- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
#65675776 #9293 üzenetére
Kellett vagy nem kellett, te úgy tűnik, hallottál róla, én speciel nem.
38-as hivatkozás: http://www.digitimes.com/news/a20071231PD208.html
Azt gondoltam, csak bizonyos esetekben jön elő valamilyen hiba. De ha simán le van tiltva, akkor mindegy. -
törölt tag
Mármint erről mit kellett hallani. Az SB700-ban integrálva található meg az alaplapi órajelgenerátor, ergo egyszerűbb PCB megvalósítást tesz lehetővé, illetve kevesebb járulékos alkatrészt igényel. Csakhogy hiba csúszott be, és nem működik megbízhatóan, ezért le lett tiltva. Az SB750-ben ez a hiba javítva lett.
Melyik hivatkozott cikkről van szó?
-
dezz
nagyúr
Itt már Hybrid CrossFire X.
Két PCIE x8-cal.
Kérdés, mi értelme ennek alacsony kategóriás kártyákkal...
Bár talán két nagyobb is mehet benne, sima CF-ben.BTW, erről hallottatok valamit?
SB750
All features of SB700
[...]
SB700 internal clock generator malfunction fix
[...] [link]
(A hivatkozott cikk már csak előfizetőknek elérhető.) -
HERR Z
veterán
válasz
Oliverda #9287 üzenetére
Najah, de ki adna egy int vgas lapért mondjuk 35-40k-t?
Remélhetőleg a vga nem csak azért lesz mint a legputribb asus lapon(hybridCF), mert az odavágna
A giga...bios szinten legyen rendben, ez a 78g-ds3h is még picit bugos
a jetway lapjai pedig nagyonkellemesek ,kiváncsi leszek HA06-tal való találkozás után is ez lesz-e a véleményem a gyártórol....tuninglehetőségei nemkicsit durvák(ram ddr1-es magasságban stb) -
Oliverda
félisten
Nem néz ki valami nagy durranásnak ez a DFI.
Ennél a Gigabyte verziója első ránézésre komolyabbnak tűnik (és még Sideport is van rajta). Ja, és nem igazán látom a hátlapi csatlakozók között sem a DVI sem a D-SUB kimenetet.
Most körülnéztem a Jetway honlapján kicsit:
HA03-Ultra (790X+SB750)
HA04-Ultra (790FX+SB750)
HA06-Ultra (790GX+SB750+sideport)
Egyre jobban tetszenek a Jetway lapjai. Kár hogy itthon nem lehet kapni őket.
-
HERR Z
veterán
úgyis pletykafórumság megy akkor legyen egy kis hír...pár kép computex-előzetesként:
-DFI LP DK 790GX-M2RS : AMD 790GX+SB750
ASRock A780FullCrossFire
ASRock ODE790GX-WiFirengeteg különbség van a 2 lap között.....ergo vélhetően a 790gx mellett se lesz sideport
á fákk túlnagyok...szívás, 2 asrock elforgatva -
raul560
tag
És azt hogy csináljam? Most mind a 2 Pci devicnél ez van:
Microsoft UAA Bus Driver For High Definition Audio! Mit tegyek vele?
Tuti ez miatt akadozik a hang! Köszi a válaszod!!ui: De mind a kettő manuálisan lett telepitve! Automatán sem az audio sem az Ati driver nem telepitette fel! Ez a gond!!
-
dezz
nagyúr
válasz
band1103 #9280 üzenetére
Nem, azért nincs túl nagy hírértéke, mert nem a chipsettől függ, hogy AM2+ v. AM3, és DDR2 v. DDR3. Így elvileg akár a mostani chipsettel is lehetne AM3/DDR3 lapot csinálni. Egy későbbi chipsettől meg egyensen el is várható ez.
Szóval Fuad megint csak lódított, hogy ezt meg azt látott, közben csak megtippelte a valószínűt.
ps. Southbridge-dzsel
-
band1103
őstag
És ez a SB800-as mit tud majd?
-
törölt tag
válasz
band1103 #9280 üzenetére
A 780G mellé is lehet Sideport-ot rakni, csak a gyártók többsége nem tesz.
Az SB meg megint egyolyan dolog, ami egy általános buszon csatlakozik az NB-hez (A-Link Express II, ami gyakorlatilag egy PCI-E x4), szóval ehhez sem kell semmi extra támogatás. Az SB800-at akár a 480X mellé is lehetne társítani.
-
band1103
őstag
Tehát röviden
ha valamiben hibádzik, javítsatok ki)
Hamarosan jön a RS780D chipset amit amit az AMD, 790GX-nek fog nevezni. SB750 Southbridge-dzsal fog megjelenni, bár a 790GX képes lesz meghajtani a SB800-as Southbridge-t is.
A 790GX-ról: AM3-at és DDR3-at fog tudni kezelni.A többi csak rizsa. A 780G is támogatja DirectX 10, de sokkal többet érne ha lenne gyors Sideportja. Így épp csak Vista ready és annyi.
Úgyhogy mivel ezt már ugy is tudni lehetett így már nincs hírértéke. De ezért nem lehet hibáztattni senkit. Ez a cikk már csak marketing volt hogy ébren tartsák az embereket érdeklődését addig míg ki nem jön. Vagy aki az elöző hírekről lemaradt az is képben legyen.
Tényleg! Valamiről azt hiszem én is lemaradtam (megint, mindig)! Légyszi valaki magyarázza el hogy mi lesz a külömbség a SB700-és SB800 között. Előre is köszi
!
-
törölt tag
-
band1103
őstag
válasz
Oliverda #9275 üzenetére
Kösz a nyúzt
! Magyar hír nincs még erről? Mert szeretném jobban érteni mit írnak
. Használnék webszótárt de hát ezt adta ki nekem
[www.webforditas.hu]
A jövőért való DDR2/DDR3 chipset
AMD hamarosan--elindítja RS780D chipset, az, amit AMD 790GX, meg fognak bélyegezni szintén a jövőn keresztül eléggé kész lesz. Az új és javított IGP tanács SB750 Southbridge-dzsal RS780D chipsetet tartalmaz, de az az autótérkép, amit láttunk, ténylegesen azt állítja, hogy ugyanaz a chipset lesz rátermett hogy birkózzon meg jövőbeli SB800 Southbridge-dzsal.
Ráadásul meglepőbb van a tény, hogy az a dokumentum, amit láttunk, azt állítja, hogy RS780D képes lesz, hogy jövőt támogasson, AM3 és DDR3 memóriát helyezi foglalatba. Ne felejtsük el azt RS780D vagy AMD 790 GX-NEK ténylegesen van egy integrált eleven belsője.
RS780D-NEK van egy IGPje az támogatja DirectX 10 és neked még 2009-ben is kellene ezzel lenned jól. Ennek eléggé van értelme, ahogy a memóriavezérlő a CPU belsője lesz és AMD chipsetjére sokat nem kell ráférnie memóriavezérlőnek és AMD hajlik gyártmányhoz, amit a chipsetsei többsége kitűz, összeegyeztethető. -
band1103
őstag
válasz
HarryPotter #9276 üzenetére
Anyira nagyon nem csak hozzá kell csapni egy AM3-at
-
Oliverda
félisten
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #9244 üzenetére
Szia! Még mindig nem oldodott meg a gond! És szerintem ez miatt lehet az is hogy akadozik a hangom! Tuti nem kell a hangkártyának 2 PCI Device szerintem!
Segits!
-
band1103
őstag
válasz
HarryPotter #9269 üzenetére
Ja, ja tényleg ne. Az a lényeg hogy egymás mellet vannak. Ekkor már lényegtelen a teljesítményére nézve, semmi gáz nem lesz vele.
Csak az a lényeg hogy a ramok a slot1-2 ben vagy a slot 3-4 ben legyenek. -
Gyuri27
félisten
válasz
HarryPotter #9269 üzenetére
Kicsit se izgulj
-
HarryPotter
őstag
Egy kérdéssel fordulok hozzátok: az alaplapom giga ga-ma 790x-ds4, phenommal.
Az alaplap manual-ja szerint a ramokat nem balról jobbra indulva, hanem fordítva, azaz jobbról balra kell telepíteni. Nálam 2x1 gb ram van, így jobbról balra elkezdve a telepítést logikusan a két bal oldali slot maradt szabadon. Furcsálltam, de hát a manual ezt külön így kéri.
Ezzel szemben amikor a gép beindul, a bios szerint a két 1 gb-os ram a slot 3-ben és a slot 4-ben van, nem pedig a slot 1 és 2-ben. Cpuz szerint is.
Mindezek alapján egyrézt nem tudom, hogy kinek higgyjek, (alaplap manual vagy a bios/cpuz), illetve az, ahogy a ramok most vannak (slot 3 és 4) jár-e bármilyen problémával, okoz-e bármilyen teljesítménybeli problémát.
feltettem a kérdést a ramos topikban is, de ott azt mondták, ezen ne izguljak....de egy kicsit azért izgulok...
-
dezz
nagyúr
DTS Connect: This is a real-time encoding technology for interactive media available on the computer platform only. It converts any audio signals on a PC into the 5.1-channel DTS format and transports it via a single S/PDIF cable. It is found on soundcards with CMedia CMI8788/CMI8770 Soundcontroller and onboard audio with Realtek ALC883DTS/ALC889A/ALC888DD-GR and SoundMAX AD1988 chip. [link]
-
-
as_Rock
őstag
válasz
TomBoy1986 #9235 üzenetére
Ez mekkora 5let!!!
Kérdés, hogy eljut-e hozzánk majd ha 20 alá megy az áraAz ott jobbszélen a pci-express csati ha jól látom, de hol a memófoglalat?
Ja és a Realtek ALC885 az mennyivel gyengébb mint a 889? -
dezz
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #9257 üzenetére
Aham, közben néztem a másik topikot, és láttam, hogy ezek végülis már elhangzottak.
-
TomBoy1986
veterán
Köszi a segítséget, végül a DS4 mellett döntöttem, mert az F3-as és F4-es biosokban már benne van a Memory Controller Freq is, szóval azzal is lehet szerencsére változtatni. Holnap kapom kézhez, pénteken üzemelem be, ha minden jól megy.
Oliverda:
Amikor azt írják, hogy ha sikertelen a sorozat, akkor valószínűleg kiszállnak szerintem nem írhatnak olyat, ami később a fejükre olvasható.// Na ezt nem tudom hogy hozta össze, de 2x ment
-
dezz
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #9228 üzenetére
Van azért egy jelentős különbség: GA-MA790X-DS4-en 4+1-fázisú a CPU táp, a másikon meg csak 3+1, és írják is, hogy nem viszi a Phenom 9850-et és a 6400+-t (illetve az ezeknek megfelelően meghúzott procikat).
Kevésbé fontos, hogy az előbbin dual BIOS van.Ugyanakkor, a MA78G-DS3H BIOS-ában több fontos dolog állítható, ami a másikban nem (leglábbis a manualok alapján). Igaz, a DS4-nél meg nagyobb sávban állíthatók a feszek.
MA78G-DS3H:
- HT Link Frequency
(- VGA Core Clock)
- CPU Clock Ratio
- Memory Controller Freq. (= CPU NB)
- CPU Frequency ("FSB")
- PCIE Clock
- Memory Clock
- DCTs Mode
- DDR2 Voltage Control (+0.1V ~ +0.7V)
- NorthBridge Volt Control (+0.1V ~ +0.3V)
- SouthBridge Volt Control (+0.1V ~ +0.3V)
- CPU NB VID Control
- CPU Voltage ControlGA-MA790X-DS4:
- HT Link Frequency
- PCIE Clock
- Memory Clock
- CPU Clock Ratio
- CPU Frequency
- CPU Voltage Control
- DDR2 Voltage Control (+0.025V ~ +0.375V)
- NorthBridge Volt Control (+0.025V ~ +0.375V)
- SouthBridge Volt Control (+0.025V ~ +0.375V)Azt nem tudom, hogy az újabb BIOS-okkal mi változott a DS4-en.
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #9252 üzenetére
A Digitimes-on írt hírek sem szentírás, ez már jópárszor bebizonyosodott.
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #9253 üzenetére
elvileg oda akarnak visszatérni mint matricázók tehát x800xl fatality és tsai kiadásokra sztem felesleges várni
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Oliverda #9246 üzenetére
Mármint úgy érted, hogy a Digitimes nincs tisztában a dolgokkal, ugye? Na ezt szerintem egy picit elhamarkodtad.
daa-raa:
Nekem a hűtése tetszett meg, mert ilyen olcsó lapon nem nagyon láttam heatpipeos hűtőrendszert. Na meg hogy valami CF lehetőség is van rajta, még akkor is, ha csak 16+4-es. Viszont 770-es lappal sokra nem lehet menni Phenom mellett. -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #9249 üzenetére
Akkor mit fognak gyártani vga-t?
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #9249 üzenetére
Csak az Asus-nak vannak/voltak OEM szerződései, az Abit-nak meg ilyene soha. Ez azért elég sokat jelent anyagi biztonságban. Ettől függetlenül értelmes lapot nem igazán gyártanak. A GB számomra is kellemes csalódás a K8 széria után.
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #9248 üzenetére
már mikor tulajdonos váltás volt(múlt évben, vagy azelőtt) már akkor az új tulaj fel akart hagyni az alaplap gyártással.....lassan össze is jön neki!
kár, pedig szinesíti a palettát, de pl: a gigabyte, számomra szürke egér volt mindig, de az ati chippes alaplapjai betaláltak nálam!
az asus: nagy múlt, de ma nem győz meg engem, de nem állnak olyan szarul mint az abit, pedig az abit is volt ekkora márka! -
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #9235 üzenetére
"nagy vezetőképességű kondenzátorok" A solid electrolit capacitor igen érdekes fordítása... Egyébként érdekes kis lap, van benne fantázia.
Az Abit meg nem csodálkozzon a helyzetén, ha egyszer nem képes/hajlandó normális alaplapokat tervezni/gyártani. Mindegyikből hiányzik valami lényeges dolog. Emellett feladták az Abit Engineered vonalat, ami miatt nagyon is szerették őket sokan.
-
diablo1984
veterán
válasz
TomBoy1986 #9245 üzenetére
kb, de nem csinált az nforce-os lapokból szarokat az abit, kn9/s/sli széria az ige jólsikerült lett! az újabbjairól nem tudom, már nem volt hozzá szerencsém!
-
Oliverda
félisten
válasz
TomBoy1986 #9245 üzenetére
Semmivel sem túrobb mint a nyilván rendkívül komoly hírforrásokkal rendelkező iPon híre.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #9238 üzenetére
Lássuk be az üzlet politikájuk elég gyenge. Nem fogynak jól a lapok? Normális deszkákat kell késziteni. Meg mondjuk nem csak intel lapokra támaszkodni. Lassan azt kell mondjam megérdemlik a sorsukat. Már csak az a kérdés ki veszi meg őket.
-
raul560
tag
válasz
diablo1984 #9241 üzenetére
Elsőnek feltettem hangkari drivert de nem volt hang utánna néztem és láttam hogy a Pci Device kérdőjeles! mivel ugyan ez volt a laptopomnál is igy tudtam hogy a rendszereszközöknél ki kell választani hogy manuális hozzáadás: Hangeszközök és Microsoft UAA Bus Driver For High Definition AudioI Igy már egyből lett is hangom! De a Rendszereszközöknél mindig maradt kérdőjelben egy PCI Device! És ezt nem tudom mi! Amugy Gigabyte GA-MA78GM-S2H AZ ALAPLAP!! Köszi a válaszod előre is!
-
raul560
tag
Sziasztok! Lehet nem ide tartozik! Most tettem ujra az Xp-t és eszközkezelőben két kérdőjeles eszközt találtam! Mind a kettőnek ugyan az a neve: PCI device! Az egyik tudom hogy a hanghoz kell: High Definitor Audio Bus! De a másikhoz mit kellene telepitenem?
Előre is köszi! Aki tud segitsen! -
Oliverda
félisten
-
TomBoy1986
veterán
Azt hiszem, hogy jól tettem azt, hogy nem vettem meg az ABIT AX78-ast
-
Oliverda
félisten
Foxconn launches new 790FX motherboard
Egész jól néz ki.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
LALA_kiraly #9229 üzenetére
Nekem is érkezik a holnapi nap folyamán, majd megnézem beszámolok róla a hétvégén - remélem.
-
TomBoy1986
veterán
-
Oliverda
félisten
-
Gyuri27
félisten
Egy a lényeg. Vagy azt tudod állitani vagy a procid szorzója magas. [link] tehát 240 körül már meg kell lenni-e a 3 gigának. igaz ehhez szerintem kell az új stepping is. Ha valamit félre magyaráztam majd a földi javit. Az az x3 pedig zimpi. Az ára pedig 36-40k körül van. Ebből a gondolat menetből kiindulva a 9600 be sem lehet rossz és az is ebben az árban van, de az még b2.
A 9750 is alig 40 pénz fölött van, bár azt nem tudom, hogy a 95w-s vagy a 125-s. -
LALA_kiraly
őstag
válasz
TomBoy1986 #9228 üzenetére
Haverommal a platinum helyett a ds4-et néztük ki utódnak. Még én is gondolkodóba estem.
-
TomBoy1986
veterán
Ezt ma el kellene döntenem, tudnátok némi véleményt/meglátást/tanácsot hozzáfűzni?
Előre is köszönöm!
-
m4rc!
őstag
Sziasztok!
Itt is megkérdezem, hátha többen válaszoltok:
Tervezek venni egy X3/X4-es Phenomot (valószínűbb X3), és az lenne a kérdésem, hogy melyik uATX-es lapban tudnám a legvalószínűbben 3 giga környékére hajtani (persze 24/7-re), ja igen persze 780G-s chipsetes lapok jöhetnek szóba gondolom.. -
band1103
őstag
Már nagyon várom hogy magyar tesztett is olvashassak a GA-MA79GP-DS4H -ról! Tudom hogy az nem holnap lesz de nagyon kíváncsi vagyok mennyivel, vagy mivel tud többet az IGP-je így hogy Sideportja is van más alaplapokhoz képest. Akár egy összehasonlító is jöhet a 78G-DS3H-val szemben.
-
Oliverda
félisten
NFORCE 780a SLI Motherboard Comparison
Az ASRock egész jó.
Leviske: Nézd meg az írásjelet a mondat végén.
-
band1103
őstag
Oliverda: Mégpontosabban: nem mondtam hogy szvsz. Azt írtam, hogy írják.
Saját véleményről egy szó sem volt.
daa-raa : Igazad vansenki.
-
band1103
őstag
Van hír magyarul is: [Gigabyte alaplap AMD 790GX chipszettel]
Itt azt írják hogy DDR2-es lesz, nem DDR3-as.
-
Oliverda
félisten
Gigabyte GA-MA79GP-DS4H (790GX+SB750 /+DDR3 Sideport)
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Gyuri27 #9205 üzenetére
Mert csak 15K. És 10K-ért adom el a régi MSI-t (K9N Ultra), amiről lejárt a gari már. Ráadásul 3 év a garancia.
MSI-ben meg sajnos nincs olyan, amivel jobban tudnám húzni a CPU-t, mivel nem tud egyik lap sem állítani NB szorzót. Ha lenne olyan, akkor azt venném, de hát nincs.
Gigabyteról meg csak rosszat olvasok a Phenom topicban húzás terén, úgyhogy az sem érdekel. Maradna még az ASUS, ami jó volna, ha nem ótvar hangkártya lenne egy 30K+-os lapon
Sapphire/DFI szóba sem jöhet az ára miatt. ECS-nél előítéletem van, ami nagyon nehezen lenne lebontható. J&W-ről itt hallottam először, de nem akarok úttörő lenni.
-
leviske
veterán
Erről a lapról mi a vélemény?
Szerintetek van esély arra, hogy a CrosshairII ára alatt kapható legyen?
Am. még mindíg nem értem, hogy miért kerülik ennyire az AMD chipset-eket a gyártók... eddig egy AMD chipset-el szerelt tuninglapot még nem láttam...
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #9204 üzenetére
Miért abit ha nem vagyok tolakodó?
-
TomBoy1986
veterán
Na úgy néz ki, hogy veszek egy ABIT AX78-at a Phenom alá, míg a K9A2 CF-et átteszem hugom gépébe. KÍváncsi leszek hogy szuperál az ABIT a Phenom alatt.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #9202 üzenetére
Ja, CR2-vel. Sikerült elírnom.
-
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #9199 üzenetére
Az tényleg csak kezdetben volt. Az E-stepping már képes volt 4 modult DDR400-on kezelni, de csak CR1-gyel. (Leszámítva az anus és fosrokk nevezetű lányának lapjait. Azokban néha a két modul is érdekes volt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hollow Knight
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ASRock X670E STEEL LEGEND Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2400MHz DDR4 kit
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8565U I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest