- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- kemotox: Ki érti ezt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Ha tudtad, áruld már el nékem, mért keresel ddr3-as am2 lapot?
Intel alá jöhetnek ki ilyen lapok, mert az NB végzi a ramvezérlést...még. 1ébként meg kib@szott drága ddr2-höz képest, az 1600mhz cl9 alattiakat el is lehet felejteni, nézd már meg, azoknak is milyen ára van...
-
Skodry
aktív tag
nem értek hozzá ezért kérdezek!: amd-s alaplap pl.:am2es van ddr3as lap?
Mert ami lap ddr3as az mind inteles, legalábbb is én csak olyat találtam.
Bármilyen ddr3 as amd-s lap linkjét dobja be valaki. -
Gyuri27
félisten
-
Mercutio_
félisten
Lehet kicsit off, de itt jó a csapat és nincs időm túrni a fórumokat
szóvaL:
Valahol olvastam, hogy orthos nem szereti az everestet ez igaz, vagy csak mendemonda?
Ha fentvan már azt se, vagy csak az egyszerre futás nemgyerebe?Továbbá adott egy GA-MA69G-S2H S3HF4a biossal benne egy X2 3600+-al, 2x1GB 1066-os Kingmax rammal milyen beállításokat adjak neki, ami elvárható ettől a procitól és kicsit nagyobb teljesítményt eredményez?
-
Sanyix
őstag
yo.
Van egy asus m3a-m, amd770+sb600-al.
Érdekelne, hogy van-e valami northbridge energiatakarékossági dolga ennek? Biosban van pár fogalmamsincs kapcsoló a nortbridge-hez, amiről persze a manualban semmit nem írnak, de pl a ht tri state clk/akármi/akármi mód neve hasonlít a régebbi gépekben használt (feszültség, órajelszabályzás előtti) módszerekhez (pl cpuidle, s2kctl). De bekapcsolva semmi sem történik, de ezen kívül még van ott pár kapcsoló, amiről fogalmam sincs hogy mi. Tud valaki erről valamit? Jó lenne ha nem fűtene az nb önmagában alacsony terhelésnél, miközben a videokártya, proci és memória is a szobahőmérséklet közelében mozog... -
Balinov
titán
Udv Urak,
Szombaton ujra beleptem az AM2-esek klubjaba,egy ilyen cuccossal. -
Produkció
senior tag
fontosabb adataimat letudtam menteni, most megy a format, ha sikerül életet lehelnem a 9850be akkor végre megnyugodhatok hogy jót vettem
-
Gyuri27
félisten
válasz
Produkció #9478 üzenetére
Egy hasonlóba én is beleszaladtam. Lényeg a lényeg a win telepítő nem volt hajlandó formázni a particiót. Leszedtem egy dos-t. Indítottam arról, format c. De a meghajtókat a telepítés során így is felcserélte. A c lett a d, a d a c. Konkluzió: mentés és format. mert az xp ennyi idő után is buta.
-
Produkció
senior tag
válasz
Gyuri27 #9477 üzenetére
jó persze, de eszembe se volt, úgy voltam vele ha nem jön be win akkor majd másik gépről lementem max a fontos dolgokat....de nem értem hogy a többi partíció miért szaródott el csak azért mert a c-n a win behalt....azelőtt max másik gépen nyomtam egy lemezellenőrzést és helyre állt minden, vagy format lett a vége, de a fileok sose tüntek el csak a win nem jött be...
-
Produkció
senior tag
válasz
Gyuri27 #9475 üzenetére
ami a nickembe van,,,,nf590sli y2 5600+....csak alaplap+proci+ram csere volt....proci az tuti 9850 mert írja indulásnál, lap az rev 1.0...nem tom nem-e a ram volt szar mert kék halállal indult folyton a windows amíg a biosba a set to defautra nem nyomtam...azóta csúszott szét minden a vinyómon is....de nem értem mi köze ezeknek 1máshoz, ilyet nem láttam a 15éves "pályafutásom" során soha....
-
Produkció
senior tag
válasz
Produkció #9473 üzenetére
egész jókat hallottam a get data backról....azzal fogok mos próbálkozni, de 1 ismerős mondta hogy az ő gépével is hasonló volt, neki még a bios se ismerte fel a vinyót, elvitte 1 ilyen profihoz aki mondta hogy ez 1 vírus és kb 5óra alatt megcsinálta a gépét....lehetséges hogy vírusos pl a ram amit vettem?
-
Produkció
senior tag
-
band1103
őstag
válasz
Produkció #9469 üzenetére
Vess rá egy keresztett és végy elő egy adatvisszaszerző progit. Vannak olyanok amik elszállt partíciók esetén is vissza tudják állítani az adatokat. Ha nem nyúltál még hozzá a winyóhoz akkor nagyobb az esélyed. És szerezz egy kölcsön winyót amire átmentheted a visszaszerzett adatokat.
-
-
Produkció
senior tag
igen native ide az alap beállítás....azon se indul semmi, az 1 dolog ha kicsinálódott a windows, de a többi partícióval hogy történhetett ez? nem hiszem el komolyan
így is vagy 5órát szarakodtam vele tegnap mire összeraktam az egészet főleg azt a hyper 212-es hűtőt, és erre ez van
...mellesleg a régi nf590es lapomnál ha feltettem a chipset drivereknél a sata contorllert meghalt 1ből az egész.....az a baj hogy ezt a maxtort a cég eladása előtt alig gyártották, adatot is alig találtam róla, magyarországon szinte nem is lehetett kapni, én is úgy "szereztem"....valami maxline pro500...7h500f0....bár nem hiszem hogy akármi féle felismerési probléma lenne....mert telepítő cd megtalálja csak formázatlanul
-
Produkció
senior tag
válasz
Gyuri27 #9466 üzenetére
előtte xp sp2 volt meg a frissítések....ha berakom a cd-t akkor azt látja hogy c meghajtó 131gb ismeretlen, és van egy kb 350gb-s formázatlan rész, most haveroméba van, itt simán f meghajtónak látja formázatlanul......nem akarok 500gb.nyi adatot elveszteni
...csökkentett mód nem játszik mert el se jut a bootolásig, már a verifying dmi pool datanál megáll, utánna jönne a boot ahol az f8-cal betudnám hozni a boot menüt...1szer még kiírt olyat is miután set to defaultre tettem hogy ide-ként használom a sata-s vinyót, átállítsa-e ACHI-ra....megkerestem ezt a részt a biosba, a sata controllernél van asszem, ott lehet állítani legacy ide, raid, ACHI->sata, meg még valamilyen ide, nem ugrik be a neve( az volt az alapbeállítás is)....lehet itt kellene valamiket állígatni, de már nem hiszem hogy segít a vinyómon, nem akarok még formázni, hátha fellehetne éleszteni a régi windowst rajta, és arra se érzek garanciát hogy ha format és winistall lesz akkor bejön-e a windows és jó lesz-e....
-
Produkció
senior tag
problémám a következő: vettem tegnap egy giga 790FX dgq6-os alaplapot, benne egy 9850-es procival, és 2gb 1066os kingmax rammal. Hazahoztam, beszereltem, egy hyper 212-es hűtővel, majd indítani akartam a windost(régi konfigommal még ment előtte pár órával), majd ahogy jött volna be a windows kint volt az üdvözöljük felirat(elég kicsi volt a felbontás) nyomott egy kék halált és újraindult....ezt kb 3-4szer eljátszotta akkor néztem meg a biost, ahol láttam hogy az előző tulaj állítgatott ezt azt....nyomtam egy set to defaultot, utánna már a 2. ablakon(táblázatos rész) ahol a verifyin dmi pool data van nem megy tovább, ez az utolsó amit még kiír...próbáltam 1 rammal, más foglalatokba, más sata kábellel semmi, betettem xp telepítőt az azt írja ki hogy van egy c meghajtóm 131gb ismeretlen, és 350gb formázatlan( eredetileg 4partíció volt kb 100-100-150-120gb....) utánna még írt ki olyat is hogy eide-sként használom a sata-s vinyót, és átállítsa-e achi-ra....nem tom mi az az achi, 1.ször hagytam hogy leteljen az idő...nem lett jó, aztán nyomtam yest, akkor se lett jó, majd nyomtam no-t azóta ki se ír semmit és ugyanúgy rossz....bios beállításoknál van valami amit bekellene állítani az sb600on hogy lássa a sataII-es vinyót? lehetséges hogy eltűnt 500gb-nyi adaton...pl szétcsúszott a file-rendszer vagy ilyesmi? haverom gépébe benyomtam 2.lagos vinyónak és formázatlannak ismeri fel....járt már vki így? mit lehetne tenni?
-
Borokafa
őstag
Szia!
Kb. egy-két hónapja raktam össze egyet a kollégámnak.
A lényeg így emlékezetből: a tuning megyeget vele, +fesz is adható a memóriának +0,3V , proci 1,9V-ig, NB-nek semmit
A 4000+ 2700-on elketyegett vele, de terhelés alatt
aztán az alaplap rendesen elkezdett melegedni és vissza is vettem mindent majdnem alapra. 90°C kicsit soknak tűnt.
IGP (bár úgy látom neked nem fog kelleni, órajel 200-600 közt állítható, alap 400) elég gyengécske, 3dmark05-ben 1200pont lett
Egyébként azóta is problémamentesen üzemel. -
cuko#
tag
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata / ellenvéleménye a Gigabyte MA74GM-S2H alaplapja ellen (használtam a keresőt, átolvastam amit talált). Ahol vásárolni szeretnék, majdnem 1500Ft különbség van ez, és a giga MA69GM-S2H között. Alsó-középkategóriás gépbe szeretnék nem túl drága (MA78GM-S2H már drága lenne) matx lapot, egy kevés tuninglehetőséggel (fesszel nem feltétlen szeretnék játszani, de azért nem lenne rossz, ha tudnám húzni a procit egy picit), ehhez mérten valami más ajánlat?
Amúgy egy 4200+ megy bele, 2600pro oc-vel és 2x1giga 800as micron rammal. -
Balinov
titán
válasz
band1103 #9453 üzenetére
igy van,en sem csipaztam. bar valahogy rivatunerrel es/vagy ati tray toolsszal,atitoolsszal is ki lehet iratni az fps-t OGL/D3D alatt. Korabban en is fraps indit,fps nez,de leszoktam rola,mert COD4 multiba kemeny fpseket jelentett,minuszba.csak akkor ment a fraps,ha a war demokat vettem fel vele aviba.
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #9454 üzenetére
Hehe, erről jut eszembe: MA690GM-s giga lapomban lévő x2-es procira amikor ráküldtem az orthost everest 118 fokot írt a procira
(Magok 91/105
)
-
diablo1984
veterán
abit kn9s-es alaplap vajon a g2-es birseket hogy méri? mert g1 van most benne és eléggé fölémér, olyan sípolósan fölé 5 perc után....
hallottam olyat, hogy tán g2-eseket lefelé méri, de az nem lenne gond, az 5-10 fokos maghők nem zavarnak, attól nem hiszi a lap, hogy túlmelegszik, de a 115 kissé sok....
főleg mert egy másik lapban 45 max.....
-
band1103
őstag
"Core2Duo"
Őőőőőőő. azt hittem ez egy AM2/AM2+ -os topik
De sebaj. Ha már it tartunk. Ti mivel vagy hogyan mértétek az fps-eket a cod4-ben? -
Balinov
titán
Urak,mivel itt eleg sok embernek van/volt R690G-s lapja meg szeretnem kerdezni, hogy valaki nem probalta-e COD4 multiplayerben az x1250-et? Ha igen,milyen teljesitmennyel, milyen grafikus beallitasok mellett ment a jatek?
-
törölt tag
válasz
belaazallat #9439 üzenetére
A Spread Spectrum a felharmónikusok csökkentésére egy egyszerű módszert vesz igénybe: modulálja a feszültséget, aminek ezáltal minimálisan változik a középértéke. Ki tudja, lehet a VGA-id nem bírták ezt.
-
-
Chaser
legenda
válasz
leviske #9413 üzenetére
Fos színük van
1ébként nekem személy szerint komolyabb bajom nincs velük, volt egy K7-es lap, amit 1.5-2 évig használtam, volt am2 alá is asszem 2 lapom, intel alá nézegettem egyet/ az fekete volt
/, de érdekes user vélemények vannak, az meg egyenesen röhej, hogy a legtöbb lapjukon a raidhez a külső esata-t kell használni. Jah meg egy elszállt BIOSfriss közben.
-
Gyuri27
félisten
válasz
band1103 #9435 üzenetére
"Amikor az alaplap órajel generátora impulzust generál, rendkívüli esetekben ez EMI-t (Electromagnetic Interference-Elektromagnetikus Interferencia) idéz elő. a Spead Sprectum funkció lecsökkenti a generált EMI-ket az impulzusok szabályozásával. Ez variálja a frekvenciát, tehát nem használ több frekvenciát egy időpontban. Ez segít lecsökkenteni az interferencia problémákat amik a környéken lévő más elektronikus eszközökkel alakulhatnának ki.
Habár a Spread Spectrum engedélyezése lecsökkenti az EMI kialakulásának lehetőségét, a rendszersabilítás és a teljesítmény lehet, hogy háttérbe szorul. Ez különösen igaz idő-kritikus eszközökre, mint például órajel-szenzitív SCSI eszközök."
Valami ilyesmi. -
band1103
őstag
Nem tudja valaki hogy mit jelent az NB Azalia az alaplap IGX Configuration menüjében?
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #9419 üzenetére
Ill kivéve a 9750-s 12-s szorzója már elég szvsz.
Az 39k és van belőle 95w-s változat is. A 9850 meg csak 3k-val drágább. A lap pedig bírja azt is (sok lappal ellentétben). Az árakat nézve mást nem is érdemes venni. Mivel a 9500-k 35k-ról indulnak. Ami még alternativa lehet annak aki 8k-t spórolni akar az a 8650-n 30k-ért. Minden nb állitás nélkül 2800 abba is belefér. Szvsz nem ár teljesítmény bajnok, de aki nem akar sokat költeni ezt is számitásba kell venni. Azt pedig látni kell sokkaknak elég ez a teljesítmény. [link] a teljesítménye pedig a 8450 (2.6) és 8750 (3) közé esik (ez evindens).
-
band1103
őstag
Szeretnék segítséget kérni. Vettem egy giga 78G-DS3H-t, feltoltam rá az F3-as bioszt és nem ismerek 1-2 dolgott a Biosából, ráadásúl a manuálja nem mindenre tér ki. Például a manuálban ott van az hogy ctrl+F1-re Advanced beálítások jönnek elő de már nem részletezi mik azok. Ha megnyomom akkor előjön az "Advanced Chipset Features" menüpont de nem tudom kitalállni hogy mik lehetnek a benne lévő opciók:
-IGX Configuration: - Frame Buffer Location ?: Below 4G ; Alove 4G
- NB Azalia ?
- NB Power Management- Auto ; Disable ; Enable (dynamic Clok Gating for IOC/NT/MCU/CFG) ?
-SB700 Sread Spectrum ?: Disable ; EnableIlletve még a M.I.T-ben a Dram beállításoknál mit jelent a :
-DQS Training Control ?: Skip... ; Preform
-Memclok tri-stating ?
-Bank Swizzle mode ?Ezer bocs ha elírtam volna valamit. Ezeket a manual (papír alapú) nem részletezi ezért fordulok könnyes szemmel hozzátok
Minden segítséget előre is köszönök -
TomBoy1986
veterán
válasz
#65675776 #9420 üzenetére
Viszont akkor abban az egy százalékban semmi probléma nincs sem az ASUS-szal, sem az MSI-vel, sem a Sapphirerel, sem más lappal.
ABIT-ot azért nem írtam, mert hivatalosan nem is támogatja csak a B2-es Phenomokat. Ráadásul félrevezető a manualja, mert míg abban benne van, hogy tudja változtatni az NB/L3-at, addig a valóságban ez nem igaz...
-
nesa
veterán
válasz
TomBoy1986 #9419 üzenetére
Amugy szerintem en ezt az egyesz phenom generaciot kifogom hagyni ( Baris 45nm ig tuti nem valtok ) nagyon ugyerzem hogy mindenre eleg 1 3,2-3,3Ghz X2 .
A 45Nm es procikhoz meg meg kitudja hogy hogy viszonyulnak majd a lapok....
De ettol meg ha alkalom lesz veszek 1 sapphire lapot. -
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #9417 üzenetére
Szerintem max akkor probléma ez, ha tuningolni akarja az ember. Megint <1% szemszögéből vizsgálják egyesek a történetet.
-
TomBoy1986
veterán
Sajnos ha 770/780-as Sapphire lapon gondolkozol, azzal is bajban leszel. Manualt átnéztem a 770-es esetében, s nem lehet állítani benne az NB szorzót. Tehát Phenomhoz az is egy nagy nulla lesz (kivéve ha BE-s verziót veszel).
A 790FX-es lapot nem néztem, de attól azért elvárható, hogy tudjon valamit ~50K-ért...
-
nesa
veterán
válasz
TomBoy1986 #9417 üzenetére
Nemveszek phenomot a giga lapomba
Sapphire lapot veszek elotte...mar akar holnap is cserelnem de nemsurge.
-
nesa
veterán
válasz
leviske #9413 üzenetére
Kaosz es zurzavar stabilitasrol altalaban nemis beszelhetunk mert epp csak alapon eldocog valahogy... feszeket olyan mertekbe lehet alitani hogy meg az asrocknak nevezett kislanya is szegyelne magat ....
Ettol fuggetlenul minden szokoevben 1x van 1 normalis anus lap is horor aron ami nemeri meg az arat.daa-raa ezt tomoren megfogalmazta...
-
nesa
veterán
válasz
DragonZ #9411 üzenetére
Mivel veszel videokartyat igy tok felesleges az INT VGA Ilyen sapphire lapot vegyel ,az asust meg hagyd francba, majd mas megveszi azt a valamit,te inkabb alaplapot vegyel.
Ha esetleg megis kell az int vga akkor ilyet vegyel.
-
DragonZ
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek gépet venni és az alaplappal kapcsolatban lenne kérdésem.
Konkrétan az, hogy ezekhezAM2 X2 5600+
Sapphire HD3870 512MBmilyen alaplapot ajánlanátok? (Nem a felsőbb kategóriákban keresgélek.)
Én egy Asus M3A78-EMH HDMI (AMD 780G) lapra gondoltam, erről mi a véleményetek?Előre is köszi a válaszokat.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #9408 üzenetére
Közvetetten lehet csak állítani A64-eknél. A proci szorzója ill. a RAM alapbeállítása van hatással a memória osztóra. A memória órajele a processzor valós órajeléből osztódik le.
A fentiekből adódik, hogy pl. 10x300=3000 és 12x250=3000 esetén más memória órajelek jönnek ki. Vannak azért olyan szorzók, melyeknél ugyanazok a memosztók a használtak.
A Jobb érthetőség kedvéért: Memosztó tábla
-
band1103
őstag
Van valami hardveres akadája annak hogy biosból lehessen állítani a CPU/DRAM osztót?
Van olyan lap egyálltalán ahol lehet? -
nesa
veterán
válasz
leviske #9405 üzenetére
Igazabol en a giga 770 lapot se tudom kihasznalni, ugyhogy engem ez a chipset mizeria annyira nem erdekel
nekem boven boven eleg ,de irhattak volna olyan biost ra amibe szetlehet feszelni a ramokat legalabb 2,4V ig a 2,175 kicsit sovanynak tartom eppenhogy csak elegseges...
-
HERR Z
veterán
válasz
leviske #9405 üzenetére
ami a P35/45 intelnél az lesz a 790GX amd-nél
über gazdaságos: 740g
tecsós rendszerhez: 770/780g (mondjuk vicces asrock 780g 17k)
középkategória: 790x, 790gx
ultimate: 790FX +sb750790gx-re lesznek értelmesnek tűnő lapok, dfi atx, dfi matx(cf-fel), giga sideporttal, msi is csinál egész vállalható(K9A2GX-Digital)
gyártó hibája?annyiból hogy sb700 mikor megjelent tudott volt hogy lesz 750, csak már nem várhattak eddig, muszály volt megjelennie....az pl hogy abit nem épít értelmes lapot am2+amd alá az nagyon nem amd hibája...790x-re ehet kapni itthon jw/giga/msi lapot szal ez is a többi gyártó hibája inkább
ha megnézed, új nV chipsetekkel sincs elárasztva a piac, pedig azok se annyira szarok, igaz nem is annyira jók......de jól jellemzi a hozzááállást hogy pl asrock is csinál 780a-ra lapot míg 790x/fx-re nem.... -
leviske
veterán
Vannak jó lapok AMD alá, csak aza gond, hogy nem középkategóriában.
Sőt, középkategória egyszerűen nincs.
A felsőkategóriás lapokra nem lehet panasz... ott van az ASUS-tól a M3A Deluxe, a Crosshair II...Sapphire-tól a Pure 790FX, DFi-től a 790FX M2R, Foxconn-tól a Destroyer és még sorolhatnám... Igazából az olyan középkategória nem képviselteti magát AMD fronton, mint pl Intel fronton a DFi Blood-Iron és hasonló P35-ös lapok... És valahogy ugy érzem ez az AMD hibája is...
Ha képesek lettek volna határozottabban megkülönböztetni a felső-, közép-, alsókategóriás chipset-eket, akkor nem állna fenn ez a helyzet.
Az intel is fenntudja tartani az X38/48-asok árát, miközben halomszám adja el a P35/45-ös chipset-eket.
Én spec. a 770-et 750-nek, vagy 740-nek neveztem volna, a 780G-t 770G-ként a 790X-et pedig 770X-ként, vagy 780X-ként adtam volna ki...És csak a felsőkategóriának engedtem volna a 790-es elnevezést.
Bár ez csak az én véleményem.
-
nesa
veterán
HERR Z ravilagitott a gondomra ,szal van 1 kedvenc uzletem pécsen ahol nem szoszmotolnek ha garis ugyem van, atlagba mindenre 2-3ev gar van az uzlet vagy 10 eve megy es a legjobb pecsen
lehet rajuk szamitani....
Szoval nem arol van szo hogy nembizok nandikaba+a tobbi bazarosba csak nekem tobbet er ha a gari 1 uzletbe szol lehetoleg pécsre .... Teszemfol veszek 1 lapot XY bazarostol 2 het mulva jon 1 front elhal infarktusba (ilyen ne legyen!) vagy eluti 1 auto.... akkor mit csinalok??
Új hozzászólás Aktív témák
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- Formula-1
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hardcore café
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 - 15.6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB -512GB - RTX 3050 - Win11
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest