- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
leviske #9398 üzenetére
Az a legnagyobb gond hogy nemigen van normalis lap AMD ala
MSI kapasbol kiesik, Giga jo hardver de a biosiras nem az erenyuk
,Abit jo lenne ha csinalna valamit mert ok azer osszehoztak jopar normalis lapot az elmult evekbe(azt azota se ), anus -fosrock meg olyan amilyen , Sapphire meg jo lenne ha beszerezheto lenne...
-
leviske
veterán
válasz
Mercutio_ #9396 üzenetére
Nem írtam olyat, hogy komolyabb az IGP az nV-n.
IGP-s nV lapok vannak, amik komolyabbak. Azért meg lehet nézni, hogy a 780a-ra mik épülnek és a 780G-re mik épülnek...
Azért egy Crosshair II-t mégsem lehet összehasonlítani egy Sapphire 780G-vel. Teljesen más kategória a kettő. És ezért nem hibáztatom az AMD-t, csak a gyártókat.
És ezért is lenne jó, ha a 790GX-et picit felkapnák.
-
v.tom
őstag
válasz
leviske #9391 üzenetére
Tényleg jól értelmezted, de a képen viszont rossz lap van. Először én a 780Gx-re gondoltam, ugyanis ott van a DVI csatlakozó a I/O porton, ami integrált vidokarit sejtet, az pedig a 790FX-ben tuti nincs. De megvilágosodtam, ott a felirat mellette. A doboz képe viszont ok lehet, már csak amiatt is, hogy ott a rossfire X logo, amit egy nvidia lapon nehezen tudnék elképzelni.
Az ominózus 790FX lap szerintem ez lehet kb.
Kár hogy a teszt egy számomra értelmezhetetlen nyelven íródott. -
v.tom
őstag
válasz
NovaBlue #9390 üzenetére
Igen, jól láttad, csak az pont nem az ényém, hanem Danilla gépe. Ha írsz neki, 100%, hogy szívesen válaszol neked. De egyébként ha jól emlékszem, azok a kapcsolható világítású coolermaster ventik lesznek. Azt hiszem, hogy ott tényleg a csatikkal kell valamit operálni. De mint mondtam, ebben Danilla lesz az illetékes.
-
NovaBlue
aktív tag
Láttam az infodnál lévő oldalon e galériába,hogy 3db cm 12cm-es házventit szereltél a házba.
hogyan birtad rá hogy világitsanak?
mert nekem is ilyen van és az ég egyadta világon nemtom rávenni hogy világitson pedig márimádkoztam is neki!
azzal a két kis csatival kell valamit csinálni? -
leviske
veterán
Foxconn féle 790FX+SB750.
MOD: némi hiány érzetem van...
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #9385 üzenetére
O,hat hogyne,igaz,kozben atnyergeltem ARM8-ra es Uiq3-ra ideiglenesen,de mar nezem,hogy az ir adovisszateritesembol milyen konfigot fogok venni..
-
v.tom
őstag
válasz
#65675776 #9383 üzenetére
Valószínűleg van különbség. Tapasztalatok szerint pl. a 790X chip sokkal jobban melegszik egy phenom alatt, mint egy 6400+ x2 alatt. De pl az én 5000+ brisbane-em alatt elhanyagolható,pedig apró borda van a lapomon gyárilag. Mivel ez nem az én tapasztalatom ,ezért nem is bízok benne 100%-osan, kéretik nem megkövezni ezért engem. ahogy tudom, letesztelem. Csak kell egy phenom proci, ugye.
-
v.tom
őstag
Nekem most is Gigabyte lapom van, de phenom alatt nem tudtam tesztelni eddig. Viszont X2 alatt nem rosszak a tuningeredményeim. A memóriakezelés egy sarkalatos kérdés, de én nem aggódok miatta, mert a bios a ludas, erre itt is rávilágítottam. Nézd a giga 790x leírást.
-
leviske
veterán
válasz
NovaBlue #9377 üzenetére
Az a gond, hogy itt a topikba több embernek is volt problémája az új giga lapokkal...
És nagyon 3GHz+ eredményeket sem láttam neten Giga lappal, csak ASUS-al és DFi-vel.
[OFF]Am. kicsit visszanézed a topikot, találsz hsz-t (az enyémet), ahol pont egy 9500-ast hajtanak 3.1GHz-en...
[/OFF]
(#9379) band1103 : hogy ne én legyek a rossz, gonosz, elfogult, stb s*ggfej... ezért kérdezd meg pl: TomBoy1986 kolegát, akinek személyes tapasztalata van ezügyben...
-
leviske
veterán
Gigát ne vegyél szerintem...
Az új AMD lapjai rettenetesek, de gondolom ezekről te is olvasol...
"Mondjuk a DFi és a Sapphire eme csodás "keveredése", számomra kicsit gyanús. Kíváncsi lennék ezt hogyan hozták össze."
Szerintem egyszerű...Megkérték a DFi-t, hogy készítsen nekik egy jó hűtéssel rendelkező alaplapot a DFi pedig nem eröltette meg magát nagyon.
Én a Sapphire lapjai közül az Atomic lapokra leszek majd kíváncsi...
bár lehet, hogy egyszerűen letudják majd egy vízhűtéssel.
(#9372) daa-raa: a hűtés...
Nem hinném, hogy egy ilyen méretű hűtés letudna hűteni egy Phenomot hajtó alaplapot.
(#9375) band1103 : visszafogják a Phenomokat a tuningban...
-
v.tom
őstag
válasz
leviske #9370 üzenetére
Értem én, és igazábból nem rossz az ötlet, de kétlem hogy, a 790X-et el kéne tűntetni, és egy integrált vga-s megoldással leváltani.
Hát azért aki komoly lapot akar venni, annak nem érdeke a hybrid sli vagy crossfire, legalábbis véleményem szerint. Így vagyok pl én is. Egyszerűen venni akartam egy erős középkategóriás lapot, de 790X-ből csak a Gigabyte és az MSI hozott ki valamit.. Az MSI szerintem igencsak gyér felszereltségű, ezért vettem egy Gigabyte 790X-DS4-et. De azt hiszem váltani fogok majd valami tényleg kemény 790FX-es DFi, Sapphire, vagy Asus, esetleg Gigabyte cuccra. Mondjuk a DFi és a Sapphire eme csodás "keveredése", számomra kicsit gyanús. Kíváncsi lennék ezt hogyan hozták össze. -
leviske
veterán
Mostanság az integrált vga a menő.
Lásd pl: Crosshair II.
Amugy még a hybrid hajtás miatt jól is jönnének az ilyen alaplapok, csak jelenleg AMD fronton nincs komolyabb igp-s lap... csak nV-ra jöttek ki komolyabb lapok, de az meg nem megy ATi karival (már mint a hybrid hajtás).
(#9368) daa-raa : akkor is fapados...
-
v.tom
őstag
válasz
leviske #9367 üzenetére
Szerintem nem lesz egy igazán magasan árazott termék.
daa-raa: A 790X-et szerintem nem kéne leváltani, így is igen kevés 790X-es lap van a piacon. Ugyanis elvileg ugye az a középkategória. De a 790GX-ben viszont integrált vga van, ami elég rossz húzás lenne, ha kénytelen lenne mindenki ezt venni, igazi középkategóriás lap helyett.
-
-
rvR--
csendes tag
Kösz a gyors választ!
Jaja tudom, hogy érdemes csak nem nagyon használtam ezt a gépet egy ideje már.
A bios verzió meg volt az everestből, ez a Rev. F3 dolgot nemtudom hogy hol lehet megnézni amit a honlap ír amit linkeltem.
De ha attól biztos menni fog a proci, ha frissítem a biost és ez hogy hányas revision az alaplap az mind1, akkor ok, de ha nem akkor nem veszek procit. -
v.tom
őstag
Nem tudom mikor lehet őket majd beszerezni, de már feltűntek az első fecskék..
-
rvR--
csendes tag
Sziasztok!
Abit NF-M2 nView lapom van alap biossal. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe ha beleteszek egy x2 6000+ procit, el fogja vinni, ha biost frissítek?
Itt azt találtam hogy Rev F3 kell hozzá meg 15ös bios verzió enyémen most az alap 11 es van.
Másik kérdés, hogy hányas revision azt hol tudom megnézni? -
leviske
veterán
Azt tudom, hogy nem a chipset-en múlik a DDR3... pont ezért ragadt meg, hogy miért emelték ki, hogy támogatja a DDR3-at. Ezért gondoltam azt, hogy hátha lesz DDR3-as lap is köztük.
Bár nekem ugy is mindegy, most ugy is szemezek pár DDR2-es GSkill és Crucial rammal...
Áhh.. 1 hónap az sok.
Bár még majd meglátjuk...
-
leviske
veterán
Lehetséges, hogy a 790GX-es lapokból már lesz DDR3-as változat?
Nem hiszem, hogy lenne más okuk kijelenteni, hogy DDR3-as... hiszen a CPU kezeli a memókat...
Egyre inkább ugy érzem, hogy megkéne őket várni...nem tudja valaki, hogy mikor jönnek? Jó lenne, ha már ebben a hónapban lehetne őket kapni... -
NovaBlue
aktív tag
Hy all
Kellene egy kis help
Régebben volt gy nagyon faszás kis amd-s konfigom amit én hülye eladtam (ASUS CROSSHAIR és egy 6000+ os X2-est) egy ASUS P5K-ra meg egy e6750-esre!
Most az a helyzet, hogy ismét megjött a kedvem az AMD-hez és egy olyan cserébe vagyok épp most,hogy kapok egy Giga GA.MA790FX DQ6-ot meg egy 5000+ -os Blacket az enyémért cserébe és még ráfizet az illető 10k-t!
1.Megéri ez igy?
2.Mennyit hozhatok ki a kis BE-ből?
3.Kihajtja az én g80-as GTS-em akár huzva akár alapon?A válaszotokat előre is köcce ha lehet akkor mit miért ill mit miért ne cseréljek vagy nemérdemes cserélni!
ill késöbb szeretnék bele egy Phenomot azt lehet tuningolni ebben a lapban vagy a 5000+ -ost vagy felejtős? irtátok fentebb hogy phenomokkal szivás van!bye
-
leviske
veterán
válasz
Produkció #9342 üzenetére
780a jobb tuningra, de ennek ára van
... az ASUS M3N kb. ugyan az, mint az M3A... azzal a különbséggel, hogy az egyikben AMD 770 chipset van, míg a másikban nV 750a.
Én a helyedben utánajárnék, hogy mely lapokkal értek el jó eredményeket, spec. az M3A-t megtalálod azok közt, amikkel elértek stabilan 3GHz-et.
Gigákból egyet sem fogsz találni...
(ezek közt valószinűleg csak Foxconn, ASUS, DFI, Sapphire lapokat fogsz találni)
-
Produkció
senior tag
SAM2 Asus M3N-H / HTDI vagy HDMI
erről mi a véleményetek?...21pénz -
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #9337 üzenetére
szívás
....az előző hszedre még: amennyivel olcsóbb egy 9550 annyival drágább egy jó lap amivel kihozod belőle....és ahogy elnézem 20körül amik vannak lapok ezekszerint fosok tuningra, 35körül amik vannak azok meg nekem 1előre csillagos ég
mindíg 20-25között szoktam lapot venni és bele egy 40es ütős procit...de ez a mai piac teljesen fel van fordulva
-
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #9335 üzenetére
a te lapoddal 2.6ghz a stabil max vagy nem hajtod tovább? vagy nem tudod?...
-
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #9333 üzenetére
miért is?.....most vagy megveszem a legbrutálisabb amd proci vagy veszek egy intel E vagy Q-t azt had szóljon 4GHz-en
....még 1 utolsó kérdés, mivel lapok terén nem nagyon követtem manapság a piacot....nv780a vs amd 790fx?
-
leviske
veterán
válasz
Produkció #9329 üzenetére
Szerintem a 9850BE alá ne Giga lapot vegyél.. sokan szívnak velük.
Ebben az árkategóriában érdemesebb inkább a Sapphire és ASUS lapjai közül válogatni.
Én spec. csak ajánlani tudom a M3A-t és a Sapphire RX780-at, bár mind két lap 770-es chipset-re épül, de még mindíg jobb választás, mint a Giga.
Esetleg, ha ugy gondolod, a 100%-os tuningért ott van az ASUS M3A Deluxe...
Amit viszont biztosan tudok ajánlani, hogy nézd meg lapvásárlás előtt, hogy a választott lap támogatja-e a 9850BE-t...amelyikek csak a 9950-et támogatják, vagy még azt sem... azok nem valószinű, hogy kimondottan tuningbarát darabok.
Csak halkan jegyzem meg a döntés megkönnyítése érdekében, hogy egy M3A-ban egy 9750-ből kitudtak sajtolni 3GHz-et, míg a Giga lapokkal egy 9850-ből még a 2.8 is kínkeservesen hozható ki.
Ó, és még ezt hányszor fogom csak halkan megjegyezni...
-
Produkció
senior tag
phenom 9850be alá melyik a jobb választás? giga 780g vs giga790X DS4? chipsetileg értem persze.
-
m4rc!
őstag
AMD 7-Series Chipsets Disk Performance Utility
Ezt micsoda?
-
-
leviske
veterán
Tudna nekem mondani valaki játékra egy jó ár/érték arányú procit játékra HD3850 és 9600GT mellé?
Mert megkaptam, hogy a 5000+BE és a 6200+BE nem az...
Pedig szvsz. a 5000+BE a maga 18k-jával bőven jó...
-
Gyuri27
félisten
Az AMD 7-es sorozatú lapkakészletei (ha volt bocs)
-
leviske
veterán
Ez a lap csak számomra újdonság?
Amugy kösz mindenkinek a segítsége, valószinűleg akkor még egy kicsit jobban utána járok a Deluxe-nak, meg a Sapphire féle 790-esnek.
-
leviske
veterán
Szerintetek egy 9750 X4 alá egy Crosshair II, vagy egy ASUS M3A Deluxe illik jobban? Esetleg más megoldás? (Gigabyte-on kívül)
-
band1103
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz
raul560 #9304 üzenetére
Rakj el egy everestet, az megmondja milyen vezértlő van a lapon
De ha elmégy a Driveragent oldalára az is kilistázza a teljes hw-tartalmat
És mi lenne, ha az alaplapos topicban kérdezgetnél, főlleg mivel ez itt AMD-s lapokkal foglalkozó topic -
raul560
tag
Sziasztok ez nem ide tartoto kérdés! De tudna segiteni nekem valaki?
Ezt a drivert keresem de sehol nem találom!:
82801DB ethernet controller ipusu drivert mert egyszerüen nem tudja telepiteni az a xp és minden inditásnál bejön a kis képernyő hogy Ethernet vezérlő de nem telepiti! Aki tud segitsen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest