- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
(ex)Cat #24835 üzenetére
Neked is azt javaslom, amit korábban írtam!
Egyetlen lejátszó ami erre biztos képes a korábban linkelt aktuális Kodi nighty verzió megfelelő beállítással.
Amíg azt valaki nem próbálta ki, addig nem lehet azt mondani, hogy nem tudja....
Sok esetben jól működik még a Vimu Mediaplayer.Ha pedig van lejátszó, AVR/Soundbar és TV, akkor nem a TV engedi át a hangot, odáig el se jut és TV-nek cak képpel kell foglalkoznia.
Mert a helyes bekötési sorrend:
Médiaplayer => AVR/Soundbar => TV
Kevésbé csúszik el a hang és a kép amit az AVR-rel korrigálni tudsz.
Videó jel átengedése az AVR-eknek sokkal jobb mint a TV-k videó és audio szétválasztása és audio tovább küldése.
Eltérni csak akkor javasolt ha régebbi az AVR és nem engedi át a a 4k HDR/DV tartalmakat. De itt is érdemes meg gondolni a megfelelő hdmi splittert vagy extractor beszerzését...További részleteket itt és itt találtok bőven, mert rengetegszer elő jön, hogy nem megfelelő a hang és/vagy kép:
Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok -
sircoon
csendes tag
válasz
(ex)Cat #24835 üzenetére
"Tehát ha a TV-re telepített nagyjából bármilyen lejtászóval játszok le filmet, akkor eséllyel nincs TrueHD hang, ha viszont külső lejátszóról, akkor van/lehet, mert a tv amúgy átengedi magán a hangfolyamot az eARC-os kimenetre kötött bármi felé, aztán az majd kezd vele amit tud/akar?"
Igen, én erre jutottam.
Külső lejátszóról nem is néztem / teszteltem, hogy a TV felismeri-e a kép formátumot (szerintem fel kéne neki). Csak a TrueHD-ra koncentráltam. -
Redlight2
tag
válasz
(ex)Cat #24835 üzenetére
Amúgy ez érdekes, én csak olvasgatom itt a kommentjeiteket. Samu q600b-n hallgatom a filmeket, a héten megjött a kiegészítő hàtsò hangfalpàr, így màr van térhatàs. Plexxel filmezek és ott gond nélkül àt tudtam vàltani trueHd atmos hangsàvra. Csak ugye eddig sok értelme nem volt 3.1-en az atmosnak...nem igazán hozott vàltozást. Max annyit h hangosabb ,meg mintha tisztàbbak lettek volna a hangok.Viszont most is ràpròbàltam és tényleg úgy tűnik, mintha stereoban menne mivel a hàtsò hangfalakon is ugyanaz megy ,mint a soundbar többi részén.
DTS - HD hangnál,meg mintha jò lenne..megmarad a térhang. Sima dts,dd meg sima atmossal szintén van térhang. Szval lehet tényleg nem megy vele a trueHD atmos. (C845x2) -
ρσгτσ
addikt
válasz
(ex)Cat #24706 üzenetére
Ez most nekem is szimpatikus megoldásnak tűnik.
Gyakorlatban van valamilyen hátránya? -
Celtis
veterán
válasz
(ex)Cat #24294 üzenetére
Ha a főmenüben a videókban megjelenik ez az SMB megosztás, akkor ott az opciókon* belül a tartalom megadása menüpontban lehet beállítani, hogy mit tartalmaz a forrás és milyen scrapert használjon.
Ha meg sem jelenik az SMB megosztás, akkor a forrás hozzáadását kell elvégezni. Megadod az elérési utat és ugyanúgy a tartalmat.
*Az egyetlen probléma, hogy a tv távirányítóval nem tudod előhozni a kontext menüt. Erre a legegyszerűbb megoldás, és ezt javaslom is megcsinálni, a keymap editor addon telepítése. Az addon segítségével pl. a távirányító kék gombját lehet beállítani a context menü előhozására. Én még a sárgát szoktam beállítani info gombnak. Meg egy rakás más dolgot. Az addon használata nem egészen triviális. Ha valaki nem boldogul, szóljon.
De itt egy jó guide. Pont a context menüt rendeli hozzá egy gombhoz.De meg is tudom osztani az xml fájlt, amit egy Kodi mappába kell feltölteni és akkor egyből mennek ezek a gomb mappelések. Ebben az a buktató, hogy alapból egy fájböngésző nem látja egy bedugott pendrive-on az xml fájlt.
-
Stealth
senior tag
-
7Heads Drago
veterán
válasz
(ex)Cat #23896 üzenetére
Nincs baj az MDF-el se, csak kérdés hogy van a falra erősítve az MDF. Az MDF panel mögé rakott lemez darab nagy felületre szét tudja dobni a terhelést. Inkább arra kell figyelni, hogy nehogy az egész dekorfalat leszedje.
ROBOTER: Marha sok fajta dűbel van. A legtöbbször nincs szükség ragasztóra ami nagyon drága cucc. A megfelelő dűbel kiválasztásával sok helyre van megoldás. 4 db jó dűbel olcsóbb mint a ragasztó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged