Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Adott a lehetőség egy kemény tuningra.
5000+ BE-ből kihoztak 3,4GHz-et csak szorzó módosítással, ha amellé még FSB-t is...
Nálam meg itt cammog a 6000+ 3,2-n.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Viszont míg a Giga 500MHz-es FSB-ig tuningolható, az ASUS csak 300-ig (tesztben Giga: 400MHz). Mondjuk megkergetném a farkamat, ha a 6000+ 300 feletti FSB-vel menne.
Jelen lapomban 250 volt max, 13-as szorzóval (14-essel nem indult, kisebbel meg nem ment följebb), és ennek vajmi kevés értelme, amikor 15X220-szal többet érek el. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Aha! Sztem elkeveredtem már kissé a chipsetek között.
ASUS-nak is tartós kondijai vannak már, vagy csak a Gigának? Mert ASUS-nál ezt nem látom. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Nem, mert az FX északi hídnak összesen 42 sávja van
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Hát, nekem is gyanús volt, de ezt írták a Giga oldalán (790X-DS4), talán mégis 24 az.
Az is érdekes, hogy míg az FX tudja állítólag a 2x16-ot korlát nélkül, addig X38-asoknál a 2. kari osztozik a többi PCI-E slottal. Viszont ha 32 sáv, akkor nem osztozik a 790FX is?
MSI-nél van VGA + Catalyst támogatás, persze elmaradva a kortól. -
katt777
félisten
Köszi!
Csak az ASUS ilyen nosztalgia nálam, az MSI előtt Intel procijaim voltak, p3 és p4 is ASUS lapokban, és tökéletesen meg voltam velük elégedve. Kicsit többnek tűnik a szolgáltatása. Ja, és tudtommal az és az MSI képes normálisan szabályozni a TX2-t, utóbbi meg nyilván kiesik.
Kis csipekre mindegyiken mintha hűtőborda kívánkozna, nem tudom, mennyire melegedhetnek így. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Az fizikailag lehetetlen, mert a 790X-nél összesen 16 PCI-E sávval rendelkeznek a VGA-k (volt ahol 24-et olvastam, de szerintem az téves). Ez CF esetén 2x8-ast jelent.
A 790FX esetében van csak 32 PCI-E sáv a VGA számára biztosítva (és persze az 580X-ed is ilyen), ami által képest 2x16-os vagy 4x8-as működésre (és 1x16-ra, meg 3x8-ra).
Amúgy a VGA-kat nem is szokták tesztelni a cégek ált. a lapokban, pl. a Giga oldalán sincs VGA kompatibilitás
-
katt777
félisten
válasz
üzenetére
A poén ebben a 790-ben, hogy az 580X-em simán tudNÁ a 2x16XPCI-E-t, ha a driverek készítői is úgy akarnák, de mondjuk a lapnál a 6.15-ös Catalyst és az 1800XL a legújabb hardverek, szóval... MSI...

Ezekkel az új cuccokkal meg külön játék, hogy na, vajon melyiken miképp nem műxik a CF.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Chaser
legenda
válasz
katt777
üzenetére
A GB full HDMI-s, elnézve a GB teszteket, nem hinném hogy asus jobb lenne tuningban
Igazából minden benne van ami kell, ha vala fanatikus, akkor esetleg a maximálisan adható +0.3V-ot keveselheti a ramnak, más kivetnivalót nem hiszem, hogy találni lehetne benne.szerk: OCW teszt
-
Chaser
legenda
válasz
petyuska74
üzenetére
És mi lett a döntés?

#8380 katt777 : 780G-s lapot eddig GB-től és asustól láttam, Gb 20k bruttó környékén, asus valamivel fölötte, az ATX-es változat GB-től majd jön valamikor
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Miért? Nekem pont elég lenne egy ilyen lap mindenre, ami kell, és még tuningolható is.
És a 125W-os 9750? Mert abból van ilyen, meg 95W-os is.Giga szerint 125W-os 9750 OK, 9850 meg non-official support, magyarul mennie kell benne. Nem csak az MSI-re vonatkozik? Mert az ilyen szopatós cég, hogy a mostani lapomat sem lehet upgrade-elni Phenomhoz.
-
Oliverda
félisten
Phenom 9850+ not supported on AMD 770/780G boards
Szvsz ilyen lapokba felesleges is olyan CPU ami 125W-ot fogyaszt.
-
Gyuri27
félisten
válasz
petyuska74
üzenetére
Szólj majd nekünk is

-
Chaser
legenda
válasz
katt777
üzenetére
Barátkozz is velük

#8376 petyuska74 : Mért ne férnének be? Ha a ház elég nagy persze. Van alapnak topikja, ott sztem le is mérik neked a távolságokat.
A 690G S3-mal sincs semmi baj, de a 780G S2H minden tekintetben jobb. A 740G-s mint mondtam a régi 690G kicsit erősebb igp-vel, + az új SB700-zal, felszereltségben gyengébb mint a 690G S3, vagy s2h, neked kell eldönteni mire van szükséged.740G chipen dx9-es vga van, és HT 2.0-t tud, a 770-780 már HT 3.0-s, phenomokhoz jól jöhet, vagyis ezek már am2+ lapok. A 780-as igp biztosan visz 1 magos procival is bármilyen 1080p-s videót, és ún. hibrid CF-re is képes egy 3450-nel, de ezt csak vista alatt.
-
petyuska74
tag
ezek szerint a videókártya a prcesszorhűtő és a memóriák is beférnek egyszerre a gépbe?
Mert sokszor olastam, hogy egy mATX-be nehezen férnek meg a procsesszorhűtők együtt a rammal.
illetve ezek szerint a 69G-S3H már elavult, azt már nem ajánlod?üdv
a 740G-ben nincs Firewire, az esetleg jól jönne.
egyébként nem tudom, miben különbözik a 740G chipset a 770-780G-től. -
katt777
félisten
Tudom én, csak bedőltem a kamu teszteknek.
Hiba volt. Korszerűség és int. VGA miatt barátkozom a 780-asokkal. Ill. egyelőre ezzel az 1-gyel. Sajna errefelé kurva nehéz megszabadulni a használt cuccoktól, ezért akartam hosszú távra tervezni. Nem jött be, szopacs. Inteles konfigjaim 3-4 évig szolgáltak gond nélkül, zömében nV karikkal, AMD-ről és ATI-ról ez nem mondható el. -
katt777
félisten
Ja, csak van, akinek nincs pénze egyben egy erősebb vidkarira, támogatást illetően meg faszán átb.sszák az embert a tesztek (még a komolyabbnak hitt oldalak is). Most is láttam egy +100%-os CF Bioshock tesztet, miközben valójában csak +43%, és hasonlovak.
3D06-ban viszont megvan +96%, az tuti, de sztem azzal sem játszol.
CF=CounterFuck? -
Chaser
legenda
válasz
petyuska74
üzenetére
Mind2 feladatra jó a 780G-s lap, ha a külső vga-s gépben nagyon finomkodni akarsz a tuninggal, akkor 770DS3, bár nem biztos hogy sokkal jobb eredményt érnél el mint a 780G-vel.
Vásárlás előtt ajánlom hogy próbáld ki a KM player nevű progit, nálam minden 1080p-s HD filmet 1 magos proccal meg nv 7100 igp-vel zöcc nélkül vitt, csak kevés 1080p-s videót találtam neten, ezért biztosra nem merem kijelenteni hogy minden vállfajt eszik, ha van lehetőséged és ki tudod próbálni és tényleg frankó, akkor a 740G lap is jó lesz ilyen célra, nincs annyira felszerelve mint a 780G, igp is gyengébb, viszont már ez is SB700-as SB-vel van szerelve, mindenestre olcsóbb mint a 690G s2h. -
katt777
félisten
De, csak azért böki a csőrömet, hátha normálisabb működésre lehet bírni újabb lapokkal (van, akinél 790FX-szel jobb hatásfokkal műxik), és 10k-t rádobni kb. ugyanannyi ráfizetés, mint az egyik 3870-et eladni. Bár valaki megmondaná végre, Oblivionban milyen lappal műxik a CF!
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
ide is megírom, talán forgalmasabb, mint a másik topic:
Segítséget szeretnék kérni alaplap (2db) vásárlásához. Néhányat már kinlztem magamnak, ezek közül szeretném kiválasztani a megfelelőt.
Mind a négy Gigabyte
GA-MA-770-DS3 (rev.1.), GA-MA69GM-S2H (rev.1.), GA-MA69G-S3H (rev.1.), és GA-MA78GM-S2H
1. alaplap egy egyszrű gépbe kell, ahol csak net menne, reégi alap játékok, főleg RTS, illetve plazma Tv-hez HD videók lejátszása. A 69G-S3H és 78GM-S2H között vacillálok. jól tudom-e, hogy a 69-es videókártyája még nem támogatja a HDvideók lejátszását, így a procira maradna a feladat (ami valszeg egy 4200+ lenne)?2. a másik alaplap választása már bonyolultabb, itt mindegyik szóba jöhetne. az integrált VGA nem feltétel, eddig előre megfinanszíroztam az új vidikarit és utána adtam el a régit, de akár ezen változtatnék ha lenne intvga. Ami viszont lényeges: mindenképpen lesz videókártya benne, jelenleg egy HD3850-es, ennek (és a hasonlóknak) bele kell férnie (ha pl. mATX-re esik a választás). Ezen kívül van egy Zalman 7000CNPS (ha jól írtam) processzorhűtőm, ez is maradna, nem kell a gyári, úgyis tálcás procit vennék.
Emellett még fontos lehet, hogy ha úgy alakulna, akkor egy kicsit húznám a rendszert, a tervek szerint egy 5000+ BE processzort vennék.Szóval, várom a hozzászólásokat, illetve esetleg egy rövid indoklást, hogy miért inkább azt is, hogy én is tudjam mérlegelni. az ár igazából nem sokat nyom a latba, csak néhány ezer az eltérés közöttük.
Előre is köszönöm.
üdv mindenkinek.
UI: nekem nem volt világos a Gigabyte honlapján, hogy melyik támogatja az X3 és X4 Phenomokat, bár egyelőre ilyen procit nem tervezek.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Kösz az infót
Nem tudod árulják még ezeket újan, vagy csak a G2-ket? 4400+ van az árlistán csak, iponnál néztem, ott persze kapásból egy windsor magos termék info van, azok forgalomban vannak még 1általán?szerk: lap 780G lesz, inkább fizetek 4k-t a firewireért meg esatáért, lehet fél év múlva majd hiányoznának
-
Oliverda
félisten
RS780D to do three-way hybrid CrossFireX
Kíváncsi leszek hogy erre majd épülnek-e kicsit komolyabb alaplapok. Mondjuk a Giga féle 780G chipset-es S3H már nevezhető komolynak.

-
Chaser
legenda
Kicsit jobban összehasonlítottam a 690G és 740G GB lapot, talán azért drágább a 690G, mert azon eggyel jobb hangcodec van + firewire és 4 dimm, a 740G 2-jével szemben.
Ha az árlistán csak ennyi van: "Athlon 64 X2 4400+ 2*512kB +cooler" akkor ez egy G1 v G2-es brisbane lenne?
-
guri
tag
Sziasztok!!
Egy kis segítség kellene: Gyórsítani szeretném a gépem Asus M2n + 4200+ x2 ,ezt szeretném lecserélni Asus M3A +5600 +x2 -re.
A kérdésem az lenne hogy érdemes lecseréli az alaplapot meg a procit is , vagy csak erössebb proci vegyek bele?? Az alaplapi chipset megéri a cserét vagy nem?? -
cowboy_bebop
őstag
válasz
üzenetére
Ezzel vitába szállnék. Alapfeszen bepróbálkoztam egy 17*200-al, bootoláskor visszavette alapórajelre a frekit, meg kiírta h. nem sikerült a tuning.
Még CMOS clear se kellett.Herr Z: az 1066-os ram valóban nem létszükséglet, de úgy voltam vele h. ha csak egy ezressel drágább, mint amit eredetileg kinéztem, akkor miért ne.

-
VGR
tag
szeva!
bocs tudom h nem ebbe a topikba tartozik, de egy olyan kérdésem lenen h most vennék egy új gépet 80ból kb, főleg játszásra. Illetve csak alaplap,proci,ram meg vga kell....
kérdésem az lenne h ennyi keretbe mi a legjobb konfig?
-
törölt tag
-
HERR Z
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
azért vettél 1066-os ramot hogy 800-on döcögjön?
4400+ mellett megy 1100+ -ot, na oda kell a kraftfirewire nekem pl kell videóhoz, post detektor meg csak vész esetén kell, de aki egy kicsit ért a tuninghoz tudja mitz rontott el abban a pillanatban
-
törölt tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
AMD vonalon K8 óta nincs FSB...
Ha muszáj, akkor sem szopatom magam Creative termékkel. A CMOS Clear hátlapi kivezetésének meg semmi értelme. Boot közbeni Insert.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Aki komolyan tuningol, az úgyis csak egy dolog határait feszegeti egyszerre...
-
Richter36
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Nem tudtam,hogy már lehet kapni. Ráadásul nem volt infom felhasználótól hogy valójában milyen.De ha te mondod akkor hiszek neked

-
HERR Z
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
a giga 16.5-17.5 de cserébe van rajta firewire

irhatnál majd okosságot róla(most néztem a +delládat erholdáltad feleslegesen a procinál
) -
Picco
addikt
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
kerunk valami tesztet az ax78-rol

-
bnss
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
User review a deszkáról?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Valamivel?
Van ahol -30%-ot jelentett az a nyomorult patch. 
-
Picco
addikt
válasz
TomBoy1986
üzenetére
es miben jobb?

-
TomBoy1986
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
"A G2-esek már nem olyan betegek, hogy feltétlenül kell nekik +100MHz." ezt ha lehetne kicsit bővebben, mert nem értem

-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem csak az amdcompare.com szerint.
A G2-esek már nem olyan betegek, hogy feltétlenül kell nekik +100MHz.Szerk.: A G1-esek L2-je olyan durván meg lett nyomorítva, iszonyat lassúak voltak C2C a Windsorokhoz képest, legalábbis memóriatesztekben, de gondolom máshol is kiütközött pár %, ezért kaptak +100MHz-et. A G2-esek viszont már elég jól muzsikálnak annak ellenére, hogy ezeknek is maradt 20 ciklus a L2 késleltetése. (12 helyett)
-
Chaser
legenda
Rosszul tudom, de régen a birsalmák órajelében a százas helyiérték nem páratlan szám volt? Pl 3600x2, 1900mhz..most néztem egy 4200-est, ott a windsor és a brisbane is 2200mhz amdcompare szerint.
#8331 Gyuri27 : én is válaszoltam
úgy néz ki nem jön össze a kis athlon, úh kis x2 lesz belőle, lapot viszont még mindig nem tudom 74G-t vagy 78G-t vegyek 
-
HERR Z
veterán
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
1: nem kapható, míg a giga már azért elég elérhető
2: laza 3 ruppóval drágább, és felszereltsége puritánabb
3: ebből a difiből pedig akár lehet eggyel jobb ramot is venni, ami bírja a magas órajelet kisebb fesszel is -
Richter36
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Én Giga 770-s lapot használok és nagyon jónak tartom.
Tuningra is kiválló.Egyetlen hátránya talán,ha nagyon extrém tuning ramokat akarsz benne hajtani, a ramoknak adható max 2.2V. Van néhány tuning ram ami nem elégszik meg ennyivel.De ezt leszámítva mindenképp BEST BUY! -
Chaser
legenda
Én meg procik terén nem vagyok már annyira képben..gyártanak még 90 nanos procikat, vagy már csak a 65-ösök vannak? Steppingből milyet érdemes venni?
-
katt777
félisten
Sziasztok!
Rég jártam erre, és lenne pár kérdésem az új cuccokkal kapcsolatban.
AM2+-os lapot szeretnék, és azt szeretném tudni, mennyire jó egy 770-es Giga lap, mert ára király (16k). 790FX nem kell, mert egy életre elegem lett a CF-ből. Szóval, lehet-e úgy tuningolni a 770-est, mint a "komolyabb" lapokat, mert szolgáltatásokban nekem elégségesnek tűnik, illetve miért érné meg komolyabba beruházni. Ha más tippetek van 20k körüli árban, azt is szívesen fogadom, különös tekintettel a HTX2 szabályozhatóságára. MSI-s tippeket mellőzzétek, mert abból is elegem van. Előre is kösz.
Egyelőre 6000+ menne benne tovább - kódja (ADX) szerint 125W-os, Sandra (és fesz.) szerint 89W-os -, majd cserélném QX9750 körülire.
Nem feltétlenül kell AMD chipsetes lap, mert lehet, hogy 3870 és elváltozik 8800GTS-re, szóval minden jó megoldás érdekel, főleg a tapasztalatok tükrében, mert a hamis tesztekből is elegem lett. -
Chaser
legenda
Gyuri bácsi láttad a hírt? Abit 780G chippel, már nemcsak az ördögnek gyártanak lapot Abiték

-
Picco
addikt
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
kosz fonok, lehet beruhazok 1-re (vagy 1 abit 770-es be
)
amugy ha nincs kulon tesztgepetek es szoktatok uzletelni akkor higyjetek el tok hasznos
sot ha huzod a gepet akkor is tudod h most a memoria nem birja vagy a proci
-
AtHoS
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Sajna a párhuzamos port rosszabb cipőben jár jelenleg, mint a PCI. Lassan már az alaplapi belső csatlakozók is el-el tűnnek belőle.
-
cowboy_bebop
őstag
De a "post kártya"-ra egész érdekes eredményeket dob ki.
Akadnak is eladók, ráadásul pont itt a ph!-n. PCI, párhuzamos port, mini PCI verziók
-
Picco
addikt
válasz
üzenetére
az jol hangzik, mondjuk ha PCI-os akkor felejtos...a mai vilagban eleg amugy is eleg keves PCI foglalat van....nekem meg szuksegem van ra...foleg most h bepakoltam fel ev utan hazba a gepem

azert ha latsz valahol akkor egy linket legyszi adj mar.
mert google ugy nem lesz a baratom ha POST card-ra keresek ra
-
Picco
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
olcson megszerzem, mondjad milyen koll

-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ha íngyé adják?

-
Picco
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
nekem volt idoszak h hetente 4-5 proci es x garnitura ram fordult meg a gepemben, tuningolast is konnyebbe teszi szvsz, eleinte en sem vettem hasznat, aztan egyszer elolvastam a manual-ban a postok jelenteset es onnantol jo volt nagyon, utana kib. hianyzott/hianyzik
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Csak ne tuningoljál és ne az int vga-t használd

-
törölt tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Mert jaj.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Egyrészről érthető a probléma. Másrészrőll meg aki ilyen procit vesz az vegyen alá állat lapot.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nem. Csak érdekelne a konkrét probléma.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
üzenetére
"Egyébként mi a konkrét probléma? Nem lehet közvetlenül hálózati feszt adni a RAM-oknak?"
Ezt miért kellett? Úgy ismersz, mint aki ész nélkül széthajtja a cuccokat?

Szerk.: Pl. a Ctrl+F1 idegesít, a Softmenu ott van az első menüpontban, azt szoktam piszkálni, a többi menüponthoz max. akkor nyúlok, ha CMOS Reset volt. (esetlag ha a RAM-ot piszkálom, de arra nem szoktam rágyúrni)
Az is kellemetlen tud lenni, hogy van össz 2 db. venti csatlakozó. (bár legalább mindkettőt lehet szabályozni feszültséggel is)
Az Abit kék-barna színkombinációja után nehéz volt megemészteni a szivárvány minden színében játszó lapokat, de szerencsére nem rajongok a plexis házakért, így gyakorlati jelentősége nincs.
Nem tudom mit csinálnak a chipsetek hűtésével (vagy a tápellátásával
), de iszonyat melegek.(Egyébként Abitnál is 2.3V szokott lenni a max. RAM-fesz.)
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
A gyenge VRM GB hagyomány. Az egész K8 szériájukat végigkísérte. Mit gondolsz mi adta a DPS2 létjogosultságát.
Egyébként mi a konkrét probléma? Nem lehet közvetlenül hálózati feszt adni a RAM-oknak?
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- UPDATE 01.03. Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- CORSAIR DOMINATOR TITANIUM 32GB 2DB 6600MHZ
- PC bontás - Cooler Master Q500L, Corsair RM850x, ROG B550-F, Ryzen 7 3700X, 32Gb, 1+1Tb SSD
- Gigabyte B760 GAMING X DDR4 alaplap, LGA 1700 foglalat
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jelen lapomban 250 volt max, 13-as szorzóval (14-essel nem indult, kisebbel meg nem ment följebb), és ennek vajmi kevés értelme, amikor 15X220-szal többet érek el.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)