- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
De sappim lesz. Igaz nem fehér viszont piros.
Pwm hűtős, post kijelzős. Nándika barátomnál van már. Holnap megyek érte. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8588 üzenetére
2 boltban vásárlok, 10 éve mennek és ahogy elnézem semmi okuk nincs arra, hogy abbahagyják, ha csak nem lotto 5-ös
Míg sok bolt csak vergődik, bezár, új helyre költözik...
690G visszaveszik amennyiért vettem, de az igazság az, hogy már du-ra 500ft-tal kevesebbért volt a listánViszont a 780G is, szóval nem lesz bukta.
Kingmaxokat most sztem nagyon jól elkaptam
Az eredeti az nv chipes intel lapban volt, ami 1.8V-ot adott neki és annyi, ott 835 volt a vége, itt 1.95-ön ment stabilan 960-at..
Honnan veszed hogy tele vagyok lével?
-
Gyuri27
félisten
Az, hogy valami működik 10 évig sajnis sokat nem jelent. Valamit persze igen, de semmire nincs biztosíték.
Tele vagy lével Mint nyikoláj tetűvel.A 690g-n mennyit buksz 3 hét alatt?
A kingmaxokról nwm vár sokat az user mert olcsó. Meg hullámzik a teljesítményük. Egyik ilyan a másik olyan. [link], de gondolom nándi neked hozott volna 740g-t is vagy [link] -
Chaser
legenda
szerk: inkább linkben a kép
szerk: asszem beletenyereltem egy qrva jól húzható 2 gigás kingmax modulba, 2.1V-on 1040-en még lazán ment, aztán másanap becseréltem geilre, CL6-os geilt láttaok már? én igen, ekkora egy tré valamit..azt visszacseréltem 2x2GB kingmaxra, de ha jól emléxem sajnos már más típusszámuk volt, mint amit eredetileg vettem, de őket se kell félteni, bár picit gyengébbek
szerk: jah és az első tuning most soft-os volt, BIOS-ban nem akart menni, ET5-tel meg 2 perc alatt 3G
egész jól lehet vele tuningolni, HT visszaosztásra meg ram bűvészkedésre meg ott a cpubuilder
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8524 üzenetére
Nem rossz helyről
Olyan helyről ami már 10 éve működik, és nagy eséllyel fog is...ráadásul jóárasított cuccokat tudok tőlük venni
GB 690G s3h lett a lap, más nem volt a boltban, majd 3 hét múlva csere...jó cucc, még a végén megtartom, bár nem hinném, 780G-s lap pár k-val van felette. Proci LE1620 lett, van egy am2-s Sandiegom
3G+
Kingmax ramokban kellemesen csalódtam, Geilben meg elég kellemetlenül..ps-ek majd később...
#8526 akaido: megy ez
-
Gyuri27
félisten
Új Nvidia lapkakészlet AMD-hez: nForce 750a
[link] -
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #8581 üzenetére
Megérdemelted. Ha lesz rá pénzed vegyed is meg magadnak
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #8572 üzenetére
Mit vársz tőlük, ha még normális fényképeket sem bírtak készíteni?
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #8577 üzenetére
Egyetértek, de ha már elért maximális "FSB"-ről készült diagram, akkor illett volna azt is megnézni. 1,45V-ot nem adnék hosszútávon a CPU-nak.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Éppenséggel az is egy érdekes kérdés, hogy melyik alaplapban mennyit megy egy proci, mert ez jól minősíti az alaplap tápáramköreit (az ANUS lapok le is maradtak rendesen), de ha már alaplapteszt és tuning, akkor elsősorban az alaplap végére kiváncsi mindenki.
Szerk.: Mondjuk az is egy érdekes meggondolás volt, hogy kérdés nélkül 1.45V-ot adtak a procinak, így a tuningba a túlfeszelés miatti melegedés is beleszólhatott.
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #8574 üzenetére
Ha már tuningol, akkor azt úgy csinálja, hogy értelme is legyen.
(#8575) TomBoy1986: szvsz nem az lett volna a lényeg, hogy a CPU végét keressék.
-
TomBoy1986
veterán
Nem a lapok bírnak ennyit, s nem azt tesztelték, hogy mennyi FSB-t tud a lap, hanem, hogy a CPU mennyit megy benne stabilan. Azaz a legfelsőben 236-os FSB mellett is stabil a CPU, míg... legalábbis én így értelmezem.
VR:
Örülnöd kellene inkább, hogy ennyire instabil az Asshole lap -
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #8572 üzenetére
Nehezen hiszem el, hogy csak ennyit bírnának ezek alapok...
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #8569 üzenetére
gyujcsábe ne legyen ott hideg
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #8568 üzenetére
már a házamban melegíteném a helyét!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #8567 üzenetére
Még csak pár napja került fel a GigaByte honalpjára.
-
diablo1984
veterán
GA-MA78G-DS3H<----ez kapható kis hazánkban? látom eléggé új lap még süt, de akkor is! meg melyik árszegmensbe lesz?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #8564 üzenetére
Az nF4 alapon is képes volt hasonlóra... Valahogy meg sem lepődöm.
Egyébként a 790GX IGP-je elméletileg erősebb lesz, mint a 780G HD3200-a. Vagy nem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
[link] Nem csak a legújabbnak vannak ilyen gondjai, és nem csak tuning mellett.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #8562 üzenetére
De ott az integrált memória
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #8561 üzenetére
Ha jól tudom a 790GX csak egy 780G, bár szerintem a 2x 8 PCI-E 2.0 sáv bőven elég a CF-höz, de marketing szempontból bukta.
Szerk.: Ha high-end deszkáról is lenne arca lespórolni valamelyik gyártónak.
-
TomBoy1986
veterán
-
akaido
addikt
válasz
VaniliásRönk #8554 üzenetére
Ez a lehetőség abszolút fel sem vetődött bennem...
-
Gyuri27
félisten
válasz
FireKeeper #8556 üzenetére
Az egy sz.r. Nem játék. Az optimalizást náluk nem is halloták. Ennyi.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #8555 üzenetére
idióták
kínozzák szegényt
pedig attól még nem fut majd jobban a krájszisz
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #8550 üzenetére
Igazad lehet. Lejjebb írtam, hogy hűvösebbek valószínüleg mint a 690-s lapokon. Pedig az sem meleg. De ahogy drága édesanyám mondja mindíg "fiam nem kér az enni".
Tehát ha van rajta az nem baj. -
picidani
csendes tag
Amd-s lapban nem lesz gond az nvidia kártyával?
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #8543 üzenetére
A bordának (szerény fizikai ismereteim szerint) forrónak, melegnek kell lennie. Mert akkor vezeti a hőt. Ill minnél nagyobb felületen annál jobban adja le a hőt. Ha a képet megnézed kb a hátsó venti elé esik a borda. tehát a hűtés is meg van.
Tehát szvsz ezek a bordák többet érnek annál amit linkeltél, annál ami nincs, meg mégtöbbet.
Persze ez csak az én véleményem. -
picidani
csendes tag
Penomhoz szeretnék lapot,milyet vegyek!Amd chipesre gondoltam,de 4sata kevés!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #8544 üzenetére
A CPU/GPU/chipset esetében valóban, de nekem pl. a X1950XT-n is van VRM hűtés, meg a 3870-esen is, s mindkét esetben ilyen ragacsos izé volt rajta.
Amúgy most megnéztem Orthos után a gépet, s rajta tudtam tartani a kezem, de így tuninggal már nem volt olyan hűvös, mint alapfeszültségen.
Off-ként:
Az NV-s chipset egy hónapon belül jelent meg, s már le van tesztelve -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #8540 üzenetére
Azokkal a ragacsos izékkel van a gond amik hővezető gyanánt kerülnek a FET-ek és a bordák közé, egy rendes borda esetében csak némi paszta van a két felület között.
#8541 Oliverda: Nem sürgős a csere, nem szeretnék régi SB-t az alaplapomra, még akkor sem ha ebből észrevehető hátrányom nem adódna.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #8542 üzenetére
Ha van légmozgás, akkor nem jut el oda. De felteszem te sem vitatod, hogy a chip melletti területek a legmelegebbek. Nem véletlenül találták ki a heatpipe-okat, hanem mert a bordázat méretét hiába növelték, nem értek el vele semmit.
De tudod mit, majd ha veszel ilyen lapot, akkor nézd meg, hogy milyen melegek azok a bordák
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #8540 üzenetére
"A hő távolra nem terjed gyorsan" ez mellik fizikai tétel?
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #8539 üzenetére
Kevés a 4 SATA?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #8539 üzenetére
Kb. mint annak ami a Sapphirenek a lapján van. A hő távolra nem terjed gyorsan
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #8536 üzenetére
Kapni lehet őket. Nagy teszter nem vagyok, de gondolom valami véleményem lesz hamarosan. Mondjuk elsőre a bordák kicsinek tünnek, de ha jobban belegondolok a 690-s lapokon se volt nagyobb. Remélem alapfeszes tuninghoz elegek. Ha meg nem zalmi legyező (ugyis a fiókban porosodik) és a másik zalmi kékség mehet rá (az még nincs de 1k-ért kapható)
-
TomBoy1986
veterán
Most komolyan az az alaplap jóságának mértéke, hogy van-e a VRM-eken borda?
~700Ft-ból pótolható -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #8533 üzenetére
Igen, sajnos nem az. Kíváncsi leszek hogy erre a 790GX-re fognak-e hasonlóan komoly felépítésű lapok épülni mint az nV 780a chipset-jére.
Nem kell várni, ott az MA790FX-DS5. Bár az még mindig meglehetősen drága sajnos...
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #8531 üzenetére
A PWM borda erről is lemaradt sajnos.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
szgombos
csendes tag
próbálta már valaki, hogy mennyire fogja vissza a Phenomot a HT? pl ugyanaz a procc egy am2+ kompatibils deszkában (HT1.0) és egy full am2+-ban (HT3.0)?
-
akaido
addikt
Örömmel jelentem, hogy műxik minden alaplapi nForce zsugával.
Letöltöttem az AMD procidrivert, majd az Abit oldaláról a legfrisebb drivereket, és az Eszközkezelőben az Illesztőprogramok frissítését használtam és a megfelelő elérési utat megadva kerestettem meg a meghajtóprogikat.[link]Hja persze teljes WinXP reinst volt, partíció törlés is.
-
lsc
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
A gyereké papi!
Bon3ss: majd nándit ráveszem valami tesztre. Azután ócsóé megveszem tőle használtan.
TomBoy1986: de tudnak, az abit 770-s lapja is tud.
Oliverda: igen ilyen válaszokkal megértem. Fú mer az megy 4 gigát. hogy minek kitudja.
daa-raa: már csak egy red edition vga kellene a sappitól (vagy egy msi vga)
-
Oliverda
félisten
válasz
Gyuri27 #8504 üzenetére
Jó helyre.
Ez a Sapphire AM2RX780 egész normálisnak néz ki, és az ára is nagyon barátságos.
katt777: "Játékokban meg nem sokra megyek egy lassú 2 magosnak számító Phenommal." - LOL! Viszlát
-
-
katt777
félisten
Lassan búcsúzom...
Itt egy Phenom BE teszt. -
Gyuri27
félisten
Na emberek lehet nándikánál ámuldozni.
Ill ezeket is ajánlani Sapphire PC-AM2RS780G, Sapphire PC AM2RX780. Egyik szemem sír a másik meg üveg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest