- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
Hi!
Az miért van, hogy az AMD a bemutató darabon a memória foglalatokat szín (és gondolom működés: értsd. dual channel) szerint felváltva helyezte el, de amúgy minden gyártó minden AMD-s lapján egymás mellett helyezkednek el szín (és működés) szerint a slotok. Nem lenne jobb a memóriáknak ha nem közvetlen egymás mellett lennének? (ha technológiai korlát van akkor bocs, ennyire nem vágom...) -
Oliverda
félisten
Szerencsére a bordák méretét megnövelték a bemutató darabhoz képest.
-
@Jack@
tag
Hali!
Tudja vki, hogy itthol mikorra várhatók a 790FX/SB750 párosítású alaplapok?
-
Chaser
legenda
válasz
HarryPotter #9982 üzenetére
maybe: http://www.neopc.hu
-
Gyuri27
félisten
válasz
HarryPotter #9980 üzenetére
Cica boci. A bemutató augusztus 6, ha jól emlékszem. [link] szóval már más is várja. Türelem. Mondjuk én 7-én leenném nándika barátom haját ha nem lenne nekem szép sappi lapom.
-
HarryPotter
őstag
nagyon sürgős segítség kellene: tudja valaki, hogy nálunk hol kapható sb 750-nel szerelt alaplap (pl: [link])? sehol nam találok boltot.
-
SiDan
tag
válasz
BlackDragon1 #9975 üzenetére
Ha azt akarod tudni, mennyin mennek a ramok, akkor nyomj egy memória tesztet (Menü/Sebesség/) -mindegy milyet (olvasás, írás, másolás...)- s ott ki fogja írni, hogy mennyin futkároznak, (alul pedig a Memóriabusz sebességét, amit megszorzol 2-vel s meg is van az eredmény).
-
Tomate
veterán
válasz
BlackDragon1 #9975 üzenetére
Megnyitod everestet. Lent jobb oldalt van a kis ikonja az óra mellett. jobb gomb>eszközök>cache & memory benchmark>Start Megnézed mennyit ír memory busra és beszorzod kettővel. Effektíve ennyit megy a ramod, de CPU-Z is mutatja.
-
BlackDragon1
csendes tag
-
SiDan
tag
válasz
BlackDragon1 #9973 üzenetére
Megnézed everest-be
.
-
BlackDragon1
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy honnan tudom meg, hogy a memóriáim hány mhz-n futnak? 1066/800/677/....? -
Oliverda
félisten
-
Tomate
veterán
válasz
Raypapa #9965 üzenetére
Mehet rögtön a legfrissebb! Letöltöd a biost, kimásolod egy pendrivera vagy egy floppyra bemész a biosba ott van egy olyan pont, hogy EZ flash utility és azon belül megcsinálod. Betallózod a bios fájlt a floppyról vagy pendriveról és ő már csinálja is!
Azonban vigyázz hogyha ezt a módszert választod, mert lehet, hogy a flashelés végén, mikor újraindítja magát a gép, nem lesz se kép se hang, nem kell pánikba esni, csak csinálj egy CMOS Cleart, és a gép ismét működni fog. -
Raypapa
tag
Sziasztok!
Kérhetek a BIOS frissítéshez egy kis "support"-ot?
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
A fenti címen van az alaplapom bios letöltései.
Mostani verzióm: 0402, 09/25/2006 Nem ismeri fel a 6000+ procit.
A honlapon a legújabb: 1401, 24/04/2008
- A kettő között már számtalan verzió volt. Lehet e rögtön a legfrissebbet feltennem, vagy egyenként mindet végig kell töltögetnem?
- Hogyan kell frissíteni?
Köszi! -
DragonZ
csendes tag
Köszi a választ.
Bár igazából az nem derült ki, hogy hogyan/hol tudom megváltoztatni ezen értékek valamelyikét a BIOSban, vagy más módon.
Mondjuk, ha jól emlékszem, akkor HT clockot enged állítani.
Különösebben nem akarom tuningolni a gépet, csak szeretném, ha a RAM-ok névleges órajelükön működnének.
Ha kérdésem lesz akkor a másik topikokban kereslek.
Még1x köszi a segítséget. -
Cadal
őstag
válasz
DragonZ #9961 üzenetére
Hello!
Jól gondolod, a 14,5 szorzó miatt van itt már 8 a memória osztó. Ha névleges órajelen szeretnéd járatni a ramokat, akkor megoldás lehet ha a proci szorzót visszaveszed 14-re (így pont 800Mhz lesz a ram, de valszeg nem fog a CnQ működni és a procid is csak 2800Mhz-en megy majd.) A másik megoldás hogy 14,5 hagyod a szorzót, és emeled az"fsb"-t (vagy HT clock vagy akárminek is hívják) 221-ig és ismét 800Mhz-en megy a ram. Igaz itt már a proci kb 3200Mhz nél fog járni, a HT pedig 1105Mhz-en (ez akár sok is lehet, érdemes visszatenni x4 vagy 800Mhz-re ). Ha gombás az amit ide leírtam, akkor gyere át ide vagy a procid topikjába szívesen segítünk.
-
Oliverda
félisten
"Csak az a baj, hogy per/pill nincs olyan proci am2-be ami 2-t kihajt. (talán még egyet se)"
Aki 4870X2-t vesz (majd) az nyilván már nem 1280xXXX felbontásban használja hanem jóval felette. Ott pedig már jóval kevésbé számít a CPU. Aki pedig alacsonyabb felbontásban gondolkozik az 4850-et vesz (ha van esze).
-
DragonZ
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus M3A78-EMH HDMI alaplap benne egy AMD AM2 Athlon 64 X2 5600+ procival, ami alapból 2900 MHz-en megy 14,5-es szorzóval.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet BIOS-ban (vagy bármilyen más módon) változtatni a szorzót, vagy emelni az órajelet?
Kérdésem egyik oka, hogy az Everest 4.50 szerint a memóriák 725-ön mennek a 800 helyett. Ha jól gondolom ez a 14,5-es szorzó miatt van.Előre is köszi a segítséget.
-
leviske
veterán
4db 4870X2 már OctoCF volna.
Bár elvileg a HD4870X2 életciklusa alatt még meg fog jelenni az OctoCF szoftveres támogatása, de hogy mikor jelenik meg desktopra is, azt nem tudom.
Sok értelmét amugy nem látom... ha a QuadCF-ből indulok ki, akkor olyan 6,5x teljesítménynövekedést tudna produkálni 4db HD4870X2 a HD4870-hez képest.
Egyébként miért olyan meglepő a QCF?
A 790FX tavalyi debütálása óta hardveresen támogatva van... szoftveresen pedig március óta.
Na, off vége. Ha érdekel a dolog, akkor folytassuk itt.
-
-
nesa
veterán
Most latom van mar Rev:2 is SB 700 al
-
nesa
veterán
válasz
DaDy0219 #9954 üzenetére
Ez is 125W kepes de megse biztos hogy ezt keresed.
-
Oliverda
félisten
-
Yutani
nagyúr
Már egy ideje gondolkodom az alaplapváltáson. Mindenképpen egy 125W-képes lap kell (6400+ BE), CF, és SB700. Asszem meg kell várnom a 790GX lapokat, de addig is elvagyok a KN9 Ultrával.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #9950 üzenetére
Ahogy Sikerül.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #9948 üzenetére
Ahogy nézem mostanában AS módszerrel tervezik a lapokat.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #9946 üzenetére
Tulajdonképpen az a vicc, hogy egyik rossz helyről került egy még rosszabbra. A legjobb helye ott lenne, ahol pl az Abit KT7-en (és akkoriban szinte minden Abit lapon) van.
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #9932 üzenetére
Na ott sem láttam már egy ideje tápcsatit mint ahová ezen a lapon ASRock-ék pakolták.
-
DaDy0219
tag
válasz
Jónak tűnik a lap...sőt.
Viszont ahogy elnézem, még nem nagyon van belőle a kereskedőknél.Mennyi lesz egyébként? -
törölt tag
A 880-as szérián belűl meglehetősen alapverziónak minősíteném a 883-at.
Az ALC1200 meg a Realtek oldalán nem létezik, szóval jó eséllyel csak egy átnevezett ALC888 (mert ugye az Anus miért is használná valaminek az eredeti nevét, lásd még a "saját fejlesztésű" AV100 és AV200 nevű DSP-ket...). Az ALC889A meg GB specifikus cucc.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9935 üzenetére
Remélem nem kell 2009-ig várni. Alc 888 lesz az a codec
Az mé' szutyok?
#9936 DaDy0219 :
-
Chaser
legenda
Van már arról infoja vkinek, hogy mikor érkeznek az AMD-től az intel atomjához hasonló +oldások?
-
Chaser
legenda
válasz
Na ennek majd utánanézek.
Én úgy tudom alc888 van az ax78-on, rákérdeztem a topikjában, majd jól megmondja egy tulaj, optikai kimenetet nem is szoktak 662 mellé tenni, legalábbis én nem találkoztam olyan +oldással még. a színvilág az szubjektív/én egyből beleszerettem/, de elrendezésre sztem nem lehet panasz, a heatpipe nem csak dísznek van ott, legalábbis a méretéből következtetve, ha phenom alá nem is igazi lap tuningban, x2-höz sztem tökéletes. Árban alsó/középkategóriás lapnál cmos kapcsoló az meg külön bónusz
-
VaniliásRönk
nagyúr
Most már a HD3850 liheg a 9600GT nyakán.
#9929 DaDy0219: ASUS után bármi csak felüdülés lehet.
AZ AX78 egy jó kis lap lenne, de nekem az ALC 662 felhasználása döbbenet, az a hangchip alaplapi hangkeltők között is szarnak számít, nem fogom fel miért spóroltak rajta, nem lehet 1-200Ft-nál jelentősebb tétel egy jobb, mikor 15k-s lapot megéri 889A-val árulni...
Én ezt a lapot is számításba venném: ASRock A770CrossFire A specifikációk és a képek alapján pöpec kis lap, és még a BIOS-a is ismerős lesz. (sajnos az még ANUS örökség) -
Chaser
legenda
-
DaDy0219
tag
válasz
VaniliásRönk #9911 üzenetére
Így már világos.
Akkor a lényeg, hogy egy BIOS frissítéssel kompatibilissé tehetem a lapot.Ez jó, mert nagyobb lett a választék, viszont hiába olvasgatom a teszteket, véleményeket még mindíg határozatlan vagyok azért, mert merjek-e bevállalni olyan lapot, amit még abszolút nem ismerek.Azért hajlottam eddig az ASUS felé, mert 2 lapom is volt már tőle.
A saját listám egyenlőre:
ASUS M3A-H/HDMI
ASUS M3N78-EM /140W CPU Support
ASUS M3N-H HDMI
ASUS M3A78-EMH HDMI
MSI K9N2G Neo
MSI K9A2-Neo-F
MSI K9A2 CF-F V2
abit AX78
Egyébként melyik a jobb chipset?Az AMD vagy a NVIDIA GeForce?
Az NVIDIA GeForce chip készletes lapokon mind integrált VGA van? -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9927 üzenetére
Pár hónapja. A catalyst tán csodát tett?
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #9925 üzenetére
Ahogy nézegettem nincs szegény 3870 a 96gt szintjén, inkább alatta, biztos benne van az is, hogy NV-re optimalizálnak inkább. Tuningolva biztos nem lesz, mondom 1280 a max felbontás monitoron, tv-n meg 1024, nem hiszem hogy monitoron játszanék, mióta megvan a 82 centis tv-m, a 19-es TFT-t játékra már nehezen tudom elképzelni, de netezni jó
Ősz végén/tél elején lesz aktuális a vásárlás, addig még jöhetnek áresők valóban
-
diablo1984
veterán
a 3870 van kb a 9600gt szintjén, a 3850-es esetleg a 9600gso szintjét ha eléri, de általában nv-re fekvő játékok vannak, ati-s nem annyira, így a 9600gt szintjét nem éri el sohasem! persze alapórajeles eredményekről beszélek, a tunning az már más téma....a 3870-es is nemsokára 20k alatt lesz, a 4-es sorozat lenyomja az árukat!
-
leviske
veterán
Attól függ, hogy milyen játékokkal játszol.
Én leginkább a 9600GSO és a 9600GT közé tudnám belőni nV-s játékokban. ATi-s játékokban meg lazán a 9600GT fölött cirkál.
Egyébként szerintem a 256MB-os változat jobban megéri. Olcsóbb és hamarabb elfogy a kártya, mint a memória (Az ATi-knál jobb a memóriagazdálkodás)
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9919 üzenetére
A Black Editiont tudom mi, ha nem derült volna ki
Az energiatakarékos prociknál ezt előreírják, a blaceknél hátra, de abból csak x2 fronton az 5000+ van ha jól tom és a 6400+, sztem ez egyenesen marhaság /tudom kapok érte
/, egy 2Ghz-es alapórajelű procinál van értelme, de ezeknél mi?
Főleg a 6400-esnél. Azért azt meg kell hagyni az AMD jól összevariálta az elnevezéseket, ebben teljesen fej-fej mellett haladnak az intellel
Na ha már ennyire benne vagyok kérdezek még, a 3850 milyen szintű NV-nek felel meg kb? 9600gso talán?Érdemes belőle 512 megásat venni, vagy elég a 256, monitor 1280x1024, tv 1024x768, játszani sztem csak az utóbbin játszanék. Mennyit fogyaszt loadon és idle-ben kb?
-
VaniliásRönk
nagyúr
A BE2xx0-ek 45W-osak, ugyanazok mint a 4x50e-k. (régebben a kisebb BE-k G1-esek voltak, de ma már mind G2-es) A Black Edition az más, az szabadszorzós jószág, szabadabban lehet játszani a beállításokkal. Mondjuk igazán valami kisebb CPU-nál lenne ez nyerő, mert 13-as (vagy nagyobb) szorzóval azért már lehet gazdálkodni, akár a RAM, akár a HT belövéséről van szó, pláne AMD chipsetes lapokban, azok lazán elmennek 300-ig vagy akár tovább...
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9911 üzenetére
Hűvösek ám
Majd ha sikerül végre elmennem az FSP-mért kicsit megráncigálom, kíváncsi vagyok mit megy. Most nézem iponban igen kellemes proci árak vannak
BE2400 hűtővel 10k
Van valami különbség a BE, nem Black Edition és az E-s procik közt?
Vagy azok már csak simán új elnevezést kaptak? Ahogy nézem a 4450E ugyanaz, mint a BE2400.
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #9916 üzenetére
gondolom nem írja ki hogy biznisz klass mikor bepostol, ezért nem megy még
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #9914 üzenetére
ezek a biznisz class procik
-
TomBoy1986
veterán
Nézzétek meg kérlek ezt, mert nem értem, hogy mi a töcs az a:
Athlon 64 4450+ (AVS)(G2, 45W)
Meg egy csomó más proci... Fel tudna valaki homályosítani erről?
-
törölt tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
DaDy0219 #9909 üzenetére
A stepping (F2, F3, G1, G2, stb.) önmagában nem jelenti, hogy ennyit vagy annyit fogyaszt egy CPU, max. ha egy konkrét típusról van szó adott órajellel. (és feszültséggel)
Olyan AM2-es alaplap nincs, amelyikben nem megy F3-as CPU, 89W-ot pedig a legótvarabb ANUS hulladék is elbír.#9910: A magyarázat, hogy a gyártók nem túl nagy lelkesedéssel frissítik az ilyen táblázatokat, nem kell foglalkozni velük, csak a BIOS verziókat kell végignézni, hogy támogatja-e az adott CPU steppingjét. (a megjelenéskor már piacon lévő CPU-kat értelemszerűen támogatnia kell a BIOS-nak, tehát azt nem fogod megtalálni a BIOS history-ban, viszont azok meg biztosan szerepelnek a támogatott CPU-k listáján.
#9908 Chaser: Az könnyen megeshet, a Sempronok elég hűvös jószágok.
(Egy F2-es 3000+ 2400-on megy (talán egy kis feszt is kapott), és a SmartFan még Prime alatt sem pörgeti fel maxra a gyári hűtőt.
)
-
DaDy0219
tag
Bocs az új hozzászólásért, de nem tudtam már szerkeszteni!
Egyvalamit nem értek.
Adott egy ASUS M3N-H HDMI alaplap.A lap kezeli a Athlon 64 X2 6400+ (CZ),2MB,rev.F3,125W,SocketAM2 CPU-t, akkor a Athlon 64 X2 6000+ (DO),1MB,rev.G2,89W,SocketAM2 , ami csak G2-es miért nem kezeli az F3-ast?Röviden, ha a 6400-es 125W CPU-t tudja kezelni, akkor a 125W-os 6000-est miért nem?
Asus M3N-H HDMI CPU Support -
DaDy0219
tag
válasz
TomBoy1986 #9905 üzenetére
Megvalami.
A Revision F3 azt jelenti, hogy 125W-on megy a proci, a revision G2 pedig azt, hogy 89W-on megy?
Ha igen, akkor az abit AX78-as és az MSI-K9A2 CF-F V2 lapokra szűkül le a választásom, mivel a kinézett ASUS lapok csak a G2-t támogatják. -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #9904 üzenetére
Lehet neked van igazad, a hitkérdést még kiegészíteném saját kezem tapasztalatával, azért alapon jobban odafűtött az LE1620, pedig azon AC 64 volt, alulfeszelve már korrekt volt. De ez nem lényeg, ha veszek E-s x2 lesz, az meg mind G2-es brisbane már ha jól láttam. 1ébként az is lehet, hogy a kis sempron van alapól is jóval 45W alatt, mert ugye max TDP-ket ad meg a gyártó, és ezért tűnt az athlon "zabálósabbnak"
-
donnano
csendes tag
Hi! Részemről is eljött a váltásideje,két lapot néztem ki DFI LP DK 790GX-M2RS és Jetway HA07 ( AMD790GX+SB750, sideport ).Szerintetek melyiket érdemes választani?Egyáltalán a J&W deszkáról van valakinek tapasztalata?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
DaDy0219 #9903 üzenetére
Igen, az ASUS jó lehet, M3A pl. nem is rossz lap, akár Phenom alatt is jól teljesít, bár a hűtése elég gyermeteg, szóval azt lehet moddolni kell.
Ezt a 78-EMH-t nem ismerem, nem olvastam róla, de valamelyik 780G-s lapján tudtommal gyenge a tápáramkör (ezt olvastam), szóval lehet erről volt szó.
MSI-ből a K9A2 CF nem egy rossz lap, de csak akkor vedd meg, ha V2-eshez jutsz hozzá, mert az támogatja a 125W-os procikat. Szintúgy a K9A2 Neo, amin ráadásul PWM hűtő is van.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az F3-as egymagosok úgy tudom valójában hibás kétmagosok, ha két mag beérte 89/65W-tal, akkor a megmaradt egy szem magtól nem nagy szám a 45W. (F3-as X2 3800+-ból volt EESF változat 35W-os fogyasztással... válogatott db-ok alacsony feszen simán fogyaszthatnak radikálisan kevesebbet. Pl. most egy őskövület notiról írok, 180nm-es Duron van benne, ami max. 25W-os zabál, ahhoz képest, hogy 180-on hogyan fűtöttek a T-Birdök vagy a Palominók, elég figyelemreméltó. A fogyasztása pedig nem hit kérdése, különben seperc alatt szétolvadna az egész cucc a csába.
)
-
DaDy0219
tag
Húú...
Most az olvasottak alapján kezdek meginogni az iránt, hogy megvegyem-e az abit AX78-as lapot.
Nekem AMD 6000+ 2x1152cash memórás, 8600GTS VGA 256MB, 4 GB G,Skill 800MHz, 450W Chieftec van
Ehhez a konfigurációhoz keresek lapot.
Már majdnem véglegesítettem az abitot, de most már kétes a dolog.Tuningolni nem nagyon akarok, net, játék, film, konvertálás, képszerkesztés, amit csinálnék.Jelenleg Gigabyte MA770-DS3-asom van, de nem jött be és nem is akarok még egy Giga-t.Lehet elfogult vagyok, de inkább a biztosra akarok menni, vagyis problémamentesen működjön a leendő alaplapom, ez a lényeg.
A másik választásom ASUS M3A78-EMH HDMI lett volna, de konkrét tapasztalatokat nem osztottak még meg velem a topicjában.
Állítólag a régi abit lapok szuperül működtek, sajnos többen mondják, hogy az AM2+ foglalatokkal rendeklező lapoknál újra értékelődtek a gyártók megbízhatósága.
Gondolkoztam MSI lapokban is, csak sajnos, amiket kinéztem nem támogatják a 6000+ -es CPU-kat.
Sapphire jó lenne, csak kicsivel húzósabb az áruk.
Gigabyte-ról azt hittem, hogy jókat gyárt, de sajnos legutóbb kegyetlenül szívtam vele, ami lehet, hogy csak simán szériahibás vagy éppenséggel kifogtam egy rossz lapot, de nem kísérleteznék mégegyszer.
ASUS-nál maradjak? -
Chaser
legenda
válasz
TomBoy1986 #9901 üzenetére
Ez tiszta
Viszont nem hiszem, hogy az L2 mérete nem számít valamennyit, ha nem is sokat, csak "etetni" kell azt is.
-
TomBoy1986
veterán
Sokkal kevésbé befolyásolja a fogyasztást az, hogy milyen órajelen vagy éppen milyen méretű L2-vel van megáldva a CPU, mintsem az, hogy mekkora feszültséget kap szegényke.
Pl. Phenomnál is úgy van a besorolás, hogy amelyik 1.15V-os alapfeszültségű az 65W-os, amelyik 1.2V-os az 95W-os, 1.25V => 125W, 1.3V => 140W
Itt egy anandteches teszt, amiben foglalkoztak ezzel: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest