Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exian

addikt

válasz PuMbA #39185 üzenetére

Basszus, tökéletesen megfogalmaztad, megelőztél, de pontosan ezt a példát akartam én is említeni, ugyanez jutott eszembe :) Hogy egy festménykiállításra sem ecsettel és színpalettával megyünk, hogy átpingáljuk a mi szájunk íze szerint a festményeket.

"Továbbá a film egy művészeti alkotás."

Így van, ugyanígy vagyok a fentiek mentén a filmekkel is.

De már nem szeretném tovább offolni a topikot ezzel a témával, bár érdekes téma ez is, csak nem ide tartozik, ezért is raktam off-ba.

#39182 boborján2:

Jah, gondoltam, hogy az eredeti kópia is eleve nagyon jó minőségben készült ennél a filmnél (Alien 2), de az meglepett, hogy ennyire szép és jó. Csak nem tudtam eldönteni, hogy történt e utólagos bármilyen feljavítás, vagy egyszerűen ilyen jó volt az eredeti felvétel. Mert azért ez elég ritka, ilyen jó minőségben még nem láttam hasonló korabeli filmet. Igaz, nincs is meg túl régóta a TV, az eddigi kisebb (43"-os) TV-inken nem láttam azért ennyire. A projektoromon meg pláne nem, mert hiába vetítek 100"-on, közel sem 4K vetítőm van. Mondjuk azt tudtam, hogy a régi filmszalagok nagy felbontást tudtak tárolni képkockánként, de azért ehhez brutálisan jó optikával ellátott kamerák kellettek. Meg persze extra jó minőségű filmszalagok.

Új hozzászólás Aktív témák