat, amit az kelt... nem bírom elviselni. Valahogy annyira műanyag, steril, túl művies lesz tőle az egész, hogy rettenet. A mozihangulathoz számomra hozzátartozik a nem tökéletesen folyékony kép. "Drámailag" is csak elvesz ez a túl tiszta, túl élethű simítás, valószínűleg nem véletlenül alkalmaznak sok filmben sok jelenetnél szándékosan állvány nélküli, direkt "remegős", bemozdulós felvételeket, mert az is megadja a jelenet hangulatát. Figyeljétek meg egyszer! Persze, van, akinek ez sem tetszik, nekem viszont abszolút. Ha viszont ezt csökkentjük ezzel a simítás izével, hát akkor az egésznek annyi.

Ismétlem, ízlések és pofonok, de engem rettenetes zavar, ha maximumra van állítva a simítás. Általában a legalacsonyabb értékre szoktam rakni (hogy azért ne is villódzon az egész kép a gyors jeleneteknél), de vannak filmek, amiknél abszolút kikapcsolok MINDEN csilivili utólagos javítást, amit tud a TV és direkt úgy nézem, ahogyan a rendező, operatőr és mindenki eltervezte és ahogyan láttatni szeretné a nézőkkel a filmet. Ezeknél lehet felőlem zaj, képhiba, "akadozó" gyors mozgás, bármi is.

Oké, én ilyen szempontból mókus vagyok, én még DVD-t, sőt, olykor még VHS magnót is használok :DDD

A teljes simítást maximum nagyon modern, nagyon ultramegagiga HD felbontással rendelkező természetfilmeknél tudom elképzelni és szoktam használni, de itt eleve a rendező is sok esetben nagyon folyékony hatást szeretne elérni mondjuk egy patak minél folyékonyabb bemutatásával. Azoknak jól áll, de "normál" filmeknél... hát nagyon elveszi a "drámát", a hangulatot. SZERINTEM!

Új hozzászólás Aktív témák