- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #9796 üzenetére
Az a baj, hogy itt max 5 eszközt rakhatsz bele. Persze aki mindenből az integráltat használja, annak jó, de mondjuk integrált tuner nem igazán van a lapokon (nálam meg nem ritka a három sem).
Ha leolvad, akkor jó eséllyel nem cserélik (fizikai sérülésre a garancia nem vonatkozik).
EpoX-ról nekem csak csúnya emlékeim vannak (szar kondik, alúlméretezett VRM-ek, idétlen megoldások, és az itt is tapasztalható szar elrendezés...).
-
Gyuri27
félisten
-
leviske
veterán
válasz
#65675776 #9793 üzenetére
Egy Vento 3600-ba menne.
Illene elférnie benne.
A másik lehetőség még egy CM Gemini II lenne, de az számomra kicsit brutálisnak tűnik.
Bár ezt egyszer már beszéltük a topikban, csak a Zipang kicsivel kompaktabbnak tűnik... a Gemini-től nem tudom, hogy hogy cserélném a memókat.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9773 üzenetére
Tiszta hogy nem muszáj, csak urasabb lenne, ha bootkor nem unknownként virítana a kis sempron
Egy próbát megér, de lehet gyors csere lesz egy 3600-os windsor x2-re, csak ne állnék ilyen xarul anyagilag
#9786 Gyuri27 : Az én lapom is zöld NYÁK-os, sárga pci/dimm/sata/pata csatival
-
törölt tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #9784 üzenetére
Szvsz az nem mindig jó ha a CPU foglalat el van forgatva 90 fokkal. Sok cooler így fujhatja a forró CPU levegőt közvetlen a tápba/ra vagy az északi hídra de semmiképpen sem kifelé a házból. De az tök jó hogy ilyen szines
leviske: Azt ne mond hogy bármelyik AMD CPU-s topikban valaki lebeszélné az AMD-s CPU-ról
Azon kívül 2 mindata volt a srácnak. Elsőben a CPU-ról kérdezett, a második mondata meg csak akkor aktuális ha az elsőre igen a vállasz. Legalább is SZVSZ.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #9785 üzenetére
Egy házban legalább 3 venti van, tehát kell lennie légmozgásnak. Ill az oldalsó 12s-ről megy rá luft szvsz.
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #9782 üzenetére
Ez jó?
Ez olyan, mint egy algás patak tele szeméttel....
Az elrendezéséről már nem is beszélve...
(#9774) band1103: Aki AMD-t akar, annak sajnos muszáj AMD topikba jönni. A többi topikban a csorda igyekszik lebeszélni az embert.
És mint, ahogy Rönk is kiemelte... ő arra válaszolt, hogy ennyit bőven megér egy AM2+-os alaplap. Még, ha ki sem fogja használni.
-
hahajdu
aktív tag
igenm ezt akartam kérdezni csak rosszul fogalmaztam
-
Gyuri27
félisten
-
hahajdu
aktív tag
hát, ööö, nem szóltam
-
hahajdu
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9770 üzenetére
ezt a lapot néztem ki.
[itt (és nem csak itt)] az AMD-k nagyon gyengén szerepelnek az intel-ekhez képest.. :S (najó nem xenonhoz kell viszonyitani..de a quadokhoz képest is elég ergyák) Várható, hogy a jövőben AM2+-ra jönnek még ki erősebb processzorok?
(mint látjátok nem igazán vagyok képben. sry)
-
band1103
őstag
válasz
VaniliásRönk #9770 üzenetére
Félreértetted. Szvsz nem a lap és az ára a kérdéses neki hanem a proci, hogy van-e vagy lesz-e olyan AM2+-os CPU (tehát nem lap) amire érdemes költeni.
De szvsz más topickban is fel kellene tennie ezt a CPU kérdést nem csak az ALAPLAPOS topikban. -
Chaser
legenda
válasz
newgamer #9767 üzenetére
Kösz öreg, azt én is sejtettem, hogy olyan BIOS-t tegyek fel, amiben már supportálva van a procim
Ha megoldható lenne olyan proci, akkor nem kérdeznék ilyet...
#9768 VaniliásRönk: Ezen nem veszünk össze, volt több GB lapom is, sajna már nem adnak úgy a minőségi szerelésre, előferdül hogy elég x@rul van pasztázva a chip, én is futottam bele ilyenbe.
A proci nem hibázik, mondhatni tökéletesMinden progi felismeri, csak ugye a lap nem, de állítgatás nélkül is az órajelén megy.
-
hahajdu
aktív tag
Elképzelhető, hogy a jövőben kijön valami normális processzor AM2+-ra? Most vennék alaplapot és nem tudom milyen fontos szempont az AM2+ támogatás.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szerintem meg nem.
M55Plus-S3G-n pl. még a déli híd is forró, pedig nem kéne annak lennie.
A lényeg hogy ne hibázzon a CPU, attól hogy Unkown vagy épp Opteron még működik a cucc.#9765 newgamer: A chipsetek fogyasztását adják meg, az alaplapét nem. Az AMD chipsetek 8-10W körül fogyasztanak, az nVidiásak többnyire 20W+-t zabálnak.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9757 üzenetére
Sokról
Sztem teljesen lényegtelen ki a lapgyártó, a chip és a borda mérete a lényeg. Intel alá az nf630i+GF7100 ami szintén singlechip, tuningál se ment 50 fok fölé, bőven alatta volt, max 40 lehetett.
Kérdés: merjek-é BIOs-t frissíteni a lapon, mert unknownak detektálja a procit BIOS-ban, nem gond így flashalni? -
newgamer
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9764 üzenetére
Nem ezzel kalkulálok, csak érdekelne kb mennyi lenne, tudom legjobban úgy is a VGA fog fogyasztani.
-
newgamer
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9761 üzenetére
Értem, amugy csak Single kártya lesz.
Mennyit fogyaszt egy alaplap, kb enm tudod, egy nvidia és egy amd chipsetes?
am2-eseknél -
VaniliásRönk
nagyúr
-
newgamer
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9759 üzenetére
CPU csere az nem gond, gondoltam arra is, amugy azoknál nincs nagy fogyasztás különbség, 30-40Watt +
Akkor olyan 500Watt körül gondolkodjak tápban, vagy elég a 400-450Watt is? -
newgamer
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #9757 üzenetére
van egy am2es lapom nvidia 570sli chipsettel és 4000+os cpu-val amivel meg hajtom egy Chieftec 350Wattos táp, melette egy hdd, és dvd író, szerintetek ha cserélném a lapot amd chipsetesre és nagyobb ati kártyára pl 4000-es széria, tápegység elbírná?
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #9745 üzenetére
Van a lapon int GF6100, szóval nem kell bele vga, de vettem egy 7100gs-t, azt még nem fogja meg. Annyiba került a lap, proc pwm-es hűtővel, meg 1GB csx rammal ami majdnem új, mint egy g31-es lap, szóval megérte
#9746 band1103 : Látatlanban kihagyom mind2 verziót, azért thx
Van valahol jófajta titan nano pasztám, majd előkerítem, habár úgy tűnik semmi szükség rá.
#9747 nesa : Jah, valahogy így van, de nem direkt butították, az nf400 chip ennyit tud, gondolom direkt irodai célokra alkották meg, mindenesetre egy pics@ boda van rajta, az igp és SB egy singlechipben, valami mcp61 vagy hasonló, és nem melegszik. Napi használat után lehet 40 fokos ventis szellőzés nélkül.
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok! Lenne egy kis kérdésem, ugyebár Asus CrossHair II Formula lapom van egy AMd Phenom 9750 essel... gondoltam megrántom, oksa, vissza vettem ***azt az*** nb szorzót 8x ra de ahhoz kikell kapcsolnom valami AMDQ... butaságot... erre... felhuztam 3ghz ig, 1000mhz a ramokat 250 fsb... semmi baja ... gondoltam le nyomok egy 3dmarkot... *kb 40% ment lassabban mint alapon,... az semmi, de ha kikapcsolom azt a AMD Q... *hüleséget akkor olyan szinten csökken a 3dmark teljesítménye hogy az csúcs amúgy ... az AMD Live meg ilyen dolgok mellett van ez a beállítás... vélemény?
-
csibor
addikt
A Giga 2 dologban zavar,előlapi hang bemenetek nem működnek,bármit állítok,a másik áram nélkül az usb cuccok meghülyülnek,igaz csak a gép mögé kell másznom és ki-be dugni őket
A firwire kb annyira használnám ki mint az e satát,tunning nélkül megvagyok.Egyébként az int hang nagyon tetszik rajta,előlapit leszámítva,ha ECS megközelíti akkor az nekem már jó
Oliverda:HD3850 megy bele.Igazából a szomszédomtól függ,ma este dönti el akar fejleszteni,vagy nem,ha igen akkor még ma megkapja gépem.
-
Oliverda
félisten
" Judging from the previous development this might imply that AMD plans to use a RV710 chipset derived core for a new chipset but this is something that we cannot confirm at press time."
Hmmm... biztos ütni fog ez is.
csibor: Inkább várd meg a sideport-os Giga lapokat és olyat vegyél.
-
csibor
addikt
Gigabyte GA-MA69G-S3H van értelme kicserélni ECS A780 GM-A ?Árban ugyanaz lenne.Int hang,mennyivel másabb mint a Gigáé?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
-
leviske
veterán
válasz
Oliverda #9729 üzenetére
Nézz teszteket, 16x+4x-nél sokkal jobb a 8x+8x.
(#9730) band1103: De minek javasolna egy 40k-s lapot, mikor van egy, a célnak bőven megfelelő másik egy jó 10-essel olcsóban?
Bár a DS5 árán már kap egy M3A Deluxe-ot...de inkább ezzel nem jövök. Mindenki döntse el, hogy milyen márkához húz a szíve.
-
choosen
tag
öö lehet hogy nem itt kellene feltennem a kérdést de van külömbség cf-ben a 16-4 vagy a 8-8 csatorna között. Abit ax78 vagy Sapphire PC AM2RX780?
2 db 4850 lenne benne. Esetleg ez JW-RX770-AM2+ -
Mercutio_
félisten
válasz
Somkereki #9722 üzenetére
Olcsó, jól használható, csendes és nem fűtőtest lapnak ott a 740GV csipszetes vagy fullos szolgáltatásokkal, kicsit drágábban a 78GM prociból meg egy ezressel többért már 2magost kapsz, amit alulfeszelve ugyanúgy 45W körül lesz a maximális fogyasztása, de legalább akadásmentesen veszi a HD-filmek lejátszását.
-
Somkereki
csendes tag
Sziasztok!
Van e valakinek tapasztalata erről az alaplapról:ASRock ALiveNF6G-VSTA?Az integrált VGA-ról mit lehet tudni?Mit jelent hogy shared memory (alaplapi memóriát használja,saját memoriája nincs?) ?
Másik alaplap amit néztem az a Abit NF-M2 nView.Persze egyéb megoldás is érdekel,jöhetnek az ötletek.
A gép otthoni használatra lenne (Net,Office,zene,ZENEFELVÉTEL (bár az úgyis hangkártyán múlik,lényeg hogy ez alapnak jó e) játék meg hasonló dolgok egyáltalán nem érdekelnek.Lényeg hogy a célnak megfeleljen,keveset fogyasszon és csöndes legyen. Mit javasoltok? Még annyi lenne a kérdés,hogy memóriából milyet érdemes hozzá venni?(Ilyen procival szeretném: AMD Athlon LE-1640 (ADH1640DHBOX) (ha már itt tartunk,mit jelent a DHBOX végződés?ahogy néztem a simától annyiban tér el hogy dupla annyi cache van benne mint a DPBOX végződésűbe?))
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #9720 üzenetére
Nem tudom hogy pontosan mire gondolsz. Nekem tetszik ez a lap.
-
Oliverda
félisten
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #9714 üzenetére
kodzi,ezen a nyomon mar el tudok indulni
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Balinov #9713 üzenetére
Ha nincs tuning nincs semmi csavar. A Performace on demand profil kell neked, abban válogathatod ki a beállított szorzó/fesz párosok közül melyikek között szabályozzon. Alul azt adhatod meg hogy hány %-os terhelésnél lépjen a következő szorzóra, ill. hogy hány ezredmásodperc terhelés/üresjárat után tegye ezt. Kb. ennyi.
Ha max. telepre gyúrsz, akkor belőheted a Min. profilt is, az fixál egy szorzó/fesz párost. -
Balinov
titán
Koszi,kozben nezem,elszabtan,term. a TK-57-esnek 9.5s a szorzoja..
Ez a RMCLock mennyit fejlodott,miota utoljara Desktop S754-nel probaltam.Nem tudtok veletlen hozza valami jo leirast,guide-ot?
Bocsanat,hogy itt nyuglodok,de melohelyen nem akarok annyira maszekot netezni,itthon meg hullamzo a HSDPA teljesitmenye,hala a Three-nek,meg a sok kocsog voroshajunak a lakoparkban. -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #9711 üzenetére
Koszi mester! akkor hagyom az idoziteseket ugy,ahogy a bekonfigolja onmagat.
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #9707 üzenetére
max mely levegot..
Komoly kerdesem lenne: mobil Turion X2 (S1 socket,Tyler mag,TK-57,RS690M chipset) Milyen programmal lehet vcore,cpu multipler cuccot allitani? CNQ,Vista HP energiagarazdalkodasa eseten 4x200-n jarva 1.075V a vcore cpu-z szerint.Nem akarom elhinni, hogy egy Turion X-nek ennyi kraft kelljen 800Mhz-hez. 0.8-0.7V kozott elmennek ezek,nem?
Ill. meg egy kerdes, a 2db 1gb-s Quimonda DDR2-667-es ramok perpillanat 5-5-5-18-2T-ben vannak.Nyernek-e valamit,ha a pl. a MemSet-tel tudnek 1T-t allitani?
-
leviske
veterán
válasz
VaniliásRönk #9707 üzenetére
Ez egy durva célzás volt arra nézve, hogy ha ilyen hülye vagyok akkor ne vegyek AMD-t?
-
leviske
veterán
válasz
VaniliásRönk #9705 üzenetére
Számomra könnyebb volna... a DFi bios-okat nem nagyon ismerem.
MOD: Meg mondjuk az ASUS szolgál pár nekem tetsző extrával, pl: Q-connector.
MOD2: Akkor te mit vennél?
-
leviske
veterán
válasz
Dj Dekko! #9700 üzenetére
Várom a tapasztalataidat, mert ha nem tudod rendberakni, akkor ez volt az utolsó döfés a Crosshair-nek számomra.
Akkor megvárom az új 790FX-es DFI-ket.
MOD: jelenleg az szól a CIIF mellett a DFi-vel, hogy bios-át valószinűleg könnyebben kezelném... ha kiderül, hogy pont a bios-ával vannak gondok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- bambano: Bambanő háza tája
- Apple iPhone 11 - népalma
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hálózati / IP kamera
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest