Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Celtis #45583 üzenetére
Tévedtem, mert kevertem a tavaly előtti XE szériával!
Ennél az XF-nél meg ha egy 55"-os TV is csak IPS akkor nagyon vszínű, h a 65-ös is az!
Ergo felejtsd el ezt a szériát és inkább vegyél mást, pl: XE8505-öt, vagy ami még jobb XE/F9005-öt kisebb méretben, ami tuti faja VA!
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz Celtis #45581 üzenetére
Tcr
Abban nem voltam biztos, hogy 65-ben is van-e.....Nálam 55XF8505 muzsikál megelégedettséggel. Lehet jobb valakinek a VA, de egy jobb ips sem olyan rossz(vétvégén neztem VA panelt nagy nappaliban...hát oldalról fakó volt rendesen a vizicsávó)
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
-
mexel
veterán
válasz Celtis #45689 üzenetére
Én XD-n próbáltam és ott már hibátlan a kodi. Ott nincs értelme az SPMC-nek mert az max 17-es lehet és sok mindenhez kellhet már a 18-as kodi.
Amlogicnál viszont kell az SPMC mert a kodi 17-ben már nincs amcodec támogatás, az spmc-ben még igen. De A Sony MTK-s ha jól tudom. ( a régit nem tudom de szerintem az is az lehet)
Javítson ki aki tudja pontosan mi van benne és ha tévedek, mert ezt nem tudom biztosan.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Celtis #45747 üzenetére
Köszi, rákeresek a dologra. De ezen a videón nem is látszik a képernyő széle. Biztosan ugyanarról beszélünk? A banding az egész képernyőn látható csíkozódás ( sávosodás talán) ha jól látom a képeken. Ezen a tv-n sehol nincs ilyen, szép homogén a kép.
Itt csak bal oldalt a képernyő kb fél-1 cm-én látszik és a képernyő széle felé világosodik, vagy elszíneződik. ( mint a régi crt tv-nél amikor oldalirányba eltekerte (elhúzta) a képet az emberés a széle már olyan kis homályos volt.
Álló képnél ami nem mozog nem is igen látni.Samsungon vagy LG-n is van ilyen vagy ez is a sony extrája? Mert akkor én is visszaviszem és veszek mást. még én sem futottam ki a 30 napból és a barátom sem. ( mondjuk nálam igen gyengén látszik, de amióta észrevettem hogy létezik már zavar)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Celtis #45753 üzenetére
Akkor ez nem banding lesz, mert csak egyetlen egy csík ami nem is csík igazán hanem csak a képernyő széle. Sehol máshol nincs, máshol szép homogén.
A haver is látja ugyanezt már
Én csak attól félek hogy a következő még roszabb lesz és szép lassan elfogynak az ilyen akciós tv-k és nem kapok VA-s sony-t. ( akkor lesz samsung vagy LG? Nem tudom menyivel lenne rosszabb a kép, van aki szerint semmivel) Csak nekem a sony színei nagyon bejönnek. -
vlevi
nagyúr
válasz Celtis #45923 üzenetére
Csak az a csúnya dolog ebben, hogy a leírás szerint a készenléti fogyasztása fél watt, ezzel szemben bőven 10-15w körül fogyaszt készenlétben (55XE8505). Még mielőtt valaki megkérdezné, a 0,5W fogyasztást bekapcsolt wifi-vel írja a Sony honlap.
És nem csak egy rövid időre van 10W fölött a fogyi, hanem folyamatosan. Közvetlenül kikapcsolás után jó ideig 30W környéke, aztán ez lecsökken, de nem sose lesz 0 környéke.És egy kicsit más.
Csodáljuk meg a szép új ZG9 TV-t, 8K felbontással.
[link]
Tetszik az első comment. A 8K egyik jó tulajdonsága, hogy ettől tovább eshet a 4K ára
Tartalom még úgysincs rá. Valódi 4K tartalomból is elég kevés van, a 70-es évekbeli filmek 4K újrakiadását nem nevezném valódi 4K tartalomnak, nehéz észrevenni a különbséget a FullHD-hoz képest. Főleg a régi filmes technika miatt, mert csak a képzaj lesz részletesebb a FullHD után. -
Begi
senior tag
válasz Celtis #45973 üzenetére
Ezt a reszet nem ertem en. Ha az erosito atkapcsol a jo bemenetre, marpedig ha a kepet atviszi, akkor at kene kapcsolnia, akkor a hangot miert nem szedi le?
Az az erzesem, hogy itt az ARC/CEC szol bele. Le kene tesztelni nelkuluk.
Amugy egyetertek, a CEC hasznos. Remelhetoleg sikerul belonie a dolgot es nem bukja el ezt a funkciot. -
AL
addikt
válasz Celtis #45987 üzenetére
Szia ! Azért találták ki a 2 kimenetet, hogy ne keljen új erősítőt vennie annak, akinek régi erősítője van és nem viszi át a 3D, 4K és egyéb új fejlesztésű jeleket. Nála ha a régi TV és az erősítő is tudja, tudta ezeket az új hangsávokat és képformátumokat más a helyzet, de egy 5 perces dugiszálási próbát megér gondolom. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
válasz Celtis #45979 üzenetére
Koszi, ezzel en is tisztaban voltam, bocs ha felreertheto volt az iras. Csak ki akartam oket iktatni a kepbol, mert olvastam mar par anomaliarol, amit ezen funkciok okoztak. No de ugy nez ki hogy igazad volt, a "jelformatum" volt a megoldas. A tipp hogy a BD lejatszo es a TV lebeszelte a formatumot, amit az erosito nem ertett. Erdekes dolgok ezek
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
-
WaterWave
veterán
válasz Celtis #46046 üzenetére
az egy igen príma készülék...
XG miben különbözik az XF-től? (9005) Vagy nincs akkora különbség?• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
runner 125
nagyúr
válasz Celtis #46064 üzenetére
425 br.
Csak alap beállításokat lőttem be, mélyebben még nem másztam bele, illetve a droid részével is ismerkednem kell Apple platformmal tele, nulla droid tapasztalattal.Apropó, van egy Yamaha YSP 2700-as hangprojektorom is, igaz még dobozban. Ha elkészül a tv szekrényem, beüzemelem majd ezt is hozzá.
mod.
Akkor ez a 400k-s WestEnd Sony üzletben lévő modell?
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Celtis #46073 üzenetére
Kb 3-4 hete, amikor az a "tesztmodell" is kikerült hozzájuk majdnem megvettem én is azt, de megmondom őszintén, h nem tudtak racionális választ adni a kérdéseimre, így nem mertem belevágni. Konkrétan, én attól tartottam, h valamilyen hibás, javított, majd tesztekre bocsátott példány volt. De a nekem írt válaszukban ott is az ellentmondás. Itt azt írta h nem volt működtetve, miközben van benne 274 óra. Napi 8 órás használattal több mint 1 hónapot ment. Ami persze nem biztos h bármit is befolyásol, de azért na..
Ráadásul pont azon a héten volt náluk is (tehát, mindkát Sony szalonban) és az edigital-nál is akció, mind a három cég 425-be árulta. 25k felárat a tuti új, bontatlan, gyári dobozos, bővíthető garis modell nekem meg megért, s mivel a 2 Sony szalonnál előbb ugrott vissza az ár 500-ra, így edigitől gyors lerendeltem, majd másnap már náluk is 500 volt.
Nekem ezt íerták:
"Tisztelt _
Köszönjük érdeklődését!
A kiállított modell annyit jelent, hogy a Sony teszt termékei között volt korábban nyilvántartva.
Működtetve nem volt, a készülék ide kerülése előtt a szerviz átnézte, hogy hibátlan, eladható állapotban van-e és utána került ide hozzánk.
A televízió jelenleg fizikailag is itt az üzletben kiállított darab, ahogy a honlapunkon is fel van tüntetve.
A készülék nem originál készülékként érkezett hozzánk.
Ez a körülmény két dolgot jelent:
1. A vételár alacsonyabb, mint az originál készülékek esetében.
2. Az alap, 2 évre terjedő garancia jár hozzá, de kibővített jótállást vásárolni hozzá nem lehet.
Az alap két éves jótállás természetesen a vásárlás napjától számolódik.
Amennyiben érdekli, honlapunkon megrendelhető ingyenes házhoz szállítással, vagy itt az üzletben is megtekinthető, megvásárolható.
Üdvözlettel:
-""Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ozzy711
őstag
válasz Celtis #46108 üzenetére
A sarkok erősen sötétednek.
Ez azért költői túlzásnak tűnik ( már hogy erősen ). Egyébként én is figyeltem egy darabig a sarkokat, de egy idő után rájöttem, hogy film vagy pl. meccsnézés közben kb. 0 alkalommal nézem képernyő sarkát.
Szélesvásznú ( alul felül fekete csíkos ) filmekről már nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Lehet most nem leszek szimpatikus, de 4k tartalmakat ne egy tv belső lejátszójával játszunk már le könyörgöm.
Nem arra rendeltetett, akkor sem, ha tudnia kéne.
Távirányító beragadására meg ott a garancia, tessék visszavinni, jelezni, esetleg ha most vásároltad akkor vásárlástól való elállás jogát alkalmazni, főleg akkor ha úgy érzed, hogy nem új.
Bár utánaolvasom, hogy bemutatókészülék... Olcsó húsnak híg a leve.[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
AL
addikt
Szia ! ARC problémák : A Syns beállításokat meg kell nézni mindkét készüléken, hogy jól vannak e beállítva és a TV nél a hangbeállításnál a külső hangrendszert beállítani ( onnan jöjjön a hang ) . Az is lehet, hogy az Android 8 problémáit még nem rendezték . Itt láthatod : [link] Üdv.
-
ozzy711
őstag
válasz Celtis #46132 üzenetére
Na ugye, nem is olyan rossz az a tv! És akkor még nem beszéltünk a sportközvetítések teljesen "röccenésmentes" lejátszására. Érdekes módon ( lehet másnak természetes ) akkor legfolyamatosabb a kép, ha mindenféle mozgásmegjelenítést javító beállítást kikapcsolok. ( tv adásoknál )
-
salapp
addikt
válasz Celtis #46132 üzenetére
Pont erre utaltam, amikor azt tanácsoltam, azután is állítgasd a képet, miután már azt hiszed, a legjobb beállításokkal használod.
Beépített lejátszó legfeljebb funkcionalitásban jobb lehet egy koreai gyártónál, de ilyen tévékhez normális külső lejátszó vagy HTPC dukál, egyéb esetben sosem tudod meg, mit tud a tévé.
Eddig csöndben maradtam, de bevallom, nagyon furcsálltam, amikor ennyire lehúztad az XF9005 képét, mert nekünk a W809C is olyan csodás mozis képet tud (vagyis annál jobbat), igaz, "csak" full hd-ben.
Mindezt már egy normális 720p releaseből is megteszi, BD-ISO/BD meg álleejtős.
Tök sötétben, ha szinte csak a fekete háttér van, tényleg lehet néhány felhőt látni, de a felhasználás 99.9%-ában nem ilyen képet nézünk.
Cserébe nem kell fofózni a (garantált, csak idő kérdése, akárki akármit mond) kiégéstől. Nem kell a klímának ellene dolgozni az OLED járulékos fűtőtest funkciójának, nincs tinting, stb.
Jó az OLED filmezni, viszont egy 9005 meg elég jó általános felhasználásra és filmre is.A Sonyn jó az "átvitel" funkció, néha így játszok le sorozatokat notiról, van egy-két letöltött alkalmazás, médiatéka, ami jól használható, képernyő tükrözés, saját DVB-T/C/S tunerek és az időzített felvétel is tök jó.
El se tudom képzelni, hogy másra is igénybe venném az androidot.
Van egy szuper Dune lejátszó, kiszolgálja szép képpel.
Persze Oppo-t is lehetne venni hozzá.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Videó stream letöltése
- Battlefield 2042
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest