Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaston63
tag
válasz Piftuka #52448 üzenetére
Köszönöm a segítséget. A garancia kiterjesztésről kinek, mi a véleménye? Nekem eléggé kétélű dolognak tűnik. Lehet, hogy jó dolog, de sztem. nem véletlenül tolják mindenhol. Ha nem érné meg a szervíznek, vagy biztosítónak biztosan nem ajánlanák úton, útfélen. Erről valakinek, tapasztalat?
-
Celtis
veterán
válasz Piftuka #52447 üzenetére
Köszönöm a kiigazítást!
Van még egy jó hír a nagy értékű termékek kötelező jótállási idejének növeléséről.
https://index.hu/gazdasag/2020/06/10/fogyasztovedelem_jotallas_szavatossag/
Gyakorlatilag minden kicsit is komolyabb TV a 3 éves jótállásba fog esni. -
salapp
addikt
válasz #98221312 #52453 üzenetére
Két lehetőséged van most a legjobb áron.
49-es méretben
és 55-ös méretbenEnnyi, szóval nagyon nem kell ezen törnöd magad jelenleg.
Ha kifutó áron lesz jövőre az 55XH9505, úgy 300e körül, akkor az lehet a király (ha nem kell HDMI 2.1 és VRR, ALLM.)[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Piftuka
veterán
válasz gaston63 #52451 üzenetére
Én igyekszem a baráti körömet lebeszélni róla.
Az elmúlt években mindig éltem ezzel a lehetőséggel (műszaki cikket kb. 99%-ban a Media Markt-tól vásárolok), a porszívókat, mosógépet, és a két SONY tévénket ilyen garancia biztosítással vásároltam.
Csakhogy tudom, emlékszem arra, amikor a MM-nál is más biztosító partner jelent meg, mert a korábbi - ha jól emlékszem - "en bloc" megszűnt.
No, az igen kellemetlen tud lenni, hogy Te kifizetsz ~30.000-50.000 forintot (egy "átlagos" 2-300 ezres 50-65 colos tévé esetében) az "5 év teljeskörű Garancia 'Gold" csomagért, aztán 1,5 év után eltűnik a biztosító.
Ha pedig sok-sok éven keresztül marad partnere az adott áruháznak, akkor is tudni kell, hogy a biztósítótársaság modern világunkban az egyik legnagyobb üzlet. Nem véletlenül.
Nemrég, itt a fórum valamelyik tévés topic-jában az egyik fórumtársunk bemásolta az ilyen biztosítás egy részét, amely szerint "törés, fizikai kár esetén" is fizetik a tévé árát/biztosított a csere, "kivéve, ha"...
No, aztán itt vagy 8-10 gondolatban sorolták azokat az eseteket, amelyek meglétekor semmis a szerződés.
Hidd el, ha nagyon akarnak, beleköthetnek abba is, hogy "két szoba közötti óvatos átszállításkor az állványra helyezéskor megfeszült, megroppant a panel".Ráadásul szinte (vagy "en bloc") kivétel nélkül értékcsökkenéssel számolnak a teljes biztosított időszakra vonatkozóan.
Tehát, ha a Te tévéd 4,5 év után hibásodik meg, ugyan javítják/cserélik (kiállítják a csereutalványt neked a vásárlás helyére), csak éppen nem az eredeti fél millió forintos vételárra vonatkozóan, hanem mondjuk 318.000 forintot kalkulálnak ki reálisnak, figyelembe véve az eltelt időszakra vonatkozó értékcsökkenést.
És tudjuk ugyebár, hogy ami adott árkategóriában jó tévé volt annyiért 5 éve (példa kedvéért az én 55W809c, 120 Hz, über kontraszt, 3D tévém), annak az áráért most jellemzően jóval gyengébb LCD tévét kapsz.
És akkor képzeld el, hogy még nem is az eredeti árában, hanem annál jóval olcsóbban kell választanod valami cseredarabot...
(A példánál maradva, 225.000 forintért vettem bő 3 éve. Értékcsökkenéssel számolva mondjuk választhatnék helyette egy jelenleg elérhető, 55 colos, ~140.000 Forintos SONY tévét. XF/XG 7xxxx... 60 Hz, IPS, whatever... Hát köszönöm szépen!)
Szóval ez a szolgáltatás messze nem azt jelenti, hogy a gyári jótállás hosszabbodik meg, annak minden jellemzőjével.
Aztán tavaly év végén személyesen is megtapasztaltam a biztosító hozzáállását. Az Electrolux mosógépünk ajtószigetelő gumija belül-felül egy ponton "lefittyedt".
A biztosító embere a telefonos beszélgetést azzal kezdte, hogy "ez nem garanicális hibaesemény, mert jellemző, hogy a mosógépben a mosás során a beletett ruha miatt elválik a gumi"...
Mindezt egy 5 éves, teljeskörű, fizikai sérülésre is érvényes garanciabiztosítás keretében.
És egyébként is... egy mosógépben, aminek célja az, hogy ruhákat mossunk benne, kockázatos ruhát mosni, mert a "gépet károsítja"? Ide jutottunk?
Amikor a gyártó képviselőjétől szakvéleményt kértem, és visszahívtam a biztosítót, elmondtam, hogy a gyártó szerint anyaghiba is lehet, akkor kedvesen felajánlottak annyit, hogy kiküldenek egy szervizest, az én költségemre.
Ha a szervizes azt állapítja meg, hogy a nem anyaghiba, akkor a kiszállás és bevizsgálás teljes költségét köteles vagyok kifizetni. Ha megállapítja, hogy garanciális a hiba, mert anyaghiba, akkor nem kell fizetnem.
A felajánlás is felháborító, de elfogadtam. A szervizes megállapította, hogy anyaghiba miatt fittyedt le a szigetelő gumi. Garanciálisan cserélik "majd januárban"... mert nála nem volt cseredarab, és "csak szakérteni jött", egyébként is a karácsonyi ünnepek után, Szilveszter előtt voltunk.
Januárban, de még februárban is türelmesen vártam a szervizest a csere miatt. Aztán jött a Covid... Érthető okokból akkor már elengedtem a történetet...
Megfizettem a tanulópénzt; a több 10.000 forint-os biztosítás ablakon kidobott pénz volt. Esetemben most utoljára.
Summa summarum: fentiek tükrében mindenki döntsön saját, legjobb belátása szerint, hogy szeretne-e élni ezekkel az "extra garancia (biztosításokkal)"."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #52452 üzenetére
Jó hír! Ráadásul a gyári garanciát nem érinti.
Mindenesetre a jobb tévékre 3 év lesz a kötelező jótállás. Az pedig már egészen korrekt.
A "sefter", feketekereskedő cégekre rossz világ jön... Mi lesz az "1 évig nálunk garis" termékekkel?
Hej, csak jogkövetővé válna mind a piacon! (Tudom... "bilibe lóg a kezem"... )"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz #98221312 #52453 üzenetére
Ez ugyan nem SONY, de esetleg megérdemel egy pillantást: Hisense H65U8B - 299.990 Forint
Vincent is tesztelte, és az alapján szvsz korrekt készülék, nagyon jó áron.
A 8+2 bit panel és a 450 nit fényerő miatt nem ez a "HDR tévék netovábbja", viszont napjainkban, amikor úgy kell vadászni a 120 Hz-es, VA paneles tévékre, szerintem egy kifejezetten jó alternatíva ebben az árkategóriában, 4K tévé vonalon.
Az XF/XH/XG szintjét ugyan nem éri el, viszont nem is kerül annyiba, de mégis csak 65 col a képátlója, és annyival nem rosszabb.
(Alternatívaként még a Samsung 65RU8002 van, de az már nem kapható "normális" helyen.)
Gondoltam, megosztom, hátha érdekel valakit közületek..."Aquila non captat muscas."
-
ginola
addikt
Sziasztok
Akinek 55-ös XF9005-e van lemérné, hogy a talp alatt lévő állvány/bútor felülete és a képernyő alja (ahol már a panel kezdődik) mekkora a távolság?
Center sugárzót raknék a tv elé, és nem szeretném, ha belógna. Valószínűleg kell egy kis emelés a tv-nek. -
vlevi
nagyúr
-
headhunter
addikt
válasz HunChris #52442 üzenetére
55W829B: 5 évig - monitor, TV, film, sorozat...
43W807C: 3 év 8 hónapig - TV, Youtube, Netflix, (film, sorozat)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------V6.6555 frissítés 2 hónapos, de a tv nem tölti, szerinte "naprakész" a rendszer.
Ez a verzió már Android 9.0-ás?
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz headhunter #52474 üzenetére
Nem, ez is csak egy biztonsági frissítés 8-as dróthoz.
Ha XE sorozatú Tv-d van, asszem nem is lesz rá 9-es droid. -
HunChris
senior tag
válasz headhunter #52474 üzenetére
Sony 55W755C
2015.11 -2020.06
03213 - 00378 - 03201
Amúgy nálam a többi tv is bírja, 32-es Pana már vagy 10 éves. -
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Van egy Sony KDL-65W858C tv-m. Par hete megjelent rajta egy pixelhiba, ami elegge zavaro, mert beragadt, es vilagit. Sotet reszeknel baromira feltuno.
Lehet ez ellen tenni valamit? Esetleg javitani?
Vagy marad a bezbozuto?A játék az nem játék!
-
vlevi
nagyúr
válasz headhunter #52480 üzenetére
Árra lesz majd 9-es.
-
Quqesz
nagyúr
válasz headhunter #52488 üzenetére
Én is felraktam, rosszabb nem lett tőle( Xf85), de én pendrive-ről raktam fel, nekem sem találta. De ne agyalj ezen(ota vs usb), ritkán jön az automatikus frissítésen keresztül..
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
nordlead3
kezdő
válasz headhunter #52488 üzenetére
OTA csak módjával, lassan és apránként engedik ki a frissítéseket (van akinek hamar feldobja, van akinek jóval később). Aki gyorsabban akar frissíteni, annak marad a kézi módszer pendrive-ról.
-
HenczZ
friss újonc
-
Yodamest
veterán
Pls. helpet kérnék:
XG70-es sony tv-ből hogyan lehetne kihozni 4K 60Hz mellett a 10bit (8+2) színmélységet?
Van jelenleg egy high speed 2.0b HDMI kábelem, de adott paraméterek mellett csak 8bitet kezel a TV, pedig enchanced HDMI módba van rakva.Valami olyasmit olvastam, hogy mivel a HDMI 2.0 max 18Gbps-et tud átvinni, ebbe már nem fér bele a 4K @ 60Hz @ 10bit trió... HDMI 2.1 kábel megoldaná a problémát? bár a TV csatlakozója csak HDMI 2.0 így lehet az sem érne semmit.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Yodamest #52498 üzenetére
Sajnos ebben nem tudok segíteni. Én konzolt használok, ott volt ilyen gondom, de egy hdmi kábel csere megoldotta. Az én tv-m Sony xf8096. Ha jól tudom ez régebbi típus. Esetleg próbáld meg másik hdmi porton is, mert néha az sem mindegy.
Valakinek volt hasonló gondja, csak nem tudom, hogy ebben a topikban vagy az oled tv topikban olvastam. Ott valami driver gond vagy valami ilyesmi probléma volt. Valahol azt is olvastam, hogy csak Nvidia kártyákkal megy, vagy pont azzal nem.
Szerencsére vannak itt olyanok, akik PC-vel használják, biztos lesz valami ötletük.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Yodamest
veterán
válasz icemad #52499 üzenetére
köszi, közben egészen biztossá vált, hogy nem fog menni: a jelenlegi hdmi 2.0 még nem tudja átvinni a 4:4:4: jelet 10 bites színmélység mellett, erre majd csak a 2.1 lesz képes, csak ahhoz olyan kimenetek is kellenek, szóval hiába vennék olyan kábelt az sem segítene. Annyi, hogy marad a 8bit a monitoron, a TV-n meg mivel oda elég a 4:2:2 is mehet a 10bit is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest