- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #70180 üzenetére
No, hát az összes korábbi hiba visszatért.
A véletlenszerű bekapcsolódás; a fagyás-újraindulás; a "bekapcsolás után se hang, se kép, csak az állapotjelző LED világít, majd 1 perc múlva lekapcsolódás", valamint a megszakíthatatlan automata, képkímélő lekapcsolás...
Fogalmam nincsen, hogy mi okozhatja (ha - ezek szerint - nem a panel), de mivel a garanciaidő letelt, ezért valószínűleg ez már így marad.
Én pedig képhibáktól mentes, boldog új évet kívánok mindnyájatoknak!
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #70117 üzenetére
"Aztán legutóbb már a képkímélésként beállított 1 óra inaktivitás utáni automatikus lekapcsolást nem lehetett leállítani. Nem reagált semmire. (Alapvetően ilyenkor elegendő a távkapcsolón bármelyik gombot megnyomni, és folytatódik tovább az adás.) Ezt le is tudtam filmezni szerencsére, ahogyan a fagyás utánai egyik hibakódról is készítettem fotót."
No, eddig tartott...
Az új alaplappal is előjött a fenti hiba.(Megint lefilmeztem, de semmi kedvem, erőm nincsen egy újabb szervizes körhöz.
)
A hócipőm tele van a SONY-val is már, komolyan mondom! -
Joshi
titán
válasz
Piftuka #70122 üzenetére
Nem hinném hogy az 55"-os és a 65"-os modellekben különböző alaplapot használnának. Mindegyik 4K felbontású, szóval nincs szerepe. Ezzel ne foglalkozz. Egy kábellel és szervizprogrammal azt írnak be oda amit csak akarnak, ezért írtam hogy az lehetne a neved is.
"Az egyik fentebb említett "anomália" viszont az volt, hogy a beüzemelést követő néhány napban erőteles függőleges sávosodást mutatott a kijelző. Mostanra viszont elmúlt."
Ezt nevezik vertical bendingnek. A legjobban 5%-os szürkeskálán látható. Ellenőrizd le.
Kalibrálás ügyben keresd meg Vhiktort. -
Joshi
titán
válasz
Piftuka #70117 üzenetére
"hogy a menüt megnyitva az 55AG8 típusnév köszön vissza rám a 65 colos tévémen."
Az csak a modellnév ami az is lehetne hogy Piftuka. Jól nézd át a panelt hogy esetleg nincs-e rajta pixelhiba, illetve a vertical bandinget és color tint is ellenőrizd. Ha utóbbiak rendben vannak, akkor a helyedbe én bekalibráltatnám és ha jó a tévé akkor használnám. -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #62960 üzenetére
"Summa summarum: használom a "65AG8"-at, remélhetőleg jó egészséggel, és hiba nélkül még nagyon sokáig!"
Sziasztok! A fentiek óta eltelt 3 év, és gondoltam, megosztom Veletek a friss tapasztalataimat, mert a márka és a garanciális ügyintézés miatt szvsz tanulságos a történet.
Az történt, hogy ~2,5 év után, idén június magasságában elkezdett egyre gyakrabban hibázni a készülékem.
Újraindult, vagy lefagyott tévézés, valamint a menü használata közben, vagy éppen a Yettel tévé és Youtube alkalmazásban jöttek elő ugyanezek a problémák. Utóbbiak használata esetén hibakódokat is dobált.
Olyan is előfordult, hogy bekapcsoltam, de nem adott képet, csak az állapotjelző LED világított kb. 2 percig, majd teljesen lekapcsolt a készülék. Volt, hogy harmadszorra sikerült bekapcsolni.
És olyan is megtörtént, hogy egy fagyást követően, rögtön egymás után 4x indult újra, majd hosszú percekig tartott a boot folyamat.
A hibák teljesen véletlenszerűen jelentkeztek; időnként 1-2 óra tévézés alatt is többször, máskor napokig egyszer sem.
Aztán legutóbb már a képkímélésként beállított 1 óra inaktivitás utáni automatikus lekapcsolást nem lehetett leállítani. Nem reagált semmire. (Alapvetően ilyenkor elegendő a távkapcsolón bármelyik gombot megnyomni, és folytatódik tovább az adás.) Ezt le is tudtam filmezni szerencsére, ahogyan a fagyás utánai egyik hibakódról is készítettem fotót.
A soft reset, és gyári visszaállítás sem segített a problémán. Az gondoltam, hogy a központi egység romlott el.
Sajnos egy borzasztó év, és különösen rossz 3 hónap áll mögöttem. Emiatt kisebb gondom is nagyobb volt, mint a tévével, vagy garanciális ügyintézéssel foglalkozni. Majdnem le is tettem az egészről.
Aztán végül úgy voltam vele, hogy a "fenébe is, hát miért van 3 év jótállás a tévére, ha az ember nem él vele, amikor szükséges?"...
Szóval szeptember végén felhívtam az érintett szervizt, és ugyanakkor levélben is megírtam minden fontos részletet, megosztva a hibákról készült felvételeket is.
Már 11 nap eltelt a bejelentésemtől, amikor a szerviz eljött a készülékért, és elvitte javításra "alaplaphibát" gyanítva.
Arra vonatkozóan egyébként nem kaptam tájékoztatást, hogy várhatóan 15 napnál tovább fog tartani a javítás. (Pedig a törvény előírja már ezt is.)
A napok csak teltek, semmi visszajelzést nem kaptam... majd mivel már több, mint 30 nap eltelt a bejelentése óta, ezért bementem a szervizbe érdeklődni, hogy ugyan mi történt, és mi tart ennyi ideig.
A jogszabályt nem jól ismerő fiatal ügyintéző és szervizes fogadott, és elmondták, hogy "Alaplap csere lesz, de engedélyeztetni kellett a SONY Magyarországgal a javítást, mert közeli a garanciaidő lejártának időpontja".
Azért utóbbi hallattán alig akartam hinni a fülemnek...
Mondták, hogy "a következő hét elejére megjavítják, csak várják a SONY-hoz értő szervizes szakijukat, akinek még majd szoftvert is kell az alaplapcserét követően telepíteni a tévére, és az hosszadalmas folyamat".
Kedveltem a 65AG8 készülékemet, annak képminőségét, homogén panelját, ezért szerettem volna azt visszakapni; javított, kifogástalan állapotban.
Ezért eldöntöttem, hogy - bár kifutottak a törvény által előírt 30 napos határidőből - várok még egy hetet. (Úgy gondolom, rendkívül türelmes, és nagyon korrekt voltam.)
A hét elején szerencsére meghozták a tévét; külsőleg sértetlen állapotban volt, bár a kijelzőt több helyen zsíros kézzel összetapogatták.
Ellenőriztem, és tényleg új alaplapot szereltek bele; mindössze 7 óra üzemidő volt benne, szóval ez jó hír.
Viszont a korábbi, elmentett képbeállításaimmal nem olyan a kép, mint korábban.
A "Hideg", a "Semleges", a "Meleg" profilok teljes mértékben egyforma képet és színvilágot produkálnak, míg a "Profi 1" és "Profi 2" képmód pedig olyan sárga, mintha 100 kékfény szűrőt engedtek volna rá a képre.
Egyelőre nem tudtam még nekem igazán tetsző képet beállítani rajta.
Produkál még pár furcsa "anomáliát", amelyet nem sikerült megfejtenem.
Az Android menü is kicsit másként néz ki, mint legutóbb, mielőtt a szerviz elvitte. Pedig ugyanaz a Firmware van a tévén a "Help" menü visszajelzése alapján.
Az pedig csak tegnap tűnt fel, hogy egy 55AG8 alaplapja került a 65 colos készülékembe! A "Rendszerinformáció" alatt: "Típus: KD-55AG8"; "Gyári szám - unknown".
Tudom, hogy több tucat SONY tévé ugyanezt a firmware-t használja, és hogy egy-egy gyártó adott szériájának eltérő méretű modelljeiben felépítésre azonos vezérlőpanel van, de azért nem jó látni, hogy a menüt megnyitva az 55AG8 típusnév köszön vissza rám a 65 colos tévémen.
A sorozatszám hiánya miatt már olyan gondolatok is megfordultak a fejemben, hogy esetleg ez valami no-name, utángyártott lap, és valami "susmussal" került a tévémbe a szervizben.
Azon tanakodom, hogy visszamenjek-e a szervizbe, és kérjem a megfelelő alaplapra történő cserét, vagy hagyjam az egészet, és használjam így...!?
Még alszom rá egyet. -
Szoke1982
senior tag
válasz
Piftuka #69978 üzenetére
Tehát a ha tudjuk nekem kell bevinni a tv-t pl: Soroksári mm -be? (Megoldható)
Van egy nagyobb kocsi épp beférne, vagy a Sony szervíz ami az mm oldalán ajánlja őket hívjam fel és viszik el? 🤔
Mert ha úgy gyorsabb ha beviszem, és ott majd intézi Soroksári mm ?
Vagy ehhez kell a sony szervíz is?
Amúgy csak a jótállási papír van és számla.. (digitálisan)
De emlékszem anno vittem már be Logitech hangfalat (5.1) bevittük kertünk csere utalványt ott helyben kb vártunk 2-3hetet míg megnézték.. (mivel nem volt alkatrész stb , így adtak akkor is csere utalványt helyben) -
Jeep1
tag
válasz
Piftuka #69907 üzenetére
küldök egy drive linket
nagyjából minden filmnél ezeket a ghosting csíknak nevezett akármiket látom bizonyos jeleneteknél az XR TV-n. Van egy alternatív TV-m ugyanugy Sony ugyanaz a jelenet KD szériás annál nincs, sem monitoron. Csak nagyon nehéz ezt reprodukálni így belassítottam kicsit a jelenetet a TV- lejátszójában és így szépen kivehető.
Valószínűleg valami kijelzőhiba vagy vezérlő panel hiba gyanú? Mindkét TV falon van típus azonos konzollal, tehát még azt sem mondhatom, hogy valami körülmény más lenne.https://drive.google.com/drive/folders/10hKZqLi68fw-_YQyLXRVdToooHTHj80Y?usp=sharing
-
Celtis
veterán
válasz
Piftuka #69869 üzenetére
Talán nem fogod elhinni, de rágódtam ezen a kérdésen. Végül nem mondtam az új tulajnak, hogy garanciát vállalok a készülékre, de azt igen, hogy ha probléma van, akkor keressen. Az volt a fejemben, hogy ilyen esetben
- megpróbálok a javításról gondoskodni és ha ez nem lehetséges, akkor
- kb. fél év kifutással a vételár arányos részét visszafizetni.Ha konkrétan egy héten belül tönkrement volna a kijelző, azaz GTK, akkor hidd el visszadtam volna a pénzt. Hiszen ha egy héttel korábban következik be, akkor ugyanúgy én bukom az egészet. De nem hiszem, hogy ez lenne az általános hozzáállás.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Piftuka #69860 üzenetére
Ez a topik nem az ár/érték arányról szól nem is más márkáról ,csak Sony.
25k-t én is adok szívesen 50-55 vagy nagyobb colos Sony led készülékért ,szólj ha tudsz.Hisense?
Itt van pár saját kép a mini led megoldásról:
[kép]
[kép]Egy alsópolcos sima led X75W Sony típusnak is szebb a képe nála ,miniLed ide vagy oda.
Mozgás algoritmus és kép felskálázást meg sem említettem , Hisense nél nulla ,Sony-nal meg verhetetlen (legjobb az összes gyártó között). -
Peathee
senior tag
válasz
Piftuka #69190 üzenetére
Abszolut egyetértek. A 3-4 éves LCD és OLED TV-k ára el van szállva. Mivel a várható élettartamuk már elég rövid. Mi is második TV-nek egy új Samsungot vettünk ahelyett, hogy egy használt Sony lett volna. És még így is olcsóbb volt. (Persze képminőségben nem ugyan az a kettő, de a garancia fontosabb volt most.)
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Piftuka #69190 üzenetére
Én is max ajándéka adnám oda a régi tv-im. De én amit eddig vettem, azokkal elégedett vagyok. A legöregebb egy 13,5 éves lcd Sharp. Aztán egy kb 10 éves LG. A Sony most 5 éves, van egy Blaupunkt, ami szintén kb 5 éves. Ezek mind hibátlanok és a Blaun kívül sokat mennek.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Piftuka #69190 üzenetére
+1 Én mindig azt mondom, hogy a hirdető meghirdeti egy árért aztán vagy megveszi valaki vagy nem. Hülyén hangzik van egy nem okos Samsung TV-m ami kb ér 25.000 Ft-ot és van egy Samsung H6400 jelenlegi használt árát nem is tudnám megmondani de inkább megmarad tartalék tv-nek mint elpasszoljam 30-40.000 Ft.-ért
-
Joshi
titán
válasz
Piftuka #68808 üzenetére
Ha nagyon lesz időm végignézem a videót. Ha mini ledes tévét akarok akkor azt fogok venni, de én akkor se mosnám össze a FALD-os verzióval. Egyébként a Sony ceruzája nagyon vastagon fog, szóval ahogy említettem, ma már simán meg kapsz egy OLED paneles tévét is azon az áron. Egyszerűen nem versenyképes a Sony árazása, de ez miatt fájjon a Sony vezetőinek feje.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Piftuka #68809 üzenetére
Is-is.
De az ő esetükben az a helyzet, hogy tojnak az egészre és akkor még finoman fogalmaztam.
Én nyitottam feléjük, de senkivel nem lehet ott beszélni, csak Marika nénivel aki sima ügyfélszolgálatos és azt sem tudja miről van szó. Aki kompetens lenne, ahhoz nem kapsz elérhetőséget, szóval dead end az egész egyenlőre. Én szívesen csinálnék tesztet, mert sok megkeresést kaptam ezzel kapcsolatban a nézőktől, de többet én sem tudok tenni.
Kalibraltam több Hisenset, de abból nem csinálok anyagot, mert csak mérések vannak az meg nem elég hozzá. -
Ger_man
senior tag
válasz
Piftuka #68795 üzenetére
Szia!
Szerintem nincs abban ellenmondás, ha egyrész kevesli Vincent a zónák számát a Sony-nál, de közben másik gyártót ekéz amiatt, mert hiába van benne 2x annyi mint a Sony-ban, nem tudják úgy vezérleni szoftveresen mint a Sony-t. Jobb lenne, ha több lenne a Sony-ban? Egészbiztosan (ezt szeretné Vincent is) de ennek ellenére még mindig ez a legjobb. És a videó alapján egyetértek vele. Kétszer annyira drága? Igen sajnos. Megéri-e? Ezt mindenki döntse el maga.
Én a Sony-ra egyébként olyan dolgok miatt vagyok zabos, hogy szofveres támogatásuk nem a legjobb. Házon belüli eszközeik nem a lehető legjobban vannak összefésülve. Vegyük például a 360 Reality Audio tudású WH-1000XM4 fejhallgatómat, amit ha a szintén 360 Spatial Sound-dal vértezett TA-AN1000-es erősítőre kötök, akkor sima 2.0-ává alakít bárminemű hangfájlt. Borzasztóan bosszantó. XR tv-hez is szükség van hozzá egy ilyenre: WLA-NS7, ami még csak nem is tudja az LDAC-ot, amit az erősítő meg igen.
XH95-ömmel ez a kütyü meg nem kompatibilis, vagyis igen, de akkor sincs 360-as hangzás. Xperia mellett viszont még 360-as felkonvertálást is tud a fejhallgató... ki érti ezt -
Joshi
titán
válasz
Piftuka #68184 üzenetére
"Viszont nem tudsz nekem olyan OLED készüléket mondani, amelynek a fényerejét ne találnám kevésnek."
Én pont az ellenkezőjét vallom, nekem nincs olyan OLED aminek ne lenne elég a fényereje.Nem vagyunk egyformák. Szerencsére azok vannak többségben akik hozzám hasonlóan látják a dolgot.
-
salapp
addikt
válasz
Piftuka #68153 üzenetére
Ketten beszéltünk már erről. Szerintem ha a 80J sorozatú OLED-et vetted volna, azzal már nem lenne fényerő gondod. Viszont szar forrásból a near-black overshoot minden általam eddig látott oled esetében gond.
Szerencsére sokkal több zenehallgatás és túrázás van az életünkben egy ideje, így a tévé alig van bekapcsolva.
Cserébe a Sony gyönyörűen jeleníti meg a régi filmeket, amiket szoktunk nézni (mert az újabbak szinte mind nézhetetlen szemetek) -
Gigicuci
senior tag
válasz
Piftuka #68135 üzenetére
OLED tévém "stutter" jelensége.... képtelen vagyok megszokni a szaggatást "svenkelő" kameratartalmak esetében.
)
Ugye? Megpróbáltam szeretni az oledet de megváltás volt visszatérni az lcd-re.
Sajnálom, hogy a Sony ennyire feltolta az árakat. Okés, hogy a TCL olcsóbb, de a Samsung is nagyon komoly kedvezményeket ad a webshopjában, látszik, hogy harcol a vevőkért.
Nem tudom, hogy áll a Sony márka részesedése, főleg az lenne erdekes, hogy csökken-e, de én is félek egy kicsit attól, hogy eltűnik szép lassan. Bár amíg a 65XK95-öt képesek milláért adni, ezen nem csodalkozom. -
Csabi1984
addikt
válasz
Piftuka #67921 üzenetére
Azt nem mondhatnám, hogy csak a kép a fontos de azt nem mondhatom, hogy legyen minden szuper a kép lehet megfelelő. Ott van a szoftver kérdés. Van egy Philips Ambilight 43" TV amin Saphi oprendszer van Nem érdekelnek, hogy nem Android de amikor szembesülök, hogy youtube videón kivűl mást nem tudok ráküldeni, hogy a TV-n lássam akkor inkább dühit miközben Tv, filmnézésre jó az eszköz. Persze egy Sony TV gyári képi beállásához képes alul marad a Philips és ha hozzárakom a szoftver dolgot akkor még mindig jobbnak találom a Sonyt
-
d.beni
aktív tag
válasz
Piftuka #67256 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Sok hasznos információ volt benne amiről nem tudtam.
Akkor ha lejárt a garancia és meghibásodik a TV akkor kuka ha Sony ról van szó.
A te információid után is megvenném a Sony-t mert nem tudok helyette jobb ár/érték arányú LCD tv-t. Oledet nem vennék az ára miatt sem.
XF9005 van itthon, a cél az lenne, hogy annál ne legyen rosszabb minőségű.
Igazából nappaliba nagy méretet szeretnék ezért 85" a cél. Ebben most XH9096-ot tudtam elcsípni olcsón. A következő fokozat az XJ95 lett volna de az 1,2M ára nekem sok. Gondolkoztam várjak e arra, hogy leakciózzák (talán 1M ig lement volna az ára, de az alá nem hinném --> ez is drága nekem) de végül inkább megrendeltem az XH-t.Meglátom milyen lesz, max visszaküldöm 14 napos elállással ha nagyon nem tetszik valami a TV-n.
Még egyszer köszönöm az információkat!
Majd írok ide milyen a TV amiután kipróbáltam. -
Yamahás
junior tag
válasz
Piftuka #66952 üzenetére
Abból volt 75-ös???
Persze,a csereutalványt el kellett költeni.
Amikor kellet második tv is,szerencsére találtam éppen egy eladót,bár volt rá garancia,de nem ez volt a legelső szempont. Örültem,hogy találtam. Az csak plusz volt,hogy egy Touchpad-os távirányító is volt hozzá.
Itteni javaslatra vettem az elsőt,még a 49-est, de FHD tévék között nemigen találtak jobbat nála akkor. Mondjuk nem is nagyon látok használtban eladót belőlük... -
Yamahás
junior tag
válasz
Piftuka #66921 üzenetére
Én mikor kellett még egy tv,inkább vettem használtan egy W809c-t.
Mint írtam korábban,azóta is hibátlanul üzemelnek. Vagy is az egyik csak tartalékban van már a garázsba,mert időközben jött egy 65'-ös XH90 is fő tévének.
Most már nem lehet annyiért eladni,mint amennyire jó. -
Yamahás
junior tag
válasz
Piftuka #66854 üzenetére
Hát ez elég csúnya.
Amúgy én egy Samsunggal kezdtem a lapostévézést, még 2006-ban. Annak is így nézett ki a képernyője. Aztán elvittem egy szervízbe,( valahol Csepelen volt-van) és ott kicserélték az invertert benne,és utána még évekig működött.
Persze az még csak LCD volt,HD Ready. De akkori ára is 240e forint volt,és nem volt még minden utca sarkon.
(speciel ezt én is utca sarkon vettem,mert "leesett" valahonnan)
-
Joshi
titán
válasz
Piftuka #66858 üzenetére
Nekem a Sony 43XF8505 tévém képernyőjének betörése után, mindenhol egyértelműen azt mondták, hogy a Sony panelt nem cserél semmilyen tévéjében. Csak komplett tévé csere van. Most hogy neked hazudtak vagy nekem, azt nem tudom. Gondolom ez már jó ideje így lehet. De lehet írni egy Sony szerviznek hogy mi az igazság.
-
Technoman
őstag
válasz
Piftuka #66859 üzenetére
Piftuka válaszát azzal egészíteném ki -maradva az MM G+ biztosításánál-, ha a szerviz nem tudja megjavítani (nincs alkatrész, nem gazdaságos, stb) csereutalványt ad ki,amit csak típusazonos termékre tudod levásárolni (tehát pld a behalt Samu Tv-d csereutalványából nem vehetsz LG hűtőt/Xiaomi rollert/Huawei telót, csak TV-t, viszont a márka nincs megkötve)
Természetesen, a szerviz ebben az esetben, nem a gyári Sony szerviz, hanem a biztosítóval (AEgon) szerződésben lévő szerviz (pld mobiloknál ha jól tudom a TMX) Hogy ő honnan és milyen alkatrész bázissal rendelkezik. Nos...... az számomra rejtély. -
Joshi
titán
válasz
Piftuka #66825 üzenetére
"Akkor most ki nyert?"
Én 2017 novemberében vettem a tévémet (1milla) amire akkor brutál drága lett volna a kiterjesztett gari. Gondoltam majd vigyázok a tévére, és talán nem is lesz baja. Most 2022-t írunk, és szerencsére nem is volt semmi gond. Persze ezt így utólag könnyen mondja az ember. Őszintén megmondva, én mindig sajnáltam a pénzt extra gariért, ezért nem is szoktam venni. Egyedül utazásoknál nem sajnálom a biztosítást, ott mindig kötök, ráadásul mindig a drágábbat/jobbat. -
-
-
Renwick
őstag
válasz
Piftuka #64686 üzenetére
Jó ez a cucc valóban, kb. egy sub nélküli belépő soundbar szintjét hozza, ami random tévézésre bőven több mint elégséges. Mozizáshoz vagy "beleélősebb" játékhoz azért már nem árt egy jobb soundbar de inkább egy pénztárca/szoba paraméterei alapján összerakott házimozi-szett.
-
salapp
addikt
válasz
Piftuka #64648 üzenetére
Szerencsére nálunk még megy egy 50W809C, immár hatodik éve vége felé jár. Örülnék, ha még sokáig jó lenne tévére. Bár amikor kap valami kulturáltan létrehozott sorozat részt, mondjuk BD forrásból, akkor gyakorlatilag 3D-sek lesznek a figurák, csodálatosak a színek, az egész képi megjelenítés. Bizony sokkal jobban tetszenek nekem is W8-on a Telekom által elénk böfögött "HD" adások, mint a GZ950-en. Hála égnek azon nem kell tévézni, elég volt tesztelni.
Lehet, hogy egy XR (bármit is jelentsen ez marketing bullshiten túl) procival egy A80J-n már jól néz ki az IPTV, de örülök, hogy nem kell ilyesmivel kísérletezni. -
-
szucsinka
őstag
válasz
Piftuka #64602 üzenetére
vegyes a véleményem.
nagyon nagy fényereje van szebb élethübb a képe mondom tök laikusként a feketéje is mérföldekkel jobb a Fald miatt minőségibb érzés a blooming nem zavaró a feliratokat lehet szerkezteni az összes streaming szolgáltatonál.
a google tv is rendben van
de egy pár dolog ami furcsa :
nem lehet egyszerre fülesböl és hangszórórból kicsikarni hangot (7éves Lg és Tcl gond nélkül).
ha kikapcsolom a hdmi-n rákötött Pc -t a tv ujraindul..ez lehet user error nem tudom.
néha buziskodik a kép 120Hz -en 4k-n
hirtelen ennyi.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Piftuka #64603 üzenetére
Ami local dimminget tud, annál be is b****na, ha nem lenne homogén a fekete :)
Edge LED-nel fordulhat szerintem csak elő, hogy, mivel állandóan megy a háttér világítás, az nem teljesen egyenletes, és azért foltos.
Ami hátulról világítja meg a panelt, az ki tudja kapcsolni a ledeket, ha feketét kell megjeleníteni, meg szép ,hogy homogén ;) -
Joshi
titán
válasz
Piftuka #63355 üzenetére
"Annyira pórias megoldás, hogy ha SDR-re szeretnéd beállítani a tévédet, akkor még elmentheted az egyetlen "Egyéni" képmódban, de ha már HDR-hez is, akkor hozzá kell nyúlnod valamelyik gyári beállításhoz."
A 2017-es modelleknél egyéni képmódon belül két lehetőség van pl a kalibrálásra. A színbeállításokon belül van olyan hogy Prof 1 és Prof 2, na ezeket érdemes SDR-re és HDR-re kalibrálni. Annyi van, hogy ezt manuálisan át kell állítani függően attól, hogy SDR vagy HDR anyagot néz az ember.Nem vagyok benne biztos (janos666 jobban tudja), de a CalMan csak Egyéni képmódba tud kalibrálni, a régebbi modelleknél meg ugye csak szürke skálát lehet állítani.
-
Joshi
titán
válasz
Piftuka #63334 üzenetére
Amióta megvan az A1 tévém soha nem vártam meg az OTA frisstést, mindig külön letöltöttem a magyar Sony oldalról és pendriveról telepítettem. Nekem nem voltak hibák. Sőt, volt olyan frissítés hogy elfelejtettem gyári resetet nyomni, de szerencsére nem volt gond.
ui.: egyébként régebben volt itt szó az Android 9-es frissítésről régebbi készülékekre, és mindenki ajánlotta. Összességében jobb mint a régi rendszerek voltak.
-
DriftD1GP
tag
válasz
Piftuka #63247 üzenetére
Én már telepítettem és 2 napja zsinorban mikor reggel bekapcsolom megjön a TV adás képe és teljes sötétség. Újra bekapcsolom aztán Sony felirat android betöltés...
A másik amit észrevettem hogy ha guide-ból választok ki egy csatornát akkor nem jelenik a megtekintés opció ezért nem tudok oda kapcsolni. És ilyenkor nagyon sok csatornánál ezt csinálja. Ha találok egy olyat amire enged váltani akkor megjavul az összes.
A csatornaváltás nagyon lassú lett.
Gyorsmenü pl a beállításokba vagy a bluetooth-ba belépve a TV adás megszüník. Elötte ment a háttérben.
Olyan hiba is van hogy ha kilépek egy játékból a TV adasra és kikapcsolom a PS4 controllert akkor a TV belép magától a home menübe.
Most így ennyi jutott eszembe. -
Bugarov
aktív tag
válasz
Piftuka #62960 üzenetére
Köszönöm a részletes beszámolót
"Az viszont elgondolkodtató, hogy fekete szintben, kontrasztban a gyakorlatban "írd és mondd" semmi különbséget nem jelent a 4 évvel korában gyártott, fele annyiba kerülő "W809c"-hez képest, hogy mozgásmegjelenítésben némileg elmaradt attól, HD és gyengébb minőségű tartalmak esetén pedig képminőségben jelentősen gyengébb eredményt produkál."
Ez nagyon kemény.
-
Celtis
veterán
válasz
Piftuka #62960 üzenetére
Minden tiszteletem a hosszú és alaposan kifejtett véleményedért, de ugye nem gondold komolyan, hogy az új tv-d 2-3 fps mozgásfeldolgozásra képes? A lassítás meg darabos, mert milyen lenne.
Nem tudom mennyi a W800C frame hold time értéke, valószínűleg kisebb mint az OLED-é, ami az OLED darabosabb mozgás érzését magyarázza. Volt aki itt emiatt vált meg az új csúcs LCD-jétől és váltott lassú paneles olcsó TV-re. De abban egész biztos lehetsz, hogy nem dob el egy árva képkockát sem a tv-d.
BTW, ha ennyire érzékeny vagy a folyamatos mozgásra, az életben eszedbe ne jusson samsung tv-t venni. -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #62957 üzenetére
Ígértem korábban, hogy megírom részletesen a meghibásodott SONY televízióm garanciális ügyintézésével kapcsolatos "kálváriámat", és pár hasznos, fontos információt a hazai szervizhelyzetről és a fogyasztóvédelem bizonyos jogszabályi módosítás tervezetéről. (És persze az új televíziómmal szerzett tapasztalataimat.)
Itt van előttem a TXT file; közel 2,5 órán keresztül írtam, finomítgattam... 116 sor, 13.104 karakter lett. Be is másoltam ide, elküldtem... de aztán gyorsan töröltem is.
Visszaolvastam a topic-ban, és a lényeget korábban már meg is említettem a szerviz és a SONY kapcsán, így nincsen jelentősége. Az egyebeket, a többit pedig majd kinyomozza mindenki a saját szabadideje és telefonköltsége kontójára, ha akarja; ahogyan azt én is tettem.
Az elmúlt néhány napban itt és fórum egy másik topic-jában történtek jelentették azt a bizonyos "utolsó cseppet", így 18 év meglehetősen aktív fórumos jelenlét után ezzel be is fejezem a fórumon az információ átadást és segítségnyújtást. Maradok "read only", "ask only", és időnként "comment only" módban. Magammal törődöm, ahogyan azt mindig is kellett volna.
Nem kívánom minden egyes hozzászólásomat olyan bevezetővel kezdeni, mint ezt, amely szerint:
A következő hozzászólásom a saját, televíziókkal szerzett tapasztalataim alapján, a maximális objektivitásra törekedve íródott. Ettől függetlenül szubjektív véleményt is tartalmazhat. A leírtak kapcsán a tévedés jogát fenntartom. Átfutottam többször a leírtakat, de minden igyekezetem ellenére is lehet benne elgépelés, vagy fogalmazási hiba.
A leírtakkal nem egyetérteni, azt nem elhinni, szíve joga mindenkinek. Ne fáradjon már senki azzal, hogy "kötekedni" kezd a hozzászólásom tartalmával, hogy "tamáskodjon", bizonygassa bárminek az ellenkezőjét, stb., mert nem érdekel.
Mivel többen (privát üzenetben is) kértétek tőlem, hogy írjam meg a tapasztalataimat az új tévéről, megosztom hát, és ennyi. Talán valaki talál benne számára hasznos információt is.
Szóval, a meghibásodást követő ötödik héten megkaptam a csereutalványt, és azt követően beváltottam, és pénzráfizetéssel megvásároltam az új készüléket, egy SONY 65AG8-at.
A tévéről tehát...
A harmadik hete tesztelem. A készüléket eredeti funkciójában, csak és kizárólag televízió adások és filmek (gyári DVD és BD lemezről) megtekintésére használom.
A játék mód, "okos" funkciók, ilyen synch, olyan VRR, amolyan 4K@120Hz, stb. nem érdekelnek. Ezekről nem írok semmit.PRO
*Dizájn
- Masszív kivitelezésű, igényes készülék, rendkívül keskeny kerettel, erőteljes, esztétikus, mattított fém talapzattal, amely esetében külön érdem, hogy középpontos, elegáns, és kis helyet foglal. Az eredeti, süllyesztett pozícióban használom. Aki szeretné megfordíthatja és megemelheti, hogy elférjen egy soundbar is a tévé alatt.Az összeszerelése "hülyebiztos"; nem lehet fordítva becsavarozni a talapzatba a tartó szárakat. A tévé nem tartalmaz "ropogós" műanyagot, a csatlakozók jól elérhetőek, a súlya miatt (~23 kg) pedig két ember biztonságosan és nagyon könnyedén tudja beüzemelni és a helyére tenni.
*Hangzás
- Évekkel ezelőtt, az "55A1" OLED tévét tesztelve megállapítottam, hogy a "lapos tévék hangzásának jövője az 'Acoustic Surface' technológia".Ezt vallom most is. Akkor a sztereo hangkép páratlanul jó volt, a hangzás viszont közepes, "doboz hang" jelleggű. Meglepetésemre utóbbi sokat változott. Még nem tökéletes, de teljesen dinamikusan, jó minőségben szólal meg az esetek többségében, talán csak a sztereo hangképet érzem szűkebbnek. Hangerőben, hangtisztaságban viszont a kifejezetten nagy légterű helyiséghez is bőven sok, ahol én használom. Sőt, időnként olyan mértékű basszust is produkál, amely kapcsán meglepődöm. A párbeszédek pedig kristálytisztán, középről szólnak, ahogyan azt kell.
Aki tehát nem szeretne semmilyen extra hangszórót a készüléke mellé, annak ez egy tökéletes megoldás. (És még csak jobb lehet a további fejlesztésekkel.)
Nagyon tartottam tőle, hogy nem hozza majd a W809c hangzásának szintjét (mert az a méretét meghazudtolóan remekül szól), de szerencsére feleslegesen.*Panel
- Bármiféle tintingtől és bandingtől mentes. A fényerő homogenitása a teljes felületen ugyan nem 100%-ban tökéletes, de mindig mondtam, hogy váltakozó, mozgóképek esetében, ráadásul úgy, hogy az ember úgyis mindig a kompozíció közepére fókuszál (kivétel pár többteres kompozíció) ennek nincsen jelentősége, mert (~20-25% eltérésig) nem észrevehető, nem zavaró.*Színhelyesség
- "Out of the box" elég korrekt. Nem teljesen a W809c-től megszokott színvilág, de természetes színek megjelenítésében remek. Kicsit talán a fehéregyensúlyon kellene hangolni. Ám összességében nagyon jó a végeredmény. Talán egyszer kalibráltatom majd. De ha nem jön össze, az sem érdekel már.*Mozgásmegjelenítés
- Ettől tartottam a legjobban. Szerencsére pozitív meglepetést okozott a készülék! A beüzemelést azzal kezdtem, hogy kikapcsoltam minden képjavító eljárást, és mozgásjavító "sallangot". Így az általam nézett filmtartalmak esetében szinte tökéletes, a "W809c" szintjét majdnem elérő a mozgásmegjelenítés minősége. A panel alacsony válaszideje miatti stutter sokkal kevésbé zavaró/észlelhető, mint gondoltam. (Vagy mint anno az LG OLED tévém esetében.)A különféle televízió csatornák, DVD és BD filmek, (tehát 50p és 24p tartalmak) között minden olyan tartalmat néztem rajta, ami releváns lehet.
Sportrajongók számára info, hogy alaposan leteszteltem az alábbiakkal:
- Nascar
- Formula1
- WTCR
- Formula és Rally E sorozatok
- Motocross EB
- Labdarúgás
- Kézilabda
- Kosárlabda
- Alpesi sí világbajnokság
- Műkorcsolya világbajnokság
- Atlétikai világbajnokság
- Tornász világbajnokság(Az "M4", "Spieler", "Arena4", "Eurosport 1-2" és "Sport 1-2" HD csatornáin.)
Ezek a sportközvetítések felvonultatják az összes lehetséges kamera pásztázási metódust, közeli, távoli és légi felvételekkel kombinálva, gyors és lassú mozgást megjelenítve.
Mindegyik esetben kifogástalan volt a mozgásmegjelenítés, és természetesen a jól sikerült (válogatott?) panel miatt sávosodás sem volt tapasztalható.
Egyetlen esetben volt "röcögés", az Arena HD csatorna egyik labdarúgó mérkőzésénél. Abban az esetben a közvetítés minősége is csapnivaló volt. Nem mondtam volna "HD" adásnak, ha nem tudom, hogy az.
Összességében az "X1 Extreme" processzor jól végzi a dolgát ezen a téren.
*Általános képminőség, HDR
- Megfelelő minőségű HD, 4K és 4K HDR tartalmakkal a látvány egészen pazar. Ezen sok mindent nem érdemes ragozni. A Triluminos panelekre jellemző élettel teli, vibráló színvilág, tűéles kép, az embert magával ragadó képi tartalom. Így tudom leírni. Látni kell a végeredményt.A jó minőségű HD dokumentumfilm, természetfilm csatornák különösen pazar látványt adnak. A legtöbb BD film pedig megint csak magáért beszél. Az összes, tévé által ismert HDR szabvánnyal teszteltem, és hozta az elvárt minőséget, és problémamentes volt a megjelenítése mindegyik formátumnak.
*Grádiens
- Meglehetősen jó eredményt nyújt a készülék az egyes színátmenetek megjelenítésekor. Semmi olyan problémát nem tudnék megemlíteni, ahol azt érezném, hogy a színmélység, a panel vonatkozó tudása nem volna megfelelő.*SDR fényerő
- Alapvetően elegendő, nem kellett azon aggódnom egyetlen típusú tartalomnál sem, hogy a készülék "kifogy" a szuflából. Természetesen a fényerőt nem kellett maximumra hangolnom. Bizonyos napfényes jeleneteknél - összevetve a hasonló SDR fényerővel bíró W809c tévémmel - érzékelhető némi "fedettség"; mint amikor az ember egy napszemüvegben bóklászik odakint. De még bőven a tűréshatáron belül van számomra.Adott beállítások mellett a két tévé között ennyi a különbség. A régi tévén egy fokkal dinamikusabb, élettelibb egyes nappali jelenetek megjelenítése fényerő szempontjából. De igazán szignifikáns különbség nincsen.
*Tükröződés csillapítás
- Meglepően korrekt! 90°-ban ráeső, nagy méretű ablakon oldalről direktben besütő Nap fénye esetén is nézhető a tartalom. Már egy világos színű, lengébb sötétítő függöny elhúzása is, vagy a redőny nem teljes lehúzása pedig tökéletes, zavartalan tévé nézést biztosít. Pusztán emiatt tehát szükséges tehát a "pitch black" room. Figyelembe véve a készülék típusát, fényerejét, ez meglepő és rendkívül jó eredmény.*Image retention, beégés
- Előbbi egyáltalán nem jelentkezik olyan mértékben a gyakorlatban, hogy zavaró volna, utóbbi pedig nem érdekel. Sokan használnak már ilyen korú OLED készüléket évek óta a probléma nélkül. Én pedig úgy vagyok vele, hogy ha 4-5 évet kibír, akkor már jó. A jótállási időn túli minden extra óra üzemidő úgyis "ajándék" manapság.Nyilván még észrevehetően óvatosabb vagyok. Egyelőre kevesebbet használom "háttértévézésre", mint anno az LCD-t, de idővel ez valószínűleg nem így lesz. És nem is akarok ilyesmin aggódni. Használom, és kész. A tévé van értem, és nem fordítva.
KONTRA
*Általános képminőség, gyengébb minőségű HD és alacsonyabb felbontású tartalmakkal
- Ezen sincssen mit szépíteni: gyengébb minőségű HD tartalom, DVD, SD adás esetén elmarad a "W809c" minőségétől. Tartalomtól függően az "elfogadható", "szódával elmegy", és a "nézhetetlen" jelzőkkel tudom illetni a képminőséget. Viszonyítás képpen a "Big Bang Theory", vagy "Jóbarátok" utolsó évadjai az első, a korai évadjai a középső, a "L'art pour L'art" társulat korai évadjai a "Comedy Central" csatornán pedig az utolsó említett kategóriába tartoznak.A vonatkozó, felskálázást segítő képjavító funkciók sem változtatnak lényegében semmit. Nyilván elfogadom, hogy a korábbinál nagyobb képátló és a 4K natív felbontás ezt hozza magával. Talán az AG9 "X1 Ultimate" processzora jobb munkát végez, de csodát az sem tud tenni.
Mindezen most és a jövőben egyetlen dolog tud segíteni: (bármennyire is tiltakoznak ellene sokan, de) a megfelelő minőségű 4K, 8K televízió adások. A DVD lemezeket pedig BD-re, 4K HDR BD-re kell cserélnie a gyűjtőnek. A korábbi gyűjteményhez pedig (ha valaki megtartja, és lehetősége van rá) egy FUll HD, vagy 72 cm-es SONY Trinitron, Pana, vagy B&O CRT televíziót fenntartani.
*Black crush
- Van. Egy fokozattal nagyobb mértékben annál, mint amit alapvetően elfogadhatónak tartok. Pedig ilyen téren nem vagyok kényes, mert a "W809c"-t is az "abszolút kontrasztra és fekete szintre" lőttem be. Nem zavart, hogy elvész az árnyékrészletesség.
De itt pl. a "Black Hawk Down" sátor alatti jeleneteinél, vagy az éjszakai házon belüli jeleneteinél, ahol a Nap, ill. a Hold fénye világít mindössze, a szereplők arcának fele részletes, a másik fele pedig egy összefüggű "fekete lap" bármiféle kontúr nélkül.Már hangolgattam valamelyest, nézem oda-vissza-kontra jelleggel a különféle gyári képmódokat is, de úgy tűnik, hogy alaposabb hangolást fog igényelni ha el szeretnék jutni a megfelelő eredményig.
*HDR fényerő
- A remek HDR képminőség miatt ez mindkét kategóriába mehetett volna, de mégis itt kell megemlíteni. Mivel vannak 1.000 nit-re master-elt HDR demóim, egyes esetekben látványos volt, hogy a megfelelő szín és fényárnyalatokhoz hiányzik még némi plusz.Az jutott eszembe, mint amikor a "Viharzóna" című film végén a kis hajó a legnagyobb hullám tetejére tör, már majdnem eléri a csúcspontot, a kapitány előtt szétnyílnak a szürke vihafelhők, megcsillan a Nap... majd a csúcsponton a hajó megáll, átfordul, és elnyeli az óceán mélye.
Szóval erőlködik, erőlködik a kis tévé, hogy minden árnyalatot megjelenítsen, már majdnem ott van a célnál, de aztán elfárad; a maximális ~600-700 nit csúcsfényerő ennyire képes.Hozzáteszem, hogy egyébként ez az a szint, amit HDR tartalmakhoz kb. a minimálisan elfogadhatónak lehet tekinteni. Mert az tény, hogy adott demo 4K SDR változatához képest, a HDR változat így is sokkal többet ad a látványhoz. Ez tehát nem egy "vészes" hiányosság, de megemlítendő.
*Mozgásmegjelenítés közeli, lassú horizontális kamerapásztázás során
- Eddig néhány ilyen képtartalmat fogtam ki, de ez kifog a tévén. Kőszeg háztetői felett egy drón fordult körbe a függőleges tengelye mentén lassan... úgy, hogy a kamera objektívje egyszerre csak 2-3 háztetőt fogott be.A mozgásmegjelenítés itt elhalt. "ikk-ikk-nyekk-nyekk"... mintha 2-3 FPS-sel forgott volna a filmtartalom annyira szaggatott.
Hasonlóan az olyan jelenetnél, amikor egyszer a labdarúgó közvetítéskor a kapust deréktól felvelé, közeliben mutatta a kamera, lassítva, amint az a labdát pattogtatva kirúgáshoz készülődött. Nézhetetlenül rángatott a kép.
Ezen kívül még egy-két ilyen "röccenős" közeli, oldalra pásztázós jelenettel találkoztam. A szerencse, hogy arányaiban az összes tartalomhoz képest annyira kevés alkalommal, anyira rövid ideig fordult elő, hogy abszolút el tudom fogadni. Nyilván nem örülök neki, és azért ezt itt fontos volt megemlíteni.
A "W809c" esetében soha az üzemideje alatt a legapróbb röcögést sem észleltem. Az a tévé zseniális volt!
MARGÓ
*Fekete poszterizáció
- A "Pitch Black" azon jeleneteinél, ahol az űrhajón belülről látszik a fényárban úszó bejárat, vagy a barlangból ugyanaz, a fekete részek teljes felületen poszterizációval jelentek meg.Érdekes módon a "Ninja Assasin" (ami tökéletes az OLED, ill. bármilyen tévé kontrasztjának, fekete szintjének életszerű tesztelésére) esetében viszonylag ritkán jelentkezett, viszont több esetben a fekete nem fekete volt, hanem inkább barnás-fekete, és zajos. Pedig az OLED ugyebár kikapcsolja a háttérvilágítást, a látvány mégis az LCD panelek (szűrő réteg általi) "fényt supresss-áló" megoldására emlékeztetett.
És szó szerint nagy volt a kontraszt a képernyő alsó és felső részén látható csíkhoz képest, mert azok mintha egy fényes, fekete műanyag volnának, a képtartalom fekete részei pedig nem tűntek tökéletesen feketének. Mintha háttérvilágítás lett volna a kép azon része mögött, ami nyilvánvalóan nem így van, hiszen OLED tévéről van szó.
Mivel a "Star Wars" BD lemezeim megtekintésekor ilyen probléma nem jelentkezett, ezért azt gondolom, hogy az említett filmek túlságosan tömörített voltuk (Film+ HD) miatt produkálták a jelenséget.
Bízom benne, hogy BD lemezekkel tehát nem fog soha jelentkezni ez a hiba.
*"WOW!"-faktor
- Az elmaradt. Ne értsetek félre... szerintem a fentiekben is látszik, hogy ez egy kiváló készülék, és alapvetően nem bántam meg, hogy erre esett a választásom. A "blooming" és "rainbow effekt" jelenségeket nem tudom elfogadni, így megkötöttem ezt a kompromisszumot.Az viszont elgondolkodtató, hogy fekete szintben, kontrasztban a gyakorlatban "írd és mondd" semmi különbséget nem jelent a 4 évvel korában gyártott, fele annyiba kerülő "W809c"-hez képest, hogy mozgásmegjelenítésben némileg elmaradt attól, HD és gyengébb minőségű tartalmak esetén pedig képminőségben jelentősen gyengébb eredményt produkál.
Ilyen téren természetesen bármelyik elérhető 4K LCD esetében is ez lett volna az eredmény.
Nem először mondom: ha "SONY W755c", vagy "W808/809c" készüléked van, akkor el ne add soha! Használd, amíg csak működik! Jobbat nem találsz.
*Méret
- A készülék "kicsi".Nyilván, meglepetés nem ért. 75 colos tévét akartam venni... Tudtam, mit vállalok a 65 colosra váltással. A rendelkezésre álló szűk választék erősen korlátozta a lehetőségeimet. A képminőség érdekében feláldoztam hát a nagyobb képátlót. Egyébként két nap kellett hozzá, hogy a szokásos távolságokból nézve semmivel ne érezzem nagyobbnak, mint a korábbi tévémet.
Ezek után persze később 75 colra váltani már nincsen értelme, mert éppen annyira nem jelentene különbséget, mint a 65 col az 55-höz képest. A 85 colos hagyományos tévé pedig itt és így már nem férne el szépen.
Szóval ha a dolgok úgy alakulnak, szerintem a következő készülékem egy 100-120 colos, 4K UST projektoros lézer tévé lesz, ha produkál legalább ilyen fényerőt, mozgást, és minimum 5.000:1 feletti natív kontrasztot.
+1 Ha már ismét bent jártam az áruházban, alaposabban szemügyre vettem a kiállított "Samsung 65QN90a", "SONY 49XH9505" és "Hisense 65U8QF" készülékeket. Igazából kicsit tanakodom is azon, hogy a csereutalványra csak minimális összeg ráfizetésével azt vegyem meg, annyira meggyőző volt. Semmi "blooming", jó (bár nem tökéletes) színvilág, rendkívül jó általános képminőség, és korrekt mozgásmegjelenítés.
A Samsung meglepett; korábban a "Q90R"-t és a "QF9"-et teszteltem, és főleg az utóbbinak egészen kiváló volt a "blooming" csillapítása. Ennek a "Neo Qled"-nek nem. A fekete demókkal a fényárban úszó közegben is tisztán láttam a derengést a fényes képrészek körül, a fekete háttér előtt.
Ahogyan az "XH9505" esetében is. Az egyébként színhűségben az összes kiállított tévét verte. Meg merem kockáztatni, hogy "out of the box" közel teljesen helyes, kalibrált képe volt. Csodálatos színek, elképesztő részletesség és képminőség. Viszont az egyetlen FALD-os készülék, amely ilyen körülmények között is érezhetően csak szürkés feketét tudott megjeleníteni, és nagyon látszott rajta így is a "blooming".
Ezek miatt, és az eddigi tapasztalatok alapján nem bántam meg a döntésemet.
Mivel a "SONY 75XH9505" volt a másik kiszemelt jelölt, már tudom, hogy a "W809c"-nél gyengébb kontrasztot, a "blooming"-ot (és az azon már jelentkező "szivárvány effektet") nem tudtam volna soha megszokni.
Várhattam volna persze hónapokat, éveket még a döntéssel, mert a csereutalványnak nincsen lejárati dátuma, de hát akkor addig nem lett volna tévém.
Summa summarum: használom a "65AG8"-at, remélhetőleg jó egészséggel, és hiba nélkül még nagyon sokáig!
Salapp fórumtársnak pedig köszönöm a lelki támaszt, és hogy figyelmembe ajánlotta ezt a típust!
-
Joshi
titán
válasz
Piftuka #62942 üzenetére
"Az Edigital/EMAG konszern román, az Alza szlovák tulajdon. Ezek saját, közvetlen beszerzésből tartják készleten a készülékeket; a náluk vásárolt televíziókra nem érvényes a SONY Magyarország hivatalos jótállása; nem lehet megvásárolni a kiterjesztett 5 éves jótállást."
Ez hülyeség, ugyan olyan Sony gyári garit adnak mintha a Központi Szalonból vetted volna. Én 2017-ben vettem a Sony A1-et az Extreme Digitaltól, de már akkor is vehettem volna plusz garit ha akartam volna. Annyi, hogy be kell regisztrálni a Sony oldalán a terméket kód alapján. Az is lehet hogy ma már azt sem kell. -
Technoman
őstag
válasz
Piftuka #62942 üzenetére
Igen, az Extreme román ( de már volt dél-afrikai bútor cégé is
) Ettől függetlenül fent van a cég a Sony.hu-n, mint "Sony üzletkereső" .
A szakiknak igazuk van, a pár forintos "villámvédelmi" elosztók kakit sem érnek. Komoly védelemmel kiépített -milliós- rendszerrel tudod csak a házadat megvédeni. Igazából ezeket túlfeszültség elleni elosztóknak hívják, csak a köznép sütötte rájuk a "villámellenisvéd" címkét
Ez olyan, mint a "tölthető elem" (Ettől mindig besírok)
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Samsung Qled 50" (127cm) 4k uhd hdr smart led tv
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Inakustik Premium HiFi Audió kábelek FÉLÁRON - RCA, Mono Sub, Y Sub
- Új Realme Realfit F2 Pro ANC Hibrid fülhallgató 4 színben Fekete,Fehér,Kék,Pink
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben