- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
newmoonlight
üzenetére
Szia. Ha még nem javult meg, akkor érdemes szervizhez fordulni. 1 éves tévét ne fabrikált, hiszen garanciális. Nekem 2 éve volt egy 55x Sonym ami kikapcsolás után a Tiedhez hasonlóan pattogott. Volt más apró hibája is, de a pattogás miatt kaptam csereutalványt. Többször felriadtam rá álomból, idegesítő volt. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
mihaly13
üzenetére
Szia. Szerintem, ha bejelented egyszerűen küldenek egy újat, Felesleges barkácsolni.
Írjál, vagy hívjad a Sony vevőszolgálatot . A távirányítóval egyik márka sem szokott bajlódni. Nekik is a csere a legegyszerűbb. Néhány hete itt többen is rendeltek neten komolyabb fém távirányított. Azt is meg lehet próbálni. Üdv. -
AL
addikt
válasz
Kockás60
üzenetére
Szia. A megkötött szerződésben minden benne van . Mi így nem tudjuk, hogy , Te mire szerződtél. A TV árától függ a befizetett összeg. Ha kértél balesetbiztosítást, akkor annak leírása is benne kell, hogy legyen a leírásban. Visszamenőleg a Te károdra nem változtathatnak. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
burberry07
üzenetére
Szia. Az lehet, hogy már nem lehet venni, ezt bármikor megtehetik, de visszamenőleg nem érvényteleníthetik. Tehát, amit már megvettünk az érvényben marad.
A központi szalon még mindig jelöli a vásárlás lehetőségét : [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Violka2016
üzenetére
Szia. A Sony márkaboltban 1 éven belül vehető + garancia, de tudtommal biztosítás már nem. Ez gyári garancia. Nézd meg a márkaboltokban veboldalát, ott találsz telefonszámot is. Az árak üzletenként eltérhetnek. Neten is megveheted. Ha biztosítást is szeretnél, akkor az MM ben kell venni + garanciával együtt. Ott tudomásom szerint fél éven belül vehetsz. Én mindenhez veszek, mert ez a mai technika nem bírja sokáig. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
kefearman
üzenetére
Szia. Legnagyobb baj a Magyar szinkronnal van. Már évtizedek óta ilyen selejtet csinálnak. Ha ugyanezeket a filmeket angolul is meghallgatod sokkal egyenletesebb lesz a hang. És is ezért adtam el kétszer is 5.0 ás házimozi rendszeremet, mert egyszerűen nem tudtam úgy megcsinálni, hogy egyenletes legyen a hang. Ha jöttek a robbanások, zenék, akkor az mindig elnyomta a beszédet. Sokan meg tudják oldani a centerrel, beszédhangkiemeléssel, de Nálam sehogy sem sikerült, pedig márkás cuccok voltak. Talán a szoba akusztikájú sem jó. Végül egy Yamaha 2700 as hangprojektort vettem. Itt minden tökéletes. Biztos van az olcsóbb kategóriájú hangprojektoroknál is jó, próbálj a hangprojektort topickban érdeklődni. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
t-joco
üzenetére
Szia. Az egy idei VA paneles natív 100 Hz es, triluminos, androidos TV.
A tavalyitól kicsit több szolgáltatásokkal rendelkezik. [link]
A tavalyi ( XG ) olcsóbb : [link] , ez ezüst színű. [link] . Nekem is az előttem szólóhoz hasonlóan a 2018 as XF8505 - ös van, ami nagyon jó kis TV, persze a 9 ezres sorozat mindig jobb. Ha nem akarsz többet adni egy VA panelesért, akkor megéri.
A gúnyos hozzászólásokkal ne foglalkozz. Azért nincs videó és teszt, mert általában az 55 ös mérettel foglalkoznak.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
WinZol
üzenetére
Szia. Ha jobb feketét szeretnél, mint a mostani tévédnél van, akkor ezeket érdemes megnézni.
Ezek VA panelesek. A Sony 55X.. 9 ... sorozata VA, az 55X..8.... pedig IPS paneles.
[link] , [link] , Ha érdekel és csak bemutató darab van, akkor az itt leírtak szerint megnézheted, hogy mennyit ment, de rendes ( 2 év ) garancia van rá. Üdv. -
AL
addikt
válasz
fede94
üzenetére
Szia. Ezen az oldalon meg tudod nézni a Hz - et és sok más lényeges adatot, csak a jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot. Időnként az utolsó 1, 2 számjegy nem stimmel, mert az külföldi modell. [link]
Ezt az 1 készüléket ismerem 200 körül ebben a méretben : [link] , [link] .
Ez a Sony 43XG8396,( 8305, 8377 szinte ugyanaz ) : natív 100 Hz, androidos, triluminos kijelző, IPS, stb .
Üdv. -
AL
addikt
válasz
atti1848
üzenetére
Szia. A biztosítás sérülés esetén szükséges, ha nem történt külső behatás, akkor garanciális hiba. Mint előttem is írták, természetesen házhoz megy a szerviz. Díjtalanul. Csak be kell jelenteni a garanciajegyen lévő márkaszervizek egyikénél. Ha nem gazdaságos a javítás, akkor kapsz egy új tévét. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
sutyerák007
üzenetére
Szívesen. Remélem tetszeni fog és sok örömed lesz benne.
Nekem az elődje ( 49XF8505 ) van. Most frissítettem android 9 re. Egy kis türelem kell, hogy a Neked tetsző képet beállítsad, de megéri.
Szerintem sokkal élethűbb a képe, mint néhány más közkedvelt márkáé.
Ha teheted vegyél hozzá + 3 év garanciát. A Sony márkaboltokban 1 éven belül megveheted.
Jó szórakozást ! Üdv. -
AL
addikt
válasz
sutyerák007
üzenetére
Szia. Én nem használok USB eszközt, de tudtommal nem mindegy, hogy melyik helyre csatlakoztatod és nem is minden eszköz kompatibilis. Próbálj a súgó menüben is nézelődni.
Ha nem megy, próbálkozzál valamelyik Sony márkaboltban telefonon érdeklődni. Üdv. -
AL
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
Szia. Ez a vásárlás utáni 1 éven belüli garanciavásárlás nagyon jó dolog.
Kár, hogy más gyártóknál nincs ilyen.
Ők már régóta csinálják, de valahogy nem reklámozzák, ezért kevesen tudnak róla.
Én már régóta vásárolók tőlük, megéri megkötni a biztosítást is.
A biztosításra szerencsére még nem volt szükségem, de a 4. évben már volt garanciális cserém.
Azt lehet, hogy nem mondták, de nem muszáj bemenni az üzletbe neten is meg lehet kötni a szerződést. Üdv. -
AL
addikt
válasz
balpeter04
üzenetére
-
AL
addikt
válasz
FöldiM
üzenetére
Szia. Érdemes kisérletezgetni vele, végignyomkodni, hogy lássad melyik megnevezés mit takar. Ha bármilyen beállításra rákattintasz, akkor mellette kiírja, hogy mit csinál az a sor. Érdemes egyenként az egész menün végig menni, azzal nem tudsz semmit elállítani, de ha véletlenül valami elmegy, akkor ott vagy és visszacsinálod. Sokszor volt már, hogy ilyen véletlen kapcsolgatásokkal lett valami jobb, vagy találtam olyan funkciót, amiről a mostani modern használati nem is ír. Ne féljél tőle, sajnos mindegyiket túlbonyolították. Nemegyszer láttam már az üzletben az eladót is tanácstalanúl kapcsolgatni, mondván tegnap még megvolt. Én a saját beállításaimról szoktam egy - egy fényképet készíteni, mert ha jön egy komolyabb frissítés, akkor ajánlatos mindig olyan gyári visszaállítást csinálni, mint amit most csináltál. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
FöldiM
üzenetére
Szia. Ha jól értem, akkor a kép módokat ( normál, sport, cinema, stb.) szeretnéd ismét olyanra állítani, mint eredetileg volt. Nekem xf8505 van. Azon a képbeállításoknál ( mindegyiken külön) az oszlop alján van a különleges beállítások. Ebben van olyan, hogy törlés. Ha erre kantítasz, akkor a vásárláskor meglévő képbeállítást kapod. Minden képmódban ezt meg kell csinálni. A súgó menű is segít. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Pityke78
üzenetére
Szia. Elvileg egy 65 - ös 100 Hz es készüléket kell, hogy ajánljanak. Ha Neked fontos a VA panel, akkor olyat kell választani. Ha ajánlanak készüléket és nem tetszik, akkor elvileg kérhetsz másikat, vagy csereutalványt. Nálam így volt, mert IPS panelest ajánlottak és VA - t szerettem volna. Nem volt raktáron (tudtommal 1 hollandiai központi Sony raktárból hozzák), ezért vásárlási utalványt kaptam. A Sony márkaboltban ( ahol vettem ) lehetett levásárolni. Ott mondták azt veszek amit akarok. Az új TV olcsóbb volt és a különbözetet visszaadták. Nekem még a + garancia árát is visszaadták, mert a 2. évben volt a csere. Remélem sikerrel jársz ! Üdv.
-
AL
addikt
válasz
stev65
üzenetére
Szia. A Syns ( HDMI , ARC ) vezérlés beállításoknál ki kell kapcsolni mindkét készüléknél az automatikus ki - be kapcsolás opciót. Ilyenkor nem kapcsolgatják egymást, de 2 távirányító kell. Ez egy kényelmi szolgáltatás. Sokan szeretik, de Én is kikapcsoltam. Nem kell mindig együtt menniük. A HDMI kábelt csak teljes ( minden csatlakoztatott készülék ) áramtalanítás után dugiszáljad, mert valami elromolhat. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
katonatom90
üzenetére
Szia. A Szolgáltatónak tudnia kellene, hogy mi a hiba. Így úgytűnik mintha direkt csinálnák, hogy ne lehessen felvenni a kódolt adásokat. Az optikai sokkal jobb minőséget ad, lehet, hogy a kódok megzavarják a felvevőt. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
katonatom90
üzenetére
Szia. A tévén ki lehet választani, hogy milyen csatornák jelenjenek meg. Kódolatlan, kódolt, de, ha nincs kép és azt írja ki, hogy kódolt, akkor lehet, hogy a bekötésnél valamit elrontottak és csak a kódolatlan csatornák nézését engedélyezi a szolgáltató. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
zsolaboy
üzenetére
Szia. Azt is megpróbálhatod, hogy az ARC beállításoknál kikapcsolod mindkét készüléken az automatikus ki be kapcsolást. Ennek hátránya, hogy a TV be és kikapcsolásakor nem kapcsol be ki a hangprojektor. Az android rendszer a TV készenléti állapotában keres frissítéseket és valószínűleg ilyenkor kapcsol be a hangprojektorod is. Eddig úgy tudtam, hogy ilyen vezérlésre csak HDMI összeköttetés alkalmas, optikaival tudtommal csak 1 irányba megy a jel. 2 irányú oda vissza kapcsolatra nem alkalmas. Vagy mégis? Üdv.
-
AL
addikt
Szia. Látom azóta már elárasztottak ajánlatokkal. Bármelyiket is választod így ajánlás alapján végleges döntést ne hozzál. Mindenképpen nézd meg, próbáld ki őket, mert ami nekünk tetszik nem biztos hogy Neked is nyerő. Bármelyiket választod Ha tudsz vegyél hozzá + 3 év garanciát. Mindegyiknél van jobb, de sajnos az árát is megkérik és még a többszázezres Tévék sem tökéletesek. Üdv.
-
AL
addikt
Szia. 43xg8396 most 180 ezerért van. Ez 100 Hz jobb mozgásmegjelenítés , IPS kijelző és androidos. 49xg7096 most 140 ezerért van. 7005, 7077 szinte ugyanaz. Ezek 50 Hz, IPS és nem androidos. A Sony triluminos kijelzője a Samsung qledhez hasonlóan szebb, részletesebb színeket ad. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
üzenetére
Szia. Szerintem a Sony 49xg8396, vagy a 8377 megfelelő lesz. VA edge led, natív100 Hz, androidos. Naponta változnak az árak. Jelenleg a 8377 és az olcsóbb. Szinte ugyanaz mindkettő. Érdemes az MM áruházakban is nézelődni, mert azok készletét nem jelöli az Árukereső. A Sony oldalán bővebben olvashatsz róla. Üdv.
-
AL
addikt
Szia. Az előttem elmondottakon kívül fontos még, hogy a 8096 - os IPS paneles.
Ha nem ismered a paneleket, akkor a milyen TV - t vegyek topick összefoglalójában látható infókat itt olvashatod :
● Panel típusok
VA:
+ nagyobb kontraszt
+ jobb fekete szín
+ sötét helyiségben is ajánlott
- rosszabb betekintési szög, főleg szemből történő nézéshez ajánlott
- oldalról nézve torzul(hat)nak a színek
IPS:
+ nagyobb látószög, mint a VA panelé
+ magas színhűség
+ világosabb helyiségben ajánlott
- gyengébb fekete szín
- sötétben némelyiknél a fekete teljesen szürke lesz
És itt egy cikk is : [link]
Lényeges még, hogy a másik 2 TV natív 100 Hz, ezért jobb a mozgásmegjelenítése.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
cooi11
üzenetére
Szia. A HDR miatt az a lényeg, hogy Átviteli sebesség: 18 Gbit / s legyen legalább, High Speed. Olyan kábelt keressél, amelyiknél ezek az adatok fel vannak tüntetve.
Ezalatt csak a 4K lesz, de HDR nem. Ezeket az adatokat figyeljed : pl. [link] .
A fekete villanások szerintem valami kábel, vagy érintkezési hiba miatt lehetnek.
Esetleges HDMI csatlakozó váltást is érdemes a TV nél kipróbálni ( csak feszültségmentesítés után huzogassad ). Üdv. -
AL
addikt
-
AL
addikt
válasz
golfvariant
üzenetére
Szia. A világban lévő több millió készülékre nem egyszerre, hanem szakaszosan mennek ki a frissítések. Én ma, Te holnap kapod meg ( vagy fordítva ).
Szerintem az a lényeg, hogy ne legyen túlterhelve a rendszer.
Nekem is volt olyan, hogy hetekkel később kaptam meg, mint itt a Kollégák .
Még soha nem töltöttem le pendriverol, mindig megvártam a hálózati frissítést.
Neked is hamarosan megjön, ebben biztos lehetsz. Üdv. -
AL
addikt
Szia. Korábban már több gyártónál volt hasonló probléma, mert nincs rendesen körbetömítve a panel. Volt aki látta, hogy mászik benne a bogár. Mindenképpen jelentsd be garanciális hibának. Valószínűleg már nem lesz ilyen kijelző és egy cserekészüléket ajánlanak majd. Üdv.
-
AL
addikt
Köszönöm. Én is ott szoktam nézni, ezért tudom, hogy a Panám tudja.
A Netflixet még nem próbáltam, de talán hamarosan minden " TV műsor " is HDR lesz, vagy csak HD. Talán még azzal is elégedettek lennénk.
Talán a technika adott lenne hozzá, de nem is akarják.
Emlékszem, hogy a Mindigtévének egyszer Olimpia idején 1 hónapig volt 3D csatornája, aztán soha többé. Üdv. -
AL
addikt
válasz
royal63
üzenetére
Szia. Szívesen. Ez a Sony még nem triluminos, de ettől függetlenül szép képe van. Tudtommal csak a 8 ezres sorozattól triluminos. A YouTube és a netflix alapból benne van mindegyikbe, de a HBO t nem tudom. Próbáld mindkettőt megnézni üzletben, hátha segít a döntésben. Nekem mindig a Sony és a Panasonic tünt a leg élethűbb képnek, de sokkan szeretik az LG - t is. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
royal63
üzenetére
Szia. Mindkettő VA direct led és, ezért főleg szemből lesz jó a képük. A Sony tavalyi, nem androidos és szép képe van, jó választás, ha VA paneles kell. Az LG idei típus. A VA paneles jobb feketét és nagyobb kontrasztot biztosít, mint az IPS panel, de oldalról már torzulnak a színek. Az hogy belépőszintű nem jelenti azt, hogy rossz, csak nem nyújt olyan plusszokat, mint az említett 9005 ös. De az szinte duplájába is kerül. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
troll81
üzenetére
Szia. A korábbiakat kiegészítve fontos a panelválasztás. Ha szemből nézitek, akkor VA legyen. Annak jobb a feketéje és a kontrasztja, de oldalról már torzul a szín. Ilyen a 49xg8396, 8377, 55xf9005, 55xg9505. Ezek androidosak és 100 Hz.
Az 55xf9005 most 260 körül kapható. Ha VA kell, akkor nagyon jó ár. Több üzletben van most Sony születésnapi akció.
Legolcsóbb a 55xg7096, 7005, 7077 (mind ugyanaz). Ez nem androidos és 50 Hz.
Ha oldaláról is nézitek, akkor az IPS a jobb. Ennek rosszabb a kontrasztja és a feketéje, de szélesebb betekintési szöget biztosít. Ilyen a 55xg8096,8196 és natív 100 Hz es az 55xg8505, 8596, 8577 ez a 3 szintén egyforma. Ezek androidosak. Az a legjobb ha személyesen megnézed őket, hogy lássa melyik képe tetszik jobban. Üdv. -
AL
addikt
Sziasztok . Az MM ben most SONY akció van : [link]
Némelyiknek nagyon jó ára van. Üdv. -
AL
addikt
válasz
MaidenFan
üzenetére
Szia. A Sony szintén VA kijelző, de natív100 Hz, ezért jobb a mozgásmegjelenítés. A Sony androidos. A triluminos kijelzője jobb színmegjelenítést biztosít. A VA kijelző főleg szemből nyújt jó képet. Oldalról már torzulnak a színek. A Sony képe szerintem élethűbb. A Samsungok hátránya még, hogy nincs DTS decodere. Üdv.
-
AL
addikt
Szia. Ezek közül szerintem a 8200 - as a leggyengébb.
Lényeges a jó panelválasztás, mert különben nem lesz megfelelő, szép képed.
Minden a nézési szokásaidtól függ.
Mindegyik panelnek van előnye és hátránya is.
Szemből és sötétben a VA a jobb ( itt a Sony és a Samsung ), mert nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Ha oldalról is nézitek, akkor az IPS a jobb. ( Itt az LG )
Mindegyik más. Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz róluk : [link] , [link]
A Sony a legjobb, mert natív 100 Hz, Triluminos kijelző. Ez androidos.
Itt láthatod az adataikat : [link]
A 2 Samsung idei, a másik 2 tavalyi.
Ha a google keresőbe beütöd a típusszámot és a test szót, akkor néhány infó még előjön.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
MaidenFan
üzenetére
Szia
Ezek teljesen különböző tévék. A Sony IPS és androidos, a Samsung pedig VA és a saját oprendszerét használja. Más panel más kép. Ha nem ismered a paneleket, akkor a milyen tévét vegyek topick összefoglalójában és az ott írt szombati leveleimben olvashatsz róluk. Üdv. -
AL
addikt
válasz
papppapa
üzenetére
Szia. A mozgásmegjelenítési beállításoknál érdemes állítgatni.
Ha nem normálon, vagy egyenletesen van, akkor XF8505 nél is akadozik néhány filmnél.
Ha nem javul érdemes más beállításokkal is próbálkozni. Ki - be kapcsolgatni őket.
Hátha sikerül a kedvere való képbeállítást megtalálnod. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
katona84
üzenetére
Szia. Piftuka korábbi levelében láthatod az ellenőrzés módját .
Nem baj ha megnézed, mert addig úgysem leszel nyugodt.
Egy kicsit bonyolultabb, mint a Panasonicnál. Ott egyszerűen a menürendszerben megnézhető. Üdv. -
-
AL
addikt
Sajnos mindkét oldalon ( Vevő, Kereskedő ) vannak ügyeskedők, becstelenek, akik miatt másokat is elítélünk.
A bíztosítós dologgal is ez a helyzet, néha olvasom itt, hogy már előre tervezik ( ha komolyan gondolják ) a balesetre biztosított tévé véletlen összetörését.
Akinek "100 " évben egyszer van valami véletlen balesete, annak ilyenek miatt nem fizetnek, vagy hónapokig vizsgálódnak.
Persze némelyik Kereskedőt sem kell félteni, amikor használt, javított készüléket rásóznak a gyanútlan Vevőre.
Sajnos mindig ( legtöbbször ) a csalók járnak jól, aki becsületes megszívja.Nekem is mondták már, hogy "kis" hibával miért kell visszacserélni termékeket, de ha 1 osztályú terméket fizetek meg, akkor azt is szeretnék kapni.
Üdv -
AL
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Tévedsz, mert Nekem már volt náluk garanciális cserém. Felajánlottak egy azonosértékü készüléket, de Nekem az nem felelt meg, mert ismét VA kijelzőst akartam. Mondták hogy Belgiumban van egy garanciális csere raktár. Ilyenkor onnan hoznak cserekészüléket. Én nem fogadtam el, így csereutalványt kaptam. A Panasonic szervíz is cserél. Ez egy elfogadott, "mindennapos" dolog. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Szia . Ha Csereutalványt adnak az a vásárlás helyén váltható be ( MM). Ha akarsz vásárolni valamit,( nem muszály tévét ) akkor veszel, ha vásárlási - ajándékutalványt, vagy pénzt akarsz, akkor azt kapsz. Az MM rugalmas, nem kekeckedik.
Az is lehet, hogy a szerviz ad cserekészüléket.
Nekem a Sony márkaboltokba szólt a csereutalványom, még ott is rugalmasak voltak. Ha olcsóbb készüléket vettem a maradék pénzt visszaadták, de mondták, hogy bármit vehetek. Ott az egész összeget nem adhadták vissza, de nem is akartam. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
papppapa
üzenetére
Szia. A mozgás Nálam is néha akadozott némelyik beállításnál. Nálam a Normál és az Egyenletes vált be. Érdemes a képjavító funkciókkal is variálni.
Nekem 49XF8505 - ös van, nem volt gyors a beállítás, de stúdióadásoknál és Blu Ray filmek segítségével jól ( ízlésem szerint ) beállítottam.
A Te tévéd még jobb ( komolyabb ) készülék. Nem lehet, hogy egy kicsit szűkebb a betekintési szöge, mint a réginek és ez zavar ? Üdv. -
AL
addikt
válasz
papppapa
üzenetére
Szia. Nem szabad így elhamarkodni a dolgot. Ha türelmesen állítgatod a több tucat beállítási lehetőséget, akkor biztos jó lesz. Gyári beállításokkal eddig még csak 1 készüléket láttam, ami jó volt, egy Panasonic oled ( GZ950 ). A többi Tévéknél ugyanaz volt az első benyomásom, mint Neked. Mindegyiket elég sokat állítgatni kellett mire az ízlésemnek megfelelő lett. Próbálj a normál képmóddal kezdeni, szerintem azt a legegyszeűbb beállítani. Egy jóminőségű adásnál egyenként állítgatva mindent megtalálod a megfelelő beállítást. Sok sikert ! Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Szoll92
üzenetére
Szia. Valószínűleg az automatikus képmód be van kapcsolva. Ilyenkor a műsor tartalma szerint vált át a készülék. Állítsd normál, vagy a Neked tetsző módra. Hasonló hibát csinál még, amit előttem is írtak : az automata fényerőszabályozás ( fényérzékelő). Ezt is érdemes kikapcsolni. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
sancika007
üzenetére
-
AL
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Szia . Minden hivatalos kereskedőnél ( MM, Euronics, Extreme Digital, Stb. ) vásárolt Sony termékre ( TV, DVD - Blu Ray játszó, házimozi, stb. ) lehet + garanciát venni a Sony márkaboltokban, utólag ( 1 éven belül ) is . Üdv
-
AL
addikt
válasz
chakany
üzenetére
Szia . Az az MM sztori nem úgy volt, nem igaz, mert Nekem is volt Náluk akkor
( biztosítóváltáskor ) biztosításom és Ők ( MM ) küldtek egy levelet, melyben az volt : megszűnt a készülék biztosítással foglalkozó biztosító társaság, ezért Ők ( MM ), ha kívánom átveszik a biztosító szerepét, vagy kérésre visszaadják a befizetett pénzt.
Szerintem ez maximálisan korrekt eljárás volt.
Persze Sony tévére legjobb a Sony garancia.
A Sony márkaboltokban is üzletenként eltérnek az árak.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
AldoWinnfiel
üzenetére
Szia. A két készülék újbóli párositását érdemes megpróbálni és ellenőrizni mindkét készüléken az ARC beállításokat. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Szophiánye
üzenetére
Szia. Ne mérgelődj, nincs miért. Szerencsés vagy, hogy 7 évet kibírt a tévéd, a mostaniaknál már egyre kisebb az esély erre. Az igényeidet felmérve és a választékot jól megnézve próbálj egy újat venni helyette. Hatalmas a választék. Olvasvassad a kapcsolatos topickokat, sokk infót és tapasztalatot találsz. Üdv.
-
AL
addikt
Szia . Érdemes lenne megkérdezni a Szervizet, hogy lehet e ezt a hibát javítani.
Nálam több hiba összejött. A Youtube sokszor csak pörgött és nem jött elő semmi, AV csatornák és a TV csatornák közötti kapcsolgatásnál időnként csak hang, vagy kép volt és még néhány apróság.
A legidegesítőbb az volt, hogy ki - be kapcsolgatás után után 1 - 2 órán át hangosan pattogott.
Sokszor éjjel arra riadtam fel, hogy egy nagyot reccsent.
Az ügyfélszolgálattal levelezgettem, de mindig a szokásos sablonszöveget válaszolták.
Az biztos, hogy ott nem Szakemberek válaszolnak. A Szerviznek bejelentettem és egy hét alatt megkaptam a csereutalványt. Én csak javítást kértem, de Ők egyből mondták, hogy nem érdemes. Sajnáltam, mert az még 3D volt.
Remélem tudnak Neked segíteni ! Üdv. -
AL
addikt
Szia . Nekem sok más hiba mellett ez is jelentkezett az 55x8509 esemnél. Természetesen eleinte, amikor a Sony ügyfélszolgálatnak írtam ( vagy 5x ) mindig az volt a válasz, hogy nem a TV hibája. Elvittem az erősítőmet és a blu ray játszómat is szervizbe, de semmi változás. Nálam az volt a hiba, hogy ha a TV ki volt kapcsolva és közben CD lemezt hallgattam, akkor ahogy Te is írtad időnként másodpercekre elment a hang. Ilyenkor az erősítő nálam is kiírta, hogy nincs kapcsolat. Az ARC is ki volt kapcsolva, mégis a TV vezérelt mindent ( kikapcsolva is). Úgy vettem észre, hogy az a baj, hogy ha nics kép jel, csak hang akkor csinálta ezt. Ha zenei dvd t hallgattam kép nélkül ( kikapcsolt TV nél) akkor nem volt baj, mert képjel érkezett a TV re. Végül szervíz hívtam és a sok egyéb probléma miatt kicserélték. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Szia. Nekem is már sokan mondták, hogy nem lehet különbség a kábelek között, ha az adatait egyformák. Pedig vannak. Én még nem vettem 2 azonos minőségű kábelt. Mindig látszik valami kis, vagy nagy eltérés a képminőségnél. Jelenleg zajszűrős 5 csillagos Hama kábeleket használok és jobbak a korábbi azonos besorolásu kábeleknél. Nekem is villamosmérnök bizonygatta, hogy ilyen nincs, az lehetetlen, de jobban hiszek a szememnek. Üdv.
-
AL
addikt
Sziasztok. Aki már évek óta nem követte a tévék fejlődését, vagy sokszor visszafejlődését joggal hiheti azt, hogy nem kell többszázezret fizetnie az igényeinek megfelelő tévéért, mert a polcokon sorbarakott legtöbb készülék 150 körüli áron van. Az, hogy ezek milyen minőségek az ott nem derül ki. Az elit, minőségi darabok szinte mindig külön vannak. Tapasztalatlanságáért "szakmai" téren nem kell lenézni senkit. Mindenki volt kezdő egyszer és mindenkinél van okosabb és tapasztaltabb ember. Szerencsére lesz is. Az a legbutább, aki magát a legokosabbnak hiszi. Ha nem így lenne, akkor ezek a topickok sem kellenének. Minek, hiszen ha mindent tudnánk akkor nem kellene kérdezni. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
pimpi001
üzenetére
Szia! Azért próbálkozzál a garanciális javíttatással, hátha sikerül. Korábban ( talán 2 éve) volt akinek a 3. évben szavatosságra hivatkozva ingyen cserélték. Hibabejelentéskor a szerviz mondta Neki, hogy 3. évben még ingyenes a javítás, de nem tudták megjavítani, ezért új készüléket kapott. Több cég most a járvány miatt is meghosszabbította a garanciaidőket, engedékenyebbek. Próbáld meg, hátha szerencséd lesz. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
fbaloo
üzenetére
Szia! Mozgásproblémát a Sonynál akkor tapasztaltam, ha a motionflow nem mormálon, vagy egyenletesen volt. Nálam ez a két beállítás a megfelelő. Próbálj a többi beállítással együtt a problémás filmrészletekre vissza, visszatekerve állítgatni, biztosan megtalálod a Neked megfelelőt. Nem a tévével van a gond, hanem a sok beállítási lehetőség miatt nehéz megtalálni az igazit. Üdv.
-
-
-
AL
addikt
válasz
Robert73
üzenetére
Szia! Biztos tudja fogni. Valami más a probléma. Az Én Panámnál sincs kép, csak sípoló hang. Tavaly még volt minden tesztcsatornán kép, de amióta beindult a rendes adás nincs. Azt írja ki, hogy nincs jel. Lehet, hogy kézihangolás kellene, de mivel kábeltévém van nem próbáltam. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spórolós topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
- Assetto Corsa Rally
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest