Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaya86
senior tag
Sziasztok. Tv vásárlás előtt állok. Hisense és TCL vonalon nézelődök. Mindkettőnél vannak aggodalmaim, főleg szoftveres téren inkább. Ma próbáltam pár TCL -t, egész gyorsak voltak. Viszont itt olvasok problémákat. Ez csak a 805-re vonatkozik, vagy úgy általában problémás a TCL-ek szoftvere? Illetve ezzel [link] a típussal van valakinek tapasztalata? Egész jó áron lenne.
[ Szerkesztve ]
-
klaya86
senior tag
Hali. Megnéztem ma a egy 65C645-öt. Direkt vittem 4k vagy full HD filmet vittem tesztre, hanem HD és egy sd. Nos a jelenlegi 50es samsungomon teljesen oké mind a kettő. Viszont a tcl-en az sd hulladék volt (oké nagyobb méret) de a HD tól sem estem hanyatt. A színek rendben voltak de a kép minősége, hát... Mellette volt egy szintén 65ös samsung 200k ért. Jóval gyengébb képminőség. De az itthonihoz hasonlóan tök korrekt volt még az sd minőség is, a HD meg abszolút. Kérdésem. Ez mitől lehet? Ennyire fos a felskálázás a TCL - en?
-
klaya86
senior tag
válasz st6969 #26606 üzenetére
Ez több, mint szomorú. Azt hittem végre megtaláltam a 65c645el azt, amit keresek, de ez így akkor gáz. Most toljak mindent 4k-ba, mert a tv képtelen normálisan megjeleníteni a dolgokat? Jelenleg 720pbe nézem a filmeket, 50 colon. Teljesen rendben van,de ahogy írta fent,a 200 ezres 65 ös samsung is frankón tolta a 720p-t. Valahogy azt érzem, hogy amit nyernék kepminőségben a TCL-el, annak többszörösét buknám a szoftveres oldalon. Tökömnek sincs kedve szoftvereket telepítgetni, hátha valamelyik majd oké lesz.
-
klaya86
senior tag
válasz petikeke #26642 üzenetére
Mert nincs kedvem 50 gigás 4k-t letöltögetni 🤣. De nyilván, full HD, ha az sem tetszik akkor 4k lesz. Egyébként az úgy utólag jutott eszembe, hogy én kb 1 méterről néztem próba közben a tévét. Az nagyon kevés. És hát itthon nem 1 méterről fogom, hanem kb 2.5-3. Egyébként attól nem tartok, hogy fos lesz akár már full hdban. Inkább az itt olvasott kép hibák, szoftver mókolások aggasztanak. De majd kiderül, ha megérkezik. Igen, a hangja nem egy nagy eresztés, de sima tv nézésre oké. Minden másra ott lesz az Edifier R1700bt.
-
klaya86
senior tag
Hali. Amíg várom a 65c645-öt, addig lenne egy olyan kérdésem, hogy a szoftverfrissítést le lehet tiltani a tv-n? Ha mondjuk nem találok hibát a szoftverben első körben, akkor én nem is szeretném frissíteni tovább majd.
[ Szerkesztve ]
-
klaya86
senior tag
válasz winters123 #26715 üzenetére
Jó hír, köszi.
-
klaya86
senior tag
Hali. Nemsokára hozzák a 65c645-t. Az lenne a kérdésem, hogy oldalra állítva lehet hozni? Így fér be csak a liftbe. Vagy marad a lépcső?
-
klaya86
senior tag
Nos jó fél nap használat után azt kell mondjam, nagyon elégedett vagyok a 65c645 - el. Sehol bevilágítási probléma, beállítás után pedig nagyon oké a képe, az előző samsungom után mindenképpen jobb. Tv adások is bőven jók. Próbáltam pár 720p anyaggal, hibamentesen játsza őket. Hangja szerintem átlag felhasználásra, tv nézésre bőven oké, talán a mély hangok, amik lehetnének jobbak. De filmre, zenére úgyis egy Edifier r1700bt-t használok. A frissítést kikapcsoltam 😃 remélem így is marad. A saját és az Euronicsban próbált két samsung után ez a tévé kepminőségben, rendszersebességben, funkcióban bőven egy szinttel feljebb van.
-
klaya86
senior tag
Mivel még új vagyok ilyen androidos tv témában, így bennem is elmerült, hogy egy tv-n mi értelme ennek a nagyon gyakori szoftverfrissítésnek? (szerintem semmi..) Egy telefonra oké, jönnek a havi biztonsági frissítések, új android verzió, új UI, új funkciók. Na de tévére mi szükség van a frissítésre? Főleg, ahogy olvasom , egyet előre, kettőt hátra effekt. Ha faszán működik a cucc, tudja amit kell, akkor...?
-
klaya86
senior tag
Pasztázó mozgás esetén a judderrel lehet valamit kezdeni
? Talán ezt az egy hibát észleltem a c645-el. Netflixen annyira nem vészes, tv adásoknál viszont sokkal csúnyább a darabos mozgás. A szappanopera😃 skálán ha 8 körüli értékre húzom, már jobb, de az nem megoldás, mert nagyon zavaró természetellenes az egész. A c735ös beállításokat használom. Erre csak a 120 Hz a megoldás? -
klaya86
senior tag
válasz Celtis #26862 üzenetére
Picit megkavarodtam 😃 nekem nem az elmosódás volt a probléma, hanem amit mondtál, pasztázó kamera mozgás darabos. [link]
Ezen a teszt videón tudom talán szemléltetni. Na ennél bizony jelen van rendesen a darabosság. Főleg a pályaudvaros részen. Ennek a kiküszöbölésére van opció? -
-
klaya86
senior tag
Hali. Szoftver verzió nálam a V520 lenne? C645
-
klaya86
senior tag
válasz tigribigri #27181 üzenetére
Én is részben azért féltem lecsererélni az 50es Samsungot, mert egyénenként nem volt rossz a képe, hangja. Bevilágítási probléma sem volt. Mivel 65 colt terveztem féltem, hogy elvileg minél nagyobb a tv, annál esélyesebb, hogy a háttérvilágítás gáz lesz. Aztán szórakozhatok a garanciával, ha egyáltalán elfogadják majd. Szerencsére frankó lett az 65c645. De tény, hogy minőség nagyon romlik. Az eladott samsung tv előtt szintén samsungom volt. Az még 40 col, de fém keret, fém talp, Bluetooth, minden csati. Aztán vettem "ugyanolyan" samsungot. Műanyag ház, műanyag talp. Csatik kb alap. Bluetooth nuku. Amiket meg 65be néztem. Lassú menü, hang egy vicc...kepminőségben pedig semmivel nem voltak jobbak, mint a 6 éves előd.
[ Szerkesztve ]
-
klaya86
senior tag
Ha már gyors indítás. Van valami jelentősége? Azon kívül, hogy gyorsabban bekapcsol a tv?
-
klaya86
senior tag
Hali. Így kb 2 hónap használat után alapvetően elégedett vagyok a 65C645-el. Ami viszont nem tetszik benne, hogy a kezdeti gyors rendszer már annyira azért nem gyors, néhol kifejezetten lássuk, még a korábbi Samsungomhoz képest is néha. Olyan tipikus régi androidos telefon hangulata van. Pl ha lejátszok telefonról egy filmet screen sharinggal, közben esetleg be akarok menni a beállításokba, rendesen döcög 😀 illetve az appok, youtube, netflix is lassabban töltenek be, ,mint mikor dobozból kivettem. A gyors indítás is be van kapcsolatban,de így is eltelik 3-4 mp , mire életre kell a tv. A korábbi Samsungom, bár smart volt,de jóval butábbnak erződik ehhez képest,de mégis gyorsabb volt az app betöltése, a bekapcsolás . Van valami oka, hogy lassabb lett a Tv? Illetve látom, hogy írjatok, jött OTA új szoftver. Érdemes felrakni? A Tv maga teszi a dolgát, hibát nem tapasztalok, képminőség oké, csak a speed nem az igazi néha.
-
klaya86
senior tag
Ahogy látom, elég vegyesek az érzelmek a frissítéssel kapcsolatban. Korábban írtam, hogy nekem a 65c645 még a v576 szoftverrel fut. Én nem fogom pendrivról frissíteni. Viszont ahogy látom,a v599 és v613 is már létezik hozzá. Ezeket miért nem dobja fel nekem a manuális kereséssel ? Mondjuk a v599, hiszen szerintem az sem überfriss sw már.
-
klaya86
senior tag
A pendrive frissítés az csak annyiból áll, hogy a szoftvert zipbe feltolom pendrivera majd onnan a tv menüben,a helyi frissítésnél feltelepítem ? Ennyi lenne vagy esetleg kell még valami mókolás?
-
klaya86
senior tag
Sziasztok. 65c645. OTA nem talál frissítést. V576-ról szerintném frissebb verzióra frissíteni. Oké,no problem. Letöltöttem hozzá zipbe a v599et. Pendrive leformázva fat32-re, felmásoltam rá az zipet . Természetesen semmi más nincs a pendrivon. A hely frissítésnél viszont azt írja a tv, hogy a külső tárolón nem található telepítő fájl. Mi nem tetszik neki? Vásárlás előtt pont azért filóztam a TCL miatt, mert olvastam, hogy kikapcsolt automatikus frissítés mellett is frissített jópár embernek a Tv 😀 nekem meg még manuálisan sem oké. Mi lehet a probléma?
-
klaya86
senior tag
Én is arra tippelek, hogy hardveres problémák ezek, pontosabban inkább rosszul optimalizált szoftver, aminek az alapja a proci. Lehet, hogy erősebb,mint egy közép kategóriás tévében általában,de valahogy nem okés hozzá a szoftver rész.
Egyébként felment a v599 a c645re. Semmi probléma nincs vele. Előtte is max a sebesség nem tetszett, a kép és lejátszás rendben volt. Ezzel a szoftverrel valóban gyorsult a rendszer. A bekapcsolasi idő, alkalmazás megnyitás (youtube, netflix) is kb fele idő,mint előtte. Úgyhogy számomra nagyon rendben van a tv. Ennyi pénzért, képminőségben, mind szolgáltatásokban, sebességben meg hát méretben úgy érzem best buy lett. Ha később sem tapasztalok problémákat ezzel a v599 sw-el, akkor valószínűleg ezzel megy nyugdíjba a Tv nálam.
-
klaya86
senior tag
válasz Parmezan77 #28147 üzenetére
Feldobtam a v619et. Én nem tapasztaltam hibát eddig. Próbáltam sima full hd filmmel , illetve full hd, hdr10, dolby atmos filmmel. Hibátlanul játsza .
-
klaya86
senior tag
válasz Parmezan77 #28152 üzenetére
Dolby atmost írtam,nem vision. Vágom,mi a kettő 😉 nemsokára megnézem egy 2160p dv, d.atmos 7.1es hang, filmmel. Bár egyébként én full hd-ba szoktam nézni a filmeket, többnyire hdr10 be.
-
klaya86
senior tag
válasz BenQhunria #28199 üzenetére
Rakj rá új szoftvert. Nekem is lassú volt eléggé. V576 volt rajta. Jelenleg tök frankó. V619 van fent.
-
klaya86
senior tag
válasz BenQhunria #28269 üzenetére
Nem kell kicsomagolni. Zipbe másold fel a pendrivera, más ne legyen rajta.
-
-
klaya86
senior tag
Nekem sehogy nem frissített. Írtam is pár napja. V576rol akartam frissebbre upgradelni, mert néha elég lassú volt a Tv. De bekapcsolt automata frissítés mellett sem talált új szoftvert,ha manuálisan kerestem, akkor sem. Ezért maradt a pendrive. Remélem maradt is ez az állapot.
-
klaya86
senior tag
Mivel keveset nézem a Tv csatornákat, ezért nem tudom miért,de.... M4 sport hd elég kula minőségű, meg úgy általában más sport csatorna is. Nekem picit élettelen a szín és a felbontás is mintha SD lenne. Ahogy írtam, mostanában nem igazán néztem tvt, netflix, youtube, filmek mennek, azok oké. Felraktam a v619et , okozhat az ilyen Tv adás minőség romlást? Digi a szolgáltató egyébként. Kb két hónapja van meg a Tv, ritkán néztem a tv adást,de nem rémlik, hogy ilyen lett volna. Vagy csak nem figyeltem, nem tudom. De a sport csatornák hd-ban mintha jobbak lettek volna.
-
klaya86
senior tag
Akkor a digi lesz a hunyó. Az árat növelik,a minőség meg száguld lefelé....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest