Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HunChris
senior tag
válasz Celtis #52049 üzenetére
Úgy van, ahogy írod, de a Film mód is hatással van a Motionflow-ra a képfeldolgozás során. Minél szabályosabb, ritmusosabb jelet kap, annál jobban látszik a Motionflow hatása is. A W75ön egyes filmeken ez segít, bár a mozgás nem lesz full egyenletes, de hibázni se fog a gyors jeleneteknél. (Van már egy jópár lassított felvételem.)
-
davidvincze
friss újonc
Sziasztok
Olyan problémám támadt Sony bravia 65w885c tvémel 6x vilog pirosan az útmutató szerint a be/ki kapcsoló gomb és a - hang nyomva tartasaval majd a konektorba való vissza dugasal zöldre változik (ez még is történt) de utána pár perc elteltével bekapcsolom és csak pár másodpercig van hang utána újra pirosan vilog!
Tudna nekem segíteni valaki h mi lehet a baja?
Érdemes egyáltalán megcsinaltatni?
Üdv Dávid -
salapp
addikt
A kérdésed javasolt itt is feltenni: tv hibák topik
Illetve axlrose32 fórumtárs privát felkeresése is hasznos lehet.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
nordlead3
kezdő
válasz Celtis #52039 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért: itt egy LG CX (legújabb gen. OLED-jük a legújabb, idei (?) megjelenésű alpha3 képfeldolgozóval) vs. Sony Z9F (X1 Ultimate képfeldolgozóval, ami a Sony-nál ugye 2018 óta változatlanul a top 4K vonalon) összehasonlítás az interpolációs képességekről különböző beállításokkal 240 fps-el kamerázva:
1:05 környékén érdemes nézni a tolószék kerekei között/mögött lépdelő fehér ruhás ápolót, illetve a későbbi részekben ahogy a különböző színű háttereknél egyikből a másikba halad.
Nekem ebből úgy tűnik, hogy a Sony interpoláció (legalábbis 1-2 beállításokon, és X1 Ultimate feldolgozóval) még mindig elég jónak számít artifact szempontból, persze érdekes lenne egy összehasonlítás idei Samsung-okkal is.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz nordlead3 #52055 üzenetére
Ez tényleg nagyon jó összehasonlítás. Nem is annyira a TV-k, hanem az egyes beállítások hatása között.
Mondjuk keresve sem lehetett volna alkalmatlanabb filmrészletet találni szerintem.
Ami fura, hogy a baseline esetben a Sony-n egyértelmű judder látható, de mintha ezt senki nem említené. -
nordlead3
kezdő
válasz gabor9991 #52032 üzenetére
XG85: X1 képfeldolgozó
XF90: X1 Extreme képfeldolgozóUtóbbi az "erősebb", jobb képességű, emiatt vélhetően az interpolációs beállítások sem egyenértékűek vizuális élmény szempontjából a két típus között. Mivel a képfeldolgozó felel az interpolációért (is), ez számomra magyarázza, hogy miért lehetsz elégedettebb az XF90 képességeivel ilyen téren. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy megjelenéskor az XF90 a LED LCD sorozat teteje volt (Master series ZF9-et nem "számolva"), míg az XG85 "fölött" ott volt az XG90 és az XG95 is, mindkettő X1 Ultimate képfeldolgozóval (ami az X1-nél és az X1 Extreme-nél is "erősebb").
Persze szomorú - de egyben érthető is valamennyire - hogy a kínálat nem "tetején" lévő modellek képességeit e téren is korlátozzák az XG sorozatban (és vélhetően majd az XH-ban is), és persze lehet az is, hogy "nem tervezett", vagy "tervezetten felüli" interpolációs hibák (bugos implementáció) tovább rontják a végeredményt.
-
BBéci
legenda
válasz Celtis #52056 üzenetére
Mennyivel szebb lenne az élet interpoláció nélkül! De valami mankó mindenképpen kell, különben 300 soros lenne a mozgóképfelbontás.
A BFI összehasonlíthatatlanul kevesebb káros mellékhatással jár.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nordlead3
kezdő
válasz Celtis #52056 üzenetére
Igen, egyértelmű “telecine”. Érdekes lett volna egy olyan teszt is, hogy bekapcsolt reverse pulldown-nal (film mode) hogyan változnak az interpoláció vizuális hatásai a “baseline”-hoz képest, de ennyinek is örülni kell hogy fenn van az interneten
(Szépen kijön a brutál alacsony OLED válaszidő miatti stutter is)
-
nordlead3
kezdő
válasz HunChris #52059 üzenetére
Nyilván minden eltérés két készülék MotionFlow beállításai között rontja az összehasonlíthatóságot, de én azt mondom a fentiekkel, hogy az eltérő képfeldolgozó miatt még ugyanazon beállítások mögött sem feltétlenül "ugyanaz az interpoláció" dolgozik, tehát egyező beállítások esetén sem lehet 100%-ra kijelenteni hogy az egyiknél "jó", a másiknál meg "hibás" a funkció. Ráadásul a példában (XG85 és XF90) a panelek (így szükségszerűen annak vezérlése is), illetve a háttérvilágítás is mások.. ezek mind számítanak abban, hogyan jelenik meg rajtuk a mozgás, ebben az interpoláció milyensége csak egy tényező.
Legfeljebb a megfigyelő szemszögéből lehet a fenti "jó / nem jó" értékelést megtenni: az egyik készüléken az illető be tudja állítani úgy a MotionFlow-t, hogy az ő szemének tetsző legyen a végeredmény - miközben nincs számára észrevehető képhiba, pl.: artifact, túlzott szappanopera-effekt -, a másikat meg nem. Ez akár oly módon is történhet, hogy az egyik készüléken még 3-ason sem volt eléggé interpolált a mozgás a megfigyelőnek, a másik készüléken pedig már a 2-es beállítás is elegendő volt. Ehhez tartoznak még a Sony fenti kommentekből kirajzolódó vélhetően nem tervezett bénázásai (bugok), a felhasználó meg találgathat hogy akkor most a lejátszó alkalmazásban, a TV mozgásfeldolgozásában, vagy magában a tartalomban van a hiba.
Amennyire én átlátom, a többi nagy TV gyártó sem áll jobban ilyen téren - van, amelyik kimondottan rosszabbul. Szóval TV vásárlásnak csak úgy lehet "nekimennI", hogy elfogadjuk hogy az egyiknek a fél karja fog hiányozni, a másiknak meg a torka lesz véres (kis túlzással persze).
De hogy valami jóról is írjunk a fórumon, ne csak a rosszról!
A hétvégén műszeres mérés során azt tapasztaltam, hogy az XG95 gyári "Custom" képmódja "Expert 1" színhőmérséklet preset-tel valóban meglepően pontos, főleg ha szem előtt tartjuk, hogy egy nem felső kategóriás consumer TV készülékről beszélünk. Legalábbis láttam már ennél gyengébb értékeket produkáló gyári kalibrációval rendelkező, "profi grafikai munkára további beállítás nélkül alkalmas" címszóval árult megjelenítőket Sry a pronyó módon telefonnal fotózott "screenshot"-ért: -
nordlead3
kezdő
válasz Celtis #52062 üzenetére
Nem derül ki a posztból hogy ne a beépített lejátszó lenne (mondjuk jó kis Netflix kliens).. én ezt meg abból feltételezem, hogy emberünk a posztban azt írja, hogy mindent interpolálva néz
Máshogy nehezen tudnám elképzelni, hogy a ZF9/Z9F 24p-t nem kadenciahelyesen jelenít meg, max egy rosszul beállított külső lejátszóval. De akkor meg az LG-n is telecine-zne (vagy ott defaultban be van kapcsolva a "film mode" koreai megfelelője).
De mindegy is
-
-
Z()L3
tag
Sziasztok!
Van egy Sony KDL-40WE660 típusú tv-m, és eddig a HDMI-vel rá kötött pc-ről néztünk filmeket, az macerás az egér+távirányító kombó miatt.
Hálózati megosztással szeretném lejátszatni ezentúl, amiben addig el is jutottam, hogy zenéket és képeket megjelenít, de a videó mappába akármit másolok be nincs ott fájl...1x volt ott egy kislányom által vlc-vel véletlenül felvett jelenet Milyen beállítást kéne megnéznem hogy a videó mappát is lássa?
Gondolom úgy is működnie kéne hogy elérhetővé teszek 1 mappát a hálózat eszközeinek de úgy is üresség.
Előre is köszi a válaszokat! -
Doller
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyi esély van arra, hogy a Sony KD65XH6505 ára decemberig lemenjen 450 ezer környékére a jelenlegi 610000ről?
Most 450ért van az 65XG9505. Inkább ne várjak és vegyem meg ezt?
Köszi! -
Doller
tag
Elírtam a típust: KD65XH9505
-
Nospa
tag
Sziasztok!
Bízom benne hogy a biztosító cseréli majd a készüléket, mert a szerviz azt mondta, hogy nagy valószínűséggel panel csere kell (KDL-55W756C).
Milyen TV-t javasoltok ebben az árkategoriában?Asrock Z77 Pro 4 M, Core i5 3300, gigabyte R9 280X oc 12Gb DDRIII 1600 Ram,Asus Wh222D moncsi
-
nordlead3
kezdő
válasz Doller #52078 üzenetére
A firmware-hez kapcsolódó kisebb fejlesztéseken (szebb menük, kicsit jobb local dimming algoritmus) kívül csak az 55/65 méretben is meglévő X-Wide Angle panel bevonat, és a jobb minőségű beépített hangszóró a különbség az XG95-XH95 sorozatban (jó, egy kicsit más a burkolat meg a talp design is).
De maga a panel a bevonat alatt, a képfeldolgozó, az alaplap tökugyanaz. Ezt onnan tudni, hogy amerikai barátaink az ottani X950G készülékekre kényelmesen, “hackelés nélkül” tudják telepíteni a legújabb X950H firmware-t.
Én ennek alapján azt mondanám, hogy nem éri meg várni az XH95 árcsökkenésére, ha csak a fentiekből nem létszükséglet valamelyik (nagyon jó áron van most az XG95).
-
salapp
addikt
Nem tudom, hogy a biztosításban hogyan van, vásárláskori értéken te vehetsz vagy csökkentett vásárláskori értéken, stb.
A lényeg, ha a legjobb áron a legjobb képet akarod, akkor amíg még van, ezt javaslom. Ha a keretbe belefér majd, akkor akár 65-ös méretben is
Ha pénzt kapsz és nem félsz oledet használni, akkor akár ezt a most MM-ben igen jó áron kifutó Sony-t. Van W8C-m is (számomra a legtermészetesebb képű lcd tv 720p műholdas adásokra), de ezzel a Sony oleddel szerintem lesz vao élményed utána.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Black&White
addikt
Jött ma frissítés XG8577-re: LINK
-
Nospa
tag
Köszi a válaszokat!
212.000 volt 4 éve az a Tv, most is hasonló árban gondolkodom 55-ös méretben.Asrock Z77 Pro 4 M, Core i5 3300, gigabyte R9 280X oc 12Gb DDRIII 1600 Ram,Asus Wh222D moncsi
-
salapp
addikt
Oké, akkor másképpen mondva: a W75/80C képminőségét az XE/XF9005 hozza (jobb is bizonyos tekintetben, 4K, FALD), az általam linkelt XF9005 alá ne add, ha jót akarsz magadnak! MM/Sony központi szalon/Sony márkabolt: 270ezer. Inkább tegyél hozzá szerintem. Egyébként jóval drágább volt ez a típus, csak most abszolút kifutóban van.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Egy Sony XF9005-ös 55 colos tv-t milyen árban lehetne most eladni?
Tökéletes állapotban van. -
Nospa
tag
A biztosító úgy döntött ad egy csereutalványt, amit már el is postátztak, eredeti vételárat kapom, csak a MM-ban válthatom be. Remélem lesz még akcióban 55XF9005.
Asrock Z77 Pro 4 M, Core i5 3300, gigabyte R9 280X oc 12Gb DDRIII 1600 Ram,Asus Wh222D moncsi
-
salapp
addikt
válasz Chris82 #52098 üzenetére
Van beárazós topik is. De előzetesen: Jelenleg az új 55XF9005 270ezer "jó" boltból (MM, Edigital, Sony Központi Szalon pl.), két év garral.
Ezért szerintem 220ezer környékén érdemes próbálkozni meghirdetni. Valószínűleg 200ezer alatt lesz valahol a sikeres alku, de lehet, szerencséd lesz.Nospa: olyat nem lehet, hogy neten rendeled és csereutalvánnyal fizeted a boltban?
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest