Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
Szia. Ezek közül szerintem a 8200 - as a leggyengébb.
Lényeges a jó panelválasztás, mert különben nem lesz megfelelő, szép képed.
Minden a nézési szokásaidtól függ.
Mindegyik panelnek van előnye és hátránya is.
Szemből és sötétben a VA a jobb ( itt a Sony és a Samsung ), mert nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Ha oldalról is nézitek, akkor az IPS a jobb. ( Itt az LG )
Mindegyik más. Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz róluk : [link] , [link]
A Sony a legjobb, mert natív 100 Hz, Triluminos kijelző. Ez androidos.
Itt láthatod az adataikat : [link]
A 2 Samsung idei, a másik 2 tavalyi.
Ha a google keresőbe beütöd a típusszámot és a test szót, akkor néhány infó még előjön.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz PrinceHerceg #53396 üzenetére
Egyrészt stickermajom már kijavított, másrészt a cinemotion feltételes módban van leírva, ahogy pl. a " if you like the motion interpolation (or commonly named the soap opera effect), simply adjust the 'Motionflow' setting to 'Custom' and increase the 'Smoothness' slider." is.
Tehát ha szigorúan vesszük, akkor az rtings ajánklása a minden off, ha nem olyan szigorúan, akkor pedig az ahogy neked tetszik.
-
törölt tag
Igen, az 83 és 85-ös széria nem használ PWM-et, amennyire láttam neten. A 90-es és 95-ös igen, bár a 720Hz már elég jó lehet ahhoz, hogy ne vegye észre az ember. Nekem a telefonom elvileg 240Hz-et használ és nem veszem észre, hogy zavaró lenne, de nem is nézem annyi ideig egyszerre, mint egy tévét vagy monitort.
Kicsit hasonló lehet a hatása a CRT vibráláshoz, de ott a képfrissítéssel volt ez összekötve, itt csak a háttér világítás intenzitásával van. Nagy vonalakban ha 100%-on van a fényerő, akkor folyamatosan világít, nincs vibrálás. Ha mondjuk leveszed 60%-ra, akkor a vezérlő az idő 60%-ában maxra kapcsolja, 40%-ában nullára a világítást (mert a digitális vezérlő ezt a két állást tudj), és ezt ismételgetni másodpercenként sokszor (a gyengébbek 100-220x, a jobbak akár több tízezerszer), hogy átlagban az a fényerő legyen érzékelhető.Kérdés az, hogy mennyire vagy rá érzékeny, mert a 720Hz elvileg már nem kellene, hogy zavaró legyen. De legrosszabb esetben megrendeled, és ha kiderül 2 héten belül, hogy zavar, akkor visszaküldöd akár.
Grampy: Nem tudom, nekem ezek a kevés zónás FALD megoldások nem tűnnek igazán jónak, majd a microLED lesz talán az, ahol már pár tízezer zóna lesz. De rád is érvényes, hogy érdemes utánajárni, hogy mennyire is zavar gyakorlatban ez a vibrálás, érzékeled-e egyáltalán. Nem olyan fekete-fehér, hogy ha PWM, akkor szar, ha nem akkor jó. Ha elég magas frekvencia, akkor nem fogja vibrálásnak érzékelni az agyad.
-
Haja
tag
Köszönöm!
Igen, ezekkel tisztában vagyok, volt mindkét típusból. És bár abszolút képminőség szempontjából kétségtelenül jobb a VA, de nekem személy szerint tetszik az IPS, ha az egy jó IPS. Szóval a kérdés inkább talán az, hogy mondjuk a LG SM8200 vagy Nano81 mennyire jó IPS TV?
Bár most szóltak, hogy inkább 55-ö méretet vennének, szóval megnézem, hogy abban a méretben mi van a piacon , lehet, hogy módosul a típus lista.Üdv!
Haja -
salapp
addikt
Röviden. Nagyon is. Kifutó áron királyság. Bárcsak ne lenne rajta android, alapvetően egyik tévén se kéne az a szar. Csak egy jó egyszerű saját menürendszer és gyönyörű kép.
Ha oldalról is néznéd/néznétek, és nem fofózol a képelem-visszamaradástól, akkor inkább egy jobbféle oled.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
-
ginola
addikt
Sziasztok
A 828 típusú tv jónak számít?
-
Tegla80
addikt
válasz ginola #53415 üzenetére
igen. W828/829B (euronics modell a 828 mig mm modell a 829)
Az a sokak altal imadott 755/805C elodje.....kb ugyan az csak droid nelkul,de itt a 42" meg nem tud interpolaciot,(azaz tudna,de tiltva vagyon benne,mig a 43"C mar igen) igy az 50" es feletti kategoria az ajanlott.Van itthon mind2 meret 2014 novembere ota hiba nelkul.(kop-kop-kop)
"B" szerian az intepolacio fix es az elore beallitott (egyenletes,tiszta,stb) nem varialhato meg csuszkas megoldason,mint "C" szerianal.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Celtis
veterán
válasz headhunter #53419 üzenetére
Van az a pénz, amiért én is megválok tőle
-
ozzy711
őstag
Tudja valaki mi a különbség a KD-75XH9096 és a KD-75XH9005 között? Árban kb. 150 k a különbség. Ez indokolt lehet?
-
ozzy711
őstag
válasz hyperspace #53422 üzenetére
Akkor érdekes ( és indokolatlan ) az árkülönbözet.
-
Celtis
veterán
válasz headhunter #53424 üzenetére
Most te vadászol rá vagy ginola?
Ha eladnám egy 55-ös OLED-et kéne vennem, az meg 350. Pont azért, mert anniyra jó a 829B - pl. a feketéje - nem nagyon vagyok motivált, hogy százezreket költsek a cserére. -
Piftuka
veterán
válasz headhunter #53426 üzenetére
Én korábban már írtam erről, és változatlanul azt gondolom, hogy aki nagyon maximum ~50.000 forintnál többet költ egy bármilyen (megkímélt) állapotú, és bármilyen típusú, méretű, használt, sok éves LCD televízióra, az vagy nagyon gazdag, vagy nagyon bátor, vagy nagyon botor.
Annyira lutri, hogy a vásárlást követően egy ennyire öreg (pláne, ha még sokat futott is) televízió mennyi ideig üzemel még hiba nélkül, hogy abszolút nem számít jó befektetésnek. Sem okos döntésnek pár 10.000 forintnál többet kiadni érte.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz ozzy711 #53423 üzenetére
Az, de egyrészt sokakat ez a tény nem zavar. Vagy nincsen meg ez a háttérinformációjuk, emiatt azt gondolják, hogy a magasabb számozás valamelyest komolyabb, jobb belsőt rejt, ezért hajlandóak is költeni rá.
A szaküzletnek már megérte. Nemde?
(Egyébként elnézve a két forgalmazót, náluk ez közvetlen, saját import lehet, nem a hazai importőrtől történt beszerzés. Ez a tény, rögtön meg is magyarázhatja a magasabb árat.)
Te egy ilyen tévét... egy "75XH9005"-öt tervezel vásárolni?
"Aquila non captat muscas."
-
Celtis
veterán
Nem felhős a fekete, durván jó. Jobb, mint a G30 plazmám volt. Az XF9005-ről már korántsem mondhatom ezt el. Az nagyon felhős, de normál tartalomnál egyáltalán nem látható, csak bekapcsoláskor és app váltáskor. Összességében nagyon-nagyon jó az XF9005 is. Egy B8 OLED-et váltott de így is lenyűgözött a képminősége.
Annyi szívás után örülök, hogy nézhető TV-im vannak.[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz Piftuka #53429 üzenetére
Igen. Először a 85-ös volt tervben, de egy kicsit nagynak találtam ( bár a tv sosem lehet túl nagy ). Ha megjött beszámolok róla, milyen az xf9005-höz képest.
Gondolkodtam még az xh 95xx-en, de az Rtings nem győzött meg arról, hogy annyival jobb ( sőt van amiben nem ), mint amennyivel drágább. -
ginola
addikt
válasz headhunter #53419 üzenetére
Attól függ, hogy mennyi üzemóra van benne.
-
TCr
veterán
válasz Celtis #53430 üzenetére
Miért váltottál B8-ról XF90-re?
(#53431) ozzy711: egy barátom nemrég vett 85-ös Sony-t a 8000-es sorozatból (pontos típusára nem emlékszem), VA paneles, direct LED-es.
Ha elég nagy térbe rakod (30+ m2), akkor igencsak pazar ez a méret, ez már tényleg mozi. De kisebb helyiségbe nem tenném, mert oda tényleg túl nagy.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Celtis
veterán
Tinting miatt.
Ugyan nem volt annyira durva, mint a #53361-ben linkelt, de jellegében pont ilyen volt. Aztán megnéztem még 4-5 hasonló TV-t és meggyőződtem róla, hogy nincs statisztika esélyem egy tintingmentes kifogni, ezért inkább feladtam.
Az LG azt ígérte, hogy a 9-es széria jobb lesz, de nem lett az egy csöppet sem és szerintem a 10-es sem. Most már marad az LCD, mert úgyis ritkán nézem az XF9-et és akkor is tökéletesen elégedett vagyok a képével. -
TCr
veterán
válasz ozzy711 #53437 üzenetére
Én pont mostanában gondolkodom azon, hogy dobom még a 65" ötletét is a 20 m2-es helyiségbe, maradok 55"-on és legközelebb OLED lesz. (Pana GZ950 felé hajlok)
Tudom és értem, hogy nézési távolság... de itt már szempont az esztétika is.
Pár éve volt nálam 1 napig egy 60"-os LG (falon az is), nem tudom szebben kifejezni, gusztustalanul nagy volt oda.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
atiska007
senior tag
Hello kommuniti!
Az lenne a kérdésem/problémán, hogy van egy KD65XF7596-os tévém, ami mostanában azt produkálja, hogy bekapcsoláskor nem indul a tv azonnal, hanem az android boot képernyő jelenik meg. Ez nagyjából minden 5-6. indításkor jön.
Olyan, mintha kikapcsoláskor teljesen leállt volna, és mikor bekacsolom, akkor bootolna be.Miért van ez? Ilyen eddig nem igazán volt nálam.
Mittudomain!
-
Piftuka
veterán
válasz ozzy711 #53431 üzenetére
A "75XG9505" megvásárlásán nem gondolkodtál el? Árban az XH9005 kategóriája.
Én nagyon megköszönöm, ha írsz majd egy részletes beszámolót az új tévédről!
Én is "ebben a cipőben" járok. Az 55W809c már kicsi, és szeretnék a 4K BD filmek, HDR filmek irányába is lépni, ezért szeretnék egy legalább 75 colos tévét.
Az én szobámban még egy 100 colos is jól mutatna azon a falon, ahol lesz, de azt a méretet el kellett engednem az árazása miatt. Sajnos a 85 colos tévék is túl drágák! Legalábbis olyan technikai paraméterekkel, amelyeket én keresek.
Számomra a kontraszt, a fekete szint, a 120 Hz-es panel, jó mozgás elengedhetetlen. A nagy fényerő, és a 10 bit-es panel, FALD háttérvilágítás pedig fontos "plusz".
(Input lag, HDMI, csatlakozók, Smart rendszer, stb. és az esetleges "Black Crush" abszolút nem érdekel.)
- A fentiek alapján adták magukat a TCLQ825, R635, Hisense H9H/G, U8QF tévék, de olvasom a teszteket, és nem egyértelmű, hogy minden szempontból jó választás lenne bármelyik.
Előbbi nem FALD-os (bár Edge Lit, ami backlight bleed szempontból pozitívum). Az R635-ről az első review-k már elérhetőek a Youtube-on.
Beszéltem pár amcsi tulajjal és nagyon-nagyon ellentmondásosak a vélemények. Némelyikük szerint az egyik legjobb tévé, amit meg lehet venni az árkategóriájában, másoknál fényszivárgás, extrém erős blooming, és rossz mozgásmegjelenítés a jellemzőek.
- A Hisense H9 bitang jó tévé lett. Az összes tesztelő a Samsung Q9-ekkel veti össze, és sok tesztben jobbnak hozzák ki. Mindezek mellé harmad-negyed annyi az ára, mint a Samu-nak, ami elképesztő! A hírek szerint viszont soha nem fogják Európában kiadni. Egyes tesztek szerint rossz a motion is...
- Az U8QF szintén egészen kiváló tévé; agyondícséri mindenki, aki már látta, használta. Ár/érték arányban tökéletes volna, de csak 65 colos méretben érhető el.
Ráadásul nem valódi 10 bit-es a panelja. Azért ha 5 év után továbblépek egy HDR-képes tévére, akkor teljesítse a szabvány minimális feltételeit. A jó kontraszt, és magas fényerő mellett a színpaletta is fontos.
- A Samsung palettáján a Q9 remek volna, de irreálisan drága. A "Q82R"-t szívesen elfogadnám, és pozitívum, hogy ők a jobb LCD-iket kihozzák 85 colos méretben is. Viszont a Q80T már nem szimpatikus. Utóbbi méretben pedig szintén piszok drága.
- Mi marad? SONY XG/XH9xxx, 75 colos méretben, de jelenleg még az általam rászánt összeg feletti áron. Bár talán az XG, kifutó modellként az év végi akciókban becsúszik 500.000 alá...
- Vagy a Panasonic 75GX942, ami a hírek szerint egészen kiváló tévé lett, de nem FALD megvilágítást kapott. Bár én folyamatosan azon tanakodom, hogy magas natív kontraszt mellett tényleg esszenciális-e a Local Dimming.
Mi a véleményetek a fentiekről?"Aquila non captat muscas."
-
TCr
veterán
válasz Piftuka #53446 üzenetére
"Az U8QF szintén egészen kiváló tévé; agyondícséri mindenki"
Ezzel most felkeltetted az érdeklődésem.
Viszont nem igazán látok teszteket, csak a Techradar-ét, ők viszont ezeket (is) írják:AGAINST
Picture drops out in very dark moments
Various motion problems
Some HDR colour bandinghttps://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
ozzy711
őstag
válasz Piftuka #53446 üzenetére
Az rtings nem győzött meg. Ugye nekem most egy xf 9005 van és van viszonyítási alapom, helyén tudom kezelni az rtings adatokat. ( pl a HDR fényerőről, ami az xh-nál valamiért kissé alacsony, de kétlem, hogy annyira, mint ott írják ).
Az xg igazából csak HDR fényerőben jobb, minden másban az xh nyert. A local d. jobb, a homogenitás, a feketeszint, a kontraszt hasonló ( sőt az xh jobb ).
Így mivel újabb ( nem mellesleg olcsóbb, ha kevéssel is ) készülék, ez mellett döntöttem.A magas kontraszt egy dolog, a felhősödés meg egy másik. A Sony-nál ld nélkül nem igazán jó az összhatás ( felhős ), de közepes ld-vel ( sőt már alacsonnyal is ) teljesen mozihatást tud nyújtani. A fekete az fekete ( bár a sötét árnyalatok kicsit elvesznek. A blooming csak extrém esetekben látszik. ( pl. a film fekete alapon fehér felirat fut, amit már teljesen megszoktam, nekem ennyit megér, hogy ne állandóan arra kelljen figyelnem, mikor ég be pl. az eurosport logó, köszönöm nem ).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest